Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Moulin Rouge Biljetter: allt du behöver veta

Att gå på en föreställning på Moulin Rouge kommer att bli ett av de bästa minnena från din resa. Här är de bästa alternativen för att göra det

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minsta läsning

Moulin Rouge Biljetter: allt du behöver veta

Moulin Rouge på kvällen | ©Leandro Kibisz

När vi tänker på Moulin Rouge, världens mest kända kabaré, tänker vi på cancanes och på tidstypisk musik i Paris. Idag är det möjligt att återuppleva denna prakt.

Min favorit

Moulin Rouge biljetter med middag

Njut av världens mest kända kabaré

Perfekt om du vill uppleva den berömda kabarén Moulin Rouge på nära håll. Njut av upplevelsen samtidigt som du njuter av en middagsmeny och champagne.

Den verkliga magin på Moulin Rouge ligger i den nattliga vintageshowen och hundratals biljetter säljs varje dag. Du kan köpa dem enskilt eller som en del av ett paket med andra aktiviteter i Paris: Njut av världens mest berömda parisiska kabaré och dess mer än 100 artister på scenen.

Låt dig förundras av glamouren i kostymerna, de färgglada kulisserna och låt musiken förflytta dig till den bohemiska atmosfären i staden i början av 1900-talet. Om dubokar en biljett till Moulin Rouge med middag kan du uppleva den franska cancan på nära håll, samtidigt som du provsmakar den lokala gastronomin med en god champagne.

Moulin Rouge har vanligtvis öppet alla dagar på året med vissa undantag och föreställningen går klockan 21.00 och 23.00. Föreställningen varar ungefär två timmar och i biljetten ingår en halv flaska champagne.Varför jag gillar det här alternativet: Det här är det mest kompletta alternativet för att uppleva magin i denna parisiska kabaré live.Rekommenderas om... du vill gå på en föreställning på Moulin Rouge till bästa pris.

Om biljettpriser

Inträde till Moulin Rouge
Inträde till Moulin Rouge

En sak som du bör vara medveten om är att biljettpriset till Moulin Rouge beror på vilka tillägg du lägger till föreställningen, dvs. middag och dryck. Det finns fyra menyer att välja mellan (en av dem är vegansk) med franska rätter och olika priser, och du kan inkludera eller inte inkludera konsumtion av alkoholhaltiga drycker.

Naturligtvis måste du beställa i förväg eftersom kabarén inte fungerar som en vanlig restaurang där du kan beställa från menyn. Moulin Rouge-showen besöks av både turister och lokalbefolkning och särskilt under högsäsong är det lämpligt att boka biljetter i förväg så att du inte får slut på platser den dag och tid du vill ha.

Boka din biljett till Moulin Rouge med middag

Ät middag på Moulin Rouge

Bord på Moulin Rouge| ©Unsplash
Bord på Moulin Rouge| ©Unsplash

Om du väljer att äta middag på Moulin Rouge kan du välja mellan olika menyer (inklusive vegetariska och veganska rätter) som ändras efter säsong och alltid innehåller en förrätt, huvudrätt och dessert.

Biljettpriset ökar avsevärt med valet av middag och även om jag erkänner att menyn är mycket omsorgsfullt förberedd både vad gäller smak och presentation, är det verkliga mervärdet inte middagen i sig utan showen på Moulin Rouge. Om du vill uppleva upplevelsen av att äta på denna kabaré, varsågod, men gör det inte i jakt på att få en utmärkt matlagning, för vad du kommer att hitta kommer att vara något korrekt och trevligt, men inget mer. Tänk också på attborden på Moulin Rouge delas, så om du vill njuta av en intim middag är detta inte det bästa alternativet.

Boka din biljett till Moulin Rouge med middag

Vilken tid är föreställningen på Moulin Rouge?

Lär känna Moulin Rouge Paris| ©Linh Nguyen
Lär känna Moulin Rouge Paris| ©Linh Nguyen

Tidpunkterna för Moulin Rouges föreställningar är alltid desamma, med några undantag: det finns en föreställning kl. 21.00 och en annan kl. 23.00 varje dag från måndag till söndag. Observera att du bör anlända i god tid för att se föreställningen; en kvart före föreställningen rekommenderas.

Boka din biljett till Moulin Rouge med middag

Hur ser Moulin Rouge-showen ut?

Moulin Rouge-showen| ©Larry Koester
Moulin Rouge-showen| ©Larry Koester

Showen är utan tvekan fantastisk. Fjädrar och mer fjädrar, färgglada kostymer och livlig musik och ljuseffekter utgör den mest attraktiva iscensättningen i den franska musikhallen.

