New York-Sightseeingpass

Med Sightseeing Pass får du "flat rate" tillgång till New Yorks attraktioner till ett överkomligt pris.

Alex Grande

Alex Grande

8 minsta läsning

New York-Sightseeingpass

Utsikt över Manhattan från helikoptern | ©Hellotickets

Om du läser detta är det för att du verkligen ser fram emot att äta dig igenom New York på din nästa resa. New York Sightseeing Pass är ett av dem.

Turistkort

New York Sightseeing Day Pass

Få tillgång till New Yorks bästa attraktioner till ett lägre pris.

Med detta turistkort får du tillgång till de bästa attraktionerna i New York under din resa. Du betalar för de dagar du vill använda det - rekommenderas för offroad-resenärer som inte vill missa något!

New York Sightseeing Pass är ett sightseeingkort som ger dig tillgång till de viktigaste attraktionerna och sevärdheterna i New York. Sightseeing Pass har, precis som andra sightseeingkort, flera fördelar: du sparar pengar och tid på att köa och undvika biljettluckorna vid varje attraktion.

Om du ska besöka New York i tio till femton dagar är detta det perfekta passet för dig eftersom du sparar cirka 30 € per dag jämfört med att köpa en enskild biljett till varje attraktion, för att inte tala om rabatterna i butiker och restauranger som kan hjälpa dig att spara ännu mer.

Precis som New York Pass fungerar New York Sightseeing Day Pass dagligen och varje dag är giltig från aktivering till midnatt. Det skiljer sig en del från de andra New York Sightseeing Pass, till exempel ingår kredit att spendera på attraktioner och en gratis måltid på en restaurang som du väljer från en lista över populära New York City-platser.

Så väljer du rätt sightseeingkort för din resa

Utsikt över staden från The Edge| ©Hellotickets
Utsikt över staden från The Edge| ©Hellotickets

Beroende på vilken typ av resa du föredrar

Dagspass: Du väljer själv hur många dagar ditt pass ska gälla och de är perfekta om du vill gå från en attraktion till en annan och uppleva din resa till New York utan att missa något. New York Sightseeing Day Pass är ett av dem. 2. Attraktionspass: Dessa fungerar för ett fast antal attraktioner som du väljer när du köper passet. Om du vill njuta av New York på din fritid och gå vilse som du vill.

Beroende på vilka attraktioner du vill besöka

Det andra du behöver veta är vad du ska se i New York, jag rekommenderar att du gör en lista över de platser (museer, utsiktspunkter, turistattraktioner) som du vill besöka för att beräkna hur mycket deras biljetter skulle kosta separat och se om priset för passet är värt det.

Med det sagt, om du väljer mellan flera pass och vet att du vill besöka One World Observatory, är New York Sightseeing Pass det enda som inkluderar skyskrapan. Det inkluderar också en 72-timmars sightseeingbussbiljett, till skillnad från de flesta sightseeingpass som inkluderar en 24-timmarsbiljett.

Vad ingår i Sightseeing Pass

Utsikt över staden från One World Observatory| ©Hellotickets
Utsikt över staden från One World Observatory| ©Hellotickets
 • Det enda passet som inkluderar One World Observatory
 • Lunch eller middag på valfri restaurang (från en lista med utvalda restauranger)
 • 40 poäng att spendera på turer, attraktioner (t.ex. Empire State Building), Broadway-shower och kryssningar
 • Tillgång till 115 attraktioner (inklusive One World Observatory, Top of the Rock, Madame Tussauds, Madison Square Garden Tour och Radio City Music Hall Tour)

New York Sightseeing Flex Pass

Med New York Sightseeing Flex Pass kan du betala per attraktion istället för per dag. I övrigt inkluderar det samma som den vanliga versionen.

Jag rekommenderar det här alternativet om du har en klar uppfattning om vad du vill se i New York, eller om du gillar att resa på din fritid utan pressen att behöva klämma in så mycket som möjligt i ett sightseeingpass. På så sätt kan du besöka en eller två attraktioner per dag mellan sightseeing, shopping och besök på gratisattraktioner.

