Hop-on Hop-off Bussturer

Hoppa på sightseeingbussen till Paris och se den enorma staden på en och samma tur. Mycket användbart för att lära känna de områden som du senare kan besöka på egen hand.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minsta läsning

Hop-on Hop-off Bussturer

Turistbuss på väg genom Opera Garnier | ©veroyama

Det finns många sätt att resa runt i Paris och det är något speciellt med dem alla. Att åka sightseeingbuss är ett billigt sätt att få en överblick över Paris och hitta till stadens viktigaste sevärdheter.

De bästa sightseeingbussarna i Paris

Solnedgång från floden Seine
Solnedgång från floden Seine

På grund av det stora antalet turister och de långa avstånden inom staden finns det flera rutter och bussbolag som täcker den franska huvudstaden. Jag ska berätta allt om dem för att göra ditt val så enkelt som möjligt:

Paris Big Bus sightseeingbuss

Stor buss Paris| ©Chris Sampson
Stor buss Paris| ©Chris Sampson

Jag rekommenderar Big Bus eftersom turen är ganska komplett, eftersom utsikten över staden är panoramisk och eftersom den erbjuder många bekvämligheter till ett rimligt pris.

Klassisk rutt

Detta är den rutt som går genom centrala Paris. Den består av 10 stopp och tar dig till 12 sevärdheter. Hela rutten tar ca två timmar. På sommaren börjar den kl. 9.30 och går fram till kl. 20.00, och på vintern börjar den kl. 10.00 och går fram till kl. 19.00. Bussarna kör var 5:e till 10:e minut på sommaren och var 15:e till 20:e minut på vintern.

De intressanta platser som du kommer att passera är Eiffeltornet, Champs de Mars, Palais Garnier, Parisoperan, Louvren, Pont des Arts, Notre Dame-katedralen, Musée d'Orsay, Champs Elysées, Grand Palais och Place de Trocadero.

Väg genom Montmartre-distriktet

Montmartre är det mest pittoreska distriktet i Paris, målarnas och konstnärernas födelseplats och fullt av symboliska och bohemiska kaféer. Bussarna på denna rutt avgår mellan 15 och 20 minuter i taget. Den börjar kl. 10.00 med den första bussen och slutar med den sista bussen ca kl. 19.00 (sluttiden kan ändras beroende på årstid).

Denna rutt, som avgår från Gare du Nord, varar en timme och passerar Louvrens pyramid, Pigalle, Sacré-Coeur-basilikan, Musée Grévin, Boulevard de Montmartre och Moulin Rouge.

Boka sightseeingbussen Paris Big Bus

Paris Toot Buss

Utsikt över Louvrens pyramid
Utsikt över Louvrens pyramid

Turistbussalternativet Toot är de gula och blå bussarna som du ser i staden och som med sina 3 olika rutter gör att du kan åka runt i hela Paris.

Blå linje

Detta är den längsta av dem alla, eftersom den innehåller totalt 19 stopp och passerar 12 intressanta platser. Den totala restiden är 2 timmar och 20 minuter, med en turtäthet på mellan 15 och 20 minuter, och bussarna börjar köra kl. 9.30 på morgonen och slutar ca kl. 19.30 på kvällen. Om du ska använda turistbussen för att resa runt i Paris och njuta av panoramautsikten är detta det mest kompletta alternativet.

Bland sevärdheterna finns Palais Garnier, Louvren, Pont-Neuf, Notre-Dame-katedralen, Musée d'Orsay, Place de la Concorde, Champs Elysées, Triumfbågen, Place de Trocadéro, Eiffeltornet, Champs de Mars och Les Invalides.

Röd rutt

Från kl. 9.30 till 17.30 passerar bussarna längs denna rutt 9 håll platser var 15-20 minut med 6 sevärdheter längre bort från Paris centrum. Hela turen varar en och en halv timme.

Under denna tur kommer du att lära dig mer om: Les Grands Boulevards, Place de la Republique, Canal Saint-Martin, Palais Garnier, Pigalle och Moulan Rouge samt Gare du Nord.

Gröna rutten

Denna rutt fokuserar på de två små öarna i centrala Paris: Île de la Cité (där Notre-Dame ligger) och Île Sant-Louis. Den tar en timme och 20 minuter och går var 25:e till 30:e minut, från 9:30 till 17:30.

På denna tur får du möjlighet att njuta av Notre-Dame-katedralen, Rue de Rivoli, Hotel de Ville, Pantheon, Place de la Bastille, Ile Saint-Louis, Saint Germain des Pres och Montparnasse-distriktet.