Om man till detta lägger till nästan hundra dansare som samordnar fantastiska koreografier känner man sig för en stund i Belle Epoque i all sin prakt. De shower som hålls på Moulin Rouge kan förändras beroende på säsong, men de kommer alltid att baseras på den mytomspunnacancan-dansen som gjorde denna kabaré berömd.

Denna danss framväxt sammanfaller med en tid av optimism och social tillfredsställelse; i början av 1900-talet fanns det en tilltro till de tekniska framstegen, till det konstnärliga avantgardet och till den ekonomiska tillväxten. Det fanns i allmänhet en allmän glädje och en önskan att njuta av livet, som tog sig uttryck i denna dans som målare somTolouse Lautrec skildrade i sina målningar. Denna atmosfär återskapas varje kväll än i dag, och för att uppleva den är det bäst att köpa din Moulin Rouge-biljett med middag och champagne i förväg.

Boka din biljett till Moulin Rouge med middag

Planera ditt besök

Metro| ©Sam Nashashibi
Metro| ©Sam Nashashibi

Om du redan har en biljett till Moulin Rouge behöver du bara veta några detaljer för att organisera ditt besök så bra som möjligt. Jag berättar allt om dem nedan:

  • Så här tar du dig dit: Moulin Rouge ligger i Montmartre-distriktet, i Pigalle "rödljusdistrikt" i Paris. Området har goda förbindelser eftersom det är en av de viktigaste turistattraktionerna i staden.

Om du inte har köpt din biljett inklusive transfer är det enklaste sättet att ta sig dit med tunnelbanan: hållplatsen "Blanche" på linje 2 släpper av dig precis utanför dörren. En taxi eller en VTC är också giltiga alternativ, se vårt inlägg om hur man tar sig till Moulin Rouge för mer information.

  • För middagsalternativet: Om du har middagsalternativet inkluderat måste du komma till Moulin Rouge runt halv sju, eftersom middagen serveras klockan sju. Föreställningen varar i två timmar och därefter har du några minuter på dig att njuta av den inkluderade champagnen.
  • Hur man klär sig för att gå på en föreställning på Moulin Rouge: För att gå på föreställningen är klädkoden formell utan den obligatoriska kavajen och slipsen och undvik shorts och sportkläder. Inomhus hittar du allt från den udda morgonrocken i VIP-logen till jeans. Det bästa är den klassiska "smart casual"; du ska inte gå runt i staden och du ska inte gå på bröllop.
  • Hur man tar sig tillbaka till hotellet från Moulin Rouge: Om du väljer den andra sessionen av föreställningen ska du vara medveten om att du kanske missar den sista tunnelbanan till utgången eftersom stängningstiden är 1:15 på morgonen. I det här fallet finns taxibilar tillgängliga vid taxistationen framför scenen, liksom VTC:er. Om du vill spara pengar rekommenderar jag att du väljer fredag eller lördag som dagar för att se det andra skiftet av showen, eftersom Paris tunnelbana stänger en timme senare dessa dagar.

Boka din biljett till Moulin Rouge med middag

Är det möjligt att gå på Moulin Rouge med barn?

Kö till föreställningarna| ©Viator.com
Kö till föreställningarna| ©Viator.com

Barn från sex år (alltid i sällskap av en vuxen) har tillträde till föreställningen. Detta är något som med tanke på kabaréns historia och den rådande stämningen i området ofta är förvånande, men sanningen är att föreställningen passar alla åldrar. När jag gick för att se föreställningen såg jag inga barn och jag tror inte att det är vanligt att man ser dem, både med tanke på föreställningens tid och priset.

Är det möjligt att ta foton och videor på Moulin Rouge?

I närheten av Moulin Rouge| ©Dennis Jarvis
I närheten av Moulin Rouge| ©Dennis Jarvis

Om du funderar på att ta med dig kameran (eller till och med mobiltelefonen) med ett 100 procent laddat batteri till den här föreställningen kan du skrota idén. Det är inte tillåtet att fotografera eller videofilma något som helst under föreställningen eller middagen. Servitörer kan dra till sig uppmärksamhet och arrangörerna själva erbjuder dig det officiella fotot under middagen för ett pris på cirka 20 euro.

