Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Dubai-turer

Dubai har mycket att erbjuda resenärer, men glöm inte bort att utforska det omgivande området: vill du åka till öknen eller promenera runt i Abu Dhabi?

Alex Grande

Alex Grande

9 minsta läsning

Dubai-turer

Dubais skyline med Burj Khalifa i bakgrunden

Det som nu är en futuristisk skyline var en öken för femtio år sedan. Från en annan tids torrhet finns souker och moskéer från en nomadisk kultur kvar. Det bästa sättet att se dem är på en guidad tur.

1. Vilka är de bästa turerna i Dubai?

Solnedgång över Dubai
Solnedgång över Dubai

Det finns många sätt att se Dubai och många turer i staden, så jag har valt ut de turer som inkluderar alla eller de flesta av stadens sevärdheter.

2. Fullständig rundtur i Dubai med gatukost

Palm Jumeirah| ©DJANDYW.COM AKA NOBODY
Palm Jumeirah| ©DJANDYW.COM AKA NOBODY

Den här Dubai Street Food Tour är utformad som en fotografisk rundtur i Dubai, där du får ta del av stadens mest ikoniska sevärdheter med kameran i handen medan en guide ger dig den perfekta bakgrunden på engelska för att förstå historien bakom varje byggnad och några intressanta fakta om livet i Dubai.

Men vad är Dubai utan sitt kök? Stadens gamla souker och dess mat är utan tvekan en av stadens största attraktioner. Därför föreslår jag att du, samtidigt som du lär känna Dubais kulturella rikedom genom att promenera på dess gator, också provar dess utsökta traditionella mat, smakar på kaffe, te, dadlar, olika sorters choklad, men också på den typiska falafeln eller shawarma.

Med den här kompletta turen får du också biljetter till Museum of Illusions och Dubai Museum, och som grädde på moset får du en båttur på Dubai Creek. Kombinera historia, kultur och gastronomi med denna magnifika resa.

Vad du kommer att se på den här turen

 • Soukerna Gold Souk, Dubai Spice Souk och Old Souk
 • De historiska stadsdelarna Al Seef och Al Fahidi (Al Bastakiya)
 • Dubais bäck
 • Museet i Dubai
 • Museum för illusioner

Boka Dubai Street Food Tour

3. Bussutflykt på natten i Dubai

Flygfoto i skymningen
Flygfoto i skymningen

Om Dubai är värt att besöka är det på grund av dess nätter. Skyskraporna lyser upp, temperaturen stiger och staden förflyttar dig magiskt till framtiden. Den här nattliga bussturen i Dubai tar dig med på en rundtur i hela staden, där du besöker alla stadens sevärdheter med en guide och i en liten grupp, med hämtning och lämning på ditt hotell - ett måste enligt min mening!

Den här turen tar ungefär fyra timmar och jag rekommenderar den om du vill se staden på ett avslappnat sätt och utan dagens hetta, särskilt om du besöker Dubai under den varmaste tiden på året.

Vad du kommer att se på kvällsrundturen

 • Madinat Jumeirah
 • Jumeirah Beach
 • Dubais vattenkanal
 • Dubai Frame
 • Dubai Garden Glow
 • Dubai centrum
 • Burj Khalifa

Boka Dubai Night Tour

4. Dubai City Tour med biljetter till Dubai Frame

Dubai Monorail| ©Tim Adams
Dubai Monorail| ©Tim Adams

Bland de otroliga byggnaderna du kan se i Dubai finns Dubai Frame, ett enormt bågformat monument som representerar emiratets utveckling under stadens senaste historia. Med den här resan med transfer får du se den unika arkitekturen i en stad som har vuxit från en fiskeby till ett lyxigt turistmål.

Men i kontrasternas stad ser du, vid sidan av moderniteten i Palm Jumeirah eller Burj Al Arab, den arabiska traditionen och religionen, som är mycket närvarande i Dubai. På en sådan här rundtur får du inte glömma den vackra Blå moskén eller stadsdelen Old Dubai, som är stadens kulturella centrum.

Jag rekommenderar den om du vill veta hur staden Dubai har utvecklats under en tur på 5-6 timmar genom de imponerande byggnaderna.

Vad du kommer att se på Dubai City Tour med Dubai Frame-biljetter

 • Palm Jumeirah
 • Burj Al Arab
 • Dubai Frame
 • Blå moskén
 • Gamla Dubai-kvarteren

Boka en biljettförsäljning av Dubai Frame

5. Rundtur i Dubais gamla stad med båttur

Charmiga platser
Charmiga platser

Dubais gamla moskéer och souker är värda ett besök för att förundras över kontrasten mellan de nästan omöjliga skyskraporna och de mer ödmjuka platserna. Denna fyra timmar långa båttur i Dubais historiska centrum visar dig ett område av Dubai som är okänt för många. Och som namnet antyder sker en del av turen på en traditionell båt, vilket kombinerar tre av de mest intressanta aspekterna av Dubai.

Jag rekommenderar det varmt om du är intresserad av att utforska den äldsta delen av Dubai och uppleva en båttur bland skyskraporna.

