Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Öppettider för de kapitolinska museerna

Innan du åker till Capitolium-museerna i Rom kan du ta en titt på deras öppettider för att planera ditt besök.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

3 minsta läsning

Öppettider för de kapitolinska museerna

Kapitolinska museerna | ©Leon Reed

Kapitolinska museerna i Rom är en av de mest intressanta och viktiga kulturinstitutionerna i staden. De anses vara världens äldsta museum och visar verk av stort historiskt och konstnärligt värde.

Det är utan tvekan ett av de turistbesök du måste göra under din resa till Rom, men vet du när de öppnar sina dörrar och hur lång tid det tar att besöka dem? Och vilken är den bästa tiden att åka dit? Jag berättar detta och mycket mer nedan!

1. Vilka är öppettiderna för de kapitalienska museerna?

Kapitolinska museerna Hall| ©Mike Steele
Kapitolinska museerna Hall| ©Mike Steele

Kapitolinska museerna är öppna från 9.30 till 19.30 varje dag i veckan.

Museerna är dessutom öppna på särskilda datum som julafton (4 december) och nyårsafton (31 december), men med kortare öppettider, från 9.30 till 14.00.

När kan jag göra mitt sista besök på Capitolium-museerna?

Sista tillträde till Capitolium är en timme före stängningstid, dvs. kl. 18.30.

Jag råder dig dock inte att gå till dessa museer i tid, för om du vill få ut det mesta av besöket och amortera det pris du betalat för biljetterna till Kapitolium-museerna måste du vara inne i mer än 45 minuter för att få en allmän och fullständig uppfattning om alla de samlingar som denna institution rymmer inom sina väggar.

Om du är intresserad av att besöka de kapitalienska museerna är det bäst att avsätta en del av dagen för att besöka dem i lugn och ro, annars lönar det sig inte att köpa en biljett eftersom du knappt kommer att få se något.

Boka dina biljetter till Capitolinska museerna

2. När stänger de kapitolinska museerna?

Människor som besöker museet| ©Mike Steele
Människor som besöker museet| ©Mike Steele

Kapitolinska museerna är öppna alla dagar på året utom juldagen (25 december), nyårsdagen (1 januari) och arbetarnas dag (1 maj).

Tänk på dessa helgdagar när du planerar din resa till Rom om du vill besöka dessa museer under din semester. Men om du besöker Rom under julen finns det mycket annat att göra den 25 december och den 1 januari.

Boka ett besök med biljett till Capitolium-museerna

3. Hur lång tid tar rundturerna och hur länge kan jag stanna på de kapitalienska museerna?

Staty av den kapitolinska vargen i museet| ©Malditofriki
Staty av den kapitolinska vargen i museet| ©Malditofriki

I genomsnitt tar ett besök på Kapitolium-museerna cirka 2 timmar, men beroende på hur mycket du är intresserad av konstsamlingarna på Kapitolium-museerna kanske du vill stanna längre.

Biljetten är giltig i 4 timmar och du kan inte gå in efter att tiden har gått ut, men när du väl har kommit in på Kapitolium kan du stanna kvar så länge du vill.

4. När är den bästa tiden att besöka Kapitolinska museerna och när är den bästa tiden att besöka dem?

Utsikt från insidan av museet| ©Rodney
Utsikt från insidan av museet| ©Rodney

Den bästa tiden att besöka Kapitolium är tidigt på morgonen eller vid lunchtid på en vardag om du inte vill hamna i trängsel på museerna.

Kapitolinska museerna är mest välbesökta på helgerna, särskilt under högsäsong. Under mellansäsongen eller lågsäsongen i Rom är det vanligtvis inget problem med folkmassorna.

Finns det några gratis dagar för att besöka dessa museer?

Om du vill komma in på Capitolium utan att öppna plånboken är det gratis för alla besökare den första söndagen i varje månad.

Så om du vill besöka Capitolinska museerna gratis denna dag rekommenderar jag att du går upp tidigt och går väldigt tidigt på morgonen eftersom platserna fördelas enligt principen först till kvarn, annars kan du stå i kö längre än du vill!

5. Tidtabeller för turistattraktioner i närheten av Kapitolinska museerna

Piazza Venezia med Vittoriano-monumentet| ©Renata Rodrigues
Piazza Venezia med Vittoriano-monumentet| ©Renata Rodrigues

Efter att ha utforskat Capitolium-museerna kanske du vill ta en promenad i området för att se andra närliggande sevärdheter. Kolla in öppettiderna för några av de mest populära sevärdheterna i närheten av museerna nedan.

  • Basilikan Santa Maria i Aracoeli: Öppet dagligen från 9.00 till 12.30 och från 15.00 till 18.30.
  • Monument till Victor Emmanuel II: Öppet dagligen från 9:30 till 19:30.
  • Palazzo Venezia: Öppet måndag till lördag kl. 10-13 och kl. 14-18.
  • Forum Romanum: Öppet dagligen från 8.30 till 19.00. Stängt på juldagen och nyårsdagen.