Grevin Museum i Paris: allt du behöver veta

Lägg till en touch av originalitet till ditt besök i Paris genom att besöka Grevin Wax Museum. Här hittar du information om hur du köper biljetter, hur du tar dig dit och all information du behöver.

Jess Vázquez

Jess Vázquez

9 minsta läsning

Grevin Museum i Paris: allt du behöver  veta

Grevin-museet | ©boosterwap

Om du planerar en resa till Frankrike och inte vet vad du ska se och göra i Paris, rekommenderar jag att du besöker detta museum för en dag full av skratt och skoj, omgiven av dina favoritidoler. I detta museum finns allt från filmstjärnor och fiktiva karaktärer till politiker och historiska personligheter representerade med mer än 300 vaxfigurer.

Gå in i Grevin-museet inte bara för att ta ett foto med en kopia av din favoritskådespelare, utan också för att upptäcka olika scenarier som har varit med i historien.

Det bästa alternativet

Paris Grevin Wax Museum Biljetter

Undvik köer genom att köpa din biljett i förväg på Musée Grevin i Paris.

Upptäck 1900-talets viktigaste händelser när du vandrar genom museet och utforskar de olika scenerna och tittar på de mest kända vaxfigurerna.

Grevin Wax Museum är den perfekta aktiviteten för vänner, partner eller familj. Köp din biljett i förväg för att undvika köer och onödiga väntetider. Med den här aktiviteten kan du inte bara gå runt i museets salar och beundra de olika vaxreplikorna, utan också lära dig hur alla figurerna tillverkades och vilka hemligheter som finns bakom deras tillverkning.

Du får också veta hur journalisten Arthur Meyer fick idén om att skapa ett vaxmuseum och hur Gabriel Thomas och Alfred Grevin började arbeta. Det är mycket enkelt att köpa biljetten i förväg och allt sker online, du behöver bara boka den dag och tid du vill besöka museet och du får en omedelbar bekräftelse.

Rekommenderas om... du har en sluten resplan för din resa och behöver organisera alla aktiviteter i fråga om tid och plats. Med det här alternativet kan du få dina biljetter tillgängliga för det datum du behöver och slippa motgångar under ditt besök i Paris. Under helgdagar och helger har museet många besökare, främst under de centrala timmarna på dagen, så det är en stor fördel att ha sin biljett i förväg.

Hur mycket kostar biljetter till Grevin Museum?

Inne i Grevin-museet| ©Важа Исаков
Inne i Grevin-museet| ©Важа Исаков

Du kan köpa biljetter för mellan 16 och 25 euro. När du köper din biljett kan du köpa den med ett fast datum eller, om du föredrar det, utan datum (gäller hela året):

  • Utan fast datum: Biljetten kostar cirka 25 euro för vuxna (från 19 år) och 18,5 euro för barn (mellan 5 och 18 år). Barn under 5 år har gratis inträde. Med denna biljett kan du åka när du vill under biljettens hela giltighetsår. Det är inte återbetalningsbart och omfattar inte särskilda evenemang.
  • På valt datum: Det är billigare och du kan få upp till 24 % rabatt om du köper 3 dagar i förväg. Biljetter för vuxna kostar cirka 20 euro och från 16 euro för barn. Precis som för det andra alternativet är denna biljett inte återbetalningsbar och särskilda evenemang ingår inte.

Köp din biljett till Musée Grevin i Paris

Rabatter och specialerbjudanden

  • Grevin-museet erbjuder rabatter för studenter, personer över 60 år, stora familjer och arbetslösa. Du kommer att bli ombedd att visa upp ett ID-kort vid biljettkassan.
  • Musée Grevin i Paris erbjuder ett familjepaket för hela familjen. Erbjudandet gäller för 4 eller fler personer med högst två vuxna (19 år och äldre). Priset per person med denna rabatt börjar från 17 euro om du köper den online, på biljettkontoret är priset från 19 euro.
  • Födelsedagskampanj: Njut av upp till 50 % rabatt och köp din biljett från 9,25 euro per person med detta erbjudande. Denna kampanj är exklusiv för webbplatsen och du hittar alla detaljer i prisavsnittet på deras officiella webbplats
  • Onsdagen är den speciella dagen: få 50 % rabatt på en barnbiljett vid köp av en vuxenbiljett till fullpris.

Köp din biljett till Grevin-museet i Paris

Hur man får biljetter till museet

Besök| ©Martin Hronský
Besök| ©Martin Hronský

Du har flera alternativ för att köpa biljetter till vaxkabinettet Grevin:

  • Köp dina biljetter online: Välj bland de olika alternativen (med valt datum eller öppet datum) och läs om alla rabatter som finns tillgängliga för att se om det finns några som du kan använda. Du får en omedelbar bekräftelse. En annan fördel med att köpa biljetter på nätet är att du kan få olika rabatter och erbjudanden som bara finns tillgängliga vid försäljning på nätet.
  • Köp biljetter på biljettkontoret: Du kan gå till själva museet och köpa biljetter på biljettkontoret utan problem, men jag rekommenderar att du gör det i förväg eftersom museet kan vara fullsatt, särskilt under helgdagar och helger. Om du köper dina biljetter i förväg slipper du vänta på olika entrétider.

