Paris på natten: belysning, sevärdheter och tips

Paris by night är en helt annan stad och den här versionen är väl värd att se. Det upplysta Eiffeltornet, barerna, atmosfären, nattvandringarna... det är en upplevelse som man inte får missa.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minsta läsning

Paris på natten: belysning, sevärdheter och tips

Île de la Cité på natten | ©Falcon® Photography

Vi planerar ofta vad vi ska göra under dagen på våra resor, men sedan kommer kvällen och vi slutar tyvärr för dagen. Om du identifierar dig med detta och ditt nästa äventyr kommer att vara i Paris har du tur, för här är den definitiva guiden för att få ut det mesta av varje ögonblick av din resa och inte slösa bort nätterna i en av de städer som lyser mest när solen går ner, och det är därför de kallar det ljusets stad!

 • Seine Flod Kryssning med middag
 • Från 574 kr
 • 2h
 • Kryssa längs Seine och se historiska platser
 • Utan guide
 • Gourmetmiddag
 • Boka nu
 • EiffeltornToppmötetHoppa över linjen biljetter
 • Från 1 152 kr
 • I din egen takt
 • Den bästa panoramautsikten över staden
 • Audioguide
 • Ingen middag
 • Boka nu
 • Louvren Museum biljetter
 • Från 579 kr.
 • I din egen takt
 • Tillgång till tillfälliga och permanenta utställningar
 • Ingen guide
 • Ingen middag
 • Boka nu

1. Ta en nattkryssning på Seine för att se Paris upplyst

Kryssning dagtid| ©jlfaurie
Kryssning dagtid| ©jlfaurie

Att ta en båttur i Paris är alltid en bra idé, men finns det något bättre sätt att se staden upplyst än på natten? Få saker kan jämföras med att njuta av en trevlig promenad medan du ser Eiffeltornet upplyst eller monument som den spektakulära Pont Alexandre III, en av de vackraste i den franska huvudstaden.

Dessa kryssningar varar mellan 40 minuter och en timme, men det finns olika alternativ att välja "extra" som ett kombinerat besök i Eiffeltornet plus kryss ningen eller en spektakulär middag ombord på båten medan du njuter av utsikten som du kan boka genom att klicka på knappen nedan:

Boka en kryssning på Seine

2. Besök Eiffeltornet på kvällen

Paris på kvällen| ©Luciano Teixeira
Paris på kvällen| ©Luciano Teixeira

Om Paris mest emblematiska monument överraskar i dagsljus är det ett riktigt spektakel på natten. Detta kolossala torn, som byggdes 1889, är upplyst på natten av mer än 300 glödlampor och kan ses på olika sätt, även om du inte kan lämna Paris utan att se det på natten.

Nattbesöket i Eiffeltornet gör att du kan se solnedgången från en av de strategiska punkterna i staden och du kommer också att kunna se många monument som Sacre Coeur, Notre Dame-katedralen, Trocadero-trädgårdarna eller Invalides kupol bland många andra, utan tvekan en värdefull upplevelse.

Sista besöket är kl. 22.30, men tillgången beror på säsong och helgdagar, så jag rekommenderar att du bokar din biljett i förväg för att undvika överraskningar och se till att du kan göra denna fantastiska upplevelse. Naturligtvis är det bara tillgängligt under sommarsäsongen.

Här har du länken för att känna till alla möjligheter som finns för att klättra i Eiffeltornet.

Boka biljetter till Eiffeltornet

3. Ta in en show på den ikoniska Moulin Rouge

Moulin Rouge| ©Vadin Sadovski
Moulin Rouge| ©Vadin Sadovski

Moulin Rouge, som har varit skådeplats för kabaréer och till och med en berömd film, är ett annat måste under ditt besök i Paris. Denna plats invigdes 1889 under den berömda "Belle Époque" och har under många år varit ett socialt och till och med kulturellt och ekonomiskt landmärke i den franska huvudstaden.

