London Madame Tussauds Biljetter: var du kan köpa dem och vad de innehåller.

I Europas mest berömda vaxmuseum kan du ta ett foto med dina idoler och de mest kända personerna från historien och nutiden.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

8 minsta läsning

London Madame Tussauds Biljetter: var du kan köpa dem och vad de innehåller.

Madame Tussauds London | ©Wolfgang Kopp

Jag minns alltid att besöket på Madame Tussauds var en av de roligaste upplevelserna jag hade i London.

Det bästa alternativet

London Madame Tussauds Wax Museum Biljetter

de bästa biljetterna till Madame Tussauds i London med tillträde till alla salar

Ställ dig med världens mest kända figurer i det här fantastiska museet. Njut av de olika sektionerna, till exempel den som är tillägnad Star Wars-sagan.

Missa inte denna magiska plats, särskilt inte om du reser med familj eller vänner, där du kommer att skratta, bli förvånad och upptäcka mer än 250 karaktärer. På det roliga Madame Tussauds-museet i London kan du ta de bästa bilderna med världens mest populära karaktärer. Skaffadina biljetter till vaxmuseet och kom nära och personligt med de otaliga hyperrealistiska figurerna.

Från Madonna till Albert Einstein, Jhonny Deep till drottning Elizabeth II. Gå in i det magiska Star Wars-universumet och ta en selfie med Yoda eller prinsessan Leia.

Du kan också hoppa in i Londons klassiska svarta taxi och ta en tur genom Londons historia med Spirit of London Ride, som ingår i biljetterna.Rekommenderas om... du åker till London med familj och vänner och vill ha några skratt.

Hur långt i förväg bör du köpa dina biljetter?

En del av Star Wars-avdelningen på Madame Tussauds.
En del av Star Wars-avdelningen på Madame Tussauds.

Jag rekommenderar att du köper dina biljetter i förväg på nätet, eftersom köerna är enorma varje dag. Du kan välja mellan standardbiljetter (allmänna biljetter) och premiumbiljetter. Och om du ska tillbringa flera dagar i London kan du köpa London Explorer Pass, som inkluderar den här biljetten och många andra.

Det går att köpa biljetten på biljettkontoret på Madame Tussauds, men det är ett museum som lockar 2,5 miljoner besökare per år och köerna kan vara upp till tre timmar långa. Mitt råd är att om du funderar på att köpa din biljett där, gå väldigt, väldigt tidigt.

Boka dina biljetter till Madame Tussauds Museum

Vad ingår i biljetten för allmän entré?

En av de återskapade scenerna från Star Wars.
En av de återskapade scenerna från Star Wars.

Med den här biljetten till vaxmuseet får du en rundtur i hela vaxkabinettutställningen.

Du kan också luta dig tillbaka i en typisk Londontaxi när du tar en virtuell tur genom stadens historia på Spirit on London Ride. Du kan också fördjupa dig iStar Wars-galaxen tillsammans med Yoda, Luke Skywalker och prinsessan Leia i en fantastisk utställning som skapats i samarbete med Disney och Lucas Film.

 • Spirit of London Ride taxiresa
 • Uppslukande Star Wars-upplevelse

Boka dina biljetter till Madame Tussauds Museum

Vad ingår i premiumbiljetten?

Den brittiska kungafamiljen i vax
Den brittiska kungafamiljen i vax

Vill du ha direkt tillgång till Madame Tussauds Museum och alla dess aktiviteter? Skaffa premiumbiljetten och njut av en VIP-upplevelse. Med den här biljetten slipper du köerna och får ut det mesta av ditt besök på museet.

Premiumbiljetten öppnar dörrarna till Madame Tussauds museum och alla dess uppslukande upplevelser. Du kan delta i Sherlock Holmes Experience, uppleva en filmisk resa genom Star Wars-sagan och njuta av gratis popcorn medan du tittar på en 4D-film tillsammans med de legendariska Marvel-seriefigurerna.

 • Direkt inträde till Madame Tussauds museum.
 • Tillträde till Sherlock Holmes Experience
 • Snabbt inträde till Spirit of London Ride.
 • Gratis popcorn medan du tittar på Marvel 4D Experience
 • Snabbt inträde till Star Wars Experience.

Boka dina biljetter till Madame Tussauds Museum

Är det tillrådligt att köpa ett turistpass för att besöka Madame Tussauds?

