Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

De bästa turerna att åka på från Paris

På din resa till Paris har du ett brett utbud av oförglömliga utflykter att välja mellan. Vilka vill du göra? Vill du veta vilka som är viktiga?

María Cano

María Cano

9 minsta läsning

De bästa turerna att åka på från Paris

Parisisk bro | ©Léonard Cotte

Att besöka slottet i Versailles, Disneyland eller slotten i Loire är några av de olika aktiviteter som du kan ägna dig åt under din resa till Paris. Förutom alla monument, museer och sevärdheter i staden finns det också ett brett utbud av utflykter till närliggande platser som anordnas under hela veckan och som du inte får missa. Om du har några tvivel om vilka som är värda att göra beroende på antalet dagar av din vistelse, här är de väsentliga.

Å andra sidan rekommenderar jag att du läser inlägget Vad man ska se och göra i Paris för att göra en lista över de bästa planerna för din resa.

1.- Förundras över slottet i Versailles

Slottet i Versailles| ©Travis Wise
Slottet i Versailles| ©Travis Wise

Versailles slott är ett världsarv och ligger bara en halvtimme från Paris, och är en av de mest populära utflykterna under ditt besök i den franska huvudstaden. På den här turen får du möjlighet att lära känna en av symbolerna för den franska guldåldern, upptäcka den emblematiska spegelsalen, de kungliga lägenheterna och promenera genom trädgårdarna. Och om din resa är mellan april och oktober kan du också njuta av musikshowerna i palatsets trädgårdar och fontäner. I artikeln Vad man kan se på Versailles slott kan du läsa mer om vad som är viktigt att se under besöket.

Det finns halvdags- och heldagsutflykter. Den senare inkluderar också tillgång till Grand och Petit Trianon, samt Marie-Antoinettes egendom. Avgångstiderna är tidigt på morgonen, runt kl. 8, eller på eftermiddagen, runt kl. 13. I den här artikeln kan du läsa all information om öppettiderna för slottet i Versailles. Och eftersom turnén är lång rekommenderar jag att du läser inlägget var du kan äta i Versailles om du vill njuta av en utsökt måltid eller ta en paus.

I inlägget Biljetter till Versailles slott och hur man tar sig till Versailles från Paris hittar du mer information om detta förslag. Och om du reser med familjens yngsta medlemmar finns det några roliga idéer i artikeln Besök Versailles med barn.

 • Pris... Från 59 € för en halvdagstur och från 89 € för en heldagstur.
 • Varaktighet... Från 4 timmar beroende på typ av rundtur.
 • Vad ingår... Transfer till och från Paris, värdinna på bussen, tillgång till trädgårdarna, skip-the-line-entré till palatset och audioguide. I heldagspaketet ingår dessutom tillgång till Grand och Petit Trianon, Marie-Antoinettes egendom och musikshowen i trädgårdarna.
 • Transportmedel... Buss.

Boka din resa till Versailles från Paris

2. Ha kul som ett barn på Disneyland Paris

Disneyland Paris| ©Sean MacEntee
Disneyland Paris| ©Sean MacEntee

Disneyland Paris är den mest populära utflykten från Paris. Och det är en idealisk plan, oavsett om du åker med barn eller inte, garanteras det roliga. Innan besöket bör du veta att det finns två parker: Disneyland, som är den traditionella parken, och Walt Disney Studios, som är Disney Studios. För att få reda på alla detaljer, läs artiklarna vad man kan se och göra i Disneyland Paris och de bästa attraktionerna i Disneyland.

Från centrala Paris har du möjlighet att åka och komma tillbaka under samma dag. Det bekvämaste alternativet är tåget. För att göra det måste du ta ett tåg till Marne-la-Vallee Chessy station. Biljetten kostar cirka 7-10 € varje väg beroende på avgångsstationen. I inlägget Hur man tar sig från Paris till Disneyland: alla alternativ kan du hitta mer information om detta och andra alternativ.

Om du bara ska åka en dag är det naturligtvis mycket viktigt att åka tidigt. Jag rekommenderar att du läser inlägget Vad man kan se i Disneyland Paris på en dag så att du vet allt du behöver veta för denna sagolika dag. Dessutom är det viktigt att du känner till Disneyland Paris tidtabell så att du kan organisera dig så bra som möjligt och du kan överväga att köpa ett snabbpass för att undvika köer och få ut det mesta av dagen.

Och om du åker flera dagar har du tur eftersom Disneyland Paris har mycket att se. Om du läser inläggen Vad man kan se i Disneyland Paris på två dagar, Vad man kan se i Disneyland Paris på tre dagar och Vad man kan se i Disneyland Paris på fyra dagar så kommer du att inse hur mycket du har framför dig.

