Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Billiga biljetter till Disneyland Paris: typer av biljetter, hur du sparar pengar, tillgängliga alternativ osv.

Ett besök i Disneyland Paris tar dig tillbaka till din barndom. Få ut det mesta av parken med dessa tips för att få de billigaste biljetterna.

Ana Caballero

Ana Caballero

14 minsta läsning

Billiga biljetter till Disneyland Paris: typer av biljetter, hur du sparar pengar, tillgängliga alternativ osv.

Cinderellas slott, Disneyland Paris | ©David Jafra

De många attraktionerna och allt du kan lära dig om filmer och specialeffekter gör Disneyland till ett unikt besök för alla, även om du åker utan barn eller om Disneyfilmer inte är din favorit.

Innan du köper din biljett bör du veta att det finns två parker: den traditionella parken (Disneyland) och Disney Studios-parken (Walt Disney Studios). De ligger bredvid varandra och båda har attraktioner: det billigaste sättet är att köpa en 1-dagsbiljett som gäller för en av de två parkerna.

Boka billiga biljetter till Disneyland Paris

Så får du de billigaste biljetterna till Disneyland Paris

Promenera runt i Disneyland Paris
Promenera runt i Disneyland Paris

Mitt råd är att köpa Disneyland-biljetter online och i förväg för att få de bästa priserna: du kan också köpa en endagsbiljett, en kombinerad biljett för två dagar - som är billigare än om du köper båda separat - och även ta ett paket som inkluderar transport från Paris och det är också billigare än att köpa det separat.

Efter en uttömmande studie av alla typer av biljetter som finns tillgängliga är parkbiljetten för en dag den billigaste, särskilt om du väljer att bara besöka en av de två parkerna.

Boka endagsbiljetter till Disneyland Paris

Hur mycket kostar biljetter till Disneyland?

Att besöka Disney i Paris| ©Patricia Ferreira
Att besöka Disney i Paris| ©Patricia Ferreira

Från 72 euro får du de billigaste biljetterna till Disneyland. I det här fallet får du tillgång till en dag till en av de två parkerna, du kan välja vilken som helst av dem. Om du vill göra det mesta av dagen och försöka njuta av så många attraktioner som möjligt kan du från 100 euro köpa biljetter till båda parkerna.

Andra alternativ är flerdagarskort till Disneyland, med vilka du vid bokningen kan välja hur många dagar du vill besöka Disney-komplexet i Paris. Från cirka 175 euro för en tvådagarsbiljett till cirka 300 euro för ett fyradagars pass har du obegränsad tillgång till båda parkerna.

Boka biljetter till Disneyland Paris

Kan du besöka båda parkerna på en och samma dag?

Inträde till parken| ©Thomas Evraert
Inträde till parken| ©Thomas Evraert

Disneyland Paris är ett helt komplex som förutom parkerna innehåller butiker, hotell, diskotek, restauranger och torg. Men om du vill spara på entréavgifterna och inte är en Disneyentusiast är det ett bra alternativ att besöka båda parkerna även om du bara kan tillbringa en dag.

Allt är lika välskött som parkerna (hela universumet av Disneyparker kännetecknas ju just av den noggrannhet och omsorg som läggs ner på varje element). Med din 1-dagsbiljett till Disneyland kan du utforska mycket av anläggningen, även om det kommer att finnas många attraktioner och shower som du måste reservera till en annan gång.

Är det ekonomiskt vettigt att köpa en tvådagarsbiljett?

Om du ska stanna i två dagar, så klart: det mest ekonomiska alternativet är att köpa en 2-dagarsbiljett till Disneyland från början och ägna en hel dag åt varje park.

Om du dessutom verkligen gillar Disney World är kanske det idealiska alternativet för dig att skaffa ett 3-dagarskort för att se båda parkerna. För lite mer pengar kan du verkligen stanna upp och njuta av båda parkerna i lugn och ro. Du kan välja något av dessa alternativ när du bokar flerdagsbiljetter.

Boka flerdagsbiljetter till Disneyland Paris

Spara på biljetter och missa inte Walt Disney Studios Park

The Hollywood Tower Hotel, Walt Disney Studios| ©Zino Scheers
The Hollywood Tower Hotel, Walt Disney Studios| ©Zino Scheers

För dem som är nyfikna på filmens och specialeffekternas värld kommer Walt Disney Studios att vara ett paradis och kom ihåg att det ingår i din 1-dagars parkbiljett. Du sparar med passet om du väljer att se det tillsammans med Disneyland samma dag.

