Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

London Eye Biljetter: allt du behöver veta ...

Om du funderar på att åka med världens mest kända pariserhjul, får du veta hur du får de billigaste biljetterna, vad upplevelsen går ut på och om det är värt det eller inte.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

7 minsta läsning

London Eye Biljetter: allt du behöver veta ...

London Eye | ©Robson Denian Mateus

London Eye har sedan det installerades år 2000 blivit ett av Londons landmärken med över 70 miljoner besökare sedan dess. Millenniumhjulet är det högsta i Europa och fram till 2006 även i världen.

Om du redan är övertygad om att du vill gå ombord på detta designmirakel rekommenderar jag dig till 100 % att köpa biljetter online och i förväg för att spara tid och pengar.

Varför det är värt att åka på London Eye

Utsikt från London Eye| ©Stig Nygaard
Utsikt från London Eye| ©Stig Nygaard

London Eye är ett roterande panoramiskt observatorium från vilket du kan njuta av den bästa utsikten över staden (360º) och från vilket du kan ta fantastiska bilder av Big Ben, Westminster Abbey, St Paul's Cathedral och Buckingham Palace.

Om du inte är särskilt höjdrädd eller om du reser med små barn, oroa dig inte, jag försäkrar dig om att det är en helt säker upplevelse som är anpassad för alla. Kapslarna är perfekt fastsatta i stålkonstruktionen och svajar inte som i ett konventionellt pariserhjul, vilket gör att du kan åka stående.

Boka biljetter till London Eye

Om den interaktiva 4D-upplevelsen

Som om det inte vore nog att se Londons skyline i rörelse kan du inuti London Eye se 4D Cinema Experience, en interaktiv kortfilm som är en inspirerande upptäcktsresa genom ett London som får liv genom multisensoriska specialeffekter, som vind och dimma, under projiceringen.

Vickys bästa resetips

Om du är intresserad av att njuta av 4D London Eye-upplevelsen före åkturen i pariserhjulet, bör du anlända 30 minuter i förväg.

Öppettider för London Eye

Utsikt över London Eye från basen av pariserhjulet
Utsikt över London Eye från basen av pariserhjulet

London Eye är öppet alla dagar på året utom julen (25 december) och de årliga underhållsdagarna, vanligtvis i januari.

Öppettiderna varierar dock från säsong till säsong och kan till och med ändras inom en och samma säsong, så kontrollera webbplatsen innan du planerar ditt besök.

Boka en tur med biljett till London Eye

Användbar information om London Eye

Närbild av en av hytterna på London Eye
Närbild av en av hytterna på London Eye
 • Det finns inga toaletter i hjulhusen, men det finns toaletter i entréhallen
 • Det finns en butik vid utgången där du kan köpa presenter och souvenirer från upplevelsen
 • Om du meddelar det i förväg har attraktionen även faciliteter för passagerare med nedsatt rörlighet
 • Besökare under 16 år måste åtföljas av en vuxen över 18 år vid den uppslukande visningen av London Eye 4D Cinema Experience.

Boka biljetter till London Eye

Hur du tar dig till London Eye

London Eye från andra sidan Themsen
London Eye från andra sidan Themsen

London Eye, som ligger i Riverside Building på County Hall Westminster Bridge Road, ligger mitt i Londons centrum och är lätt att nå från många andra platser att besöka, bland annat Westminster Bridge, så det har goda förbindelser med Londons kollektivtrafik.

Underjordisk

Du kan ta dig dit från tunnelbanestationen Waterloo (den närmaste) eller från stationerna Embankment, Charing Cross och Westminster.

Tåg

De närmaste stationerna är Waterloo (5 minuters promenad) och Charing Cross (15 minuters promenad).

Buss

Bussarna 77, 211 och 381 tar dig mycket nära London Eye, men du kan också ta dig dit via någon av de dussintals hållplatser på sightseeingbussarna om du har ett Londonpass eller via RV1-linjen som förbinder pariserhjulet med Tate Modern och Covent Garden.

Båt

Många tjänster stannar vid London Eye Pier (O2, Bankside, Embankment, Blackfriars, London Bridge, Tower, Canary Wharf, Hilton Docklands, Masthouse Terrace, Greenwich, Royal Arsenal Wollwich, St Katherine's eller Westminster Pier).

Om du ska tillbringa flera dagar i den brittiska huvudstaden rekommenderar jag att du skaffar ett Oyster Card, ett transportkort som du kan köpa och ladda på alla tunnelbanestationer och som ger dig tillgång till alla allmänna linjer på det mest smidiga och ekonomiska sättet.

Boka biljetter till London Eye

Andra alternativ för att komma upp på hjulet: turistpass

Spegling av London Eye på Themsen| ©Ismail Merad
Spegling av London Eye på Themsen| ©Ismail Merad

Ett annat alternativ, som jag rekommenderar för att besöka London Eye om du ska tillbringa flera dagar i London, är att köpa ett sightseeingpass för London.

Som du kan se i det här andra inlägget om London-Pass och andra passLondon Sightseeing Passes, dessa är mycket lämpliga för besök på minst 4 dagar i huvudstaden, eftersom de ger en mycket snabbare och billigare tillgång till huvudattraktionerna. Två av dessa pass inkluderar bland annat inträde till London Eye:

London Explorer Pass

Explorer Pass är Londons måste-ha-pass. Du kan välja upp till 7 attraktioner bland de 31 som finns på listan. De främsta fördelarna är att du får snabbt tillträde till några av stadens främsta sevärdheter och att du kan spara upp till 35 % på priset för vanliga biljetter till sevärdheter.

