Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Det här är Louvre-museets presentbutik

Stanna till vid Carrousel Louvre och njut av några av de mest intressanta butikerna i hjärtat av museet.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minsta läsning

Det här är Louvre-museets presentbutik

Vy över Louvrens karusell | ©Manon Drogue

Carrousel du Louvre är ett shoppingcenter i Paris som är mycket populärt bland både lokalbefolkningen och besökare. Det är ett utmärkt sätt att ta en paus efter att ha besökt de berömda målningarna och konstverken på Louvren, som jag förresten rekommenderar att du köper din biljett i förväg- det är inte för inte det mest besökta museet i världen!

Det exklusiva centret är öppetsju dagar i veckan och har dussintals butiker, en gourmet food court och en elegant och rymlig miljö. Om du letar efter ett ställe att äta på i närheten av Louvren är Carrousel ett utmärkt val. Det är också rätt ställe att gå till om du letar efter nya kläder, smycken, böcker eller en speciell present att ta med på planet.

Vad är det som är så speciellt med Louvrens butik?

Shoppingcentrets korridorer| ©Mohatatou
Shoppingcentrets korridorer| ©Mohatatou

Byggandet av Carrousel du Louvre sågs som en förlängning av entrén i ett projekt som påbörjades i början av 1990-talet. Carrousel du Louvre öppnade officiellt 1993 och är nu ett av de mest populära shoppingcentren i centrala Paris.

Det är inte bara ett köpcentrum, utan också en konstnärlig plats, eftersom man beslutade att de medeltida ruinerna skulle bevaras på sin ursprungliga plats. De är nu synliga i shoppingcentret Carrousel och utgör en integrerad del av det.

Som om det inte vore nog har man också lagt till skulpturer. Carrousel du Louvre spelar en mer än praktisk roll för Louvren, eftersom den rymmer delar av dess förflutna. Karusellen ger också tillgång till museet.

Köp din biljett till Louvren

Louvrens butiks arkitektur

Inuti Carrousel du Louvre| ©Zoran M.
Inuti Carrousel du Louvre| ©Zoran M.

Carrousel är också arkitektoniskt imponerande: den nedre delen av den berömda glaspyramiden Pyramide du Louvre (Louvrepyramiden), ritad av den kinesiska arkitekten I.M. Pei, är synlig från shoppingcentret. Dessutom innehåller Carrousel du Louvre ett stort utställningsområde där stora årliga evenemang hålls, till exempel Paris fotoutställning.

Arbetet på Grand Louvre och byggandet av Carrousel avslöjade de fantastiska grunderna för det kungliga slottet. Detta är ruinerna av Karl V:s ringmur, en stenmur som utformades för att skydda staden. Den del som syns från shoppingcentret Carrousel du Louvre byggdes på 1500-talet.

Vad du kan köpa i Louvrens butik

Äppelbutik i Carrousel du Louvre| ©Lorenzo Viola
Äppelbutik i Carrousel du Louvre| ©Lorenzo Viola

I köpcentret finns mode, smycken, heminredning, presenter, böcker och många andra specialbutiker.

Förutom det stora utbudet av butiker, inklusive Apple Store, en läderbutik från Lancel och en smyckesbutik från Bickici, har Louvrebutiken de typiska franska varumärkena på ett och samma ställe:

  • Mariages Frères: Tesalong för en paus under en dag av sightseeing och shopping.
  • Fragonard: Varumärke specialiserat på kosmetika.
  • L'Occitane: Fransk kosmetik- och presentbutik med medelpris och hög kvalitet.
  • Comedie-Francaise: Här kan du köpa biljetter till franska komediteatrar.
  • Hertz Biluthyrning: Biluthyrning i Paris, ett mycket bra alternativ att överväga.

Köp din biljett till Louvren

Restaurang i Louvrens butik - Bistrot Benoit

Inne i Bistrot Benoit på Louvren| ©leilavm
Inne i Bistrot Benoit på Louvren| ©leilavm

Restaurangen Bistrot Benoit ligger i hjärtat av museet, precis nedanför pyramiden, och är den enda restaurangen i Louvrens butik, vilket gör att den också kallas "köpcentrets restaurang".

Restaurangen erbjudermenyer och rätter från den franska gastronomin, med en meny som helt förnyats av stjärnkocken Alain Ducasse och som blandar det traditionella med en modern twist, samt ett stort urval av viner och andra drycker som passar till maten.

Vid lunchtid serveras en förrätt, en huvudrätt och en dessert, som också inkluderar ett glas vin eller mineralvatten och kostar cirka 20-30 euro.) Men du kan också njuta ännu mer av maten genom att beställa à la carte som på någon av Paris fina restauranger. Bistrot Benoit**(som ursprungligen hette Cafe Grand Louvre**) erbjuder dig flera alternativ för att njuta av en trerättersmeny i en unik och prestigefylld miljö.

