Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Billiga biljetter till Disneyland Paris: typer av biljetter, hur du sparar pengar, tillgängliga alternativ osv.

En dag eller två på Disneyland tar dig tillbaka till din barndom. Oavsett om du är ensam eller med familjen kan du besöka parken och få ut det mesta av den med de här tipsen för att få de billigaste biljetterna.

Ana Caballero

Ana Caballero

13 minsta läsning

Billiga biljetter till Disneyland Paris: typer av biljetter, hur du sparar pengar, tillgängliga alternativ osv.

Cinderellas slott, Disneyland Paris | ©David Jafra

Den fantastiska detaljrikedomen, attraktionerna och allt du kan lära dig om film och specialeffekter gör Disneyland till ett unikt besök för alla, även om du inte åker med barn eller om Disneyfilmer inte är din favorit.

Innan du köper din biljett bör du veta att det finns två parker: den traditionella parken (Disneyland) och Disney Studios-parken (Walt Disney Studios). De ligger bredvid varandra och har båda attraktioner: det billigaste sättet är att köpa en endagsbiljett som gäller för båda parkerna.

Det bästa alternativet

Disneyland Paris 1 dag biljetter

En dagsbiljett för en eller två parker

Välj om du vill ägna din dag åt bara en av de två parkerna eller om du vill njuta av båda parkerna och de bästa attraktionerna i var och en av dem så många gånger du vill.

En dagsbiljett till Disneyland Paris är inte bara det billigaste alternativet för att besöka Disney-universumet, utan den anpassar sig också till de önskemål du har under ditt besök. Välj om du vill ägna din dag åt bara en av parkerna (den du vill ha) eller om du, för lite mer pengar, föredrar att gå in i båda parkerna och gå från den ena till den andra när du känner för det.

Naturligtvis ger biljetten dig tillgång till alla attraktioner och shower i den park du väljer, eller båda om du vill. Om du köper din biljett i förväg kan du få ut mesta möjliga av din tid, eftersom du inte behöver köa vid ingången och när du väl validerar den kan du njuta av allt som Disneyparkerna har att erbjuda så många gånger du vill och i den ordning du vill.

 • Rekommenderas om... du vill säkra din entré till Disneyparkerna före ditt besök och slippa köa vid ankomsten.

Biljetttyper efter pris och hur du får de billigaste biljetterna

Promenera runt i Disneyland Paris
Promenera runt i Disneyland Paris

Mitt råd är att köpa biljetter i förväg för att få de bästa priserna: du kan också köpa en endagsbiljett, en kombinerad biljett för två dagar - vilket är billigare än att köpa båda biljetterna separat - och till och med ta ett paket som inkluderar transport från Paris och som också är billigare än att köpa det separat.

Efter en noggrann undersökning av alla typer av biljetter som finns tillgängliga är denna 1-dagsbiljett till parken den billigaste.

Boka dina dagsbiljetter till Disneyland Paris

Spara kostnader med en endagsbiljett till båda parkerna

Ingång till parken| ©Thomas Evraert
Ingång till parken| ©Thomas Evraert

Vid mitt första besök trodde jag att Disney-universumet i Paris var begränsat till de två parkerna, men jag blev förvånad när jag insåg att Disneyland Paris är ett helt komplex som förutom parkerna innehåller butiker, hotell, nattklubbar, restauranger och torg.

Allt tas om hand med samma omsorg om detaljer som i parkerna (hela universumet med Disneyparkerna kännetecknas ju just av den noggrannhet och omsorg som ligger bakom varje element). Med din 1-dagars Disneybiljett kan du utforska allt, och det är väl värt besöket för att titta på den enorma omfattningen av allt. När du kommer dit kommer du att se att det till och med finns guidade turer för att besöka varje hörn av denna resort.

Lönar det sig att köpa en tvådagarsbiljett?

Om du stannar i två dagar är det naturligtvis billigast att ta en tvådagarsbiljett till Disneyland från början och ägna en hel dag åt varje park.

Men om du bara stannar en dag är det enligt min mening bäst att se huvudparken och lämna den andra parken till ett annat besök, för om du försöker se båda på samma dag kommer du att missa många detaljer.

