Biljetter till Alhambra Palats

Granada skulle inte vara detsamma utan Alhambra, ett av Spaniens mest imponerande monument och ett av de mest besökta varje år.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minsta läsning

Biljetter till Alhambra Palats

Alhambra i Granada | Jorge Fernández Salas

Alhambra har förklarats som världsarv av UNESCO och lämnar ingen besökare oberörd. När du väl har satt din fot i Granada och fördjupat dig i Alhambras majestät kommer du aldrig att bli densamma igen.

På grund av det stora antalet besökare är det bäst att boka biljetter i förväg och på nätet för att vara säker på att det finns lediga biljetter på de datum du vill resa. Här är de bästa alternativen.

Det bästa alternativet

Alhambra och Nasrid Palats biljetter

Biljetter till Alhambra, till bästa pris och med ett besök i Nasridpalatset inkluderat.

Med den här biljetten kommer du in i Alhambra utan att behöva köa (viktigt) och du kan besöka Alhambra, Nasridpalatsen, Karl V:s palats och museet i din egen takt.

Denna biljett utan köer, som är tillgänglig alla dagar i veckan, omfattar Alhambra och Nasridpalatset och du kan välja mellan morgon eller eftermiddag.

Det bästa av allt är att du kan besöka Alhambra i din egen takt. Allt du behöver göra är att ta med dig legitimation och visa upp din digitala biljett vid ankomsten. På så sätt slipper du slösa tid vid ingången till monumentet och kan ägna den åt att upptäcka det imponerande muslimska komplexet, det bäst bevarade i världen.

Varför välja det här alternativet: Det här alternativet är det mest kompletta för ett mycket rimligt pris. Det inkluderar Alhambra, Nasridpalatsen, Karl V:s palats och Alhambrammuseet, samt tillgång till att hoppa över kön.

Rekommenderas om... du vill få din biljett för att se Alhambra på djupet samtidigt som du sparar på din budget.


Hur mycket kostar biljetter till Alhambra?

Interiördekoration i Alhambra| ©Victoriano Izquierdo
Interiördekoration i Alhambra| ©Victoriano Izquierdo

Det finns flera olika typer av biljetter och priset kan variera beroende på vilken du väljer: på Hellotickets kan du till exempel välja mellan den billigaste biljetten för 26 € (inklusive Nasridpalatset) och den mest exklusiva för 41 € om du vill besöka Alhambra i en liten grupp. Båda biljetterna inkluderar tillträde utan att gå i kön.

Om du planerar ditt besök till Alhambra och vill veta mer om vilken budget du behöver rekommenderar jag att du läser min artikel om biljettpriserna till Alhambra.

Boka biljetter till Alhambra

Vad som ingår i Alhambras entrébiljett

Generalife| ©Fran Fernández
Generalife| ©Fran Fernández

De biljetter du kan köpa i Hellotickets inkluderar inträde utan köer till Alhambra och även inträde till Nasridpalatset och inträde till Generalife. Naturligtvis har du också möjlighet att boka en guidad tur i hela komplexet så att du inte missar det viktigaste av en så majestätisk plats.

Boka biljetter till Alhambra

Köp biljetter till nattvandringen i Alhambra

Karl V:s palats upplyst på natten| ©dr_zoidberg
Karl V:s palats upplyst på natten| ©dr_zoidberg

Om Alhambra imponerar i dagsljuset är magin som det avger under natten överväldigande. Därför är det möjligt att gå in i Alhambra med en nattbiljett och njuta av den upplyst i stjärnljuset.

Om det är första gången du är i Granada kommer du förmodligen att föredra att besöka den på dagen, men om du vill undkomma folkmassorna och njuta av en lugn rundtur med mindre folk omkring dig är nattbiljetterna ett utmärkt alternativ.

I den här artikeln om nattbesök i Alhambra hittar du allt du behöver för att planera ditt besök på natten och veta vad du kan förvänta dig när du besöker det majestätiska Alhambra sent på dagen.

Boka ditt besök till Alhambra

Hur lång tid tar det att se Alhambra?

Dekoration av en innergård i Alhambra| ©Austin Gardner
Dekoration av en innergård i Alhambra| ©Austin Gardner

Det tar mellan 3 och 4 timmar att besöka Alhambra. Det är ett mycket stort komplex med en enorm omfattning av trädgårdar, innergårdar och salar, detaljerade tak, kolonner och fontäner som du vill beundra vid varje tillfälle.

Besöket i Alhambra med en expertguide kommer att pågå lika länge, cirka 3-4 timmar, och därefter har du fri tid att vandra runt i interiören igen i lugn och ro.

Boka biljetter till Alhambra

Öppettider för Alhambra

Alhambra är öppet alla dagar i veckan, alla dagar på året (utom jul och nyår). Alhambras öppnings- och stängningstider kan dock variera beroende på sommar- eller vintersäsong (från 8:30 till 18:00 på vintern, från 8:30 till 20:00 på sommaren).

Öppettiderna kan också variera beroende på om du planerar att besöka Alhambra på dagen eller på natten. I vilket fall som helst rekommenderar jag att du läser min artikel om Alhambras öppettider för att planera ditt besök mer i detalj.

