Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Paris-turer

Paris är kultur, konst, arkitektur, skönhet... men det är också väldigt stort. Det är en bra idé att ta en rundtur till de viktigaste sevärdheterna med en specialiserad guide.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minsta läsning

Paris-turer

Staden Paris | ©Pedro Lastra

Paris är mycket mer än Eiffeltornet, Louvren och Luxemburgträdgården. Paris är dess kvarter, och för att du ska kunna upptäcka dem på ett autentiskt sätt har jag gjort ett urval av de bästa turerna för dig.

1. Nattliga turer i Paris

Triumfbågen på natten| ©Florian Wehde
Triumfbågen på natten| ©Florian Wehde

Om Paris kallas ljusets stad är det för att du måste se den på natten. Den är upplyst som ett skådespel, och nattresan i Paris är speciellt utformad för att upptäcka den. Under turen kommer du att besöka Trocadero, Eiffeltornet, Triumfbågen och Grand Palais. Naturligtvis ingår även berättelser om sociala skandaler, stora kärlekar och revolutioner i den här resan.

Nattvandringen i Paris varar också cirka två timmar och barn under 13 år får följa med gratis. En annan fördel med det här resealternativet är att du får besöka Paris med betydligt färre människor än på dagen och förutom ljusen får du också uppleva stadens nattliga atmosfär.

Boka en nattlig rundtur i Paris

2. Båtturer och kryssningar på Seine-floden

Njuta av den parisiska natten
Njuta av den parisiska natten

Paris kan utforskas på många olika sätt, och ett av de mest populära är att kryssa på Seinefloden och se monument som Eiffeltornet och Notre Dame-katedralen. Det bästa med denna nattkryssning på Seine med biljetter till Eiffeltornet är att den inte bara inkluderar båtturen utan även en nattlig rundtur i Paris ombord på ett fordon med utsikt.

Bland alternativen till vandringsturer är detta en av de mest bekväma och kompletta generiska turerna för att lära känna Paris. Det ger dig möjlighet att se staden på dag och natt, med förklaringar av en professionell guide, utan att du behöver gå och gå långa sträckor.

I detta alternativ ingår upphämtning och återlämning till hotellet. Det är det mest rekommenderade alternativet för dem som har lite tid och inte vill missa platser som Paris operahus, Notre Dame-katedralen, Place de la Concorde, Louvren, Hotel de Ville, Grand Palais, Champs Elysées, Triumfbågen, Eiffeltornet, Invaliderna eller Pigalle. Nästan ingenting.

Boka en kryssning på Seine

3. Turer på Montmartre

Moulin Rouge i skymningen
Moulin Rouge i skymningen

Alla kvarter i Paris är värda ett besök, men jag börjar med det mest legendariska kvarteret i den franska huvudstaden, Montmartre, och den tur som alltid kommer att vara min favorit: en rundvandring i Montmartre.

Uppgifter om området

Montmartre ligger i norra delen av Paris och är känt för att vara födelseplatsen för 1800-talets bohemiska målare och konstnärer. Det är svårt att jämföra denna plats med någon annan och ännu svårare att beskriva känslan när du får en guidad tur och får höra alla historier om de personer som levde där.

När jag tog min första guidade tur i Montmartre hade jag redan besökt området vid flera tillfällen och tillbringat otaliga timmar på dess gator. Inget av detta hjälpte; det var som om jag såg det för första gången.

Om den här resan

Det är det mest eftertraktade området på grund av dess historia och charm. För att se Montmartre måste du avsätta minst en halv dag, inte för att stadsdelen inte är tillgänglig till fots, vilket den är, utan för att det finns så många saker att se och det bästa sättet att inte missa något av dem är att ta en rundvandring i Montmartre.

Vad du kommer att se

Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Monet och Picasso bodde alla i detta kvarter, så under den här två timmar långa rundturen får du ta del av många av deras anekdoter, vilka platser de besökte och vad som lockade dem så mycket till Montmartre.

Kvarteret har inspirerat både målare och filmskapare, så kaféer som det i den berömda filmen Amélie är också ett måste på den här rundturen. På Montmartre-turen kommer du också att se emblematiska platser som:

Moulin Rouge

Den berömda kabarén där Tolouse-Lautrecs teckningar utspelade sig och som förekommer i olika filmer ligger i den nedre delen av Montmartre. Det är ett måste att se när det är upplyst. Om du funderar på att gå på en mytomspunnen föreställning på världens mest kända kabaré, kan du läsa den artikel jag har skrivit om den. Moulin Rouge Biljetter: allt du behöver veta.

Basilikan Sacré-Coeur

På toppen av Montmartre-kullen står denna imponerande basilika i skinande vitt. Förutom att beundra den vackra arkitekturen kan du också beundra Paris stad från trapporna som föregår den.

