Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Paris-pass

Med Parispasset kan du få ut det mesta av stadens sevärdheter utan att behöva oroa dig för din budget: så här får du veta hur du skaffar det och om det är värt det eller inte.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minsta läsning

Paris-pass

Paris från Notre-Dames tak | © Pedro Lastra

Louvren, Pompidou, Musée D'Orsay, Musée Rodin, Eiffeltornet, Opéra Garnier, Versailles, Notre Dame, Sacre Coeur, Triumfbågen... Det finns så mycket att se i Paris!

Det bästa alternativet

Paris Pass

Om du letar efter ett turistkort för att besöka de viktigaste sevärdheterna i Paris är Paris Pass det bästa valet.

Njut av Paris bästa monument, sightseeingbussar och till och med en kryssning med detta tvådagars sightseeingpass.

För att hjälpa dig med din resplan finns här all information om de monument och aktiviteter som ingår i Paris Pass. Turistkort är pass som du kan köpa för ett visst antal dagar för att få tillgång till transporter och de viktigaste turistattraktionerna i staden till ett reducerat pris.

P aris Pass är det viktigaste kortet i Paris och också ett av de mest lönsamma. Med detta kort får du tillgång till de mest populära sevärdheterna i Paris, som Eiffeltornet eller Notre Dame, till bästa pris. Det inkluderar även en parisisk frukost, vin- och ostprovning och du kan även hoppa på sightseeingbussen och ta en kryssning på Seine - ett fantastiskt värde!

 • Varför jag rekommenderar Paris Pass: Om du är en person som vill få ut det mesta av din resa och besöka de mest emblematiska monumenten och museerna kan du spara tid (med Paris Pass slipper du köer vid biljettkassan) och pengar, eftersom det ger dig tillgång till sevärdheterna till ett fast pris.

Boka Paris Pass

Hur mycket kostar Paris Pass?

Flygfoto Triumfbågen
Flygfoto Triumfbågen

Du kan få Paris Pass från 98 euro. Det första du bör veta är att priset på Paris Pass beror på hur många dagar du bokar kortet för. Du kan boka Parispasset för två eller tre dagar.

Under den tid du har det aktivt har du tillgång till så många av de inkluderade attraktionerna som du vill utan att betala något extra och utan att stå i kö (på vissa ställen finns det en ingång som är reserverad enbart för medlemmar av detta kort).

Boka Paris Pass

Hur Paris Pass fungerar

Promenad genom Louvre-pyramiden
Promenad genom Louvre-pyramiden

Samling

När du har köpt ditt pass kan du välja mellan följande leveransmetoder:

 • Leverans till hemmet
 • Leverans till det boende där du kommer att bo under din resa till Paris.
 • Hämtning på något av de kontor i Paris som anges i den kupong som du får när du gör din bokning.
 • Digital version som du kan ta med dig i mobilen (när jag köpte den fanns inte detta, men jag antar att det kommer att uppdateras snart).

Aktivering

När du har köpt ditt Paris Pass är det giltigt i två år tills det aktiveras och aktiveras första gången du använder det vid en attraktion eller aktivitet. Observera att aktiveringen sker per kalenderdag och inte per timme, så du vill inte använda ditt Paris Pass för första gången i slutet av en av dagarna på din resa, utan i början av dagen för att få ut det mesta av det under hela dagen.

Boka Paris Pass

Vad som ingår i Paris Pass

Parisoperan| ©Edgardo W. Olivera
Parisoperan| ©Edgardo W. Olivera

Paris Pass är ett digitalt pass som är giltigt för 2 eller 3 på varandra följande dagar och som ger dig direkt tillgång till några av stadens främsta sevärdheter samt några av Paris måste-aktiviteter som en kryssning, en parisisk frukost eller en vin- och ostprovning.