Här erbjuds olika shower (med flera shower under dagen) där man berättar hur Disneyfilmerna gjordes eller vilka de första specialeffekterna i filmhistorien var. Du kan se en actionbilshow, gå ombord på Armageddon-skeppet, åka berg- och dalbanan Aerosmith eller prova Tower of Terror fria fall.

Denna park har också områden som är tillägnade Pixar-filmer som Toy Story, Monsters SA, Finding Nemo (sköldpaddornas luftströmmarattraktion är ett måste) och Ratatouille. Det är en mindre park än huvudparken, men den har inget att avundas när det gäller attraktioner och shower. Jag rekommenderar starkt att du inte utesluter den från ditt besök.

Anas restips

Om du ska se båda parkerna på en dag, kom ihåg att Walt Disney Studios stänger klockan 19.00, medan Disneyland har öppet till 23.00.

Välj flexibelt inträde om du är osäker på dina datum

Solnedgång i Disneyland| ©G R
Solnedgång i Disneyland| ©G R

Om det är något vi har lärt oss på senare tid är det att flexibilitet när man reser och att kunna ändra eller avboka datum är en fördel. Så om du funderar på att resa till Paris och inte är säker på vilken dag du vill besöka Disney, kan du välja den flexibla biljetten till Disneyland Paris med ett års giltighetstid.

Hur fungerar det? Mycket enkelt! Du köper den och väljer det datum du vill ha och biljetten är giltig i ett år från och med samma dag. Så ett bra tips är att boka den för den första dagen du ska vara i Paris för att vara säker på att du kan använda den den dag som passar dig bäst under din resa.

Boka biljetter till Disneyland Paris

Den billigaste endagsbiljetten med transport från Paris

Disneyland Paris huvudattraktion
Disneyland Paris huvudattraktion

Oavsett vilket biljettalternativ du väljer finns det tjänster som inkluderar transport till parken. Anläggningen ligger långt från Paris centrum (i området Marne-la-Vallée) och även om du kan ta dig dit med RER-tåg (det billigaste alternativet) sparar du mycket tid med en Disneyland-biljett med transferbuss inkluderad - och du anländer direkt till parkens grindar.

Boka biljetter till Disneyland Paris

För lite extra kan du välja privat transport till och från Disneyland

Privat transport| ©Dan Gold
Privat transport| ©Dan Gold

Efter åkturen är köerna för att komma ut från Disney imponerande och ännu längre för att komma på tåget. Om du funderar på alternativet att investera lite mer men få mer frihet när det gäller tidtabeller och rörelse, råder jag dig att överväga alternativet att köpa din biljett till Disneyland och boka en privat transfer till och från Disneyland, du kommer att bli mycket tacksam för det.

Boka biljetter till Disneyland Paris

De bästa tipsen för att spara pengar på Disneyland

Alice på Disneyland Paris| ©Morgan Moinet
Alice på Disneyland Paris| ©Morgan Moinet

Om du ser fram emot att åka till Disneyland men är rädd för att överskrida budgeten, oroa dig inte. Vi har redan sett att det finns sätt att få biljetterna billigare, men om du tillåter mig, kommer här en liten checklista som du kan följa för att se till att ditt besök i parken blir mycket billigare samtidigt som du får en fantastisk tid utan att oroa dig för din plånbok:

  • Biljetter: i förväg och online för att få dem billigare: som vi redan har sett är detta den billigaste 1-dagsbiljetten till Disneyland.
  • Souvenirer: Du kommer att slås av de dussintals hörn där du kan köpa alla typer av Disney-souvenirer i parken, men fall inte för frestelsen från dessa "turistfällor": de allra flesta mjukdjur, muggar, T-shirts etc. kan du få i butiker utanför parken eller i centrala Paris och de är billigare.
  • Boende: Att sova inne i parken är ofta en onödig lyx: om du inte har budget för att bo på någon av Disneylands resorts behöver du inte oroa dig. Det finns områden runt parken som har mycket goda förbindelser med parken och som gör att du kan få ut det mesta av din tid utan att spendera de pengar som parkens hotell kostar.
  • Lågsäsong, bästa priser: Våren och sommaren brukar vara de mest hektiska säsongerna i parken och därför kan biljetter, boende och till och med transporter vara lite dyrare. Om du har ett val, undvik högsäsong (dessutom är det mindre trängsel inne i parken!).
  • Undvik helger och helgdagar om du kan: året runt finns det speciella datum, som jul eller Halloween, men också långhelger eller till och med lördagar och söndagar, då allt är dyrare (och trängre). Om du kan, undvik dem för att få en billigare men också mer avslappnad upplevelse.
  • Använd kollektivtrafiken för att ta dig till parken: Det kanske inte är det mest bekväma, eftersom det finns rusningstider då tågen är mer överfulla, men det är definitivt ett bra sätt att spara på dagen. Om du funderar på att hyra privat transport vet du dock redan att det alternativet finns.
  • Spara på måltider: Många av parkens restauranger har priser som ligger över genomsnittet. Välj därför väl var du sätter dig för att äta: kontrollera menyn innan du beställer och om du kan ta med dig snacks i ryggsäcken för att spara på mellanmålskostnader. Du kommer att kunna tanka utan att behöva betala extra.

Boka dagsbiljetter till Disneyland Paris

Få ut det mesta av din tid i Disneyland Park

Big Thunder Mountain, Frontierland| ©Thomas Evraert
Big Thunder Mountain, Frontierland| ©Thomas Evraert

Med all information om hur du köper de billigaste biljetterna till Disneyland Paris är det dags att roa sig genom att få en uppfattning om vad du kommer att hitta i en park som (jag upprepar) inte bara är för barn. Disneys starka sida är inte dess attraktioner, även om Space Mountain är en pionjär bland inomhusrullbanor, inte heller dess shower, även om åkattraktionerna är berömda över hela världen, och inte heller karaktärerna som interagerar med barnen.

I Disneyparkerna är ständig innovation och omsorg om detaljerna den starkaste punkten och det är något som kan uppfattas i allting; det är därför som vuxna, som är medvetna om detta, njuter av besöket ännu mer än barn. Vad kommer du att hitta där?

Main Street USA

Disneyland Park är huvudparken. Den leds av "Main Street USA": en "by" byggd runt ett huvudtorg från vilket man kan röra sig runt i parken, full av olika dekorerade butiker och med en tåghållplats vid ingången som tar dig över hela parken.

När du väl har gått ner på Main Street (och det är värt att göra, tro inte att det bara är ett shoppingområde för då skulle du ha fel) har du till ditt förfogande de fyra huvudområdena i parken med sina respektive attraktioner och shower, alla med olika atmosfär.

Fantasyland

Det här är det mest klassiska Disneyområdet och det med flest attraktioner för barn. Bakom Törnrosas slott hittar du Skönheten och odjurets muggar, Alice labyrint, Peter Pans flygning, Snövit och Pinocchios berättelser, Dumbos flygning eller vattenkarusellen It's a Small World med figurer från alla kontinenter.

Discoveryland

Det här är området som är tillägnat framtiden och science fiction och därför är det här området med den berömda inomhusrutschbanan Space Mountain (det är en riktig höjdare). Här finns också Star Wars-flygsimulatorn, Buzz Lightyears sabelspel, Kapten Nemos skepp, Videopolis-teatern och en bilmotorväg.

Frontierland

Det här är territoriet som utspelar sig i cowboys och indianer. Här hittar du Big Thunder Montain, det hemsökta huset (väl värt ett besök), Pocahontas by eller Woodys rodeoattraktion.

Adventureland

Det här området, som är tillägnat äventyrsvärlden, har stora grönområden som Robinsonhyttan eller piratstranden. Stjärnattraktionerna är Pirates of the Caribbean (som inspirerade filmen) och Indiana Jones berg- och dalbanan.

Anas restips

När nattåkningen är över är köerna till tåget oändliga. Lämna parken lite tidigare eller hyr privat transport till ditt hotell.

