Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

London Eye Biljetter: allt du behöver veta ...

Om du funderar på att åka världens mest berömda pariserhjul kan du läsa om hur du får tag på de billigaste biljetterna, vad upplevelsen går ut på och om det är värt det eller inte.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

9 minsta läsning

London Eye Biljetter: allt du behöver veta ...

London Eye | ©Robson Denian Mateus

London Eye har sedan installationen år 2000 blivit ett landmärke i London med mer än 70 miljoner besökare sedan dess. Detta "Millennium Wheel" är det högsta i Europa och, fram till 2006, i världen.

Om du redan är övertygad om att du vill klättra ombord på detta designunderverk rekommenderar jag att du köper dina biljetter online och i förväg för att spara tid och pengar.

Det bästa alternativet

London Eye Biljetter

Njut av otroliga panoramavyer från Londons himmel.

Åk med London Eye i 30 minuter och upplev världens mest berömda pariserhjul på Themsens strand. Ta de bästa bilderna på hög höjd av Big Ben, Buckingham Palace eller Westminster Abbey.

Detta är en av de typiska måste-aktiviteterna under ditt besök i den brittiska huvudstaden. Klättra ombord på en av de 32 kapslarna i detta ikoniska 135 meter höga pariserhjul, det högsta i Europa.

London Eye designades av Marks Barfield Architects och öppnades år 2000 och är nu en av stadens huvudattraktioner med cirka 3 miljoner besökare per år. Därifrån har man en spektakulär utsikt och kan bland annat se Big Ben, Westminster Abbey och Buckingham Palace.

Rekommenderas om... du vill vara säker på att få de bästa bilderna av London på hög höjd och njuta av en av stadens ikoner. Att klättra upp i London Eye är ett måste under ditt besök i den brittiska huvudstaden.

London Eye biljettpriser

100 ¤ biljetter|© engin akyurt
100 ¤ biljetter|© engin akyurt

Eftersom London Eye är en av de viktigaste turistattraktionerna i London är efterfrågan på biljetter mycket hög. Därför rekommenderar jag dig att köpa dem i förväg och säkra din plats på detta pariserhjul, emblem för brittisk kultur som får alla blickar och de bästa bilderna.

Om du bokar dina biljetter i förväg i Hellotickets är priserna:

  • Vuxna (+16): ca 44€.
  • Barn (3 till 15 år): ca 40€.
  • Barn under 2 år: gratis

Boka biljetter till London Eye

Varför det är värt att åka med London Eye

Utsikt från London Eye| ©Stig Nygaard
Utsikt från London Eye| ©Stig Nygaard

London Eye är ett roterande panoramaobservatorium från vilket du kan njuta av den bästa utsikten över staden (360º) och från vilket du kan ta fantastiska bilder av Big Ben, Westminster Abbey, St Paul's Cathedral eller Buckingham Palace.

Om du inte gillar höjder eller reser med små barn kan jag försäkra dig om att det är en helt säker upplevelse och anpassad för alla. Kapslarna är perfekt fästa i stålkonstruktionen och svajar inte som i ett konventionellt pariserhjul, vilket gör att du kan resa stående.

Om den interaktiva 4D-upplevelsen

Som om det inte vore nog att se Londons skyline i rörelse kan du inuti London Eye se 4D Cinema Experience, en interaktiv kortfilm som tar dig med på en inspirerande upptäcktsresa genom ett London som kommer till liv genom multisensoriska specialeffekter, som vind och dimma, under projektionen.

Vicky's Top Traveller Tip

Om du är intresserad av att njuta av 4D London Eye-upplevelsen före åkturen, kom 30 minuter för tidigt.

Boka biljetter till London Eye

London Eye öppettider

Utsikt över London Eye från pariserhjulets bas.
Utsikt över London Eye från pariserhjulets bas.

London Eye är öppet alla dagar på året utom jul (25 december) och årliga underhållsdagar, som vanligtvis äger rum i januari.

Öppettiderna varierar dock från säsong till säsong och kan till och med ändras inom några månader, så kontrollera webbplatsen innan du planerar ditt besök.

Boka en biljett till London Eye

Hur man tar sig till London Eye

London Eye från andra sidan Themsen
London Eye från andra sidan Themsen

London Eye, som ligger i Riverside Building på County Hall Westminster Bridge Road, ligger i hjärtat av centrala London och inom bekvämt räckhåll från många av Londons andra sevärdheter, som Westminster Bridge, så det är väl försett med stadens allmänna kommunik ationer.

Tunnelbana

Du kan ta dig dit från Waterloo tunnelbanestation (den närmaste) eller från stationerna Embankment, Charing Cross och Westminster.

Tåg

Närmaste stationer är Waterloo (5 minuters promenad) och Charing Cross (15 minuters promenad).