Vad du kommer att se på rundturen i den historiska stadskärnan

 • Jumeirah Beach
 • Jumeirah-moskén
 • Museet i Dubai
 • Al Fahidi-fästningen
 • Guldsouk
 • Dubai Mall

Boka en Dubai-resa med båttur

6. Rundtur i Dubai och besök i Blå moskén

Jumeirah Beach| ©Sam valadi
Jumeirah Beach| ©Sam valadi

Om du vill vara stor i Dubai kan du välja att ta en rundtur i det gamla och moderna Dubai med ett besök till Blå moskén, där du tillsammans med en guide får se allt som staden har att erbjuda, både gammalt och nytt. När du går från tur till tur i en buss som hämtar dig på ditt hotell får du en djupgående bild av staden utan att missa något.

Du kan besöka den vackra Blå moskén, som är känd för sin ottomanska arkitektur.

Vad du kommer att se

 • Jumeirah Beach
 • Blå moskén
 • Museet i Dubai
 • Al Fahidi-fästningen
 • Guldsouk
 • Dubai Mall
 • Madinat Souq
 • Palm Jumeirah
 • Dubai Marina

Boka en rundtur med inträdesbiljetter till Blå moskén

Vad du kan se i Dubai

Om kanalerna
Om kanalerna

Du vet redan vilka av Dubais främsta sevärdheter som ingår i varje tur, men du kanske vill veta lite mer om varje specifik plats, så oroa dig inte, läs vidare så berättar jag i detalj vad som gör varje höjdpunkt i staden till ett måste.

Burj Khalifa

Burj Khalifa behöver knappast någon introduktion: det är världens högsta byggnad och ett arkitektoniskt underverk inspirerat av den vita Hymenocallis, Dubais signaturblomma. Från observatoriet kan du se hela Dubai och öknen utanför staden, liksom ljus- och vattenshowen som äger rum i den konstgjorda sjön vid foten av skyskrapan. Om du är intresserad av att besöka den inifrån eller gå upp på observationsdäcket kan du läsa mer om hur du gör i min artikel om Burj Khalifa Biljetter: priser, alternativ, bästa tiden att gå upp, osv..

Jumeirah Beach

Jumeirah Beach är Dubais stjärnstrand, ett helt rekreationsområde med parker, utomhusbarer och naturligtvis drömmarnas sand och vatten. Allt du kan tänka dig om Dubai som turistmål finns på Jumeirah Beach, där du säkert kommer att tillbringa en stor del av ditt besök i staden.

Jumeirah-moskén

Eftersom det är den enda moskén i Dubai som är öppen för icke-muslimer är den en av de mest besökta byggnaderna för turister som reser till staden. Det är inte så konstigt, eftersom den vita stenutrustningen är en fantasi som bara matchas av dekorationen i det diaphaniska interiören.

Al Fahidi-fästningen

Al Fahidi-fästningen är den äldsta byggnaden i staden och representerar ett förflutet då Dubai behövde försvaras från inkräktare, och inom dess murar hittar du båtar som användes förr för fiske och krigföring. Här finns också Dubai Museum, ett av de mest besökta museerna i staden.

Museet i Dubai

Detta museum har till uppgift att berätta historien om Dubais utveckling från ett litet samhälle i öknen till den framtida stad som det är idag. I gallerierna kan du se hur de gamla beduinerna levde, vilka verktyg de använde, hur de tillverkade sina hantverk och hur de försörjde sig.

Ett besök på Dubai Museum rekommenderas starkt eftersom det ger ett historiskt sammanhang till ditt besök bortom skyskraporna och lyxen.

Guldsouk

Namnet gör dig inte besviken, för bara några minuter efter att du har gått in i Gold Souk är du omgiven av basarer och skyltfönster fyllda med guldsmycken som ringar, armband, halsband och ringar - du kan till och med hitta världens största guldring (att vara bäst i världen på något är något som du kanske har märkt att Dubaiborna älskar). Även om du inte köper något är denna plats med nästan berusande överflöd väl värd ett besök.

Stadsvandring

City Walk är ett utomhus köpcentrum i Dubai med alla typer av butiker, restauranger och barnunderhållningsplatser. Att besöka City Walk på kvällen är en upplevelse, bara för att se de ljusa och färgglada installationerna är det värt det.

Dubai Mall

Dubai Mall är Dubais största köpcentrum och det främsta shoppingmålet för de flesta turister som besöker staden. Det är också en av de platser där du kan hitta restauranger med alla typer av mat och de mest prisvärda i staden, så du kommer förmodligen att besöka detta köpcentrum mer än en gång under din resa.

Madinat Souq

Souq Madinat i Jumeirah-komplexet är en modern omarbetning av en traditionell souk med gallerier fyllda med parfym-, krydd- och matstånd. Att besöka Souq Madinat på kvällen är en unik upplevelse tack vare den varma atmosfären med lyktor som reflekterar i vattnet.

Palm Jumeirah

Palm Jumeirah är den konstgjorda palmformade ön där Dubais lyxigaste bostäder ligger, liksom stadens bästa hotell och restauranger. Den genomkorsas av stadens berömda monorailbana, vilket gör den till en populär plats för turister som också vill ägna sig åt vattenaktiviteter som båtliv, segling och jetski.

