Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Bästa Budapest cykelturer

En cykeltur är det bästa sättet att utforska Budapest och idag ska jag berätta allt du behöver veta innan du bestämmer dig för att boka en sådan.

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minsta läsning

Bästa Budapest cykelturer

Budapest med cykel | ©BikePortland

När det gäller att ta sig runt i staden har Budapest ett antal olika sätt att göra det lättare för invånarna att ta sig runt och för att göra upplevelsen roligare för turisterna. Trots de många alternativen kommer en av mina favoriter alltid att vara den traditionella cykelturen, och det är otroligt enkelt att utforska Budapest på cykel.

Vill du veta vilka turer för resenärer som finns i staden? Jag presenterar var och en av dem nedan, och som du kommer att se när du har läst artikeln finns det en upplevelse för varje typ av resenär och varje budget. Nu börjar vi!

1. Klassisk gruppcykeltur i Budapest

Cykling i Budapest| ©Carlos Felipe Pardo
Cykling i Budapest| ©Carlos Felipe Pardo

När du kommer till Budapest för första gången eller om du bara besöker staden i några dagar är en klassisk cykeltur ett snabbt och roligt sätt att se det bästa av staden.

Det finns många företag som erbjuder denna tjänst, och även om det är sant att resplanen kan variera beroende på vilket företag du väljer, så är det också sant att de flesta av dem brukar inkludera stopp för att se eller passera följande destinationer: stora grönområden som Margaretaön och stadsparken, viktiga monument som parlamentsbyggnaden, Stefansbasilikan och den stora synagogan, områden av stort turistintresse som slottsdistriktet, Hjältarnas torg, Andrássy-allén och Kedjebron.

Vad ingår i dessa turer?

Den här typen av sightseeingtur börjar från en central punkt i staden och tar en grupp turister till de viktigaste sevärdheterna i Budapest. Förutom att guiden följer med under hela turen ingår en cykel som är anpassad till deltagarens längd, uppfriskande drycker som mineralvatten och nödvändig säkerhetsutrustning.

Varianter När du undersöker cykelturer i staden kan du hitta alternativ som liknar den här turen och som görs på elcyklar; vissa inkluderar även en tur på ett stort café i staden. Dessa tilläggstjänster höjer priset med några euro.

Användbar information

 • Pris: Från cirka 25 euro
 • Turens längd: Du behöver boka 3 till 3,5 timmar för denna tur.
 • Rekommenderas om... Du letar efter ett prisvärt och roligt alternativt sätt att se det bästa av Budapest. Den här turen är särskilt charmig om du besöker staden för första gången och snabbt vill bli förälskad i dess charm.

Boka din resa till Budapest

2. Privat cykelutflykt till Budapest med kaffestopp i Budapest

Hjältarnas torg med cykel| ©Badly Drawn Dad
Hjältarnas torg med cykel| ©Badly Drawn Dad

Om du är en nyfiken upptäcktsresande som inte bara vill utforska staden utan också lära dig mer om dess historia och seder och bruk, är en privat rundtur det perfekta alternativet för dig. Även om guiden som ansvarar för turen kommer att erbjuda dig en resplan som är utformad för att visa dig de viktigaste platserna i staden, har du alltid möjlighet att anpassa den och förhandla om att integrera något stopp som är särskilt intressant för dig.

Den förplanerade rundturen kan omfatta en eller flera av följande sevärdheter: Hereoes-torget och stadsparken, Andrassy Avenue med vackra byggnader som den ungerska operan, Kedjebron, Margareta-bron och Margareta-ön, du kommer att utforska slottsdistriktet och även Budapests parlamentsbyggnad.

Vad ingår i dessa turer?

Det mest intressanta med den här typen av upplevelse är att en expertguide är helt inriktad på att ge dig den bästa möjliga upplevelsen, vilket inkluderar att svara på alla frågor du kan tänkas ha.

