Billiga biljetter till Disneyland Paris: typer av biljetter, hur du sparar pengar, tillgängliga alternativ osv.

Att besöka Disneyland Paris tar dig tillbaka till din barndom. Få ut det mesta av parken med dessa tips för att få de billigaste biljetterna.

Ana Caballero

Ana Caballero

14 minsta läsning

Billiga biljetter till Disneyland Paris: typer av biljetter, hur du sparar pengar, tillgängliga alternativ osv.

Askungens slott, Disneyland Paris | ©David Jafra

De många attraktionerna och allt du kan lära dig om filmer och specialeffekter gör Disneyland till ett unikt besök för alla, även om du åker utan barn eller även om Disneyfilmer inte är din favorit.

Innan du köper din biljett bör du veta att det finns två parker: den traditionella parken (Disneyland) och Disney Studios-parken (Walt Disney Studios). De ligger bredvid varandra och båda har attraktioner: det billigaste sättet är att köpa en 1-dagarsbiljett som är giltig för en av de två parkerna.

Hur man får de billigaste biljetterna till Disneyland

Promenera runt i Disneyland Paris
Promenera runt i Disneyland Paris

Mitt råd är att köpa dina Disneyland-biljetter online och i förväg för att få de bästa priserna: du kan också köpa en endagsbiljett, en kombinerad biljett för två dagar - vilket är billigare än att köpa båda separat - och även ett paket som inkluderar transport från Paris och också är billigare än att köpa det separat.

Efter en noggrann studie av alla typer av tillgängliga biljetter är endags parkbiljett den billigaste, särskilt om du väljer att bara besöka en av de två parkerna.

Boka endagsbiljetter till Disneyland Paris

Hur mycket kostar Disneyland-biljetter?

Besök Disney i Paris| ©Patricia Ferreira
Besök Disney i Paris| ©Patricia Ferreira

Från 72 euro kan du få de billigaste biljetterna till Disneyland. I det här fallet har du tillgång till en av de två parkerna under en dag, du kan välja vilken som helst av dem. Om du vill göra det mesta av dagen och försöka njuta av så många attraktioner som möjligt kan du från 100 euro köpa biljetter till båda parkerna.

Andra alternativ är flerdagarspass till Disneyland, med vilka du kan välja när du bokar hur många dagar du vill besöka Disney-komplexet i Paris. Från ca 175 euro för en tvådagarsbiljett till ca 300 euro för ett fyradagarspass får du obegränsad tillgång till båda parkerna.

Boka biljetter till Disneyland Paris

Kan du besöka båda parkerna på en dag?

Ingång till parken| ©Thomas Evraert
Ingång till parken| ©Thomas Evraert

Disneyland Paris är ett helt komplex som förutom parkerna innehåller butiker, hotell, diskotek, restauranger och torg. Men om du vill spara på entréavgifterna och inte är en Disney-entusiast är det ett bra alternativ att besöka båda parkerna även om du bara kan spendera en dag.

Allt är omhändertaget i samma detalj som parkerna (trots allt kännetecknas hela Disney-parkernas universum just av den noggrannhet och omsorg som ligger bakom varje element). Med din 1-dagarsbiljett till Disneyland kan du utforska stora delar av anläggningen, även om det finns många attraktioner och shower som du måste reservera till en annan gång.

Är det ekonomiskt försvarbart att köpa en tvådagarsbiljett?

Om du stannar i två dagar, naturligtvis: det mest ekonomiska alternativet är att köpa en 2-dagarsbiljett till Disneyland från början och ägna en hel dag åt varje park.

Dessutom, om du verkligen gillar Disney World, kanske det perfekta alternativet för dig är att köpa ett 3-dagarspass för att se båda parkerna. För lite mer pengar kan du verkligen stanna till och njuta av båda parkerna i lugn och ro. Du kan välja något av dessa alternativ när du bokar flerdagarsbiljetter.

Boka flerdagarsbiljetter till Disneyland Paris

Spara pengar på biljetter och missa inte Walt Disney Studios Park

Hotell Hollywood Tower, Walt Disney Studios| ©Zino Scheers
Hotell Hollywood Tower, Walt Disney Studios| ©Zino Scheers

För den som är nyfiken på filmens värld och specialeffekter är Walt Disney Studios ett paradis och kom ihåg att det ingår i din 1-dags biljett till parken. Du sparar pengar om du väljer att se det tillsammans med Disneyland samma dag.

