Paris-turer

Paris är kultur, konst, arkitektur, skönhet... men staden är också väldigt stor. Det är en bra idé att ta en rundtur bland huvudattraktionerna med en specialiserad guide.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minsta läsning

Paris-turer

Staden Paris | ©Ali Sabbagh

Paris är mycket mer än Eiffeltornet, Louvren och Luxembourgträdgården. Paris handlar om sina kvarter, och för att du ska kunna upptäcka dem på ett autentiskt sätt kommer här ett urval av de bästa turerna.

1. Nattvandringar i Paris

Triumfbågen på natten| ©Florian Wehde
Triumfbågen på natten| ©Florian Wehde

Om Paris kallas Ljusets stad så är det för att du måste se den på natten. Belysningen är ett skådespel och natturen i Paris är speciellt utformad för att upptäcka den. Under turen kommer du att besöka Trocadero, Eiffeltornet, Triumfbågen och Grand Palais. Naturligtvis ingår också berättelser om sociala skandaler, stora kärlekar och revolutioner i denna rundtur.

Den nattliga rundturen i Paris tar ca två timmar och barn under 13 år får följa med gratis. En annan fördel med detta alternativ är att du får besöka Paris med mycket färre människor än du skulle ha gjort under dagen, och förutom ljusen får du också uppleva stadens nattliga atmosfär.

Boka en nattlig rundtur i Paris

2. Båtutflykter och kryssningar på Seine

Floden Seine och Paris| ©jlfaurie
Floden Seine och Paris| ©jlfaurie

Paris kan utforskas på många sätt, och ett av de mest populära är att kryssa på floden Seine och se sevärdheter som Eiffeltornet och Notre Dame-katedralen. Det bästa med denna nattkryssning på Seine med biljetter till Eiffeltornet är att den inte bara inkluderar båtturen, utan också en nattrundtur i Paris ombord på ett fordon med utsikt.

Bland alternativen till vandringsturer är detta en av de mest bekväma och kompletta generiska turerna för att lära känna Paris. Här kan du se staden både dag och natt, med förklaringar av en professionell guide, utan att behöva gå och täcka långa sträckor.

Detta alternativ inkluderar hämtning och återkomst till hotellet. Det är det mest rekommenderade alternativet för dem som har lite tid och inte vill missa platser som Parisoperan, Notre Dame-katedralen, Place de la Concorde, Louvren, Hotel de Ville, Grand Palais, Champs Elysées, Triumfbågen, Eiffeltornet, Invalides eller Pigalle. Nästan ingenting.

Boka en kryssning på Seine

3. Rundturer i Montmartre

Moulin Rouge i skymningen
Moulin Rouge i skymningen

Varje kvarter i Paris är värt ett besök, men jag börjar med det mest legendariska kvarteret i den franska huvudstaden, Montmartre, och den tur som alltid kommer att vara min favorit: stadsvandringen i Montmartre-kvarteret.

Detaljer om området

Stadsdelen Montmartre ligger i norra Paris och är känd för att vara födelseplatsen för 1800-talets bohemiska målare och konstnärer. Det är svårt att jämföra denna plats med någon annan och ännu svårare att beskriva den känsla man får när man visas runt på en guidad tur och får höra alla historier om de karaktärer som bodde där.

När jag gick min första guidade tur i Montmartre hade jag redan besökt stadsdelen vid mer än ett tillfälle och tillbringat otaliga timmar med att vandra på dess gator. Inget av detta hjälpte; det var som om jag såg det för första gången.

Om denna rundtur

Detta är den mest efterfrågade turen på grund av stadsdelens historia och charm. För att se Montmartre måste du reservera minst en halv dag, inte för att stadsdelen inte är tillgänglig till fots, vilket den är, utan för att det finns så många saker att se och det bästa sättet att inte missa något av dem är att ta en vandringstur i Montmartre-kvarteren.

Vad ni kommer att få se

Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Monet och Picasso bodde alla i det här området, så under den här två timmar långa rundturen får du höra många av deras anekdoter, vilka platser de besökte och vad som lockade dem till Montmartre.

Förutom målare har stadsdelen också inspirerat filmskapare, så kaféer som det i den berömda filmen Amélie är också ett måste på den här turen. På rundturen i Montmartre får du också se symboliska platser som:

Moulin Rouge

Den berömda kabarén där Tolouse-Lautrecs teckningar utspelade sig och som förekommer i flera filmer ligger i den nedre delen av Montmartre. Det är ett måste att se när det är upplyst. Om du funderar på att gå på en mytisk show i den mest berömda kabarén i världen vill jag uppmana dig att läsa den här artikeln som jag har skrivit om det. Moulin Rouge Biljetter: allt du behöver veta.

Basilikan Sacré-Coeur

På toppen av Montmartre-kullen står denna imponerande, skinande vita basilika. Förutom att beundra skönheten i dess arkitektur kan du också beundra staden Paris från toppen av trappan som föregår den.

Målarnas torg

Det ligger bakom Sacré-Coeur och heter egentligen Place du Tertre, men alla känner till det som Place des Painters. En rad restauranger med stolarna uppställda på rad (det är så man gör i den franska huvudstaden) omger torget där olika konstnärer målar och säljer sina tavlor.

