Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Hop-on Hop-off Bussturer

Hoppa på sightseeingbussen i Paris och besök den stora staden på en enda tur. Mycket användbart för att lära känna de områden som du kan besöka senare på egen hand.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minsta läsning

Hop-on Hop-off Bussturer

Turistbuss som passerar genom Opera Garnier | ©veroyama

Det finns många olika sätt att besöka Paris på, och alla har något speciellt. Att åka sightseeingbuss är ett billigt sätt att se Paris "på ett ögonblick" och hitta stadens viktigaste sevärdheter.

De bästa sightseeingbussarna i Paris

Solnedgång från Seine-floden
Solnedgång från Seine-floden

På grund av det stora antalet turister och de långa avstånden i staden finns det flera linjer och bussbolag som täcker den franska huvudstaden. Jag ska berätta allt om dem för att göra ditt val så enkelt som möjligt:

Paris Big Bus sightseeingbuss

Big Bus Paris| ©Chris Sampson
Big Bus Paris| ©Chris Sampson

Jag rekommenderar Big Bus för att turen är ganska komplett, för att utsikten över staden är panoramautsikt och för att den erbjuder många bekvämligheter till ett rimligt pris.

Klassisk rutt

Det här är rutten som går genom centrala Paris. Den består av 10 hållplatser och tar in 12 sevärdheter. Hela rutten tar ungefär två timmar. På sommaren börjar den kl. 9.30 och går till kl. 20.00, och på vintern börjar den kl. 10.00 och går till kl. 19.00. Bussarna går var 5-10:e minut på sommaren och var 15-20:e minut på vintern.

De sevärdheter du passerar är Eiffeltornet, Champs de Mars, Palais Garnier, Parisoperan, Louvren, Pont des Arts, Notre Dame-katedralen, Musée d'Orsay, Champs Elysées, Grand Palais och Place de Trocadero.

Rutt genom Montmartre-kvarteren

Montmartre är Paris mest pittoreska stadsdel, målarnas och konstnärernas födelseplats och full av emblematiska och bohemiska kaféer. Turtätheten för turistbussarna på den här rutten är mellan 15 och 20 minuter. Den börjar klockan 10 på morgonen med den första bussen och slutar med den sista bussen omkring klockan 19 på kvällen (sluttiden kan ändras beroende på årstiden).

Denna rutt, som utgår från Gare du Nord, tar en timme och passerar Louvrepyramiden, Pigalle, Sacré-Coeurbasilikan, Musée Grévin, Boulevard de Montmartre och Moulin Rouge.

Boka Paris Big Bus sightseeingbuss

Paris Toot Bus

Utsikt över pyramiden på Louvren.
Utsikt över pyramiden på Louvren.

Turistbussalternativet Toot är de gula och blå bussarna som du ser i staden och som med sina 3 olika rutter låter dig resa runt i hela Paris.

Blå rutten

Detta är den längsta av dem alla, eftersom den innehåller totalt 19 hållplatser och passerar 12 intressanta platser. Den totala längden på rutten är 2 timmar och 20 minuter, med en turtäthet på mellan 15 och 20 minuter, och bussarna börjar gå kl. 9:30 på morgonen och slutar runt 19:30 på kvällen. Om du ska använda turistbussen för att besöka Paris och njuta av dess panoramautsikt är detta det mest kompletta alternativet.

Bland de sevärdheter du kan se finns Palais Garnier, Louvren, Pont-Neuf, Notre-Dame-katedralen, Musée d'Orsay, Place de la Concorde, Champs Elysées, Triumfbågen, Place de Trocadéro, Eiffeltornet, Champs de Mars och Les Invalides.

Den röda rutten

Från 9:30 till 17:30 passerar bussarna på denna rutt 9 hållplatser var 15-20 minut med 6 sevärdheter längre bort från Paris centrum. Hela turen tar en och en halv timme.

Under den här turen får du lära dig mer om: Les Grands Boulevards, Place de la Republique, Canal Saint-Martin, Palais Garnier, Pigalle och Moulan Rouge och Gare du Nord.

Grön rutt

Den här rutten fokuserar på de två små öarna i centrala Paris: Île de la Cité (där Notre-Dame ligger) och Île Sant-Louis. Den tar en timme och 20 minuter och går var 25:e till 30:e minut, från 9:30 till 17:30.

