Eiffeltornets biljetter: hur man köper dem, hur mycket kostar de, bästa alternativet osv.

Ta reda på vilka alternativ som finns för att bestiga världens mest berömda torn.

Ana Caballero

Ana Caballero

12 minsta läsning

Eiffeltornets biljetter: hur man köper dem, hur mycket kostar de, bästa alternativet osv.

Eiffeltornet, Paris | ©Andrea Maschio

Det finns många sätt att njuta av Eiffeltornet, men du måste gå upp för att se hela staden från toppen. Här är de bästa alternativen:

Den mest ekonomiska

Paris Eiffeltornet biljetter

Få en mer autentisk upplevelse med dessa biljetter till trapporna i Eiffeltornet.

Spara på inträdesavgifterna till Paris ikoniska landmärke och klättra uppför trapporna till tornets 2:a våning.

.

Om du vill spara så mycket som möjligt på ditt besök i Eiffeltornet och inte är rädd för de 600+ trappstegen du måste klättra upp , är dessa trappbiljetter ditt bästa alternativ.

Precis som hissbiljetterna tar denna biljett dig upp till tornets första vå ning för den bästa panoramautsikten över staden. Eftersom de är de billigaste biljetterna är de också de mest populära (kom ihåg att den 30 minuter långa klättringen är bekväm), så jag råder dig att boka dem i förväg.

Motivering: Du klättrar i din egen takt, på ett avslappnat och säkert sätt, njuter av utsikten och gör de stopp du behöver för att vila. Det är ett annorlunda sätt att upptäcka Eiffeltornet och betala mindre.


Min favorit

Biljett till Eiffeltornet med hiss

Undvik de 600 trappstegen upp till Eiffeltornet och åk direkt med hissen till 2:a våningen tack vare dessa biljetter.

Slösa inte tid på att gå uppför Eiffeltornet och gå upp till 2: a våningen för den bästa panoramautsikten över Paris.

Längd: 2 timmar

.

Det bästa sättet att få tillgång till Eiffeltornet är att köpa biljetter online i förväg för att slippa vänta i de långa köerna vid biljettkontoren. Tack vare dessa prioriterade biljetter kommer du att kunna gå upp till 2:a våningen i detta emblematiska landmärke i staden, men du kommer att göra det med hiss och därmed undvika de 672 trappsteg som det har.

På så sätt kan du gå direkt till toppen och beundra den bästa utsikten över staden. Du kommer också att ha en ljudguide som berättar allt om historien om byggandet av Gustave Eiffels arbete.

Varför jag gillar det här alternativet: Det finns mycket att se i Paris och om du inte har mycket tid på din resa är detta det bästa alternativet för att se Eiffeltornet eftersom du inte kommer att slösa tid på biljettkontoret eller gå upp till andra våningen.


Premiumalternativet

Biljetter till Eiffeltornet och valfri kryssning på floden Seine

Klättra upp i Eiffeltornet och njut av en nattlig kryssning på floden Seine

Du kan inte lämna Paris utan att klättra upp i Eiffeltornet, men du kan inte heller lämna Paris utan att ta en promenad längs Seine och njuta av den romantiska utsikten över staden.

Som ett symboliskt monument i Paris är det lätt att hitta turisterbjudanden som kombinerar en guidad rundtur i Eiffeltornet med någon annan aktivitet som är karakteristisk för staden. Ett av de mest relevanta alternativen är det som inkluderar inträde till Eiffeltornet utan köer och en kryssning längs Seine-stranden varifrån du kan njuta av utsikten över Louvren eller Notre Dame-katedralen.

Under denna utflykt kommer du hela tiden att åtföljas av en specialiserad guide som inte bara kommer att visa dig detaljer i staden Paris, utan också stå till ditt förfogande för att ge dig de råd och rekommendationer du behöver för att få ut det mesta av din resa till ljusets stad. Ett rekommenderat alternativ för att besöka två av stadens största turistattraktioner utan stress och utan att vänta, samtidigt som du sparar pengar.

Varför jag gillar det här alternativet: Om du planerar en resa till Paris har tanken på att klättra upp i Eiffeltornet förmodligen slagit dig. Men att njuta av en kryssning på Seine är också ett "måste" i Paris. Med den här kombinationen kan du njuta av en superkomplett upplevelse.

Vi jämför alternativen

människor nära Eiffeltornet|© Il Vagabiondo
människor nära Eiffeltornet|© Il Vagabiondo

Hur mycket kostar biljetter till Eiffeltornet?