Buss

Buss 77, 211 och 381 tar dig mycket nära London Eye, men du kan också ta dig dit via en av de många hållplatserna på turistbussarna om du har ett London Pass eller på RV1-linjen som förbinder hjulet med Tate Modern och Covent Garden.

Båt

Det finns många linjer som stannar vid London Eye Pier (O2, Bankside, Embankment, Blackfriars, London Bridge, Tower, Canary Wharf, Hilton Docklands, Masthouse Terrace, Greenwich, Royal Arsenal Wollwich, St. Katherine's eller Westminster Pier).

Om du ska tillbringa flera dagar i den brittiska huvudstaden rekommenderar jag att du skaffar ett Oyster Card, ett transportkort som du kan köpa och ladda på alla tunnelbanestationer och som ger dig tillgång till alla allmänna linjer på det mest smidiga och ekonomiska sättet.

Boka biljetter till London Eye

Användbar information om London Eye

Detalj av en av London Eye-hytterna.
Detalj av en av London Eye-hytterna.
  • Det finns inga toaletter inne i hytterna, men det finns det i entréhallen.
  • Det finns en butik vid utgången där du kan köpa presenter och souvenirer från upplevelsen.
  • Attraktionen har också faciliteter för passagerare med nedsatt rörlighet.
  • Besökare under 16 år måste åtföljas av en vuxen över 18 år i den uppslukande projektionen av London Eye 4D Cinema Experience.

Boka biljetter till London Eye

Kombinerade biljetter till London Eye

London Eye natt|©Murray
London Eye natt|©Murray

Om du är ute efter en mer komplett eller annorlunda upplevelse finns det flera alternativ och kombinerade förslag för att få ut det mesta av din vistelse i den brittiska huvudstaden, njuta av dess olika attraktioner och naturligtvis gå upp i London Eye. Här är några förslag:

  • Westminster Tour med biljetter till London Eye: en vandringstur på ca 4 timmar med en professionell guide, där du besöker de mest ikoniska platserna i staden som Buckingham Palace, Trafalgar Square och Westminster Abbey. Sedan anländer ni till London Eye och hoppar på för att njuta av den mest underbara utsikten över staden. Inträdet ingår i priset för rundturen, som ligger på ca 89 €.
  • London Tour med London Eye-biljetter: en 10-timmars rundtur till Londons mest ikoniska sevärdheter. Turen leds av en expertguide. Du kommer att besöka platser som Saint Paul's Cathedral eller Tower of London och sedan åka på en kryssning på Themsen för att komma till London Eye. Där kan du åka pariserhjul och njuta av den mest hisnande utsikten över staden. Alla entréavgifter ingår i priset för turen, som är ca 180 euro.
  • Biljetter till London Eye, busspass för sightseeing och kryssning på Themsen: perfekt om du vill utforska London i din egen takt, men med livet i behåll. Detta paket innehåller tre upplevelser: land, vatten och luft. Du får biljetter till sightseeingbussen med audioguide, vilket gör att du kan besöka stadens viktigaste platser. Du får också en biljett till en båttur på Themsen för att se London medan du kopplar av på vattnet. Och slutligen har du tillgång till London Eye, för att beundra utsikten. Detta kombinerade alternativ kostar ca 73 euro.

Andra alternativ för att åka pariserhjul: sightseeingpass

London Eye speglar sig i Themsen| ©Ismail Merad
London Eye speglar sig i Themsen| ©Ismail Merad

Ett annat alternativ och det jag rekommenderar för att besöka London Eye om du ska tillbringa flera dagar i London är att köpa ett turistpass för staden.

Som du kan se i detta andra inlägg om London-Pass och andra passLondon Sightseeing Passes, dessa är mycket praktiska för besök på minst 4 dagar i huvudstaden, eftersom de inkluderar en mycket snabbare och billigare tillgång till dess huvudattraktioner. Två av dessa pass inkluderar, bland sina många alternativ, inträde till London Eye:

London Explorer Pass

Explorer Pass är Londons måste-ha-pass. Du kan välja upp till 7 attraktioner från en lista med 31. De främsta fördelarna är att du får snabbt inträde till några av stadens främsta attraktioner och att du kan spara upp till 35 % på priset för vanliga attraktionsbiljetter.

London Pass

London Pass är det bästa passet för familjeresor eftersom det ger dig snabb och mycket billigare tillgång till 5 av stadens främsta fritidsattraktioner. Det ger tillgång till en värld av superkul underhållning att besöka såväl som London Eye, det spektakulära Madame Tussauds vaxmuseum, Shrek's Adventure London, de spännande interaktiva turerna i London Dungeon och London Aquarium, SEA LIFE London.

