Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Är Paris Pass värt det?

Paris Tourist Card är ett utmärkt alternativ om du är på semester i ljusets stad, med över 80 attraktioner och utmärkta rabatter, kommer Paris Pass att vara din främsta allierade.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

8 minsta läsning

Är Paris Pass värt det?

Paris, Frankrike | ©Chris Karidis

Turistkort kan vara mycket användbara när du besöker en stad, särskilt i Paris som har ett stort antal attraktioner och platser att se. Huvudsyftet med dessa turistkort är att spara några euro och i vissa fall hoppa över de irriterande köerna vid de mest populära attraktionerna.

Om du letar efter vad du ska se och göra i Paris kan jag försäkra dig om att det finns gott om alternativ. Det är en enorm stad som är full av otroliga saker att göra. Så oavsett om du har flera dagar eller bara några få, kan Paris Pass vara ett utmärkt sätt att njuta av den franska huvudstaden utan att spendera för mycket pengar. I den här artikeln berättar jag varför det är värt det och hur du får ut det mesta av det.

När är det värt att köpa Paris Pass?

Foto av Eiffeltornet| ©Valentin Antonucci
Foto av Eiffeltornet| ©Valentin Antonucci

Om du planerar en resa till Paris rekommenderar jag att du köper Paris Pass några dagar innan du anländer till staden, så att du kan ta dig tid att se vilka av de tillgängliga attraktionerna du vill besöka. Den här typen av kort är idealisk om du planerar att göra en rundtur i Ljusets stad och besöka museer, klättra upp i Eiffeltornet eller Triumfbågen, promenera längs Seine-floden eller besöka Versaillespalatset.

Parispasset omfattar inte mindre än 80 av de främsta attraktionerna i och omkring staden. Du kan välja mellan museer, utställningar, gastronomiska rundturer, inträde till monument, utsiktsplatser och mycket mer. Du har 2, 3, 4, 4, 4, 5 och 6 dagars alternativ att välja mellan, där du kan gruppera de sevärdheter du vill ha.

Om du däremot planerar en mer avslappnad resa och bara vill vandra runt i din egen takt, eller om du planerar att stanna längre och inte har något brådskande behov av att besöka allting på kort tid, då är Paris Pass inte det bästa alternativet för dig. Du bör ha detta i åtanke när du funderar på att köpa det.

Köp ditt turistkort Paris Pass nu

Är det värt att köpa Paris Pass för en långresa?

Fantastiska Eiffeltornet| ©Pedro Szekely
Fantastiska Eiffeltornet| ©Pedro Szekely

Verkligheten är att den här typen av turistkort är utformad för att packa in så många sevärdheter som möjligt på så få dagar som möjligt, så om du inte har bråttom och har mer tid att vandra runt i lugn och ro kanske det inte är värt det för dig. Även om du kan hyra det för specifika saker, om du vet att du vill besöka vissa museer, till exempel Louvren och Orsay, eller avsätta några dagar av din resa för att besöka, och resten för att vila och njuta som en flanör.

Om du har flera dagar framför dig i Paris kan du föredra att ta en av de bästa guidade turerna till Louvren-museet, där du utöver inträdesavgiften får en kunnig lokalguide, för att bättre förstå den outgrundliga skönheten i ett av världens viktigaste museer.

Köp ditt turistkort Paris Pass nu

Är det värt att köpa Paris Pass för en kort resa?

Packa ditt bagage| ©Vlada Karpovich
Packa ditt bagage| ©Vlada Karpovich

Absolut. Paris Pass är utformat just för resor på bara några dagar. Med alternativ som sträcker sig från 2 till 6 dagar kan du njuta av oundvikliga attraktioner som en guidad rundvandring i Montmartre-kvarteret med inträde till Sacre Coeur-basilikan, vin- och gourmetprovningar, klättring utan kö till Eiffeltornet eller Triumfbågen, inträde till de viktigaste museerna i Frankrikes huvudstad, och mycket mer.

Om du bara reser i några dagar kommer Paris Pass att vara din bästa allierade när det gäller sightseeing och att spara pengar. Det är idealiskt om du till exempel vill se de viktigaste sevärdheterna i Paris på tre dagar. Det hjälper dig också att organisera din tid, eftersom du kan synkronisera ditt Paris Pass med Go City-appen, så att du kan se vilka sevärdheter som ligger närmast dig. Å andra sidan slipper du oändliga köer vid varje plats och kan gå in direkt.

