Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Biljetter till Alhambra Palats

Granada skulle inte vara detsamma utan Alhambra, ett av Spaniens mest imponerande monument och ett av de mest besökta varje år.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minsta läsning

Biljetter till Alhambra Palats

Alhambra i Granada | Jorge Fernández Salas

Alhambra, som har förklarats vara ett av UNESCO:s världsarv, lämnar ingen besökare oberörd. När du väl har satt din fot i Granada och fördjupat dig i Alhambras majestät kommer du aldrig att bli densamma igen.

På grund av det stora antalet besökare är det bäst att boka biljetter i förväg och på nätet för att se till att det finns lediga biljetter på de datum du vill resa. Här är de bästa alternativen.

Det bästa alternativet

Alhambra komplett: biljettkörning Nasrid Palace och Generalife med guide

Biljetter till Alhambra, till bästa pris och med guide inkluderad.

Med den här biljetten kommer du in i Alhambra utan att behöva köa (viktigt) och du kommer att besöka Alhambra, Nasridpalatset och Generalife med en expertguide.

Längd: 3 till 4 timmar

Den här guidade turen, som är tillgänglig alla dagar i veckan, omfattar Nasridpalatset och Generalife samt ingången till Alhambra.
och du kan välja mellan 4 olika tidtabeller (två på morgonen och två på eftermiddagen).

En specialiserad guide följer med dig under besöket och förklarar i detalj den historiska, symboliska och arkitektoniska bakgrunden till Alhambras majestät.

Det bästa av allt är att du kommer att besöka Alhambra i mer än 3 timmar och att du har möjlighet att ställa frågor eller rekommendationer till guiden, vilket gör denna biljett till ett mycket komplett alternativ.

Varför välja det här alternativet: Det här alternativet är det mest kompletta till ett mycket rimligt pris. Den omfattar Alhambra, Nasridpalatset och Generalife, med tillgång till en professionell guide och möjlighet att hoppa över kön.

Rekommenderas om... du vill köpa en biljett för att lära känna Alhambra på djupet och samtidigt spara på din budget.


Hur mycket kostar biljetter till Alhambra?

Alhambras inredning| ©Victoriano Izquierdo
Alhambras inredning| ©Victoriano Izquierdo

Det finns flera olika typer av biljetter och priset kan variera beroende på vilken du väljer: hos Hellotickets kan du till exempel välja mellan den billigaste biljetten för 31 euro (inklusive guidad tur) och den mest exklusiva för 41 euro om du vill besöka Alhambra i en liten grupp. Båda biljetterna inkluderar tillträde utan kö.

Om du planerar ditt besök till Alhambra och vill veta mer om vilken budget du behöver rekommenderar jag att du läser min artikel om biljettpriserna till Alhambra.

Boka ditt besök till Alhambra

Vad ingår i inträdesbiljetten till Alhambra

Generalife| ©Fran Fernández
Generalife| ©Fran Fernández

De biljetter som du kan köpa på Hellotickets inkluderar inträde utan köer till Alhambra, Nasridpalatset och Generalife. De är de mest kompletta eftersom de också inkluderar en guidad tur i hela komplexet så att du inte missar det viktigaste av en sådan majestätisk plats.

Boka ditt besök till Alhambra

Skaffa biljetter till nattbesöket i Alhambra

Karl V:s palats upplyst på natten| ©dr_zoidberg
Karl V:s palats upplyst på natten| ©dr_zoidberg

Om Alhambra är imponerande i dagsljus är den magi som den utstrålar på natten överväldigande. Det är därför det är möjligt att gå in i Alhambra med en nattbiljett och njuta av den upplyst av stjärnljus.

Om det är första gången du är i Granada kommer du förmodligen att föredra att besöka staden på dagen, men om du vill fly från folkmassorna och njuta av en lugn rundtur med mindre folk runt omkring dig är nattbiljetterna ett bra alternativ.

I den här artikeln om nattliga besök i Alhambra hittar du allt du behöver för att planera ditt besök på natten och veta vad du kan förvänta dig när du besöker det majestätiska Alhambra sent på dagen.

Boka ditt besök till Alhambra

Hur lång tid tar det att se Alhambra?

Dekoration av en innergård i Alhambra| ©Austin Gardner
Dekoration av en innergård i Alhambra| ©Austin Gardner

Det tar mellan 3 och 4 timmar att gå runt i Alhambra. Det är ett mycket stort komplex med stora trädgårdar, innergårdar och salar, detaljerade tak, pelare och fontäner som du kommer att vilja beundra vid varje tillfälle.

Besöket i Alhambra med en expertguide kommer att ta ungefär 3-4 timmar och därefter har du fri tid att vandra runt i Alhambra på egen hand.

Boka ditt besök till Alhambra

Alhambra öppettider

Alhambra är öppet alla dagar i veckan, alla dagar på året (utom jul och nyår). Alhambras öppnings- och stängningstider kan dock variera beroende på sommar- eller vintersäsong (från 8:30 till 18:00 på vintern och från 8:30 till 20:00 på sommaren).

Öppettiderna kan också variera beroende på om du planerar att besöka Alhambra på dagen eller på natten. Jag rekommenderar i alla fall att du läser min artikel om Alhambras öppettider för att planera ditt besök mer detaljerat.

Boka ditt besök till Alhambra

Vilken dag är bäst att besöka Alhambra?

Partal Palace| ©Cayetano Gros
Partal Palace| ©Cayetano Gros

Med tanke på det stora antalet besökare är det lämpligt att undvika helger och helgdagar för att kunna besöka den i lugn och ro och undvika folkmassorna.

Det är dock inte alltid möjligt, men oroa dig inte. Alhambra är ett mycket stort komplex med många utomhusområden, så besöket är mycket dynamiskt och trevligt även om det är mycket folk. Du kommer inte att känna dig överväldigad.

Boka ditt besök till Alhambra

Kan jag gå in gratis i Alhambra?

Karl V:s fästning och palats| ©Marco Montero Pisani
Karl V:s fästning och palats| ©Marco Montero Pisani

Under helgerna kommer invånarnai Granada att ha gratis tillträde till Alhambra. Tack vare Diputación de Granada finns det varje helg en viss kvot av gratis biljetter för att uppmuntra lokala turister att besöka området tills det är full kapacitet.

Du kan kontrollera villkoren på Patronatos webbplats. Om du inte är medborgare eller bosatt i Granada måste du boka en guidad tur eller betala för dina biljetter.

Om du planerar ditt besök till Alhambra och vill veta mer om vilken budget du behöver rekommenderar jag att du läser min artikel om hur du får gratis eller rabatterade biljetter till Alhambra.

Boka ditt besök till Alhambra

Köp biljetter till Alhambra i biljettkassan

Detalj av den vackra dekorationen i Alhambra| ©Callum Parker
Detalj av den vackra dekorationen i Alhambra| ©Callum Parker

Om du bestämmer dig för att besöka Alhambra i Granada på egen hand och köper dina biljetter på biljettkontoret måste du köpa dem på dagen, beroende på tillgänglighet och endast upp till två timmar före besöket, vilket kanske inte passar in i din reseplan.

Eftersom Alhambra i Granada är så populärt är det mycket vanligt att det bildas långa köer vid biljettkontoret och det är möjligt att Alhambra är slutsålt när det är din tur. I så fall kan du försöka gå upp tidigt och vara på biljettkontoret klockan 8 på morgonen för att pröva lyckan. Du kanske kan få tag på en reservbiljett, men det är oftast svårt, om inte omöjligt.

Boka ditt besök till Alhambra

Är biljetterna nominella och måste jag visa upp mitt pass eller ID-kort?

Utsikt över Alhambra| ©Jorge Fernández Salas
Utsikt över Alhambra| ©Jorge Fernández Salas

Det stämmer. Biljetter till Alhambra är personliga och kan inte överlåtas. Av säkerhetsskäl och för att bevara monumentet måste alla besökare visa upp sitt pass, sitt identitetskort eller en personlig identitetshandling i original som utfärdats av det egna landet.

Personalen på Alhambra utför id-kontroller av besökarna, så för att få tillträde till monumentet måste man visa upp biljetterna och en identitetshandling.

För att se till att ditt besök på Alhambra går smidigt rekommenderar jag att du, förutom att identifiera dig med ID-kort eller pass, tar en titt på den här guiden med tips om hur du besöker Alhambra i Granada. Låt ingenting förstöra ditt besök!

Boka ditt besök till Alhambra

Hur man tar sig till Alhambra

Det är inte svårt att ta sig till Alhambra och som det är varje gång du går i Granada kommer du att njuta av varje gata och varje hörn. Dessutom har hela komplexet mycket goda förbindelser med stadens centrum, så du kan inte bara gå dit, utan du kan också ta stadsbussen eller turisttåget om du föredrar det (med barn är det definitivt det roligaste alternativet).

Å andra sidan kan du, som i alla städer, alltid ta en taxi om du vill ha det bekvämare, eller till och med komma med din egen bil om du föredrar det (det sistnämnda alternativet är mycket bekvämt men inte så praktiskt, eftersom du måste betala för parkering). Jag berättar allt om det här: hur du tar dig till Alhambra.

Boka ditt besök till Alhambra

Kan jag besöka Alhambra med barn?

Självklart kan du besöka Alhambra i Granada med barn! Alhambra och dess legender är en stor attraktion för både unga och gamla, och det är ett lämpligt besök för hela familjen. Guiderna är vana vid att ha barn med i grupperna och om du sätter dem i ett sammanhang med vad de kommer att se innan de anländer, kommer de att förstå det mycket bättre och de kommer att bli mycket nöjda med turen.

Kom ihåg att ha bekväma skor och framför allt skydda dem från värmen om du besöker staden under de varmare månaderna. Annars har du inget att oroa dig för - njut!

Boka ditt besök till Alhambra

Var du kan äta i närheten av Alhambra

Efter (eller före) besöket i Alhambra kanske du blir sugen och behöver stanna och ladda batterierna. Även om det kan tyckas att du inte kan hitta något av god kvalitet och pris i närheten av en sådan turistorienterad plats, oroa dig inte: jag har sammanställt en guide med de bästa ställena att äta i närheten av Alhambra så att du går därifrån med en god smak i munnen.

Boka ditt besök till Alhambra