Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Paris-turer

Paris är kultur, konst, arkitektur, skönhet... men det är också väldigt stort. Det är en bra idé att göra en rundtur till de viktigaste sevärdheterna med en specialiserad guide.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minsta läsning

Paris-turer

Staden Paris | ©Ali Sabbagh

Paris är mycket mer än Eiffeltornet, Louvren och Luxemburgträdgården. Paris handlar om sina stadsdelar, och för att du ska kunna upptäcka dem på ett autentiskt sätt har vi här ett urval av de bästa turerna.

1. Nattliga turer i Paris

Triumfbågen på natten| ©Florian Wehde
Triumfbågen på natten| ©Florian Wehde

Om de kallar Paris för ljusets stad är det för att du måste se den på natten. Dess belysning är ett skådespel och nattturen i Paris är speciellt utformad för att upptäcka den. Under turen kommer du att besöka Trocadero, Eiffeltornet, Triumfbågen och Grand Palais. Naturligtvis ingår även berättelser om sociala skandaler, stora kärlekar och revolutioner i denna rundtur.

Nattvandringen i Paris varar också ungefär två timmar och barn under 13 år kan delta gratis. En annan fördel med det här turalternativet är att du får besöka Paris med betydligt färre människor än på dagen, och förutom ljusen får du också uppleva stadens nattliga atmosfär.

Boka en nattlig rundtur i Paris

2. Båtturer och kryssningar i Seine

©jlfaurie
©jlfaurie

Paris kan utforskas på många olika sätt, och ett av de mest populära är att kryssa på Seinefloden och se sevärdheter som Eiffeltornet och Notre Dame-katedralen. Det bästa med denna nattkryssning på Seine med biljetter till Eiffeltornet är att den inte bara inkluderar båttur, utan även en nattlig rundtur i Paris ombord på ett fordon med utsikt.

Bland alternativen till rundturer till fots är detta en av de mest bekväma och kompletta generiska turerna för att lära känna Paris. Den ger dig möjlighet att se staden på dag och natt, med förklaringar av en professionell guide, utan att du behöver gå och täcka långa sträckor.

I detta alternativ ingår hämtning och återlämning till hotellet. Det är det mest rekommenderade alternativet för dem som har lite tid och inte vill missa platser som Parisoperan, Notre Dame-katedralen, Place de la Concorde, Louvren, Hotel de Ville, Grand Palais, Champs Elysées, Triumfbågen, Eiffeltornet, Invalides eller Pigalle. Nästan ingenting.

Boka en kryssning på Seine

3. Turer i Montmartre

Moulin Rouge i skymningen
Moulin Rouge i skymningen

Varenda kvarter i Paris är värt ett besök, men jag börjar med det mest legendariska kvarteret i den franska huvudstaden, Montmartre, och den tur som alltid kommer att vara min favorit: vandringsturen i Montmartre-kvarteret.

Detaljer om området

Kvarteret Montmartre ligger i norra delen av Paris och är känt för att vara födelseplatsen för 1800-talets bohemiska målare och konstnärer. Det är svårt att jämföra denna plats med någon annan och ännu svårare att beskriva känslan du får när du blir visad runt på en guidad tur och får höra alla historier om de karaktärer som bodde där.

När jag tog min första guidade tur i Montmartre hade jag redan besökt stadsdelen vid mer än ett tillfälle och tillbringat oräkneliga timmar med att vandra på dess gator. Inget av detta hjälpte; det var som om jag såg det för första gången.

Om den här rundturen

Det här är den mest efterfrågade rundturen på grund av stadsdelens historia och charm. För att se Montmartre måste du reservera minst en halv dag, inte för att kvarteret inte är tillgängligt till fots, vilket det är, utan för att det finns så många saker att se och det bästa sättet att inte missa något av dem är att ta en rundvandring i Montmartre-kvarteret.

Vad du kommer att se

Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Monet och Picasso bodde alla i det här kvarteret, så under den här två timmar långa rundvandringen får du ta del av många av deras anekdoter, de platser de frekventerade och vad som lockade dem till Montmartre.

Förutom målare har kvarteret också inspirerat filmskapare, så kaféer som det i den berömda filmen Amélie är också ett måste på den här rundturen. På Montmartre-turen kommer du också att se emblematiska platser som:

Moulin Rouge

Den berömda kabarén där Tolouse-Lautrecs teckningar utspelade sig och som förekommer i flera filmer ligger i den nedre delen av Montmartre. Den är ett måste att se när den är upplyst. Om du funderar på att gå på en mytomspunnen föreställning i världens mest kända kabaré, uppmanar jag dig att läsa denna artikel som jag har skrivit om den. Moulin Rouge Biljetter: allt du behöver veta.

Basilikan Sacré-Coeur

På toppen av Montmartre-kullen står denna imponerande, skinande vita basilika. Förutom att beundra skönheten i dess arkitektur kan du också beundra staden Paris från toppen av trapporna som föregår den.

