Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Bästa bussturerna till Niagara Falls från Nyc

Att besöka Niagara är ett oförglömligt äventyr. Jag berättar alla detaljer så att du kan välja det bussalternativ som passar bäst för dina reseplaner - du kommer inte att ångra dig!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

10 minsta läsning

Bästa bussturerna till Niagara Falls från Nyc

Niagarafallen Skyline | © Cameron Venti

Det finns många skäl att resa till Niagarafallen, men ett av de starkaste skälen är att betrakta det vilda landskapet vid ett av världens mest kända vattenfall - ren natur! Naturligtvis ligger de ganska långt från Big Apple (hela 650 kilometer), men som tur är är bussturer, det mest populära sättet att ta sig dit från New York, ganska bekvämt.

Många äventyrslystna resenärer drömmer om att få se detta underverk på den amerikanska kontinenten. Om du är en av dem och vill få ut det mesta av din resa till New York rekommenderar jag att du läser den här artikeln om de bästa bussturerna för att se Niagarafallen från New York. Jag försäkrar er att denna resa kommer att bli minnesvärd, så läs vidare!

Dagsturer med buss till Niagarafallen

Maid of Mist Tour från den amerikanska sidan för att se Niagarafallen| ©Sue Waters
Maid of Mist Tour från den amerikanska sidan för att se Niagarafallen| ©Sue Waters

Om du redan är övertygad om att du vill åka till Niagarafallen, men efter denna jämförelse fortfarande inte vet hur du ska ta dig dit, är det populäraste alternativet bland resenärer och det mest bekväma att göra det på en organiserad tur. På så sätt behöver du inte slösa tid på att organisera något, du kan avboka om dina planer ändras och du kan vara säker på att få ut det mesta av din tid eftersom du får sällskap av en expertguide som kommer att visa dig höjdpunkterna.

Spara en hotellnatt i New York

Med en dagstur med buss tar det ungefär åtta timmar att resa över natten, vilket är kortare tid än om du skulle ta bussen på egen hand eftersom de privata turerna är nyare, så du sparar en natt i New York. Och med tanke på priserna på boende i Big Apple är det ingen dålig idé, tro mig!

Du tänker säkert att det inte är så bra att sova på en buss, men de är oftast utrustade med wifi och är högklassiga, så du kan få en god natts sömn - för mig flög den förbi på nolltid!

Efter en lugn frukost anländer du till fallen tidigt på morgonen och tillbringar cirka sex timmar med att besöka fallen (med guide). Du kommer tillbaka till New York runt 23.00 med massor av berättelser och foton att visa upp.

Vilka tjänster ingår vanligtvis i dagsturer?

 • Transport med privat buss med wifi ombord.
 • Professionell guide på engelska. Du kommer inte att missa något, till exempel berättelserna om räddningar på sjön - det finns några mycket intressanta historier!
 • Inträde till nationalparken Niagara Falls National Park.
 • Tillträde till Cave of the Winds eller Terrapin Point (november till april).

Användbar information och priser för dagsturer till Niagarafallen

 • Pris: från 167 euro (olika rabatter är tillgängliga).
 • Total tidsåtgång: cirka 22 timmar.
 • Rekommenderas om... du bara har några få dagar i New York och vill få ut det mesta av din tid.

Boka din dagstur till Niagarafallen

Niagarafallen två dagars bussturer

Kryssning med Maid of the Mist| ©Ansel Adams
Kryssning med Maid of the Mist| ©Ansel Adams

Om du hellre vill ta det lugnt och njuta av naturen och vattnet (bokstavligen) rekommenderar jag en tvådagarsresa till Niagarafallen. För mig är detta det bästa alternativet för att koppla bort New York Citys liv och rörelse och njuta av moder jords spektakulära landskap - tillsammans med Amazonas är det en av de vackraste platser jag någonsin sett!

Två dagars rundtur

På den här tvådagarsutflykten åker du med buss runt 06.30 för att få ut det mesta av dagen och stannar till vid olika platser, till exempel den imponerande Watkins Glen Canyon (där du måste gå ner för mer än 800 trappor) och Seneca Lake. Att ta flera pauser gjorde resan mycket trevlig för mig. Därefter besöker du både den amerikanska och den kanadensiska sidan av fallen, så glöm inte att ta med dig ditt pass!

När du väl är där kan du besöka Niagara Falls National Park och bli blöt (upp till benet) ombord på Maid of the Mist, den närmaste kryssningen till vattenfallen och endast för de mest orädda. När du återvänder nästa dag har du förmodligen (beroende på utflykterna) möjlighet att stanna till och shoppa på någon av New Yorks bästa lyxbutiker.

Vad brukar tvådagsturer innehålla?

 • En professionell guide som följer med gruppen.
 • Transport med privat buss.
 • En natt på hotell, vanligtvis med kontinental frukost.
 • Sightseeingtur till Niagarafallen.
 • Entré till Niagara Falls National Park på den amerikanska och kanadensiska sidan - två för en!
 • Och min favorittjänst: kostnadsfri avbokning i händelse av oförutsedda händelser.

Användbar information och pris för tvådagarsutflykten

 • Pris: från 318 €.
 • Total längd: 2 dagar.
 • Rekommenderas om... du kommer att vara i New York i minst en vecka.

Jämför de två turerna

Är det bättre med en endags- eller tvådagarsresa? Detta är miljonfrågan. Om jag fick betalt för alla gånger jag har fått den här frågan skulle jag förmodligen bli rik. Men jag förstår dig, det är normalt... Jag hade också mina tvivel. Om du inte vet hur många dagar du ska åka kommer jag i det här inlägget att jämföra för- och nackdelar med en- och tvådagarsresor från New York så att du kan välja det alternativ som passar dig bäst och bygga din resa efter dina önskemål!

Här finns också den definitiva guiden till de 10 bästa sakerna att se och göra i Niagarafallen, så att du inte kommer att ha tråkigt i en enda minut om du åker dit i två dagar.

Boka din tvådagars busstur till Niagarafallen

Fyra dagars bussturer till Niagara, Washington och Philadelphia

Inuti Niagarafallen som en del av rundturen| ©Sue Waters
Inuti Niagarafallen som en del av rundturen| ©Sue Waters

Om du som jag gillar att resa med stil och besöka så många platser som möjligt, ska du vara uppmärksam! Du kanske är intresserad av den här typen av utflykter: kan du tänka dig att besöka Niagarafallen, Philadelphia, Washington och Amish Country på en och samma tur? I det här fallet är vägen och de människor du möter en del av upplevelsen. Att resa ensam är inget problem.

Att besöka dessa tre platser kan vara ett mycket ekonomiskt alternativ om du vill! Föreställ dig hur mycket pengar det skulle kosta att besöka dessa tre städer var för sig. Räkna ut det. Du har märkt det, eller hur? I det här fallet och för att spara så mycket som möjligt är det bäst att göra en fyradagarsresa, särskilt om du reser med din familj. Att köpa så många flygresor till olika platser och se dem på egen hand kan vara vansinnigt.

Men det finns också möjlighet att besöka Washington City från New York på en rundtur eller att göra samma sak genom att boka en rundtur till Philadelphia från New York.

Vad brukar fyra dagars bussresor innehålla?

 • Professionell engelsktalande guide så att du inte missar något!
 • Transport i en liten 15-personers skåpbil eller buss.
 • Tre övernattningar på hotell inklusive skatter och frukost för att hålla dig igång.
 • Inträde till nationalparken Niagara Falls.

Användbar information och priser för fyra dagsturer

 • Pris: från 644 euro.
 • Total längd: 4 dagar.
 • Rekommenderas om... du vill få ut det mesta av din vistelse i USA.

Boka en fyradagstur

Hur är bussresan till Niagarafallen?

Buss till Niagarafallen| ©Tiempo de Aventuras
Buss till Niagarafallen| ©Tiempo de Aventuras

Niagarafallen ligger på gränsen mellan USA och Kanada och även om det finns olika sätt att ta sig till Niagarafallen från Big Apple, t.ex. med tåg, flyg eller bil, är det mest ekonomiska och praktiska alternativet att resa med buss. Här är anledningen till detta.

Det bästa sättet? Till skillnad från flyget har bussen inte så strikta tidtabeller och du behöver inte boka så långt i förväg. Med detta transportmedel kan du utnyttja hela dagen och göra en skräddarsydd resa utan att vara beroende av flygplatser.

Den här resan, med de flesta företag, tar vanligtvis 9 eller 10 timmar och avgår från New York tidigt på morgonen, även om det finns några utflykter som reser på natten, så du sparar mycket pengar på hotellet. Jag ska berätta hur du gör senare!

Lyckligtvis är de flesta bussarna ganska moderna och har wifi och eluttag för din surfplatta, dator och mobiltelefon, och vissa bussar ger dig till och med en flaska vatten! Det finns också stopp längs vägen så att du kan sträcka på benen.

Om du vill att resan ska bli roligare föreslår jag att du tar med dig en bok eller laddar ner en film i förväg. Du kommer att bli mer underhållen! Men med den längtan och spänning som du kommer att ha efter att få se vattenfallen kommer det att kännas som en kort promenad.

Vilka tjänster ingår i bussarna?

 • Wifi
 • Elektrisk kontakt
 • Vattenflaska (endast vissa)
 • Sittplatser med plats för att sträcka ut benen

Boka en busstur till Niagarafallen

Hur man åker buss på egen hand

Greyhound-bussar| ©Chris Sampson
Greyhound-bussar| ©Chris Sampson

Det finns två sätt att resa med buss till Niagara Paradise : ta en buss på egen hand eller en organiserad tur. Om du bestämmer dig för att åka till fallen på egen hand tar det några timmar. Om du till exempel använder Greyhound-bussar, ett av de mest populära bussbolagen i USA och med det största antalet linjer, tar det cirka 9,5 timmar och du måste byta buss i Buffalo.

Hur mycket kostar bussen från New York till Niagara?

Prisskillnaden mellan att boka samma vecka eller en eller två månader i förväg är enorm. Om du köper en biljett för Greyhound för samma vecka kan det kosta cirka 150 euro för en tur- och returresa, den billigaste biljetten, även om den inte alls är billig! Om du däremot köper den i god tid hos samma bolag, en månad i förväg, kan du betala 100 euro för den billigaste biljetten för båda resorna.

Välj mellan ekonomiklass, premiumklass och flexiklass

Normalt kan du också välja vilken klass du vill resa i: ekonomiklass, superior eller flexibel.** I den sistnämnda klassen får du fler bekvämligheter, till exempel prioriterad ombordstigning, möjlighet att ändra resedatum och möjlighet att ta med sig två bagage (i ekonomiklass är endast ett bagage tillåtet, som på lågprisflyg), bland andra tjänster. I de bästa kategorierna är priset dock mycket högre.

Buss på egen hand eller på en organiserad tur?

I mitt fall valde jag, efter att ha vägt de olika möjligheterna, att åka buss på en organiserad tur. Prisskillnaden var minimal och det var svårt att jämföra de olika webbsidorna för bussar på engelska och i dollar. Så jag valde att glömma allt och... leva livet!

Företag som är verksamma:

Är flyg eller buss bättre? Fördelar och nackdelar

Flygfoto av Niagarafallen| ©FoundIn_A_Attic
Flygfoto av Niagarafallen| ©FoundIn_A_Attic

Fördelar med att flyga

Om du är en av dem som gillar att resa bekvämt, inte slösar bort en sekund på resan och inte har något emot att betala mer, är planet ditt alternativ. Om du inte köper den i förväg är den dock inte billigare än bussen ( skillnaden kan vara mer än 100 euro).

Den billigaste biljetten mellan New York flygplats (John F Kennedy) och Buffalo flygplats är 88 euro, vilket är ett fynd! Du får dock detta pris om du köper den i januari, som är den billigaste månaden under lågsäsong för att åka till fallen. Resan tar en och en halv timme. Om du vågar åka vid den här tiden på året, ta med dig en bra jacka, hatt och handskar och värm dig!

Nackdelar med planet

Från och med mars blir det dock mer komplicerat och biljetten kostar mer än 200 euro, vilket är dubbelt så mycket som bussbiljetten. På helgerna är flygningarna ännu dyrare.
Dessutom kan tidtabellskombinationerna ibland, till skillnad från bussen eller utflykterna (där du sover över natten)
sova på natten), är tidtabellskombinationerna mycket dåliga, eftersom de kan bryta upp dagen och du kan
Var försiktig med det!

En annan aspekt som jag inte gillar är att du också måste ta hand om transfer från flygplatsen till fallen och vice versa, vilket ökar priset ännu mer ** Så mitt råd är att resa med flyg endast om du får ett bra erbjudande, den typ vi gillar!

Tips för att få ut det mesta av din bussresa

Turiststopp Niagarafallen| ©Shlomo Shalev
Turiststopp Niagarafallen| ©Shlomo Shalev

När jag packar min resväska har jag alltid en känsla av att jag har glömt något. Känner du samma sak? Ta en penna och ett papper och... anteckna! Här är en lista över de viktigaste sakerna som du måste packa i bagaget och på bussen om du vill att resan ska bli lyckad, men var försiktig! Det första du bör packa är, som jag har förklarat, en rejäl mackintosh för fallen och massor av hobbies för vägen.

 • Skaffa en liten ryggsäck för resan: Det är det bekvämaste sättet att bära dina tillhörigheter.

 • Glöm inte öronproppar och mask för bussen.

 • Elektroniska apparater: Jag rekommenderar att du tar med dig en surfplatta eller dator på resan, den kommer att bli din bästa allierade under de åtta timmarna på vägen! Oroa dig inte om du inte har haft tid att ladda ner dina favoritfilmer och spel, för i nästan alla transportmedel finns .... Det finns gratis wifi!

 • Böcker: som Cervantes, vår mest berömda författare, brukade säga: "Den som läser mycket och går mycket, ser mycket och vet mycket". Jag föreslår att du utnyttjar bussen för att hämta din favoritroman, den du aldrig hinner läsa. Du är på semester!

 • Ta på dig sportiga och praktiska kläder: tänk på att dagen kommer att bli lång och att du kommer att sova på bussen. Jag rekommenderar att du tar med dig en jacka för luftkonditioneringen, även om det är sommar! Det är också en bra idé att ta med sig extra kläder om du skulle bli blöt vid fallen.

Och när det gäller tips för att besöka fallen...

 • Använd vattentäta skor. Många sträckor går under vattenfallen och är hala, så välj bra vandringskängor!

 • Ta på dig en mackintosh eller en bra vattentät jacka: Om det är vinter kan du till och med ta med dig din skidjacka. Tro mig, att vara så torr som möjligt gör hela skillnaden.

 • Köp vatten att dricka på bussen och lite snacks för stoppen, för det är en lång, lång väg.

 • Lägg ditt hjärta i det, prata med dina medvandrare och förbered din kamera (om det kan vara en GoPro- eller vattenkamera, desto bättre) för att föreviga detta underverk. Le och säg... Cheese!