Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Louvren med barn

Här är några tips innan du åker till Louvren med dina barn, de kommer säkert att hjälpa dig!

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minsta läsning

Louvren med barn

Louvren, Paris, Frankrike | ©Shvets Anna

Louvren i Paris är ett avvärldens största konstmuseer, så stort att det skulle vara omöjligt att se alla 380 000 verk som museet ställer ut på en enda dag. Men att åka dit med barn är ett helt annat äventyr, för när de första tecknen på tristess dyker upp kan allt förändras.

Därför kan några tips och råd hjälpa dig att hålla ditt besök med barn lika intressant som någonsin. Förresten, om du kollar priserna på Louvrens museum är den första goda nyheten att även om vuxna måste köpa biljetter för att komma in i Louvren, kommer barn in gratis!

Med barn är en guidad tur bättre

Guidad rundtur för barn| ©CaPPy BeNToN
Guidad rundtur för barn| ©CaPPy BeNToN

Även om det är sant att det är en fördel att boka en guidad tur på Louvren för alla som vill besöka museet, är det ännu mer intressant om du går med barn. Du kan nämligen välja en guidad tur speciellt för barn, där guiden själv gör det möjligt för dem att delta i besöket, för att bättre förstå vad varje verk symboliserar och vad det betyder, samtidigt som det gör det lättare för dig att vara mindre bekymrad över barnen och mer över verken eller utställningen i allmänhet.

Kom ihåg att det finns guider som är experter på att underhålla barn under besöket, eftersom de har guidat grupper i olika åldrar i många år. Dessutom vet guiderna vilka verk som tilltalar barn mest och hur man ska gå tillväga för att förklara dem så att de är uppmärksamma och njuter av besöket. För att inte tala om att med en Louvreguide blir besöket kortare men mer intensivt, precis vad barnen förväntar sig att höra! Ett annat billigare alternativ är att ha en audioguide för barn.

Boka en guidad tur på Louvren

Ät innan du anländer till Louvren med barn

Flicka äter| ©cottonbro
Flicka äter| ©cottonbro

Louvren kräver en hel del promen ader, antingen genom att boka en guidad tur eller göra det på egen hand. Det är viktigt att anlända med barn som är utvilade och välnärda. Kom ihåg att det är förbjudet att äta eller ta med mat in i museet.

För lunch nära Louvren finns det flera frukostställen som erbjuder en utsökt frukost. Det finns också ett shoppingcenter inne i Louvren om du behöver något att äta. Om du har ännu mindre tid kan du ta med dig mat från alla caféer och barer som är öppna.

Boka en guidad tur i Louvren

Gör ett toalettbesök innan du går in i Louvren

Barn på museet| ©Eric Huybrechts
Barn på museet| ©Eric Huybrechts

Det är mycket viktigt att göra ett toalettbesök innan du fortsätter, särskilt efter en stor måltid och/eller dryck. Kom ihåg att Louvren är ett enormt museum och att utställningarna ibland varar längre än väntat. Dessutom behöver barn, på grund av sin ålder och ämnesomsättning, gå oftare än någon annan frisk vuxen.

Det är sant att Louvren också har toaletter för allmänheten, men det faktum att det är så stort gör det mycket sannolikt att gå vilse, särskilt när det finns många besökare inne.

Dessutom kommer det att bli besvärligt för dig om du bokar en guidad rundtur i Louvren och förlorar en del av den medan du väntar eller letar efter var toaletterna finns.

Boka en guidad tur på Louvren

Barnvagnar är välkomna till Louvren

Människor med bilar på museet| ©Martyn Davis
Människor med bilar på museet| ©Martyn Davis

Spädbarn och Louvren är inte oförenliga. Hur jobbigt det än kan låta att gå upp och ner med en barnvagn ska du veta att byggnaden är perfekt utrustad och barnvagnsvänlig. Det är sant att byggnaden har anor från 1100-talet, men ständiga förbättringar har gjort Louvren till ett av de bäst utrustade museerna i Paris när det gäller nedsatt rörlighet.

Dessutom är barnvagnar välkomna i hela museet, och du kommer sällan att känna dig obekväm. Det finns hissar i Louvren som är reserverade just för familjer med spädbarn.

När du kommer till Pyramiden kommer du dessutom att märka att det finns separata köer för olika typer av biljetter, och om du har en " biljett för rörelsehindrade " kan du ställa dig i en annan kö. Oroa dig inte, om du går i god tid är det sällsynt att du behöver vänta längre än de andra. Hissarna är gjorda av glas och har en futuristisk touch, så barnen kommer säkert att bli förbluffade.

Köp dina biljetter till Louvren

Ge barnen en karta över Louvren

Två personer tittar på kartan| ©Martyn Davis
Två personer tittar på kartan| ©Martyn Davis

Det bästa sättet att få barn att känna sig bekväma är att ::link|text=boka en guidad tur|element=pa-565::::, som vi sa, och framför allt genom att inkludera dem i det på ett direkt sätt och låta dem delta. Ett av de bästa sätten är att ge dem en karta, så att de börjar se sökandet efter verk som en slags "skattjakt".

