Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Eiffeltornets biljetter: hur man köper dem, hur mycket kostar de, bästa alternativet osv.

Ta reda på vilka alternativ som finns för att bestiga världens mest berömda torn.

Ana Caballero

Ana Caballero

13 minsta läsning

Eiffeltornets biljetter: hur man köper dem, hur mycket kostar de, bästa alternativet osv.

Eiffeltornet, Paris | ©Andrea Maschio

Det finns många sätt att njuta av Eiffeltornet, men du måste gå upp för att se hela staden från toppen. Här är de bästa alternativen:

Den mest ekonomiska

Paris Eiffeltornet biljetter

Få en mer autentisk upplevelse med dessa biljetter för att klättra uppför trapporna till Eiffeltornet.

Spara på entréavgiften till det ikoniska Paris-monumentet och klättra upp för trapporna till tornets andra våning.

.

Om du vill spara så mycket som möjligt på ditt besök i Eiffeltornet och inte är rädd för de mer än 600 trappstegen du måste klättra upp för , är dessa trappbiljetter ditt bästa alternativ.

Precis som hissbiljetterna tar den här biljetten dig upp till tornets första våning för den bästa panoramavyn över staden. Eftersom de är de billigaste biljetterna är de också de mest populära (tänk på att den 30 minuter långa klättringen är bekväm), så jag råder dig att boka dem i förväg.

Varför jag gillar det här alternativet: Du klättrar i din egen takt, på ett avslappnat och säkert sätt, njuter av utsikten och gör de stopp du behöver för att vila. Det är ett annorlunda sätt att upptäcka Eiffeltornet och du betalar mindre.


Min favorit

Biljett till Eiffeltornet med hiss

Undvik de 600 trappstegen på Eiffeltornet och ta hissen direkt till andra våningen tack vare dessa biljetter.

Slösa inte tid på att gå upp i Eiffeltornet och gå upp till andra våningen för att få den bästa panoramavyn över Paris.

Längd: 2 timmar

.

Det bästa sättet att ta sig till Eiffeltornet är att köpa biljetter på nätet i förväg för att slippa vänta i de långa köerna vid biljettkassorna. Tack vare dessa prioriterade biljetter kan du ta dig upp till andra våningen på detta emblematiska landmärke i staden, men du gör det med hiss och slipper därmed de 672 trappstegen som det har.

På så sätt kan du gå direkt upp till toppen för att beundra den bästa utsikten över staden. Du kommer också att få en audioguide som berättar allt om historien om byggandet av Gustave Eiffels verk.

Varför jag gillar det här alternativet: Det finns mycket att se i Paris och om du inte har mycket tid på din resa är detta det bästa alternativet för att besöka Eiffeltornet eftersom du inte slösar tid på biljettkassan eller på att gå upp till andra våningen.


På natten

Paris Eiffeltornet nattbiljetter

Beundra staden Paris upplyst från dess viktigaste monument.

Välj kvällstid för att klättra upp i Eiffeltornet och njut av den mest ikoniska synen av ljusets stad med dessa biljetter för att hoppa över kön.

.

Överraska dig själv med panoramautsikten över Paris på natten från Eiffeltornet och skaffa dessa nattbiljetter som också ger dig möjlighet att komma in utan att behöva köa. Slösa inte tid på biljettkontoret utan gå direkt till andra våningen med hissen.

Tack vare audioguiden som ingår i biljetten kan du insupa historien om byggandet av denna parisiska symbol som byggdes för världsutställningen 1889. Väl uppe på toppen har du en unik utsikt över staden som du har svårt att glömma.

Varför jag gillar det här alternativet: Det är en bra idé att klättra upp i Eiffeltornet och beundra monumenten och de upplysta gatorna därifrån.


Det högkvalitativa alternativet

Eiffeltorn biljetter och Seine Flod Natt Kryssning

Klättra upp på Eiffeltornet och njut av en nattlig kryssning på Seine-floden.

