Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Bästa tiden på året att resa till New York City

Om du är säker på att New York är resmålet för din nästa resa, men inte vet när på året det är bäst att besöka denna spektakulära stad, läs vidare!

María Cano

María Cano

13 minsta läsning

Bästa tiden på året att resa till New York City

Solnedgång på Manhattan | ©Luca Bravo

Vi kan alla vara överens om att det inte finns någon dålig tidpunkt att besöka New York: dag, natt, vilken tid som helst på året .... Världens huvudstad har mycket att erbjuda, oavsett var du befinner dig.

New York är dock en stad som kännetecknas av att det är mycket kallt på vintern och mycket varmt på sommaren. Våren och hösten är därför en bra tid för att njuta av den fullt ut.

Du måste dock också ta hänsyn till andra faktorer för din resa, t.ex. pris och turistmättnad. Nedan avslöjar jag allt du behöver veta så att du kan planera din resa till New York på bästa möjliga sätt, beroende på vad du vill göra.

Vilken är den bästa tiden att besöka New York med tanke på vädret?

Empire State Building från New Yorks gator| ©Hellotickets
Empire State Building från New Yorks gator| ©Hellotickets

Med tanke på vädret och soltimmarna är den bästa tiden att besöka New York på våren och hösten, dvs. april, maj, början av juni, september och oktober, då temperaturen är måttlig och dagarna tillräckligt långa för att du ska kunna få ut det mesta av ditt besök.

Det finns dock andra mycket speciella tillfällen att resa till New York. Om du till exempel reser i december kan du trots kylan njuta av julens magi, och om du åker till New York i januari, februari och mars kan du göra fynd som du inte kan göra under andra tider på året.

Under sommarmånaderna är priserna däremot högre och staden är mycket obekväm eftersom den är överbefolkad ur turistsynpunkt. Det finns många köer och du kan inte röra dig så mycket.

Hög- och lågsäsong i New York

 • Lågsäsong i New York är januari, februari och början av mars. Under dessa månader är temperaturen mycket låg (mellan -5 och 4 °C), dagarna är korta och det finns praktiskt taget ingen turism. I New York i februari finns det nästan inga turister.

 • Högsäsongen i New York pågår från slutet av juni till mitten av september. Under dessa månader är det mycket turism och priserna på både flyg och hotell skjuter i höjden.

Boka en rundtur i New York

När är den bästa tiden att besöka New York med tanke på priset?

Brooklyn Botanic Garden, en plats som man inte får missa på hösten.| ©NYC Go
Brooklyn Botanic Garden, en plats som man inte får missa på hösten.| ©NYC Go

De billigaste månaderna att resa till New York är januari, februari och mars, för även om det alltid är dyrt att resa till New York är det lättare att hitta erbjudanden under den här tiden på året på grund av de extrema temperaturerna.

De billigaste månaderna för shopping är maj och oktober, eftersom det då är färre turister och priserna är lägre. Om du åker till New York i slutet av oktober bör du tänka på att Halloween kan leda till högre priser den helgen.

Boka en shoppingtur i New York

När är den bästa tiden att besöka New York med barn?

Central Park isbana i juletid| ©Georgio
Central Park isbana i juletid| ©Georgio

Om du åker till New York med barn rekommenderar jag att du utan tvekan åker i juletid. Det är en unik tid att besöka staden eftersom julen i New York är i full gång. Du kan njuta av skridskobanorna, julmarknaderna och se ljusen och de vackraste julgranarna. Det blir en oförglömlig upplevelse för de små hemma!

En annan bra plan med barn i New York vid den här tiden på året (eller vilken tid som helst) är att gå på en Broadway-musikal, där ni kommer att ha en fantastisk tid på en oförglömlig föreställning.

Boka biljetter till Broadway i New York

Vilken är den bästa tiden att besöka New York om du vill åka på kryssning?

Utsikt över New York från kryssningsfartyget| ©Hellotickets
Utsikt över New York från kryssningsfartyget| ©Hellotickets

Om du vill njuta av en kryssning på din resa till New York, tveka inte att åka i april, maj, september och oktober när temperaturen är måttlig.

Boka de bästa kryssningarna i New York

När är den bästa tiden att besöka New York om du vill fotografera?

Ett måste-foto vid Frihetsgudinnan| ©Hellotickets
Ett måste-foto vid Frihetsgudinnan| ©Hellotickets

Om du är en fotoälskare som letar efter ett drömarbete, tveka inte att komma till New York i april, maj, september eller oktober.

Under dessa månader är staden inte överfull av turister och du kan fotografera i lugn och ro med din kamera. Vid den här tiden på året är det dessutom fortfarande tillräckligt många soltimmar för att du ska kunna ta fler bilder under dagen.

