Burj Khalifa Biljetter: priser, alternativ, bästa tiden att gå upp, osv.

Så här får du biljetter till ett fågelperspektiv över Dubai när du klättrar upp i världens högsta byggnad (än så länge).

Alex Grande

Alex Grande

8 minsta läsning

Burj Khalifa Biljetter: priser, alternativ, bästa tiden att gå upp, osv.

Burj Khalifa försvinner in i den blå himlen | ©Travel Sourced

Burj Khalifa är Dubais stora arkitektoniska juvel och ett riktmärke för resten av världens skyskrapor tack vare sin höjd på 830 meter. Dessutom gör dess revolutionerande design ett besök i denna symboliska byggnad till ett måste på din resa, eftersom den rymmer lyxbostäder, kontor för världens största företag och Armani Hotel.

Du kan dock bara besöka de 124:e, 125:e och 148: e våningarna och deras respektive observationsdäck, där du kan njuta av en spektakulär utsikt. Jag ska berätta om de olika typerna av biljetter du kan köpa, vad de inkluderar, priserna och allt du behöver veta för att se vilken som bäst passar dina förväntningar.

Premiumalternativet

Dubai Burj Khalifa Nivå 124, 125 och 148 Biljetter

Köp biljett till de tre observatorierna i Burj Khalifa

Gå upp till 148:e våningen för att se Dubai från toppen av Burj Khalifa och stanna även till vid observationsdäcken på 124:e och 125:e våningarna för att göra upplevelsen komplett.

Med denna biljett till Burj Khalifa kan du klättra upp till toppen av byggnaden, som ligger på 148:e våningen, varifrån du har en hisnande utsikt. Ett måste när du planerar din resa till Dubai.

Jag rekommenderar att du köper den i förväg, främst för att undvika en outhärdlig kö vid biljettkontoret när du anländer till byggnaden, men ännu viktigare, för att se till att du har din biljett för den tid du vill gå upp i Burj Khalifa, eftersom den har en fast tid. Med denna biljett kan du också välja den valfria enkelriktade transfer till ditt hotell.

Rekommenderas om... du vill njuta av hela upplevelsen av att klättra till toppen av Burj Khalifa


Det mest ekonomiska alternativet

Dubai Burj Khalifa Nivå 124 och 125 biljetter

Köp din biljett till Burj Khalifa till bästa möjliga pris.

Perfekt om du vill uppleva Dubai från observationsdäcket på 124:e och 125:e våningen i Burj Khalifa och samtidigt spendera så lite som möjligt.

Med denna biljett till Burj Khalifa får du tillgång till det inre och yttre observatoriet på våningarna 124 och 125. Du kommer inte att kunna klättra till den 148:e våningen men det är sant att utsikten från toppen inte är så annorlunda. Du kan njuta av de ultrasnabba hissarna, utsikten över fontänerna på väg upp och ner och den spektakulära interiören i världens högsta skyskrapa.

Det bästa av allt är att du med denna förköpta biljett också slipper köerna vid biljettkontoret, vilket gör upplevelsen mycket trevligare eftersom du slipper vänta vid grinden.

Rekommenderas om... du inte vill ge upp den bästa utsikten över Dubai och upplevelsen av att klättra i Burj Khalifa på en budget.


Hur man köper biljetter till Burj Khalifa

För att köpa dina biljetter till Burj Khalifa och njuta av den bästa utsikten över Dubai, behöver du bara bestämma vilken typ av upplevelse du vill njuta av och gå in på Hellotickets för att välja ett av de tillgängliga förslagen:

Biljettpriser Burj Khalifa

Burj Khalifa på natten| ©Zoltan Tasi
Burj Khalifa på natten| ©Zoltan Tasi

Beroende på vilka våningar du vill besöka och vid vilken tidpunkt du vill gå upp kan priset variera. På Hellotickets kostar t.ex. en vuxenbiljett till At The Top (våning 124 och 125) ca 43 € och för att gå upp till 148:e våningen måste du betala ca 132 €.

Du kan också kombinera biljetten med andra aktiviteter, t.ex. erbjudandet som inkluderar tillgång till Dubai Aquarium och de 124:e och 125:e våningarna i Burj Khalifa. Med detta pass, som kostar ca 63 € per vuxen, kan du besöka båda platserna på en dag och spara in på inträdesavgifterna.

