De bästa guidade turerna till Louvren

På ett museum som är så stort och så fullt av konst är det avgörande att ha en guide som följer med dig genom de enorma salarna och långa korridorerna för att få en 10-stjärnig upplevelse.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minsta läsning

De bästa guidade turerna till Louvren

Utsikt över Louvren | ©Gustavo Ramos

Louvren i Paris är det tredje största museet i världen (och rankas som nummer 1 bland de viktigaste museerna i Paris) med en yta på 60 000 m². Louvren har vuxit från ett franskt kungligt palats till ett museum med en omfattande samlingca 380 000 konstverk.

Om du besöker museet med en guide får du en mer komplett bild av konsten från medeltiden till 1848. Louvren är ett omfattande museum, varje år blir det fler förändringar och olika verk; därför hjälper en professionell guide dig att optimera din tid och inte gå vilse bland så mycket konst och skönhet...

Det bästa alternativet

Louvren Museum Hoppa över linjen guidad tur

Biljett till Louvren med en guidad tur i en liten grupp och utan att köa.

Njut av en oförglömlig upplevelse när du besöker Louvren och dess mästerverk i sällskap med en expertguide som har mycket att berätta.

Längd: 2 timmar 30 minuter

Att besöka Louvren är ett måste på din resa till Paris men om du också har chansen att få historien och sammanhanget för varje verk i dess samling förklarat för dig på en guidad tur, försäkrar jag dig att du kommer att uppleva det ännu mer.

Rekommenderas om... Du inte vill slösa tid i de långa köerna vid ingången till ett av världens mest besökta museer och du är också säker på att du vill ha en guidad tur med en expert på området.


Hur mycket kostar guidade turer på Louvren?

Pengar| ©cottonbro
Pengar| ©cottonbro

Tyvärr finns det inga gratis guidade turer på Louvren. Den audioguidade turen är det billigaste alternativet som finns och kostar cirka 5 euro. Hur lång den guidade turen är beror på vilken typ det är och brukar ta mellan 1,5 och 3 timmar.

Om du reser till Paris som student, eller om det finns studenter i din grupp, kan de få gratis inträde genom att bara visa sitt studentkort.

Dessutom kan alla personer (oavsett ålder, nationalitet etc.) få gratis inträde till Louvren vissa dagar i månaden. Dessa dagar är Bastiljdagen (14 juli varje år) och den första söndagen i månaden från oktober till mars. Som ni förstår är Louvren full av besökare under dessa dagar.

Boka din guidade tur till Louvren

Är det värt att boka en guidad tur på Louvren och vilka fördelar finns det jämfört med att besöka museet på egen hand?

På en guidad tur| ©Henk Bekker
På en guidad tur| ©Henk Bekker

Kort svar: Ja, om du har en bra guide kommer ditt besök att bli mycket bättre. Louvren är ett enormt museum med över 100 000 konstverk, och några av Louvrens mest kända konstverk är också bland de mest kända i världen. Allt från skulpturer av Michelangelo, Bernini och Canova till målningar av Da Vinci och Delacroix.

Du pratar om en attraktion som bokstavligen byggdes och dekorerades av världens största konstnärer. Du hittar skulpturer som byggdes av de gamla romarna, skulpturer av Michelangelo själv, målningar av Raphael och 25% av alla återstående målningar av Da Vinci!

Trots allt detta kan erfarenheten från någon som har många års visdom ta dig tillbaka i tiden, förstå konstnärens filosofi, de förhållanden under vilka verken skapades och hur något till synes enkelt kan vara genomsyrat av känslor, känsla och skicklighet. Utan tvekan kan en bra guide förändra ditt sätt att uppskatta ett verk.

Bra guider kan göra en till synes meningslös detalj intressant. När du kombinerar en bra guide med ett fantastiskt museum som Louvren kan du få en av de mest minnesvärda upplevelserna i ditt liv.

Boka din guidade tur till Louvren

Vilka typer av guidade turer finns tillgängliga på Louvren?

På rundtur i Louvren| ©vasse nicolas,antoine
På rundtur i Louvren| ©vasse nicolas,antoine

Det finns i allmänhet flera typer av guidade turer på Louvren. De skiljer sig åt beroende på hur länge de varar, vad de innehåller och vilken typ av upplevelse de ger. Logiskt sett kommer du att kunna se mer konst och mer i detalj ju längre tiden är, och du kommer också att kunna reda ut tvivel och ställa frågor. I vilket fall som helst räcker det med att besöka museet med en professionell guide för att bättre uppskatta verken, typen av guidad tur beror lite på din smak,men kom ihåg att vara medveten om Louvrens öppettider och alltid anlända i tid.

  • Privata rundturer: Detta är en skräddarsydd rundtur som utformats speciellt för att passa dina intressen. Med en privat rundtur kan du koncentrera dig på särskilda samlingar eller verk (du kanske till exempel är fascinerad av grekisk konst och bara är intresserad av den typen av skulpturer).
  • Gruppresor: Standardresan är ofta det bästa alternativet om du inte vill spendera så mycket och bara är intresserad av att se de allmänna höjdpunkterna och ha någon där som kan svara på dina frågor.
  • Expressvisningar: Detta är en supersnabb visning med en översikt över museets höjdpunkter.
  • Ljudguidningar: Ljudguidningar är det perfekta alternativet om du är intresserad av att upptäcka allt på egen hand och ha all information nära till hands. Du kanske tycker att det är lite tråkigt, men det är fortfarande ett mycket ekonomiskt alternativ.
  • Barn- och familjeresor: Detta är skräddarsydda resor som är skapade för att hålla de små underhållna och på tårna.
  • Tidig morgon och kväll: Ett bra alternativ för att undvika folkmassor och stress.
  • Tematurer: En annan typ av guidad tur är en som fokuserar på ett specifikt tema. Rekommenderas för historieintresserade och fans av specifika konstnärer.