Otaliga kändisar har prytt dess scener, från Liza Minelli till Frank Sinatra, och under showerna kan du njuta av en stor grupp artister, inklusive jonglörer, dansare, lindansare och över tusen kostymer!

Moulin Rouge ligger i Montmartre-distriktet och är mycket lätt att hitta, men här är en artikel om hur du kommer till Moulin Rouge så att du inte går vilse, och om du fortfarande är nyfiken på att veta mer, här är all information om Moulin Rouge-showen.

Boka biljetter till Moulin Rouge med middag och transport

4. Upplev den spektakulära kabarén i Paris

Showdansare| ©Roderick Eime
Showdansare| ©Roderick Eime

Om du redan har njutit av Moulin Rouge och vill se andra kabaréföreställningar runt om i Paris, kan du njuta av billigare shower som fortfarande ger dig chansen att uppleva magin i det parisiska nattlivet.

Crazy Horse Paris

Detta är en av stadens mest berömda cabaretklubbar där du kan njuta av showen "Tottally Crazy", en uppsättning dråpliga akter som firar den legendariska klubbens 65-årsjubileum. Biljetter till Cabaret Horse Paris ger dig en oförglömlig stund med champagne eller aperitifer för en fulländad upplevelse.

Cabaret Paradis Latin

En teater rekonstruerad av Gustave Eiffel själv i hjärtat av Quartier Latin i Paris väntar på att du ska få uppleva en cabaretföreställning i en unik miljö. Med biljetter till Cab aret Paradis Latin får du njuta av en föreställning där lust, humor och poesi förenas och får dig att vilja ha mer. Och när du väljer dina biljetter kan du naturligtvis lägga till middag och dryck till showen.

Boka biljetter till Cabaret Paradis Latin

5. Besök Louvren när mörkret faller

Louvren-museets fasad på natten| ©Lonni Besançon
Louvren-museets fasad på natten| ©Lonni Besançon

Louvren är en juvel bland de franska och europeiska museerna, så ett besök på Louvren är ett måste på din resa till Paris. Men även om Louvren vanligtvis är öppet från 9.00 till 18.00, finns det två dagar i veckan när resten av museerna och turistaktiviteterna stänger runt 18.00, detta otroliga museum öppnar sina dörrar för alla som vill besöka det fram till 21.45.

Utan tvekan är den största fördelen med denna tidslucka att den är mindre trångt, så att njuta av de bästa verken i Louvren som detta museum rymmer kommer att vara en mycket enklare uppgift än vid någon annan tidpunkt. I motsats till vad många tror försämrar inte heller det artificiella ljuset för att belysa konstverken kvaliteten på besöket, eftersom de flesta rummen inte är naturligt upplysta ens under dagtid, så det blir ingen skillnad.

Eftersom nattbesöken slutar kl. 21.45 har du förhoppningsvis börjat bli mumsig vid det laget. Om så är fallet och du inte har någon aning om vart du ska gå, här är en lista över de bästa ställena att äta nära Louvren.

Boka biljetter till Louvren

6. Besök Opéra Garnier

Opéra Garnier| ©Helen Simonsson
Opéra Garnier| ©Helen Simonsson

Byggnaden som inspirerade den berömda pjäsen "The Phantom of the Opera" bör inte utelämnas från ditt besök. Under rundturen i interiören kan du se den lyx och pråliga dekoration som är typisk för de mest ståtliga byggnaderna under perioden, till stor del utsmyckad med bladguld och spektakulära mosaiker.

Det finns två sätt att se insidan av operahuset, det ena är att ta en guidad tur och det andra är att delta i en föreställning av en pjäs. Om du väljer det första alternativet är min rekommendation att välja eftermiddagens sista föreställning, eftersom det då troligen är mindre folk, du får njuta av den majestätiska byggnaden på kvällen och du har haft resten av dagen på dig att göra andra aktiviteter som är mer värdefulla i dagsljus.

