Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Burj Khalifa Biljetter: priser, alternativ, bästa tiden att gå upp, osv.

Så här får du biljetter för att se Dubai ur fågelperspektiv när du klättrar upp i världens högsta byggnad (än så länge).

Alex Grande

Alex Grande

7 minsta läsning

Burj Khalifa Biljetter: priser, alternativ, bästa tiden att gå upp, osv.

Burj Khalifa försvinner in i den blå himlen | ©Travel Sourced

Burj Khalifa är Dubais stora arkitektoniska juvel och en referens för resten av världens skyskrapor tack vare sin höjd på 830 meter. Den revolutionära designen gör dessutom att ett besök i denna symboliska byggnad är ett måste på din resa.

Burj Khalifa är en skyskrapa som rymmer lyxiga bostäder, kontor för världens största företag och Armani Hotel. Du kan dock bara besöka 124:e, 125:e och 148:e våningen och deras respektive observationsdäck, där du kan njuta av spektakulära vyer:

Det bästa alternativet

Dubai Burj Khalifa Nivå 124, 125 och 148 Biljetter

Skaffa en biljett till Burj Khalifas tre observatorier

Ta dig upp till 148:e våningen för att se Dubai från Burj Khalifas topp, och stanna även till på 124:e och 125:e våningens observationsdäck för att fullborda upplevelsen.

Attköpa biljetter i förväg till Burj Khalifa är ett måste när du organiserar din resa till Dubai. Det är främst för att undvika en outhärdlig kö vid biljettkontoret för att köpa biljetter när du anländer till byggnaden, men framför allt för att se till att du har en biljett för den tid du vill gå upp på Burj Khalifa, eftersom biljetterna har en bestämd tid.

Det fina med att köpa biljetter i förväg är att du kan gå direkt till Sky Lounge och ange koden på biljetterna för att få tillträde till Burj Khalifas observatorium.

Rekommenderas om... du vill njuta av den fulla upplevelsen av att klättra upp till toppen av Burj Khalifa.


Det mest ekonomiska alternativet

Dubai Burj Khalifa Nivå 124 och 125 biljetter

Få din biljett till Burj Khalifa till bästa möjliga pris.

Perfekt om du vill njuta av att se Dubai från utsiktsplattformen på 124:e och 125:e våningen på Burj Khalifa och samtidigt spendera så lite som möjligt.

Med denna biljett till Burj Khalifa får du tillgång till det inre och yttre observatoriet på våningarna 124 och 125. Du kan inte gå upp till den 148:e våningen, men det är sant att utsikten från toppen inte är så annorlunda. Du kan njuta av de ultrasnabba hissarna, utsikten över fontänerna på vägen upp och ner och den spektakulära interiören i världens högsta skyskrapa.

Det bästa av allt är att du med den här förköpta biljetten slipper köa vid biljettkontoret, vilket gör upplevelsen mycket roligare och gör att du slipper vänta vid grinden.

Rekommenderas om... du inte vill ge upp den bästa utsikten över Dubai och upplevelsen av att bestiga Burj Khalifa för en liten budget.


Hur mycket kostar biljetter till Burj Khalifa?

Burj Khalifa på natten| ©Zoltan Tasi
Burj Khalifa på natten| ©Zoltan Tasi

Beroende på vilka våningar du vill besöka och vid vilken tidpunkt du vill gå upp kan priset variera. På Hellotickets kostar till exempel en vuxenbiljett för At The Top (våningarna 124 och 125) cirka 59 euro och för att ta sig upp till den 148:e våningen måste du betala cirka 137 euro.

Se solnedgången vid Burj Khalifa

Magiska solnedgångar
Magiska solnedgångar

Oavsett vilken typ av biljett du köper rekommenderar jag att du kollar hur dags solnedgången är när du besöker Dubai och köper biljetterna en timme innan. Om du köper VIP-biljetter behöver du inte oroa dig för folkmassor eftersom de är praktiskt taget obefintliga på At the Top Sky.

De mest populära tiderna är mellan 16 och 18, då de flesta besökare går upp till Burj Khalifa för att förbereda sig för solnedgången. Biljetterna tenderar att variera i pris beroende på tid på dagen och är dyrare under rusningstid, men en fördel med denna biljett är att priset är fast eftersom den inkluderar tillträde till 148:e våningen.