Välj dina resedatum klokt och optimera ditt besök

Ljusshow och pyroteknik på slottet| ©Zino Scheers
Ljusshow och pyroteknik på slottet| ©Zino Scheers

Det är självklart att en så populär attraktion besöks av tusentals människor varje dag. Trots att de har förlängda öppettider är det praktiskt att känna till andra tips för att utforska Disneyland så att du kan få en perfekt dag i parken. Här är några av dem:

Boka i förväg för att få de billigaste biljetterna

Det är enorma köer vid parkens biljettluckor och mycket att se på kort tid; spara dig själv nerverna och gå in direkt med din biljett. Det bästa alternativet för att spara tid och pengar är att köpa dina Disneyland Paris-biljetter i förväg: du får en kupong som du kan byta ut mot din biljett i någon av automaterna vid ingången till parken (det finns många och du behöver inte vänta). Du kommer in i parken direkt genom vändkorsen vid ingången utan att behöva stå i kö vid biljettkontoret.

Datum och tider för biljetter

Biljetterna är beroende av en tid på året, men inte av en specifik dag. Du kan köpa dina biljetter före din resa till Paris och när du väl är där bestämma vilken dag du ska använda dem beroende på faktorer som till exempel vädret. Om du köper dina biljetter i förväg kan du också välja typ av biljett och jämföra priser, vilket gör att du kan spara pengar och få dem billigare.

När du väl har validerat din biljett vid grinden till någon av de två parkerna kan du gå in så ofta du vill under dagen, men tänk på att studioparken stänger tidigare än huvudparken (runt 19.00), som är öppen till efter nattparaden (runt 23.00). Stängningstiden kan variera beroende på årstid, men öppningstiden är alltid 9:30. Du hittar mer information i vårt inlägg om Disney Parks öppettider.

När ska du åka?

Disneyland Paris är öppet alla dagar på året (det kan finnas undantag som meddelas på webbplatsen, men det är inte vanligt), men beroende på vilken säsong du åker kommer du att hitta vissa speciella evenemang eller andra. Det finns perioder av året som är tillägnade olika Disneyfilmer och särskilda jul- eller halloweenfiranden.

När du planerar ditt besök till Disneyland Paris ska du komma ihåg att det regnar mycket i Paris, så det är en bra idé att kontrollera vädret före ditt besök; du kan besöka parken i regn, men du kommer inte att njuta lika mycket av den. Det är också lämpligt att undvika de varmaste dagarna, som också sammanfaller med högsäsongen (sommaren). När det gäller veckodagar gäller samma regel som för andra turistattraktioner: undvik helger och helgdagar.

Boka dagsbiljetter till Disneyland Paris

Spara på transfererna och planera din tid väl

Tunnelbana| ©Sam Nashashibi
Tunnelbana| ©Sam Nashashibi

Att organisera ditt besök till Disneyland med hänsyn till dess stora storlek och allt som finns att se och göra där är en rekommendation som du kommer att vara tacksam för när du är i komplexet. Observera:

Hur man tar sig dit

Disneyparkerna ligger långt från centrala Paris, men du kan enkelt ta dig dit med RER (Paris tågnät). Att ta linje A (röd) är den sista hållplatsen och annonseras på alla tågstationer; det tar dig cirka 45 minuter från Paris centrum. Här är alla alternativ för hur du tar dig dit.

Det verkliga problemet är ofta att ta sig tillbaka, eftersom du efter paraden kanske vill stanna och äta middag på någon av restaurangerna utanför parken, och även om du inte vill det måste du skynda dig för att se till att tåget inte stänger, eftersom tågen inte går tidigt på morgonen i Paris.

Jag rekommenderar att du bokar i förväg en privat transport till och från Disneyland, då slipper du rusning och trängsel i sista minuten när du kommer in i parken på morgonen.

Varaktighet för besöket

Parkerna öppnar klockan 9.30 på morgonen. Disney Studios stänger klockan 19.00 och huvudparken stänger runt 23.00 efter att nattliga åkattraktioner har avslutats. För att se båda parkerna ordentligt behöver du minst två dagar, eftersom det finns många attraktioner att åka på, många shower att se och många detaljer att njuta av.

Det lönar sig inte att göra besöket i brådska, men om du inte har något annat val och bara ska tillbringa en dag i Disneyland, välj en av de två parkerna för att kunna njuta av den bättre (även om du har en biljett för två parker kan du gå från den ena parken till den andra utan problem).

Slutligen lämnar jag dig dessa andra guider för dem som har turen att ha fler dagar för att besöka Disney World i Paris: Vad man kan se i Disneyland Paris på 3 dagar och Vad man kan se i Disneyland Paris på 4 dagar.