Priser och öppettider för boutique-restaurangen i Louvren

Bistrot Benoit är öppen varje dag utom särskilda helgdagar för frukost mellan kl. 9.00 och 11.30, sedan för lunch från kl. 11.30 och stänger kl. 17.00. Den är också öppen på kvällen fram till 21:45 på onsdagar och fredagar, förutom på sommaren då den har dessa öppettider varje dag.

Det genomsnittliga à la carte-priset varierar från 20 € till 50 €.

Stilen på restaurangen i köpcentret Louvren

Bistrot Benoit välkomnar besökare hela dagen i en vänlig och välkomnande atmosfär. En autentisk miljö i hjärtat av museet. Inredningen har en konstnärlig stil med stolar och bord av zink, mässing, trä och röd sammet (en ganska formell look som passar perfekt in på Louvren). Dessutom hittar du servitörer klädda i traditionell stil med vita förkläden och flugor.

Bistrot Benoit sticker ut under den prestigefyllda glaspyramiden med en yta på 200 kvadratmeter och en kapacitet för 90 personer.

Konditori i Louvren - Konditori Paul

På Patisserie Paul| ©guidobsa
På Patisserie Paul| ©guidobsa

Ett annat av de mest enastående matställena i shoppingcentret är konditoriet. Trots att det är det enda konditoriet i köp centret och erbjuder några av de godaste kakorna, crepes och croissanter, är det inte ett ställe där man spenderar mycket pengar, och det är osannolikt att du hittar något som kostar mer än 8 euro. Det ligger också mycket nära museets entré.

De serverar också frukost på morgonen, vilket är ett mycket smart alternativ för att spara tid och gå direkt till museet, särskilt om du går till Louvren med barn, men du bör notera att det inte öppnar förrän 10:30. Om du föredrar att besöka Louvren tidigare på dagen och vill äta frukost i närheten, rekommenderar jag att du går till kaféerna och matställena nära museet.

Naturligtvis måste det sägas att Paul Patisserie erbjuder mycket kompletta frukostmenyer i fransk stil med kaffe och croissant, den klassiska franska smörgåsen med skinka och smör eller en chokladkaka. Du kan även stanna till för ett lättare mellanmål om du vill besöka museet senare.

Användbar information

  • Plats: Andra våningen, precis nedanför Louvrens pyramid.
  • Öppettider: Kontinuerlig service från kl. 10.30 till 17.30.
  • Priser: Frukost mellan 8 € och 12 € per person.

Rekommendationer för ditt besök i Louvrens butik

Louvrens pyramid| ©Guilhem Vellut
Louvrens pyramid| ©Guilhem Vellut

Shoppa inte bara för shoppandets skull: det är sant att shoppingcentret har många elektronik- och klädbutiker, men jag rekommenderar att du bara köper saker som är exklusiva för museet och som du inte kan köpa någon annanstans. Detta beror på att priserna på varor som inte är relaterade till museet i allmänhet är dyrare.

Dra nytta av ditt läge för att komma in i Louvren: om du planerar att besöka museet och redan har köpt dina biljetter rekommenderar jag att du inte lämnar köpcentret utan går direkt till Louvrens entré. Denna entré har samma namn som köpcentret: Carrousel du Louvre och det är mycket mindre folk än vid huvudentrén (Pyramide).

Köp din biljett till Louvren

Öppettider för Louvrens butiker

Inne i shoppingcentret Louvren| ©bongo vongo
Inne i shoppingcentret Louvren| ©bongo vongo

Carrousel du Louvre är öppen dagligen från kl. 9.00 till 22.00 Med några få undantag är butikerna öppna från kl. 10.00 till kl. 20.00, 7 dagar i veckan.

Viktigt: Varje hörn av Carrousel är tillgängligt för personer med funktionshinder eller rörelsesvårigheter.

Köp din biljett till Louvren

Hur man tar sig till Louvrens butik

Uppochnedvänd pyramid inuti Louvren| ©Carlos ZGZ
Uppochnedvänd pyramid inuti Louvren| ©Carlos ZGZ

Köpcentret ligger på 99, rue de Rivoli. Om du tar tunnelbanan rekommenderar jag hållplatsen Palais Royal-Musée du Louvre (linje 1). Men om du har ditt eget transportmedel, kom ihåg att det finns parkering vid Caroussel du Louvre.

Om du åker buss är linjerna 21, 24, 27, 39, 48, 68, 69, 72, 81 och 95 användbara. Du kan också använda RER-tågen för att ta dig dit; hållplatsen Chatelet - Les Halles där linjerna A, B och D stannar ligger bara 650 meter från restaurangen. Du kan också använda turistbussarna som transportmedel, eller till och med vattenbussarna som åker längs floden Seine och släpper av dig vid hållplatser nära Louvren och restaurangen Bistrot Benoit.

Köp din biljett till Louvren