Målarnas torg

Den ligger bakom Sacré-Coeur och heter egentligen Place du Tertre, men alla känner till den som Place des Painters. En rad restauranger med sina stolar uppradade på rad (det är så man gör i den franska huvudstaden) omger torget där olika konstnärer målar och säljer sina tavlor.

Paris rödljuskvarter, Pigalle

Kabaréer, nattklubbar, erotiska butiker, neonljus... Paris rödljusdistrikt är värt ett besök och är också källan till mer än en anekdot.

Boka en rundtur i Montmartre

4. Rundturer i Quartier Latin

Pantheon i Paris| ©Juanedc
Pantheon i Paris| ©Juanedc

En annan stadsdel som är värd att besöka i Paris är Quartier Latin, söder om Ile de la Cité. Även om det ofta förbises av många turister har Quartier Latin en speciell, välkomnande charm. Förutom ikoniska landmärken som Pantheon och Sorbonne har detta kvarter några utmärkta godisbutiker, och under den här rundvandringen i Paris latinkvarter, som varar ungefär en timme, besöker du en av dem med en aperitif inkluderad.

Vad den här rundturen består av

Den största fördelen är att detta är en privat rundtur där guiden uteslutande står till ditt och dina reskamraters förfogande. På så sätt kan du skräddarsy turens rutt, förklaringarna om kvarterets och Paris stads historia och de gastronomiska rekommendationerna i området efter dina önskemål.

Boka en rundtur i Quartier Latin i Paris

5. Personliga rundturer i Paris

Utsikt över Eiffeltornet
Utsikt över Eiffeltornet

Paris är så varierat att varje resenär har en preferens för ett visst område. Därför finns det privata turer där resenären själv bestämmer resvägen. Den här skräddarsydda rundturen i Paris är det bästa alternativet för att utforska staden på djupet och med en lokal guide som är expert på staden.

Vad den här resan består av

Den här privata turen (du kommer bara att vara med dina reskamrater) börjar vid Louvren-museet och därifrån bestäms resplanen av resenären. Denna rundvandring kan pågå i två till sex timmar och du väljer själv vilka platser du vill besöka, om du vill fokusera mer på en aspekt av staden eller en annan och om du vill stanna mer eller mindre länge vid en punkt eller en annan.

Guiden anpassar sig helt efter dina önskemål när han avslöjar praktiska detaljer om staden och berättar historierna bakom varje hörn.

Boka en personlig rundtur i Paris

6. Gastronomiska rundturer i Paris

Place Vendôme
Place Vendôme

Om du gillar upplevelsen av en gatutur i Paris och vill lägga till lite mer originalitet till den, rekommenderar jag dig att prova en gastronomisk tur i Paris. Kärnan i den här typen av turer är också att lära sig mer om staden, men de fokuserar på gastronomi och inkluderar även provsmakningar av den franska huvudstadens stjärnprodukter som ost, choklad och vin.

Om du vill ha en specifik rekommendation rekommenderar jag den här gastronomiska rundturen i Quartier Latin i Paris. Förutom provsmakningarna och guidens förklaringar kommer du också att njuta av samtalen med försäljarna, vilket gör den här rundturen till en mycket autentisk upplevelse som är svår att njuta av på något annat sätt.

7. Rundturer med buss

Louvren-museet| ©Robert Bye
Louvren-museet| ©Robert Bye

Det finns också ett alternativ för att njuta av Paris i all sin oändlighet utan att behöva gå genom varenda gata. Turistbussen, även om den till en början kan verka som en turistupplevelse om du letar efter en mer autentisk resa, är ett utmärkt alternativ för att fortsätta att njuta av de otroliga vyerna över staden medan du vilar lite eller förflyttar dig från ett område till ett annat.

Särskilt i storstäder som Paris är bussen ofta ett bra sätt att ta sig till de mest intressanta områdena utan att behöva klämma sig in i tunnelbanan genom folkmassorna och framför allt utan att missa en enda detalj av vad som händer utanför. Här är en artikel som jag skrev om Hop-on Hop-off Bussturer om du vill veta mer.

Boka sightseeingbuss i Paris

8. Turer till Opera Garnier

Opera Garnier| ©Guilhem Vellut
Opera Garnier| ©Guilhem Vellut

Oroa dig inte om du fastnar i belysningen av Parisoperan under nattvandringen; det finns guidade turer i byggnaden där du kan insupa dess historia. Syftet med dessa turer är att ge dig en allmän översikt och väcka din nyfikenhet som resenär, det är upp till dig vad du vill fördjupa dig i. Jag har skrivit en guide om Opera Garnier - Turer som kanske kan intressera dig om du vill veta mer om en av de mest emblematiska byggnaderna i Paris.

Boka en rundtur på Parisoperan

9. Louvre-turer

Louvre-museet| ©Pedro Szekely
Louvre-museet| ©Pedro Szekely

Vi vet alla att Louvren är det mest kända museet i Paris (och förmodligen i hela världen). Och när det gäller att besöka ett museum av sådan storlek finns det inget bättre än att ta en guidad tur för att lära känna det väl, förstå vad vi ser och göra vår tid inne i museet mer effektiv och få ut det mesta av besöket.

