Loire slott dagstur med vinprovning från Paris

4.8
(118 Recensioner)

Om denna aktivitet

Smarttelefonbiljetter accepteras

Längd: 12 timmar
Denna aktivitet har EXCEPTIONELLA recensioner
Omedelbar bekräftelse
GRATIS avbokning
Från
2 992 kr 2 720 kr
GRATIS avbokning
Inga dolda avgifter
 • Din bokning bekräftas direkt
 • Detta alternativ har GRATIS avbokning: boka det utan risk!

Översikt

Låt dig imponeras av de vackra fasaderna och lyxiga interiörerna i renässansslotten vid Loireflodens stränder. På denna endagsutflykt får du lära dig allt du behöver veta för att uppskatta de bästa slotten i landet, tack vare en expertguide. Du kommer att besöka tre av dem, nämligen slotten Chenonceau, Chambord och Amboise .

Dessutom kommer du att ägna tid åt andra viktiga aktiviteter, till exempel att besöka Leonardo da Vincis grav och hans bostad under de tre sista åren av sitt liv. Du avslutar upplevelsen med en provning av tre viner från regionen. Eftersom Loire ligger lite långt från Paris, ca 3 timmars bilresa, ingår alla resor i luftkonditionerade fordon.

 • Besök tre av de mest kända renässansslotten vid Loireflodens stränder: Chenonceau, Chambord och Amboise.
 • Du kommer också att besöka gravplatsen för det stora geniet Leonardo da Vinci, som tillbringade de sista åren av sitt liv i denna region.
 • Alla resor sker i luftkonditionerade fordon.

Vad ingår

 • 1 dagsresa till slotten i Loire från Paris
 • Turistguide
 • Alla resor i luftkonditionerade fordon
 • Provning av 3 franska viner

Välj deltagare och datum

I detalj

Frankrike är hemvist för några av de mest imponerande renässansslotten, som du kan besöka på denna endagstur från Paris. Under hela turen får du sällskap av en guide som förklarar allt om de tre slotten som du kommer att besöka under turen: Chenonceau, Chambord och Amboise.

Men det handlar inte bara om slotten, du kommer också att besöka Leonardo da Vincis grav och njuta av tre traditionella vinprovningar i området. Du kommer särskilt att besöka området kring Loirefloden, som ligger cirka 200 km från Paris, och resan inkluderar alla resor i luftkonditionerade fordon.

De slott du kommer att besöka är Chenonceau, Chambord och Amboise, alla i renässansstil.

Det finns något speciellt med vart och ett av dessa slott. Vi börjar med Château de Chambord, som är det största slottet i Loiredalen. Den yttre utformningen gör alla besökare mållösa med sin enorma storlek. När guiden är klar har du också fri tid att utforska slottet på egen hand. Slottet Chenonceau är däremot känt som "Damernas slott". Detta smeknamn beror på att det byggdes av mäktiga kvinnor, vars bidrag kan ses i inredningen. Slutligen har vi Château d'Amboise, ett av de äldsta slotten i Frankrike.

Men de intressanta besöken slutar inte här, eftersom du också kan ta en guidad tur och besöka Leonardo da Vincis grav. Under de tre sista åren av sitt liv tjänade detta geni den franska kungen och bodde i denna region och bidrog med sin stora visdom till flera av slotten i Loire.

Recensioner

4.8
· 118 Recensioner
 • G
  Greg
  4
  (0 Recensioner)
  Vissa slott erbjuder inte information på engelska, så det är viktigt att anlita en guide som den här för att få veta de mest relevanta sakerna.
 • C
  Carla
  5
  (0 Recensioner)
  Om dina barn gillar slott är detta den perfekta resan för dem. De kommer att känna sig som i en saga när de får se olika attraktioner som alla är mycket välbevarade.
 • J
  Juan Francisco
  4
  (0 Recensioner)
  Allt var mycket organiserat och trevligt. Du behöver definitivt en hel dag för att besöka den eftersom det finns flera platser.
 • G
  Gisella
  5
  (0 Recensioner)
  Ett besök med ett komplett paket. Utmärkt i alla avseenden.
 • Se mer

  Tur och returresa

  Ytterligare information

  Avbokningsvillkor