Dubai Marina

Dubais stora kanal, som kallas Marina, är den perfekta platsen för en båttur genom staden omgiven av skyskrapor. Naturligtvis saknas det inte underhållning i detta område i form av restauranger och barer i köpcentra. Här finns till och med världens största stadslinbana, en av de mest unika och spektakulära aktiviteterna du kan göra i Dubai.

Boka Dubai Street Food Tour

Organisera din guidade tur i Dubai

Dubai i skymningen| ©Piotr Chrobot
Dubai i skymningen| ©Piotr Chrobot

De allra flesta turer i Dubai hämtar dig på ditt hotell och tar dig på resan i ett luftkonditionerat fordon, med tanke på vädret i staden. Av samma anledning brukar de släppa av dig vid ditt hotell, men jag råder dig att innan du bokar en tur kontrollera att du får hämta och lämna ditt hotell eller att du släpps av vid ett närliggande hotell eller någon annan plats i staden.

Tänk på att fredagen är den religiösa vilodagen i Dubai, så om du måste välja dag för en stadsrundtur rekommenderar jag att du undviker denna dag så att du inte får se att vissa saker är stängda eller reducerade i resplanerna. Som du har sett finns det turer av olika längd, men i allmänhet tar halvdagsturer 4 timmar och heldagsturer 9 timmar.

Praktisk information om hur du gör en rundtur i Dubai

Många turer inkluderar inte mat, men stannar vid några av stadens shoppingcenter, så jag rekommenderar att du tittar i förväg för att se var du kan äta och även gör en bokning om du kan för att slippa hitta ett bord i en massa turister.

Islamiska religiösa högtider är inte lika viktiga i Dubai som i andra stater i Förenade Arabemiraten, men under Eid och Ramadan kan firandet påverka transporterna och tiderna för servering av mat och dryck (under Ramadan serveras maten till exempel först efter solnedgången).

På tal om hur religiösa sedvänjor kan påverka ätande och drickande i Dubai, observera att du inte får dricka offentligt (och du får inte ta en espresso på gatan) och du får inte heller röka, inte heller e-cigaretter som konfiskeras på flygplatsen.

Vad du ska ta med dig

Även om det är uppenbart: ta med dig en flaska vatten! Det är svårt att hitta en sval plats i Dubai och även om du gör större delen av turen i en bil kommer du att sakna en vattendryck när du kliver av bussen och går runt i ökenstaden.

Boka Dubai Night Tour

Andra aktiviteter som du kan vara intresserad av

Dubais öken| ©Fernando Jorge
Dubais öken| ©Fernando Jorge

Om du redan är förälskad i Dubai men inte vill avstå från en autentisk ökenupplevelse kan du läsa min artikel om öknen här. Al Maha Ökenresort - Dagsresor. Här hittar du de bästa utflykterna med all information du behöver innan du bokar din resa.

Ett annat bra alternativ från Dubai är ett besök i Abu Dhabi. De ligger tillräckligt nära varandra för att du ska kunna ta dig dit och tillbaka på en dag, och det finns också flera organiserade turer så du behöver inte oroa dig för någonting. Här är de bästa: Abu Dhabi - Dagsresor från Dubai.

En annan utflykt som du inte får missa är den som tar dig till landets tredje emirat, Sharjah. Bara 25 minuter från Dubai ligger det som kallas Golfens pärla, där du kan upptäcka Kung Faisal-moskén, fortet och Sharjah Heritage Museum. Med den här 4 timmar långa organiserade utflykten med guide och transfer går du inte miste om ett annat av de underverk som väntar dig i närheten av Dubai.

Och om vattenaktiviteter är din grej ligger emiratet Fujairah bara en timme från Dubai, där du kan åka på organiserade utflykter med aktiviteter som snorkling och dykning. Upptäck den marina faunan i Förenade Arabemiraten!

Boka en snorkeltur till Fujairah från Dubai

Vanliga frågor

 • Vad kan jag se på en rundtur i Dubai?

  Dubais modernisering i kombination med en blandning av kulturer gör Dubai till en av världens vackraste städer, och som du kan förvänta dig finns det ett antal turer som utforskar denna blandning. De flesta turer tar dig till några av stadens mest kända landmärken, som Burj Al Arab och Burj Khalifa, medan andra turer tar dig till stadens andra kulturella höjdpunkter.

 • Hur lång tid tar en rundtur i Dubai?

  Beroende på vilken typ av resa du väljer. Som en allmän regel varar heldagsturer mellan 8-9 timmar, medan halvdagsturer varar 3-5 timmar, så det är viktigt att du läser informationen om turerna noga innan du köper dem.

 • Finns det några regler i Dubai som jag bör känna till?

  Dubai är visserligen väldigt vackert, men kan också vara väldigt strikt och konservativt på vissa områden, så det är viktigt att veta några saker innan du besöker staden.Till exempel anses kyssar och handhållning vara olämpligt och du måste klä dig konservativt och lämpligt (kvinnor måste ha armar och ben helt täckta), eftersom staden är väldigt strikt när det gäller klädsel.