Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Biljetter för att besöka Nasrid palats

Om Alhambra i Granada i sin helhet är ett underverk, är det i Nasridpalatset som du hittar dess sanna essens. Skaffa dina biljetter och njut av Alhambras bäst bevarade skatt.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minsta läsning

Biljetter för att besöka Nasrid palats

Detaljer om utsmyckningen av Nasridpalatsen | Wikipedia

Nasridpalatset är det mest populära området i Alhambra och är den plats där kungarna av Granada, de sista härskarna i Al-Andalus, bodde. Dessa palats är juvelen i kronan på det monumentala komplexet och ett exempel på de nasridiska sultanernas förfining och goda smak. De kommer att göra dig mållös!

Att besöka de nasridiska palatsen i Alhambra är ett måste under din resa till Granada. Läs vidare så berättar jag hur du får biljetter till Nasridpalatset och några tips för att få ut det mesta av upplevelsen.

Det bästa alternativet

Alhambra och Nasrid Palats biljetter

Upptäck Nasridpalatset och Alhambra i sin helhet med dessa biljetter med prioriterad tillgång.

Slipp de långa köerna vid ingången till Alhambra och utforska de imponerande byggnaderna, trädgårdarna och rummen i den palatinska staden i din egen takt.

Att besöka de otroliga Nasridpalatset är möjligt tack vare dessa skip-the-line-biljetter till Alhambra som ger dig tillträde till detta komplex av byggnader där kungarna i Nasriddynastin bodde. Om du bokar dem i förväg slipper du de långa väntetiderna vid ingången till monumentet.

Du kan också besöka Karl V:s palats och Alhambra-museet i din egen takt, en annan av de viktiga platserna på ditt besök i palatsanläggningen. Allt du behöver göra är att välja datum och tid för ditt besök och du behöver inte skriva ut något, eftersom det är digitala biljetter som du kan visa upp från din mobiltelefon när du anländer till monumentet.

Rekommenderas om... Du vill besöka ett av de viktigaste rummen i Alhambra, Nasridpalatset, upptäcka skönheten i dess perfekt bevarade arkitektur och göra det utan att skynda dig och slösa så lite tid som möjligt på tillträdet.

Hur köper man biljetter till Nasridpalatset?

Comares-palatset| ©serge y.
Comares-palatset| ©serge y.

Detta är den mest besökta delen av fästningen, så för att säkerställa tillträde på det datum och den tid du vill råder jag dig att boka din fullständiga biljett till Alhambra online så långt i förväg som möjligt, ungefär en eller två månader före din resa.

Att köpa dina biljetter online har flera fördelar. Du kan inte bara jämföra priser och typer av biljetter (dag- eller nattvisning, med eller utan guidad tur, i små eller stora grupper osv.) utan du slipper också köer vid biljettkassan och risken att få slut på biljetter, eftersom de är mycket eftertraktade och kapaciteten är begränsad varje dag.

Boka biljetter till Nasridpalatset

Hur mycket kostar biljetterna till Nasridpalatset?

Den mexikanska| ©michael clarke stuff
Den mexikanska| ©michael clarke stuff

Inträdet till Nasridpalatset ingår i biljettpriset för Alhambra och i de flesta guidade turer i Alhambra, så du behöver inte betala extra för att få tillträde till denna del av fästningen.

Biljettpriset för Alhambra (som inkluderar tillträde till Nasridpalatset, Partal, Alcazaba och Generalife) ligger på cirka 26 euro, men att få dem på biljettkontoret är inte den bästa idén. Varje dag är kapaciteten begränsad och efterfrågan på besök är mycket stor, så du riskerar en lång kö vid biljettkontoret utan att vara säker på att få dem.

Du är bara säker på att få tillträde om du bestämmer dig för att köpa en biljett till Alhambra online, med vilken du kan gå direkt till monumentet utan att behöva köa och du kan också besöka hela Nasridkomplexet i din egen takt.

