Omnia-kort

Här är en guide till allt du kan göra i Rom om du köper Omnia Card.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minsta läsning

Omnia-kort

Kolonnaden och kupolen i Peterskyrkan | © Xavier Coiffic

Att gå runt i Rom är som en resa tillbaka i tiden. De kallar den för den eviga staden och för mig är det bokstavligt talat, för du får aldrig slut på att besöka dess hörn, monument och museer. För att se till att den långa listan med attraktioner inte tar ut sin rätt på dig finns Omnia Card.

Vad är Omnia Card och hur mycket kostar det?

Detalj av det Sixtinska kapellet| ©Slices of light
Detalj av det Sixtinska kapellet| ©Slices of light

Jag börjar med att berätta att Omnia Card är inget annat än ett passerkort för att besöka staden med gratis inträde eller rabatter på de flesta av dess sevärdheter.

Förutom fri entré och rabatter på stadens främsta sevärdheter ger det dig också gratis transport i staden (inklusive turistbuss) och ekonomiska fördelar när du bokar guidade turer, cykeluthyrning, biljetter till föreställningar och besök på arkeologiska platser. Priset beror på vilken typ av kort du vill köpa.

24-timmars Omnia-kort

Detta är det specialiserade Vatikan-kortet som ger dig rätt att besöka alla sevärdheter i Vatikanstaten (Vatikanmuseerna, Vatikanträdgårdarna, Petersbasilikan och tillträde till kupolen).

72-timmars Omnia-kort

Detta är min favoritversion, inte bara för att du har mycket mer tid att njuta av stadens främsta turistattraktioner, utan också för att 72-timmarsversionen också innehåller det mycket mer kompletta turistkortet Roma Pass, som jag talar om i en annan artikel jag skrev om Rom Pass och andra pass.

Boka ditt Roma Pass och Omnia Card

Är Omnia Card värt att köpa?

Inuti Galleria Borghese| ©Unsplash
Inuti Galleria Borghese| ©Unsplash

Detta är kanske det första avskräckande skälet till att fråga sig om det är värt att investera i den. Svaret på den frågan är enkelt: det är värt det om du ska utnyttja det och du kommer att utnyttja det om ditt mål är att få ut det mesta av all den kultur som staden Rom och Vatikanen har att erbjuda.

Innan jag ger dig mer information, låt mig ge dig ett exempel: besöket på Vatikanmuseerna, sightseeingbussen i Rom och inträdet till Peterskyrkan med audioguide täcker redan nästan hela Omnia-kortets 24-timmarspass. Nu är frågan: Vad vill du se?

Om du, som jag, när du besöker en stad inte vill missa något och du älskar museer och monument, kan jag utan tvekan säga att Omnia Card är värt det ekonomiskt (och underskatta inte möjligheten att undvika köerna till Colosseum eller Vatikanen, som kan vara mellan en och en halv och tre timmar långa).

När är det INTE värt det?

Jag har också sammanställt en lista över fall där jag anser att det inte är värt att köpa Omnia Card.

 • När du bara ska besöka ett eller två museer under din resa,
 • När du har extra rabatter på grund av ålder eller yrke på turistattraktioner (dessa rabatter är inte kumulativa med dem som erbjuds av Omnia Card och Roma Pass),
 • När du ska tillbringa flera veckor i Rom och du ska dosera museibesöken med promenader runt om i staden,
 • När du redan har besökt de viktigaste turistattraktionerna i Rom (Vatikanen, Colosseum, Kapitolinska museerna, Borghese-galleriet?) på tidigare resor och du vill inte besöka dem igen och
 • . Väntetiden är inget problem för dig.

I alla dessa fall är det bästa alternativet att köpa biljetter till Colosseum eller Vatikanen (ett måste i Rom) separat. Så här gör du: Vatican Museum Biljetter: hur mycket kostar de, var man kan köpa dem, hur man sparar pengar ....

Boka ditt Roma Pass och Omnia Card

Hur fungerar Omnia Card?

Michelangelos Pietà| ©Alejandro Moreno Calvo
Michelangelos Pietà| ©Alejandro Moreno Calvo

Därefter berättar jag steg för steg hur du bokar för att börja använda detta turistpass. Du kommer att se att det är mycket enkelt:

Köp den

När du köper Omnia Card online måste du först välja om du vill ha 24 eller 72 timmars alternativet. Återigen rekommenderar jag dig den andra eftersom du, förutom att Roma Pass ingår, får mest ut av det på tre dagar.

Jag upprepar: Rom har många saker att se, de är alla värda att se och det lönar sig inte att se dem i brådska, utan att balansera timmarna mellan besöken.

Samla in den

Därefter får du en kod via e-post som du måste visa upp på någon av Omnia Card-utlämningsställena i Rom (det är tunnelbanestationerna, biljettkontoren för museer och sevärdheter som ingår i Omnia Card).