Köp ditt London Sightseeing Pass

London Eye i siffror

Nattvy av London Eye| ©Chengdong Deng
Nattvy av London Eye| ©Chengdong Deng

3,5 miljoner turister besöker London Eye varje år. Om den siffran inte säger dig någonting kanske det hjälper att veta att det genomsnittliga antalet besökare är 10 000 per dag och att det är större än Taj Mahal eller pyramiderna i Giza för att föreställa sig dess attraktionskraft.

London Eye kan ta upp till 800 personer i varje roterande åkattraktion (25 passagerare per kapsel), men köer är garanterade nästan alla tider på året, särskilt om du reser på helger, helgdagar eller under skollov. Om du köper biljetter online sparar du tid som du kan lägga på att få ut det mesta av ditt besök.

Pariserhjulet har 32 glasförsedda, luftkonditionerade kapslar (en för varje stadsdel i London), men av skrockfulla skäl är de numrerade från 1 till 33 och hoppar över nummer 13.

Vickys tips

En solig dag kan du se 40 km långt. Titta noga och du kommer att se så långt som till Windsor Castle.

Upptäck området runt London Eye

Utsikt över Big Ben från London Eye
Utsikt över Big Ben från London Eye

Big Ben och Houses of Parliament

London Eye har gjort området där det ligger, South Bank-distriktet, till en samlingspunkt för det nya årtusendet. Där kan du hitta andra underverk inom arkitektur och natur som gör din sightseeingdag till en rund dag.

Missa inte ett av stadens ikoniska landmärken, Big Ben, och bara 537 meter från London Eye kommer du att upptäcka att dess namn faktiskt är den 14 ton tunga klocka som inrymmer klockan i Elizabeth Tower, uppförd ovanför Houses of Parliament.

Det senare, även känt som Palace of Westminster, är ett annat måste eftersom det rymmer de två kamrarna i det brittiska parlamentet, där regeringen formulerar sin lagstiftning.

Westminsterklostret

En annan närbelägen sevärdhet är det fantastiska Westminster Abbey, som ligger bara 639 meter från London Eye och innehåller några av de finaste exemplen på Londons medeltida arkitektur. I den här artikeln kan du läsa om London Westminster Abbey Biljetter: tillgängliga alternativ och allt du behöver veta hur man besöker dess interiör.

Mellan klostret och Buckingham Palace kan du ta en paus i den vackra naturen i St James's Park (735 m från London Eye).

James Park och Buckingham Palace

Denna före detta kungliga jaktmark är Londons äldsta park, en av Londons mest älskade och den perfekta platsen att tillbringa en morgon eller eftermiddag med familjen, eftersom den är full av kaféer, vattenfåglar och originella lekplatser. En del av den avlidna prinsessan Dianas minnesväg passerar genom torget och har använts som bakgrund för populära filmer som Match Point, 28 dagar senare och 101 dalmatiner.

Trafalgar Square

När du har laddat batterierna kan du avsluta dagen med att besöka Londons nervcentrum, Trafalgar Square (778 m från London Eye), ett enormt torg där du, förutom andra intressanta platser, hittar ett av huvudstadens mest kända monument: Amiral Nelsons kolonn.

Trafalgar Square är full av människor och gatuartister varje dag, men särskilt de dagar då stora evenemang äger rum, eftersom det är samlingsplatsen för Londonborna för att fira nyårsafton, sporttriumfer och till och med kungliga bröllop.

Boka biljetter till London Eye

Var man kan äta nära London Eye

St Stephens Tavern|©David
St Stephens Tavern|©David

Trots att London inte är ett land med någon större gastronomisk tradition har staden en del bra restauranger, även om de flesta är lite dyra. För ditt lunchstopp rekommenderar jag tre restauranger nära London Eye.

De erbjuder allt från traditionella engelska rätter, som St Stephen's Tavern (på trottoaren framför Big Ben), till exklusiv mat på en restaurang med Michelinstjärna nära Houses of Parliament, Roux at Parliament, till kvalitetsmat och god service ombord på en båt, London Showboat, som du kan gå ombord på från Westminster Bridge.

Boka biljetter till London Eye

Andra aktiviteter som kan intressera dig

Themsen på natten|©Elisa G. Fernández E.
Themsen på natten|©Elisa G. Fernández E.

Kryssningar på Themsen

Eftersom du är här, vid floden, och så nära flera pirar där kryssningarna på Themsen avgår, skulle det vara en bra idé att avsluta din dag i London med en avkopplande kryssning på floden, varifrån du kan se kontrasterna i Londons skyline och även nå Greenwich-meridianen med båt. Här är ett inlägg jag gjorde om Kryssningar på Thames om du är intresserad av att organisera utflykten.

Boka en kryssning på Themsen