Boka New York Sightseeing Pass Flex-alternativ

Attraktioner som ingår

En världs observatorium| ©Hellotickets
En världs observatorium| ©Hellotickets

En liten nackdel med New York Sightseeing Pass är att alla biljetter till attraktionerna är tidsbundna. Innan du läser listan över de huvudattraktioner som ingår i passet bör du ha detta i åtanke eftersom det kommer att minska flexibiliteten i dina researrangemang.

Observatoriet One World

One World Observatory ligger i One World Trade Center, den högsta skyskrapan i New York (och USA) som är en hyllning till tvillingtornen som förstördes den 11 september 2001. Förutom sitt observationsdäck har One World Observatory interaktiva aktiviteter, butiker, restauranger... Du får se Hudsonfloden och Frihetsgudinnan på nära håll, liksom Brooklyn Bridge.

 • Pris: Allmän entré kostar 32 € per vuxen och 27 € per barn (inklusive Sightseeing Pass). Barn under 5 år har gratis inträde. Den kombinerade biljetten kostar 42 € per vuxen och 36 € per barn, och ger dig tillgång till båda utsiktsplattformarna.
 • Så fungerar passet: Du behöver inte köpa någon biljett, men du måste visa upp ditt pass för att få en tidsbestämd entré, så var medveten om att du kan få vänta. Du måste också gå igenom säkerhetskontrollen.
 • Om attraktionen: Den är öppen från 9:00 till 21:00, och besöket varar vanligtvis mellan 45 och 60 minuter.

Empire State Building

Det säger sig självt att Empire State Building är ett måste när man reser till New York: detta är en av de mest ikoniska byggnaderna i New York och den erbjuder också möjligheten att besöka dess observatorium för att få några av de bästa utsikterna över centrala Manhattan.

 • Pris om du köper biljetten separat: från 35 euro
 • Så fungerar passet: Hoppa över kön för att köpa biljetter och gå direkt till säkerhetskontrollen, där du kan visa upp ditt pass så släpper de igenom dig. Observera att New York CityPASS® inkluderar två biljetter till Empire State Building vid olika tidpunkter.
 • Om attraktionen: Öppet från 8:00 till 2:00, och ett typiskt besök varar i 2 timmar.

Toppen av klippan

Top of the Rock (ligger på Rockefeller Plaza) erbjuder den bästa ut sikten över New York från en skyskrapa - det är här alla de underbara vykortsfotona av Empire State har tagits.

Om du är passionerad fotograf kommer du att bli förvånad över de bilder du kan ta av denna ikon för New Yorks arkitektur, särskilt om du klättrar upp till Top of the Rock vid solnedgången eller på en dimmig morgon. Som en bonus får du också se One World Observatory och Frihetsgudinnan som om den vore en leksak.

 • Pris: Inträde till Top of the Rock kostar 35 € (vuxna) och 30 € (barn). Barn under 6 år har gratis inträde.
 • Så fungerar passet: Du kan använda ditt pass för att få en tidsbestämd onlinebiljett, eller visa upp ditt pass i biljettkassan för att få din biljett validerad.
 • Om attraktionen: Öppettiderna är från kl. 8.00 till midnatt (sista uppstigningen är kl. 23.00). Ett genomsnittligt besök tar ca en timme.

Frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan representerar New York City som inget annat monument för någon annan stad i världen. Att se den på nära håll är hisnande, och nästan ännu mer imponerande är utsikten över Manhattan från Liberty Island. För att besöka Liberty Island måste du ta en färja från Battery Park och med New York Sightseeing Pass behöver du inte oroa dig för biljetten, eftersom den ingår. Det inkluderar också färjan till Ellis Island.

 • Pris: Biljetten med tillgång till piedestalen kostar 24 € per vuxen och 15 € per barn. Biljetten med tillgång till kronan kostar 28 € per vuxen och 22 € per barn. Observera att du endast kan få 4 biljetter per person och att de inte kan överlåtas, eftersom du måste skriva dem i ditt namn och visa upp dem personligen.
 • Om se värdheten Du kan besöka Frihetsgudinnan från kl. 9.30 till 17.25. Ett typiskt besök tar ca 4-5 timmar.