Boka biljetter till Alhambra

Vilken dag är bäst att besöka Alhambra?

Partalpalatset| ©Cayetano Gros
Partalpalatset| ©Cayetano Gros

Med tanke på det stora antalet besökare är det bäst att undvika helger och helgdagar för att kunna besöka Alhambra i lugn och ro och undvika folkmassorna.

Detta är dock inte alltid möjligt, men oroa dig inte. Alhambra är ett mycket stort komplex med många utomhusområden, så besöket är mycket dynamiskt och trevligt även om det är mycket folk. Du kommer inte att känna dig överväldigad.

Boka biljetter till Alhambra

Är det gratis att gå in i Alhambra?

Karl V:s fästning och palats| ©Marco Montero Pisani
Karl V:s fästning och palats| ©Marco Montero Pisani

Granadaborna kan gå in gratis i Alhambra under helgerna. Tack vare Diputación de Granada finns det varje helg en viss kvot av gratis biljetter för att uppmuntra lokala turister att besöka Alhambra tills full kapacitet är uppnådd.

Du kan kontrollera villkoren på Patronatos webbplats. Om du inte är medborgare eller bosatt i Granada måste du boka en guidad tur eller dina betalda biljetter.

Om du planerar ditt besök till Alhambra och vill veta mer detaljer om den budget du behöver rekommenderar jag dig att läsa min artikel om hur du får gratis eller rabatterade biljetter till Alhambra.

Boka biljetter till Alhambra

Köp biljetter till Alhambra i biljettkassan

Detalj av den vackra dekorationen i Alhambra| ©Callum Parker
Detalj av den vackra dekorationen i Alhambra| ©Callum Parker

Om du bestämmer dig för att besöka Alhambra i Granada på egen hand och köper dina biljetter på biljettkontoret måste du köpa dem på dagen, i mån av plats och endast upp till två timmar före besöket, vilket kanske inte passar in i din reseplanering.

Med tanke på Alhambras stora popularitet i Granada är det mycket vanligt att det bildas långa köer vid biljettkontoret, och det finns en möjlighet att Alhambra är utsålt när det är din tur att besöka. I så fall kan du försöka gå upp tidigt och vara vid biljettkontoret klockan 8 på morgonen och pröva lyckan. Du kanske kan få tag på en reservbiljett, även om det brukar vara svårt, om inte omöjligt.

Boka biljetter till Alhambra

Är biljetterna nominativa, måste jag visa upp mitt pass eller ID-kort?

Utsikt över Alhambra| ©Jorge Fernández Salas
Utsikt över Alhambra| ©Jorge Fernández Salas

Ja, det är de. Biljetter till Alhambra är nominella, personliga och inte överförbara. Av säkerhetsskäl och för att bevara monumentet är varje besökare skyldig att visa upp sitt pass, sitt identitetskort eller en personlig identitetshandling i original som utfärdats av hans eller hennes land.

Personalen på Alhambra utför id-kontroller av besökarna, så för att få tillträde till monumentet måste man visa upp sina biljetter och en identitetshandling.

För att ditt besök på Alhambra ska gå smidigt rekommenderar jag att du, förutom att identifiera dig med ID-kort eller pass, tar en titt på den här guiden med tips för att besöka Alhambra i Granada. Så att inget förstör ditt besök!

Boka biljetter till Alhambra

Hur man tar sig till Alhambra

Att ta sig till Alhambra är inte svårt och precis som varje gång du går i Granada kommer du att njuta av varje gata och varje hörn. Dessutom har hela komplexet mycket goda förbindelser med stadens centrum, så du kan inte bara gå dit utan också ta stadsbussen eller till och med turisttåget om du föredrar det (med barn är det definitivt det roligaste alternativet).

Å andra sidan kan du, som i alla städer, alltid ta en taxi för mer komfort eller till och med anlända med din egen bil om du föredrar det (det sistnämnda alternativet är mycket bekvämt men inte så praktiskt, eftersom du måste betala för parkering). Jag berättar allt om det här: hur man tar sig till Alhambra.

Boka biljetter till Alhambra

Kan jag besöka Alhambra med barn?

Självklart kan du besöka Alhambra i Granada med barn! Alhambra och dess legender är en stor attraktion för både unga och gamla, det är ett besök som passar hela familjen. Guiderna är vana vid att ha barn i grupperna och om du vill sätta dem i sammanhanget med vad de kommer att se innan de anländer, kommer de att förstå det mycket bättre och de kommer att bli mycket nöjda med rundturen.

Kom ihåg att ha bekväma skor och framför allt skydda dem från värmen om du besöker under årets varmaste månader. Annars har du inget att oroa dig för, så njut!

Boka biljetter till Alhambra

Var du kan äta i närheten av Alhambra

Efter (eller före) ditt besök på Alhambra kanske du får munchies och behöver stanna upp och ladda batterierna. Även om det kan tyckas att du i närheten av en sådan här turistorienterad plats inte kommer att hitta något av bra kvalitet och pris, oroa dig inte: jag har förberett en guide med de bästa ställena att äta nära Alhambra så att du går därifrån med en god smak i munnen.

Boka biljetter till Alhambra