Boka en fotografering i Brooklyn

När är den bästa tiden att besöka New York om du vill se det med få människor?

Våren vid bågen i Washington Square Park| ©Bex Walton
Våren vid bågen i Washington Square Park| ©Bex Walton

Alla är överens om att den bästa tiden att resa till New York är under vår- och höstmånaderna, särskilt från mitten av september och framåt i New York och även i oktober, eftersom temperaturen är mildare, det inte finns så många turister och dagarna är längre för att få ett så komplett program som möjligt.

När är den bästa tiden att besöka New York om du vill spara pengar?

Besök Time Square| ©Hellotickets
Besök Time Square| ©Hellotickets

Om du vill resa till New York, men har en liten budget, rekommenderar jag att du reser mellan januari och mars, eftersom du kan hitta billigare flyg och hotellen har lägre priser under dessa månader på grund av de lägre temperaturerna.

När är bästa tiden att besöka New York för att få ut det mesta av resan?

Naturhistoriska museet i New York| ©Wikimedia
Naturhistoriska museet i New York| ©Wikimedia

Om du vill resa och få ut det mesta av varje dag rekommenderar jag definitivt att du åker till New York i juni. Öppettiderna för sevärdheter och museer har förlängts och dagarna är längre så att du kan få ut så mycket som möjligt av din resa. Det är inte lika mycket turism som under de mellersta månaderna av året, så du kan ta dig runt snabbare utan att bli störd av turistmassor.

I det här inlägget har du läst alla detaljer om de bästa och sämsta tiderna på året att resa till New York, men allt beror på din budget, vad du vill se och hur tålig du är för extrema temperaturer. Men från min synvinkel är New York ändå en resa du inte får missa och årstiden bör inte påverka dig - det är en oförglömlig resa!

Besök New York på sommaren om du gillar värme och utomhusaktiviteter

Coney Island på sommaren| ©Dennis Yang
Coney Island på sommaren| ©Dennis Yang

Att besöka New York på sommaren är inget bra alternativ, eftersom det är mycket varmt och fuktigt. Dessutom är staden väldigt turisttät och du kan inte se den lika lugnt som under andra månader på året.

Trots detta har den ett antal fördelar: dagarna är längre och öppettiderna för attraktionerna är längre. Dessutom finns det ett brett utbud av utomhusaktiviteter.

Här är inlägget 10 saker att göra på sommaren i New York.

Fördelar med att besöka New York på sommaren

 • Temperaturer: Sommartemperaturer kan vara både en fördel och en nackdel, eftersom det i södra Spanien, där temperaturen vanligtvis är mycket hög, kan finnas dagar som vaknar upp med måttliga temperaturer och som är idealiska för promenader och utomhusaktiviteter.

 • Friluftsliv: Den här tiden på året finns det ett brett utbud av friluftsliv: gatumarknader, konserter, shower och sommarbioteket...

 • Dagarna är längre: Under dessa dagar blir det mörkt omkring 20.30 och dessutom förlänger attraktionerna sina öppettider, så att du kan få ut det mesta av dina dagar. Till skillnad från på vintern, då allting stänger mycket tidigare och du inte kan planera in så många aktiviteter på en enda dag.

 • New Yorks stränder: Jag antar att det är något du inte har tänkt på, möjligheten att bada på en strand i New York. Numera tar folk chansen att åka till Coney Island, City Island eller Staten Island och ta ett dopp för att slippa värmen.

Nackdelar med att besöka New York på sommaren

 • Värmen: Om du inte tål värme rekommenderar jag att du inte åker i juli och augusti, eftersom temperaturen är hög och den höga luftfuktigheten gör att det känns ännu mer kvävande.

 • Höga priser: Priserna på flyg och hotell är de dyraste vid den här tiden på året, tillsammans med julen.

 • Staden är fullsatt: Medan New York-borna reser bort under dessa månader av året invaderar turisterna staden. Det är mer obekvämt att se attraktionerna, eftersom de är överfulla och det är vanligt att man måste vänta i långa köer för att komma in.

Den bästa

Dagarna är längre och det finns ett brett utbud av utomhusaktiviteter.

Det värsta

Juli och augusti i New York är mycket varma och fuktiga. Flyg och hotell är dyrare än under andra månader på året.

Besök New York på vintern för att njuta av julsäsongen

Snö i Battery Park| ©Will Hedington
Snö i Battery Park| ©Will Hedington

Om du besöker New York på vintern måste du tänka på att det är mycket kallt. Och när jag säger mycket kallt, menar jag mycket kallt. Du måste vara väl förberedd med varma kläder och skor med tjocka, halkfria sulor, eftersom det kan bli isigt ibland.