Köp ditt turistkort Paris Pass nu

Är det värt det om jag bara vill se de viktigaste attraktionerna?

Loiredalen| ©Pedro Szekely
Loiredalen| ©Pedro Szekely

Ja, det är värt det. Om du vill se de viktigaste sevärdheterna i Paris kan du också skaffa detta turistpass, eftersom det omfattar alla viktiga platser att besöka i Paris. Här är några av de monument eller museer som ingår i katalogen för detta kort:

Tänk dock på att du för vissa av dessa platser fortfarande måste boka ditt besök i förväg även om du har passet. Glöm inte att du också kan använda kortet för att komma ombord på turistbussarna Big Bus och Bateaux Parisiens-kryssningarna.

Köp ditt turistkort Paris Pass nu

Är det värt det om jag reser med barn?

Guidad tur med barn| ©MTSOfan
Guidad tur med barn| ©MTSOfan

Svaret är ett rungande ja! När du reser med barn ska du kunna få ut det mesta av din tid. Med barn kan du inte stå i långa köer eller ta evigheter, för det som tidigare var en nöjesresa kan förvandlas till en mardröm. Så om du funderar på att besöka slottet i Versailles med barn eller kanske Louvren-museet med barn, kommer Parispasset att bespara dig väntan och köer, så att du kan börja roa dig så fort du kommer in.

Att resa med barn kan vara en mycket berikande upplevelse, både för dem och för dig, men det är mycket viktigt att vara förberedd och veta att det inte är samma resa som du skulle kunna göra med din partner eller med vänner. Att resa med barn kräver din fulla uppmärksamhet och hängivenhet så att de små får en oförglömlig tid.

Är det värt att åka till Paris på sommaren?

Paris Plages, sommar| ©ParisInfo
Paris Plages, sommar| ©ParisInfo

Självklart är det det! Paris är en stad med så mycket att göra, både inomhus och utomhus, och med Paris Pass kan du få ut det mesta av det. Paris på sommaren är perfekt för att njuta av en båttur på den vackra Seinefloden, Versailles trädgårdar, en guidad promenad i Quartier Latin eller Rodin-museet.

Det finns verkligen så många alternativ för Paris att njuta av under årets varmare månader. Med Paris Pass kan du organisera din tur som du vill. Kärlekens stad är en unik upplevelse som du inte får missa. Låt de behagliga temperaturerna guida dig genom det bästa av Paris. Ett tips: glöm inte att ha en picknick vid Seine-bordet.

Är det värt att åka till Paris på vintern?

Snö i Paris| ©Yann Caradec
Snö i Paris| ©Yann Caradec

Med sin blyinfattade himmel är Paris på vintern en bra idé för en semester, och tack vare Paris Pass kan du ta del av de bästa inomhusattraktionerna till ett mycket lägre pris. Du kan besöka Musée d'Orsay, La Orangerie, Louvren, de berömda inomhusgallerierna, Galeries Lafayette och en mängd guidade turer till det bästa av den franska gastronomin, en av de mest kända i världen.

Den parisiska vintern, även om den är lite kall, är idealisk för att besöka staden, och Paris är så vidsträckt att du kan hitta aktiviteter för alla smaker. Därför är det absolut värt att skaffa ett Paris Pass om du besöker staden på vintern. Om du har turen att få snö under din vistelse rekommenderar jag att du sveper in dig varmt och går över broarna över Seine, eller tar ett glöggvin för att värma upp dig.

Är det värt det om jag ska besöka Paris under en helg?

Utomhusutsikt över Notre Dame| ©Fred PO
Utomhusutsikt över Notre Dame| ©Fred PO

Paris kommer att ta lång tid att lära känna, eftersom det är en riktigt stor stad. Om du bara har en helg på dig och vill besöka de viktigaste sevärdheterna i den franska huvudstaden är Parispasset perfekt för dig.