Boka en kvällstur med biljetter till Burj Khalifa

Tid och bästa tidpunkt för att gå upp

Skyline på natten
Skyline på natten

Burj Khalifa är öppet varje dag, men det brukar vara trångt från torsdag till lördag, så jag rekommenderar att du besöker det mellan onsdag och söndag. För att ge dig en uppfattning är de billigaste biljetterna vanligtvis mellan 8 .30 och 10.00 på morgonen, och det är minst trångt på Burj Khalifa efter 20 .30 på kvällen.

Hur man tar sig till Burj Khalifa

Burj Khalifa från Dubai Mall| ©Maher Najm
Burj Khalifa från Dubai Mall| ©Maher Najm

För att komma till Burj Khalifas utsiktsplats, gå till Dubai Mall. Ingången till skyskrapan ligger på bottenvåningen. Du kan också nå Burj Khalifa via Armani Hotel, men lycka till om du inte bor där.

Ett av de bästa sätten att ta sig till Dubai Mall är med taxi. De är ganska billiga i förhållande till priserna i Dubai och det är ett av de mest populära transportmedlen på grund av den outhärdliga värmen i staden, så du kommer alltid att kunna hitta en.

Det andra alternativet är att ta tunnelbanan, vilket jag rekommenderar om du besöker Burj Khalifa under rusningstid. Ta den röda linjen till hållplatsen Burj Khalifa, ta buss F13 och stig av vid nästa hållplats, Dubai Mall. Du kan också gå från tunnelbanan, men det är inte den bästa idén.

Boka en rundtur i Dubai med biljetter till Burj Khalifa

Musikalisk fontänshow

Utsikt över skyskraporna
Utsikt över skyskraporna

Vid Burj Khalifa Lake, som ligger framför Burj Khalifa, finns en vatten- och ljusshow som är ganska imponerande från marken, men som tar det till nästa nivå när den ses från At the Top. Vi rekommenderar att du bokar biljetter till Burj Khalifa och fontänerna tillsammans eftersom du kan spara några euro.

Precis som många andra fontäner i Dubai är den här fontänen den högsta fontänen i världen, men det är inte allt! Den är lika stor som två fotbollsplaner. Att se fontänen i rörelse är utan tvekan en av stadens största attraktioner. För att betrakta det magnifika spektaklet finns det en flytande gångväg vid dess fötter, men som sagt, att se vattnet vakna till liv från At the Top är hisnande.

Schema för Fountain Show

 • Varje dag från 18:00 till 23:00, varje halvtimme.
 • På förmiddagarna kl. 13.00 och 13.30 (fredagar kl. 13.30 och 14.00).

På toppen (124:e och 125:e våningen)

Utsikter från At the Top Sky| ©Guilhem Vellut
Utsikter från At the Top Sky| ©Guilhem Vellut

Om du bara har köpt biljetter till 124:e våningen kan du gå direkt till hissen och validera din biljett. På mindre än en minut tar du dig upp till toppen av Burj Khalifa och hittar en presentbutik där du måste undvika några turistfällor, och sedan kan du gå vidare till observatoriet och titta ut över Dubai och den vidsträckta öknen bakom skyskraporna.

Teleskopen runt observationsdäcket ger dig en närbild av Dubai, men om du verkligen vill uppleva svindelkänslan av att stå på världens högsta byggnad kan du luta dig ut genom observatoriefönstren och titta upp för att se toppen av Burj Khalifa.

Det finns ingen tidsgräns för hur länge du kan njuta av ditt besök på At the Top, även om de flesta stannar i ungefär en timme. På 125:e våningen finns den interaktiva upplevelsen "A Falcon's Eye View", där du kan se realtidsbilder av livet i Dubai i stil med skärmarna på New Yorks One World Observatory.

På toppen av Sky (148:e våningen)

På 148:e våningen har du tillgång till Sky Lounge där du kan njuta av juice, kaffe, arabiska sötsaker och dadlar. Detta är en upplevelse där du kan ta det lugnt och koppla av innan du går upp på utsiktsplattformen.

