Alhambra palatset - Besökslängd

Om du planerar en resa till Granada får du här veta hur mycket tid du behöver för att besöka det legendariska Alhambra.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minsta läsning

Alhambra palatset - Besökslängd

Inne i Alhambra | Hari Nandakumar

Om du brinner för kulturbesök kommer du i Alhambra i Granada att hitta ett mycket speciellt monument fullt av konst och historia som kommer att göra dig mållös. Det är det enda medeltida palatset från sin tid som har kommit till oss och det sista levande spåret av Nasrid-dynastin i Spanien.

Alhambra i Granada är fullt av fantastiska hörn och det kommer att ta ett tag att upptäcka dem. När du har bokat dina biljetter kommer du i det här inlägget att få veta hur mycket tid du behöver för att utforska världens åttonde underverk, så att du kan planera ditt besök.

Hur lång tid tar det att besöka Alhambra på egen hand?

Karl V:s palats| ©Clark Van Der Beken
Karl V:s palats| ©Clark Van Der Beken

Vägen genom palatsstaden är 3,5 kilometer lång och det allmänna besöket i Alhambra brukar ta mellan 3 och 4 timmar ungefär, om man köper biljetter till Alhambra och Nasridpalatsen på egen hand.

Trots detta är det svårt att avgöra exakt hur länge besöket i Alhambra varar. Det tar tid att lära känna ett monument av denna storlek, konstnärliga skönhet och historiska betydelse, men allt beror på hur fascinerad du är.

Organisera rutten för att besöka Generalife eller Alcazaba

Besöket i Generalife eller Alcazaba bör planeras så att det sker före eller efter Nasridpalatsen, men du har också möjlighet att se sultanernas kungliga residens mellan Generalife eller Alcazaba. Med andra ord kan du göra följande rundtur inne i Alhambra.

  • Alcazaba - Nasrids palats - Generalife
  • Alcazaba - Generalife - Nasrids palats
  • Nasrids palats - Alcazaba - Generalife

Besök med en fast tidtabell

Oavsett vilken resväg du väljer bör du ha två viktiga tid punkter för besöket i åtanke för att kunna anpassa din tid under rundturen i Alhambra.

  • Tidpunkten för tillträde till palatsstaden.
  • Tidpunkten för inträde till Nasridpalatsen.

När du har besökt de mest symboliska områdena i Alhambra kan du också ägna lite tid åt att besöka andra platser som Alhambras museum och Museum of Fine Arts, båda belägna i Karl V:s palats, ett av de bästa renässansverken utanför Italien.

Boka biljetter och guidade turer till Alhambra

Hur mycket tid behöver jag för att se Alhambra med en guidad tur?

Upptäck nya saker i Alhambra| ©Victoriano Izquierdo
Upptäck nya saker i Alhambra| ©Victoriano Izquierdo

Om du bokar en guidad tur i Al hambra för att se det monumentala komplexet tar det cirka 3 timmar. Guiden tar dig till de viktigaste platserna som Generalife och dess trädgårdar, Karl V:s palats eller Alcazaba. Du kan läsa mer om dessa guidade turer i det här inlägget.

Jämför biljetter och turer till Alhambra

Hur länge pågår Alhambra-turerna på natten?

Känn magin i Alhambra på natten| ©Ben30
Känn magin i Alhambra på natten| ©Ben30

Nattliga besök i Al hambra varar normalt ca två timmar, kortare tid än dagtid eftersom besökstiden är begränsad till de timmar då monumentet är öppet.

Om Alhambras skönhet är slående i dagsljus, är den särskilt förtrollande när solen går ner. Att betrakta det i nattens stillhet, som bara bryts av fontänernas porlande vatten och månskenet, är en magisk upplevelse. Den fina belysningen på väggarna omsluter fästningen med en gåtfull och fascinerande atmosfär som är värd att se.

Kanske är det första gången du är i Granada och du skulle vilja besöka Alhambra under dagen, men om du vill ha ett lugnt besök utan folkmassorna är nattentrébiljetterna ett fantastiskt alternativ.