Här erbjuds olika shower (med flera shower under dagen) där de berättar hur Disney-filmer gjordes eller vilka som var de första specialeffekterna i filmhistorien. Du kan se en actionbilshow, gå ombord på Armageddon-skeppet, åka Aerosmith-berg-och-dalbanan eller prova det fria fallet i Tower of Terror.

Denna park har också områden som är tillägnade Pixar-filmer som Toy Story, Monsters SA, Hitta Nemo (sköldpaddornas luftströmmar är en av attraktionerna man måste se) och Ratatouille. Det är en mindre park än huvudparken, men den har inget att avundas när det gäller attraktioner och shower. Jag rekommenderar starkt att du inte utesluter den från ditt besök.

Ana's Traveller Tip

Om du ska se båda parkerna på en dag, kom ihåg att Walt Disney Studios stänger kl 19.00, medan Disneyland är öppet till kl 23.00.

Välj flexibelt inträde om du är osäker på dina datum

Solnedgång på Disneyland| ©G R
Solnedgång på Disneyland| ©G R

Om det är något vi har lärt oss på senare tid så är det att det är en fördel att vara flexibel när man reser och att kunna ändra eller avboka datum. Så om du funderar på att resa till Paris och inte är säker på vilken dag du vill besöka Disney, kan du välja den flexibla biljetten till Disneyland Paris med ett års varaktighet.

Hur fungerar det? Mycket enkelt! Du köper den och väljer det datum du vill ha och biljetten kommer att vara giltig i ett år från samma dag. Så ett bra tips är att boka den för den första dagen du kommer att vara i Paris för att se till att du kan använda den den dag som passar dig bäst under din resa.

Boka biljetter till Disneyland Paris

Den billigaste endagsbiljetten med transport från Paris

Disneyland Paris huvudattraktion
Disneyland Paris huvudattraktion

Oavsett vilket biljettalternativ du väljer finns det tjänster som inkluderar transport till parken. Anläggningen ligger långt från centrala Paris (i Marne-la-Vallée-området) och även om du kan ta dig dit med RER-tåg (det billigaste alternativet) sparar du mycket tid med en Disneyland-biljett där busstransport ingår - och du kommer fram direkt till parkens grindar.

Boka biljetter till Disneyland Paris

För lite extra kan du välja privat transport till och från Disneyland

Privat transfer| ©Dan Gold
Privat transfer| ©Dan Gold

Efter åkturen är köerna för att komma ut från Disney imponerande och ännu längre för att komma på tåget. Om du funderar på att investera lite mer men ha större frihet när det gäller tidtabeller och förflyttningar, råder jag dig att överväga alternativet att köpa din biljett till Disneyland och boka en privat transfer till och från Disneyland, du kommer att bli mycket tacksam för det.

Boka biljetter till Disneyland Paris

De bästa tipsen för att spara pengar på Disneyland

Alice på Disneyland Paris| ©Morgan Moinet
Alice på Disneyland Paris| ©Morgan Moinet

Om du ser fram emot att åka till Disneyland men är rädd för att överskrida budgeten behöver du inte oroa dig. Vi har redan sett att det finns sätt att få biljetterna billigare, men om du tillåter mig kommer här en liten checklista du kan följa för att se till att ditt besök i parken blir mycket billigare samtidigt som du har en fantastisk tid utan att oroa dig för din plånbok:

  • Biljetter: i förväg och online för att få dem billigare: som vi redan har sett är detta den billigaste 1-dagarsbiljetten till Disneyland.
  • Souvenirer: du kommer att slås av de dussintals hörn där du kan köpa någon form av Disney-souvenir i parken, men fall inte för frestelsen av dessa "turistfällor": de allra flesta mjukisdjur, muggar, T-shirts etc., du kan få dem i butiker utanför parken eller i centrala Paris och de kommer att vara billigare.
  • Boende: att sova inne i parken är ofta en onödig lyx: om du inte har råd att bo på någon av Disneylands resorter behöver du inte oroa dig. Det finns områden runt parken som har mycket bra förbindelser med parken och som gör att du kan få ut det mesta av din tid utan att spendera de pengar som parkens hotell kostar.
  • Lågsäsong, bästa priser: Vår och sommar brukar vara de mest hektiska säsongerna i parken och därför kan biljetter, boende och även transport vara lite dyrare. Om du har något val, undvik högsäsong (plus att det är mindre folkmassor inomhus!).
  • Undvik helger och helgdagar om du kan: året runt finns det speciella datum, som jul eller Halloween, men också långhelger eller till och med lördagar och söndagar, då allt är dyrare (och trängre). Om du kan bör du undvika dem för att få en billigare men också mer avslappnad upplevelse.
  • Använd kollektivtrafiken för att ta dig till parken: det kanske inte är det mest bekväma, eftersom det finns högtider då tågen är mer överfulla, men det är definitivt ett bra sätt att spara pengar på dagen. Men om du funderar på att hyra privat transport vet du redan att detta alternativ finns tillgängligt.
  • Spara på måltiderna: många av parkens restauranger har priser som ligger över genomsnittet. Så välj med omsorg var du sätter dig för att äta: kolla menyn innan du beställer och om du kan, ta med dig snacks i ryggsäcken för att spara på mellanmålskostnaderna. Du kommer att kunna tanka utan att behöva betala extra.

Boka dagsbiljetter till Disneyland Paris

Få ut det mesta av din tid i Disneyland Park

Big Thunder Mountain, Frontierland| ©Thomas Evraert
Big Thunder Mountain, Frontierland| ©Thomas Evraert

Med all information om hur du köper de billigaste biljetterna till Disneyland Paris är det dags att roa dig genom att få en uppfattning om vad du hittar i en park som (jag upprepar) inte bara är till för barn. Disneys starka sida är inte dess attraktioner, även om Space Mountain är en pionjär bland berg- och dalbanor inomhus; inte heller dess shower, även om dess åkattraktioner är kända över hela världen; inte ens de karaktärer som interagerar med barn.

I Disneyparker är ständig innovation och uppmärksamhet på detaljer den starka sidan och det är något som kan uppfattas i allt; det är därför vuxna, medvetna om detta, njuter av besöket ännu mer än barn. Vad kommer du att hitta där?

Huvudgatan i USA

Disneyland Park är huvudparken. Den leds av "Main Street USA": en "by" byggd kring ett stort torg där man kan röra sig runt i parken, full av butiker som alla är dekorerade på olika sätt och med ett tågstopp vid ingången som tar dig runt i parken.

När du har promenerat längs Main Street (och det är värt att göra det, tro inte att det bara är ett shoppingområde för då har du fel) har du tillgång till de fyra huvudområdena i parken med sina respektive attraktioner och shower, var och en av dem med en annorlunda atmosfär.

Fantasyland

Det här är det mest klassiska Disney-området och det som har flest attraktioner för barn. Bakom Sleeping Beauty's Castle hittar du Beauty and the Beast muggar, Alice's Labyrinth, Peter Pan's Flight, Snow White and Pinocchio's stories, Dumbo's Flight eller It's a Small World vattenkarusell med karaktärer från alla kontinenter.

Discoveryland

Det här är området som är tillägnat framtiden och science fiction och därför finns här den berömda berg- och dalbanan Space Mountain (den är riktigt häftig). Här hittar du också Star Wars flygsimulator, Buzz Lightyears sabel, Kapten Nemos skepp, Videopolis-teatern och en bilväg.

Gränslandet

Detta är området som utspelar sig i cowboys och indianer. Här hittar du Big Thunder Montain, spökhuset (väl värt ett besök), Pocahontas by eller Woodys rodeoattraktion.

Adventureland

Detta område är tillägnat äventyrens värld och har stora grönområden som Robinsons hydda eller piraternas strand. Stjärnattraktionerna är Pirates of the Caribbean (som inspirerade filmen) och Indiana Jones berg- och dalbana.

Ana's Traveller Tip

När nattåket är över är köerna till tåget oändliga. Lämna parken lite tidigare eller hyr privat transport till ditt hotell.