Fördelen med att åka till New York i december är ändå att du kan njuta av julens magi. Om du åker från början av januari till mitten av mars kan du dessutom hitta fynd som inte är tillgängliga under andra månader av året.

Här är inlägget 10 saker att göra på vintern i New York.

Fördelar med att besöka New York på vintern

 • Njut av julen: Att resa till New York i december har sina fördelar, eftersom du kan njuta av julen i december. Njut av juldekorationerna i skyltfönstren på Fifth Avenue på Manhattan eller i det märkliga kvarteret Dyker Heights, besök julmarknader som Winter Village i Bryant Park eller Grand Central Holiday Fair i Grand Central Terminal, åk skridskor på Rockefeller- eller Bryant Park-rinken eller titta på julgranarna i Rockefeller Center och Madison Square Park - det är magiska planer som bara kan upplevas vid den här tiden på året.

 • Lägre priser: En annan fördel med att resa från första veckan i januari till mitten av mars är att priserna för resor till New York sjunker avsevärt från slutet av julhelgen till påsk, liksom priserna på hotellvistelser.

Prisvärda föreställningar: På vintern är inte bara resorna billigare, utan även biljetter till föreställningar och restaurangmenyer är billigare.

 • Det snöiga New Yorks skönhet: Från och med januari har du dessutom möjlighet att se staden i snö: dess parker, skyskrapor... och jag försäkrar dig om att det har en speciell charm.

 • Bekvämlighet: En av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du åker till New York på vintern är att du har möjlighet att se staden på ett bekvämt sätt. New York är en stad med mycket turism och bara vid denna tid på året har du staden för dig själv och kan njuta av alla sevärdheter utan några som helst besvär.

Nackdelar med att besöka New York på vintern

 • Låga temperaturer: Den största nackdelen med att besöka New York i januari och februari är de låga temperaturerna, som kan nå tre till fyra minusgrader, samt luftfuktigheten, som gör att det känns ännu kallare.

 • Kortare dagar: Runt 16.30 och 17.30 börjar det bli mörkt på vintern, och du har inte möjlighet att utnyttja dagarna lika mycket som på en resa vid andra tider på året, eftersom vissa attraktioner stänger en timme eller till och med två timmar tidigare än vanligt.

 • Dyrare priser: Om du åker i december runt julen är priserna högre och turistmassorna gör att du inte kan se staden på ett bekvämt sätt. Trots det är det värt att besöka staden vid den här tiden på året, eftersom den ser ut som något från en saga.

Rekommendationer om du besöker New York på vintern

 • Klä på dig: Om du åker till New York vid den här tiden på året rekommenderar jag att du packar varma, isolerande kläder, skor med tjocka sulor och halkfria skor och polarjackor, tillsammans med mössor, hörselkåpor, handskar och andra vintertillbehör som du kan tänka dig.

 • Planera ditt besök väl: Ett annat tips att tänka på om du reser under dessa månader är att kombinera utomhusaktiviteter med ett besök på museer där du kan värma upp dig. MoMa, Natural History Museum, Wax Museum, alternativen är många.

Den bästa

Njut av julens magi och de billiga priserna som du kan hitta mellan januari och början av mars.

Det värsta

De kalla temperaturerna.

Besök New York på våren för att njuta av dess parker

The Loeb Boathouse, en restaurang i Central Park från ikoniska filmer| ©Posta.com.mx
The Loeb Boathouse, en restaurang i Central Park från ikoniska filmer| ©Posta.com.mx

Om du väljer att besöka New York på våren kommer du inte att ångra dig. Det är en underbar tid på året då temperaturen är idealisk för att promenera och njuta av staden utomhus. Dessutom har staden ett speciellt ljus.

Viktigast av allt är att det inte är trångt av turister och att du kan se det bekvämt, och slutligen, under dessa månader av året börjar friluftssäsongen. Du kommer att älska att upptäcka New Yorks bästa parker med en flora och fauna som är som bäst.

Fördelar med att besöka New York på våren

 • Väder: Den största fördelen med att besöka New York vid den här tiden på året är utan tvekan vädret. I juni kan temperaturen nå upp till 20 grader Celsius och i april i New York (och en del av maj) är det mellan 5 och 15 grader Celsius, så du måste klä in dig varmt, men du kan ändå njuta av de många utomhusaktiviteterna och attraktionerna i lugn och ro.

 • Längre dagar: Dagarna är längre på grund av tidsomställningen första veckan i mars. Under denna månad börjar det mörkna vid 19:00 och sedan maj i New York blir det mörkt runt 20:00. I förlängningen börjar museernas och turernas öppettider att förlängas, så att du kan utnyttja dagarna bättre.

