Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Alhambra palatset - Besökslängd

Om du planerar en resa till Granada kan du se hur mycket tid du behöver för att besöka det legendariska Alhambra.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minsta läsning

Alhambra palatset - Besökslängd

Inuti Alhambra | Hari Nandakumar

Om du brinner för kulturella besök kan du i Alhambra i Granada hitta ett mycket speciellt monument fullt av konst och historia som kommer att göra dig mållös. Det är det enda medeltida palatset från sin tid som har kommit till oss och det sista levande spåret av den nasridiska dynastin i Spanien.

Alhambra i Granada är full av fantastiska hörn och det kommer att ta ett tag att upptäcka dem. När du har bokat dina biljetter kan du i det här inlägget läsa om hur mycket tid du behöver för att utforska världens åttonde underverk, så att du kan organisera ditt besök.

Hur länge varar besöket i Alhambra?

Karl V:s palats| ©Clark Van Der Beken
Karl V:s palats| ©Clark Van Der Beken

Rutten genom palatsstaden är 3,5 kilometer lång och det allmänna besöket i Alhambra tar vanligtvis mellan 3 och 4 timmar.

Trots detta är det svårt att avgöra exakt hur länge ett besök på Alhambra varar. Det tar tid att se ett monument av denna storlek, konstnärliga skönhet och historiska betydelse, men allt beror på hur mycket du är fascinerad av det.

Rundturen i det monumentala komplexet måste organiseras i enlighet med tiden för tillträde till Nasridpalatset, eftersom varje besökare endast får komma in i denna del av fästningen vid den tid som anges på biljetten och det är inte möjligt att ändra den.

Organisera rutten för att besöka Generalife eller Alcazaba

Därför måste besöket till Generalife eller Alcazaba planeras så att det sker före eller efter Nasridpalatset, även om du också har möjlighet att se sultanernas kungliga residens mellan Generalife och Alcazaba. Med andra ord kan du göra följande rundtur i Alhambra.

  • Alcazaba - Nasridpalatset - Generalife
  • Alcazaba - Generalife - Nasridpalatsen
  • Nasridpalatset - Alcazaba - Generalife

Besök med fast tidtabell

Oavsett vilken resväg du väljer måste du ta hänsyn till två viktiga timmar i besöket för att kunna anpassa din tid under rundturen i Alhambra.

  • Tidpunkten för tillträde till den palatinska staden.
  • Tidpunkten för tillträde till Nasridpalatset.

När du har besökt de mest symboliska områdena i Alhambra kan du också avsätta lite tid för att besöka andra platser som Alhambra-museet och Museum of Fine Arts, som båda ligger i Karl V:s palats, ett av de bästa renässansverken utanför Italien.

Jämför biljetter och turer till Alhambra

Hur mycket tid behöver jag för att se Alhambra om jag besöker det på egen hand?

Upptäck nya saker i Alhambra| ©Victoriano Izquierdo
Upptäck nya saker i Alhambra| ©Victoriano Izquierdo

Oavsett om du går på egen hand eller tar en guidad tur i Alhambra behöver du minst 3-4 timmar för att se hela det monumentala komplexet.

Om du bara vill se Alhambra från toppen för att lägga till det på din lista över sevärdheter på resan, kan denna tid eller ännu mindre räcka för att få en uppfattning om hur palatset ser ut.

Men om du är en historie- och konstentusiast vill du inte tillbringa mindre än 4-6 timmar där inne för att utforska Alhambra centimeter för centimeter.

Jämför biljetter och turer till Alhambra

Hur lång tid tar turerna i Alhambra på natten?

Upplev Alhambras magi på natten| ©Ben30
Upplev Alhambras magi på natten| ©Ben30

Nattbesök i Alhambra tar normalt en och en halv timme, vilket är kortare tid än besök på dagen, eftersom besökstiden på morgonen är begränsad till de timmar då monumentet är öppet.
Om Alhambra är vackert i dagsljus är det särskilt förtrollande när solen går ner. Det är en magisk upplevelse att betrakta den i nattens stillhet, endast avbruten av vattenbruset från fontänerna och månskenet. Den känsliga belysning som projiceras på dess väggar omsluter fästningen i en gåtfull och fascinerande atmosfär som är värd att se.