Välj dina resedatum med omsorg och optimera ditt besök

Ljusshow och pyroteknik på slottet| ©Zino Scheers
Ljusshow och pyroteknik på slottet| ©Zino Scheers

Det är självklart att en så populär attraktion besöks av tusentals människor varje dag. Trots att Disneyland har förlängda öppettider är det bra att känna till andra tips för att utforska parken och få en perfekt dag i parken. Här är några av dem:

Boka i förväg för att få de billigaste biljetterna

Det är enorma köer vid parkens biljettluckor och mycket att se på kort tid; bespara dig själv nerverna och gå raka vägen in med din biljett. Det bästa alternativet för att spara tid och pengar är att köpa dina Disneyland Paris-biljetter i förväg: du kommer att få en voucher som du kan byta mot din biljett i någon av automaterna vid ingången till parken (det finns många och du behöver inte vänta). Du kommer in i parken direkt genom vändkorsen vid entrén utan att vänta i kö vid biljettkontoret.

Datum och tider för biljetter

Biljetterna gäller för en viss tid på året, men inte för en viss dag. Du kan köpa dina biljetter innan du reser till Paris och när du väl är där bestämma vilken dag du vill använda dem beroende på faktorer som väder. Om du köper dina biljetter i förväg kan du också välja typ av biljett och jämföra priser, vilket gör att du kan spara pengar och få dem billigare.

När du har validerat din biljett vid grinden till någon av de två parkerna kan du gå in så ofta du vill under dagen, men tänk på att studioparken stänger tidigare än huvudparken (ca kl. 19), som är öppen till efter den nattliga paraden (ca kl. 23). Stängningstiden kan variera beroende på årstid, men öppningstiden är alltid 9:30. Du hittar mer information i vårt inlägg om Disney Parks öppettider.

När ska man åka

Disneyland Paris är öppet varje dag året runt (det kan finnas undantag som meddelas på webbplatsen, men det är inte vanligt), men beroende på vilken säsong du åker kommer du att hitta några speciella evenemang eller andra. Det finns perioder på året som ägnas åt de olika Disney-filmerna och speciella firanden för jul eller Halloween.

När du planerar ditt besök på Disneyland Paris måste du ta hänsyn till att det regnar mycket i Paris, så det är en bra idé att kontrollera vädret före ditt besök; du kan besöka parken när det regnar, men du kommer inte att njuta av det lika mycket. Det är också tillrådligt att undvika de varmaste dagarna, som också sammanfaller med högsäsongen (sommaren). När det gäller veckodagar gäller samma regel som för andra turistmål: undvik helger och allmänna helgdagar.

Boka dagsbiljetter till Disneyland Paris

Spara på transfer och planera din tid väl

Tunnelbana| ©Sam Nashashibi
Tunnelbana| ©Sam Nashashibi

Att organisera ditt besök på Disneyland med tanke på dess stora storlek och allt som finns att se och göra där är en rekommendation som du kommer att vara tacksam för när du är i komplexet. Notera detta:

Hur man tar sig dit

Disneyparkerna ligger långt från Paris centrum, men du kan enkelt ta dig dit med RER (Paris tågnät). Linje A (röd) är den sista hållplatsen och annonseras på alla tågstationer; det tar dig ca 45 minuter från centrala Paris. Här är alla alternativ för hur du tar dig dit.

Det verkliga problemet är ofta att komma tillbaka, eftersom du efter åkturen kanske vill stanna för middag på någon av restaurangerna utanför parken, och även om du inte gör det måste du rusa för att se till att tåget inte stänger, eftersom tåg inte går tidigt på morgonen i Paris.

Jag rekommenderar att boka privat transport till och från Disneyland i förväg, eftersom detta kommer att undvika sista minuten rusningar och folkmassor när du kommer in i parken på morgonen.

Besökets varaktighet

Parkerna öppnar kl. 9.30. Disney Studios stänger kl. 19.00 och huvudparken stänger ca kl. 23.00 efter att nattattraktionerna har avslutats. För att se båda parkerna ordentligt behöver du minst två dagar, eftersom det finns många attraktioner att åka, många shower att se och många detaljer att njuta av.

Det är inte värt att göra besöket i all hast, men om du inte har något annat val och du bara ska tillbringa en dag i Disneyland, välj en av de två parkerna för att njuta bättre (men om du har en biljett till två parker kan du gå från den ena till den andra utan problem).

Slutligen lämnar jag dig dessa andra guider för dem som har turen att ha fler dagar att besöka Disney World i Paris: Vad man kan se i Disneyland Paris på 3 dagar och Vad man kan se i Disneyland Paris på 4 dagar.