Att besöka Paris på två dagar kan tyckas vara en omöjlig uppgift, men med hjälp av detta turistkort kan du klättra upp till toppen av Eiffeltornet, ta en båttur på Seinefloden, se Montmartre, den otroliga arkitekturen i Notre Dame-katedralen, Sainte Chapelle och mycket mer, hoppa över köerna och få ut det mesta av din tid. Om du bara är i Paris en helg, tveka inte, Paris Pass är absolut värt det.

Är det värt att köpa turistkortet om jag vill se museer?

Museikorridorer| ©Tom Yoemans
Museikorridorer| ©Tom Yoemans

Av allt som Paris Passet har att erbjuda är museibesök en av de aktiviteter med flest alternativ på Paris Passet. Bland de 80 sevärdheterna finns Louvren, Musée d'Orsay, Musée de l'Orangerie, Musée de l'Armée, Dali-utställningen i Montmartre, Picassomuseet, Pompidou-centret för modern konst, Rodin-museet, Musée du Quai Branly och många fler.

Du kan ta del av de bästa konstlokalerna i Frankrikes huvudstad, hoppa över de irriterande köerna och få ut det mesta av din tid. Det är ett faktum att det inte finns någon plats som Paris för att besöka museer och konstutställningar. Kolla in de 17 bästa museerna i Paris och få ut det mesta av ditt Parispass.

Är det värt att köpa turistkortet om jag vill se monument?

Utsikt över Eiifel-tornet| ©Jean-Pierre Dalbéra
Utsikt över Eiifel-tornet| ©Jean-Pierre Dalbéra

Självklart är det värt det. Parispasset ger dig inträde till de viktigaste och mest populära monumenten i ljusets stad. Du kan klättra upp på toppen av ** Triumfbågen, Eiffeltornet, Sainte Chapelle, Panthéon, Notre Dame-katedralen och mycket mer**, utan att behöva vänta och för några euro mindre än om du skulle besöka dem utan ditt pass.

Monumenten i Paris är helt otroliga, så din resa kan inte ske utan ett besök på några av dessa viktiga franska ikoner: kan du tänka dig att se ljusen komma och gå från toppen av Eiffeltornet eller besöka Panthéon, där kvarlevorna av personligheter som Voltaire, Rousseau, Emile Zola eller Victor Hugo kan hittas? Med Parispasset kan du göra det på det mest praktiska sättet.

Är det värt att köpa turistkortet om jag vill åka turistbuss?

Turistbuss som passerar förbi Opera Garnier| ©veroyama
Turistbuss som passerar förbi Opera Garnier| ©veroyama

Absolut! I Parispasset ingår en 1-dagstur med den berömda Big Bus, hop on-hop off, vilket innebär att du under en hel dag kan hoppa på en av de bästa turistbussarna i Paris och världen och åka runt i staden, kliva av vid de platser eller sevärdheter du väljer och hoppa på igen så många gånger du vill för att fortsätta din rundtur.

Detta är ett av de bästa sätten att lära känna en stad, eftersom du kan göra det i din egen takt, med sinnesro att du i slutet av rundturen återvänder till utgångspunkten, vilket gör det omöjligt att gå vilse. Dessutom ingår en expertguide som berättar detaljerat om de platser du stannar till vid. Du får lära dig om historia, konst och mycket mer.

Är det värt att köpa turistkortet om jag vill göra en utflykt till Versailles eller till stadens utkanter?

Slottet i Versailles Hall| ©Jean-Philippe Delberghe
Slottet i Versailles Hall| ©Jean-Philippe Delberghe

Parispasset har en mängd attraktioner i regionerna runt den franska huvudstaden. Utan tvekan är en av de bästa utflykterna att göra från Paris att se det imponerande slottet Versailles. Versailles ligger bara 40 minuter från centrala Paris och är ett måste att besöka, med sina salar och framför allt sina vackra trädgårdar får du se hur figurer som kung Ludvig XIV och hans son Dauphin levde.

Tänk på att biljetter till Versaillespalatset vanligtvis är mycket eftertraktade, så om du inte får Parispasset kan du behöva köpa dem i god tid.

Men förutom Versailles erbjuder Parispasset besök till ett antal palats, slott och regioner som ligger nära ljusstaden. Några av dem är: Château de Pierrefonds, Château de Maisons-Laffitte, Château de Malmaison, Château de Vincennes, Château de Fontainebleau eller Auguste Rodins hus i Meudon, bland många andra.