Boka dina flerdagsbiljetter till Disneyland Paris

Utforska Walt Disney Studios Park med inträde till båda parkerna

Hollywood Tower Hotel, Walt Disney Studios| ©Zino Scheers
Hollywood Tower Hotel, Walt Disney Studios| ©Zino Scheers

För dem som är nyfikna på filmens och specialeffekternas värld är den här parken ett paradis (och kom ihåg att den ingår i din 1-dagars inträdesbiljett till parken).

Här erbjuds olika shower (flera shower under dagen) där man berättar om hur Disney-filmerna skapades eller vilka de första specialeffekterna i filmhistorien var. Du kan se en actionbilshow, gå ombord på Armageddon-skeppet, åka berg- och dalbanan Aerosmith eller prova Tower of Terror fria fall.

Parken har också områden som är tillägnade Pixar-filmer som Toy Story, Monsters SA, Finding Nemo (sköldpaddornas luftströmmar är ett måste) och Ratatouille. Det är en mindre park än huvudparken, men den har inget att avundas när det gäller attraktioner och shower. Jag rekommenderar starkt att du inte utesluter den från ditt besök.

Anas resetips

Om du ska besöka båda parkerna på en dag ska du komma ihåg att Walt Disney Studios stänger klockan 19.00, medan Disneyland är öppet till 23.00.

Välj flexibelt inträde om du är osäker på datum

Om det är något vi har lärt oss på senare tid är det att flexibilitet när det gäller resor och att kunna ändra eller avboka datum är en fördel. Så om du funderar på att resa till Paris och inte är säker på vilken dag du vill besöka Disneyland Paris kan du välja den här flexibla biljetten till Disneyland Paris med ett års giltighetstid.

Hur fungerar det? Du köper den och väljer det datum du vill ha den och biljetten är giltig i ett år från och med samma dag. Ett bra tips är därför att boka den första dagen du är i Paris för att se till att du kan använda den den dag som passar dig bäst under resan.

Boka dina dagsbiljetter till Disneyland Paris

Den billigaste dagsbiljetten med transport från Paris

Disneyland Paris huvudpromenad
Disneyland Paris huvudpromenad

Oavsett vilket biljettalternativ du väljer finns det tjänster som inkluderar transport till parken. Anläggningen ligger långt från Paris centrum (i Marne-la-Vallée-området) och även om du kan ta dig dit med RER-tåg (det billigaste alternativet) sparar du mycket tid med en Disneyland-biljett med busstransport inkluderad - och du kommer direkt till parkens portar.

Privat transfer till och från Disneyland från Paris

Privat transfer| ©Dan Gold
Privat transfer| ©Dan Gold

Efter åkturen är köerna för att komma ut från Disney imponerande och ännu längre för att komma på tåget. Om du funderar på att investera lite mer, men vill ha mer frihet när det gäller tidtabeller och rörelse, rekommenderar jag dig att överväga att köpa din biljett till Disneyland och boka en privat transfer till och från Disneyland. Du kommer att bli mycket tacksam för det.

Topptips för att spara pengar på Disneyland och få en lika fantastisk men billigare upplevelse

Om du ser fram emot att åka till Disneyland men är rädd att besöket kommer att bli för mycket för din budget, oroa dig inte. Vi har redan sett att det finns sätt att få biljetterna billigare, men om du tillåter mig ska jag lämna dig med en liten lista som du kan följa för att se till att ditt besök i parken blir mycket billigare samtidigt som du har en fantastisk tid utan att oroa dig för din plånbok:

 • Biljetterna: i förväg och online för att få dem billigare: som vi redan har sett är detta det billigaste sättet att köpa biljetter.
  1-dagsbiljett till Disneyland.
 • Souvenirer: Du kommer att slås av de dussintals hörn där du kan köpa alla typer av Disney-souvenirer i parken, men låt dig inte frestas av dessa "turistfällor": de allra flesta uppstoppade djur, muggar, T-shirts, etc. kan du få i butiker utanför parken eller i centrala Paris, och de är billigare.
 • Boende: Att sova i parken är ofta en onödig lyx: om du inte har råd att bo på någon av Disneylands resorts behöver du inte oroa dig. Det finns områden runt parken som har mycket goda förbindelser med parken och som gör att du kan få ut det mesta av din tid utan att behöva spendera de pengar som parkens hotell kostar.
 • Lågsäsong, bästa priser: Våren och sommaren brukar vara de mest hektiska säsongerna i parken och därför kan biljetter, boende och till och med transport vara lite dyrare. Om du har ett val, undvik högsäsong (dessutom är det mindre trängsel där inne!).
 • Om du kan, undvik helger och helgdagar: året runt finns det särskilda datum (helgdagar, jul, långhelger eller till och med lördagar och söndagar) då allt är dyrare (och dessutom trångt). Om du kan, undvik dem för att få en billigare men också mer avslappnad upplevelse.
 • Använd kollektivtrafiken för att ta dig till parken: det kanske inte är det mest bekväma, eftersom det finns rusningstider då tågen är mer överfulla, men det är definitivt ett bra sätt att spara pengar på dagen. Om du funderar på att hyra privat transport vet du dock redan att det finns ett alternativ.
 • Spara på måltiderna: många av parkens restauranger har priser som ligger över genomsnittet. Välj därför noga var du sätter dig för att äta: kolla menyn innan du beställer och om du kan, ta med dig snacks i ryggsäcken för att spara på kostnaderna för mellanmål. Du kan tanka utan att behöva betala extra.

Boka dina flerdagsbiljetter till Disneyland Paris

Få ut det mesta av din tid i Disneyland Park

Big Thunder Mountain, Frontierland| ©Thomas Evraert
Big Thunder Mountain, Frontierland| ©Thomas Evraert

Med all information om hur du köper de billigaste biljetterna till Disneyland Paris är det dags att roa dig och få en uppfattning om vad du hittar i en park som (jag upprepar) inte bara är för barn. Disneys starka sida är inte attraktionerna, även om Space Mountain är en pionjär bland inomhusrutschbanor, inte heller showerna, även om åkattraktionerna är kända över hela världen, inte ens karaktärerna som interagerar med barnen.

I Disneys parker är ständig innovation och omsorg om detaljerna den starkaste punkten, och det är något som märks i allting; det är därför som vuxna, som är medvetna om detta, njuter av besöket ännu mer än barn. Vad kommer du att hitta där?

Huvudgatan i USA

Disneyland Park är huvudparken. Den leds av "Main Street USA": en "by" som är byggd runt ett huvudtorg från vilket man kan röra sig runt i parken, full av olika dekorerade butiker och med ett tågstopp vid ingången som tar dig runt i parken.

När du väl har gått nerför Main Street (och det är värt att göra, tro inte att det bara är ett shoppingområde, för då har du fel) har du tillgång till parkens fyra huvudområden med sina respektive attraktioner och shower, var och en med olika atmosfär.

Fantasyland

Det här är det mest klassiska Disneyområdet och det med flest attraktioner för barn. Bakom Sleeping Beauty Castle hittar du muggar med Skönheten och odjuret, Alice's Labyrint, Peter Pan's Flight, Snövit och Pinocchio's berättelser, Dumbo's Flight eller vattenkarusellen It's a Small World med figurer från alla kontinenter.

Discoveryland

Det här är området som är inriktat på framtiden och science fiction och därför är det här som den berömda inomhusrutschbanan Space Mountain finns (den är riktigt häftig). Här finns också Star Wars-flygsimulatorn, Buzz Lightyears sabelspel, Kapten Nemos skepp, Videopolis-teatern och en bilmotorväg.

Frontierland

Det här är cowboys och indianer. Här finns Big Thunder Montain, spökhuset (väl värt ett besök), Pocahontas by och Woodys rodeoattraktion.

Adventureland

Här finns stora grönområden som till exempel Robinsons hydda och piratstranden, som är tillägnade äventyrsvärlden. Stjärnattraktionerna är Pirates of the Caribbean (som inspirerade filmen) och Indiana Jones berg- och dalbanan.

Anas resetips

När nattresan är över är köerna till tåget oändliga. Lämna parken lite tidigare eller hyr en privat transport till ditt hotell.

