Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

The Edge New York Biljetter: alternativ, hur man köper dem, öppettider osv.

Om du vill se staden från (bokstavligen) toppen är det här stället för dig. Så här får du biljetter till Manhattans nyaste skyskrapa: The Edge.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

11 minsta läsning

The Edge New York Biljetter: alternativ, hur man köper dem, öppettider osv.

Utsikt från kanten | ©Hellotickets

Med sina 345 meter är The Edge det högsta öppna observatoriet på västra halvklotet. Sedan den nyligen öppnade i mars 2020 erbjuder denna tekniska bedrift med glasgolv en fantastisk panoramautsikt över staden som aldrig tidigare skådats.

Det bästa alternativet

NYC The Edge biljetter

Det billigaste tillträdet till observatoriet The Edge

Säkerställ din plats i New Yorks nyaste skyskrapa genom att köpa din biljett online i förväg och spara tid genom att slippa köerna vid biljettkassan.

Attköpa biljetter till The Edge online är det bästa alternativet eftersom det garanterar att du får tillgång till det datum du vill ha dem och dessutom sparar du pengar genom att det är något billigare än vid biljettkassan.

The Edge är det senaste observationsdäcket som ansluter sig till listan över observatorier i New York tillsammans med Top of the Rock, Empire State Building och One World Observatory. Var och en av dem visar en annan sida av skyskrapornas stad. Om det redan var svårt att välja en, har denna nya spektakulära utsiktspunkt lagts till.

Det ligger på västra sidan av Manhattan i det exklusiva området Hudson Yards, en plats som lovar att bli ett måste i New York. Den skyskrapa som The Edge hänger i heter 30 Hudson Yards, en av de mest populära i området och vars silhuett har förändrat Manhattans skyline.

Varför jaggillar det här alternativet: Detta fantastiska utomhusobservatorium skjuter ut i form av en pil mot New Yorks himmel från den 100:e våningen i denna massiva byggnad på 345 meter, vilket gör Edge till det högsta öppna observatoriet på det västra halvklotet. Se till att du köper din biljett på nätet i förväg.

Rekommenderas om... du vill besöka The Edge till bästa pris utan att slösa tid på biljettkontoret.


Hur man köper biljetter till The Edge vid biljettkontoret

The Edge's glasgolv| ©Hellotickets
The Edge's glasgolv| ©Hellotickets

Om du föredrar att köpa dina biljetter i byggnadens biljettkontor kan du göra det från och med öppettiderna tidigt på morgonen, men du måste betala en extra avgift. Dessutom är det ofta långa köer, så jag rekommenderar inte det. Om du däremot vill köpa biljetter på biljettkontoret är det bästa alternativet, så är det dessa priser du hittar där:

 • Barn (6 -12 år) $33 + avgift
 • Vuxen (13 - 61 år) 38 dollar + avgift
 • Vuxen (+62 år) $36 + avgifter

Om du föredrar att köpa biljetter online, vilket jag rekommenderar till 100 %, kan du jämföra priserna och bestämma vilken biljett som passar bäst för dina behov. Om du är orolig för din budget när du besöker The Edge kan du i den här artikeln kontrollera priserna på biljetter till The Edge.

Var The Edge finns och hur du tar dig dit

Placering av The Edge på Manhattan
Placering av The Edge på Manhattan

Edge Observatory ligger i Hudson Yards, en av New Yorks mest sevärdastadsdelar, och det enklaste sättet att ta sig dit är att åka tunnelbana med tåg 7 (hållplats 34 St. - Hudson Yards). Oavsett var du befinner dig på Manhattan är det lätt att ta sig hit: du kan gå, ta tunnelbanan eller bussen.

Jag berättar mer i artikeln om hur du tar dig till The Edge så att du kan välja det transportmedel som passar dig bäst beroende på var du bor eller vart du ska vandra den dagen.

Hur man tar sig dit

The Edge är förmodligen den mest fantastiska utsiktsplatsen i New York. Den ligger på Manhattans västra sida och har ett mycket originellt perspektiv på staden och skiljer sig från andra utsiktsplatser, närmare floden och mindre centrerad på öns epicentrum. För att gå upp till The Edge med din biljett måste du gå in i köpcentret The Shops at Hudson Yards och gå till fjärde våningen.