Köp din biljett till Grevin-museet i Paris

Ingår biljetter till Grevin-museet i något av stadens turistkort?

Biljetter till vaxmuseet ingår i Paris Pass. Läs mer om hur det fungerar och vad som ingår i Parispasset på den här länken.

Parispasset är ett kort som ger dig tillträde till över 80 aktiviteter, museer, rundturer och mycket mer. Du kan välja mellan 2, 3, 4 eller 6 på varandra följande dagar och besöka så många sevärdheter som du vill (du kan inte besöka samma sevärdhet två gånger).

Med det här kortet kan du boka din biljett i förväg så att du kan organisera din resplan och inte missa några aktiviteter på grund av långa köer.

Även om Parispasset erbjuder rabatter och billjetter till ett bättre pris, rekommenderar jag att du kontrollerar biljettpriserna direkt med sevärdheterna, eftersom om du reser med personer mellan 2 och 17 år kan de få gratis inträde till vissa museer.

Köp ditt Paris Pass

Finns det särskilda biljetter för barn?

Entré till museet| ©ROGERIOMACHADO
Entré till museet| ©ROGERIOMACHADO

Enligt museets policy har barn under 5 år fri entré. Barn mellan 5 och 18 år räknas också som barn och har rätt till ett reducerat biljettpris. Alla barn under 15 år måste åtföljas av en vuxen.

Grevin-museet har specialutställningar för barn: Ice Age, Marsupilami, Miraculous... och till och med en röstscen så att de kan känna sig som presentatörer av showen.

Hur man tar sig till Grevin-museet i Paris

Tunnelbana i Paris| ©QbiT
Tunnelbana i Paris| ©QbiT

Vaxmuseet ligger på 10 Boulevard de Montmartre, bara 10 minuters promenad från varuhuset Galeries Lafayette.

Du kan enkelt ta dig dit med kollektivtrafik, eftersom det finns både tunnelbana och busshållplatser runt omkring, eller om du har en hyrbil kan du parkera den på flera närliggande parkeringar.

Köp din biljett till Grevin-museet i Paris

Så tar du dig dit med tunnelbana

Den närmaste hållplatsen till museet är hållplatsen Grands Boulevards eller Bourse på linjerna 8, 9, 3 och M.

Om du tycker att tunnelbanan i Paris är lite förvirrande kan du läsa den här guiden om hur du använder tunnelbanan i Paris för att ta dig till museet utan problem.

Hur man tar sig dit med buss

Busshållplatsen har samma namn som tunnelbanestationen, Grands Boulevard, och är ansluten till linjerna 74, 20 och 85. För mer information om hur du tar dig runt i Paris rekommenderar jag att du laddar ner stadens tunnelbane- och bussapps till din mobiltelefon för att underlätta användningen.

Var jag ska parkera om jag kör bil

Om du har hyrt en bil för att ta dig runt i staden rekommenderar jag att du räknar med extra tid, eftersom trafiken brukar vara ganska tät i Paris.

Du kan lämna din bil på Indigo Car Park-parkeringen på 31 B Vivienne Street eller på Chauchat Drouot-parkeringen på Drouot Street. En annan parkeringsplats i närheten är Vinci Parking på Place de la Bourse.

*När Grevin-museet... Om du vill fortsätta din resa i Paris efter ditt besök på museet kan du bege dig till Garnier-operan, Paris kungliga palats eller Louvren, eftersom dessa ligger i närheten.

De viktigaste verken som inte får missas på museet:

Michael Jackson på Grevin-museet| ©TheLostChild's Gallery
Michael Jackson på Grevin-museet| ©TheLostChild's Gallery

Vaxmuseet är inte bara känt för sina vaxdockor, utan också för de fantastiska rummen och representationerna.

En av museets höjdpunkter, som skiljer det från andra museer i sitt slag, är spegelsalen. En praktfull marmortrappa från 1900 leder dig till detta rum som bygger på principen om optisk illusion som Eugène Hénard skapade för 1900 års Expo.

Här kan du njuta av effekten av ett gigantiskt kalejdoskop som tillsammans med musik och olika ljus och projektioner skapar en unik effekt för dina sinnen.

Museet har också andra rum som du inte får missa på grund av sin elegans och storslagenhet, till exempel kupolrummet, pelarsalen och till och med teatern från 1964 där magiska föreställningar ibland visas, bland annat.

Förutom att gå bland filmstjärnor som Brad Pitt, sångare som Michael Jackson, Katy Perry och många fler, kan du ta del av olika historiska scener som Berlinmurens fall, ögonblicken vid befrielsen av Paris längs Champs Elysées och mycket mer.

Och något som du naturligtvis inte får missa är alla videor om hur vaxfigurerna tillverkades, från att ta mått, förfrågningar från kändisar och en mängd hemligheter och information.