Cykeln och säkerhetsutrustningen som behövs för turen ingår i priset och i de flesta fall ingår ett kaffe- och kakstopp på en trevlig plats i området, som väljs av det företag du anlitar.

användbar information

 • Pris: Denna typ av upplevelse kostar vanligtvis omkring 85 euro per person.
 • Turens längd: Du måste avsätta cirka 4 timmar för turen. Rastplatser är inkluderade.
 • Rekommenderas om... du vill undvika folkmassorna och uppleva en rundtur i Budapest på ett mer personligt och flexibelt sätt. Den rekommenderas också om du har besökt staden vid andra tillfällen och nu är intresserad av att lära känna den mer ingående.

Boka din resa till Budapest

3. Cykel- och båttur till Szentendre från Budapest

Besöka Szentendre| ©Mariel D
Besöka Szentendre| ©Mariel D

I utkanten av Budapest, bara 30 minuter från huvudstadens centrum, ligger den lilla charmiga staden Szentendre, som kännetecknas av sin medelhavsatmosfär och som är väl värd en dagsutflykt för att se den vackra medeltida barockarkitekturen, de ungerska folkloreaffärerna och den traditionella konstscenen.

Från Budapests centrum hittar du utflykter där programmet inkluderar cykling från Budapests centrum hela vägen längs Donau till Szentendre. Turen tar ungefär två timmar eftersom vi stannar på intressanta platser. I byn kan du utforska området, lära dig om historien och äta en utsökt traditionell ungersk lunch. På vägen tillbaka gör du en energisparande kryssning på Donau.

Vad ingår i dessa turer?

Utflykten sker i små grupper för att garantera att resenärerna får ett personligt bemötande av den medföljande guiden. Den valda rutten är bilfri och lämpar sig särskilt väl för cykling. Förutom guidens sällskap ingår båtbiljetten tillbaka till Budapest, cykeln med nödvändig säkerhetsutrustning och lunch i byn Szentendre i priset.

användbar information

 • Pris: Den här typen av upplevelser kostar vanligtvis från 75 euro per resenär.
 • Turens längd: Detta är en 8 timmar lång upplevelse, så du måste boka en hel dag av din resplan.
 • Rekommenderas om... Om du planerar att stanna länge i staden, till exempel 5 dagar i Budapest eller mer. Annars kan du gå miste om mer intressanta destinationer.

Boka din resa till Budapest

4. Cykeltur i Budapest med gastronomisk upplevelse

Ungersk gulasch.| ©Ignacio G A
Ungersk gulasch.| ©Ignacio G A

Om du är en person som vill ha hela reseupplevelsen, inklusive konst, historia och gastronomi, är den här typen av resa perfekt för dig. Den här typen av tur är en grupputflykt som innebär en traditionell cykeltur i Budapest med ett stopp för lunch, och det bästa av allt är att den vanligtvis bara kostar några få euro extra.

I allmänhet tar stadsrundturen med sig de mest intressanta turistiska, historiska och kulturella sevärdheterna, vilket innebär flera av följande: den vackra Andrássy Avenue för att se arkitekturen och operahuset, gå till Hjältarnas torg, cykla genom stadsparken och de vackra byggnaderna där, korsa Kedjebron, besöka Margaretaön, cykla längs Donaus stränder för att se parlamentet och mycket mer.

Vad ingår i dessa turer?

Gruppen av resenärer åtföljs av en lokal expertguide som visar dem stadens höjdpunkter. Transportfordonet (cykeln) och nödvändig säkerhetsutrustning för ditt skydd ingår alltid; dessutom får resenären en uppfriskande dryck under turen. Den här gastronomiska upplevelsen i Budapest inkluderar lunch och dryck på en plats som valts ut av resebolaget, men jag rekommenderar de som erbjuder traditionella rätter som ungersk gulasch.

användbar information

 • Pris: Denna typ av upplevelse är tillgänglig från 28 euro per deltagare.
 • Turens längd: Turens längd är minst 5 timmar, och du bör reservera en halv dag av din resplan för denna upplevelse.
 • Rekommenderas om... du vill ha mer än en traditionell sightseeingtur. Den här turen är idealisk för personer som vill spara pengar på sin resa eftersom prisskillnaden jämfört med traditionella turer är minimal.