Pengar i euro| ©Ibrahim Boran
Pengar i euro| ©Ibrahim Boran

Du kan åka upp i Eiffeltornet från cirka 20 euro. Priserna beror dock på flera faktorer: om du väljer att gå upp till fots eller med hiss, vilken tid på dagen (nattbiljetter kostar ca 39 euro) och om du väljer en guidad tur.

Tillgång till första våningen ingår i alla biljetter, men utsikten därifrån är inte så bra som den skulle kunna vara; för att se den måste du gå upp till första våningen (till fots eller med hiss beroende på vilken biljett du köper) eller till toppen (endast tillgänglig med hiss).

Barn under fyra år går in gratis, och det finns rabatter för barn och ungdomar upp till 25 år. Paris Pass-innehavare måste dock köpa sina biljetter på vanligt sätt. Om du vill veta mer har du all information här: Biljettpriser till Eiffeltornet

Boka biljetter till Eiffeltornet

Hur man köper biljetter till Eiffeltornet

Kryssning på Seine med Eiffeltornet i bakgrunden| ©Heather (Gruber) Williams
Kryssning på Seine med Eiffeltornet i bakgrunden| ©Heather (Gruber) Williams

Du kan köpa dina biljetter i förväg genom att köa vid biljettkontoret eller på den officiella Hellotickets-webbplatsen. Du kommer att ha alla biljetter tillgängliga för att boka den du gillar mest och du kommer att kunna välja dag och tid vid köptillfället.

Mitt råd: boka så snart som möjligt. Eiffeltornet är det mest besökta monumentet i Paris och tusentals biljetter köps dagligen. Och om du lämnar det åt slumpen och bestämmer dig för att köpa dem vid själva monumentet, riskerar du att inte ha några biljetter tillgängliga, förutom köerna.

Boka biljetter till Eiffeltornet

Finns det guidade turer i Eiffeltornet?

Eiffeltornet från långt håll|© Austin Kehmeier
Eiffeltornet från långt håll|© Austin Kehmeier

Oavsett om du tar trapporna eller hissen och om du kommer upp till toppen eller inte, är mervärdet med en guidad tur i Eiffeltornet att du får höra monumentets historia (eftersom det har en) och när du kommer upp till toppen får du se Paris olika områden och monument och höra om stadens historia och allt du behöver veta för att njuta av den till fullo.

Denna guidade tur inkluderar en hiss till första våningen och möjligheten att boka klättringen till toppen separat. Om du är vältränad rekommenderar jag att du använder trapporna, även om det bara är för att gå ner, som en del av upplevelsen; de ger dig gott om tid att göra det i din egen takt.

Under hela turen åtföljs du av en specialiserad guide som, när du kommer upp på toppen, guidar dig genom utsikten över staden och beskriver intressanta detaljer om alla de monument som utgör den. Här är vårt inlägg om De bästa guidade turerna till Eiffeltornet där jag berättar allt om de olika turerna.

Boka en guidad tur till Eiffeltornet

Klättra upp till toppen av Eiffeltornet

Spionglas med utsikt över Eiffeltornet| ©JOHN TOWNER
Spionglas med utsikt över Eiffeltornet| ©JOHN TOWNER

Entréerna till Eiffeltornet är Eiffeltornets fyra ben och vid var och en av dem finns det köer av turister som köar för att köpa biljetter. Det är därför det bästa alternativet är att boka dina bil jetter i förväg; på så sätt behöver du bara vänta i entrékön (viktigt så att tornet inte blir överfullt av besökare och du kan njuta av utsikten) och inte heller vid biljettkassorna som är de längsta.

Mitt råd är att det är värt att betala skillnaden i pris (cirka 9 euro) för att gå hela vägen upp till toppen. Ett mellanalternativ, som för mig är det bästa, är att ta trapporna till första våningen och hissen till toppen. Biljetter till toppen är dock vanligtvis slutsålda. Jag berättar mer om detta i vårt inlägg om Hur man klättrar i Eiffeltornet.

Boka biljetter till Eiffeltornet

Tider och bästa tiden att åka till Eiffeltornet

Dagar med Eiffeltornet| ©Campus France
Dagar med Eiffeltornet| ©Campus France

Eiffeltornet är öppet varje dag året runt, från 9.00 till midnatt på sommaren och från 9.30 till 23.00 på vintern. Till skillnad från många museer i Paris är monumentet inte stängt på någon dag i veckan, men tillgången kan avbrytas då och då på grund av reparationer, väderförhållanden eller folkmassor.

Enligt min mening är utsikten värd att se både dag och natt, och därför är det bäst att gå upp före solnedgången om du inte vill göra det två gånger. Men det är också en av de mest trånga tiderna på dagen. Om du vill njuta av utsikten med en liten folkmassa är den bästa tiden i skymningen och tidigt på morgonen om det inte finns dimma (vilket är vanligt i Paris och kan förstöra utsikten).