Londonpasset

London Pass är det bästa passet för familjeresor eftersom det ger dig snabb och mycket billigare tillgång till 5 av stadens främsta fritidsattraktioner. Det ger tillgång till en värld av superkul underhållning att besöka, som London Eye, det spektakulära vaxmuseet Madame Tussauds, Shrek's Adventure London, de spännande interaktiva turerna i London Dungeon och Londons akvarium SEA LIFE London.

Boka en busstur med biljetter till London Eye

London Eye i siffror

Nattvy av London Eye| ©Chengdong Deng
Nattvy av London Eye| ©Chengdong Deng

3,5 miljoner turister besöker London Eye varje år. Om denna siffra inte säger dig något, kanske det hjälper dig att förstå dess attraktionskraft om du vet att det genomsnittliga antalet besökare är 10 000 per dag och att den är större än Taj Mahal eller Pyramiderna i Giza.

London Eye kan ta upp till 800 personer i var och en av de roterande åkattraktionerna (25 passagerare per kapsel), men köer är garanterade nästan när som helst på året, särskilt om du reser på helger, helgdagar eller under skollov. Genom att köpa biljetter online sparar du tid som du kan använda för att få ut det mesta av ditt besök.

Pariserhjulet har 32 luftkonditionerade kapslar i glas (en för varje stadsdel i London), men av vidskepliga skäl är de numrerade från 1 till 33 och hoppar över nummer 13.

Vickys restips

På en solig dag kan du se 40 km runt pariserhjulet. Om du tittar noga kan du se så långt som till Windsor Castle.

Komplettera ditt besök på London Eye med att upptäcka dess omgivningar

Utsikt över Big Ben från London Eye
Utsikt över Big Ben från London Eye

Big Ben och parlamentets hus

London Eye har gjort området där det ligger, South Bank-distriktet, till en central punkt för det nya millenniet. Där kan du hitta andra underverk av arkitektur och natur för att göra din sightseeingdag till en rund dag.

Missa inte ett av stadens ikoniska landmärken, Big Ben, och bara 537 meter från London Eye kommer du att upptäcka att dess namn faktiskt är den 14 ton tunga klockan i Elizabeth Tower, som står ovanför Houses of Parliament.

Det sistnämnda palatset, även känt som Palace of Westminster, är ett annat måste eftersom det rymmer det brittiska parlamentets två kamrar, där regeringen utformar sin lagstiftning.

Typiska matalternativ för lunch eller middag

Trots att London inte är ett land med en stor gastronomisk tradition finns det en del bra restauranger i London, även om de flesta av dem tenderar att vara lite dyra. Till lunch rekommenderar jag tre restauranger i närheten av London Eye.

De sträcker sig från att äta traditionella engelska rätter, till exempel på St Stephen's Tavern (på trottoaren framför Big Ben), till att njuta av den exklusiva maten på en Michelinstjärnig restaurang nära Houses of Parliament, Roux at Parliament, till att äta kvalitetsmat och god service ombord på en båt, London Showboat, som du kan gå ombord på från Westminster Bridge.

Vickys restips

Det finns flera restauranger i närheten av London Eye: se till att kontrollera priset på menyn innan du sätter dig så att du slipper överraskningar på notan.

Westminster Abbey

En annan närliggande attraktion är det fantastiska Westminster Abbey, som ligger bara 639 meter från London Eye och som har några av de finaste exemplen på Londons medeltida arkitektur. I den här artikeln kan du läsa om London Westminster Abbey Biljetter: tillgängliga alternativ och allt du behöver veta hur man besöker dess inre.

Mellan Abbey och Buckingham Palace kan du ta en paus i den vackra naturen i St James's Park (735 meter från London Eye).

St James Park och Buckingham Palace

Denna före detta kungliga jaktmark är Londons äldsta park, en av de mest älskade av Londonborna och en idealisk plats att tillbringa en förmiddag eller eftermiddag med familjen, eftersom den är full av kaféer, vattenfåglar och originella lekplatser. En del av minnesvägen för den avlidna prinsessan Diana löper längs den och den har använts som kuliss för kända filmer som Match Point, 28 dagar senare och 101 Dalmatiner.

Trafalgar Square

När du har laddat batterierna kan du avsluta dagen med att besöka Londons nervcentrum, Trafalgar Square (778 meter från London Eye), ett stort torg där du förutom andra sevärdheter hittar ett av huvudstadens mest berömda monument: amiral Nelsons pelare.

Trafalgar Square är en kupa av människor och gatukonstnärer varje dag, men särskilt när stora evenemang äger rum, eftersom det är platsen där Londonborna samlas för att fira nyårsafton, idrottstriumferier och till och med kungliga bröllop.

Kryssningar på Themsen

Eftersom du befinner dig här, vid floden, och så nära flera bryggor från vilka kryssningar på Themsen avgår, är det en bra idé att avsluta din dag i London med en avkopplande kryssning på floden, där du kan se kontrasterna i Londons skyline och till och med nå Greenwich-meridianen med båt. Här är ett inlägg som jag gjorde om Kryssningar på Thames om du är intresserad av att organisera utflykten.

Boka biljetter till London Eye

Vanliga frågor

 • Hur lång tid brukar det ta att köa till London Eye?

  Så lite som 30 minuter och upp till 2 timmar under en stor mängd besökare, särskilt under de engelska skolloven.

 • När är den bästa tiden att åka till London Eye?

  I allmänhet är det en bra idé att undvika att besöka London Eye mellan 11:00 och 15:00, och den bästa tiden att åka upp på London Eye är i början och slutet av dess öppettider. Observera att London Eye stängs i två veckor i januari för sin årliga översyn.

 • Vad ska man göra efter att ha besökt London Eye?

  Några sevärdheter i närheten av London Eye som är värda att besöka är London Sea Life Aquarium, Big Ben och London Dungeon. Dessutom kan du ta en promenad längs Embankment och Jubilee Gardens.