På denna tur får du möjlighet att se Notre-Dame-katedralen, Rue de Rivoli, Hotel de Ville, Pantheon, Place de la Bastille, Ile Saint-Louis, Saint Germain des Pres-kvarteren och Montparnasse-kvarteren.

Boka Toot de Paris sightseeingbuss

Paris Big Bus nattbussresa

Paris är ljusets stad och har fått sitt namn inte bara för stadens roll som centrum för konst och utbildning under slutet av 1800-talet, utan också för den majestätiska belysningen. Att se Paris på natten är ett måste, och upplevelsen av att se platser som Eiffeltornet, Moulin Rouge och Louvre-pyramiden upplysta är ett av de mest autentiska minnen du kommer att få av staden.

Big Paris Night Bus är en möjlighet att njuta av stadens belysning i bekvämlighet. Rekommenderas starkt om du har lite tid att besöka Paris och inte vill missa stadens ljus. Låt dig bländas av den här två timmar långa rundturen i en öppen buss, med panoramautsikt och en audioguide som berättar allt om de viktigaste platsernas historia.

Om du inte ska tillbringa mycket tid i Paris är bussturen för nattresor det bästa sättet att se till att du får se de viktigaste punkterna i staden upplysta. Du kommer inte att ångra dig.

Boka Paris Big Bus nattliga busstur med buss

Sightseeingbuss som ingår i Parispasset

Trocadero| ©Dimitry Anikin
Trocadero| ©Dimitry Anikin

Paris Pass är ett stadspass som ger dig fri tillgång till ett antal attraktioner och rabatter på många av stadens sevärdheter. Paris Pass ger dig fri tillgång till sightseeingbussen Big Bus under en hel dag och är ett måste för dig som vill få ut det mesta av din resa till ljusets stad.

Du kan köpa ditt Paris Pass för 2, 3, 4 eller 6 dagar och under den tiden kan du använda kollektivtrafiken i Paris. Detta är ett av de mest kompletta turistpassen: förmånsbiljetter till Louvren, Notre-Dame, Pompidou-museet för samtida konst, Musée d'Orsay, Triumfbågen, Versailles slott? Du kan få mer information om Paris-pass i denna andra artikel som jag skrev om det.

Boka Paris Pass

Varför ta turistbussen

Triumfbågen på natten| ©Florian Wehde
Triumfbågen på natten| ©Florian Wehde

Det kan vara svårt att ta sig igenom en så stor stad som Paris. I varje område vill man stanna och beundra monumenten, gatorna, broarna, fasaderna, butikerna, torgen... Det finns så mycket att se, och det finns avstånd som inte alla klarar av att ta sig igenom till fots. Med turistbussen blir det mycket mindre tröttsamt att ta sig runt i staden och dess vyer gör att du kan njuta av resan.

Jag rekommenderar Big Bus eftersom rundturen är ganska komplett. Bussens prioritet är att förbinda de platser som besöks av dem som gör sightseeing i Paris, till skillnad från stadens transportnät vars prioritet är att förbinda staden med varandra och göra den tillgänglig för alla.

Boka sightseeingbussen Paris Big Bus

Vad du behöver veta innan du bokar din sightseeingbuss i Paris

Utsikter från Tour Montparnasse
Utsikter från Tour Montparnasse

Hur din biljett fungerar

Medan du på vanliga bussar vanligtvis betalar för en biljett och den biljetten ger dig rätt till en enda resa där du väljer hållplats, betalar du på Paris Sightseeing Bus för användningsdagar och det ger dig rätt att använda den så många gånger du vill under den period du väljer.

Passet för sightseeingbussar kan köpas i förväg och på nätet. När du har gjort din bokning får du en kupong som du kan lösa in mot ditt pass vid någon av turistbusshållplatserna i de olika områdena i centrala Paris. I bekräftelsemailet får du information om hur du hittar hållplatserna, och när det gäller Big Bus har du dessutom tillgång till en app där du kan följa bussarnas rutt i realtid.

I Big Bus-alternativet kan du välja mellan ett 1- eller 2-dagarskort, men Toot-buss-alternativet är likadant i pris och funktioner och ger dig även möjlighet till ett 3-dagarskort.

Tjänster som erbjuds

Turbussarna har en ljudinspelning översatt till 11 språk som kommenterar staden och dess monument medan du åker längs rutten. Vissa alternativ, till exempel Big Bus, inkluderar även en livekommentar på engelska.

Dessutom är alla sightseeingbussar förberedda för en person som besöker Paris och har därför funktioner som WI-FI ombord, kartor över staden eller informationsbroschyrer.

