Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Eiffeltornets biljetter: hur man köper dem, hur mycket kostar de, bästa alternativet osv.

Att bestiga Eiffeltornet är pricken över i:et på en underbar resa. Här är alternativen för att bestiga världens mest berömda torn

Ana Caballero

Ana Caballero

11 minsta läsning

Eiffeltornets biljetter: hur man köper dem, hur mycket kostar de, bästa alternativet osv.

Eiffeltornet, Paris | ©Andrea Maschio

Det finns många sätt att njuta av Eiffeltornet, men du måste gå upp för att se hela staden från toppen. Du kan klättra upp på Eiffeltornet på dagen för att se Paris i all sin prakt, eller på natten med alla ljusen tända.

Du kan också kombinera klättringen med en kryssning på Seine eller en rundtur som tar dig på upptäcktsfärd i staden. Här är de bästa alternativen:

Det bästa alternativet

Eiffeltorn guidad tur med tillgång via trappor och valfritt toppmöte

Din biljett för att klättra upp till toppen av Eiffeltornet med en expertguide.

Perfekt om du vill njuta av den bästa utsikten över staden från toppen av Eiffeltornet och komplettera upplevelsen med förklaringar från en expertguide.

Längd: 2 timmar

Oavsett om du tar trapporna eller hissen och om du kommer upp till toppen eller inte, är mervärdet med en specialiserad guide vid entrén till Eiffeltornet att de kommer att berätta om monumentets historia (eftersom det har en sådan) och när du kommer upp till toppen kommer de att visa dig de olika områdena och monumenten i Paris och berätta om stadens historia och allt du behöver veta för att kunna njuta av den fullt ut.

Denna guidade tur inkluderar en hiss till första våningen och möjlighet att hyra en separat hiss till toppen. Om du är i form rekommenderar jag att du tar trapporna, även om du bara går ner, som en del av upplevelsen; det ger dig gott om tid att göra det i din egen takt.

Under hela turen har du en specialiserad guide som, när du kommer upp på toppen, guidar dig genom utsikten över staden och beskriver intressanta detaljer om alla de monument som utgör staden.

Varför jag gillar det här alternativet: Kort sagt beskriver den guidade rundturen Paris och alla dess kännetecken, och det finns inget bättre ställe att göra det på än från höjden på den mest representativa platsen i staden.


Sparpaketet

Eiffeltorn biljetter och Seine Flod Natt Kryssning

Klättra upp på Eiffeltornet, ta en guidad tur i staden och njut av en kvällskryssning på Seine.

Du kan inte lämna Paris utan att bestiga Eiffeltornet, men du kan inte heller lämna Paris utan att ta en promenad längs Seine och njuta av den romantiska utsikten över staden.

Eftersom Eiffeltornet är ett symboliskt monument i Paris är det lätt att hitta turistanbud som kombinerar en guidad tur i Eiffeltornet med någon annan aktivitet som är typisk för staden. Ett av de mest relevanta alternativen är det som inkluderar inträde till Eiffeltornet utan köer och en kryssning längs Seine-bankerna där du kan njuta av utsikten över Louvren eller Notre Dame-katedralen.

Under den här utflykten får du hela tiden sällskap av en specialiserad guide som inte bara kommer att visa dig detaljerna i Paris, utan som också står till ditt förfogande för att ge dig de råd och rekommendationer du behöver för att få ut det mesta av din resa till ljusets stad. Ett rekommenderat alternativ för att besöka två av stadens främsta turistattraktioner utan stress eller väntetid och samtidigt spara pengar.

Varför jag gillar det här alternativet: Om du planerar en resa till Paris har du säkert tänkt på att ta en guidad tur. Men det är också ett måste att bestiga Eiffeltornet och åka på en kryssning på Seine i Paris. Med den här kombinationen får du en superkomplett upplevelse.


Det fullständiga alternativet

Paris Tur med guide: Louvren, Eiffeltorn och Seine FlodKryssning

Våga besöka Eiffeltornet och Louvren med denna guidade tur och kryssning på Seine.

På denna 8-timmars tur får du lära känna de viktigaste sevärdheterna i Paris tack vare denna mycket kompletta tur.

Längd: 8 timmar

Om du bara har några dagar på dig i Paris och inte vill missa höjdpunkterna i denna underbara stad, kan du ta del av den här Parisrundturen med biljetter till Eiffeltornet, ett besök på Louvren och en kryssning på Seine. Det är utan tvekan en mycket komplett upplevelse eftersom du på samma dag (på cirka 8 timmar) kommer att ha besökt två av de viktigaste monumenten i Frankrikes huvudstad, Louvren och Eiffeltornet, naturligtvis med biljetter utan köer och med en expertguide som kommer att ge dig alla förklaringar.