Boka en guidad visning av Opera Garnier

7. Ta en nattlig busstur

Turistbuss nattetid| ©TourScanner
Turistbuss nattetid| ©TourScanner

Sightseeingbussar är alltid en bra idé, för på ungefär en halvtimme kan du se nästan alla de stora sevärdheterna i staden, och det är också ett bra sätt att vila fötterna medan du fortsätter sightseeingen.

De flesta av dessa turer äger vanligtvis rum under dagen, men det finns städer som Paris som är väl värda att se upplysta. Om det inte är för kallt är en nattlig tur med en panoramabuss medan du njuter av sevärdheterna i ljusets stad en plan som inte kommer att göra dig besviken.

För mer information, här är allt du behöver veta om de bästa sightseeingbussarna i Paris så att du kan välja det bästa alternativet.

Boka en nattlig busstur i Paris

8. Njut av en jazzkonsert i Quartier Latin

Paris Jazzfestival| ©InfoParis
Paris Jazzfestival| ©InfoParis

Paris är en av de mest jazztunga städerna i Europa, så om du gillar jazz har du något att se fram emot. I Quartier Latin (Paris latinkvarter), som ligger i södra delen av Ìle de la Cité, finns det gott om ställen där du kan njuta av musik och en härlig atmosfär.

Så om du gillar tanken på att tillbringa en fantastisk kväll med fantastisk livemusik i ett av den franska huvudstadens mest karaktäristiska kvarter, kommer här några förslag:

Le Petit Journal Saint Michel

Le Petit Journal Saint Michel är en mysig klubb som ligger mycket nära Luxembourgträdgården och förflyttar åskådaren till 50-talet, en charmig plats där man också kan äta middag under konserten.

Le Caveau de la Huchette

Le Cave au de la Huchette är en klassiker bland jazzklubbarna i Paris. Stämningen här är spektakulär med många dansande människor och publik i alla åldrar. Du bör dock komma ihåg att eftersom det är en så välkänd plats kommer det att finnas många turister såväl som parisare.

Caveau des Oubliettes

Le Caveau des Oubliettes är en liten jazzbar och ett bra ställe om du är sugen på livemusik och det bästa av allt är att du får möjlighet att gå upp på scenen och visa upp dina färdigheter varje onsdag för soul, varje torsdag för jazz och varje söndag för blues.

Aux Trois Mailletz

En annan resa tillbaka i tiden, atmosfären och energin på Aux Trois Mailletz är definitivt värd att se. Det är öppet till tidigt på morgonen och du kan också äta middag medan du tittar på showen.

Boka en rundtur i Quartier Latin

9. Smaka på parisisk gastronomi i de bästa bistroerna

Råttatouille-rätt| ©amirali mirhashemian
Råttatouille-rätt| ©amirali mirhashemian

Paris är utan tvekan en av de gastronomiska huvudstäderna i Europa, men det är också en av de platser där det finns så mycket att välja mellan när det gäller att äta att man kan göra ett misstag.

Enligt min mening är den bästa tiden att prova dessa livsmedel på kvällen, eftersom du kan spendera mer tid där och njuta av upplevelsen mer, utan att rusa och utan att behöva avbryta sightseeing, så här är de måste prova franska livsmedel och de bästa ställena att äta i Paris.

Foie Gras

Denna delikatess är inget annat än ank- eller gåsleverpastej och sprids vanligtvis på en bit bröd eller som ett tillbehör till en annan maträtt. En av stjärnorna inom fransk gastronomi, med en stark och utsökt smak som du inte kan missa. Ett av de bästa ställena att äta foie gras på i Paris är Le Comptoir de la Gastronomie.

Råttatouille

Denna franska rätt, som också är känd från Disneyfilmen med samma namn, tillagas traditionellt med tomat, lök, aubergine och zucchini, men ibland varierar kockarna några av dessa ingredienser eller lägger till andra för att ge den sin egen personliga touch. Den kan också ätas som huvudrätt eller som tillbehör till kötträtter. Ratatouille är ett bra vegetariskt alternativ, det är utsökt och det bästa stället att äta det är i Montmartre-distriktet.