London Eye| ©Bruno Abatti
London Eye| ©Bruno Abatti

Det finns också en tredje möjlighet att få tillträde till Madame Tussauds Museum, som jag uppmuntrar dig att överväga om du ska tillbringa flera dagar i staden. Som du kommer att upptäcka i denna andra artikel som jag har skrivit om London-Pass och andra passär ett turistpass verkligen praktiskt, eftersom det inkluderar tillgång till de viktigaste attraktionerna i London och sparar mycket tid i köer och en hel del pengar i inträdesavgifter.

London Explorer Pass är Londons måste-pass, eftersom det ger möjlighet att välja upp till 7 attraktioner av de 31 som finns tillgängliga, inklusive Madam Tussauds.

Magic London Pass är däremot det bästa passet för familjeresor eftersom det inkluderar tillgång till 4 drömattraktioner: London Eye, de kusliga åkattraktioner du upptäcker med biljetter till London Dungeon, de roliga äventyren i Shreks Adventure och Londons fantastiska akvarium Sea Life London. Vickys bästa restips Överväg att köpa ett sightseeingpass för att spara på resan om du vill besöka andra attraktioner, till exempel London Eye.

Madame Tussauds höjdpunkter

Albert Einstein-figur| ©Luke Rauscher
Albert Einstein-figur| ©Luke Rauscher

När det gäller upplägget av Madame Tussauds-museet ska jag berätta att det är uppdelat i flera tematiska sektioner, alla lika intressanta, men jag lämnar dem här så att du kan organisera ditt besök och betona de figurer som du mest vill känna till.

Utforska

Det här är samlingen som innehåller uppslukande upplevelser i Marvel- och Star Wars-universerna, och där du kan se sångerskan Dua Lipa och prinsarna Harry och Meghan på nära håll.

Våra stjärnor

Här finns kändisar från filmens, de sociala mediernas och musikens världar, och här kan du kolla in måtten på Kim Kardashians sovrum. Du tar selfies med den obrännbara Beyoncé, den känsliga Audrey Hepburn och två av naturens främsta, George Clooney och Brad Pitt, bland många andra.

Kultur och historia

Här får du resa genom historien genom Spirit of London Ride och utseendet på några av de människor som skapat historia, som Albert Einstein, Hitler, Van Gogh och Nelson Mandela, samt möjlighet att jämföra din längd på en catwalk med några av världens största toppmodeller, som Cara Delevigne.

Andra upplevelser

Tack vare den här avdelningen kan du stå öga mot öga med den fruktade Alien eller King Kong och hans animatroniska huvud som är över 5 meter högt, och bli Sherlock Holmes eller en riktig YouTuber för en dag.

Boka dina biljetter till Madame Tussauds Museum

Lär dig mer om Madame Tussauds historia

Representation av den kungliga familjen
Representation av den kungliga familjen

Vem skulle ha trott att Marie Tussauds, född i Frankrike, för flera hundra år sedan skulle bli ett av världens mest populära namn när hon lärde sig att forma i vax när hon arbetade som hushållerska. Från sin första utställning 1776 i Palais Royal i Paris blev hon så framgångsrik att hon kallades in som konsthustru hos kung Ludvig XVI:s syster och till slut bodde hon i själva Versaillespalatset!

När hennes mentor dog ärvde Tussauds hela hans samling av vaxfigurer och hennes berömmelse och erkännande ledde till att hon fick smeknamnet Madame Tussauds och till att hon 1884 öppnade och installerade det som idag är världens största samling av kändisfigurer, Madame Tussauds Museum.

Boka dina biljetter till Madame Tussauds Museum

Tips för att organisera ditt besök

Madame Tussauds-byggnaden, London| ©Citizen59
Madame Tussauds-byggnaden, London| ©Citizen59

Här är några användbara tips som hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av ditt besök.

Hur man tar sig till Madame Tussauds Museum

Museet har goda förbindelser med stadens kollektivtrafik. Det ligger på Marylebone Rd och du kan ta dig till Madame Tussauds med olika kombinationer av tunnelbana, tåg eller buss:

 • Tunnelbana: Baker Street Station.
 • Tåg: Marylebone Station ligger 10 minuters promenad bort.
 • Buss: Bussarna 13, 18, 27, 30, 30, 30, 74, 82, 82, 113, 139, 189, 205, 274 och 453.