Boka sightseeingbussen Toot de Paris

Nattbussen Paris Big Bus

Paris på natten| ©Davide Mainardi
Paris på natten| ©Davide Mainardi

Paris är ljusets stad och kallas så inte bara på grund av stadens roll som centrum för konst och utbildning under slutet av 1800-talet, utan också på grund av den majestätiska belysningen. Att se Paris på natten är ett måste, och upplevelsen av att se platser som Eiffeltornet, Moulin Rouge och Louvrens pyramid upplysta är ett av de mest autentiska minnena du kommer att ha av staden.

Big Paris Night Bus är en möjlighet att njuta av stadens belysning på ett bekvämt sätt. Rekommenderas varmt om du har lite tid att besöka Paris och inte vill missa stadens ljus. Låt dig bländas av denna tvåtimmars tur i en öppen buss, med panoramautsikt och en audioguide som berättar allt om de viktigaste platsernas historia.

Om du inte kommer att tillbringa mycket tid i Paris är nattbussrutten det bästa sättet att se till att du ser de viktigaste punkterna i staden som är upplysta. Du kommer inte att ångra dig.

Boka nattbussturen med Paris Big Bus

Sightseeingbuss ingår i Paris Pass

Trocadero| ©Dimitry Anikin
Trocadero| ©Dimitry Anikin

Paris Pass är ett stadspass som ger dig fri tillgång till ett antal attraktioner och rabatter på många av stadens attraktioner. Paris Pass ger dig fri tillgång till sightseeingbussen Big Bus under en hel dag och är ett måste för dig som vill få ut det mesta av din resa till ljusets stad.

Du kan köpa ditt Paris Pass för 2, 3, 4 eller 6 dagar och under den tiden kommer du att kunna använda kollektivtrafiken i staden Paris. Detta är ett av de mest kompletta turistpassen: förmånligt inträde till Louvren, Notre-Dame, Pompidou-museet för samtida konst, Musée d'Orsay, Triumfbågen, Versailles slott? Du kan läsa mer om Paris-pass i den andra artikeln jag skrev om det.

Boka Paris Pass

Varför ta turistbussen?

Triumfbågen på natten| ©Florian Wehde
Triumfbågen på natten| ©Florian Wehde

Att ta sig runt i en så stor stad som Paris kan vara svårt; i varje del av staden vill man stanna till och beundra monumenten, gatorna, broarna, fasaderna, butikerna, torgen... Det finns så mycket att se och avstånden är inte så stora att alla kan ta sig fram till fots. Med turistbussen blir det mycket mindre anstr ängande att ta sig runt i staden och utsikten gör att du kan njuta av resan.

Jag rekommenderar Big Bus eftersom turen är ganska komplett. Den här bussen prioriterar att koppla samman de platser som besöks av dem som är på sightseeing i Paris, till skillnad från stadens transportnät som prioriterar att koppla samman staden med varandra och göra den tillgänglig för alla.

Boka sightseeingbussen Paris Big Bus

Vad du behöver veta innan du bokar din sightseeingbuss i Paris

Utsikt från bussen| ©Steven Christenson
Utsikt från bussen| ©Steven Christenson

Så fungerar din biljett

På vanliga bussar betalar du vanligtvis för en biljett och den biljetten ger dig rätt till en enkel resa där du väljer din hållplats, men på Paris Sightseeing Bus betalar du för användningsdagar och det ger dig rätt att använda den så många gånger som du vill under den period du väljer.

Sightseeingbusspasset kan köpas i förväg och online. När du har gjort din bokning får du en voucher som du kan lösa in mot ditt pass vid någon av turistbusshållplatserna i de olika områdena i centrala Paris. I bekräftelsemeddelandet får du information om hur du hittar hållplatserna och när det gäller Big Bus har du dessutom en app tillgänglig för att följa bussarnas rutt i realtid.

I Big Bus -alternativet kan du välja mellan ett 1- eller 2-dagarskort, men Toot-bussalternativet är liknande i pris och funktioner och ger dig också möjlighet att välja ett 3-dagarskort.

Tjänster som erbjuds

Turistbussarna har en ljudinspelning, översatt till 11 språk, som kommenterar staden och dess monument under resans gång. Vissa alternativ, som Big Bus, inkluderar också en livekommentar på engelska.