Boka biljetter till Nasridpalatset

Är det värt att ta en guidad tur till Nasridpalatsen i Alhambra?

Lejonens uteplats| ©Elliott Brown
Lejonens uteplats| ©Elliott Brown

Absolut. Enligt min åsikt är guidade turer i Alhambra det bästa sättet att lära känna den gamla palatsstaden, särskilt om du inte känner till den för första gången.

Med en professionell guide reser du tillbaka i tiden till detta monuments ursprung för att upptäcka dess historia och fördjupa dig i innebörden av dess vackra arkitektur, som har förvånat resenärer från hela världen i generationer.

Under rundturen kommer guiden att förklara i detalj allt du ser. Det råder ingen tvekan om att om du utforskar Alhambra på egen hand kommer du att se ett vackert monument, men upplevelsen kanske inte räcker till eftersom du kommer att sakna sammanhanget, anekdoterna och kort sagt den övergripande visionen av den nasridiska fästningen som en professionell guide ger dig.

Boka en guidad tur till Alhambra

Hur fungerar besöket i de nasridiska palatsen?

Utsmyckning av ambassadörernas sal| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light
Utsmyckning av ambassadörernas sal| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light

Den mest besökta delen av Alhambra är Nasridpalatset, det utrymme där suveränerna i det gamla kungariket Granada bodde.

Med detta i åtanke måste rundturen i Alhambra organiseras i enlighet med tiden för tillträde till Nasridpalatset, eftersom varje besökare endast kan besöka denna del av fästningen vid den tid som anges vid ingången och inte kan ändras.

Bokning av biljetter till Nasridpalatset

Hur lång tid tar besöket i Nasridpalatset?

Utsmyckning av Sala de la Barca| ©Jennifer Morrow
Utsmyckning av Sala de la Barca| ©Jennifer Morrow

För att undvika att monumentet försämras och för att det inte ska samlas för mycket folk där inne sker inträdet till Nasridpalatset i skift om 30 minuter.

Som du ser är tiden begränsad och även om du skulle kunna tillbringa timmar med att beundra skönheten råder jag dig att vara punktlig för att få ut det mesta av besöket, för om du kommer för sent kommer du inte in. Om du kan vara där 15 minuter före den tid som står på din biljett är det bara bättre.

När du väl är inne ska du öppna ögonen på vid gavel och vara uppmärksam på alla detaljer i arkitekturen och utsmyckningen i palatsens olika rum. De är fantastiska!

Nasridpalatsen är en viktig del av besöket i Nasridfästningen, men det finns även andra mycket intressanta delar. I min artikel Varaktighet för besöket i Alhambra berättar jag bland annat i detalj hur mycket tid du behöver för att se monumentet i sin helhet.

Boka biljetter till Nasridpalatset

Kan jag besöka Nasridpalatset på natten?

Njut av belysningen av Nasridpalatset på natten.| ©www.twin-loc.fr
Njut av belysningen av Nasridpalatset på natten.| ©www.twin-loc.fr

Detta är en magisk upplevelse! Rekommenderas starkt om du vill njuta av Alhambra på ett originellt och annorlunda sätt under stjärnorna.

Medan du under besöken på dagtid kan besöka hela det monumentala komplexet, fokuserar besöken på natten uteslutande på Nasridpalatset eller Generalife-palatset och dess trädgårdar. Båda turerna äger rum samtidigt men separat och tar normalt 1 timme och 30 minuter.

Att se Nasridpalatset på natten är något som du inte får missa under din resa till Granada. Om Alhambras skönhet är slående i dagsljus måste jag säga att den på natten har en speciell och gåtfull charm.

Alhambra är en lugn plats att gå omkring på natten, så du kan njuta mycket mer av fusionen mellan den omgivande naturen och palatsstadens arkitektur. Dessutom skapar den känsliga belysningen av monumentet en intim atmosfär och gör att du bättre kan uppskatta vissa av de ornamentala elementen, som muqarnas eller relieferna i gipsarbetena.