Den specialiserade guiden kommer att visa dig de historiska verken i ett av världens bästa museer, till exempel Mona Lisa. Men du kommer också att bestiga det berömda Eiffeltornet, där utsikten kommer att hedra den spektakulära ljusstaden. Historien om detta otroliga torn och dess konstruktion kommer inte att lämna dig oberörd.

Men du kan också, precis som i det tidigare alternativet, njuta av en kryssning på Seine och upptäcka staden från ett unikt perspektiv. Dina fotografier kommer att vara autentiska vykort.

Varför jag gillar det här alternativet: Det är det mest kompletta alternativet av alla, eftersom du på en halv dag kommer att ha sett det viktigaste av staden på en rundtur med högst 25 personer.


Hur man köper en biljett till Eiffeltornet

Kryssning på Seine med Eiffeltornet i bakgrunden| ©Heather (Gruber) Williams
Kryssning på Seine med Eiffeltornet i bakgrunden| ©Heather (Gruber) Williams

Du kan köpa den i förväg genom att ställa dig i kö vid biljettkontoret eller på den officiella webbplatsen. Tänk på att priset varierar beroende på vilka sektioner av liften du väljer, och kom ihåg att det kan uppstå köer i liftarna eftersom alla inte kan komma in samtidigt.

Barn under fyra år är gratis, och barn och ungdomar upp till 25 år får rabatt på biljettpriserna. Även personer med nedsatt rörlighet kan ta sig till tornet. Innehavare av Paris Pass måste dock köpa sina biljetter på vanligt sätt eftersom detta är ett av de få monument som inte ingår i Paris resekort.

Boka dina biljetter till Eiffeltornet utan att behöva stå i kö

Hur mycket kostar biljetter till Eiffeltornet?

Solnedgång med utsikt över Eiffeltornet
Solnedgång med utsikt över Eiffeltornet

Biljettpriserna för Eiffeltornet beror på om du väljer en guidad tur eller inte och om du väljer att gå upp för trapporna eller ta hissen. Tillträde till första våningen ingår i alla biljetter, men utsikten är inte så bra därifrån; för att se den måste du gå upp till första våningen (till fots eller med hiss beroende på vilken biljett du köper) eller till kupolen (endast med hiss).

Anas resetips

Om du vill besöka Eiffeltornet på egen hand kan du kombinera promenaden upp till första våningen och hissen upp till toppen för att få en billigare biljett och njuta av alla utsikter.

Klättra upp till toppen av Eiffeltornet

Eiffeltornet observationsdäck glasögon| ©JOHN TOWNER
Eiffeltornet observationsdäck glasögon| ©JOHN TOWNER

Hur man tar sig dit

Ingångarna till Eiffeltornet är Eiffeltornets fyra ben och vid varje ingång står turisterna i kö för att köpa biljetter. Därför är det bästa alternativet att boka biljetter i förväg; på så sätt behöver du bara vänta i kön till entrén (viktigt för att tornet inte ska bli överfullt av besökare och du ska kunna njuta av utsikten) och inte vid biljettkassorna, som är de längsta köerna.

Mitt råd är att det är värt att betala prisskillnaden (cirka 9 euro) för att gå hela vägen upp. Ett mellanalternativ, som för mig är det bästa, är att ta trapporna till första våningen och hissen till toppen.

Boka din guidade tur till Eiffeltornet

Tider och bästa tiden att gå till Eiffeltornet

Det upplysta Eiffeltornet| ©Denys Nevozhai
Det upplysta Eiffeltornet| ©Denys Nevozhai

Eiffeltornet är öppet alla dagar på året, från 9.00 till midnatt på sommaren och från 9.30 till 23.00 på vintern. Till skillnad från många andra museer i Paris är monumentet inte stängt någon dag i veckan, men det kan vara omöjligt att komma in på grund av reparationer, väderförhållanden eller trängsel.

Jag tycker att utsikten är värd att se både dag och natt, och därför är det bäst att gå upp före solnedgången om du inte vill göra det två gånger. Men det är också en av de mest trafikerade tiderna på dagen. Om du vill njuta av utsikten med en liten skara människor är den bästa tiden i skymningen eller tidigt på morgonen om det inte finns någon dimma (något som är vanligt i Paris och som kan "förstöra" utsikten).

Eiffeltornet belyst på natten

Eiffeltornet på natten| ©Paul Gaudriault
Eiffeltornet på natten| ©Paul Gaudriault

Eiffeltornets belysning börjar när det blir mörkt. Vid midnatt blinkar tornet i fem minuter fram till klockan ett på morgonen. Dessa blinkningar infördes för att fira år 2000 och är fortfarande aktiva idag. Dessutom ändras Eiffeltornets belysning på vissa datum eller dagar, så det är en bra idé att kolla kalendern under resan för att se om du har möjlighet att se en annan typ av belysning.