Tillgänglighet för särskilda behov

 • För besökare med nedsatt rörlighet är The Edge rullstolsanpassat.
 • Tjänstedjur är välkomna
 • Barnvagn tillgänglig

Öppettider för The Edge

Utsikt från den inglasade utsiktsplattformen vid The Edge| ©Hellotickets
Utsikt från den inglasade utsiktsplattformen vid The Edge| ©Hellotickets

Edge Observatory är i allmänhet öppet varje dag på året mellan 8 och midnatt, men öppettiderna kan ändras under året. Jag rekommenderar att du läser den här artikeln om öppettider och längden på besöket på The Edge om du vill organisera din upplevelse på ett smidigt sätt.

Observera också att vid extrema väderförhållanden (starka vindar eller snöfall) kan observatoriet stängas av säkerhetsskäl.

Bästa tiden att bestiga The Edge

Njuta av utsikten| ©Hellotickets
Njuta av utsikten| ©Hellotickets

Om du letar efter det viktigaste ögonblicket under dagen, året eller din resa för att besöka Edge, ska du alltid komma ihåg att solnedgången från toppen är ett skådespel. På vägen upp kan du njuta av staden både på dag och natt och av himlens otaliga färger (och dess reflektion i Hudson) när solen går ner.

Men om du föredrar att gå upp vid en annan tidpunkt (till exempel när det inte är så mycket folk) kan du läsa min artikel om bästa tiden att gå upp på The Edge för att analysera för- och nackdelar innan du bestämmer dig för när du ska köpa dina biljetter.

Isabels resetips

Tillbringa en eftermiddag med att promenera längs High Line och avsluta promenaden med att testa din svindelkänsla på The Edge i solnedgången för att få den bästa utsikten över staden.

Vad du kommer att se från The Edge

Utsikt över Hudson från kanten| ©Hellotickets
Utsikt över Hudson från kanten| ©Hellotickets

Förutom den spektakulära arkitekturen är det Edge som lockar mest, eftersom det har utsikt över staden i fågelperspektiv: Empire State Building, Central Park, finansdistriktet och Hudson Yards, bland annat.

Är det inte tillräckligt? Jag har beskrivit alla vyer från The Edge i den här artikeln så att du kan få en uppfattning om vad du kan förvänta dig. Dessutom bör du veta att du tack vare den enorma observationsdäcken utomhus och inomhus har 360º utsikt över hela Manhattan.

På en klar morgon kan du se Frihetsgudinnan och Ellis Island!

Hur du tar dig till utomhusobservatoriet The Edge

The Edge exteriör sett underifrån| ©Hellotickets
The Edge exteriör sett underifrån| ©Hellotickets

När du verkligen förstår varför det kallas Edge är det när du kliver in på uteserveringen och närmar dig det vinklade glaset. Du ser östra och södra New York som om du svävar i luften.

Utomhusdelen av Sky Deck är en 700 kvadratmeter stor glasterrass. Här kan du känna hur luften slår mot ditt ansikte och få en oöverträffad 360-graders panoramautsikt över New York. Förutom ön Manhattan kan du se så långt västerut som New Jersey och till och med 129 kilometer djupt in i New York State under dagar med god sikt.

Det kommer att kännas som om du står på kanten av en klippa och om du har någon respekt för höjder kommer din hud att stå på högkant. Adrenalinet stiger om du vågar gå på glasgolvet och tittar ner på New York-trafiken från hundratals meter ovanför dig. Det är en verkligt spännande känsla.

Ta tillfället i akt att besöka drinkar och cocktails

För att fullborda upplevelsen finns det på 100:e våningen en bar med cocktails, champagne och lättare snacks som du kan njuta av inomhus eller utomhus på terrassen med utsikt över New Yorks skyline.

Den interaktiva utställningen i The Edge

Interaktiv utställning i The Edge| ©Hellotickets
Interaktiv utställning i The Edge| ©Hellotickets

När du kommer in i observatoriet hittar du först en interaktiv utställning som visar hur byggandet av Hudson Yards-kvarteret användes som en testplats för olika idéer för att hjälpa staden att förbättra sin hållbarhet och miljöhänsyn.

Den ultrasnabba lyftet

Bilder från insidan av The Edge under klättringen| ©Hellotickets
Bilder från insidan av The Edge under klättringen| ©Hellotickets

Efteråt leder korridorerna i utställningen dig till hissen som tar dig till toppen där det är spännande. Eftersom endast grupper om tio personer i taget kan ta hissen, upplevs väntan i kön med videor om skyskrapan 30 Hudson Yards och en försmak av vad som väntar dig från utomhushimlen på 100:e våningen.

