Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Top of the Rock-restaurang i New York

New Yorks högst belägna terrassbar under baren i New York är Bar Sixty-Five på Rainbow Room i Rockefeller Center. Är du sugen på ett besök efter att ha klättrat upp till Top of the Rock?

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minsta läsning

Top of the Rock-restaurang i New York

Utsikt från restaurangen Top of the Rock | ©Phil Dolby

När vi klättrar upp i observatorierna på New Yorks skyskrapor, till exempel Top of the Rock, är vi ofta så tagna av utsikten att tiden där uppe är kort och vi vill alltid ha mer.

Lyckligtvis finns Bar Sixty-Five at Rainbow Room, en av de bästa takterrasserna i New York, inne i skyskrapan och mycket nära denna utsiktspunkt, där du kan fortsätta att njuta av New Yorks skyline ett tag till från den spektakulära terrassen med en cocktail i handen och en bit mat. Är det här en bra plan eller inte? Fortsätt att läsa, för jag ska berätta hur du bokar din plats här!

1. Var kan jag äta på Top of the Rock?

Ingången till regnbågsrummet på toppen av klippan| ©Travis Wise
Ingången till regnbågsrummet på toppen av klippan| ©Travis Wise

Några våningar under Top of the Rock-observatoriet, på 65:e våningen på 30 Rockefeller Plaza, ligger den legendariska restaurangen Rainbow Room och dess takbar och lounge Bar Sixty-Five, båda med några av de bästa vyerna över Manhattans skyline, som du kan njuta av med en drink i handen på ett mer avkopplande och mindre trångt sätt än uppe på Top of the Rock-observatoriet.

Även om båda ligger på samma våning, verkar restaurangen Rainbow Room vara avsedd för privata evenemang, medan baren och loungen Bar Sixty-Five på taket är öppen för alla besökare som vill njuta av en avslappnad kväll med vänner över läckra cocktails med utsikt över New Yorks skyline i bakgrunden.

Måste jag boka ett bord för att gå till Sixty-Five Bar?

Mitt råd är att boka bord i förväg via Rockefeller Centers webbplats eller via
Rockefeller Centers webbplats eller Open Table-webbplatsen för att säkra ett bord på Sixty-Five Bar om du föredrar att sitta ner under ditt besök, särskilt i barområdet utomhus för att njuta av stadsbilden.

Bar Sixty-Five på Rainbow Room är New Yorks högst belägna takbar utomhus, så utsikten över staden härifrån är mycket populär och du kommer att hitta många människor där. Om du inte får någon reservation behöver du inte oroa dig, eftersom du fortfarande är välkommen till Bar Sixty-Five och kan stå i baren medan du tar en drink.

Jag vill gå upp till toppen av klippan

2. Vad äter man på Sixty-Five på Rainbow Room Bar?

Sixty-Five Burger på Sixty-Five Bar| ©Rockefellercenter
Sixty-Five Burger på Sixty-Five Bar| ©Rockefellercenter

Menyn på Bar Sixty-Five består av moderna amerikanska bistrorätter med en rolig twist. Den är inte alltför omfattande, vilket är bra för att du inte ska hamna i ett hav av tvivel när du ska välja, så att du snabbare kan bestämma dig för vilken maträtt du ska beställa.

Det finns gott om charkuteri- och osträtter, skaldjur och kött till en omfattande dryckesmeny med röda, rosé- och vita viner, hantverksöl, champagne och naturligtvis spektakulära cocktails.

Sixty-Five Bar-menyn rekommenderar jag att du provar "Sixty-Five Burger" och till efterrätt "Big Apple Cheesecake". Allt tillsammans med en av barens berömda cocktails som "Mermaid Lagoon, Gin Fizz" eller "Cucumba Rumba, Mezcal Sour".

3. Hur mycket kostar det att äta på Sixty-Five at Rainbow Room Bar at the Top of the Rock?

Utsikt från restaurangerna på toppen av klippan| ©Jorge Gobbi
Utsikt från restaurangerna på toppen av klippan| ©Jorge Gobbi

Beroende på vilka rätter och drycker du beställer i baren kan upplevelsen kosta mellan 31 och 50 dollar. Sixty-Five på Rainbow Room Bar har dock en prix-fixe-meny för ** 65 dollar per person** (2-rätters) och ** 75 dollar per person** (3-rätters).

Lunch eller middag på Bar Sixty-Five är inte billig jämfört med andra restauranger i staden. Men det är inte alla restauranger som har den vackra utsikten över Manhattan som denna takbar och lounge på 30 Rockefeller Plaza har.

Om du ser glaset som halvfullt är detta ett utmärkt tillfälle att njuta av en fin middagsmeny på Rockefeller Center medan du tittar på New Yorks skyline i solnedgången.

En toppupplevelse som denna har ett pris, men det är så värt det att om du väljer att äta på Sixty-Five Bar kommer du att vara glad att betala för det och ta med dig en fantastisk souvenir från denna unika dag på Midtown Manhattan.

4. När öppnar Sixty-Five på Rainbow Room Bar?

Ett foto från toppen av klippan| ©Johnell Pannell
Ett foto från toppen av klippan| ©Johnell Pannell

Baren har andra öppettider än utsiktsplattformen Top of the Rock. The Sixty-Five på Rainbow Room Bar är öppet från 17.00 till 23.00 på tisdagar, onsdagar, torsdagar och fredagar, medan det är öppet från 16.00 till 22.00 på söndagar och måndagar. På lördagar är den öppen från kl. 16.00 till kl. 01.00.

När kan jag ta en drink på Sixty-Five at Rainbow Room Bar?

Om du planerar att gå in på Sixty-Five Bar efter att ha klättrat upp på Top of the Rock, rekommenderar jag att du först tittar på solnedgången från observatoriet för att njuta av utsikten och ta massor av bilder och videor av solnedgången, ett mycket speciellt och romantiskt ögonblick på dagen.

När solen går ner kan du gå upp till Top of the Rock på kvällen eller gå ner till 65:e våningen på 30 Rockefeller Plaza för att ta en drink med din dejt. Den här gången från Sixty-Five Barens uteservering med den fantastiska upplysta New Yorks skyline i bakgrunden - du har en perfekt utsikt härifrån!

Om du vill veta när det är bäst att åka till denna utsiktsplats föreslår jag att du tar en titt på inlägget Bästa tiden att åka upp till Top of the Rock där du hittar fler förslag.

Vad händer om jag kommer för sent till restaurangen?

Om du har bokat ett bord på Sixty-Five Bar men är lite försenad behöver du inte oroa dig, de brukar hålla din reservation i 5-10 minuter som en artighetsgest. Men om du tror att du kommer att bli lite försenad kan det vara bäst att kontakta baren per telefon för att informera dem och försöka få dem att hålla kvar din reservation lite längre.

Sixty-Five Bar är en mycket välbesökt takbar där många vill ha ett bra bord för att kunna njuta av New Yorks skyline i solnedgången. Därför är mitt råd att försöka vara mycket punktlig så att du kan bli betjänad och sitta på rätt plats vid den överenskomna tiden.

5. Hur är stämningen och utsikten på Sixty-Five på Rainbow Room Bar?

Utsikten från Rainbow Room, New York City| ©Cissi Bäckman
Utsikten från Rainbow Room, New York City| ©Cissi Bäckman

Hur är atmosfären och inredningen i baren?

Atmosfären i denna bar och lounge på taket i Rockefeller Center är lugn och avslappnad. Bartenderna på Sixty-Five Bar är mycket uppmärksamma på kunderna och deras service är mycket effektiv.

Barens inredning påminner om Art Deco-stilen som framkallar glamour från svunna tider. En elegant och tidlös rörelse som är känd för sin minimalism och användningen av sobra färger som svart, grått, silver, guld och vitt.