Du kan inte lämna Paris utan att bestiga Eiffeltornet, men du kan inte heller lämna Paris utan att ta en promenad längs Seine och njuta av den romantiska utsikten över staden.

Eftersom det är ett emblematiskt monument i Paris är det lätt att hitta turistanbud som kombinerar en guidad tur på Eiffeltornet med någon annan aktivitet som är karakteristisk för staden. Ett av de mest relevanta alternativen är det som inkluderar inträde till Eiffeltornet utan köer och en kryssning längs Seine-bankerna varifrån du kan njuta av utsikten över Louvren eller katedralen Notre Dame.

Under denna utflykt kommer du hela tiden att åtföljas av en specialiserad guide som inte bara visar dig detaljer om staden Paris, utan också står till ditt förfogande för att ge dig de råd och rekommendationer du behöver för att få ut det mesta av din resa till ljusets stad. Ett rekommenderat alternativ för att besöka två av stadens främsta turistattraktioner utan stress och utan väntan, samtidigt som du sparar pengar.

Varför jag gillar det här alternativet: Om du planerar en resa till Paris har du förmodligen tänkt på att klättra upp i Eiffeltornet. Men att njuta av en kryssning på Seine är också ett "måste" i Paris. Med den här kombinationen kan du njuta av en superkomplett upplevelse.

Vi jämför alternativen

Hur mycket kostar biljetter till Eiffeltornet?

Solnedgång med utsikt över Eiffeltornet
Solnedgång med utsikt över Eiffeltornet

Från cirka 20 euro kan du bestiga Eiffeltornet. Priset beror dock på flera faktorer: om du väljer att gå upp till fots eller med hiss, vilken tid på dagen det är (nattbiljetter kostar cirka 39 euro) eller om du väljer en guidad tur.

Tillträde till första våningen ingår i alla biljetter, men därifrån uppskattas inte utsikten fullt ut; för att se den måste du gå upp till första våningen (till fots eller med hiss, beroende på vilken biljett du köper) eller upp till toppen (som endast nås med hiss).

Barn under fyra år är gratis, och barn och ungdomar upp till 25 år får rabatt. Innehavare av Paris Pass måste dock köpa sina biljetter på vanligt sätt. Om du vill veta mer har du all information här: Biljettpriser för Eiffeltornet

Boka biljetter till Eiffeltornet

Hur man köper biljetter till Eiffeltornet

Kryssning på Seine med Eiffeltornet i bakgrunden| ©Heather (Gruber) Williams
Kryssning på Seine med Eiffeltornet i bakgrunden| ©Heather (Gruber) Williams

Du kan köpa dina biljetter i förväg genom att ställa dig i kö vid biljettkontoret eller på den officiella webbplatsen Hellotickets. Du kommer att ha alla biljetter tillgängliga för att boka den som du tycker bäst om och du kommer att kunna välja dag och tid vid köptillfället.

Mitt råd: boka så snart som möjligt. Eiffeltornet är det mest besökta monumentet i Paris och tusentals biljetter köps varje dag. Och om du lämnar det åt slumpen och bestämmer dig för att köpa dem vid själva monumentet riskerar du att inte ha några biljetter tillgängliga, förutom köerna.

Boka biljetter till Eiffeltornet

Finns det guidade turer i Eiffeltornet?

Oavsett om du tar trapporna eller hissen och om du tar dig upp till toppen eller inte, är mervärdet av att gå in i Eiffeltornet med en guide att de kommer att berätta om monumentets historia (eftersom det har en sådan) och när du kommer upp till toppen kommer de att visa dig de olika områdena och monumenten i Paris och berätta om stadens historia och allt du behöver veta för att kunna njuta av den till fullo.

Den här guidade rundturen inkluderar hiss till första våningen och möjlighet att boka klättringen till toppen separat. Om du är i form rekommenderar jag att du använder trapporna, även om det bara är för att gå ner, som en del av upplevelsen; de ger dig gott om tid att göra det i din egen takt.