Sevärdheter och aktiviteter som ingår

 • Guidad tur till Eiffeltornet
 • En kryssning på Seine-floden
 • En dagstur ombord på Paris sightseeingbuss
 • Bestigning av Montparnasse-tornet
 • Guidad tur till Notre Dame arkeologiska kryptan.
 • Ostprovning
 • En vin- och champagneprovning
 • Parisisk frukost
 • Rundtur på Stade de France

Sevärdheter som inte ingår

Som du kan se finns det en viktig saknad i denna lista: inträde till museer som Louvren ingår inte i Paris Pass, inte heller inträde till katakomberna, inträde till Disneyland eller Moulin Rouge-showen. Detta är upplevelser som du måste betala för separat, men med tanke på allt som detta pass omfattar kan jag försäkra dig om att det fortfarande är värde för pengarna.

Boka Paris-passet

Är Paris Pass värt det eller inte?

Inuti Musée d'Orsay| ©Derek Key
Inuti Musée d'Orsay| ©Derek Key

Det finns inget exakt svar, allt beror på vad du ska använda det till och vilken typ av resenär du är. Om du gör det bästa av det kommer Parispasset att spara pengar och tid, det är helt säkert.

När betalar Paris Pass sig självt?

 • Om du inte vill gå miste om de ikoniska sevärdheterna (som Eiffeltornet och Notre Dame) ska du göra en lista över deras separata priser, lägga ihop dem och jämföra det med priset för passet.
 • Om du planerar en kryssning på Seine är det också inkluderat.
 • Om du vill ha en panoramautsikt över staden är en rundtur med sightseeingbuss alltid ett bra alternativ, och en rundtur med Big Bus ingår.
 • Om du är intresserad av gastronomiska planer är Paris perfekt för provsmakning av ostar, viner och champagne. Du kan också njuta av en äkta fransk frukost.

När betalar Parispasset INTE för sig självt?

 • Om du ska vara i Paris under en längre resa behöver du inte packa in alla dina sightseeingturer på några få dagar, så Paris Pass kommer inte att vara kostnadseffektivt och det är bättre att njuta av kulturen i Paris i lugn och ro.
 • Om du är mer intresserad av kultur och inte vill missa de sevärdheter som måste ses i Paris, till exempel Louvren, Versailles eller Triumfbågen, får du betala extra.

Anas resetips Gör en lista över de museer och sevärdheter du vill se i Paris och räkna ut hur mycket biljetterna skulle kosta separat för att se hur mycket du kan spara med Paris Pass.

Parispasset och Paris sightseeingbussar

Flygfoto Triumfbågen
Flygfoto Triumfbågen

Om du har bestämt dig för att köpa Parispasset får du inte missa möjligheten att åka på en sightseeingbussrundtur i Paris.

Bussrundturer är ofta underskattade som ett "för turistigt" alternativ, men jag råder dig att få bort dina fördomar, för den här rundturen är mycket trevlig. Observera att stadens storlek gör det omöjligt att se den "på en gång", något som den stora bussrundturen i Paris erbjuder.

Det faktum att det inte är idealiskt att besöka en stad från ett fordon utesluter inte möjligheten att njuta av en rundtur med kommentar för att njuta av de viktigaste se värdheterna före eller efter att ha besökt dem på djupet. Den fullständiga rundturen tar en och en halv timme och du kan få mer information om rutten och vad du kommer att se i den här artikeln påHop-on Hop-off Bussturer.

Boka Paris Pass

Paris Museum Pass

Musée d'Orsay| ©mfnure31
Musée d'Orsay| ©mfnure31

Paris Museum Pass är ett utmärkt alternativ om du främst är intresserad av museerna i Paris. Skillnaden med Paris Pass är att de flesta av de besök som ingår är på museer. Till skillnad från Paris Pass ingår till exempel inte vinprovning, besök på Parisoperan, rundvandringar eller klättring uppför Montparnasse-tornet i Paris Museum Pass.

Däremot ingår ett besök vid Triumfbågen, ett besök vid Sainte Chapelle, ingången till Versailles eller en klättring uppför tornen i Notre Dame (det sistnämnda är för närvarande inte tillgängligt på grund av branden 2019) och en timmes kryssning på Seine med livekommentar under turen. Om du köper det här kortet online har du möjlighet till leverans till ditt hotell i Paris, men inte till en privatbostad i staden.