Rabatter på sevärdheter

Genom att köpa ett sightseeingbusskort får du tillgång till en rad rabatter och förmåner på olika turistattraktioner i staden. Med Big Bus-alternativet kan du betala extra för att få tillgång till Triumfbågen eller ta en kryssning på Seine och med Toot-alternativet får du guidade rundvandringar inkluderade.

Tillgängliga platser

Sightseeingbussarna är större än en vanlig buss och systemet är uppbyggt så att ingen lämnas utan plats. Tänk på att alla hållplatser är turistattraktioner, så alla hållplatser är upptagna och alla människor stiger av och på. Och om det någon dag är fler människor än vanligt förstärks rutterna med fler bussar.

Boka Paris Big Bus nattliga turistbuss

Organisera ditt besök i Paris med turistbuss

Louvren-museet| ©Patrick Langwallner
Louvren-museet| ©Patrick Langwallner

Den största fördelen med turistbussen är att du kan se delar av staden som ligger långt ifrån varandra på kort tid. Det betyder inte att du inte förtjänar att se Paris från turistbussen: det finns många trevliga områden att promenera runt i och du kan alternera användningen av turistbussen med promenader.

De mest centrala hållplatserna

Oavsett var du bor i Paris, om du befinner dig i centrum har du förmodligen en turistbusshållplats i närheten, eftersom de flesta turistbussar täcker ganska många områden i staden. Mitt råd är att ta bussen till någon central plats och sedan promenera runt i till exempel Paris:

  • Du kan t.ex. gå runt i Paris: Eiffeltornet, Champs de Mars och Trocadero.
  • Promenera från Eiffeltornet till Louvren längs floden Seine.
  • Gå nerför Champs Elysées från Triumfbågen.
  • Besök Louvre-pyramiden, gå genom Tuilerieträdgården och upp till Place de la Concorde.

Senaste tipsen

Disneyland Paris| ©Mathis Jrdl
Disneyland Paris| ©Mathis Jrdl
  • Om du ska använda turistbussen för att lära känna Paris och besöka staden från panoramataket, använd de linjer som ligger längst bort från centrum: det är ett idealiskt alternativ för att få information om mindre kända områden och sedan kan du bestämma vilka av dem du vill besöka under din resa.
  • Det är bäst att göra detta i början av resan för att ge dig själv tid att organisera dig; att lämna utrymme för improvisation är viktigt, särskilt i en stad som har så mycket att erbjuda.
  • Du kan också använda det för att "ta farväl" av staden. När jag anländer till städer gillar jag att upptäcka dem lite i taget, men på sista dagen har jag alltid känslan av att vilja se allting en sista gång och det är något som är möjligt tack vare denna turistbusservice.
  • Det är ett bra alternativ om du reser med barn till Disneyland och bara ska tillbringa en dag i Paris. Det är ett sätt att se allt, barnen blir inte trötta och njuter av utsikten från panoramaterrassen och många förklaringar är anpassade för dem.
  • I alternativet Big Bus reser barn upp till 4 år gratis. I det här fallet överväger du som reser med barn förmodligen att besöka Disneyland (förmodligen anledningen till din resa). Jag har skrivit en guide om Billiga biljetter till Disneyland Paris: typer av biljetter, hur du sparar pengar, tillgängliga alternativ osv. så att du har alla detaljer och kan organisera ditt besök i parken på bästa möjliga sätt.
  • Variera turistbussen med en promenad i Paris: ta bussen till Eiffeltornet och promenera till Louvren. Där kan du ta bussen tillbaka för att utforska områdena längre bort från centrum.

Boka turistbussen Toot de Paris

Om du är intresserad av att använda Paris turistbuss kommer du också att vara intresserad av

Turistbuss i Paris| ©COUVRAT Sylvain
Turistbuss i Paris| ©COUVRAT Sylvain

Om du funderar på vilka andra transportmedel du kommer att behöva för att förflytta dig i Paris vill jag rekommendera dig ett annat alternativ som liknar turistbussens koncept, men som säkert är mycket mer romantiskt. Genom att ta en kryssning på Seine kan du, förutom att vila från de långa promenaderna under din resa, se arkitekturen och de mest emblematiska byggnaderna i Paris från Seine vatten. Låter bra, eller hur? Jag berättar alla detaljer i den här guiden om Seinefloden - Kryssningar.

Boka Paris Big Bus nattresa med buss