2-dagarstur från Rom till Pompeji, Capri och Sorrento

4.3
(175 Recensioner)

Om denna aktivitet

Smarttelefonbiljetter accepteras

Längd: 2 dagar
Denna aktivitet har UTMÄRKTA recensioner
Omedelbar bekräftelse
GRATIS avbokning
Från
7 672 kr 6 975 kr
GRATIS avbokning
Inga dolda avgifter
 • Din bokning bekräftas direkt
 • Detta alternativ har GRATIS avbokning: boka det utan risk!

Översikt

Upptäck några av de viktigaste attraktionerna i södra Italien med denna tvådagarsresa till Neapel, Pompeji, Sorrento (där du övernattar) och Capri. I en fullt utrustad buss med högst 35 passagerare har du möjlighet att se en del av Amalfikusten och den romerska staden som till slut begravdes av Vesuvius lava.

Turen inkluderar upphämtning från utvalda hotell eller, om det inte är möjligt, från en tidigare överenskommen mötesplats. Den första dagen besöker du Neapel och Pompeji och övernattar på ett hotell i Sorrento. Den andra dagen, utom på vintern, ägnas åt att besöka Capri och avsluta resan i Sorrento.

 • Res på en all inclusive-resa från Rom till södra Italien med hjälp av en reseledare och en assistent i Sorrento.
 • Se den vackra staden Neapel, Pompejis ruiner och badorten Sorrento.
 • Njut av turerna utan att behöva oroa dig för transfer eller mat, eftersom 2 luncher och 1 middag ingår i resan.

Vad ingår

 • Expertguide eller audioguide
 • Transport i luftkonditionerat fordon
 • Upphämtning på utvalda hotell i Rom eller på en mötesplats.
 • Två luncher

Välj deltagare och datum

I detalj

Den här resan ger dig möjlighet att utnyttja din vistelse i Rom för att se några av de viktigaste attraktionerna i södra Italien på ett välorganiserat sätt.

Efter att ha hämtat dig på ditt hotell (om det är ett av de utvalda hotellen) eller på den överenskomna mötesplatsen avgår bussen med reseledaren mot Neapel, en resa på cirka 1,5 timme.

Förutom Neapel kommer den första dagen att ägnas åt att besöka Pompejis ruiner och Sorrento på Amalfikusten, där ni äter middag och övernattar.

Den andra dagen åker du till ön Capri för att besöka den spektakulära Blå Grottan (detta besök är inte möjligt på vintern, då du spenderar dagen med att utforska Sorrento). På eftermiddagen återvänder du till Rom.

Bekanta dig med några av de kuriositeter som finns på den väg du ska ta:

 • Neapel: I denna syditalienska stad har du möjlighet att besöka platser som Vomero, en kulle från vilken du har den bästa utsikten över Neapel.
 • Pompeji: beroende på datum kan du besöka den arkeologiska utgrävningen Pompeji med en lokal guide eller en audioguide. Den gamla romerska staden begravdes av lava efter Vesuvius utbrott år 79, vilket har gjort att lämningarna har bevarats på ett fantastiskt sätt.
 • Sorrento: en av de städer som ingår i den så kallade Amalfikusten. Här får du hjälp av en assistent som hjälper dig att lära känna staden.
 • Capri (utom mellan november och mars): ön Capri är en av Italiens vackraste destinationer. Du kan bland annat besöka den blå grottan och njuta av de färger som solskenet ger upphov till i grottan och vattnet.

Förutom övernattning i Sorrento ingår en frukost, två luncher och en middag. På eftermiddagen den andra dagen återvänder bussen till Rom.

Recensioner

4.3
· 175 Recensioner
 • S
  Santiago
  5
  (0 Recensioner)
  Staden Pompeji överraskade mig, jag hade aldrig föreställt mig den så här. En historisk plats där det arkeologiskt sett har utförts ett vackert arbete. Guiderna på de olika platserna som visades visade perfekt hur samhället och akvedukterna såg ut på den tiden. Jag föreställde mig inte heller de utgrävningar som gjordes för att se vad som var förstenat i det utrymme som hittades. Ett besök som man verkligen inte får missa.
 • L
  Laura
  4
  (0 Recensioner)
  Vi njöt verkligen av vår tur till Pompeji, Sorrento och Capri. Fritiden i Sorrento och Capri gav oss tillräckligt med tid för att utforska området på egen hand och i vår egen takt. Jag skulle ge den här resan 5 stjärnor om det inte vore för att måltiderna på den första dagen och på hotellet i Sorrento var ganska dåliga. Dessutom fick vi ett annat hotell än de som angavs för det fyrstjärniga hotellet i Sorrento och som inte låg inom gångavstånd från centrum. Detta var en liten besvikelse, men hotellet erbjöd en gratis transfer.
 • A
  Arantxa
  5
  (0 Recensioner)
  Allt var perfekt, utflykterna var i tid, hotellet var mycket väl beläget och behandlingen var oslagbar.
 • G
  Gonzalo
  5
  (0 Recensioner)
  Utmärkt tur som hade rätt kombination av att utforska städer och stränder. Hotellen var 4-stjärniga som annonserats, måltiderna ingick, bussarna var rena och luftkonditionerade. Allt som allt rekommenderar jag det här företaget, det är väl värt pengarna!
 • Se mer

  Ytterligare information

  Avbokningsvillkor