Boka biljetter till Eiffeltornet

Eiffeltornets nattliga belysning

Eiffeltornets belysningsschema börjar vid mörkrets inbrott. Vid midnatt blinkar tornet i fem minuter fram till klockan ett på morgonen; dessa blinkningar infördes för att fira ankomsten av år 2000 och är fortfarande aktiva idag. På vissa datum eller dagar ändras också belysningen av Eiffeltornet, så det är en bra idé att kontrollera kalendern under din resa om du får chansen att se en annan typ av belysning.

Boka biljetter till Eiffeltornet

Planera ditt besök i Eiffeltornet

Utsikt från botten av Eiffeltornet
Utsikt från botten av Eiffeltornet

Hur man tar sig till Eiffeltornet

Eiffeltornet är det mest centrala och välkända monumentet i Paris och kan ses från praktiskt taget hela staden. Det är inga problem att till tornet från någonstans i centrum om man tittar på en karta, och det är också mycket bra förbindelser med kollektivtrafiken. Om du använder tunnelbanelinje 6 är hållplatsen Bir-Hakeim, men om du har tid rekommenderar jag att du promenerar från hållplatsen Trocadero på samma linje. Mer information finns här.

Besökets längd

Du kan spendera så mycket tid du vill på ditt besök i Eiffeltornet beroende på hur många foton du vill ta och hur mycket tid du lägger på att klättra i trappor eller vänta på hissarna. De flesta tillbringar ungefär en och en halv timme på turen, men guidade turer tenderar att vara ungefär två timmar eftersom de går in på mycket mer detaljer och lämnar dig fri att njuta av tornet på din fritid.

Var man kan äta i närheten

Vid Eiffeltornet finns två barer där man kan köpa med sig mat, en parisisk macaronbutik och två restauranger med utsikt där man kan boka bord och njuta av säsongsbetonade franska rätter. Om du vill njuta av upplevelsen och unna dig något lyxigt rekommenderar jag de närliggande restaurangerna; maten i barerna är dyr och är bara till för snacks.

Om du vill äta i området måste du gå lite längre bort för att hitta restauranger, men jag rekommenderar att du beställer en fantastisk crepe från gatuståndet mellan Champs de Mars och Trocadero eftersom de gör dem på plats och sitter i området för att njuta av utsikten ger dig en mer autentisk upplevelse än den genomsnittliga restaurangen.

Boka biljetter till Eiffeltornet

Klättra i Eiffeltornet med barn

Solnedgång från Eiffeltornet
Solnedgång från Eiffeltornet

Kan man klättra upp i Eiffeltornet med barn? Självklart kan man det! Eiffeltornet har tillräckliga säkerhetsåtgärder på plats så att du kan besöka det med barn med fullständig sinnesro. Alla områden är skyddade av ett säkerhetsstaket och så länge de är försiktiga i trapporna är barnen säkra.

Ana's Traveller Tip

Innan du planerar ditt besök, kontrollera vädret och se till att det inte är dimma; tidiga morgnar är ofta dimmiga i Paris och du kommer inte att kunna njuta av utsikten lika mycket.

Runt Eiffeltornet

Utsikt över Trocadéro från Eiffeltornet| ©Álvaro Bertelsen
Utsikt över Trocadéro från Eiffeltornet| ©Álvaro Bertelsen

Lika viktigt som att klättra upp i Eiffeltornet är utsikten nerifrån. Tornet ligger mellan Champs de Mars och Trocadero-palatsets trädgårdar och området är perfekt, särskilt i varmt väder, för en lugn promenad med en crepe i handen. På sommaren får man dessutom ligga på gräsmattorna vid Champs de Mars, och på kvällen samlas många grupper där för att ha picknick och titta på belysningen av tornet.

Att ligga där i lugn och ro och bara titta upp och se tornet är en unik upplevelse i Paris. Om jag får ge dig ett råd, var försiktig med väskor, ryggsäckar, handväskor osv. Det här området brukar vara ganska trångt och särskilt efter mörkrets inbrott försöker ficktjuvar ofta tjäna en hacka på aningslösa turister som lämnar sina tillhörigheter utan uppsikt medan de tar bilder av Järnladyn. Läs gärna vårt inlägg om tips för att besöka Eiffeltornet.

Boka biljetter till Eiffeltornet

De bästa bilderna av Eiffeltornet

Eiffeltornet från fredsmuren| ©Fred Romero
Eiffeltornet från fredsmuren| ©Fred Romero

Förutom att Eiffeltornet är ett av de mest besökta monumenten i Paris är det också ett av de mest fotograferade, men varifrån tar man de bästa bilderna av Eiffeltornet? För att passa alla smaker föreslår jag flera platser.

