Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Chicago the Musical - Broadway: all information om föreställningen

Denna klassiker, som förflyttar dig tillbaka till det brinnande 20-talet till jazzens rytm, firar ett kvarts sekel som en ikon för Big Apple. Lyssna på oss... och bli imponerad!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

7 minsta läsning

Chicago the Musical - Broadway: all information om föreställningen

Skylt för ambassadörteaterns föreställning | ©Broadway Tour

Chicago på Broadway är den näst längst pågående Broadway-musikalen i Big Apple, efter den spökliknande levande kroppen av The Phantom of the Opera. Nu firar showen sitt 25-årsjubileum i jazzens tecken!

Denna New York-musikal är inte bara en av de mest långlivade showerna, utan kan också skryta med att den 25 år gammal är en av de mest prisbelönta showerna, med 6 Tony Awards, som anses vara teaterns Oscars. Nästan ingenting!

Om du är säker på att du inte vill missa en av de bästa föreställningarna genom tiderna ska jag i den här artikeln förklara hur du får tag på biljetter till musikalen Chicago på Broadway. Håll ögonen öppna!

Hur mycket kostar biljetter till Chicago The Musical på Broadway?

Premiär för Chicago The Musical| ©Karen & Drew Attanasio
Premiär för Chicago The Musical| ©Karen & Drew Attanasio

Alla musikaler är mycket efterfrågade, men när det gäller Chicago-föreställningen är efterfrågan ännu större. Dag efter dag är det utsålt och det är svårt att få tag på biljetter ens två månader i förväg. Det lägsta priset du kan betala för biljetter är cirka 75 euro och det högsta är 500 euro.

En av de dyraste tiderna är utan tvekan julen, till exempel den 25 december och den 1 januari (nyårsdagen) kostar de billigaste biljetterna 130 euro, nästan 50 euro mer än normalt. Att njuta av julen i New York och dess ljus är dock ett måste för alla resenärer. Här är den definitiva guiden för hur du tar dig runt i staden under den mest magiska tiden på året.

Det bästa alternativet är att köpa biljetter på nätet och i förväg

Av egen erfarenhet rekommenderar jag att du köper dina biljetter på nätet så långt i förväg som möjligt så att din plånbok inte blir lidande. Helst två till tre månader i förväg. Om du bokar online kan du också välja den plats du tycker bäst om, utan att det blir en stor kö bakom dig och i många fall till lägre priser än vid biljettkassan, eftersom det inte finns några särskilda rabatter vid biljettluckan.

Boka dina biljetter till musikalen nu

Hur du får billiga (men riskfyllda) biljetter

In i Ambassador Theatre för att se föreställningen| ©Wilson Loo Kok Wee
In i Ambassador Theatre för att se föreställningen| ©Wilson Loo Kok Wee

Broadway-teatrar erbjuder alternativa sätt att få en billigare biljett. Dessa alternativ är dock ganska osäkra och du kommer sannolikt att missa din biljett. Här är de två vanligaste metoderna:

Alternativ 1: Få dina biljetter i Broadway-lotteriet

Lotteriet: ja, du läste rätt, LOTTERIET. Biograferna organiserar ett slags virtuell bingo där man drar lotter för samma dag till reducerade priser. Det är enkelt: du fyller i formuläret och om du har blivit utvald har du 60 minuter på dig att betala för dina biljetter. Det värsta är att du inte kan planera någonting och att du inte vet förrän i sista minuten om du har varit en av de lyckliga.

Varför jag inte rekommenderar det här alternativet: Det är mer sannolikt att du vinner i EuroMillions än att du får en av de här biljetterna. Tänk på att tusentals människor ansöker om dem varje dag och att de platser som vanligtvis blir kvar är de på platser med nedsatt synlighet.

Alternativ 2: se Chicago med endast stående rum

Det här alternativet är det bästa. Om du inte har något emot att stå på benen i nästan tre timmar och stå ut som en tuff kille är detta alternativ för dig. Hur får man en sådan biljett som kallas "Standing Room"? Musikalen Chicago erbjuder detta alternativ vid biljettkassan två timmar före föreställningens början, men det är inte lämpligt för personer med ryggskott!

Varför jag inte rekommenderar det här alternativet: för att du kommer att bli utmattad och det kommer att vara väldigt obekvämt att stå i så många timmar. Dessutom är det praktiskt taget omöjligt att få en plats på en så fullsatt show som Chicago. Du får alltså stå i kö i flera timmar i onödan.

Boka din biljett till Chicago nu

Vilken teater spelar Chicago på Broadway?

Ambassadörsteatern| ©Yusuke Kawasaki
Ambassadörsteatern| ©Yusuke Kawasaki

Denna klassiker spelas på Ambassador Theatre, en av Broadways äldsta teatrar med ett sekel av historia (den öppnade 1921) och är listad som ett landmärke i New York City.

Denna sal, som under två decennier användes som biograf och tv-studio, är en av de minsta teatrarna på Broadway med en platskapacitet på cirka 1 100. Fördelen? Det är en av de mest rymliga platserna mellan sätena.

Plats: Ambassador Theatre ligger på 219 West 49th Street, mellan Broadway och 8th Avenue.

Visningstider för Chicago på Broadway

Scen från Chicago, The Musical| ©Andrew James
Scen från Chicago, The Musical| ©Andrew James
  • Måndag: 14:30 och 19:00
  • Tisdag: 20 timmar
  • Onsdag: 20 timmar
  • Torsdag: 20 timmar
  • Fredag: 20.00
  • Lördag: 14.30 och 20.00
  • Söndag: kl. 14.30 och kl. 20.00

På grund av sin framgång och det stora mottagandet av publiken är Chicago en av de musikaler som har flest föreställningar per vecka på Broadway. Totalt spelas 10 föreställningar som varar i 2 timmar och 30 minuter, inklusive 15 minuters paus.

Boka dina biljetter till musikalen nu

Vad du kan förvänta dig av Chicago på Broadway

Rollbesättningen i musikalen| ©Andrew James
Rollbesättningen i musikalen| ©Andrew James

Erfarenhet är en färdighet, och det vet teamet på musikalen i Chicago. Det är därför som dessa proffs i årtionden har finslipat föreställningen tills den har blivit ett måste i New York.

Det är en spännande berättelse om girighet, mord och showbusiness. Om du har sett filmen från 2002 med Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones och Richard Gere i huvudrollerna har du en ganska bra uppfattning om vad jag talar om: otrolig live-koreografi, massor av jazz och en omsorgsfullt utformad iscensättning, allt kryddat med hitlåtar som "All That Jazz" och "Razzle Dazzle". Du kommer att få gåshud!

Ett porträtt av det amerikanska samhället på 1920-talet

Musikalen från Chicago utspelar sig på det turbulenta 1920-talet och berättar historien om Roxie Hart, en hemmafru och nattklubbsdansare som mördar sin älskare när han hotar att lämna henne.

I desperat försök att undvika en fällande dom lurar hon allmänheten, media och sin cellkamrat Velma Kelly genom att anlita Chicagos smartaste brottsadvokat för att förvandla sitt onda brott till en lavin av sensationella rubriker.

Föreställningen är baserad på en pjäs som publicerades 1926 av journalisten Maurine Dallas, baserad på verkliga brott som hon själv hade bevakat för Chicago Tribune, och är därför baserad på verkliga händelser.

Nurias resetips

Om du är i New York i sommar får du inte missa det kostnadsfria evenemanget "Broadway in Bryant Park", där du får se Broadways mest populära musikaler i en park för att väcka din aptit!

Kan jag se Chicago på Broadway med barn?

Show under föreställningen| ©Karen & Drew Attanasio
Show under föreställningen| ©Karen & Drew Attanasio

Chicago rekommenderas främst för en vuxen publik. Det finns andra musikaler som Aladdin och Lejonkungen som är utformade för alla målgrupper och som både barn och vuxna kommer att gilla lika mycket.

Det är faktiskt en bra idé att se dessa föreställningar tillsammans med familjen. Här är en liten guide till aktiviteter som du kan göra med barn i New York.

Visste du att Chicago var den första musikalen där minderåriga inte fick komma in? Vid premiären blev det en stor skandal när det puritanska samhället i USA blev rasande eftersom man ansåg att danserna var för sensuella och provocerande för den tiden. Idag rekommenderas den för åldrar från 13 år och uppåt.

Boka din biljett till musikalen nu

Var kan du äta och dricka efter att ha sett Chicago på Broadway?

Hard Rock Cafe på Time Square i New York| ©Heath Cajandig
Hard Rock Cafe på Time Square i New York| ©Heath Cajandig

Om showen har skapat aptit föreslår jag att du laddar upp batterierna med New Yorks bästa snabbmat: amerikanska hamburgare. När allt kommer omkring är du på semester, en tid att sluta räkna kalorier. Mitt favoritställe på Broadway är Hard Rock Café. Här är anledningen till detta.

I denna restaurang hittar du en mängd musikaliska pärlor från legender som The Beatles, rockkungen Elvis Preysler och mer moderna stjärnor som Madonna. Det är ett rock and roll-museum!

Lista över de bästa Broadway-musikalerna

New Amsterdan Theatre på Broadway där Aladdin spelas| ©Ajay Suresh
New Amsterdan Theatre på Broadway där Aladdin spelas| ©Ajay Suresh

Om du efter att ha sett musikalen Chicago redan funderar på vad som kommer härnäst, har vi här en lista över de 10 bästa Broadway-musikalerna för säsongen 2021-2022 i New York. Kolla in dem!

Jämför de bästa Broadway-musikalerna

Ofta ställda frågor

En av de saker som du kan hitta på teatern är| ©Pixabay
En av de saker som du kan hitta på teatern är| ©Pixabay

Kan jag köpa drycker eller mat på teatern?

Ja, det finns stånd på varje våning i teatern där man kan köpa vatten, läskedrycker, alkoholhaltiga drycker och till och med snacks. Du kan också reservera dina drinkar i pausen innan föreställningen börjar. Observera dock att endast vatten på flaska är tillåtet i auditoriet.

Vilka kläder ska jag ha på mig på teatern?

För flera år sedan var det vanligt att publiken skulle klä upp sig för att gå på teater. Numera är det inget krav och det finns ingen officiell klädkod i auditoriet. Du kan ha en avslappnad klädsel.

Kan jag köpa några souvenirer från musikalen Chicago?

Ja, det finns en butik i teatern där du kan köpa T-shirts och souvenirer från Chicago, inspelningen av föreställningen och många andra roliga saker.

Hur är temperaturen i teatern?

Teatern är luftkonditionerad, så mitt råd är att ta med en jacka på sommaren och klä sig i flera lager som en lök på vintern - hellre överklädsel än underklädsel! På så sätt kan du vara säker på att det blir rätt.