Boka biljetter till toppen av Burj Khalifa

Tider och bästa tid att gå upp

Skyline på natten
Skyline på natten

Burj Khalifa är öppet varje dag, men är vanligtvis full av turister från torsdag till lördag, så jag rekommenderar att du besöker mellan onsdag och söndag. För att ge dig en uppfattning är de billigaste biljetterna vanligtvis mellan kl. 8 .30 och 10.00, och den minst trånga tiden på Burj Khalifa är efter kl. 20 .30.

Boka biljetter till toppen av Burj Khalifa

Se solnedgången över Burj Khalifa

Magiska solnedgångar
Magiska solnedgångar

Oavsett vilken typ av biljett du köper är min rekommendation att kontrollera vilken tid solnedgången kommer att vara vid den tidpunkt du besöker Dubai och köpa dina biljetter en timme innan. Om du köper VIP-biljetter behöver du inte oroa dig för folkmassor eftersom de är praktiskt taget obefintliga på At the Top Sky.

De mest populära tiderna är mellan 16.00 och 18.00, när de flesta besökare går upp till Burj Khalifa för att göra sig redo för solnedgången. Biljettpriset varierar beroende på tid på dygnet och är dyrare under rusningstid, men en fördel med den här biljetten är att priset är fast eftersom den inkluderar tillträde till 148:e våningen.

Boka en kvällstur med biljetter till Burj Khalifa

Hur man tar sig till Burj Khalifa

Burj Khalifa från Dubai Mall| ©Maher Najm
Burj Khalifa från Dubai Mall| ©Maher Najm

För att komma till observationsdäcket på Burj Khalifa måste du bege dig till Dubai Mall. Ingången till skyskrapan ligger på bottenvåningen. Du kan också ta dig till Burj Khalifa via Armani Hotel, men lycka till med det om du inte bor där.

Ett av de bästa sätten att ta sig till Dubai Mall är med taxi. De är ganska billiga för att vara i Dubai och är ett av de mest populära transportmedlen på grund av den outhärdliga hettan i staden, så du kan alltid hitta en.

Det andra alternativet är att åka tunnelbana, vilket jag rekommenderar om du besöker Burj Khalifa under rusningstid. Ta den röda linjen till hållplatsen Burj Khalifa, och därifrån tar du bussen F13 och kliver av vid nästa hållplats, Dubai Mall. Du kan också gå från tunnelbanan, men det är inte den bästa idén.

Boka en rundtur i Dubai med biljetter till Burj Khalifa

Den musikaliska fontänshowen

Utsikt över horisonten
Utsikt över horisonten

Vid Burj Khalifa Lake, som ligger framför Burj Khalifa, finns en vatten- och ljusshow som är ganska imponerande från marken, men som tar det till nästa nivå när man ser den från At the Top. Vi rekommenderar att du bokar biljetter till Burj Khalifa och fontänerna tillsammans eftersom du kan spara några euro.

Som mycket annat i Dubai är denna fontän den högsta i världen. Men det är inte allt! Den är lika stor som två fotbollsplaner. Att se fontänen i rörelse är utan tvekan en av stadens största attraktioner. För att betrakta det magnifika skådespelet finns det en flytande gångväg vid dess fötter, men som sagt, att se vattnet vakna till liv från At the Top är hisnande.

Schema för fontänshowen

  • Varje dag från 18:00 till 23:00, varje halvtimme.
  • På morgnarna kl. 13.00 och 13.30 (fredagar kl. 13.30 och 14.00).

Högst upp (124:e och 125:e våningarna)

Utsikt från At the Top Sky| ©Guilhem Vellut
Utsikt från At the Top Sky| ©Guilhem Vellut

Om du bara har köpt biljetter till 124:e våningen kan du gå direkt till hissen och validera din biljett. På mindre än en minut kommer du upp till toppen av Burj Khalifa och hittar en presentbutik där du måste undvika några turistfällor, och du kan gå vidare till observatoriet och blicka ut över Dubai och den vidsträckta öknen bortom skyskraporna.