Boka din resa till Budapest

5. Cykeltur till Budapest och Normafa Park i små grupper

Nomada Park| ©shuching8066
Nomada Park| ©shuching8066

Om du vill njuta av panoramautsikt och frisk luft är den högt belägna Normafac-parken i Buda Hills en plats som du måste besöka i Budapest. I det här området finns alla möjliga aktiviteter för de mer äventyrliga resenärerna: cykling, skridskoåkning på vintern i Budapest, vandring på våren och sommaren i Budapest och många andra aktiviteter.

Även om resplanen kan ändras beroende på vilket företag du anlitar, börjar en sådan här tur vanligtvis med ett stadsäventyr för att se de viktigaste historiska monumenten och andra intressanta platser, t.ex. den ungerska operan, Stefansbasilikan och Budapests parlamentsbyggnad, och sedan korsar du Donau över en av dess viktigaste broar för att leda resenärerna till slottsberget.

Härifrån kör du till Városmajor och sedan till János-hegy linbanestationen, som tar dig uppåt i cirka 20 minuter. Efter en promenad i skogen börjar resan tillbaka till staden.

Vad ingår i dessa turer?

Det viktigaste är en specialiserad reseledare som leder gruppen inte bara på den historiska rundturen utan även på bergsrundturen. Rundturen genomförs vanligtvis i små grupper på högst 10 personer för att garantera personlig uppmärksamhet.

Den nödvändiga utrustningen tillhandahålls, inklusive en specialiserad mountainbike med växlar, skyddsutrustning, biljett till linbanan och uppfriskande drycker längs vägen.

användbar information

 • Pris: Från 50 euro per person.
 • Turens längd: Boka minst 5 timmar för detta spännande äventyr genom Budapest och de omgivande skogarna.
 • Rekommenderas om... Du älskar naturen, cykling och utflykter utomhus. Rekommenderas starkt om du är i Budapest i flera dagar och vill ha ett äventyr utanför de upptrampade turiststråken.

Boka din resa till Budapest

6. Budapest by night - en elektrisk cykeltur för små grupper

Tur med elektrisk cykel| ©Justin
Tur med elektrisk cykel| ©Justin

Om Donaus pärla är en vacker stad på dagen, är Budapest spektakulär på natten tack vare nattbelysningen av de viktigaste monumenten. Den här typen av tur är utformad så att du kan njuta av detta spektakel genom att cykla genom de viktigaste byggnaderna och sevärdheterna i staden.

Rutten kan ändras något beroende på vilket företag du anlitar för utflykten, men i allmänhet ingår vanligtvis en eller flera av följande destinationer: En panoramautsikt över staden från Fisherman's Bastion; du kommer att se det upplysta Buda-slottet, stadens broar och den vackra parlamentsbyggnaden; slutligen kan du få se några mysiga gränder med äldre arkitektur.

Vad ingår i dessa turer?

Det bästa med den här upplevelsen är att den kan ske i små grupper, vilket gör att den medföljande guiden kan ägna tid åt att förklara varje resenärs tvivel i detalj.

Grupper består vanligtvis av högst 6 eller 7 personer. Förutom guiden tillhandahåller vi cykeln för turen, nödvändig säkerhetsutrustning och en uppfriskande dryck till varje deltagare. Om turen äger rum på hösten eller under kalla månader kan en varm dryck, t.ex. ett traditionellt ungerskt te, inkluderas.

Användbar information

 • Pris: Cirka 45 euro per person.
 • Turens längd: 2 timmar.
 • Rekommenderas om... du är sugen på en nattlig rundtur i staden och letar efter en snabb rundtur som du kan genomföra på några timmar. Detta är en av de kortaste cykelturerna du kan hitta i Budapest.

Boka din resa till Budapest