Observatoriet inomhus

Utsikt över staden från The Edge| ©Hellotickets
Utsikt över staden från The Edge| ©Hellotickets

Efter 52 sekunder ombord på hissen, som också är interaktiv, öppnas dörrarna och ger dig tillgång till ett helt inglasat interiört observatorium med en helt spektakulär panoramautsikt över staden från Frihetsgudinnan till Central Park. Att se Hudsonfloden från ovan i all sin prakt är verkligen hisnande.

Roliga fakta om Edge

I Edge's inglasade observatorium| ©Hellotickets
I Edge's inglasade observatorium| ©Hellotickets
 • Den öppnade den 11 mars 2020.
 • Utformad av Koh Pedersen och William Pedersen är utsiktsplattformen The Edge en imponerande teknisk bedrift på 7 500 kvadratmeter.
 • Utomhushimlen sträcker sig 20 meter utåt på 100:e våningen. Plattformen väger 382 ton och består av 15 sektioner som är sammanfogade på 345 meters höjd som ett pussel.
 • Observatoriets glasväggar är bländfria och skapades i en vinkel på 6,6 grader utåt för att undvika att panoramautsikten hindras.
 • The Edge's glasgolv är det enda i sitt slag i New York.
 • Skyskrapan där observatoriet ligger, 30 Hudson Yards, byggdes på bara fyra år och har 110 våningar. På insidan finns en 650 ton tung pendel som styr byggnadens balans.
 • Det tar mindre än en minut att ta sig upp från entrén till observatoriet med Edge's hissar. De stiger med 5,7 meter per sekund.
 • I Hudson Yards skyskrapa 30 finns kontor för kända företag som HBO och CNN.
 • På byggnadens 101:a våning ligger Peak, en café-restaurang med en av de mest fantastiska vyerna i New York.

Lär känna omgivningarna: Hudson Yards

En promenad genom Hudson Yards| ©Hellotickets
En promenad genom Hudson Yards| ©Hellotickets

New York är en stad som lever och förändras ständigt, och för inte så länge sedan föddes det enorma, lyxiga och moderna bostadsområdet Hudson Yards. Området är byggt på platsen för en före detta tågdepå.

Ett så stort, centralt beläget område har varit föremål för önskemål från utvecklare och entreprenörer som såg en guldgruva i denna mark i Midtown New York. För tillfället är det bästa sättet att upptäcka Hudson Yards att gå upp till kanten, men det är inte det enda, och jag berättar om det i den praktiska guide jag har skrivit om Hudson Yards. Saker att göra på Hudson Yards.

Lär känna dig själv: promenera längs High Line

Promenera längs High Line| ©Hellotickets
Promenera längs High Line| ©Hellotickets

High Line har anor från 1930-talet, då tågen körde längs spåren och levererade varor till New York. Med tiden blev den oanvänd och en förening räddade den från att monteras ned som en del av denna fantastiska stads historia, för att omvandla den till ett utrymme fullt av vegetation, väggkonst och skulpturer.

Parken, som har utformats av trädgårdsdesignern Piet Oudolf, landskapsdesignern James Corner och Diller Scofidio + Renfro, har skapats på de gamla upphöjda tågspåren mellan Gansevoort Street och 34th Street och erbjuder ett annorlunda perspektiv på staden genom en blandning av ogräs och andra växter, konstinstallationer, trämöbler och bevarandet av de ikoniska tågspåren på High Line.

Hudson Yards höjdparken är 2 kilometer lång i rak linje och tar ungefär en timme att genomföra. Det är värt ett besök när som helst på året, men jag rekommenderar ett besök särskilt under våren och sommaren. Du kan läsa mer i min artikel om Guide till Hög linje New York City.

Bekanta dig med din omgivning: gå in i The Vessel

Poserar framför The Vessel| ©Hellotickets
Poserar framför The Vessel| ©Hellotickets

Visste du att den här avantgardistiska strukturen är ritad av den engelske arkitekten Thomas Heatherwick, som ritade kitteln för de olympiska spelen i London 2012? Denna futuristiska stålbyggnad som många liknar en bikupa, en vas eller till och med en shawarma har blivit en ikon för Hudson Yards och har sedan öppnandet 2019 blivit en omedelbar succé.

The Vessel ligger halvvägs mellan konstverk och turistattraktion och reser sig mer än 45 meter över marken och har 16 våningar från botten till översta våningen. Den består av 154 trappor som förbinder 80 landningar där du kan stanna upp och njuta av utsikten över Hudson River, kulturcentret The Shed, parken High Line eller de omgivande skyskraporna.

Men den är lika spektakulär på utsidan som på insidan. Byggnadens inre struktur är också hypnotisk när du tittar ner på utsikten.