Om du är i området kanske det är ett bra tillfälle att ta en av kryssningarna på floden Seine (det finns faktiskt paket som säljer entrén till tornet och kryssningen på floden Seine, så du kan spara pengar genom att köpa dem tillsammans). Jag förklarar allt i min artikel om: Seinefloden - Kryssningar.

Från Trocadero

Du kommer lätt att känna igen platsen eftersom det är där alla turister samlas för att ta det "typiska fotot" med Eiffeltornet i bakgrunden. Tidigare var det tillåtet att klättra uppför trappan, men på senare år har den stängslats in för att skydda området och förhindra fallolyckor; trots det är det lätt att missa stängslet om du använder rätt perspektiv.

Från den närliggande gräsmattan

Det första man inser när man ser Eiffeltornet för första gången är att man inte kan få en uppfattning om dess storlek, oavsett hur många bilder man har sett. Att fotografera hela tornet på nära håll utan ett vidvinkelobjektiv är praktiskt taget omöjligt, men personligen gillar jag bilden av tornets topp som tittar fram genom träden.

Från fredsmuren

I slutet av Champs de Mars finns "Fredsmuren" som erbjuder ett fint perspektiv för att fotografera Eiffeltornet. Monumentet består av två glasväggar där ordet "Peace" kan läsas på 32 språk och 18 olika alfabet.

Från Alexander III-bron

Räcket på denna bro och utsmyckningen av bron gör det också möjligt att ta vackra bilder av Eiffeltornet med floden i bakgrunden. Passa på att ta en promenad över bron från den franska tredje republiken, som korsar Seine och leder till Les Invalides.

Från resten av Paris

Du behöver inte ta det perfekta, inramade närbildsfotot av Eiffeltornet; du kan enkelt fotografera det från olika delar av Paris på grund av dess blotta storlek. Försök klättra upp på Triumfbågen och ta bilden därifrån, eller utforska baksidan av Sacre Coeur för att få ett perspektiv av Eiffeltornet som lyser upp Paris. Om du har observationsförmågan kommer du att ha ett helt album till ditt förfogande när du kommer tillbaka från din resa.

Boka biljetter till Eiffeltornet och kryssningen

Sevärdheter med liknande utsikt som Eiffeltornet i Paris

Notre Dames fasad| ©Mehmet Turgut Kirkgoz
Notre Dames fasad| ©Mehmet Turgut Kirkgoz

Utsikten från toppen av Eiffeltornet är hisnande och den högsta i Paris. Betyder det att den är den bästa? Inte nödvändigtvis; även om det är ett måste att klättra upp i Eiffeltornet finns det många andra platser i staden där man kan se Paris från luften och många av dem är mer detaljrika än från Eiffeltornets topp av den enkla anledningen att en lägre höjd gör att man bättre kan uppskatta detaljerna.

Jag rekommenderar personligen tre av dem:

Notre Dame

Gargoylerna i Paris katedral ger en speciell luft till utsikten över staden. Det ser verkligen ut som om gargoylerna vakar över staden och katedralens läge i centrala Paris gör att du kan se flera av stadens monument. Just nu är det här stället stängt efter branden 2019, men jag är säker på att det förr eller senare kommer att bli tillgängligt igen.

Montparnasse-tornet

Personligen tycker jag att det här är ett av de få elementen i Paris som bryter mot stadens estetik. Varför klättra upp i det då? Därför att från toppen av tornet, som ligger i södra delen av staden, kan du inte se själva tornet men du kan se resten av de stora monumenten i Paris, inklusive Eiffeltornet.

Sacre-Coeur

Kanske beror det på atmosfären i Montmartre-distriktet, men sanningen är att upplevelsen av att se hela Paris från toppen av trappan till Sacre-Coeur är en imponerande upplevelse som förenar dig ännu mer med en stad som griper tag i dig redan innan du sätter din fot i den för första gången. Montmartre-distriktet är i allmänhet en måste-se-attraktion som du inte får missa under ditt besök i staden. Jag har skrivit en guide om Paris-turer där jag berättar hur du besöker stadsdelen och vilka platser du inte får missa.

Turistbuss

Oavsett om du väljer en eller flera av attraktionerna i Paris bör du veta att avstånden mellan dem inte är korta, så underskatta dem inte. Ett bra sätt att ta sig runt i staden mellan de viktigaste sevärdheterna och samtidigt ta en paus från de oundvikliga promenaderna är sightseeingbussen. Här är en praktisk guide till allt du behöver veta innan du köper din biljett: Hop-on Hop-off Bussturer.

Boka biljetter till Eiffeltornet