Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

The Edge New York Biljetter: alternativ, hur man köper dem, öppettider osv.

Om du vill se staden från (bokstavligen) toppen är det här rätt plats för dig. Så här får du biljetter till Manhattans nyaste skyskrapa: The Edge.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

11 minsta läsning

The Edge New York Biljetter: alternativ, hur man köper dem, öppettider osv.

Utsikt från kanten | ©Hellotickets

Med sina 345 meter är The Edge det högsta öppna observatoriet på västra halvklotet. Sedan öppnandet i mars 2020 erbjuder denna tekniska bedrift med glasgolv fantastiska, aldrig tidigare skådade panoramabilder över staden.

Det bästa alternativet

NYC The Edge biljetter

Billigaste sättet att få tillgång till The Edge observatorium

Säkra din plats i New Yorks nyaste skyskrapa genom att köpa din biljett online i förväg och spara tid genom att hoppa över köerna vid biljettkassan.

Att köpa biljetter till The Edge online är det bästa alternativet eftersom du garanteras tillgångtill det datum du vill och du sparar pengar genom att få dem något billigare än i biljettkassan.

The Edge är det senaste observationsdäcket att ansluta sig till listan över New York-observatorier tillsammans med Top of the Rock, Empire State Building och One World Observatory. Vart och ett av dem visar en annan sida av skyskrapornas stad. Om det redan var svårt att välja en, så har nu denna nya och spektakulära utsiktsplats tillkommit.

Den ligger på västra sidan av Manhattan i det exklusiva området Hudson Yards, en plats som lovar att bli ett måste i New York. Skyskrapan som The Edge hänger från heter 30 Hudson Yards, en av de mest populära i området och vars silhuett har förändrat Manhattans skyline.

Varför jag gillar det här alternativet: detta utomhusobservatorium är det högsta på västra halvklotet, så det är värt att klättra upp till 100:e våningen på 345 meters höjd och se den magnifika panoramautsikten över New York.

Rekommenderas om... du vill besöka The Edge till bästa pris utan att slösa tid på biljettkontoret.


Så här köper du biljetter i The Edge-biljettkassan

The Edges glasgolv| ©Hellotickets
The Edges glasgolv| ©Hellotickets

Om du föredrar att köpa dina biljetter i Edges biljettkontor kan du göra det från deras öppettider tidigt på morgonen, men du måste betala ett tillägg. Dessutom brukar det vara långa köer, så jag rekommenderar det inte. Men om du köper på biljettkontoret är ditt bästa alternativ, dessa är de priser du hittar där:

 • Barn (6 -12 år) $33 + avgift
 • Vuxen (13 - 61 år) $38 + avgifter
 • Vuxen (+62 år) $36 + avgift

Om du föredrar att köpa dina biljetter online, vilket jag varmt rekommenderar, kommer du att kunna jämföra priser och bestämma vilken biljett som bäst passar dina behov. Om du är orolig för din budget när du besöker The Edge, kan du i den här artikeln kolla priserna på biljetter till The Edge.

Köp dina biljetter till The Edge

Var är The Edge och hur man tar sig dit

Plats för The Edge på Manhattan
Plats för The Edge på Manhattan

The Edge Observatory ligger i Hudson Yards, en av New Yorks mest sevärdastadsdelar, ochdet enklaste sättet att ta sig dit är med tunnelbana på 7-tåget (hållplats 34 St. - Hudson Yards). Var du än befinner dig på Manhattan är det enkelt att ta sig hit: du kan gå, ta tunnelbanan eller bussen.

Jag berättar mer i artikeln om hur du tar dig till Edge så att du kan välja det transportmedel som passar dig bäst beroende på var du bor eller vart du ska gå den dagen.

Hur man tar sig dit

The Edge är förmodligen den mest fantastiska utsiktspunkten i New York City. Den ligger på västra sidan av Manhattan och har ett mycket originellt perspektiv på staden och skiljer sig en hel del från andra utsiktspunkter, närmare floden och mindre centrerad till öns epicentrum. För att gå upp till The Edge med din biljett måste du gå in i köpcentret The Shops at Hudson Yards och gå till fjärde våningen.