Det röda ljusets distrikt i Paris, Pigalle

Kabaréer, nattklubbar, erotikbutiker, neonljus... Red light district i Paris är värt ett besök och är också källan till mer än en anekdot.

Boka en rundtur i Montmartre

4. Rundturer i Latinkvarteren

Pantheon i Paris| ©Juanedc
Pantheon i Paris| ©Juanedc

En annan stadsdel som är värd att besöka i Paris är Latinkvarteren, söder om Ile de la Cité. Även om det ofta förbises av många turister har Latinkvarteren en speciell, välkomnande charm. Förutom ikoniska landmärken som Pantheon och Sorbonne finns här några utmärkta sötsaksaffärer, och under denna vandring i Paris latinkvarter, som varar ungefär en timme, besöker du en av dem med en aperitif inkluderad.

Vad denna rundtur består av

Den största fördelen är att detta är en privat rundtur där guiden uteslutande står till ditt och dina reskamraters förfogande. På så sätt kan du skräddarsy rutten, förklaringarna om kvarterets och staden Paris historia och de gastronomiska rekommendationerna i området efter dina preferenser.

Boka en rundtur i Latinkvarteren i Paris

5. Personligt anpassade rundturer i Paris

Utsikt över Eiffeltornet
Utsikt över Eiffeltornet

Paris är så varierat att varje resenär har sina egna preferenser för ett visst område. Av den anledningen finns det privata rundturer där resenären själv bestämmer resplanen. Denna skräddarsydda rundtur i Paris är det bästa alternativet för att utforska staden på djupet och med en lokal guide som är expert på staden.

Vad denna resa består av

Denna privata rundtur (du kommer bara att vara tillsammans med dina reskamrater) börjar vid Louvren och därefter bestämmer resenären resplanen. Rundvandringen kan ta mellan två och sex timmar och du väljer själv vilka platser du vill besöka, om du vill fokusera mer på en viss aspekt av staden eller en annan och om du vill stanna längre eller kortare tid vid en viss punkt.

Guiden anpassar sig helt efter dina önskemål när han avslöjar praktiska detaljer om staden och berättar historierna bakom vart och ett av dess hörn.

Boka en personlig rundtur i Paris

6. Gastronomiska rundturer i Paris

Place Vendôme
Place Vendôme

Om du gillar upplevelsen av en gaturundtur i Paris och vill lägga till lite mer originalitet, rekommenderar jag att du provar en gastronomisk rundtur i Paris. Kärnan i denna typ av rundtur är också att lära sig mer om staden, men de fokuserar på gastronomi och inkluderar också provsmakningar av den franska huvudstadens stjärnprodukter som ost, choklad och vin.

Om du vill ha en specifik rekommendation rekommenderar jag denna gastronomiska rundtur i Latin Quarter i Paris. Förutom provsmakningarna och guidens förklaringar kommer du också att njuta av samtalen med försäljarna, vilket gör den här turen till en mycket autentisk upplevelse som är svår att uppleva på något annat sätt.

7. Sightseeing med buss

Louvren Museum| ©Robert Bye
Louvren Museum| ©Robert Bye

Det finns också ett alternativ för att njuta av Paris i all sin ofantlighet utan att behöva gå igenom varenda gata. Även om turistbussen kan verka som en turistupplevelse om du letar efter en mer autentisk resa, är det ett utmärkt alternativ att fortsätta njuta av den otroliga utsikten över staden medan du vilar lite eller rör dig från ett område till ett annat.

Särskilt i storstäder som Paris är bussen ofta ett bra sätt att ta sig till de mest intressanta områdena utan att behöva klämma sig in i tunnelbanan genom folkmassorna och framför allt, utan att missa en enda detalj av vad som händer utanför. Här är en artikel jag skrev om Hop-on Hop-off Bussturer om du vill veta mer.

Boka sightseeingbuss till Paris

8. Rundturer på Opera Garnier

Opera Garnier| ©Guilhem Vellut
Opera Garnier| ©Guilhem Vellut

Oroa dig inte om du fastnar i belysningen av Paris operahus under nattrundturen; det finns guidade turer i byggnaden där du kan ta del av dess historia. Syftet med dessa turer är att ge dig en allmän överblick och att väcka din nyfikenhet som resenär, det är upp till dig vad du vill fördjupa dig i. Jag har skrivit en guide om Opera Garnier - Turer som kanske intresserar dig om du vill lära dig mer om en av de mest emblematiska byggnaderna i Paris.

Boka en guidad tur på Opéra Garnier

9. Guidade turer i Louvren

Louvren Museum| ©Pedro Szekely
Louvren Museum| ©Pedro Szekely

Vi vet alla att Louvren är det mest berömda museet i Paris (och förmodligen i hela världen). Och när det gäller att besöka ett museum av den här storleken finns det inget bättre än att ta en guidad tur för att lära känna det väl, förstå vad vi ser och göra vår tid inne i museet mer effektiv och få ut det mesta av besöket.