Hoppa på och hoppa av sightseeingbuss

New York Sightseeing Pass inkluderar CitySightseeings "Best of Manhattan" -tur, där du som namnet antyder kommer att se alla de viktigaste sevärdheterna på Manhattan under en 6 timmars upplevelse. Det inkluderar också en sightseeingkryssning för att fortsätta ditt besök. Se nedan för mer information om de viktigaste stoppen på resplanen. Läs mer om de bästa kryssningarna på Hudson River här.

9/11 minnesmärke och museum

9/11 Memorial and Museum är utan tvekan ett av de mest speciella besöken under resan. För ett ögonblick får stadens kaos och dynamik ge vika för ett ögonblick av hågkomst och en historisk hyllning till offren för den mest ökända terroristattacken i modern historia. Minnesmärket ligger på gatan, på tvillingtornens område, och museet kräver å andra sidan en entrébiljett.

 • Pris: Minnesmärket 9/11 är gratis och öppet för allmänheten. En biljett med rundtur på 9/11 Museum kostar 42,50 € per vuxen.
 • Så fungerar passet: Hoppa över biljettkön, gå direkt till säkerhetskontrollen och visa upp ditt pass för direkt tillgång till 9/11 Museum.
 • Om attraktionen: Öppet från 9.00 till 20.00 och till 21.00 på fredagar och lördagar. De flesta tar en 2-timmars rundtur.

Naturhistoriska museet

Natural History Museum är det perfekta sättet att avrunda din resa med en kulturell och intressant sevärdhet. Den permanenta utställningen handlar om jordens historia, med mycket intressanta utställningar om marint liv, fossiler och meteoriter. Om du inte har tid att besöka mer än ett eller två museer är detta, för mig, ett av de bästa.

Museet för modern konst (MoMA)

MoMA är ett måste i New York om du med egna ögon vill se en extraordinär utställning av konstverk som har definierat det senaste århundradet. Du kan njuta av konstverk som Van Goghs berömda "Starry Night", samt målningar av Monet, Pollock, Mondrian, Hellen Frankenthaler och Andy Warhol bland andra.

Intrepid havs-, luft- och rymdmuseum

Detta museum är en teknikfantasts fantasi och erbjuder den unika möjligheten att se inuti hangarfartyget Intrepid, vars däck har en mängd olika flygplan och helikoptrar från olika epoker; Growler-ubåten, som kan utforskas i sin helhet; och Concorde överljudsflygplan.

Innan du köper

Sightseeingbussen| ©Hellotickets
Sightseeingbussen| ©Hellotickets

Nu när du vet vad som ingår i New York Sightseeing Pass och vilka fördelarna är, kommer här en sammanfattning som hjälper dig att fatta ditt beslut:

New York Sightseeing Pass är för dig om:

 • Du vill besöka One World Observatory
 • Du vill klättra på alla tre skyskraporna i New York
 • Du älskar bussturer
 • Du har en snäv budget för din resa till New York City
 • Du gillar att organisera dina resor på millimetern

Du kan välja mellan en och tio dagar för detta pass, men min rekommendation är att undvika endagspasset, eftersom det troligtvis inte kommer att fungera för dig. Det bästa är att välja tre, fem eller sju dagar, vilket med 4 eller 5 attraktioner per dag kommer att spara dig en hel del pengar.

Flex-alternativet är sannolikt ditt val om:

 • Du gillar att resa utan alltför mycket planering.
 • Du kommer att vara i New York i många dagar
 • Du vill besöka en specifik kombination av attraktioner i New York City

Om du reser med barn

Det finns ett barnpass för barn mellan 3 och 12 år som du kan köpa till ett lägre pris än vuxenpasset. Barnpasset för en dag kostar t.ex. 28 euro mindre än vuxenpasset, men om du köper ett 10-dagarspass är skillnaden mellan vuxenpasset och barnpasset mer än 150 euro.

Andra tillgängliga pass

Chrysler-byggnaden| ©Hellotickets
Chrysler-byggnaden| ©Hellotickets

Om du fortfarande inte är säker på om Sightseeingpasset är det som passar bäst för din perfekta resa, kom ihåg att det finns tre andra pass tillgängliga. Jag har gjort en praktisk guide till vart och ett av dem och har sammanställt en artikel om deras fördelar och nackdelar så att du enkelt kan jämföra dem. Här är länkarna nedan: