Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Hur man tar sig till Empire State

Utsikten över New York från Empire State Building är ett minne från din resa som du sent kommer att glömma. Så här tar du dig dit från var som helst i staden.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minsta läsning

Hur man tar sig till Empire State

Utsikt över Empire State Building | ©ESBNY

Empire State Building ligger i korsningen mellan 5th Avenue och West 34th Street och är ett av New Yorks landmärken och en art deco-juvel som har varit med i otaliga filmer. Du får inte missa den!

All sightseeing kräver lite planering, så i den här guiden berättar jag om alla de möjligheter som står till buds så att du kan bestiga Empire State Building var du än befinner dig.

1. Ta en promenad och förundras över New York Citys gator

Promenera runt Empire State Building| ©Hellotickets
Promenera runt Empire State Building| ©Hellotickets

Att gå är det billigaste och roligaste sättet att ta sig till Empire State Building. En del människor tycker att avstånden i den här staden är för långa för att gå, men sanningen är att om det är din första resa till New York kommer du inte att tycka att promenaden är alltför tröttsam - tvärtom, du kommer verkligen att njuta av den!

Centrum är fullt av turistattraktioner som kommer att underhålla dig på vägen till skyskrapan och få tiden att flyga förbi. På dess gator finns det alltid något som fångar din uppmärksamhet: museer, butiker, skyskrapor, monument, parker... och det är mycket trevligt att gå runt i Big Apple!

Så tveka inte, om du gillar att gå och känner för att ta en trevlig promenad till Empire State Building, så här är avståndet till denna ikoniska skyskrapa från några av de mest populära platserna i staden så att du kan få en uppfattning om hur lång tid du behöver.

Gångavstånd till stadens främsta sevärdheter

Boka dina biljetter till Empire State utan köer

2. Med tunnelbana, för att anlända snabbt och i tid

Användning av New Yorks tunnelbana| ©Hellotickets
Användning av New Yorks tunnelbana| ©Hellotickets

Om du vill hoppa över promenaden i centrum eller om du vill undvika trafiken eftersom du värdesätter snabbhet och punktlighet, är det bästa alternativet för dig att ta New Yorks tunnelbana till Empire State Building.

De viktigaste tunnelbanelinjerna till Empire State är:

  • Från 34th Street - Penn Station (1, 2, 3, A, C och E)
  • Från 34th Street - Herald Square Station (N, Q, R, W, B, D, F och M)
  • Från Grand Central Terminal (4, 5, 6 och 7)

Hur mycket kostar en tunnelbanebiljett?

En enkelbiljett till Empire State Building kostar ** 2,75 dollar**, men om du planerar att använda kollektivtrafiken flera gånger under din vistelse i New York kanske du vill skaffa ett MetroCard, ett uppladdningsbart kort som ger dig rätt att åka buss, tunnelbana och Roosevelt Cable Car.

Du kan inte köpa MetroCard innan du åker till New York, du måste köpa det i en biljettmaskin på en tunnelbanestation - det är enkelt! Du kan till och med dela den med din partner om du väljer att ladda den med kredit i stället för obegränsade resor.

Jag rekommenderar att du läser min guide till New Yorks tunnelbana, där jag steg för steg förklarar hur du köper ett MetroCard, hur du hittar runt i tunnelbanan och andra tips som hjälper dig att ta dig runt i tunnelbanan som en fisk i vattnet.

3. Med sightseeingbuss till Empire State Building

New York Sightseeing Bus| ©Hellotickets
New York Sightseeing Bus| ©Hellotickets

Om du har en biljett till New Yorks sightseeingbuss är det ett alternativ som du inte får missa, eftersom du inte bara kan se några av stadens viktigaste sevärdheter på vägen, utan också kan använda den som ett annat transportmedel. Det är supermysigt!

Hur tar man sig till Empire State Building med turistbuss?

Big Bus Red Route täcker centrum av Big Apple och platser som Empire State Building, så det är mycket lätt att ta sig till skyskrapan med turistbussen.

Om du är intresserad av detta alternativ och vill veta mer information rekommenderar jag att du läser artikeln TheBest Sightseeing Buses in New York.

4. Med stadsbuss, billigt och bekvämt

Med buss på Fifth Avenue| ©Hellotickets
Med buss på Fifth Avenue| ©Hellotickets

Bussen är ett bra alternativ för att ta sig till Empire State Building om du inte har en biljett till sightseeingbussen eller inte vill ta tunnelbanan eftersom du är rädd för att gå till fel hållplats (det finns ett knep för att komma till rätt hållplats!) eller om du är orolig för slutna utrymmen.

Det är också bra om du föredrar att ta tillfället i akt att resa bekvämt sittande medan du betraktar stadsbilden, eftersom det är ganska underhållande. Dessutom är det billigt, eftersom en enkelbiljett kostar lika mycket som tunnelbanan ( 2,75 dollar).

Rekommenderade busslinjer

De linjer som stannar nära Empire State Building är M2, M3, M4, M5, M16 och M34. Du kan kontrollera tidtabellerna på den officiella webbplatsen för New Yorks kollektivtrafik.

Om du väljer att ta bussen till Empire State Building är mitt råd att åka lite tidigare om det skulle uppstå trafikstockningar på vägen och att ha tålamod eftersom trafiken i New York ibland kan vara en enda röra.

5. Med taxi eller Uber, för dem som vill ha personlig service

Med taxi på Manhattan| ©Hellotickets
Med taxi på Manhattan| ©Hellotickets

För dem som inte vill ta itu med tidtabellerna, omstigningarna eller frekvensen i New Yorks kollektivtrafik är ett intressant alternativ för att ta sig till Empire State Building den dörr-till-dörr-tjänst som erbjuds av taxibilar, Lyft eller Uber.

I New York finns det ingen brist på taxibilar, men om du inte känner för att gå ut på gatorna för att leta efter en gratis taxibil är Uber- och Lyft-apparna ett mycket intressant och bekvämt alternativ för att ta sig till Empire State som inte lämnar några lösa ändar.

Hur fungerar de?

Om du inte har provat den här tjänsten än, rekommenderar jag den eftersom den är mycket enkel och kan hjälpa dig ur knipa vid mer än ett tillfälle. För att använda den här typen av transport behöver du bara ladda ner APP:en till din mobil och registrera ett konto.

Du behöver bara ange ursprungs- och destinationsadress och priset, resvägen och den tid det tar föraren att hämta dig beräknas automatiskt. När du har accepterat visar appen nummerplåten för att du ska kunna känna igen bilen som hämtar dig.

Om du dessutom använder appar som Uber eller Lyft behöver du inte oroa dig för att ha kontanter i fickan eller ta fram ditt kort för att betala, eftersom beloppet debiteras direkt på ditt konto. Så bekvämt är det!

6. Ta dig snabbt runt med New Yorks offentliga cyklar

Våga trampa genom New York City| ©Hellotickets
Våga trampa genom New York City| ©Hellotickets

Ett av de mest populära transportmedlen som New York-borna använder för att ta sig runt i staden är de offentliga cyklar som du hittar utspridda längs många gator.

Om du tycker om att cykla kan du förutom att njuta av cykelturen även ta tillfället i akt att utforska staden och njuta av landskapet. Du kommer att se New York från en annan synvinkel, som en lokal invånare som cyklar till jobbet eller hemmen. Och om du är engagerad i miljön är det ingen tvekan om att detta är ett utmärkt sätt att ta sig till Empire State Building.

Citi Bike är ett av de företag som tillhandahåller denna tjänst i Big Apple och den är tillgänglig för både turister och New York-bor - kolla in appen! Den är mycket enkel och intuitiv att använda.

Hur använder man Citi Bike?

När du laddar ner Citi Bike till din mobiltelefon visar appen dig var du befinner dig på en karta över staden, samt närmsta cykelstationer och andra funktioner. På så sätt kan du hyra en var du vill och ta dig till Empire State Building på nolltid. Så här går du tillväga i appen:

  • För att registrera dig fyller du i de obligatoriska fälten och anger ett kreditkort för betalning.
  • Välj en kupong och betala för den.
  • För att låsa upp din cykel kan du nu skanna en QR-kod eller använda cykelnyckeln.
  • Du har några sekunder på dig innan cykeln låses igen, så jag råder dig att ta ut den snabbt och börja trampa.