Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Eiffeltornet på natten

Att se Eiffeltornet på natten är en unik upplevelse som du inte får missa om du vill ha den bästa utsikten över Paris på natten.

María Cano

María Cano

7 minsta läsning

Eiffeltornet på natten

Eiffeltornet på natten | ©Jez Timms

Om det är en fantastisk upplevelse på dagen är det ännu mer imponerande att få chansen att klättra upp i Eiffeltornet och se staden upplyst på natten. Du får en helt annan bild av Paris och ser de viktigaste monumenten i det unika nattljuset som lyser upp dem.

Dessutom är Eiffeltornet på natten, under belysning av hundratals projektorer, ett riktigt underverk, och varje timme har du möjlighet att njuta av en ljusshow med totalt 20 000 glödlampor som lyser på byggnaden.

Om du letar efter andra planer i Paris kan du besöka inlägget Vad du kan se och göra i Paris.

Biljetter för att se Eiffeltornet på natten

Upplyst Eiffeltorn| ©Takumi Yoshida
Upplyst Eiffeltorn| ©Takumi Yoshida

Oavsett vilken tid på året du reser till Paris har du möjlighet att besöka Eiffeltornet på natten. En magisk och unik upplevelse. Monumentet är öppet varje dag till 22.45 på kvällen och från mitten av juni till början av september, samt under vissa långhelger som sammanfaller med våren eller påsken, förlänger byggnaden sina öppettider till midnatt, såvida det inte finns säkerhetsrestriktioner eller ogynnsamma väderförhållanden.

Så tveka inte, när du åker, tveka inte att uppleva denna förtrollande upplevelse året runt. På sommaren har du trevligt väder och i december är det ett riktigt spektakulärt besök, eftersom staden fylls ännu mer av ljus och färg när det är jul i Paris.

Biljettpriser

Priset för biljetter på natten är detsamma som på dagen, och det finns olika typer av biljetter beroende på om du går upp till fots eller med hiss, och om du går upp till första våningen eller till toppen av byggnaden. Biljetterna kostar mellan 10 och 27 euro.

Biljetter till kvällstimmarna kan köpas på nätet. Jag rekommenderar dock att du bokar dem så långt i förväg som möjligt eftersom de kan bli slutsålda. Du hittar mer information i inlägget om biljettpriserna för Eiffeltornet.

Köp biljetter till Eiffeltornet

Anledningar till att gå upp i Eiffeltornet på natten

Utsikt från Eiffeltornet på natten| ©Gary Campbell-Hall
Utsikt från Eiffeltornet på natten| ©Gary Campbell-Hall

Att bestiga Eiffeltornet på natten rekommenderas alltid, eftersom du då har möjlighet att återupptäcka Paris från ett helt annat perspektiv än när du besöker det på dagen, då du kan se de viktigaste monumenten och platserna i staden upplysta. I början av varje timme visas dessutom en ljusshow. Om du tar med dig ett stativ och en bra kamera kan du ta några drömbilder.

En annan stor fördel med att gå upp på Eiffeltornet på kvällen är att det är ett av de monument i Paris som stänger senare på kvällen. Därför kan du dra nytta av denna tid på dagen, när du inte har möjlighet att besöka något annat monument, för att få ut det mesta av ditt besök och få ut det mesta av dagen. Många turister väljer att besöka den så fort de landar.

Och om du vill fira något speciellt är det mest romantiska sättet att gå upp i Eiffeltornet på natten tillsammans med din partner.

Boka biljetter till Eiffeltornet med nattkryssning på Seine-floden

Restauranger för middag vid Eiffeltornet

Om du vill att din upplevelse ska bli så komplett som möjligt kan du passa på att äta på en av byggnadens restauranger. Eiffeltornet erbjuder alternativ för alla budgetar och spektakulär utsikt över Paris.

 • Le Jules Verne: Le Jules Verne ligger på första våningen i Eiffeltornet och är känd för att vara en av de bästa restaurangerna i Paris och har tilldelats en Michelinstjärna genom åren. Den är idealisk för speciella middagar med franska signaturrätter. Den har totalt tre rum med en höjd på 125 meter. Kocken är Frédéric Anton och middagen serveras mellan 19 och 21.00. Rekommenderas starkt, men tveka inte att kontrollera priserna i förväg, eftersom du kan bli besviken.
 • Les Buffets: Denna restaurang erbjuder möjligheten att äta på esplanaden samt på Eiffeltornets första och andra våning. De erbjuder en lätt cateringverksamhet både på plats och för avhämtning, inklusive sallader, pizzor, kakor, bakverk, smörgåsar... med öppettider hela året fram till 23:30 på kvällen.
 • Bar à Champagne: I toppen av Iron Lady kan du njuta av ett glas champagne från 10 till 20 euro fram till kl. 22.00 medan du njuter av utsikten över det upplysta Paris. Och om du går med de små i huset kan du vara lugn, de erbjuder även alkoholfria drycker.

Om du vill veta mer om var du kan äta i närheten kan du läsa vårt inlägg om restauranger i närheten av Eiffeltornet.

Resenärens tips

Jag rekommenderar att du kompletterar din upplevelse genom att äta på en av restaurangerna i byggnaden. Le Jules Verne har en Michelinstjärna och erbjuder en välsmakande provsmakning av rätter som har utformats av kocken Frédéric Anton. Alternativt kan du ta ett glas champagne på Bar à Champagne, som ligger högst upp i byggnaden.

Eiffeltornet på natten

Ljusen i Eiffeltornet| ©Pe_Wu
Ljusen i Eiffeltornet| ©Pe_Wu

Från och med solnedgången får Eiffeltornet en gyllene färg tack vare 336 projektorer med gul-orange natriumlampor som är placerade på monumentets bjälklag och som ger besökarna en helt annan och unik bild än den som de har sett under dagen.

