Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Opera Garnier - Turer

Det är möjligt att besöka Parisoperan utan att behöva betala för att gå på föreställning: jag berättar hur du gör en backstage-tur.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minsta läsning

Opera Garnier - Turer

Opera Garnier | ©Caleb Maxwell

Trots den oändliga listan över spektakulära monument är kanske Paris största landmärke operahuset. Numera är det möjligt att besöka det utan att betala för en föreställning, så det finns ingen ursäkt för att missa det.

Det bästa alternativet

Paris Opera Garnier Tur

Upptäck Opéra Garnier i din egen takt

Om du ser fram emot att få ta del av Parisoperans magi ger den här biljetten dig prioriterad tillgång till dess historia och bäst bevarade hemligheter bakom kulisserna.

Som rekommenderas för de flesta Parisiska sevärdheter är det bäst att köpa biljetter till Opéra Garnier i god tid i förväg för att slippa köa och för att försäkra sig om att få tillträde till den dag och tid du valt. Om du väljer den självguidade rundturen på Operan har du möjlighet att välja ett passerkort utanför de vanliga besökstiderna (från kl. 10 till 17) och se Operans interiör utan trängsel.

På denna självguidade rundtur kan du organisera din tid som du vill. Jag rekommenderar att du avsätter ungefär en timme för rundturen och att du skaffar audioguiden på ditt eget språk vid entrén eftersom den inte ingår i biljettpriset för att hoppa över kön.

Rekommenderas om... Du vill besöka i din egen takt och beundra Parisoperans skönhet utan att slösa tid vid ingången.


Köp biljetter till Operahuset Garnier

Flygfoto av operans baksida
Flygfoto av operans baksida

Om du väljer att köpa dina biljetter till operan online rekommenderar jag att du gör det i god tid. Barn under 10 år och innehavare av Parispasset har gratis inträde.

Även om Parisoperan är öppen från måndag till söndag kan det finnas särskilda dagar med exceptionella stängningstider som du kan kontrollera på den officiella webbplatsen.

Att gå på en föreställning på Parisoperan

Det är en sak att besöka Parisoperans byggnad och en annan att närvara vid en av dess föreställningar. Om du väljer det andra alternativet (eller det första) får du tillträde till den stora salen under tiden för den föreställning du väljer, men inte till resten av byggnaden (föreställningarna äger faktiskt rum utanför öppettiderna).

Om du vill köpa biljetter till någon föreställning på Parisoperan kan du göra det i biljettkassan (flera dagar i förväg) eller på Opéra Garniers officiella webbplats.

Boka biljetter till Opéra Garnier

Öppettider för operan Garnier

Utsikt över Opera Garnier i Paris
Utsikt över Opera Garnier i Paris

Parisoperan är öppen från 10 till 17 från måndag till söndag, men det finns helgdagar då besöket kan ställas in. Den guidade visningen brukar ta en och en halv timme, men om du besöker byggnaden på egen hand räcker en timme för att se den på djupet. På så sätt kan du kombinera ditt besök på Parisoperan med andra aktiviteter eller museer som du vill se under din resa.

Jag rekommenderar det sista passet (kl. 16.30) så att du kan tillbringa eftermiddagen i närheten och lämna förmiddagen fri för att besöka andra sevärdheter, t.ex. museet Louvren, som kräver mer tid för besök och väntan.

Boka biljetter till Opéra Garnier

Besök Opéra Garnier med barn

Operan Garnier| ©Gwen King
Operan Garnier| ©Gwen King

Du kan besöka operan med barn, men många guidade turer tar inte emot barn under fem år. Trots det är Operan enligt min mening en av de lämpligaste platserna i Paris att besöka som familj eftersom besöket i genomsnitt är långvarigt och eftersom de små inte blir trötta i långa väntetimmar som de kan bli på andra museer.

Besök på Opera Garnier med Parispasset

Platser och loger på Opera Garnier| ©Sheila Sund
Platser och loger på Opera Garnier| ©Sheila Sund

Om Parisoperan är en av de byggnader som du garanterat kommer att besöka under din resa, kanske du vill skaffa ett Paris Pass. Detta är ett pass för sightseeing i staden som ger dig fri entré till ett antal parisiska monument och museer (inklusive operan) och rabatter på många andra.

Med Parispasset kan du besöka Paris operahus gratis och även ta del av de guidade turerna inne i operahuset. Enligt min erfarenhet är Paris Pass ett av de mest omfattande stadspassen som finns; med tanke på alla sevärdheter som staden har att erbjuda lönar det sig att använda det (oavsett vilka dagar du väljer), men det kräver också mer planering av ditt besök i Paris för att du ska få ut så mycket som möjligt av det.