Tidtabeller för nattbesök

Det finns två typer av nattliga besök i Alhambra: Nasridpalatsen och Generalifepalatset och trädgårdarna. Båda görs separat men under samma förutsättningar.

  • Nattbesök under sommartid (från 1 april till 14 oktober): från 22:00 till 23:30.
  • Vinterkvällsbesök (från 15 oktober till 31 mars): från 20:00 till 21:30.

Vid nattliga besök i Alhambra, kom ihåg att ta bort blixten från din kamera för att undvika att blända andra besökare och störa deras lugna uppfattning av monumentet.

Boka ett nattligt besök i Alhambra

Hur länge varar besöket i Generalife?

Generalife| ©Charlie Jackson
Generalife| ©Charlie Jackson

Om du vill se Generalife i lugn och ro, njuta av utsikten och ta så många foton av detta vackra landskap som du vill, rekommenderar jag att du tillbringar minst 30 minuter där.

Generalifepalatset var den sommarvilla där de nasridiska sultanerna drog sig tillbaka för att vila upp sig och slippa undan hovets formaliteter. Trädgårdarna är vackra och härifrån har man en fantastisk utsikt över fästningen och staden Granada i fjärran.

Generalife är en oas av frid fylld med träd, små fontäner med vatten och blomsterträdgårdar där man kan ta en trevlig promenad och ta en kort paus.

Information om Generalife

Detta område av Alhambra lämnas vanligtvis till slutet av besöket och vissa människor går inte ens för att se det, så till skillnad från Nasridpalatsen är det inte trångt så det finns ingen tidsbegränsning och du kan gå en stund längs stigarna i din egen takt.

Boka en guidad tur i Alhambra och Generalife

Hur länge varar rundturen i Nasridpalatsen?

Patio de los Leones| ©Rafolas
Patio de los Leones| ©Rafolas

Även om man kan ägna timmar åt att betrakta Partal, Lejonpalatset, Mexuar eller Comarespalatset har man bara 30 minuter på sig för rundturen i Nasridpalatsen, så jag råder er att hålla ögonen öppna och vara mycket uppmärksamma på alla detaljer i de rum och utrymmen ni kommer att se för att till fullo kunna njuta av arkitekturen och utsmyckningen i denna ikon för spansk-muslimsk konst i västvärlden.

Tillträde till Nasridpalatsen sker i halvtimmesskift för att inte samla för många människor inuti och därmed undvika försämring av monumentet. För att få ut så mycket som möjligt av ditt besök i Nasrids palats bör du försöka vara där 15 minuter före den tid som anges vid ingången. Det är viktigt att vara punktlig, annars får du inte komma in senare.

Nasridpalatsen i Alhambra är den plats där regenterna i kungariket Granada bodde och juvelen i det monumentala komplexet. Det är faktiskt den mest besökta delen av monumentet, så Alhambra-turen måste organiseras efter tidpunkten för tillträde till Nasridpalatsen, eftersom du bara kan besöka denna del av fästningen vid den tidpunkt som anges på varje besökares biljett.

Boka biljetter till Alhambra och Nasridpalatsen

Sammanfattningsvis, hur mycket tid totalt bör jag tillbringa i Alhambra?

Utsikt över Alhambra| ©Dimitry B
Utsikt över Alhambra| ©Dimitry B

För att se hela det monumentala komplexet, titta noga på detaljerna i alla rum och njuta av en lugn promenad genom fästningen och dess trädgårdar, behöver du mellan 3 och 4 timmar minst (antingen på egen hand eller med en guidad tur).

Men om du bara vill se Alhambra från ovan i syfte att se det och lägga till det på din lista över resmål, kan 2 till 2 och en halv timme vara tillräckligt för att få en bra uppfattning om hur monumentet är.

Men om du är en konst- och historieentusiast vill du inte spendera mindre än 4 till 6 timmar för att gå runt det långsamt och ta in sevärdheterna. Det finns så mycket att se!

Boka biljetter och guidade besök till Alhambra