Dessutom hjälper en karta dig att optimera din rundtur genom att göra den kortare men mer intensiv. Tänk på att det är praktiskt taget omöjligt att besöka alla verk under ett enda besök. Av den anledningen rekommenderar jag att du laddar ner hela kartan, och om du har den utskriven är det ännu bättre. Tänk på att museet har 5 våningar och att utställningshallen är uppdelad i 8 sektioner! Det är svårt att inte gå vilse utan en guide och en karta.

Köp dina biljetter till Louvren

Köp en bok som du kan använda som guide i Louvren

Läsning för barn| ©ANTONI SHKRABA
Läsning för barn| ©ANTONI SHKRABA

Att känna till lite historia om de verk du vill se är oerhört viktigt för att fånga barns uppmärksamhet och stimulera deras intresse. Om det är något som alla barn är överens om så är det att de älskar att höra historier, så att få information i förväg är avgörande för att hålla den osäkerheten vid liv, åtminstone under besöket.

I butikerna nära Louvren finns flera ställen att köpa böcker som förklarar varje del av museet oavsett ditt favoritspråk.

Jag antar att om du köper biljetter till Louvren så är det för att du lockas av museet och vet vad du vill se, men om så inte är fallet finns det inget att oroa sig för. En snabb genomläsning dagen innan du besöker museet bör vara tillräckligt.

Köp dina biljetter till Louvren

Ta en kortare rundtur i Louvren

Segern i Samothrake| ©Rodney
Segern i Samothrake| ©Rodney

När du reser med barn, även om du känner till museets öppettider och har tid, är det alltid viktigt att optimera rundturen så mycket som möjligt och, om möjligt, göra den kortare. När vi köper biljetter till Louvren är det mycket vanligt att vi vill få ut så mycket som möjligt av besöket och att vi försöker se så mycket som tiden tillåter. Men om du åker med barn är det mycket viktigt att ta hänsyn till dem.

Så, som ett tips, om du inte bokar en guidad tur, försök att se de mest väsentliga delarna av museet.

  • I Sully Wing kan du ta med barnen för att se Mona Lisa.
  • I Statuary Gallery kan du fokusera ditt besök på den vackra statyn Venus de Milo.
  • I Denon-flygeln kan du ta med dem till skulpturen Samothraces bevingade seger.

Köp dina biljetter till Louvren

Gör dig redo för Mona Lisa-paparazzi på Louvren

Mona Lisa| ©Matthias Mueller
Mona Lisa| ©Matthias Mueller

Leonardo da Vincis Mona Lisa är praktiskt taget synonymt med Louvren. Denna italienska renässansmålning från början av 1500-talet har varit utställd i Louvren sedan 1797. Besökare köar för att få se Mona Lisa, skyddad av skottsäkert glas och bevakad av vakter.

om du har barn med dig bör du försöka undvika att stanna för länge i Mona Lisa-rummet under rusningstid, eftersom det är lätt för barn att gå vilse i liv och rörelse. Jag rekommenderar inte heller att besöka Louvren med barn på din resa till Paris på sommaren på grund av det stora antalet turister du kan stöta på. Förresten rekommenderar jag att du besöker det här inlägget för fler generiska tips om din resa till Paris.

Dessutom finns det alltid journalister och paparazzi som fotograferar de uttryck av beundran som turister och besökare känner framför denna ikoniska målning som uppskattas till nästan 2 miljarder euro.

Boka en guidad tur i Louvren

Informera barnen om museets policy

Barn på Louvren| ©Joe Shlabotnik
Barn på Louvren| ©Joe Shlabotnik

På ett museum som Louvren finns det flera regler som styr hur verksamheten ska fungera, det finns flera policyer som man kan bli direkt utvisad från om man inte respekterar dem. Och tyvärr gäller dessa policyer för alla, inklusive barn.

Innan barn går in på museet bör de därför påminnas om de förbud som gäller på museet, eftersom de av naturen har en tendens att lätt ryckas med, särskilt om de befinner sig på en plats som är utformad för att väcka uppmärksamhet. Bland förbuden finns:

  • Vidröra verken
  • att dricka
  • Äta
  • springa
  • Prata högt

Boka en guidad tur på Louvren

Ge barnen en kamera

Flickor tar foton| ©Ivan Samkov
Flickor tar foton| ©Ivan Samkov

Om du har bokat ett besök på Louvren bör vi låta barnen delta direkt, och ett av de bästa sätten är att ge dem en kamera och låta dem dokumentera sitt besök på museet.

Ge dem en kamera och låt dem ta bilder av de verk som intresserar dem mest, detta enkla faktum kommer att göra dem mycket mer uppmärksamma och mindre uttråkade.

Försök dock att göra det klart för dem att blixtar inte är tillåtna i Louvren och inte heller att ta bilder med en selfie stick, eftersom båda åtgärderna kan skada verken och/eller störa museets funktion.

Köp biljetter till Louvren