Det är mycket viktigt att du också har information om hur du organiserar dina måltider eftersom du måste ta hänsyn till att parken inte är precis billig. Här är inlägget de bästa restaurangerna i Disneyland Paris för att du ska veta alla detaljer.

Denna utflykt rekommenderas alltid, men om din resa sammanfaller med viktiga datum som jul eller Halloween bör du inte tveka. Läs artiklarna Disneyland Paris på jul eller Disneyland Paris på Halloween och ta reda på alla detaljer om temaparken under dessa dagar. Du kan också besöka inlägget den bästa tiden att åka till Disneyland Paris så får du mer information om din resa andra tider på året.

Resenärens tips

Från Paris finns det flera utflykter för alla smaker och budgetar: Versailles slott, Disneyland Paris, Giverny, Loiredalen... Jag rekommenderar att du planerar dagarna på din resa mycket väl och gör åtminstone ett par utflykter. Du kommer inte att ångra det!

 • Pris... Från 54€.
 • Varaktighet... Från en till fyra dagar.
 • Vad ingår... Det finns olika typer av biljetter, men det ideala är att köpa en endagsbiljett som ger dig tillgång till båda parkerna, Disneyland och Walt Disney Studios.
 • Transportmedel... Du är på egen hand. Det bekvämaste sättet är med tåg.

Boka din biljett till Disneyland

3. Upptäck landskapen som inspirerade Monet med en rundtur i Giverny.

Besök i Giverny| ©Aaron Perkins
Besök i Giverny| ©Aaron Perkins

En annan av de mest intressanta utflykterna från Paris, särskilt för konstälskare, är en middagstur till byn Giverny, där den impressionistiske målaren Claude Monet bodde i över 40 år. På den här utflykten får du se några av de landskap som han skildrade i sina målningar: de färgglada trädgårdarna med näckrosor och gråtpil, vetefälten samt skogarna i Normandie. Du kan också besöka målarens hus, som familjen på 1960-talet skänkte till Académie des Beaux-Arts. Museet öppnades för allmänheten på 1980-talet.

Giverny ligger cirka 80 kilometer från Paris och utflykten, som varar i cirka fem timmar, sker med buss. Priset börjar från 69€.

 • Pris... Från 69€.
 • Varaktighet... 5 timmar.
 • Vad ingår... Transport, guide eller audioguide beroende på dina önskemål, inträde till museet.
 • Transportmedel... Buss.

Boka en utflykt till Giverny och Monets trädgårdar

4. Upptäck den sagolika regionen Loiredalen

Ingången till slottet Cheverny| ©amanderson2
Ingången till slottet Cheverny| ©amanderson2

En av de mest populära utflykterna från Paris är en resa till Loiredalen. På resan till denna del av den franska landsbygden får man njuta av sagolika landskap och möjlighet att ta en guidad tur till de viktigaste slotten i regionen som Château de Chenonceau och Château de Chambord, som har tjänat som inspiration för filmer som "Beauty and the Beast".

Efter den guidade turen till de båda slotten har man dessutom tid att utforska dem på egen hand och gå in i de olika rummen, promenera genom trädgårdarna och gå runt på ägorna. På denna resa har du också möjlighet att göra en vinprovning på vingården Cave des Domes, vars viner är gjorda av vinstockarna i Chenonceau.

 • Pris... Cirka 150 euro.
 • Varaktighet... 12 timmar.
 • Vad ingår... Busstransfer, inträde till slotten Chambord och Chenonceau, vinprovning på Château de Chenonceau.
 • Transportmedel... Buss.

Boka en utflykt till Loire-slotten

5. Besök slottet Chantilly och låt dig förtrollas av museet Château du Condé

Slottet Chantilly| ©Angel de los Rios
Slottet Chantilly| ©Angel de los Rios

Cirka 50 kilometer från Paris ligger Château de Chantilly, ett av de mest populära slotten i Frankrike. Det är uppdelat i två delar: Château Petit, ett litet slott från 1500-talet, och Château Grand, det stora slottet från 1800-talet.

En av huvudattraktionerna under besöket är grevens museum som, efter Louvren, hyser den näst viktigaste samlingen av klassiskt måleri i landet. I biblioteket finns dessutom nästan 13 000 volymer, inklusive mer än 1 500 manuskript, varav tvåhundra är medeltida. På din resa kan du också promenera genom trädgårdarna och besöka stallen, liksom det levande hästmuseet.

 • Pris... Det finns olika typer av biljetter. Den mest kompletta biljetten kostar ca 20 €.
 • Varaktighet... En timme från Paris plus det kostnadsfria besöket.
 • Vadingår... Den mest kompletta biljetten inkluderar palatset, Condé-museet, trädgårdarna, stallarna och det levande hästmuseet. Det finns en rabatt om du köper familjebiljetter.
 • Transportmedel... Det bekvämaste alternativet är tåget och destinationshållplatsen är Chantilly-Govieux. För att komma dit, ta linje D.