Jag har skrivit en guide om Paris-pass full av tips om när du ska använda det, dess fördelar och nackdelar och allt du behöver veta innan du bokar.

Boka biljetter till Opéra Garnier

Organisera ditt besök på Opéra Garnier i Paris

Målade glasfönster från taket på restaurangen i det lyxiga Galeries Lafayette, bara några meter från Opéra Garnier.| ©Les Corpographes
Målade glasfönster från taket på restaurangen i det lyxiga Galeries Lafayette, bara några meter från Opéra Garnier.| ©Les Corpographes

Så tar du dig till Opera Garnier

Parisoperan ligger i Quartier de L'Opera, ett centralt kvarter norr om Tuilerieträdgården och Louvren. Detta är ett ståtligt kvarter som är idealiskt för shopping och promenader utan turistmassorna och kan nås antingen genom att ta en promenad från de närliggande kvarteren på norra sidan av Paris (Louvren eller Champs Elysées) eller med tunnelbana (linje 7, linje 8 och linje 3).

Var man kan äta

Om du vill äta i grannskapet före eller efter ditt besök hittar du både enkla restauranger och eleganta kaféer där du kan njuta av fransk mat utan trängseln från andra livligare områden i huvudstaden. Jag rekommenderar dock att du tänker på de franska tidtabellerna (lunchtid är vanligtvis mellan 12 och 14 och middagen börjar vid 19) och bokar i god tid för att slippa vänta.

Anas resetips

Utnyttja det faktum att du befinner dig i Opera Granier-området för att ta en rundtur i de lyxiga "passagerna" och shoppingarkaderna i området.

Promenera runt i området

Utsikt från taket på Parisoperan
Utsikt från taket på Parisoperan

Parisoperan är en symbol för den välbärgade parisiska livsstilen, vilket återspeglas i byggnadens omgivningar och de täckta shoppingarkaderna som omger den. Ett av de mest praktiska alternativen för att lära känna området är att välja en tur som kombinerar ett guidat besök på operan med en rundvandring i omgivningarna och ett besök i Palais Royal, som ligger mellan opera- och Tullerieskvarteren.

Galeries Lafayette och dess takterrass

Om du är shoppingsugen kommer detta att vara ett av dina paradis. Notera platsen så att du kan komma tillbaka senare för att utforska den här sortens köpcentrum i lugn och ro, och fråga din guide var det bästa stället för att köpa originella gåvor finns. Under ditt besök kommer du att vilja gå upp på taket för att ta del av utsikten över området; ha kameran redo.

Från Galeries Lafayettes tak har du panoramautsikt över hela staden och du kan njuta av den medan de berättar historier om det parisiska högsamhället och adelns skandaler.

Place des Pyramides

Ett av de många ikoniska torgen i den franska huvudstaden, som ligger i stadens första arrondissement och som leds av ryttarstatyn av Jeanne d'Arc. Din guide kommer utan tvekan att utnyttja det första stoppet på den här rundturen för att berätta den mytiska historien om Jungfrun av Lothringen.

Teater i Palais Royal

Palais Royal var kardinal Richelieus hem i början av 1600-talet. Idag rymmer det statsrådet och kulturministeriet, bland andra platser som symboliserar landets politiska organisation, men dess verkliga attraktion är de täckta gallerierna fulla av butiker och konstgallerier. Du kommer att besöka dem under rundturen, men jag rekommenderar att du avsätter en annan dag för att shoppa i området.

Galerie Vivienne

Galerie Vivienne| ©Benh LIEU SONG
Galerie Vivienne| ©Benh LIEU SONG

Detta är ett av de mest ikoniska inomhusgallerierna i Paris. Dess glastak och dekorationen i butikerna har gett det status som stadens historiska monument.

Templet La Madeleine

Denna kyrka i grekisk stil är en av de mest besökta i huvudstaden. Dess 52 korintiska kolonner och basrelieferna på bronsdörrarna som föreställer de tio budorden sticker ut. Ett idealiskt stopp för att lära sig lite mer om den roll som religionen har spelat i Paris under århundradena och hur nära kyrkans angelägenheter kunde kopplas till det parisiska högsamhällets angelägenheter.

Place de la Concorde

Detta är det näst största torget i Frankrike och ligger i början av Avenue des Champs Elysées. Just nu ser du i mitten av detta torg Luxorobelisken som Egypten skänkte till staden Paris, men för några århundraden sedan var det som stod i mitten en staty av Ludvig XV som restes för att fira hans tillfrisknande efter en lång sjukdom.