Under hela rundturen får du sällskap av en specialiserad guide som, när du kommer upp på toppen, guidar dig genom utsikten över staden och beskriver intressanta detaljer om alla de monument som utgör den. Här är vårt inlägg om De bästa guidade turerna i Eiffeltornet där jag berättar allt om de olika turerna.

Boka en guidad tur till Eiffeltornet

Klättra upp till toppen av Eiffeltornet

Eiffeltornets utsiktsplats spegelglas| ©JOHN TOWNER
Eiffeltornets utsiktsplats spegelglas| ©JOHN TOWNER

Ingångarna till Eiffeltornet är Eiffeltornets fyra ben och vid var och en av dem finns det köer av turister som står i kö för att köpa biljetter. Därför är det bästa alternativet att boka biljetter i förväg; på så sätt behöver du bara vänta i ingångskön (viktigt för att tornet inte ska vara mättat av besökare och du kan njuta av utsikten) och inte heller vid biljettkassorna som är de längsta.

Mitt råd är att det är värt att betala prisskillnaden (cirka 9 euro) för att gå hela vägen upp till toppen. Ett mellanalternativ, som för mig är det bästa, är att ta trapporna till första våningen och hissen till toppen. Biljetterna till toppen är dock oftast slutsålda. Jag berättar mer om detta i vårt inlägg om hur man klättrar upp i Eiffeltornet.

Boka biljetter till Eiffeltornet

Tider och bästa tiden att gå till Eiffeltornet

Det upplysta Eiffeltornet| ©Denys Nevozhai
Det upplysta Eiffeltornet| ©Denys Nevozhai

Eiffeltornet är öppet alla dagar på året; från 9.00 till midnatt på sommaren och från 9.30 till 23.00 på vintern. Till skillnad från många museer i Paris är monumentet inte stängt någon veckodag, men tillträdet kan avbrytas då och då på grund av reparationer, väderförhållanden eller trängsel.

Enligt min mening är utsikten värd att se både dag och natt, och för det är det bäst att gå upp före solnedgången om du inte vill göra det två gånger. Det är dock också en av de mest trånga tiderna på dagen. Om du vill njuta av utsikten med en liten folkmassa är den bästa tiden i skymningen och tidigt på morgonen om det inte finns någon dimma (vilket är vanligt i Paris och kan förstöra utsikten).

Boka biljetter till Eiffeltornet

Eiffeltornets belysning på natten

Eiffeltornet på natten| ©Paul Gaudriault
Eiffeltornet på natten| ©Paul Gaudriault

Eiffeltornets belysningsschema börjar vid mörkrets inbrott. Vid midnatt blinkar tornet i fem minuter fram till klockan ett på morgonen. Dessa blinkningar infördes för att fira år 2000 och är fortfarande aktiva idag. På vissa datum eller dagar ändras också belysningen av Eiffeltornet, så det är en bra idé att kolla kalendern under din resa ifall du får chansen att se en annan typ av belysning.

Boka biljetter till Eiffeltornet

Planera ditt besök till Eiffeltornet

Utsikt från Eiffeltornets nedre del
Utsikt från Eiffeltornets nedre del

Hur man tar sig till Eiffeltornet

Eiffeltornet är det mest centrala och välkända monumentet i Paris och kan ses från praktiskt taget hela staden. Du har inga problem att till det från var som helst i centrum genom att titta på en karta, och det har också mycket goda förbindelser med kollektivtrafiken. Om du använder tunnelbanelinje 6 är hållplatsen Bir-Hakeim, men om du har tid rekommenderar jag att du går från hållplatsen Trocadero på samma linje. Mer information finns här.

Varaktighet för besöket

Du kan spendera så mycket tid som du vill på ditt besök på Eiffeltornet beroende på hur många foton du vill ta och hur mycket tid du spenderar med att klättra i trappor eller vänta på hissarna. De flesta spenderar ungefär en och en halv timme på rundturen, men guidade turer brukar ta ungefär två timmar eftersom de går in på mycket mer detaljer och låter dig vara fri att njuta av tornet i lugn och ro.