Teleskopen som finns utspridda på observationsdäcket ger dig en närbild av Dubai, men om du verkligen vill uppleva svindeln av att befinna dig i världens högsta byggnad, luta dig ut genom observatoriets fönster och titta upp för att se toppen av Burj Khalifa.

Det finns ingen tidsbegränsning för ditt besök på At the Top, men de flesta brukar stanna i cirka en timme. På 125:e våningen hittar du den interaktiva upplevelsen "A Falcon's Eye View", där du kan se realtidsbilder av livet i Dubai i stil med skärmarna på New Yorks One World Observatory.

Boka biljetter till 124:e våningen i Burj Khalifa

På den högsta himlen (148:e våningen)

Med en biljett till 148:e våningen får du tillgång till Sky Lounge där du kan njuta av juice, kaffe, arabiska sötsaker och dadlar. Det här är en upplevelse där du kan ta det lugnt och koppla av innan du går upp till observationsdäcket.

Efter cocktails eskorteras ni till VIP-hissen som tar er upp till plattform 148 på drygt en minut. Du har 30 minuter på dig att njuta av den hisnande utsikten utan trängsel innan du åker ner till de lägre plattformarna.

Boka biljetter till toppen av Burj Khalifa

Vad du kommer att se från toppen

Utsikt från Burj Khalifa
Utsikt från Burj Khalifa

Utsikten från toppen av Burj Khalifa, från antingen det nedre eller övre observationsdäcket, omfattar hela Dubai och en del av Abu Dhabi från ett 360° perspektiv. Några av Dubais ikoniska byggnader att se:

  • Burj al Arab
  • Hotell Atlantis
  • Palm Jumeirah
  • Dubais ram
  • Dubai Eye

Som med nästan alla observatorier i världen är utsikten vid soluppgång och solnedgång helt fascinerande, med skillnaden att tack vare Burj Khalifas höjd kan du se solen reflekteras från molnen på nära håll och bevittna ett verkligt färgspektakel.

Boka biljetter till toppen av Burj Khalifa

Var man kan äta på Burj Khalifa

På Mosphere Restaurant| ©David Jones
På Mosphere Restaurant| ©David Jones

Om du ska klättra upp till toppen av Burj Khalifa i solnedgången kommer du troligen att bli lite hungrig av höjden. När det gäller att äta nära Burj Khalifa har du möjlighet att välja en fin middag på restaurangen At. Mosphere eller en mängd mer prisvärda restauranger i Dubai Mall.

At. Mosphere

Restaurangen At. Mosphere ligger på 122:a våningen i Burj Khalifa och är känd för sin exklusiva meny och sina cocktails. Som du kan föreställa dig är inredningen utsökt och utsikten är definitivt värt det, eftersom Dubai lyser upp på natten medan du äter är ett bra sätt att komplettera solnedgången som du har haft under ditt besök.

Men priset är verkligen oöverkomligt och min rekommendation är att lägga pengarna på att besöka andra attraktioner i Dubai om du reser med en budget.

Dubais galleria

I gallerian nedanför Burj Khalifa hittar du mat av alla de slag: hamburgerrestauranger, italiensk mat, kinesisk mat, grillrätter och arabisk mat. De bäst recenserade ställena är PF Chang's, där du hittar asiatisk fusionmat, Texas Roadhouse, ett ställe med revben och biffar, och den globala hamburgerkedjan Shake Shack.

Andra intressanta aktiviteter i Dubai

Dubais öken| ©Enrico Strocchi
Dubais öken| ©Enrico Strocchi

Om du vill få ut det mesta av staden Dubai är en bra plan att ta en guidad rundt ur i hela staden. Detta hjälper dig inte bara att hitta rätt, utan också att utforska alla dess hörn, dess historia, anekdoter och kuriosa (som det finns många av i Dubai). Här är de bästa turerna och utflykterna från Dubai.

Om du å andra sidan vill dra nytta av din resa för att leva en autentisk ökenupplevelse, tveka inte att ta en rundresa (vissa inkluderar aktiviteter i sanden som snowboard eller till och med traditionella grillar). Jag har sammanställt en lista över de bästa ökenrundturerna i Dubai.

Boka biljetter till toppen av Burj Khalifa