Fotoresor till Rom: hur du får de bästa bilderna av den eviga staden

Besök den eviga staden med en guidad fotoresa för att fånga magin och skönheten i den italienska huvudstaden med din kamera - en oförglömlig upplevelse!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minsta läsning

Fotoresor till Rom: hur du får de bästa bilderna av den eviga staden

Fotografering av Peterskyrkan i Rom | ©Etienne Girardet

Rom är en stad med fascinerande skönhet. Ett landskap dekorerat med antika romerska ruiner, renässanspalats och barockkyrkor som får dig att häpna när du beundrar så många underverk på en så liten yta.

En plats som vittnar om svunna tider och där det gudomliga och det vardagliga samexisterar i total harmoni, en stad som är så fotogenisk måste fotograferas! Och det finns inget bättre än att ta en fotoresa för att upptäcka Roms mest emblematiska monument medan du tar några av de vackraste bilderna från din resa. Vill du veta vilka fotoresor du kan göra i Rom? Läs vidare!

Följ med bakom kameran på en fotoworkshop och fotoresa i Rom!

Ta en bild av Colosseum| ©David Monje
Ta en bild av Colosseum| ©David Monje

Om du brinner för fotografering är det ingen tvekan om att Rom kommer att vara en av de destinationer i Europa där du kommer att njuta mest av din hobby.

Antikviteterna och monumentaliteten i den eviga staden ger den italienska huvudstaden en överväldigande skönhet. Denna charm kommer att ge dig mycket roligt när det gäller att komma bakom kamerans lins och göra en vacker fotografisk souvenirrapport.

Dessa typer av fotoresor är ett utmärkt tillfälle att utveckla din kreativitet och förbättra din teknik, eftersom du kommer att åtföljas av en professionell guide och fotograf som inte bara kommer att visa dig några av de vackraste platserna i Rom att fånga med din kamera, utan också ge dig användbara tips för att öka din potential (praktiska färdigheter, visuell uppfattning, specialeffekter och mycket mer).

Vilken typ av turer kan du välja?

Rom är en mångfacetterad och överraskande stad. På dagen är den en livlig och pulserande plats, men på kvällen förändras atmosfären helt och blir lugn och gåtfull, med en mycket speciell romantisk charm.

Beroende på vilken sida av staden du vill fånga på dina fotografier kan du välja mellan en dag- eller nattrundtur, eftersom det finns både dagrundturer i Rom och nattrundturer i Rom. De varar i ca 4 timmar, så du har gott om tid att ta alla bilder du vill av Roms vackraste hörn och be guiden om rekommendationer för hur du kan förbättra din kamerateknik.

Vilka platser kommer ni att besöka under rundturen?

Boka en privat rundtur i Rom

Delta i en professionell fotografering på Roms gator

Bröllopsfotografering i Rom| ©Dimitri Kuliuk
Bröllopsfotografering i Rom| ©Dimitri Kuliuk

Om du istället för att vara bakom kamerorna vill vara framför dem och få med dig en oförglömlig souvenir från din semester i den eviga staden, är en av de coolaste aktiviteterna jag rekommenderar dig att göra en fotografering i Rom med en professionell fotograf.

Detta är en fantastisk idé för att överraska din partner med en romantisk plan eller om du helt enkelt vill göra något annorlunda och originellt under din vistelse i den italienska huvudstaden som du kommer att ha ett trevligt minne av hemma.

Det är sant att Rom är en mycket "instagrammable" stad och du kan ta en fin selfie för att ladda upp till dina sociala nätverk i något hörn av staden, men att ha en professionell fotograf ta din bild är en annan historia.

Med sin erfarenhet, teknik och talang hjälper han dig att få konstnärliga, naturliga och roliga bilder med Roms skönhet som bakgrund. Han visar dig inte bara de mest emblematiska platserna i staden utan överraskar dig också med andra platser i den historiska stadskärnan som bara romarna känner till.

Resultatet blir ett fotografiskt reportage av högsta kvalitet och med känsla för detaljer som kommer att förmedla många känslor.

Vilken typ av turer kan du välja?

Det fina med en professionell och privat fotografering är att du kan välja mellan flera olika alternativ av olika längd**(från 90 minuter till** ca3 timmar ) så att denna aktivitet kan anpassas till ditt fullspäckade schema i Rom.

Det alla dessa turer har gemensamt är att du kommer att kunna anpassa turen så att den passar din smak och bäst återspeglar din personlighet.

Vilka platser kommer ni att besöka under turen?


Hur mycket kostar det att ta en fototur i Rom?

Promenera runt i Rom| ©Danila Giancipoli
Promenera runt i Rom| ©Danila Giancipoli

Från 50 € kan du hitta alternativ i Hellotickets för en fototur i Rom för att komma bakom kamerorna med en professionell fotograf och fånga själen i den eviga staden.

Å andra sidan, om du vill göra en professionell fotografering i Rom för att ha en värdefull souvenir av din semester i staden, kan du vara huvudpersonen i din egen fotografering från 120 €.

Hur långa är fototurerna i Rom?

Att göra en fotografering| ©George Pak
Att göra en fotografering| ©George Pak

Längden på fototurerna i Rom varierar kraftigt. Beroende på vilket tema du väljer (framför eller bakom kameran) kan de vara från 1 timme och 30 minuter till ca 4 timmar.

Ett brett utbud av möjligheter så att du kan välja det som bäst passar ditt schema under din semester och även din smak.

Är det värt att ta en fototur i Rom?

Ta ett foto inuti Colosseum| ©Jametlene Reskp
Ta ett foto inuti Colosseum| ©Jametlene Reskp

Absolut! Att ta en fototur i Rom är ett roligt sätt att utforska stadens historiska centrum och besöka dess mest emblematiska monument och samtidigt ha en fantastisk tid att ta fram din kreativa sida och njuta av din passion för fotografering.

Dessutom kommer du att åtföljas av en guide och professionell fotograf som ger dig tips och idéer för att hjälpa dig att få ut det mesta av din kamera och förbättra dina färdigheter för att få en vacker rapport som du kan ta hem en hel del minnen.

Och om du föredrar att vara huvudpersonen i en fotografering på Roms gator med en professionell fotograf, kommer den här turen att låta dig lämna de typiska "selfies" åt sidan för att få ett magnifikt album från din vistelse i den eviga staden där allt tas om hand till maximal detalj och resultatet är mycket konstnärligt och naturligt.