Var man kan äta i närheten

Vid Eiffeltornet finns två barer där du kan köpa lite take away-mat, en parisisk macaronbutik och två restauranger med utsikt där du kan göra bokningar och njuta av säsongsbetonade franska rätter. Om du vill njuta av upplevelsen och unna dig en lyxig behandling rekommenderar jag de närliggande restaurangerna; maten i barerna är dyr och är bara för snacks.

Om du vill äta i området måste du gå lite längre bort för att hitta restauranger, men jag rekommenderar att du beställer en fantastisk crepe från gatuståndet mellan Champs de Mars och Trocadero eftersom de gör dem på plats och att sitta i området för att njuta av utsikten ger dig en mer autentisk upplevelse än den genomsnittliga restaurangen.

Boka biljetter till Eiffeltornet

Bestiga Eiffeltornet med barn

Solnedgång från Eiffeltornet
Solnedgång från Eiffeltornet

Kan du klättra upp i Eiffeltornet med barn? Självklart kan du det! Eiffeltornet har tillräckliga säkerhetsåtgärder så att du kan besöka det med barn med fullständig sinnesro. Alla områden är skyddade av ett säkerhetsstängsel och så länge de är försiktiga i trapporna är barnen trygga.

Anas restips

Innan du planerar ditt besök bör du kontrollera vädret och se till att det inte finns någon dimma; tidiga morgnar är ofta dimmiga i Paris och du kommer inte att kunna njuta lika mycket av utsikten.

Runt Eiffeltornet

Utsikt över Trocadéro från Eiffeltornet| ©Álvaro Bertelsen
Utsikt över Trocadéro från Eiffeltornet| ©Álvaro Bertelsen

Lika viktigt som att klättra upp i Eiffeltornet är utsikten från botten. Tornet ligger mellan Champs de Mars och Trocadéropalatsets trädgårdar och området är perfekt, särskilt i varmt väder, för en lugn promenad med en crepe i handen. På sommaren är det dessutom tillåtet att ligga på gräsmattorna vid Champs de Mars, och på kvällen samlas många grupper där för picknick och för att titta på belysningen av tornet.

Att ligga där utan att ha bråttom och bara titta upp och se tornet är en unik upplevelse i Paris. Om jag får ge dig ett råd, var försiktig med väskor, ryggsäckar, handväskor osv. Det här området brukar vara ganska trångt och särskilt efter mörkrets inbrott är det vanligt att man ser ficktjuvar som försöker göra sig en hacka på bekostnad av tankspridda turister som lämnar sina ägodelar obevakade medan de tar bilder på Järnladyn. Se till att läsa vårt inlägg om tips för att besöka Eiffeltornet.

Boka biljetter till Eiffeltornet

De bästa bilderna av Eiffeltornet

Eiffeltornet från fredsmuren| ©Fred Romero
Eiffeltornet från fredsmuren| ©Fred Romero

Eiffeltornet är inte bara ett av de mest besökta monumenten i Paris, utan också ett av de mest fotograferade, men varifrån tar man de bästa bilderna av Eiffeltornet? För att passa alla smaker föreslår jag flera platser.

Om du är i området kanske det är en bra tidpunkt att ta en av Seine-kryssningarna (det finns faktiskt paket som säljer inträdet till tornet och Seine-kryssningen, så du kan spara pengar genom att köpa dem tillsammans). Jag förklarar allt i min artikel om: Seinefloden - Kryssningar.

Från Trocadero

Du kommer lätt att identifiera platsen eftersom det är där alla turister samlas för att ta det "typiska fotot" med Eiffeltornet i bakgrunden. Förr var det tillåtet att klättra uppför trappans kantsten, men på senare år har det stängslats in för att skydda området och förhindra fall; trots det är det lätt att missa stängslet om du använder rätt perspektiv.