Om du gillar historier om den franska revolutionen kommer din guide att berätta allt om dem, eftersom torget var en av de blodigaste scenerna under denna tid; här stod den berömda giljotinen som halshögg personligheter som Marie Antoinette, Ludvig XVI och Robespierre.

Om du efter den här rundturen fortfarande är hungrig på mer, har Operakvarteret fortfarande mycket att erbjuda dig. Det gäller Musée Grévin, Paris vaxmuseum som rymmer de berömda förvridna speglarna, Palais de la Bourse, den neoklassiska byggnaden där stadens ekonomiska verksamhet är koncentrerad, eller de specialiserade tryffel-, champagne- och kaviarbutikerna på Place de la Madeleine.

Boka biljetter till Opéra Garnier

Vad du kan se på Opéra Garnier i Paris

Trappan till Opera Garnier| ©Valerian Guillot
Trappan till Opera Garnier| ©Valerian Guillot

Parisoperan är en byggnad som är värd att se från utsidan; både på dagen för att uppskatta alla arkitektoniska detaljer i denna nybarockbyggnad, och på natten när den är en av de mäktigaste attraktionerna i Paris i ljuset. Om fasaden redan bär tecken på lyx och prunkande är det som att gå in i operan som att gå in i ett litet Versailles.

Taket

Biljetter till Parisoperan ger dig tillgång till den plats som inspirerade Lerouxs berömda pjäs "Operans fantom". Taket i auditoriet, där operor och baletter fortfarande framförs idag, är en av de viktigaste detaljerna att observera under ditt besök.

Utsmyckningen

Dekorationerna i korridorerna och foajéerna där 1800-talets ledande personer ur den parisiska eliten rörde sig består av bladguld, kristallkronor och mosaik, en symbol för periodens överflöd och för hur staden Paris var ett av de europeiska nervcentrumen för samhälle och kultur.

Trappan

Trappan i vit marmor som förbinder de två våningarna i byggnaden är också en viktig del av besöket i byggnadens inre som ritades av arkitekten Charles Garnier under Napoleon III:s regeringstid.

Boka biljetter till Opéra Garnier

Om du gillar att besöka Parisoperan kanske du också gillar

Slottet i Versailles| ©lameato feliz
Slottet i Versailles| ©lameato feliz

För mig var det mycket likt att gå i Parisoperans korridorer med den överdådighet och storslagenhet som man kan se i Versailles slott. Bortsett från den överdådiga dekorationsstil som finns på båda turistmålen tror jag att det beror på att de två byggnaderna förmedlar samma budskap: ett samhälles överflöd å ena sidan och en absolutistisk monarkis å andra sidan.

Paris har alltid varit den spegel i vilken Europa har sett sig självt och jag tror att båda byggnaderna visar det, även om var och en på sitt eget sätt.

Om du gillade stilen på Parisoperan kommer du definitivt att gilla Versaillespalatset. Observera att det är en heldagsutflykt och att det ligger i utkanten av Paris. Du kan köpa dina biljetter i förväg och välja vilken typ av besök du vill göra och du kan också läsa mer om det i den här artikeln jag skrev om Versaillespalatset. Versailles Dagsresor från Paris.

Om du också vill komplettera din resa till Paris med ett kulturellt besök kan jag berätta att Paris har ett av Europas rikaste museiutbud.

Eftersom utbudet kan vara överväldigande när man ska välja vilka museer man ska besöka har jag sammanställt mina favoriter i denna guide till museerna i Paris. MuseumbiljetterLouvren är ett av de mest populära museerna i världen, men du kommer förmodligen att välja Louvren till slut. Jag lämnar dig här denna artikel om Paris Louvre Museum Biljetter och turer: olika alternativ, var du kan köpa dem och mycket mer om du vill veta mer.

Boka biljetter till Opéra Garnier

Vanliga frågor

 • Är det möjligt att fotografera inne på Opera Garnier?

  Ja, det är tillåtet att fotografera utan blixt i operahuset.

 • Finns det en underjordisk rundtur på Opera Garnier?

  Om du funderar på att besöka den ökända underjordiska bostaden för operans fantom, är den tyvärr inte öppen för allmänheten. På grund av de renoveringar som har genomförts under åren finns dock inte mycket kvar av den mystiska atmosfär som platsen hade i början av 1900-talet.

 • Vad kan jag göra efter att ha besökt Opera Garnier?

  Du kan shoppa på Galeries Lafayette, besöka det eleganta Musée Fragonard du Parfum eller prova några av de bästa chokladen i Paris på Boutique Lindt.

 • Finns det en klädkod för att gå på Parisoperan?

  Det finns inga särskilda krav för operaturen, men om du ska se en pjäs rekommenderar jag en mer elegant stil (undvik flip-flops, shorts och turistkläder).