Belysningstiden beror på dagen eftersom den produceras av ljuskänsliga sensorer. Eiffeltornet har dessutom en ljusshow varje timme och byggnaden är upplyst av 20 000 glödlampor som blinkar över hela byggnaden.

Det finns också en fyr på toppen av tornet som fungerar från och med skymningen och når ett avstånd på 80 kilometer under klara dagar. Det är märkligt att belysningen av Eiffeltornet står för mindre än 4 % av monumentets energiförbrukning under hela året.

Under hela historien har Eiffeltornet varit särskilt upplyst för att sammanfalla med särskilda händelser.

 • 2004: Frankrikes år i Kina (röd)
 • 2007: Världsmästerskapet i rugby (grönt)
 • 2008: Det franska ordförandeskapet för Europeiska unionen (blått).
 • 2016: COP 21 (grön)
 • 2016: Efter attentaten i Nice (blått, vitt och rött).

Dessutom lyser den rosa varje år i oktober för att sammanfalla med bröstcancerdagen...

Köp biljetter till Eiffeltornet

Så här ser nattutsikten från Eiffeltornet ut

Paris på natten från Eiffeltornet| ©Hans Põldoja
Paris på natten från Eiffeltornet| ©Hans Põldoja

Natteutsikten från Eiffeltornet är verkligen fantastisk och du får möjlighet att återupptäcka de viktigaste monumenten i Paris som du har sett på dagen, som Opéra Garnier, Triumfbågen, Notre Dame, Louvren eller Champs Elysées, från ett helt annat perspektiv som kännetecknas av den vackra belysningen. En magisk och idealisk stund om du åker med din partner!

Om du vill veta mer kan du läsa inlägget Utsikt från Eiffeltornet.

Områdena kring Eiffeltornet

När du besöker Eiffeltornet och köper din biljett är det viktigt att komma ihåg att Eiffeltornet är uppdelat i flera områden som jag kommer att beskriva nedan, eftersom vissa biljetter inkluderar tillträde till toppen och andra inte. Jag rekommenderar definitivt att du köper en biljett som även inkluderar ett besök på denna avdelning.

 • Atrium: Härifrån har du en fantastisk utsikt över Eiffeltornet. På de fyra pelarna i öster, norr, söder och väster om byggnaden finns de trappor och hissar som tar dig upp till första våningen och som är upplysta vid solnedgången.
 • Första våningen: Första våningen imponerar på alla som har möjlighet att gå igenom den med sin genomskinliga struktur och sitt glasgolv, vilket ger besökarna möjlighet att betrakta Paris under våra fötter, en upplevelse som blir ännu mer värdefull på natten. På denna nivå finns den stora terrassen och buffén där du kan ta en drink efter solnedgången. I detta område kan du också upptäcka alla möjliga detaljer om monumentets historia och arkitektur från de taktila golven, skärmar, reprografiska element, vitriner... Du kan också se en del av den spiraltrappa som ursprungligen förband första våningen med toppen av byggnaden där Gustave Eiffel hade sitt kontor.
 • Första våningen: Från första våningen har du möjlighet att se bland annat Louvren, Grand Palais, Montmatre, Les Invalides, Notre Dame och floden Seine. På denna nivå ligger också den Michelinstjärniga restaurangen Jules Verne, som ligger 125 meter över havet och erbjuder en fantastisk utsikt över Champ de Mars, Quai Branly och Place du Trocadéro. Ett perfekt ställe att äta på.
 • Toppen: För att komma upp till toppen måste du åka upp från första våningen i en hiss av glas och från den kan du se Paris enorma storlek. Den är 276 meter hög och utsikten på natten är spektakulär. Detta område är uppdelat i två nivåer, en täckt och en utomhus. Här finns Bar à Champagne, där du kan ta ett glas champagne för att avsluta dagen.

Tips för att bestiga Eiffeltornet på natten

Utsikt från ingången| ©Philip Daly
Utsikt från ingången| ©Philip Daly

Om du ska gå till Eiffeltornet på natten rekommenderar jag att du följer dessa tips för att få en fantastisk upplevelse:

 • Om du vill undvika köer vid biljettkassan kan du köpa din biljett online.
 • Tänk på att du bör anlända minst 45-60 minuter före stängningstid (22.45) för att upplevelsen ska bli så fullständig som möjligt.
 • En av de lugnaste tiderna på dagen för att se Eiffeltornet är efter kl. 20.00. Så tveka inte att göra ett kvällsbesök.
 • Om du har möjlighet, ta tillfället i akt att äta vid monumentet. Kontrollera dock priserna i förväg, eftersom du kan få en dålig överraskning.
 • De mest hektiska dagarna att besöka Eiffeltornet är tisdagar, onsdagar och torsdagar. Å andra sidan är de mest hektiska dagarna på helgerna, lördagar och söndagar. Så om du har möjlighet, besök dem under veckan.
 • Jag rekommenderar att du tar med dig en kamera med ett bra objektiv och ett stativ för att ta de bästa bilderna under ditt besök.
 • Glöm inte att attraktionen kommer att vara stängd den 3 och 4 januari för underhåll och renovering.
 • På den officiella webbplatsen rekommenderas besökarna att läsa igenom reglerna och bestämmelserna så att de är klara över alla detaljer före besöket.
 • Vid besök på flera våningar måste rundturen börja på den översta våningen.

För fler tips om att besöka Eiffeltornet, läs inlägget Tips för att besöka Eiffeltornet.

Köp biljetter till Eiffeltornet