På dessa utlämningsställen fyller du i kortet med dina uppgifter och får Omnia Card, Roma Pass (om du köper 72-timmarskortet) och en kartguide över staden som hjälper dig att planera ditt besök.

Aktivera den

Omnia Card för 72 timmar omfattar även Roma Pass: två kort i ett. Med den första kan du se Vatikanstaten och med den andra kan du se Roms sevärdheter. Båda korten aktiveras vid första användningen och från och med då börjar tiden löpa.

Även om du köper dem tillsammans kan du naturligtvis aktivera dem oberoende av varandra, dvs. i stället för att använda dem båda på samma dag kan du använda Omnia Card först för att se Vatikanstaten och nästa dag aktivera Rompasset för att se Rom.

Boka ditt Roma Pass och Omnia Card

Vad ingår i Omnia-kortet?

Vatikanens trädgårdar| ©Unsplash
Vatikanens trädgårdar| ©Unsplash
 • Fri entré till Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet
 • Fri entré till Peterskyrkan med audioguide
 • Fri entré till Lateranbasilikan och Petrusfängelset i Vatikanstaten
 • Fri entré till två av Roms valfria sevärdheter: Colosseum, Forum Romanum och Palatinska kullen, Kapitolium, Borghese-galleriet, Borghese-galleriet, Forum Romanum och Palatinska kullen, Capitolium, Borghese-galleriet, Forum Romanum och Palatinska kullen, Borghese-galleriet, Forum Romanum och Palatinska kullen, Forum Romanum och Palatinska kullen, Kapitolinska museerna, Borghese-galleriet, Huvudstadsmuseerna och Castel Sant Angelo, bland annat
 • Rabatter på cirka 20 % (på vissa ställen mer) för mer än 30 sevärdheter och museer i Rom. Sevärdheter som inte har gratis inträde ingår i dessa rabatter
 • Gratis kollektivtrafik
 • Tre dagars användning av Roms sightseeingbuss
 • Rabatter på utflykter, shower, besök i arkeologiska områden, organiserade turer och turisttjänster som cykeluthyrning.

Boka ditt Roma Pass och Omnia Card

Sevärdheter som ingår i Omnia Card

Colosseum och Forum Romanum| ©Unsplash
Colosseum och Forum Romanum| ©Unsplash

Nu kommer vi till den intressanta delen och innan du läser vidare vill jag varna dig: Jag kan inte hållas ansvarig om du efter att ha läst detta avsnitt känner dig sugen på att hoppa på ett plan till Rom. Varför säger jag detta? Omnia Card och Roma Pass-paketet innehåller praktiskt taget allt som finns att se i Rom, och det finns mycket att se. Den som är förvarnad är den som är förvarnad är förvarnad.

Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet med snabbspår

Den största konstsamlingen i Europa finns i Vatikanmuseerna, där du också hittar kronjuvelen: det Sixtinska kapellet med över 25 000 turister per dag. Egyptisk, etruskisk, grekisk, romersk och tidig kristen konst är vad du kommer att se i detta imponerande museum med verk av bland annat Michelangelo, Rafael, Caravaggio, Tizian och Leonardo. Ett måste för alla konstälskare som reser genom Rom.

Peterskyrkan med audioguide och snabbspår

Det är gratis att gå in i Peterskyrkan, men audioguiden är inte gratis. Basilikan är Roms mest berömda, dess kupol är den högsta i världen (imponerande utsikt över Petersplatsen) och den helige Petrus, som anses vara den katolska kyrkans första påve, begravdes där.

Colosseum, Forum Romanum och Palatinska kullen

Stjärnbesöket. Sagor om gladiatorer och kejsare lurar på den här rundturen, som inkluderar Roms amfiteater, forumet där stadens sociala liv ägde rum och Palatinska kullen, den mest centrala av stadens sju kullar med arkeologiska lämningar som går tillbaka till första århundradet. I denna praktiska guide till Biljetter till Colosseum i Romee: hur man köper dem, vad ingår i dem, hur mycket kostar de, osv.... kan du läsa vad du behöver veta för att planera ditt besök. Du kan också läsa den här andra: Colosseum-turer.

Kapitolinska museerna

Museerna i Campidoglio är bland de äldsta i världen och rymmer samlingar som påvarna donerade till Roms befolkning. Den imponerande strukturen och de lyxiga rummen är värda ett besök i sig själva, förutom de otaliga konstverken i konstgalleriet med målningar av Titian, Caravaggio och Rubens.

Castel Sant Angelo

Roms fästning, som även fungerade som påvepalats och fängelse, är ett besök som inte bör förbises bland Roms underverk. Slottet ligger nära Vatikanen och rymmer hemligheter som en hisnande utsikt över staden, ett underjordiskt mausoleum och en labyrint av korridorer. Det är ett av favoritbesöken för dem som reser till Rom med barn.