Planera ditt besök till Disney

Belysning och fyrverkerier över slottet| ©Zino Scheers
Belysning och fyrverkerier över slottet| ©Zino Scheers

Boka tidigt för att få biljetter till bästa pris

Det finns enorma köer vid parkens biljettkontor och det finns mycket att se på kort tid, så spara på nerverna och gå in direkt med din biljett. Det bästa sättet att spara tid och pengar är att köpa dina biljetter till Disneyland Paris i förväg: du får en kupong som du kan byta ut mot din biljett i någon av automaterna vid parkens entré (det finns många automater och du behöver inte vänta). Du kommer in i parken direkt genom vändkorsen vid ingången utan att behöva stå i kö vid biljettluckorna.

Datum och tider för biljetter

Biljetterna gäller för en viss tid på året, men inte för en viss dag. Du kan köpa dina biljetter före din resa till Paris och när du väl är där bestämma vilken dag du vill använda dem beroende på faktorer som t.ex. vädret. Om du köper dina biljetter i förväg kan du också välja biljettyp och jämföra priser, vilket gör att du kan spara pengar och få dem billigare.

När du väl validerar din biljett vid grinden till någon av parkerna kan du gå in så ofta du vill under dagen, men tänk på att Studio Park stänger tidigare än huvudparken (omkring kl. 19.00), som är öppen fram till efter nattåkningen (omkring kl. 23.00). Stängningstiden kan variera beroende på årstid, men öppningstiden är alltid 9.30.

När ska du åka?

Disneyland Paris är öppet alla dagar på året (det kan finnas undantag som meddelas på webbplatsen, men det är inte vanligt), men beroende på vilken säsong du åker kan du hitta vissa speciella evenemang eller andra. Det finns perioder av året som är tillägnade olika Disneyfilmer och speciella jul- och Halloweenfiranden.

När du planerar ditt besök till Disneyland Paris bör du tänka på att det regnar mycket i Paris, så det är en bra idé att kontrollera vädret innan du besöker parken. Det är också en bra idé att undvika de varmaste dagarna, som också sammanfaller med högsäsongen (sommaren). När det gäller veckodagar gäller samma regel som för andra turistattraktioner: undvik helger och helgdagar.

Hur man tar sig dit

Disneyparkerna ligger långt från Paris centrum, men du kan enkelt ta dig dit med RER (Paris tågnät). Linje A (röd) är den sista hållplatsen och finns på alla tågstationer; det tar cirka 45 minuter från centrala Paris.

Det verkliga problemet är oftast att ta sig tillbaka, eftersom du efter paraden kanske vill stanna och äta middag på någon av restaurangerna utanför parken, och även om du inte vill det måste du skynda dig att se till att tåget inte stänger, eftersom tågen inte går tidigt på morgonen i Paris.

Jag rekommenderar att du bokar en privat buss till och från Disneyland i förväg för att undvika rusning och trängsel i sista minuten när du kommer in i parken på morgonen.

Längd av besöket

Parkerna öppnar kl. 9.30. Disney Studios stänger klockan 19.00 och huvudparken stänger runt 23.00 när nattturen är slut. För att se båda parkerna ordentligt behöver du minst två dagar, eftersom det finns många åkattraktioner att åka i, många shower att se och många detaljer att njuta av.

Det är inte värt ett hastigt besök, men om du inte har något val och bara är här en dag, välj en av de två parkerna för att få ut det mesta av det (om du har biljetter till två parker kan du dock byta från den ena till den andra).

Spara på måltider

Disney-komplexet är förberett för att du ska kunna äta på en av de många restaurangerna, som alla är inredda med olika teman. Även om det finns några restauranger med menyer är det mesta av maten snabbmat (pizza, hamburgare, varmkorv) och du får inte ta med dig mat från andra ställen än parken.

Spara på boende

Om Disneyland är ett av dina huvudmål under ditt besök i Paris rekommenderar jag att du bor nära parken för att det ska vara bekvämt. Boende inom Disneyområdet är underbara, men tenderar också att vara mycket dyrare. Ett bra alternativ för att få mest valuta för pengarna och spara på din vistelse är att leta efter boende i Chessy-området, som är mycket billigare men lika nära parken och med bra och snabb kommunikation med den.