Det finns olika typer av guidade turer, från de mer "snabba", där guiden ser till att ni inte missar det viktigaste, till mer omfattande turer, där en konstexpert beskriver de viktigaste verken i en mer komplett rundtur. Kom och upptäck kulturen som väntar på dig i Louvren med en expertguide.

Om du vill läsa mer om upplevelsen av att besöka Louvren har jag skapat en guide till Louvren , guidade turer och hur man köper biljetter- du kommer inte att vara i tvivel!

10. Utflykter till Versailles

Slottet i Versailles| ©lameato feliz
Slottet i Versailles| ©lameato feliz

En dagsutflykt från staden till Versailles kompletterar din resa med en dag där du, förutom att resa tillbaka i tiden, kan koppla av i de spektakulära trädgårdarna vid Versailles slott. Eftersom det är ett så populärt besök finns det olika typer av utflykter: från de som låter dig utforska Versailles i din egen takt till de som ger dig en guidad rundtur i slottet och dess trädgårdar. Ett plus? Stanna för att se spektaklet med palatsets fontäner: ett underverk!

Om du vill göra den här utflykten kan du läsa mer information i min guide om de bästa utflykterna till Versailles från Paris. Du kan ta dig dit med tåg eller buss och på bara en dag kan du få ut det mesta av ett spektakulärt landskap som inte kommer att lämna dig oberörd.

Boka en resa till Versailles

Organisera din guidade rundtur i Paris

Opera Garnier| ©Edgardo W. Olivera
Opera Garnier| ©Edgardo W. Olivera

Hur man bokar en rundtur

De flesta rundturer i Paris kan bokas online. När du har gjort din bokning får du en voucher med instruktioner om hur du möter din guide på den dag och vid den tid du har valt. Om du föredrar att improvisera under din resa och lämna utrymme för det oväntade, se till att du väljer en tur som har gratis avbokning så att du kan boka om till en annan dag 24 timmar i förväg utan att förlora dina pengar.

Mötesplats

Mötesplatsen varierar beroende på i vilket område av Paris turen äger rum, men de är alla tillgängliga med kollektivtrafik och väl belägna. Om du vill besöka ett närliggande museum kan du välja en tid och dag som gör att du kan göra det före eller efter turen, men jag rekommenderar att du sparar din energi för att gå om du väljer alternativet med vandringstur.

Tidtabell

Vandringsturer i Paris körs alla dagar i veckan och det finns vanligtvis olika tider att välja mellan. Tänk på att många av stadens museer är stängda på tisdagar, så det kan vara en bra dag att ta en vandringstur genom Paris gator. Om du vill undvika folkmassorna ska du välja kvällsturer och undvika helger under högsäsong.

Varaktighet

En genomsnittlig rundtur tar ungefär två timmar, men turerna kan vara längre. Du kan också hitta mer omfattande turer och kortare. Tänk på att du under turen kommer att ha gott om tid att ta in de olika sevärdheterna längs vägen; det här är inte turer som är avsedda att rusas fram eftersom tanken är att koppla av och njuta av staden. Försök att inte försena gruppen och kom ihåg att du alltid kan besöka någon av de intressanta platserna på turen.

Pris

Priset på turerna kan variera beroende på område och tur, men jag rekommenderar att du inte missar chansen att ta en guidad tur i Paris för pengarna. Det finns olika priser (till exempel är en privat tur eller en båttur dyrare) och vissa är mycket prisvärda; jag lovar dig att med allt du kommer att lära dig kommer du att få valuta för pengarna.

Rekommendationer

Guiderna som kör dessa turer känner till Paris utan och innan. Be dem om rekommendationer om var du ska äta, vad du ska besöka enligt dina preferenser, var du kan köpa originella souvenirer, vilket som är det bästa området för att gå ut och festa ... Dagen innan kan du göra en lista med frågor; de kommer gärna att svara på dem under eller i slutet av turen.

Språk

Paris besöks av turister från hela världen, så de flesta rundturer finns tillgängliga på flera språk. Engelska, franska och spanska är nästan garanterat, men många rundturer har också möjlighet att välja tyska, italienska, portugisiska och andra språk.

Vanliga frågor

  • Hur långt är det genomsnittliga gångavståndet?

    De flesta varar ca 2 timmar. Alla turer sker i egen takt, men det är ändå en bra idé att ha bekväma skor och klä sig efter vädret för att få en perfekt upplevelse.

  • Vilket är det bästa sättet att ta sig runt i Paris?

    Det bästa är att promenera när du kan: på så sätt upptäcker du charmiga små gator, hantverksbagerier och andra dolda pärlor som är en del av vad Paris handlar om. Stadskärnan är ganska kompakt och alla intressanta områden ligger relativt nära varandra, så en kombination av promenader och tunnelbana tar dig ganska enkelt dit du vill.

  • Vad kan jag göra runt Louvren?

    Du kan promenera längs rue de Rivoli och njuta av en lugn stund i Jardin des Tuileries. Du kan också besöka statyn av Molière på rue Richelieu 40, passera Place de la Concorde och beundra Palais Royal från framsidan.