Borghese-galleriet

Galleriet ligger i Villa Borgheses trädgård och innehåller verk av stora mästare inom måleriet, en sublim samling skulpturer från det antika Grekland och det antika Rom samt tidiga verk av Bernini. Det är en fröjd för konstälskare och kan besökas med ett lugn som saknas på andra stora museer i staden. I den här artikeln hittar du alla detaljer om hur du organiserar ditt besök i galleriet: Borghese trädgårdar och galleri Turer och biljetter.

Andra sevärdheter

 • Skattemuseet i basilikan St John Lateran
 • Klostret i basilikan St Paul utanför murarna
 • Basilikan St John Lateran.
 • Petersfängelset
 • Alla sevärdheter i Rompasset i Omnia Card 72-timmarsversionen.

Boka ditt Roma Pass och Omnia Card

Rom sightseeingbuss och Omnia-kortet

Trafiken på Roms gator| ©Calin Stan
Trafiken på Roms gator| ©Calin Stan

Även om jag alltid säger att Rom är en stad som bör upplevas till fots, är det också sant att det kan bli tröttsamt efter flera dagars sightseeing. Om du tröttnar på att gå från en plats till en annan kan du komma ihåg att Omnia Card inkluderar en sightseeingbuss med vilken du kan besöka de viktigaste sevärdheterna i en panoramatur medan en guide förklarar dem för dig.

Turistbussens resväg

 • Vatikanstaten - Castel Sant'Angelo
 • San Giovanni dei Fiorentini
 • Piazza Navona - Santa Agnese in Agone - Piazza Navona
 • Area Sacra Torre Argentina
 • Santa Maria in Aracoeli
 • Santi Apostoli
 • Santa Maria degli Angeli
 • Termini Station
 • Santa Maria Maggiore
 • San Giovanni in Laterano
 • Colosseum - San Gregorio al Celio
 • Circo Massimo - Santa Sabina all'Aventino
 • Teatro Marcello - Santa Maria in Campitelli
 • Santa Maria in Aracoeli
 • Largo Argentina - Santa Maria ad Martyres
 • Vatikanen - Castel Sant Angelo

Boka ditt Roma Pass och Omnia Card

Organisera din resa med Omnia Card

Romerska Colosseum| ©David Köhler
Romerska Colosseum| ©David Köhler

Om du har bestämt dig för att köpa Omnia Card för att besöka Rom, får du här några tips för att få ut det mesta av det:

 • Planera ditt besök med hänsyn till museernas öppettider och dagar (de flesta är stängda på måndagar) för att undvika att slösa bort aktiveringstid. Om du gör lite tetris i förväg kan du se fler museer och utnyttja fördelarna med stadspasset på bästa sätt.
 • Fortsätt att boka biljetter i förväg till välbesökta platser som Colosseum och Vatikanmuseerna vid en tidpunkt som passar dig bäst. Jag rekommenderar att du väljer tidiga morgontimmar på båda platserna, då det vanligtvis finns färre turister.
 • Kombinera de två korten på ett klokt sätt: du behöver inte aktivera både Omnia-kortet och Roma-passet samma dag. På så sätt sparar du tid.
 • Kontrollera rutterna från en plats till en annan innan du planerar vad du ska se varje dag. Försök att gruppera besök på närliggande platser under samma dag. När det gäller kollektivtrafiken, även om den är inkluderad, kom ihåg att den inte fungerar så bra i Rom som den skulle kunna, så om du kan gå från en plats till en annan rekommenderar jag detta alternativ.

Anas resetips

Aktivera Omnia Pass och Roma Card separat för att få mer ledigt under besöket.

Vilka andra turistpass finns det för att besöka Rom?

Roms tak| ©Unsplash
Roms tak| ©Unsplash

Om du inte besöker Vatikanstaten eller om du har besökt den tidigare kan du välja Roma Pass för att spara pengar och tid på besök till Roms viktigaste sevärdheter.

Även om Roma Pass ingår i köpet av 72-timmars Omnia Card, säljs det också separat och ger dig tillgång till alla historiska platser i Rom som inte tillhör Vatikanstaten och till alla allmänna transportmedel. Mer information om Romapasset finns i denna artikel om Romapasset. Rom Pass och andra pass.

Boka ditt Roma Pass och Omnia Card

Om du är intresserad av att köpa Omnia Card är du också intresserad av

Om du har valt Omnia Card är det för att du vill få ut det mesta av Roms kultur och sevärdheter. När du väl har "bränt upp" detta kort är det dags att se det Rom som ligger i öppen dager och som du inte behöver betala inträde till. Om du också vill njuta av denna del av ditt besök i all sin prakt, rekommenderar jag att du läser den här artikeln på Turer i Rom stad.

Om du också funderar på att upptäcka andra platser i närheten av Rom, till exempel Pompeji, kan jag ge dig denna guide om Pompeii - Dagsresor från Rom eller den här på Dagsresor och utflykter från Rom.

Boka ditt Roma Pass och Omnia Card