Det finns olika typer av guidade turer, från de mer "express", där guiden ser till att du inte missar det viktigaste, till mer omfattande turer, där en konstexpert beskriver de viktigaste verken i en mer komplett rundvandring. Kom och upptäck kulturen som väntar dig på Louvren med en expertguide.

Om du vill läsa mer om upplevelsen av att besöka Louvren har jag skapat en guide om Louvren, guidade turer och hur man köper biljetter- du kommer inte att vara osäker!

10. Utflykter till Versailles

Slottet i Versailles| ©lameato feliz
Slottet i Versailles| ©lameato feliz

En dagsutflykt utanför staden till Versailles kommer att komplettera din resa med en dag där du förutom att resa tillbaka i tiden kan koppla av i Versaillespalatsets spektakulära trädgårdar. Eftersom det är ett så populärt besök finns det olika typer av utflykter: från de som låter dig utforska Versailles i din egen takt till de som ger dig en guidad tur i slottet och dess trädgårdar. Ett plus? Stanna kvar för att se skådespelet med slottets fontäner: ett underverk!

Om du vill göra den här utflykten kan du läsa mer detaljer i min guide om de bästa utflykterna till Versailles från Paris. Du kan ta dig dit med tåg eller buss och på bara en dag kan du få ut det mesta av ett spektakulärt landskap som inte kommer att lämna dig likgiltig.

Boka en resa till Versailles

Organisera din guidade tur i Paris

Opera Garnier| ©Edgardo W. Olivera
Opera Garnier| ©Edgardo W. Olivera

Hur du bokar en guidning

De flesta turer i Paris kan bokas online. När du har gjort din bokning får du en kupong med instruktioner om hur du ska träffa din guide den dag och vid den tidpunkt du har valt. Om du föredrar att improvisera under din resa och lämna utrymme för det oväntade, se till att du väljer en tur som har fri avbokning så att du kan boka om till en annan dag 24 timmar i förväg utan att förlora dina pengar.

Mötesplats

Mötesplatsen varierar beroende på i vilket område i Paris turen äger rum, men de är alla tillgängliga med kollektivtrafik och väl belägna. Om du vill besöka ett museum i närheten kan du välja en tid och dag som gör det möjligt att göra det före eller efter rundturen, men jag rekommenderar att du sparar din energi för att gå om du väljer alternativet rundtur till fots.

Tidtabell

Vandringsturer i Paris går varje dag i veckan och det finns vanligtvis olika tider att välja mellan. Tänk på att många av stadens museer är stängda på tisdagar, så det kan vara en bra dag att ta en rundvandring på Paris gator. Om du vill undvika folkmassorna bör du välja kvällsturer och undvika helger under högsäsong.

Varaktighet

En genomsnittlig rundvandring tar ungefär två timmar, men turerna kan vara längre. Du kan också hitta mer omfattande turer och kortare turer. Tänk på att du under rundturen kommer att ha tillräckligt med tid för att se de olika sevärdheterna längs vägen; detta är inte rundturer som är tänkta att rusas eftersom tanken är att koppla av och njuta av staden. Försök att inte försena gruppen och kom ihåg att du alltid kan återkomma till någon av de intressanta punkterna på turen.

Pris

Priset på turerna kan variera beroende på område och tur, men jag rekommenderar att du inte missar chansen att ta en guidad tur i Paris för pengarna. Det finns olika priser (till exempel är en privat tur eller en båttur dyrare) och vissa är mycket prisvärda; jag lovar dig att du med allt du kommer att lära dig kommer att få valuta för pengarna.

Rekommendationer

Guiderna som leder dessa turer känner Paris utan och innan. Be dem om rekommendationer om var du ska äta, vad du ska besöka enligt dina preferenser, var du kan köpa originella souvenirer, vilket område som är bäst för att gå ut och festa... Dagen innan kan du göra en lista med frågor; de svarar gärna på dem under eller i slutet av rundturen.

Språk

Paris besöks av besökare från hela världen, så de flesta turer finns på flera språk. Engelska, franska och spanska är så gott som garanterat, men många turer har också möjlighet att välja tyska, italienska, portugisiska och andra språk.

Vanliga frågor

  • Vad är det genomsnittliga gångavståndet?

    De flesta pågår i ungefär två timmar. Alla turer går på egen hand, men det är ändå en bra idé att ha bekväma skor och klä sig efter vädret för att få en perfekt upplevelse.

  • Vad är det bästa sättet att ta sig runt i Paris?

    Det bästa är att gå när du kan: på så sätt upptäcker du charmiga små gator, hantverksbagerier och andra dolda pärlor som är en del av vad Paris handlar om. Stadens centrum är ganska kompakt och alla intressanta områden ligger relativt nära varandra, så en kombination av att gå och ta tunnelbanan tar dig ganska lätt dit du vill.

  • Vad kan jag göra i närheten av Louvren?

    Du kan promenera längs rue de Rivoli och njuta av en lugn stund i Jardin des Tuileries. Du kan också besöka statyn av Molière på rue Richelieu 40, gå förbi Place de la Concorde och beundra Palais Royal från framsidan.