Dessutom är alla sightseeingbussar förberedda för en person som besöker Paris och har därför funktioner som WI-FI ombord, kartor över staden eller informationsbroschyrer.

Rabatter på sevärdheter

När du köper ett sightseeingbusskort får du tillgång till en rad rabatter och förmåner på olika turistattraktioner i staden. Med Big Bus-alternativet kan du betala extra för att få tillgång till Triumfbågen eller en kryssning på Seine och med Toot-alternativet får du guidade vandringsturer inkluderade.

Tillgängliga sittplatser

Sightseeingbussarna är större än en vanlig buss och systemet är uppbyggt så att ingen lämnas utan sittplats. Tänk på att alla hållplatser är turistattraktioner, så alla hållplatser är upptagna och alla människor stiger på och av. Och om det en viss dag är fler människor än vanligt förstärks rutterna med fler bussar.

Boka Paris Big Bus nattbuss för turister

Organisera ditt besök i Paris med turistbuss

Louvren-museet| ©Patrick Langwallner
Louvren-museet| ©Patrick Langwallner

Den största fördelen med turistbussen är att du kan se delar av staden som ligger långt ifrån varandra på kort tid. Det betyder inte att du inte förtjänar att se Paris från turistbussen: det finns många trevliga områden att promenera runt i och du kan varva turistbussen med vandringsturer.

De mest centrala hållplatserna

Oavsett var du bor i Paris, om du befinner dig i centrum kommer du förmodligen att ha en turistbusshållplats i närheten eftersom de flesta av dem täcker ganska många områden i staden. Mitt råd är att ta bussen till någon central plats och sedan promenera runt i Paris, till exempel:

  • Rundtur i Eiffeltornet, Champs de Mars och Trocadero.
  • Promenera från Eiffeltornet till Louvren längs Seine
  • Gå nerför Champs Elysées från Triumfbågen
  • Besök Louvrens pyramid, promenera genom Tuilerieträdgården och upp till Place de la Concorde.

Senaste tips

Disneyland Paris| ©Mathis Jrdl
Disneyland Paris| ©Mathis Jrdl
  • Om du ska använda turistbussen för att lära känna Paris och se staden från ett tak med panoramautsikt ska du använda de linjer som ligger längst bort från centrum: det är ett perfekt alternativ för att få information om mindre kända områden och sedan kan du bestämma vilka av dem du vill besöka under din resa.
  • Det är bäst att göra detta i början av resan för att ge dig själv tid att organisera dig; att lämna utrymme för improvisation är viktigt, särskilt i en stad som har så mycket att erbjuda.
  • Du kan också använda den för att "säga hejdå" till staden. När jag kommer till en stad vill jag gärna upptäcka den lite i taget, men den sista dagen känner jag alltid att jag vill se allt en sista gång och det är något som är möjligt tack vare denna turistbuss.
  • Det är ett bra alternativ om du reser med barn till Disneyland och bara ska tillbringa en dag i Paris. Det är ett sätt att se allt, barnen blir inte trötta och kan njuta av utsikten från panoramaterrassen och många förklaringar är anpassade till dem.
  • I Big Bus-alternativet reser barn upp till 4 år gratis. I det här fallet, om du reser med barn, överväger du förmodligen att besöka Disneyland (förmodligen anledningen till din resa). Jag har skrivit en guide om Billiga biljetter till Disneyland Paris: typer av biljetter, hur du sparar pengar, tillgängliga alternativ osv. så att du har alla detaljer och kan organisera ditt besök i parken på bästa möjliga sätt.
  • Byt turistbussen mot en promenad runt Paris: ta bussen till Eiffeltornet och promenera till Louvren. Där kan du ta bussen tillbaka för att utforska områdena längre bort från centrum.

Boka turistbussen Toot de Paris

Om du är intresserad av att använda turistbussen i Paris kommer du också att vara intresserad av

Turistbuss Paris| ©COUVRAT Sylvain
Turistbuss Paris| ©COUVRAT Sylvain

Om du funderar på vilka andra transportmedel du behöver för att ta dig runt i Paris, vill jag rekommendera dig ett annat alternativ som liknar konceptet med turistbussen, men som säkert är mycket mer romantiskt. Om du tar en kryssning på Seine kan du, förutom att vila från de långa promenaderna under din resa, se arkitekturen och de mest emblematiska byggnaderna i Paris från vattnet i Seine. Låter bra, eller hur? Jag berättar alla detaljer i den här guiden om Seinefloden - Kryssningar.

Boka Paris Big Bus nattbuss för rundtur