Om du vill veta mer om nattbesöket i Nasridpalatset rekommenderar jag dig att läsa min artikel Nattbesök i Alhambra. Det kommer att bli ett besök som du inte kommer att glömma!

Boka biljetter till Nasridpalatset

Vad ska man ta med sig för att se Nasridpalatset?

Gör din kamera redo| ©Daniil Onischenko
Gör din kamera redo| ©Daniil Onischenko

Om du redan har bokat en biljett för att besöka Nasridpalatset kanske du vill veta vad du ska ta med dig för att organisera ditt besök. Jag ska berätta för dig vad som är det viktigaste:

  • Du bör naturligtvis ta med dig en bra kamera för att kunna fånga skönheten i det som anses vara världens åttonde underverk.
  • Kom också ihåg att på dagen för ditt besök ta med dig ditt ID-kort eller pass, det är mycket viktigt! Av säkerhetsskäl och för att bevara monumentet utför personalen på Alhambra ID-kontroller av besökarna, och det är nödvändigt att visa upp detta dokument tillsammans med biljetterna, som är personliga och inte kan överlåtas.
  • Om du däremot, liksom många andra turister, reser till Granada under sommarsemestern för att besöka Nasridpalatset och resten av det monumentala komplexet, bör du veta att det vid denna tid på året är mycket varmt i staden. För att skydda dig mot de höga temperaturerna är det viktigt att täcka huvudet med en hatt, smörja in dig med solkräm, använda en fläkt för att svalka dig och bära solglasögon.
  • Slutligen, om du någon gång under turen skulle få aptit rekommenderar jag att du har en flaska kallt vatten och några snacks i väskan. Glöm naturligtvis inte att boka ett bord på en restaurang för att äta i slutet av besöket. I inlägget Var man kan äta nära Alhambra hittar du flera förslag nära monumentet och med magnifik utsikt.
  • Åh, och glöm inte att ha bekväma skor eftersom besöket i Nasrid-fästningen är långt (3,5 kilometer) och du kommer att gå mycket från en plats till en annan. I slutet av dagen kommer dina fötter att tacka dig för det.

Boka biljetter till Nasridpalatset

När är den bästa tiden att besöka Nasridpalatset?

Dekoration av Sala de los Abencerrajes (Abencerrajes-salen)| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light
Dekoration av Sala de los Abencerrajes (Abencerrajes-salen)| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light

Om du vill se Nasridpalatset tillsammans med resten av Alhambra finns det två tider på dagen som är bäst för att se monumentet: först på morgonen när fästningen öppnar sina dörrar eller efter lunch runt 15 eller 16 på eftermiddagen. Det finns inte många turister och du kan besöka Alhambra i lugn och ro.

Om du däremot vill koncentrera dig på att se Nasridpalatset är nattbesöken i Alhambra (på sommaren kl. 22.00 och på vintern kl. 20.00) mycket charmiga och rekommenderas varmt. Att betrakta den i nattens stillhet och månskenet är en magisk upplevelse.

Om du vill veta mer om öppnings- och stängningstiderna för Alhambra för att bättre kunna planera ditt besök rekommenderar jag dig att läsa artikeln Timetables of the Alhambra in Granada där jag förklarar allt i detalj.

Boka dina biljetter till Nasridpalatset

Kan jag se Nasridpalatset gratis?

Upptäck de vackra dekorationerna i Nasridpalatset| ©FlyingCrimsonPig
Upptäck de vackra dekorationerna i Nasridpalatset| ©FlyingCrimsonPig

Nej, det är i allmänhet inte möjligt. Tillträdet till Nasridpalatset är avgiftsbelagt och du måste köpa en biljett för att besöka denna del av Alhambra, oavsett om det är ett dag- eller nattbesök.