Visar

När du kommer in i parken får du ett program med föreställningar. Ta några minuter på dig att bestämma vilka du vill se (om du är osäker på vilka du vill se kan du fråga någon i kundtjänsten) och planera ditt besök utifrån dessa tider.

Om du ska besöka båda parkerna är det bäst att gå till Studios Park först, som tenderar att ha färre besökare på morgonen, och köa till de första showerna där.

Officiell ansökan

Med så mycket att se kan det vara lite kaotiskt att organisera ditt besök på Disneyland Paris. Vid ingången får du en karta över parken, men när du kommer till attraktionerna ser du att många av dem har olika pass och ibland långa köer. Det bästa tipset: ladda ner parkens officiella app där du alltid kan se hur länge du måste vänta på varje attraktion och var varje attraktion ligger. Du får mer ut av din tid.

Undvik köerna

Vid ingången till vissa attraktioner finns en automat där du kan få ett snabbpass för en viss tid. Dessa sevärdheter är markerade på kartan. Organisera din tid och skaffa ett snabbpass till en närliggande attraktion innan du går in på en attraktion, så att du kan gå direkt in i kön vid din bestämda tid.

Tänk på att snabbpass också tar slut och att det finns en viss tid då du inte får några fler och måste vänta i den vanliga kön. Tänk på detta, liksom på avstånden mellan de olika attraktionerna, så att du slipper spendera hela dagen med att springa från en attraktion till en annan.

Anas resetips

Glöm inte att installera parkens officiella app så att du kan hålla koll på väntetiderna vid åkattraktionerna, så sparar du dubbelt så mycket tid.

Om du är intresserad av att åka till Disney Park Paris kommer du också att vara intresserad av

Kryssning på Seine| ©Joe deSousa
Kryssning på Seine| ©Joe deSousa

Om din huvudanledning till Paris är att åka till Disneyland får du inte missa att se centrala Paris, även om det bara är en dagsutflykt. Om du inte gör det kommer du att ångra att du inte avsatte minst en dag för det, och även om du inte kommer att kunna uppskatta Paris fullt ut under den här tiden kommer du att få en uppfattning om de underverk som staden har att erbjuda.

Om du bestämmer dig för att åka hela vägen till Paris är ett mycket billigt alternativ för en överblick att boka en sightseeingbuss som tar dig över hela staden. Här finns en artikel om Hop-on Hop-off Bussturer så att du kan organisera ditt besök på bästa sätt.

Oavsett om du reser med barn eller inte kan en kryssning på Seine också vara ett bra alternativ, eftersom barnen kommer att bli mer underhållna medan ni alla kan koppla av och njuta av den underbara utsikten. Du har mer information om Seinefloden - Kryssningar i den vägledning som jag har utarbetat i ämnet.

För att få ut så mycket som möjligt av ditt besök i Paris rekommenderar jag att du överväger att köpa Paris Pass, ett turistkort som ger dig en "fast avgift" för att få tillgång till de bästa sevärdheterna i staden. Här är den praktiska handledning som jag har sammanställt om Paris-pass.

Vanliga frågor

 • Hur många dagar tar det att besöka Disneyland Paris?

  Med tanke på att Disneyland består av två olika parker rekommenderar Disneyland Paris minst tre hela dagar för att uppleva parkens attraktioner (2 dagar för Disneyland Park och 1 dag för Walt Disney Studios Park).

 • Finns det säsongsbetonade eller särskilda evenemang beroende på årstid?

  Disneylands säsongsevenemang och specialarrangemang varierar under året, och många av dem sammanfaller med Disneys senaste filmer. Det finns dock många evenemang som hålls varje år och som du kan delta i om du planerar ditt besök så att det sammanfaller med dem.

 • Hur stort är Disneyland Paris och hur långt är det från centrum?

  Disneyland Paris har en yta på 19,5 km² och ligger cirka 45 km öster om centrala Paris. Det finns flera sätt att ta sig dit: du kan hyra en bil och köra dit, ta kollektivtrafiken från Nation Station eller ta Disneyland Shuttle-bussen.

 • Hur kan jag få de billigaste biljetterna till Disneyland?

  Du kan köpa dem på biljettkontoret eller i förväg på nätet, men det är bäst att köpa dem på nätet i god tid för att slippa köerna och säkra din biljett.