6. Klostret Mont Saint-Michel

Klostret Mont Saint-Michel| ©Romain Cloff
Klostret Mont Saint-Michel| ©Romain Cloff

Från Paris kan du också ta en tur till Mont Saint-Michel. Det ligger i Normandie, i nordvästra Frankrike, och är ett verkligt spektakulärt besök som besöks av mer än 3,5 miljoner människor varje år. På din resa från Paris kan du besöka benediktinerklostret som har anor från 900-talet och som förklarades vara ett världsarv 1979, strosa genom de medeltida gatorna, gå på vallarna och, viktigast av allt, titta på platsens unika tidvatten.

 • Pris... Från 140€.
 • Varaktighet... Cirka 14 timmar.
 • Vad ingår... Transport till och från platsen, inträde till Mont Saint Michel och guidning av en expertguide.
 • Transportmedel... Buss.

Boka en utflykt till Mont Saint-Michel

7. Lär dig allt om slaget om Normandie på en resa till D-dags stränderna...

Sword Beach, landstigningsstrand i Normandie| ©Mike McBey
Sword Beach, landstigningsstrand i Normandie| ©Mike McBey

Bland de olika erbjudandena från Paris finns också heldagsturen till D-dagsstränderna i Normandie. Denna tur visar besökarna alla detaljer och scener från denna viktiga dag som markerade början på slaget om Normandie och slutet på andra världskriget. Under hela turen får ni se landskapet på den franska landsbygden, besöka Caen Memorial Museum som ger en detaljerad beskrivning av denna episod i andra världskriget, åka till Pointe du Hoc varifrån ni ser de hundratals meter höga klipporna mellan Utah och Omaha Beaches, besöka den amerikanska kyrkogården i Saint Laurent och Arromanches och det sista stoppet blir på Juno Beach och dess kyrkogård.

 • Pris... Från 185€.
 • Varaktighet... 14 timmar.
 • Vad ingår... Transport tur och retur, reseledare, inträde till Caens museum, lunch, besök på Saint Laurents kyrkogård och Pointe du Hoc.
 • Transportmedel... Buss

8. Besök en vinkällare i Champagne

Campagna vingård| ©Vassil
Campagna vingård| ©Vassil

Du kan också välja en rundtur i Champagne-regionen med en liten grupp. På den här turen får du lära känna denna typiska och populära region på djupet. Ni börjar dagen med ett besök på vingården Moët & Chandon, Veuve Clicquot eller Mercier, njuter av vingårdslandskapet och en vinprovning, äter lunch i en familjeägd champagnekällare, promenerar genom Côte des Blancs och Vallée de la Marne. Ni kommer också att besöka Hautvillers, den franska Dom Perignon-byn.

 • Pris... från 269€.
 • Varaktighet... 11 timmar.
 • Vad ingår... Besök i tre champagnekällare och provsmakning i var och en av dem, lunch med mat och vin, transport från Paris med skåpbil, engelsktalande guide.
 • Transportmedel... Skåpbil.

Boka en utflykt till Moët et Chandons källare

Hur mycket kostar en tur från Paris?

Pengar| ©cottonbro
Pengar| ©cottonbro

Utflykter från Paris varierar mycket i pris beroende på destination, om du gör det på egen hand där du bara behöver köpa en tågbiljett och inträde till platsen, eller om du bokar en rundtur. Generellt sett kan du njuta av de viktigaste utflykterna från € 30 till € 150.

Vilka är de viktigaste utflykterna från Paris?

Besök Disney i Paris| ©Patricia Ferreira
Besök Disney i Paris| ©Patricia Ferreira

Om du är i Paris i flera dagar, tveka inte att besöka Disneyland Paris. Detta är stjärnutflykten. Vissa människor gör resan till temaparken utan att passera genom den parisiska staden. Detta kommer att ge dig en uppfattning om vikten av denna destination.

En annan möjlighet är att besöka Versailles slott, ett av världens viktigaste slott, och ett besök som ger dig en uppfattning om den franska monarkins storhetstid innan dess nedgång. Dessutom, och även om det är en längre resa, rekommenderar jag att du besöker Loire-slotten, en sagoregion, eller klostret Mont Saint-Michel, som har anor från 900-talet och besöks av mer än tre och en halv miljon människor varje år. Om du letar efter originalitet, se till att kolla in mer originella besök som utflykten till Fontainebleau och slottet Vaux Le Vicomte.

Och om du är en konstälskare, missa inte ett besök i Giverny, där du kan fördjupa dig i Monets arbete, liksom ett besök i Chantilly, som rymmer ett av de finaste verken av klassiskt måleri efter Louvren.

Boka en utflykt till Giverny och Monets trädgårdar