Från den närliggande gräsmattan

Det första du kommer att inse när du ser Eiffeltornet för första gången är att oavsett hur många foton du har sett kan du inte få en uppfattning om dess storlek. Att fotografera det hela på nära håll utan ett vidvinkelobjektiv är praktiskt taget omöjligt, men personligen gillar jag bilden av tornets topp som skymtar genom träden.

Från fredsväggen

I slutet av Champs de Mars erbjuder "Muren för fred" ett fint perspektiv för att fotografera Eiffeltornet. Monumentet består av två glasväggar på vilka ordet "Peace" kan läsas på 32 språk och 18 olika alfabet.

Från Alexander III-bron

Räcket på denna bro och broens utsmyckning möjliggör också vackra foton av Eiffeltornet med floden i bakgrunden. Se till att ta en promenad över denna bro från Franska tredje republiken, som korsar Seine och leder till Les Invalides.

Från resten av Paris

Du behöver inte ta det perfekta, inramade närbildsfotot av Eiffeltornet; du kan lätt fotografera det från olika delar av Paris på grund av dess enorma storlek. Prova att klättra upp på Triumfbågen och ta ditt foto därifrån, eller utforska baksidan av Sacre Coeur för att få ett perspektiv på Eiffeltornet som lyser upp Paris. Om du har observationsförmåga kommer du att ha ett helt album till ditt förfogande när du kommer tillbaka från din resa.

Boka biljetter till Eiffeltornet och kryssningen

Sevärdheter med liknande utsikt som Eiffeltornet i Paris

Notre Dame-fasaden| ©Mehmet Turgut Kirkgoz
Notre Dame-fasaden| ©Mehmet Turgut Kirkgoz

Utsikten från toppen av Eiffeltornet är hisnande och den högsta i Paris. Betyder det att den är den bästa? Inte nödvändigtvis; även om det är ett måste att bestiga Eiffeltornet finns det många andra platser i staden från vilka du kan njuta av flygbilder över Paris och på många av dem med mer detaljer än från toppen av Eiffeltornet av den enkla anledningen att en lägre höjd gör att du bättre kan uppskatta detaljerna.

Jag rekommenderar personligen tre av dem:

Notre Dame

Gargoylerna i Pariskatedralen ger en speciell air till vyerna över staden. Det ser verkligen ut som om gargoylerna vakar över staden och katedralens läge i Paris centrum gör att du kan uppskatta flera av stadens monument. Denna plats är just nu stängd efter branden 2019, men jag är säker på att den förr eller senare kommer att vara tillgänglig igen.

Montparnasse-tornet

Personligen tycker jag att detta är ett av de få element i Paris som bryter mot stadens estetik, varför då klättra upp på det? Därför att just från toppen av tornet, som ligger i stadens södra del, kan du inte se själva tornet men du kan se resten av de stora monumenten i Paris, inklusive Eiffeltornet.

Sacre-Coeur

Kanske beror det på atmosfären i Montmartre-kvarteret, men sanningen är att upplevelsen att se hela Paris från toppen av Sacre-Coeur-trappan är en imponerande upplevelse som förenar dig ännu mer med en stad som griper tag i dig redan innan du sätter din fot i den för första gången. Montmartre-distriktet är i allmänhet en sevärdhet som du inte får missa vid ditt besök i staden. Jag har skrivit en guide om Paris-turer där jag berättar hur du ska besöka detta kvarter och vilka platser du inte får missa.

Turistbuss

Oavsett om du väljer en eller flera av sevärdheterna i Paris ska du veta att avstånden mellan dem inte är korta, så underskatta dem inte. Ett bra sätt att ta sig runt i staden mellan de viktigaste sevärdheterna och samtidigt ta en paus från den oundvikliga promenaden på din resa är sightseeingbussen. Här är en praktisk guide till allt du behöver veta innan du köper din biljett: Hop-on Hop-off Bussturer.

Boka biljetter till Eiffeltornet