Tillgänglighet för personer med särskilda behov

 • För besökare med nedsatt rörlighet är The Edge tillgängligt med rullstol.
 • Servicedjur välkomna
 • Barnvagn tillgänglig

Köp biljetter till The Edge

Öppettider för The Edge

Utsikt från The Edges utsiktsplattform i glas| ©Hellotickets
Utsikt från The Edges utsiktsplattform i glas| ©Hellotickets

I allmänhet är The Edge Observatory öppet varje dag året runt mellan kl. 08.00 och midnatt, men öppettiderna kan ändras under året. Jag rekommenderar att du kontrollerar denna artikel för öppettider och längd på besöket på The Edge om du vill organisera din upplevelse på ett smidigt sätt.

Observera också att under dagar med extrema väderförhållanden (kraftiga vindar eller snöfall) kan utomhusobservatoriet stängas av säkerhetsskäl.

Köp dina biljetter till The Edge

Bästa tiden att klättra The Edge

Njut av utsikten| ©Hellotickets
Njut av utsikten| ©Hellotickets

Om du letar efter den bästa tidpunkten på dagen, året eller resan för att besöka The Edge ska du alltid komma ihåg att solnedgången från toppen är ett spektakel. På vägen upp kan du njuta av staden både dag och natt och av himlens otaliga färger (och dess reflektion i Hudson) vid solnedgången.

Men om du föredrar att gå upp vid en annan tidpunkt (till exempel när det är mindre folk) kan du läsa min artikel om den bästa tiden att gå upp till The Edge för att analysera fördelar och nackdelar innan du bestämmer dig för när du ska köpa dina biljetter.

Isabels tips

Tillbringa en eftermiddag med att promenera längs High Line och avsluta promenaden med att testa din svindel på The Edge i solnedgången för att få den bästa utsikten över staden.

Vad du kommer att se från The Edge

Utsikt över Hudsonfloden från The Edge| ©Hellotickets
Utsikt över Hudsonfloden från The Edge| ©Hellotickets

Den stora attraktionen med The Edge, förutom dess spektakulära arkitektur, är dess fågelperspektiv över staden. Med sitt bästa läge kan du bland annat se Empire State Building, Central Park, Financial District och Hudson Yards.

Är det inte tillräckligt? Jag har beskrivit alla utsikter från The Edge i den här artikeln så att du kan få en uppfattning om vad du kan förvänta dig. Dessutom bör du veta att tack vare det enorma observationsdäcket utomhus och observationsdäcket inomhus har du 360º utsikt över hela Manhattan.

En klar morgon kan du se Frihetsgudinnan och Ellis Island!

Köp dina biljetter till The Edge

Så tar du dig ut till The Edge utomhusobservatorium

Utsidan av The Edge sedd underifrån| ©Hellotickets
Utsidan av The Edge sedd underifrån| ©Hellotickets

Nu, när du verkligen förstår varför det kallas Edge, kliver du ut på utomhusterrassen och närmar dig de vinklade glasfönstren. Du kommer att se östra och södra New York som om du hängde i luften.

Sky deck utomhus är en 700 kvadratmeter stor glasterrass. Här känner du luftens inverkan på ditt ansikte och har en enastående 360-graders panoramautsikt över New York. Förutom ön Manhattan kan du se så långt västerut som till New Jersey och till och med 129 kilometer djupt in i delstaten New York under dagar med god sikt.

Det känns som om du befinner dig på kanten av en klippa, och om du har någon respekt för höjder kommer din hud att stå på ända. Adrenalinet rusar om du vågar gå på dess glasgolv och titta ner på New York-trafiken under dig hundratals meter upp i luften. Det är en verkligt spännande känsla.

Passa på att besöka området för drinkar och cocktails

För att göra upplevelsen komplett finns det på 100:e våningen en bar som erbjuder signaturcocktails, champagne och lättare snacks att njuta av inomhus eller utomhus på terrassen med utsikt över New Yorks skyline.

Köp dina biljetter till The Edge

Den interaktiva utställningen inne i The Edge

Interaktiv utställning inne i The Edge| ©Hellotickets
Interaktiv utställning inne i The Edge| ©Hellotickets

När du kommer in i observatoriet är det första du ser en interaktiv utställning som handlar om byggandet av Hudson Yards-området som ett testområde för olika idéer för att hjälpa staden att förbättra sin hållbarhet och omsorg om miljön.