Boka din biljett till Moulin Rouge med middag

Saker att göra i området runt Moulin Rouge

Pigalle-området| ©Timothy Keefe
Pigalle-området| ©Timothy Keefe

Pigalle-området är ett av de mest pittoreska i Paris, där du hittar enorma erotiska butiker (många med shower inkluderade) som drar till sig uppmärksamhet inte bara på grund av sitt innehåll, utan också på grund av sina neonljus. Pigalle by night är ett livligt område och det är svårt att hitta jämförelser för att beskriva det.

Mitt råd är att du före eller efter din dejt på Moulin Rouge går runt i detta område (du kan kliva av vid tunnelbanestationen "Pigalle" och därifrån gå till "Blanche") och insupa essensen av detta djärva och energiska Paris. Ni kan också ta en sightseeingbussresaoch utforska det parisiska nattlivet i de olika områdena, vart och ett med sin egen magi.

Anas resetips För att få ut det mesta av området, välj föreställningen kl. 21.00. Besök innan dess den övre delen av Montmartre med Sacre Coeur och Place des Painters, och efter föreställningen kan du vandra runt i Pigalle och ta en drink på någon av dess klubbar.

Boka din biljett till Moulin Rouge med middag

Ta en guidad tur i Montmartre, Moulin Rouge-kvarteren

Sacre Coeur, Montmartre| ©Francisco Anzola
Sacre Coeur, Montmartre| ©Francisco Anzola

Oavsett om det är samma dag som du går på Moulin Rouge-föreställningen eller en annan dag får du inte missa att utforska området vid ett besök i Montmartre-kvarteret under din resa till Paris. Belle époque-historien är inte komplett med ett besök på kabarén; Montmartre gömmer många fler historier som kommer att förföra dig med samma intensitet som den röda kvarnen.

Av alla turer jag har gjort i Paris, som du kan läsa mer om i den här artikeln om Paris-turerMontmartre är den som jag har upprepat oftast just för att jag aldrig tröttnar på att höra berättelserna om alla de konstnärer som i detta kvarter fann den sanna innebörden av den berömda sloganen "Liberté, Égalite, Fraternité".

Rutten för rundturen

Vem kommer de att berätta om på den här rundturen? Tolouse Lautrec, Monet, Picasso, Van Gogh, Edith Piaf, filmen Amélie eller gayikonen Dalida. Många historier, alla blandade och allt detta medan du promenerar genom Montmartres smala gator i kvällsljuset (för mig en av de vackraste stunderna att göra den här rundturen) och sedan sätter dig ner för att betrakta staden från trapporna till Sacre Coeur.

Montmartre-turen med Parispasset

Detta är ett stadspass som ger dig fri tillgång till olika turistattraktioner och museer i staden Paris. Inträde till Moulin Rouge-showen ingår inte i detta kort, men en två timmars guidad tur i stadsdelen ingår.

Oavsett om du besöker Paris för första gången eller inte, om du ska besöka flera av de viktigaste sevärdheterna, är Parispasset värt det: det har över 60 sevärdheter inkluderade, det inkluderar kollektivtrafiken i Paris och det finns olika priser beroende på hur många dagar du vill använda det. Du kan läsa mer om Paris-pass i den här artikeln.

Andra bohemiska platser i Paris

Dolda hörn
Dolda hörn

Moulin Rouge är en ikon för bohemlivet i Paris i slutet av 1800-talet, men det är inte det enda. Staden Paris, och i synnerhet Montmartre-distriktet, är full av platser som talar om den här perioden. Om du vill ta en promenad genom de mest bohemiska hörnen i ljusets stad, samt naturligtvis strosa genom Montmartres smala gator, får du inte missa platser som t.ex:

Montmartre-museet

Ett kvarter som detta måste ha någonstans att berätta sin historia. I detta museum som ligger på rue Cortot kan du se allt från bilder av stadsdelen från olika perioder till föremål som berättar om kabaréerna och de förbannade poeterna som vistades i denna enklav.

Litterära kaféer

Du kanske känner till caféet Chat Noir från de berömda affischerna med den svarta katten som du ser i varje souvenirbutik i Paris, men det är inte det enda. Både i Montmartre och i Montparnasse-distriktet i södra Paris hittar du ställen som besöktes av intellektuella som Paul Verlaine, Baudelaire, Apollinaire och Hemingway.

Moulin de la Galette

Detta är en av de 30 kvarnar som fanns i detta kvarter i början av förra seklet. Även om den på dagen är lätt att hitta när man går längs Rue Lepic, kan det på natten vara mer komplicerat på grund av grenarna som döljer den. I dag är det en elegant restaurang, men dess förtjänst ligger i det faktum att det var en av de kabaréer som var mest representerade i olika bohemiska konstnärers verk, bland annat Renoir.