Andra pass för sightseeing i Paris

Detalj av Centre Pompidou| ©Matt Seymour
Detalj av Centre Pompidou| ©Matt Seymour

Även om Parispasset är det mest** populära** finns det andra turistkort för att besöka Paris. De är alla ganska lika när det gäller användning, antal attraktioner som ingår och villkor.

Det finns dock subtila skillnader mellan dem som kan få dig att välja det ena eller det andra.Paris Passlib är mycket likt Paris Pass, men passar dig om du är ute efter ett 5-dagarsalternativ, vilket är det enda som Paris Pass inte har. Priset är lite lägre, så det kan vara ett bra alternativ om du inte är intresserad av att se Parisoperan, bestiga Montparnasse-tornet eller göra vinprovningar.

Dessa tre turistattraktioner är den största skillnaden med Paris Pass, så om du inte är intresserad av någon av dem kan Paris Passlib vara ett bättre alternativ.

Med Paris Passlib kan du dessutom, om du betalar lite extra, få tillgång till en rundtur på Eiffeltornets första våning.

Tips för att få ut det mesta av Paris Pass (eller något annat turistpass)

Alexander III-bron, Paris| ©Léonard Cotte
Alexander III-bron, Paris| ©Léonard Cotte

Planera

Det är klart att alla pass lönar sig om du ska se så mycket som möjligt på kort tid, men det betyder inte att du ska rusa från ett ställe till ett annat. Med god planering kan du se fler sevärdheter (och därmed spara pengar) utan att offra lugn och ro.

Innan du börjar din resa bör du göra en lista över de saker du vill se och organisera dig efter de områden där de ligger; i många av dessa områden kommer du också att ha möjlighet att göra en gratis rundvandring, så tro inte att du genom att köpa Parispasset måste spendera hela dagen på att besöka stängda platser.

Var medveten om öppettider

Innan du aktiverar ditt pass bör du kontrollera museernas och turistattraktionernas öppettider och tider. Vissa är ofta stängda på helgdagar eller särskilda dagar. Om din resa sammanfaller med någon av dessa dagar ska du inte aktivera ditt kort för den dagen eller passa på att ta en kryssning på Seine, en vinprovning eller ett besök i Versailles.

Ta reda på mer om rabatter och guidade turer

Operan i Paris| ©Jacqueline Duclercq
Operan i Paris| ©Jacqueline Duclercq

Du kanske besöker Notre Dame-kvarteret och inte vet att ditt Parispass inkluderar en guidad tur till de arkeologiska kryptorna som ligger direkt mittemot katedralen. Innan du planerar ett besök på en attraktion bör du kontrollera att Paris Pass inte inkluderar några guidade turer i området.

Fråga också de affärer eller restauranger du besöker om du får rabatter med detta kort, eftersom du inte bara kan spara en avsevärd summa på besöken, utan också på lokala restauranger eller souvenirbutiker. Observera också att tiden på detta kort löper per kalenderdag för användning och inte per timme; om du anländer till Paris på kvällen tillbringar du den dagen med att besöka staden och aktiverar ditt Paris Passnästa morgon så att du inte förlorar tid på att använda det.

Boka Paris Pass

Om du är intresserad av Paris Pass kommer du också att vara intresserad av

Nära Moulin Rouge| ©Dennis Jarvis
Nära Moulin Rouge| ©Dennis Jarvis

Med Parispasset har du fortfarande några fantastiska saker att se i Paris.

För att få ut det mesta av resten av din tid i Ljusets stad rekommenderar jag att du besöker vårt inlägg om Vad du ska se och göra i Paris, där vi väljer ut de besök, rundturer och monument som du måste se. Monumenten åsido finns det föreställningar som är värda att se i Paris. En av de mest kända är Moulin Rouge-showen och du kan också Moulin Rouge biljetter med middag Du kan också besöka Moulin Rouge för att komplettera ditt besök i Paris och du kan läsa mer om showen i denna andra artikel: Detta är Moulin Rouge Show i Paris

Slutligen är en av de vanligaste frågorna du kan ställa dig när du läser det stora utbudet av museer som ingår i Paris Pass hur du ska välja. Jag har skrivit denna andra artikel om Museumbiljetter som du kan ta en titt på för att hjälpa dig att bestämma dig.