Köp dina biljetter till The Edge

Den ultrasnabba hissen

Bilder från insidan av The Edge under färden upp| ©Hellotickets
Bilder från insidan av The Edge under färden upp| ©Hellotickets

Efteråt leder utställningens korridorer dig till hissen som tar dig upp till toppen där spänningen väntar. Eftersom endast grupper om tio personer åt gången kan ta hissen, förgylls väntan i kön med videor av skyskrapan 30 Hudson Yards och en försmak av vad som väntar dig från Outdoor Sky Deck på 100:e våningen.

Köp dina biljetter till The Edge

Observatoriet inomhus

Utsikt över staden från The Edge| ©Hellotickets
Utsikt över staden från The Edge| ©Hellotickets

Efter 52 sekunder ombord på hissen, som också är interaktiv, öppnas dörrarna för att ge dig tillgång till ett helt inglasat inomhusobservatorium som visar en helt spektakulär panoramautsikt över staden från Frihetsgudinnan till Central Park. Att se Hudsonfloden från ovan i all sin prakt är verkligen hisnande.

Köp biljetter till The Edge

Roliga fakta om The Edge

I The Edges inglasade observatorium| ©Hellotickets
I The Edges inglasade observatorium| ©Hellotickets
 • Öppnade den 11 mars 2020.
 • The Edge observationsdäck är designat av Koh Pedersen och William Pedersen och är en imponerande 7 500 kvadratmeter stor teknisk bedrift.
 • Utomhusdäcket sträcker sig 20 meter utåt på våning 100. Plattformen väger 382 ton och består av 15 sektioner som fogas samman på 345 meters höjd likt ett pussel.
 • Observatoriets glasväggar är antireflexbehandlade och har skapats i en vinkel på 6,6 grader utåt för att inte hindra panoramautsikten.
 • The Edges glasgolv är det enda i sitt slag i New York.
 • Skyskrapan där observatoriet är placerat, 30 Hudson Yards, byggdes på bara fyra år och har 110 våningar. Inuti finns en 650 ton tung pendel som styr byggnadens balans.
 • Det tar mindre än en minut för hissarna i The Edge att ta sig upp från entrén till observatoriet. De åker upp med 5,7 meter per sekund.
 • I Hudson Yards skyskrapa 30 har kända företag som HBO och CNN sina kontor.
 • På 101:a våningen i byggnaden ligger Peak, café-restaurangen med en av de mest fantastiska utsikterna i New York.

Köp biljetter till The Edge

Utforska det omgivande området: Hudson Yards

En promenad genom Hudson Yards| ©Hellotickets
En promenad genom Hudson Yards| ©Hellotickets

New York är en levande och föränderlig stad, och för inte så länge sedan föddes det enorma, lyxiga och moderna bostadsområdet Hudson Yards. Området är byggt på platsen för en tidigare tågdepå.

Ett så stort och centralt beläget område har varit ett drömobjekt för byggherrar och entreprenörer som såg en guldgruva i denna mark i Midtown New York. För tillfället är att gå upp till Edge den bästa ursäkten för att upptäcka Hudson Yards, men det är inte den enda, och jag kommer att berätta om det i den praktiska guiden jag har skrivit om Hudson Yards. Saker att göra på Hudson Yards.

Lär känna din omgivning: promenera längs High Line

Promenera längs High Line| ©Hellotickets
Promenera längs High Line| ©Hellotickets

High Line har anor från 1930-talet, då tåg brukade köra längs spåren för att förse New York med varor. Med tiden förföll den och en förening räddade den från att monteras ned som en del av denna fantastiska stads historia, för att omvandla den till en plats full av vegetation, väggmålningar och skulpturer.

Parken, som designades av trädgårdsdesignern Piet Oudolf, landskapsdesignern James Corner och Diller Scofidio + Renfro, skapades på de gamla upphöjda tågspåren mellan Gansevoort Street och 34th Street och erbjuder ett annorlunda perspektiv på staden genom blandningen av ogräs och andra växter, konstinstallationer, trämöbler och bevarandet av de ikoniska High Line-tågspåren.

Den upphöjda parken Hudson Yards är 2 kilometer lång i en rak linje och tar ungefär en timme att gå. Det är värt ett besök när som helst på året, men jag rekommenderar ett besök under våren eller sommaren. Du kan läsa mer i min artikel om Guide till Hög linje New York City.