Place des Painters

Place du Tertre ligger bakom Sacré-Coeur och heter egentligen Place du Tertre, men alla känner till den som Place des Painters. En rad restauranger med stolar i rader (det är så man gör i den franska huvudstaden) omger torget där olika konstnärer målar och säljer sina tavlor.

Paris rödljuskvarter, Pigalle

Kabaréer, nattklubbar, erotiska butiker, neonljus... Paris rödljusdistrikt är värt ett besök och är också föremål för mer än en anekdot.

Boka en rundtur på Montmartre

4. Rundturer i Quartier Latin

Pantheon i Paris| ©Juanedc
Pantheon i Paris| ©Juanedc

En annan stadsdel som är värd att besöka i Paris är Quartier Latin, söder om Ile de la Cité. Även om många turister ofta förbiser Quartier Latin har det en speciell, välkomnande charm. Förutom sevärdheter som Pantheon och Sorbonne har detta kvarter utmärkta godisbutiker, och under denna rundvandring i Paris latinkvarter på cirka en timme kommer du att besöka en av dem med en aperitif inkluderad.

Vad den här resan består av

Den största fördelen är att detta är en privat tur där guiden endast står till ditt och dina medresenärers förfogande. På så sätt kan du skräddarsy turens rutt, förklaringarna om kvarterets och Paris stads historia och de gastronomiska rekommendationerna i området efter dina önskemål.

Boka en rundtur i Quartier Latin i Paris

5. Personliga rundturer i Paris

Utsikt över Eiffeltornet
Utsikt över Eiffeltornet

Paris är så mångfacetterat att varje resenär har en preferens för ett visst område. Därför finns det privata turer där resenären själv bestämmer resvägen. Den här skräddarsydda resan till Paris är det bästa alternativet för att utforska staden på djupet och med en lokal guide som är expert på staden.

Vad den här resan består av

Den här privata turen (du kommer bara att vara tillsammans med dina reskamrater) börjar vid Louvren och därifrån bestäms resplanen av resenären. Den här rundvandringen kan ta mellan två och sex timmar och du väljer själv vilka platser du vill besöka, om du vill fokusera mer på en aspekt av staden eller en annan, och om du vill stanna mer eller mindre länge vid en punkt eller en annan.

Guiden anpassar sig helt efter dina önskemål när han avslöjar praktiska detaljer om staden och berättar historierna bakom varje hörn.

Boka en personlig rundtur i Paris

6. Gourmetresor i Paris

Place Vendôme
Place Vendôme

Om du gillar upplevelsen av en gatutur i Paris och vill lägga till lite mer originalitet, rekommenderar jag att du provar en gastronomisk rundtur i Paris. Den här typen av turer går också ut på att lära sig mer om staden, men de fokuserar på gastronomi och inkluderar även provsmakningar av den franska huvudstadens stjärnprodukter som ost, choklad och vin.

Om du vill ha en specifik rekommendation rekommenderar jag denna gastronomiska rundtur i Quartier Latin i Paris. Förutom smakproverna och guidens förklaringar kommer du också att njuta av samtalen med försäljarna, vilket gör den här turen till en mycket autentisk upplevelse som är svår att njuta av på något annat sätt.

7. Bussresor med sightseeing

Louvre-museet| ©Robert Bye
Louvre-museet| ©Robert Bye

Du kan också njuta av Paris i all sin vidsträckthet utan att behöva gå genom varenda gata. Även om sightseeingbussen kan verka som en turistupplevelse om du letar efter en mer autentisk rundtur, är den ett utmärkt sätt att njuta av stadens otroliga sevärdheter när du tar en paus eller rör dig från ett område till ett annat.

Särskilt i storstäder som Paris är bussen ofta ett bra sätt att ta sig till de mest intressanta områdena utan att behöva klämma sig in i tunnelbanan genom folkmassorna och framför allt utan att missa en enda detalj av vad som händer utanför. Här är en artikel som jag skrev om Hop-on Hop-off Bussturer om du vill veta mer.

Boka en sightseeingtur med buss i Paris

8. Turer till Opera Garnier

Oroa dig inte om du fastnar i ljuset från Paris operahus under nattvandringen; det finns guidade turer i byggnaden där du kan ta del av dess historia. Syftet med dessa turer är att ge dig en allmän översikt och väcka din nyfikenhet som resenär, det är upp till dig att välja vad du vill fördjupa dig i. Jag har skrivit en guide om Opera Garnier - Turer som kan intressera dig om du vill veta mer om en av de mest emblematiska byggnaderna i Paris.

Boka en rundtur på Paris opera

9. Louvre-turer

Att Louvren är det mest kända museet i Paris (och förmodligen i hela världen) är något som vi alla vet. Och när det gäller att besöka ett museum av denna storlek finns det inget bättre än att ta en guidad tur för att lära känna museet väl, förstå vad vi ser och göra vår tid i museet mer effektiv och få ut det mesta av besöket.