På sin korta tid har den blivit en av New Yorks mest populära attraktioner och det är långa köer vid biljettkontoret för att komma in. Om du köper biljetter i förväg till The Vessel kan du dock garanteras inträde och slippa väntetiden.

Andra skyskrapor med utsikt över New York-himlen

Utsikt från toppen av klippan| ©Hellotickets
Utsikt från toppen av klippan| ©Hellotickets

Det är uppenbart att New York är lika trevligt till fots som från höjden, och du vet att det finns flera byggnader (vissa mer eller mindre mytiska, andra mer eller mindre moderna) som erbjuder utsiktsplatser och observatorier för att glädja sina besökare. Jag har gjort en jämförelsetabell så att du kan se de största skillnaderna mellan dem på en gång:

 • Empire State Building
 • Från 539 kr
 • Observatoriet: Friluftsliv
 • Våning: 86
 • Utsikt: Chrysler Building, Rockefeller Center, 5th Avenue och på avstånd One World Building.
 • Plats: Midtown Manhattan
 • Bokning
 • Top of the Rock
 • Från 493 kr
 • Observatorium: utomhus
 • Golv: 70
 • Utsikt: Empire State Building, Central Park och på avstånd One World Building.
 • Plats: Midtown Manhattan
 • Boka nu
 • Observatoriet One World
 • Från 502 kr
 • Observatorium: Inomhus
 • Våning: 102
 • Utsikt: Wall Street, Frihetsgudinnan, Brooklyn Bridge och på avstånd Empire State Building.
 • Plats: Södra Manhattan
 • Boka nu
 • Kanten
 • Från 462 kr
 • Observatoriet: utomhus och glasgolv
 • Våning: 110
 • Utsikt: Empire State, Midtown och på avstånd One World Building
 • Plats: Manhattan West
 • Boka nu

Planera ditt besök till andra skyskrapor

Utsikt över staden från toppen av klippan| ©Hellotickets
Utsikt över staden från toppen av klippan| ©Hellotickets

Det råder ingen tvekan om att The Edge är väl värt ett besök, men om du är en av dem som föredrar att välja klassikerna överväger du förmodligen att bestiga Empire State Building eller Top of the Rock i Rockefeller Center. Jag kan inte vara objektiv och jag kan inte uppmuntra dig att välja mellan de tre, men jag kan hjälpa dig att lära dig mer om dem så att du kan välja den som passar bäst för din resa. Här är de artiklar som jag har skrivit om Klättring på Empire State Building y Top of the Rock-Biljetter.

Om du känner för att lämna Midtown och ta dig in i finansdistriktets skyskrapor och hypnotiska ljus är det bästa alternativet One World Observatory, tornet som byggdes som en hyllning till tvillingtornen. Här finns alla uppgifter som du behöver för att besöka den: NYC One World Observatory Biljetter: hur man köper dem, turistpass som inkluderar dem osv..

Och om du letar efter något ännu mer innovativt och som konkurrerar direkt med The Edge har du möjlighet att gå upp på New Yorks nya utsiktsplats The SUMMIT, en otrolig skyskrapa som öppnade 2021 och ligger i hjärtat av Midtown och som kommer att lämna dig med öppen mun, både för sin arkitektur och sin utsikt över staden. Som du kan se upphör New York aldrig att förvåna!

Vanliga frågor

 • Varför är det värt att bestiga The Edge?

  Det är det högsta observatoriet i New York och har nyligen öppnats. Glasgolvet och den spektakulära utsikten över Manhattan gör den till ett måste.

 • Hur mycket tid behöver jag för att njuta av The Edge?

  Du bör räkna med att det tar mellan en och två timmar att uppleva hela upplevelsen: du går upp, njuter av utsikten, går runt i observatoriet och kommer ner igen. Med de begränsningar som Covid-19 medför är kapaciteten mer begränsad och in- och utresetiderna är mer kontrollerade, men du kommer att ha gott om tid att njuta av det.

 • Blir du yr av observatoriet i The Edge?

  Om du har svindel kan du få en liten chock i delen med glasgolvet, men oroa dig inte, eftersom resten av observatoriet är helt glaserat och du inte behöver trampa på glasgolvet om du inte vill, så är det lätt att undvika.

 • Hur ser det ut från The Edge?

  Tack vare sin höjd kan du se praktiskt taget hela Manhattan och delar av dess omgivningar: från Frihetsgudinnan, One World Observatory, Empire State Building, Central Park och Hudsonfloden som omger Manhattan Island.