Lär känna omgivningen: skriv in The Vessel

Posera framför The Vessel| ©Hellotickets
Posera framför The Vessel| ©Hellotickets

Visste du att denna avantgardistiska byggnad ritades av den engelske arkitekten Thomas Heatherwick, som bland annat står bakom kitteln till de olympiska spelen i London 2012? Denna futuristiska stålbyggnad som många liknar vid en bikupa, en vas eller till och med en shawarma har blivit en ikon för Hudson Yards och sedan öppnandet 2019 har den blivit en omedelbar succé.

The Vessel är ett mellanting mellan ett konstverk och en turistattraktion och reser sig mer än 45 meter över marken med 16 nivåer från botten till översta våningen. Den består av 154 trappor med 80 avsatser där man kan stanna till och njuta av utsikten över Hudson River, kulturcentret The Shed, parken High Line eller de omgivande skyskraporna.

Men den är lika spektakulär på utsidan som den är på insidan. Byggnadens inre struktur är också hypnotisk när man tittar ner på utsikten.

Under sin korta livstid har den blivit en av New Yorks mest populära attraktioner och det bildas långa köer vid biljettkontoret för att få tillträde. Men om du köper biljetter till The Vessel i förväg är du garanterad inträde och slipper köa.

Andra skyskrapor med utsikt över New Yorks skyline

Utsikt från toppen av The Rock| ©Hellotickets
Utsikt från toppen av The Rock| ©Hellotickets

Det är tydligt att New York är lika trevligt till fots som från höjderna, och du vet att det finns flera byggnader (vissa mer eller mindre mytiska, andra mer eller mindre moderna) som erbjuder utsiktspunkter och observatorier för att glädja sina besökare. Jag har gjort en jämförande tabell så att du kan se de största skillnaderna mellan dem på ett ögonblick:

 • Empire State
 • Från 546 kr
 • Observatorium: utomhus
 • Våning: 86
 • Utsikt: Chrysler Building, Rockefeller Center, 5th Avenue och på avstånd One World Building
 • Plats: Midtown Manhattan
 • Bok
 • Toppen av berget
 • Från 486 kr
 • Observatorium: utomhus
 • Våning: 70
 • Utsikt: Empire State Building, Central Park och på avstånd One World Building
 • Plats: Midtown Manhattan
 • Boka nu
 • Observatoriet One World
 • Från 486 kr
 • Observatorium: Inomhus
 • Våning: 102
 • Utsikt: Wall Street, Frihetsgudinnan, Brooklyn Bridge och på avstånd Empire State Building
 • Plats: Södra Manhattan
 • Boka nu
 • Kanten
 • Från 463 kr
 • Observatorium: utomhus och glasgolv
 • Våning: 110
 • Utsikt: Empire State, Midtown och på avstånd One World Building
 • Plats: Manhattan West
 • Boka nu

Ordna ditt besök till andra skyskrapor

Utsikt över staden från Top of the Rock| ©Hellotickets
Utsikt över staden från Top of the Rock| ©Hellotickets

Det råder ingen tvekan om att de arkitektoniska förändringarna i Edge är väl värda ett besök, men om du föredrar klassikerna funderar du förmodligen på Empire State Building eller Top of the Rock i Rockefeller Center. Jag kan inte vara objektiv och jag kan inte uppmuntra dig att välja mellan de tre, men jag kan hjälpa dig att lära dig mer om båda så att du kan välja den som passar bäst för din resa. Här är de artiklar jag har skrivit om Klättring på Empire State Building y Top of the Rock-Biljetter.

Om du känner för att lämna Midtown och gå in i finansdistriktets labyrint av skyskrapor och hypnotiska ljus, då är ditt bästa val One World Observatory, tornet som byggdes som en hyllning till Twin Towers. Här är alla detaljer du behöver för att besöka det: NYC One World Observatory Biljetter: hur man köper dem, turistpass som inkluderar dem osv..

Och om du letar efter något ännu mer innovativt och som konkurrerar direkt med The Edge, har du möjlighet att gå upp till New Yorks nya observationsdäck The SUMMIT, en otrolig skyskrapa som öppnade 2021 och ligger i hjärtat av Midtown som kommer att lämna dig med öppen mun, både för dess arkitektur och dess utsikt över staden. Som du kan se upphör New York aldrig att förvåna!