Planera ditt besök till Eiffeltornet

Utsikt från Eiffeltornets fot
Utsikt från Eiffeltornets fot

Hur man tar sig till Eiffeltornet

Eiffeltornet är det mest centrala och välkända monumentet i Paris och kan ses från praktiskt taget hela staden. Det är lätt att dit från var som helst i centrum med hjälp av en karta, och det är också mycket bra förbindelser med kollektivtrafiken. Om du använder tunnelbanelinje 6 är hållplatsen Bir-Hakeim, men om du har tid rekommenderar jag att du går från hållplatsen Trocadero på samma linje.

Besökets varaktighet

Du kan spendera så mycket tid som du vill på ditt besök på Eiffeltornet, beroende på hur många foton du vill ta och hur mycket tid du spenderar på att klättra i trappor eller vänta på hissarna. De flesta spenderar ungefär en och en halv timme på rundturen, men guidade rundturer brukar ta ungefär två timmar, eftersom de går in på mycket mer detaljer och låter dig njuta av tornet i lugn och ro.

Var man kan äta runt Eiffeltornet

Vid Eiffeltornet finns två barer där du kan köpa mat att ta med dig, en parisisk macaronbutik och två restauranger med utsikt där du kan boka bord och njuta av säsongsbetonade franska rätter. Om du vill njuta av upplevelsen och unna dig en lyxig behandling rekommenderar jag restaurangerna; maten i barerna är dyr och endast som mellanmål.

Om du vill äta i området måste du gå lite längre bort för att hitta restauranger, men jag rekommenderar att du beställer en fantastisk crepe från gatuståndet mellan Champs de Mars och Trocadero eftersom de gör dem på plats och att sitta i området och njuta av utsikten ger dig en mer autentisk upplevelse än den genomsnittliga restaurangen.

Klättra upp i Eiffeltornet med barn

Solnedgång från Eiffeltornet
Solnedgång från Eiffeltornet

Kan man klättra upp i Eiffeltornet med barn? Självklart kan man det! Eiffeltornet har tillräckliga säkerhetsåtgärder för att du ska kunna besöka det med barn med lugn och ro. Alla områden är skyddade av ett säkerhetsstängsel och så länge du är försiktig i trapporna är barnen inte i fara.

Anas resetips

Innan du planerar ditt besök bör du kontrollera vädret och se till att det inte finns någon dimma; tidiga morgnar är ofta dimmiga i Paris och du kommer inte att kunna njuta av vyerna lika mycket.

Runt Eiffeltornet

Utsikt över Trocadero från Eiffeltornet.| ©Álvaro Bertelsen
Utsikt över Trocadero från Eiffeltornet.| ©Álvaro Bertelsen

Lika viktigt som att klättra upp i Eiffeltornet är utsikten underifrån. Tornet ligger mellan Champs de Mars och Trocaderopalatsets trädgårdar och området är idealiskt, särskilt i varmt väder, för en lugn promenad med en crepe i handen. På sommaren är det tillåtet att ligga på gräsmattorna vid Champs de Mars, och många grupper samlas där på kvällen för picknick och för att titta på tornets belysning.

Att ligga där, i lugn och ro och bara titta upp och se tornet är en unik upplevelse i Paris. Om jag får ge dig ett råd, var försiktig med väskor, ryggsäckar, handväskor osv. Området brukar vara ganska trångt och särskilt efter mörkrets inbrott försöker ficktjuvar ofta göra sig en slant på bekostnad av frånvarande turister som lämnar sina tillhörigheter obevakade medan de tar bilder av Järnladyn.

De bästa bilderna av Eiffeltornet

Eiffeltornet från fredsmuren| ©Fred Romero
Eiffeltornet från fredsmuren| ©Fred Romero

Eiffeltornet är inte bara ett av de mest besökta monumenten i Paris, utan också ett av de mest fotograferade, men var tar man de bästa bilderna av Eiffeltornet? För att passa alla smaker föreslår jag flera platser.

När du ändå är i området kanske det är ett bra tillfälle att ta en av Seine-kryssningarna (det finns faktiskt paket som säljer inträdet till tornet och Seine-kryssningen, så du kan spara pengar genom att köpa dem tillsammans). Jag förklarar allt i min artikel om: Seinefloden - Kryssningar.

Från Trocadero

Det är lätt att identifiera platsen eftersom det är där alla turister samlas för att ta det "typiska fotot" med Eiffeltornet i bakgrunden. Förr var det tillåtet att klättra uppför trappan, men på senare år har den stängslats in för att skydda området och förhindra fallolyckor, men det är ändå lätt att missa stängslet om man använder rätt perspektiv.