Boka din guidade rundtur i Louvren med en kryssning på floden Seine

Finns det guidade turer för barn? Hur är de?

Guidad tur för barn| ©CaPPy BeNToN
Guidad tur för barn| ©CaPPy BeNToN

Om du planerar en rundtur för barn rekommenderar jag att du väljer en privat rundtur som är utformad för familjer. Budgeten för en familj på upp till 4 personer är bara något mer än per person på en liten grupptur, plus att du får fördelen av en erfaren guide som håller barnen engagerade och underhållna med konsten.

Dessa turer varar vanligtvis 2,5 timmar och leds av en specialutbildad konsthistoriker för hela familjen. I likhet med en snabbkurs kommer denna tur att leda dig till att upptäcka de mest spektakulära samlingarna som kan vara av störst intresse för barn.

Huvudsakliga verk du kommer att se under den guidade rundturen

Venus från Milo på Louvren| ©Ivo Jansch
Venus från Milo på Louvren| ©Ivo Jansch

Här visas några av världens mest berömda mästerverk, bland annat Leonardo da Vincis Mona Lisa och Venus de Milo.

Ett stort antal av målningarna i museet ägdes av de olika kungar som bodde i Louvren när det var ett kungligt residens. Andra verk förvärvades tack vare Frankrikes fördrag med Vatikanen och Republiken Venedig. Samlingen berikades ytterligare av Napoleon I:s byte.

Den guidade turen kommer huvudsakligen att fokusera på tre rum, Denon Wing, Richelieu Wing och Sully Wing, som innehåller de mest representativa verken i museet och de mest populära i världen. Bland de verk som guiden kommer att visa er finns: Mona Lisa, Les Noces de Cana, Victoire de Samothrace, Le Sacre de l'Empereur Napoléon Ier,La Liberté Guidant le Peuple, Vénus**, Louis XIV,**La Dentellière.

För varje verk kommer guiden att försöka placera dig i tid och rum och ägna några minuter åt att förklara både den historiska och konstnärliga bakgrunden till varje verk, och sedan prata om det känslomässiga och mentala tillståndet hos varje konstnär i synnerhet. Du kommer också att kunna ställa alla frågor du har till guiden, både om själva verket och om konstnären.

Boka din guidade tur till Louvren

Hur lång tid tar en guidad tur i Louvren?

Mona Lisa| ©Matthias Mueller
Mona Lisa| ©Matthias Mueller

Visningarna tar vanligtvis 1,5, 2 och 3 timmar, men kom ihåg att det är ett meningslöst besök att se ett konstverk utan att ta lång tid på sig för att förstå bakgrunden (ungefär som att se sammanfattningen av en fotbollsmatch istället för att se den i sin helhet med alla känslor).

  • På 1,5 timme kan du vanligtvis se Mona Lisa, den bevingade segern, Venus de Milo och andra berömda mästerverk som utgör topp 10 av Louvrens mest värdefulla verk.
  • På 2 timmar i Louvren kan du se mästerverk som Mona Lisa och Venus de Milo, liksom andra konstverk som sfinxer och egyptiska mumier. Och glöm inte de kungliga kronjuvelerna i Apollogalleriet.
  • På 3 timmar blir det ännu mer intressant eftersom du också kan se ytterligare målningar och skulpturer, samt ** Napoleon III:s lyxiga lägenheter**.

När är den bästa tiden att ta en guidad tur i Louvren?

Louvrens pyramid| ©Patrick Langwallner
Louvrens pyramid| ©Patrick Langwallner

Som det mest besökta museet i världen kan folkmassorna på Louvren vara överväldigande. De bästa tiderna att besöka Louvren är onsdags- och fredagskvällar, då museet är öppet till 21:45. Om du kan undvika att åka under högsäsong är det ännu bättre.

Om ett kvällsbesök inte passar in i din resplan rekommenderar jag att du åker lite senare, när de stora turistgrupperna har åkt.

Tips för att besöka Louvren

Inne i Louvren-museet| ©KLMircea
Inne i Louvren-museet| ©KLMircea

Efter att ha köpt biljetter går de flesta direkt för att se "Mona Lisa", "Venus de Milo" och "Den bevingade segern". Vi rekommenderar dock att du börjar din rundtur i Richelieu-flygeln, som rymmer de äldsta konstverken, inklusive Hammurabis kod.

Innan du lämnar Richelieu-flygeln är det smart att gå upp en våning för att se Napoleon III:s överdådiga tjänstebostäder. Den byggdes ursprungligen av Napoleon I:s brorson och var ett stort mottagningsområde för statschefer.

Se också till att se målningscykeln av den flamländske konstnären Peter Paul Rubens, vars verk beställdes av Marie de Medici, Henri IV:s hustru, i början av 1600-talet. Temat för dessa 21 målningar är Marie de Medicis "något hektiska" men i slutändan triumferande liv och utgör ett imponerande exempel på kvinnlig konst i en mansdominerad tid.

Nu kan du besöka de tre huvudverken i museet (förmodligen i lugn och ro) och sedan avsluta med den egyptiska konsten.

Detta är utan tvekan en av de bästa strategierna för att du ska kunna njuta av din guidade tur utan att bli avbruten av folkmassorna och utan att det kliar i fingrarna efter att se mer.

Vid det här laget rekommenderar jag att du går ett ärende i någon av Louvrens butiker eller till och med äter på en restaurang nära museet (du kommer säkert att vara hungrig).

Boka din guidade tur till Louvren