Boka flerdagarsbiljetter till Disneyland Paris

Andra tips för att få ut det mesta av ditt besök

Musse på Disneyland Paris| ©Haydn Blackey
Musse på Disneyland Paris| ©Haydn Blackey

Du vet redan att det finns många attraktioner att njuta av på Disneyland och det är inte varje dag man reser till Disneys universum. Det är därför jag lämnar dig med dessa andra tips så att både unga och gamla kan få ut det mesta av denna magiska upplevelse.

Spara på måltiderna

Disney Resort är redo för dig att äta på någon av de många restaurangerna, som alla är inredda med olika teman. Även om det finns några restauranger med menyer är det mesta av maten snabbmat (pizza, hamburgare, varmkorv) och du kan inte ta med mat från utanför parken.

Spara på boende

Om Disneyland är en av dina huvuddestinationer under ditt besök i Paris, rekommenderar jag att du bor nära parken för din bekvämlighet. De boenden som tillhör Disney-komplexet är verkligen underbara, men de tenderar också att vara mycket dyrare. Ett bra alternativ för att hitta det bästa värdet för pengarna och spara på din vistelse är att leta efter boende i Chessy-området, vilket är mycket billigare men lika nära parken och med en bra och snabb kommunikation med den.

Utställningar

När du kommer in i parken kommer du att få ett program med shower. Ta några minuter på dig att bestämma vilka du vill se (om du är osäker på vilken du gillar bäst kan du fråga någon i kundtjänsten) och organisera ditt besök enligt dessa scheman.

Om du ska se båda parkerna är det bäst att först gå till Studios Park som tenderar att ha färre besökare på morgonen och köa för de första showerna som hålls där.

Officiell app

Med så mycket att se kan det vara lite kaotiskt att organisera sitt besök på Disneyland Paris. Vid entrén får du en karta över parken, men när du kommer till attraktionerna kommer du att se att många av dem har olika passerkort och ibland är det långa köer till dem. Det bästa tipset: ladda ner parkens officiella app där du hela tiden kan se hur länge du måste vänta på varje attraktion och var varje attraktion ligger. Då får du ut mer av din tid.

Undvik köerna

Vid ingången till vissa attraktioner finns en maskin där du kan få ett snabbpass för en viss tid. Dessa attraktioner är markerade på kartan. Planera din tid och, innan du går på en attraktion, skaffa ett snabbpass till en närliggande attraktion så att du kan gå direkt till kön vid den tid du vill.

Var försiktig, snabbpass "tar slut" också och det finns en viss tid då du inte kommer att få fler och du måste vänta i den vanliga kön. Tänk på detta och även på avstånden mellan de olika attraktionerna så att du inte tillbringar hela dagen med att springa från en attraktion till en annan.

Boka dagsbiljetter till Disneyland Paris

Om du är intresserad av att åka till Disney Park Paris, kommer du också att vara intresserad av

Kryssning på floden Seine| ©Joe deSousa
Kryssning på floden Seine| ©Joe deSousa

Om din främsta anledning till att resa till Paris är att åka till Disneyland, missa inte att se centrala Paris, även om det är på en dagsutflykt. Om du inte gör det kommer du att ångra att du inte avsatte minst en dag för det, och även om du inte kommer att kunna uppskatta Paris i sin fulla omfattning under denna tid kommer du att få en uppfattning om de underverk staden har att erbjuda.

Om du bestämmer dig för att åka hela vägen till Paris är ett mycket billigt alternativ för en överblick att boka turistbussen som tar dig över hela staden. Här är en artikel om Hop-on Hop-off Bussturer så att du kan organisera ditt besök till perfektion.

Oavsett om du reser med barn eller inte kan det också vara ett bra alternativ att ta en kryssning på Seine, eftersom de kommer att bli mer underhållna medan ni alla kan koppla av och njuta av den underbara utsikten. Du har mer information om Seinefloden - Kryssningar i den guide jag har utarbetat i ämnet.

Och slutligen, för att få ut det mesta av ditt besök i Paris rekommenderar jag att du överväger att köpa Paris Pass, ett turistkort som ger dig ett "fast pris" för att få tillgång till de bästa attraktionerna i staden. Här är den praktiska guide som jag har sammanställt om Paris-pass.

Boka dagsbiljetter till Disneyland Paris