Från den närliggande gräsmattan

Det första du kommer att inse när du ser Eiffeltornet för första gången är att du inte kan få en uppfattning om dess storlek, oavsett hur många foton du har sett. Att fotografera den i sin helhet på nära håll och utan ett vidvinkelobjektiv är praktiskt taget omöjligt, men personligen gillar jag bilden av toppen som tittar fram mellan träden.

Från fredsväggen

I slutet av Champs de Mars erbjuder "Fredsmuren" en fin utsiktspunkt för att fotografera Eiffeltornet. Monumentet består av två glasväggar på vilka ordet "Peace" kan läsas på 32 språk och 18 olika alfabeter.

Från Pont Alexandre III

Broens räcke och ornamentering gör det också möjligt att ta vackra bilder av Eiffeltornet med floden i bakgrunden. Se till att ta en promenad över denna bro från den tredje franska republiken som korsar Seine och leder till Les Invalides.

Från resten av Paris

Du behöver inte ta det perfekta, inramade fotot av Eiffeltornet i närbild, utan du kan enkelt ta det från olika platser i Paris tack vare dess storlek. Prova att klättra upp på Triumfbågen och ta ett foto därifrån eller utforska baksidan av Sacre Coeur för att få ett perspektiv på Eiffeltornet som lyser upp Paris. Om du har förmågan att observera har du ett helt album till ditt förfogande när du återvänder från din resa.

Anas resetips

Missa inte utsikten över Eiffeltornet från fredsväggen på Champ de Mars, där du också kan fotografera det utan folkmassorna.

Sevärdheter med liknande utsikt som Eiffeltornet i Paris

Notre Dame-fasaden| ©Mehmet Turgut Kirkgoz
Notre Dame-fasaden| ©Mehmet Turgut Kirkgoz

Utsikten från toppen av Eiffeltornet är hisnande och den högsta i Paris, men betyder det att den är bäst? Även om det är ett måste att bestiga Eiffeltornet finns det många andra platser i staden från vilka du kan njuta av flygbilder över Paris och många av dem är mer detaljerade än från toppen av Eiffeltornet, av den enkla anledningen att en lägre höjd gör att du bättre kan se detaljerna.

Personligen rekommenderar jag tre av dem:

Notre Dame

Gargoyles i Paris katedral ger en speciell atmosfär åt utsikten över staden. Det ser verkligen ut som om gargoylerna vakar över staden och katedralens läge i Paris centrum gör att du kan se många av stadens monument. Denna plats är för närvarande stängd efter branden 2019, men den kommer säkert att bli tillgänglig igen förr eller senare.

Montparnasse-tornet

Personligen tycker jag att detta är ett av de få element i Paris som bryter mot stadens estetik. Varför gå upp då? Från toppen av tornet, som ligger i södra delen av staden, kan man inte se själva tornet, men man kan se resten av de stora monumenten i Paris, inklusive Eiffeltornet.

Sacre-Coeur

Kanske beror det på atmosfären i Montmartre-kvarteret, men sanningen är att det är en imponerande upplevelse att betrakta hela Paris från toppen av Sacré-Coeur-trappan, vilket förenar dig ännu mer med en stad som griper tag i dig redan innan du sätter din fot i den för första gången. Montmartre-kvarteret är en sevärdhet som du inte får missa under ditt besök i staden. Jag har skrivit en guide om Paris-turer där jag berättar hur man besöker detta område och vilka platser man inte får missa.

Buss för sightseeing

Oavsett om du väljer en eller flera av Paris sevärdheter är avstånden mellan dem inte korta, så underskatta dem inte. Ett bra sätt att ta sig runt i staden mellan de viktigaste sevärdheterna och samtidigt ta en paus från den oundvikliga promenaden på resan är sightseeingbussen. Här är en praktisk guide till allt du behöver veta innan du köper din biljett: Hop-on Hop-off Bussturer.

Vanliga frågor

  • Är det möjligt att gå in i Eiffeltornet med en ryggsäck eller bagage?

    Små väskor och ryggsäckar är tillåtna i Eiffeltornet, men det är troligt att din väska kommer att kontrolleras i säkerhetskontrollen innan du går in.

  • Hur lång tid tar det att bestiga Eiffeltornet?

    Det tar cirka 20 minuter att nå första våningen om man tar en trappa med mer än 700 trappsteg. Den tredje våningen kan endast nås med hiss. Det bästa rådet är att ta hissen, eftersom du kan hoppa över kön om du bokar biljetter i förväg, och sedan ta trapporna ner medan du njuter av den mest hisnande utsikten över staden.

  • Vilken tid är Eiffeltornets ljusshow?

    Den börjar på kvällen och går i fem minuter varje timme fram till 01:00 (02:00 under sommarsäsongen).