Men det finns också undantag! Endast om du är från Granada eller bosatt i Granada kan du besöka Alhambra gratis på helgerna som en del av ett initiativ som Patronato de la Alhambra y Generalife lanserat för att öka medvetenheten om Alhambras historiska betydelse bland lokalbefolkningen.

Denna typ av besök är mycket eftertraktade och det är inte lätt att få en plats. Du kan dock pröva lyckan och göra en bokning online genom att fylla i formuläret och bifoga de styrkande handlingar som krävs. Ett annat alternativ är att ansöka personligen på invånarkontoret som ligger i Corral del Carbón.

Om du nu är en utomstående resenär som är på genomresa i Granada behöver du inte oroa dig, för det finns sätt att spara lite på dina Alhambra-biljetter. Jag berättar om det i artikeln Hur man får gratis eller rabatterade biljetter till Alhambra!

Boka biljetter till Nasridpalatsen

Vad kommer jag att se under mitt besök i Nasridpalatset?

Dekoration i kungarnas sal| ©Paul VanDerWerf
Dekoration i kungarnas sal| ©Paul VanDerWerf

Den mest besökta delen av Alhambra i Granada är Nasridpalatset, en av de delar som mest upphetsade mig tillsammans med Generalife under min rundtur i monumentet.

Det var det komplex där kungarna i Nasriddynastin bodde och består av tre separata byggnader som kallas Palacio de Comares (kungens officiella bostad), Mexuar (audienssalen) och Palacio de los Leones (kungafamiljens harem och bostad), som är byggda på ena sidan av Alhambra och vetter mot Albaicín.

  • Mexuar: Detta är det första området man ser när man kommer in i Nasridpalatset och den äldsta av de tre byggnaderna. I detta rum skipade sultanen rättvisa, sammanträdde med ministerrådet eller höll audienser.
  • Palatset Comares: Detta var sultanens officiella residens och platsen för tronrummet. Det byggdes under Yusuf I:s regeringstid och inredningen i detta rum är anmärkningsvärd för sin rikedom, eftersom Nasriddynastin försökte förvåna besökare till Alhambra med sin makt.
  • Lejonpalatset: Denna byggnad byggdes av Mohammed V och var hemvist för sultanens kungliga familj och hans harem. Gör kameran redo för det är här som den nasridiska konsten nådde sin höjdpunkt och där du kan se den berömda Patio de los Leones.

Vilka rum kommer du att se under rundturen?

Inne i de nasridiska palatsen kommer du att se vackra rum som ambassadörernas sal ( det symboliska centrumet för den nasridiska makten), Barca-salen (platsen där sultanerna av Granada kröntes), Myrtengården (där de stora ambassadörsmottagningarna anordnades), Abencerrajes-salen (kungens sängkammare), kungarnas sal (sultanens rådssal) och lejonens gård (en allegori av paradiset vars fontän har blivit en ikon för Alhambra), bland många andra.

Hur ser dekorationen ut i de nasridiska palatsen?

Under din rundtur i Nasridpalatset rekommenderar jag dig att ta en närmare titt på de spektakulära gipsarbetena, socklarna av glaserade kakelplattor och de imponerande muqarna på valven och kupolerna.

Dessa palats är berömda för Nasridernas, Al-Andalus sista härskare, sofistikerade smak för konst och arkitektur.

Något som verkligen fångade min uppmärksamhet var de känsliga epigrafiska inskriptioner på klassisk arabiska som är inristade i trä eller gips och som finns utspridda på taken och väggarna i Alhambra. Det finns omkring tio tusen av dem!

Guiden som följde med oss under besöket i Nasridpalatset berättade att de flesta av dem är dikter, ejakulerande böner, texter ur Koranen eller Nasriddynastins motto: "Det finns ingen erövrare utom Allah". Spektakulärt!

Boka biljetter till Alhambra och Nasridpalatsen