Boka flerdagsbiljetter till Disneyland Paris

Andra tips för att få ut det mesta av ditt besök

Musse på Disneyland Paris| ©Haydn Blackey
Musse på Disneyland Paris| ©Haydn Blackey

Du vet redan att det finns många attraktioner att njuta av på Disneyland och det är inte varje dag man reser till Disneyuniversumet. Därför lämnar jag dig med dessa andra tips så att både unga och gamla kan få ut det mesta av denna magiska upplevelse.

Spara på måltiderna

Disney Resort är förberett för att du ska kunna äta på någon av de många restaurangerna, som alla är inredda med olika teman. Även om det finns några restauranger med menyer är det mesta av den mat du hittar snabbmat (pizza, hamburgare, varmkorv) och du kan inte ta med dig mat från andra ställen än parken.

Spara på boende

Om Disneyland är ett av dina huvudmål under ditt besök i Paris rekommenderar jag dig att bo nära parken för att underlätta för dig. De boenden som tillhör Disney-komplexet är verkligen underbara, men de tenderar också att vara mycket dyrare. Ett bra alternativ för att hitta det bästa värdet för pengarna och spara på din vistelse är att leta efter boende i Chessy-området, mycket billigare men också nära parken och med en bra och snabb kommunikation med den.

Visar

När du kommer in i parken får du ta del av programmet med shower. Ta några minuter på dig för att bestämma vilka du vill se (om du är osäker på vilken show du helst vill se kan du fråga någon i kundtjänsten) och organisera ditt besök efter dessa scheman.

Om du ska se båda parkerna är det bäst att gå till Studios Park först, som brukar ha färre besökare på morgonen, och köa för de första passen till de shower som hålls där.

Officiell app

Med så mycket att se kan det vara lite kaotiskt att organisera ditt besök i Disneyland Paris. Vid entrén får du en karta över parken, men när du kommer till attraktionerna kommer du att se att många av dem har olika passerkort och ibland är det långa köer till dem. Det bästa tipset: ladda ner parkens officiella app där du hela tiden kan se hur länge du måste vänta på varje attraktion och var varje attraktion ligger. Du kommer att få ut mer av din tid.

Undvik köerna

Vid ingången till vissa attraktioner har du en automat där du kan få ett snabbpass för en viss tid. Dessa attraktioner är markerade på kartan. Organisera din tid och innan du går på en attraktion kan du skaffa ett snabbpass till en närliggande attraktion så att du kan gå direkt till kön vid den tidpunkt du vill.

Var medveten om att fastpass också "tar slut" och att det finns en viss tid då du inte får några fler och måste vänta i den vanliga kön. Tänk på detta och även på avstånden mellan de olika attraktionerna för att undvika att spendera hela dagen med att springa från en attraktion till en annan.

Boka dagsbiljetter till Disneyland Paris

Om du är intresserad av att åka till Disney Park Paris kommer du också att vara intresserad av

Kryssning på Seine-floden| ©Joe deSousa
Kryssning på Seine-floden| ©Joe deSousa

Om din främsta anledning att resa till Paris är att åka till Disneyland får du inte missa att se Paris centrum, även om det är på en dagsutflykt. Om du inte gör det kommer du att ångra att du inte avsatte minst en dag för det, och även om du inte kommer att kunna uppskatta Paris fullt ut under denna tid kommer du att få en uppfattning om de underverk som staden har att erbjuda.

Om du bestämmer dig för att åka hela vägen till Paris är ett mycket billigt alternativ för en överblick att boka sightseeingbussen som tar dig över hela staden. Här finns en artikel om Hop-on Hop-off Bussturer så att du kan organisera ditt besök till perfektion.

Oavsett om du reser med barn eller inte kan en kryssning på Seine också vara ett bra alternativ, eftersom barnen kommer att bli mer underhållna medan ni alla kan koppla av och njuta av den fantastiska utsikten. Du har mer information om Seinefloden - Kryssningar i den guide som jag har utarbetat i ämnet.

Och slutligen, för att få ut det mesta av ditt besök i Paris rekommenderar jag att du överväger att köpa Parispasset, ett turistkort som ger dig en "fast avgift" för tillträde till de bästa attraktionerna i staden. Här är den praktiska guide som jag har sammanställt om det. Paris-pass.

Boka dagsbiljetter till Disneyland Paris