Kollektivtrafiken i London

Det bästa sättet att ta sig runt i London är med ditt Oyster Card, en periodbiljett som du kan köpa och fylla på på alla stationer i Londons tunnelbana. Numera kan du också använda ditt kontaktlösa betal- eller kreditkort i Londons kollektivtrafik (tunnelbana eller buss) och kostnaden för din resa dras av från din räkning.

Öppettider för Madame Tussauds

Madame Tussauds är öppet alla dagar i veckan, måndag till söndag, men innan du ger dig in kontrollerar du öppettiderna på webbplatsen beroende på vilket kalenderdatum du reser. Inom öppettiderna 8.30-18.00 kan öppettiderna variera beroende på årets månader och dagar.

Tjänster som finns tillgängliga på Madame Tussauds museum

 • Toaletter på varje våning i museet.
 • Det är tillgängligt för rullstolar och har en hiss för personer med nedsatt rörlighet. Rullstolar kan lånas ut, beroende på bokning och tillgänglighet.
 • Presentbutik.
 • Cafeteria som ligger i presentbutiken med snacks och drycker.
 • Vänsterbagagekontor, mot en avgift, för förvaring av föremål som rockar, ryggsäckar, väskor...
 • WiFi.
 • Barnbyxor.

Boka dina biljetter till Madame Tussauds Museum

Vad kan du se runt Madame Tussauds?

Sherlock Holmes House Museum| ©Elliott Brown
Sherlock Holmes House Museum| ©Elliott Brown
 • Marylebone: Du kan också utnyttja ditt besök på Madame Tussauds för att se andra sevärdheter i stadsdelen Marylebone, där det ligger. Detta område, söder om Regent's Park, har den största koncentrationen av georgianska hus i London. Flera radhus av John Nash, den berömda engelska arkitekten, pryder den södra änden av stadens mest trafikerade kungliga park.
 • Regent's Park: För att fullborda en perfekt dag med sightseeing och för att koppla av lite efter din långa rundtur på museet får du inte missa ett besök i Regent's Park, som ligger mindre än 900 meter från Madame Tussauds. Dess vackra Queen Mary's Gardens är fantastiska för en trevlig sommareftermiddag, liksom dess sjö, med en stor variation av vattenfåglar.
 • Sherlock Holmes House Museum: Bara 200 meter från museet, på 221b Baker Street, kan du upptäcka var Arthur Conan Doyles mest skarpsinniga detektiv någonsin bodde. Sherlock Holmes Museum-byggnaden från 1815 har omvandlats till en utställning och är inredd exakt som den lägenhet som beskrivs i böckerna.
 • Marble Arch: Lite längre bort, men bara en kilometer från Madame Tussauds, kan du upptäcka Marble Arch, en stor triumfbåge som bevittnar en daglig virvelvind av trafik och som, även den ritad av John Nash 1827, en gång fungerade som ingång till Buckingham Palace.
 • Oxford Street: Om du har shopping att göra kan du passa på att stanna till på Londons "Fifth Avenue". Drygt en kilometer från Madame Tussauds, på Oxford Street, hittar du nästan allt från de enklaste souvenirerna till det senaste designermodet. Det är ett måste att besöka under julen, då gatorna är prydda med ljus och dekorationer som skapar en riktigt speciell atmosfär.

Vickys bästa resetips Få ut det mesta av ditt besök på Madame Tussauds genom att upptäcka det omgivande området: en underbar park och ett typiskt engelskt kvarter som alltid förbises av turisterna.

Boka dina biljetter till Madame Tussauds Museum

Om du är intresserad av Madame Tussauds kanske du också är intresserad av

Jag hoppas att jag har löst alla dina tvivel om museet, hur du organiserar ditt besök, det bästa av omgivningarna... Men om du funderar på att besöka någon annan attraktion är min rekommendation att värdera London Eye. Här har du en artikel där jag samlar all information om London Eye. London Eye Biljetter: allt du behöver veta ....

Det är också en bra idé att ta en timmes kryssning på Themsen, eftersom du då kan vila lite efter dina långa promenader samtidigt som du fortsätter att betrakta Londons skyline från vattnet.

Du har all information i den här guiden om de bästa kryssningarna på Themsen i London Men om du vill ta med dig lite mer av den engelska kulturen som en souvenir, uppmanar jag dig att besöka andra historiska platser somWestminster Abbey eller Tower of London. Du hittar all information om hur du besöker dem i dessa två artiklar: Biljetter till Westminster Abbey: hur man köper och priser och biljetter till Tower of London: hur man köper, priser och öppettider.

Boka dina biljetter till Madame Tussauds Museum