Kanske är det första gången du är i Granada och du vill besöka Alhambra på dagen, men om du känner att du vill njuta av ett lugnt besök utan folkmassorna är nattbiljetter ett fantastiskt alternativ.

Det finns två typer av nattbesök i Alhambra: Nasridpalatset och Generalife-palatset med trädgårdar. Båda görs separat men under samma förhållanden.

Tidtabell för natten

  • Nattbesök i sommartidtabellen (från den 1 april till den 14 oktober): från 22.00 till 23.30.
  • Nattbesök i vintertidtabellen (från 15 oktober till 31 mars): från 20.00 till 21.30.

Isabels resetips

När du besöker Alhambra på natten, kom ihåg att ta bort blixten från din kamera för att undvika att blända andra besökare och störa deras lugna uppfattning av monumentet.

Hur lång tid tar besöket på Generalife?

Generalife| ©Charlie Jackson
Generalife| ©Charlie Jackson

Om du vill se Generalife i lugn och ro, njuta av utsikten och ta så många foton av detta vackra landskap som du vill, rekommenderar jag att du tillbringar minst 30 minuter där.

Generalife-palatset var den sommarvilla där de nasridiska sultanerna drog sig tillbaka för att vila och slippa hovets formaliteter. Trädgårdarna är vackra och härifrån har du en fantastisk utsikt över fästningen och staden Granada i fjärran.

Generalife är en fridfull oas med träd, små fontäner med vatten och blommande trädgårdar där du kan ta en trevlig promenad och en kort paus.

Det här området av Alhambra brukar man vanligtvis lämna i slutet av besöket och en del människor går inte ens dit för att se det, så till skillnad från Nasridpalatset är det inte överfullt, så det finns ingen tidsbegränsning och du kan promenera en stund längs stigarna i lugn och ro.

Jämför biljetter och turer till Alhambra

Hur lång tid tar rundturen i Nasrids palats?

Patio de los Leones| ©Rafolas
Patio de los Leones| ©Rafolas

Och även om du skulle kunna tillbringa timmar med att betrakta Partal, Lejonpalatset, Mexuar eller Comares-palatset har du bara 30 minuter på dig för att göra rundturen i Nasridpalatset, så jag råder dig att hålla ögonen öppna och vara uppmärksam på alla detaljer i de rum och utrymmen som du kommer att se för att kunna njuta av arkitekturen och utsmyckningen i denna ikon för spansk-muslimsk konst i väst.

Tillträdet till Nasridpalatset sker i halvtimmesskift för att inte samla för många människor och undvika att monumentet försämras.

Nasridpalatset i Alhambra är den plats där kungarna i kungariket Granada bodde och är juvelen i det monumentala komplexet. Det är faktiskt den mest besökta delen av monumentet och därför måste turen till Alhambra organiseras i enlighet med tiden för tillträde till Nasridpalatset, eftersom det bara är möjligt att besöka denna del av fästningen vid den tid som anges på biljetten.

Isabels resetips

För att få ut så mycket som möjligt av ditt besök i Nasridpalatset bör du försöka vara där 15 minuter före den tid som anges i entrén. Det är viktigt att vara punktlig, annars får du inte komma in senare.

Hur mycket tid bör jag tillbringa totalt i Alhambra?

Utsikt över Alhambra| ©Dimitry B
Utsikt över Alhambra| ©Dimitry B

Du behöver minst 3-4 timmar för att se hela det monumentala komplexet, titta noga på detaljerna i alla rum och ta en lugn promenad genom fästningen och dess trädgårdar.

Men om du bara vill se Alhambra från ovan med målet att se det och lägga till det på din lista över sevärdheter på resan, kan det räcka med mellan 2 och 2,5 timmar för att få en god uppfattning om hur Alhambra ser ut.

Men om du är en konst- och historieentusiast vill du förmodligen förlänga ditt besök på Alhambra så mycket som möjligt för att gå runt sakta och njuta av utsikten. Det finns så mycket att se!

Jämför biljetter och turer till Alhambra