Dessutom har Sixty-Five Bar stora fönster genom vilka solljuset tränger in och lyser upp den naturligt under dagen. På kvällen dämpas ljuset i baren för att skapa en intim och romantisk effekt.

Kort sagt är det den perfekta platsen för att koppla bort rutinerna för en stund och låta dig hänföras av skönheten i den omgivande miljön medan du njuter av en utsökt cocktail i gott sällskap. Vare sig det är med vänner eller med någon speciell.

Hur är utsikten från Sixty-Five på Rainbow Room Bar?

Utsikten över New Yorks skyline från denna bar och lounge på taket är ganska lik den från Top of the Rock, eftersom du kan se populära platser som Central Park och Empire State Building från terrassen med mycket god sikt.

Jag anser dock att utsikten från Sixty-Five Bar inte ersätter utsikten från Top of the Rock utan kompletterar den, eftersom baren inte har 360-graders utsikt som Top of the Rock-observatoriet och på vintern får man inte gå ut.

Därför rekommenderar jag att du först går upp till Top of the Rock för att se utsikten över New York i all sin prakt och sedan går till Sixty-Five Bar för att fortsätta njuta av upplevelsen med en drink i handen och en bit mat. Här finns en artikel om vad du kan se på Top of the Rock så att du kan organisera din tid bättre.

Från Bar Sixty-Five kan du se några av stadens berömda turistattraktioner:

Vilken är klädkoden för att äta på Sixty-Five at Rainbow Room Bar?

Om du vill njuta av en kväll på Sixty-Five Bar efter att ha besökt Top of the Rock bör du veta att denna lounge har en klädkod för tillträde.

Etiketten är smart casual, vilket innebär att sportkläder, shorts, jeans, trasiga byxor, flip-flops och gymnastikskor inte är tillåtna.

Det här är en restaurang där gästerna förväntas klä sig elegant och snyggt i enlighet med lokalens estetik.

Jag vill klättra upp på toppen av klippan

6. Var annars kan jag få en drink i Rockefeller Center?

Restaurang i Rocklefeller Center| ©Raul Alejandro Rodriguez
Restaurang i Rocklefeller Center| ©Raul Alejandro Rodriguez

Om du är sugen på att äta utan att lämna Rockefeller Center finns det ett antal restauranger i området där du kan äta en bit mat före eller efter ett besök på Top of the Rock.

Exempel på detta är färsk sushi på Blue Ribbon Sushi Bar, hantverksmässiga bagels på Black Seed Bagels och Fuku's asiatisk-amerikanskt influerade, knapriga stekta kyckling, bland många andra.

Du kan också kolla in de bästa ställena att äta i närheten av Rockefeller Center för andra alternativ.

7. Hur tar jag mig till Sixty-Five på Rainbow Room Bar?

New Yorks tunnelbana| ©Norbert Stening
New Yorks tunnelbana| ©Norbert Stening

Att ta tunnelbanan är det bästa sättet att undvika New York-trafiken och komma snabbt och i tid till utsiktsplattformen Top of the Rock eller till middagen på Sixty-Five Bar om du har ett reserverat bord.

De viktigaste tunnelbanelinjerna som går till Top of the Rock är:

  • Hållplats 47th-50th Street Rockefeller Center (linjerna B, D, F och M)
  • Hållplats 50th Street (linje 1)
  • Hållplats 51st Street (linje 6)
  • Hållplats 49th Street (N, Q och R)

Om du inte har bråttom och älskar att gå som jag, är en promenad genom Midtown det roligaste och billigaste sättet att ta dig till denna turistattraktion.

När du utforskar gatorna i New Yorks centrum till fots kommer du att upptäcka många platser som kommer att fånga ditt öga och resan kommer att flyga förbi.

Om du föredrar att ta dig till Top of the Rock med andra transportmedel rekommenderar jag att du läser inlägget Så tar du dig till Top of the Rock, där vi beskriver alla de alternativ som finns tillgängliga för dig.

Jag vill klättra till toppen av klippan