Missa inte scenen med Marats död. År 1886 beslutade Musée Grevin att återskapa detta ögonblick i den franska revolutionens historia genom att köpa det ursprungliga badkaret där Marat mördades. Badkaret finns fortfarande på museet i dag.

Köp din biljett till Grevin-museet i Paris

Hur mycket tid behöver du för att besöka museet?

Museiverksamheter| ©Ibrahim Alsamnan
Museiverksamheter| ©Ibrahim Alsamnan

I genomsnitt tillbringar besökarna en och en halv timme i museet. Det är naturligtvis upp till dig, om du vill ta foton med alla figurer, delta i de olika scenerna, titta på videoinspelningar om hur figurerna tillverkades osv. kan besöket ta lite längre tid.

Jag rekommenderar också att du åker tidigt eller sent på dagen, så att museet inte är så fullt och du inte slösar tid på att stå i kö i onödan för att ta bilder.

Öppettider

Celine Dion på museet| ©Jaime Saret
Celine Dion på museet| ©Jaime Saret

Grevin-museet är öppet alla dagar i veckan. Öppettiderna är vanligen måndag till fredag från 10 till 18.00 och lördag och söndag från 9.30 till 19.00.

Öppettiderna kan variera beroende på säsong, så jag rekommenderar att du kollar på deras webbplats för att få reda på de definitiva öppettiderna för den dag du besöker dem.

Kom ihåg att du bara kan komma in i museet en timme före stängningsdags.

Tips för att besöka museet

Utställning i museet| ©David Stanley
Utställning i museet| ©David Stanley

Jag rekommenderar att du besöker museet tidigt eller sent på dagen, eftersom det är mest livligt under de centrala timmarna. På så sätt kan du njuta av alla figurer och ta selfies utan att behöva oroa dig för att främlingar ska dyka upp på ditt foto och vänta på att du ska bli klar.

Om du reser till Paris på vintern och inte vill bära alla dina jackor och väskor medan du besöker museet kan du lämna alla dina tillhörigheter i garderobstjänsten för cirka 2 euro.

Museet är en aktivitet för alla. Det är tillgängligt för barnvagnar och rullstolsvänligt.

Om du vill besöka andra museer kan du läsa den här guiden till de 17 bästa museerna i Paris.

Var man kan äta

Café du Musée Grevin| ©Jr Picard
Café du Musée Grevin| ©Jr Picard

Njut av en utsökt meny eller aperitif på Café du Musée Grevin: olika specialiteter, rätter, aperitifer eller menyer av kocken Guillaume Duciel väntar på dig efter ditt besök på museet.

Sätt dig på terrassen och njut av en kaffe i äkta parisisk stil under en solig dag medan du tittar på vardagslivet på Paris gator.

Om dagen inte är bra kan du alltid äta i den inre restaurangen eller till och med anordna ditt evenemang i det reserverade rummet, ett rum med en vacker kupol som ger elegans åt din kväll och där du kan bjuda in upp till 100 personer för fester eller 150 personer för cocktailar.

Caféet är vanligtvis stängt på måndagar. På tisdagar, onsdagar och söndagar är caféet öppet från 11 till 18.00 och på torsdagar, fredagar och lördagar från 11 till 22.00. Jag rekommenderar dock att du kollar deras webbplats för att se om de har tillgång till och öppettider. Du kan också ladda ner menyn med alla priser och de olika alternativen.

Om du föredrar att fortsätta utforska Paris rekommenderar jag att du läser det här inlägget med de bästa restaurangerna i Paris, och om du istället för en god lunch eller middag är sugen på något supertypiskt som en läcker crepe, kolla in den här guiden med de bästa creperierna i Paris

Du kan också njuta av Hard Rock Cafe i närheten av Grevin-museet, som sedan 1991 har varit länken mellan Rock n`roll och amerikansk kultur i Paris.

Lite historia om museet

På museet| ©Martin Hronský
På museet| ©Martin Hronský

Vaxmuseet öppnade sina dörrar 1882 när Arthur Meyer fick idén att med tredimensionella figurer föreställa historier, scener eller karaktärer som förekom i tidningsnyheterna på den tiden då fotografiet ännu inte var helt integrerat i tidningarna.

Med tanken att kunna erbjuda en mötesplats mellan allmänheten och dagens berömda nyheter kontaktade han Alfred Grévin, karikatyrtecknare, skulptör och formgivare, för att få honom som konstnärlig ledare och Gabriel Thomas för att sköta ekonomin och se till att museet blev en framgång.

1886 beslutade de att inte bara skapa figurer i vax, utan också att representera berättelser om den franska revolutionen och skildra de viktigaste händelserna i historien i museet.

År 1892 visades den första animerade filmen Pavre Pierrot på museet och år 1900 beslutade Gabriel Thomas att bygga Grevin-teatern i museet för att få en bättre ekonomi och 1906 att inkludera spegelsalen från 1900 års utställning på Trocadero.

Sedan dess har museet, som nu anses vara ett av världens äldsta vaxmuseer, fortsatt att besökas av turister från hela världen som kommer för att ha roligt med sin familj och sina vänner.