Det finns olika typer av guidade turer, från de mer "snabba", där guiden ser till att du inte missar det viktigaste, till mer omfattande turer, där en konstexpert beskriver de viktigaste verken i en mer komplett rundtur. Kom och upptäck kulturen som väntar dig på Louvren med en expertguide.

Om du vill läsa mer om upplevelsen av att besöka Louvren har jag skapat en guide till Louvren, guidade turer och hur man köper biljetter, så att du inte behöver vara osäker!

10. Turer i Versailles

En dagsutflykt från staden till Versailles kompletterar din resa med en dag där du kan resa tillbaka i tiden och koppla av i Versaillespalatsets spektakulära trädgårdar. Eftersom det är ett så populärt besök finns det olika typer av utflykter: från de som låter dig utforska Versailles i din egen takt till de som ger dig en guidad tur i slottet och dess trädgårdar. Ett plus? Stanna kvar för att se slottets fontäner: en fantastisk syn!

Om du vill göra den här turen kan du läsa mer information i min guide om de bästa turerna till Versailles från Paris. Du kan ta dig dit med tåg eller buss och på bara en dag kan du få ut det mesta av ett spektakulärt landskap som inte kommer att lämna dig oberörd.

Boka en resa till Versailles

Ordna en guidad tur i Paris

Opera Garnier| ©Edgardo W. Olivera
Opera Garnier| ©Edgardo W. Olivera

Hur man bokar en tur

De flesta turer i Paris kan bokas på nätet. När du har gjort din bokning får du en kupong med de nödvändiga instruktionerna för att träffa din guide den dag och vid den tidpunkt du har valt. Om du föredrar att improvisera under resan och lämna utrymme för det oväntade, se till att du väljer en tur som har fri avbokning så att du kan boka om till en annan dag 24 timmar i förväg utan att förlora dina pengar.

Mötesplats

Mötesplatsen varierar beroende på i vilket område i Paris rundturen äger rum, men de är alla tillgängliga med kollektivtrafik och väl belägna. Om du vill besöka ett museum i närheten kan du välja en tid och en dag som gör det möjligt att göra det före eller efter rundturen, men jag rekommenderar att du sparar din energi för att gå om du väljer rundturen.

Tidtabell

Promenadturer i Paris går varje dag i veckan och det finns vanligtvis olika tider att välja mellan. Tänk på att många av stadens museer är stängda på tisdagar, så det kan vara en bra dag att ta en rundvandring i Paris. Om du vill undvika folkmassorna bör du välja kvällsturer och undvika helger under högsäsong.

Varaktighet

En genomsnittlig rundtur tar ungefär två timmar, men den kan vara längre. Du kan också hitta mer omfattande turer och kortare turer. Tänk på att du kommer att ha gott om tid att ta del av de olika sevärdheterna längs vägen; det är inte meningen att du ska ha bråttom, eftersom tanken är att du ska koppla av och njuta av staden. Försök att inte fördröja gruppen och kom ihåg att du alltid kan återvända till någon av de intressanta punkterna på turen.

Pris

Priset på turerna kan variera beroende på område och tur, men jag rekommenderar att du inte missar möjligheten att ta en guidad tur i Paris för pengarna. Det finns olika priser (t.ex. en privat tur eller en båttur är dyrare) och vissa är mycket prisvärda, men jag lovar att du kommer att få valuta för pengarna med allt du kommer att lära dig.

Rekommendationer

Guiderna på dessa turer känner till Paris utan och innan. Be dem om rekommendationer om var du ska äta, vad du ska besöka enligt dina önskemål, var du kan köpa originella souvenirer, vilket område som är bäst för att gå ut och festa... Dagen innan kan du göra en lista med frågor, som de gärna svarar på under eller i slutet av rundturen.

Språk

Paris lockar besökare från hela världen, så de flesta turer finns på flera språk. Engelska, franska och spanska är nästan garanterat, men många turer har också möjlighet att välja tyska, italienska, portugisiska och andra språk.

Vanliga frågor

  • Vad är det genomsnittliga gångavståndet?

    De flesta pågår i ungefär två timmar. Alla rundturer sker på egen hand, men det är ändå en bra idé att ha bekväma skor och klä sig efter vädret för att få en perfekt upplevelse.

  • Vad är det bästa sättet att ta sig runt i Paris?

    Det bästa är att gå när du kan: på så sätt upptäcker du charmiga små gator, hantverksbagerier och andra dolda pärlor som är en del av vad Paris handlar om. Stadens centrum är ganska kompakt och alla intressanta områden ligger relativt nära varandra, så en kombination av att gå och ta tunnelbanan tar dig ganska lätt dit du vill.

  • Vad kan jag göra i närheten av Louvren?

    Du kan promenera längs rue de Rivoli och njuta av en lugn stund i Jardin des Tuileries. Du kan också besöka statyn av Molière på rue Richelieu 40, gå förbi Place de la Concorde och beundra Palais Royal från framsidan.