Fonduer, raclettes och franska ostar

Frankrike är känt för sitt stora utbud av ostar och i Paris kan du hitta ostbutiker i nästan varje gathörn. Men om du är ett fan av ost kan du inte lämna Paris utan att prova en fondue eller en raclette, som båda är tekniker där ost smälts för att åtfölja andra livsmedel. Om du redan är sugen rekommenderar jag restaurangen Le Chalet Savoyard där du får njuta av ett riktigt spektakel för ditt smaksinne.

Sötsaker och bakverk

Även om du kanske har hört underverk om franska bakverk, kommer du inte att inse hur läckra de är förrän du provar dem på riktigt. Macarons, croissanter, crêpes, pain au chocolat, praliner... Paris är ett paradis för den sötsugne och för att njuta av dessa godsaker rekommenderar jag Café Pouchkine och Mère de Famille, ett otroligt 200 år gammalt konditori där du kan välja mellan mer än 1 200 sötsaker. Och om du vill prova crêpes, här är en lista över de bästa crêperierna i Paris.

Boka din konditoriturné i Paris

10. Gå på bio för att se en film

Filmkväll| ©Erik Witsoe
Filmkväll| ©Erik Witsoe

Parisarna är i allmänhet mycket kultiverade biobesökare och att gå på bio är inte bara underhållande, utan lär dem också mycket om konst och kultur.

Det är sant att man helst bör kunna språket för att få ut det mesta av denna upplevelse, men det finns tillfällen då utländska filmer visas i sin originalversion och på så sätt är franska inget hinder.

Det finns tusentals biografer där man kan njuta av en bra film, men min rekommendation är att gå till en klassisk biograf som La Filmothèque, som är mycket välkänd i Paris, där klassiska filmer visas och där filmfestivaler ofta hålls. Detta ställe har två olika biografer och ligger i Quartier Latin.

Om du ändå är sugen på det senaste kan du gå till en av de många biograferna i Paris med det senaste utbudet som UGC Cine Cité les Halles, MK2 Beaubourg, UGC Montparnasse eller Le Grand Rex bland många andra.

11. Njut av en utekväll i Paris

Fest| ©Maurício Mascaro
Fest| ©Maurício Mascaro

När du tänker på en utekväll är det första du kommer att tänka på en nattklubb, vilket är anledningen till att detta är ett måste i vår guide om vad du kan göra i Paris på kvällen.

Sanningen är att eftersom det är en storstad finns det gott om platser att välja mellan för att gå ut och festa. Till exempel är Le Marais ett mycket modernt område på senare tid, och Bastille-området är också mycket populärt bland universitetsstudenter, men om du letar efter en mer exklusiv atmosfär är Champs Elysées platsen för dig, även om du bör komma ihåg att tillgången till platserna inte är så lätt, eftersom de inte släpper in vem som helst. I vilket fall som helst, här är mitt urval av de bästa alternativen:

La Féline

Med en alternativ atmosfär och perfekt för rockare. La Fé line ligger på Rue Victor Letalle 6 och erbjuder livekonserter, DJ-sessioner och andra shower varje vecka.

Le Balajo

Perfekt för den som älskar latinamerikansk musik, eftersom varje dag ägnas åt en annan musikgenre och det även erbjuds salsa- och bachatakurser. Om du gillar att dansa kan Le Balajo vara det perfekta stället för dig. Beläget på Rue de Lappe 9.

Le Duplex

Det här stället är perfekt för den yngre publiken, eftersom det är känt för sin universitetsatmosfär och om diskoteket inte räcker till finns det också en bowlinghall och en restaurang. Le Duplex ligger på Avenue Foch 2bis.

Le Carmen

Detta ställe öppnade 1875 och är värt ett besök om inte annat för att se det. Det ligger på 34 Rue Duperré och dess spektakulära dekorationer som framkallar lyx och sensualitet kommer att transportera dig till en annan era. På Le Carmen kan du njuta av små livekonserter, DJ-sessioner och shower.