 • Vårens väsen: Från början av mars i New York och början av april, när våren kommer, börjar blommorna blomma och stadens parker får en speciell färg och doft. Jag rekommenderar att du, om du åker under dessa månader av året, tar en lång promenad genom Central Park, Bryant Park... och går in i alla parker och trädgårdar som du möter på vägen.

 • Friluftslivssäsong: På våren startar friluftslivet med konserter, biografer och gatumarknader som inte pågår under vintermånaderna.

 • Njut av staden på cykel: Du kan njuta av staden på cykel, något du inte får missa om du åker vid den här tiden på året.

Nackdelar med att besöka New York på våren

 • Regn: April och maj är de månader med mest nederbörd. Ta med ett paraply, en mackintosh och bra skor om du reser under dessa månader.

 • Låga temperaturer: Om du åker mellan mars och maj behöver du ta på dig en klädsel eftersom temperaturen fortfarande är mycket låg. Trots det kan du ändå gå bekvämt i det fria.

Den bästa...

Temperaturen är inte lika kall, dagarna är längre och utomhusaktiviteter som marknader och konserter börjar.

Det värsta...

Regnet kan överraska dig under dina utomhusbesök.

Besök New York på hösten och fira Halloween samtidigt som du njuter av de ockrafärgade färgerna i parkerna

Halloween Village Parade i New York| ©Steven Pisano
Halloween Village Parade i New York| ©Steven Pisano

Höstmånaderna är också en idealisk tid att resa till New York, särskilt i september och oktober, när temperaturen är måttlig och sommarens överfulla turistsäsong har passerat.

På hösten finns det dessutom viktiga datum som Halloween och Thanksgiving då du kan njuta av en unik upplevelse, och från slutet av oktober-november luktar det jul. Skridskobanorna öppnar och den för den här tiden på året så typiska marknadssäsongen börjar.

Här är inlägget 10 saker att göra på hösten i New York.

Fördelar med att besöka New York på hösten

 • Måttliga temperaturer: September är en idealisk månad att resa till New York när det gäller temperatur, eftersom temperaturen fortfarande är varm och du kan njuta av staden utomhus. I oktober börjar det svalna, men både oktober och november är tillräckligt varma i New York för att du ska kunna ta del av utomhusaktiviteterna.

 • Höstens ankomst: Precis som på våren har parkerna på hösten en speciell färg från mitten av oktober och framåt. Om du har möjlighet att åka dit vid den här tiden på året, ta dig så mycket tid som möjligt för att vandra runt i dessa enklaver.

 • Halloween: Ja, har du inte tänkt på det? Om du åker i slutet av oktober kommer du att kunna njuta av Halloween, pumpa- och skelettdekorationerna som vi har sett så många gånger på tv och som vi gradvis inför i Europa. Tro mig! Det har ingenting med det att göra. Det är värt att njuta av denna semester i New York.

 • Thanksgiving: I slutet av november kan du njuta av detta datum som är markerat i den amerikanska kalendern och som innebär startskottet för julen.

 • Skridskobanor: Skridskobanorna är öppna från mitten av oktober, så om du är där i mitten av oktober kan du njuta av lite isracing.

Nackdelar med att besöka New York på hösten

 • Temperaturer: Om du väljer att besöka New York i september kan du njuta av ideala temperaturer för din resa, men i november visar termometern temperaturer under nollan och du bör vara väl förberedd på kylan.

 • Kortare dagar: I november ändras tiden, det blir mörkt från 16.30 och attraktionerna har kortare öppettider.

Den bästa...

Julen inleds med öppnandet av isbanorna eller viktiga datum som Halloween och Thanksgiving.

Det värsta...

Dagarna är kortare och temperaturen är mycket låg från slutet av oktober och framåt.

På det hela taget jämför vi de olika tidpunkterna för att besöka New York

Fordon som passerar genom en av New Yorks ikoniska gator| ©Darian Garcia
Fordon som passerar genom en av New Yorks ikoniska gator| ©Darian Garcia
 • New York på vintern
 • Mycket korta dagar
 • Julens folkmassor
 • Mycket kalla temperaturer
 • Höga julpriser
 • Bra för julhandel och julbelysning
 • New York på våren
 • Långa dagar
 • Lite turism
 • Milda temperaturer
 • Överkomliga priser
 • Bra för utomhusaktiviteter
 • New York på sommaren
 • Mycket långa dagar
 • Överfullt
 • Mycket höga temperaturer
 • Höga priser
 • Bra för utomhusaktiviteter
 • New York på hösten
 • Korta dagar
 • Lite turism
 • Milda temperaturer
 • Överkomliga priser
 • Bra för utomhusaktiviteter