Efter cocktailen eskorteras du till VIP-hissen där du tar dig upp till plattform 148 på drygt en minut. Du har 30 minuter på dig att njuta av den hisnande utsikten utan trängsel innan du går ner till de lägre plattformarna.

Vad du ser uppifrån

Utsikt från Burj Khalifa
Utsikt från Burj Khalifa

Utsikten från toppen av Burj Khalifa, antingen från det nedre eller övre observationsdäcket, visar hela Dubai och delar av Abu Dhabi från ett 360°-perspektiv. Några av Dubais ikoniska byggnader att se:

 • Burj al Arab
 • Atlantis Hotel
 • Palm Jumeirah
 • Dubai Frame
 • Dubai Eye

Som i nästan alla observatorier i världen är utsikten vid soluppgång och solnedgång helt fascinerande, men skillnaden är att tack vare Burj Khalifas höjd kan du se solens reflektion på molnen på nära håll och bevittna ett verkligt färgspektakel.

Var du kan äta på Burj Khalifa

Restaurang på Mosphere| ©David Jones
Restaurang på Mosphere| ©David Jones

Om du ska klättra upp på toppen av Burj Khalifa i solnedgången kommer du troligen att bli lite hungrig av höjden. När det gäller restauranger i närheten av Burj Khalifa kan du välja att äta en fin middag på restaurangen At Mosphere eller en rad mer prisvärda restauranger i Dubai Mall.

Vid. Mosphere

Restaurangen At. Mosphere ligger på 122:a våningen i Burj Khalifa och är känd för sin exklusiva meny och sina cocktails. Som du kan föreställa dig är den utsökt inredd och utsikten är definitivt värd det, eftersom det är ett utmärkt sätt att se Dubai upplyst på natten medan du äter och komplettera den utsikt över solnedgången som du har haft under ditt besök.

Priset är dock oöverkomligt och jag rekommenderar att du spenderar pengarna på andra attraktioner i Dubai om du reser med en budget.

Dubai Mall

I köpcentret nedanför Burj Khalifa hittar du mat av alla slag: hamburgerrestauranger, italiensk mat, kinesisk mat, grillrestauranger och arabisk mat. De mest omskrivna ställena är PF Chang's, där du hittar asiatisk fusionsmat, Texas Roadhouse, en restaurang med revbensspjäll och stekar, och den globala hamburgerkedjan Shake Shack.

Andra intressanta aktiviteter i Dubai

Dubais öken| ©Enrico Strocchi
Dubais öken| ©Enrico Strocchi

Om du vill få ut så mycket som möjligt av Dubai är det bra att ta en guidad tur genom hela staden. Det hjälper dig inte bara att hitta runt, utan också att utforska alla dess hörn, dess historia, anekdoter och kuriosa (som det finns många av i Dubai). Du hittar de bästa turerna här: Dubai-turer.

Om du däremot vill utnyttja din resa för att uppleva en autentisk ökenupplevelse, tveka inte att ta en rundresa (vissa av dem inkluderar aktiviteter i sanden som snowboarding eller till och med traditionella grillar). Jag har sammanställt en lista över de bästa här: Al Maha Ökenresort - Dagsresor.

Vanliga frågor

 • Hur kan jag anpassa mitt besök på Burj Khalifa?

  Du kan kombinera ditt besök med ett brett utbud av upplevelser, t.ex. en biljett till Dubai Aquarium, middag på Armani Hotel, te på At.mosphere, restaurangen på toppen av Burj Khalifa, samt privata transferer, monorailresor och stadsrundturer.

 • Vilken är den bästa tiden på dagen att besöka Burj Khalifa?

  Burj Khalifas utsiktsplats At the Top är fullsatt i skymningen och i skymningen, så det är en bra idé att boka biljetter en timme före solnedgången för att undvika de långa köerna. Den ikoniska byggnaden erbjuder också turer i soluppgången mellan 05:30 och 08:00, vilket är ett utmärkt sätt att uppleva Dubais bästa utsikt på ett annorlunda och obefolkat sätt.

 • När börjar Burj Khalifas LED-show?

  Föreställningen börjar klockan 18.00 och pågår varje halvtimme fram till klockan 23.00. Den pågår fem minuter i taget, så du måste vara på den perfekta platsen innan den börjar, och det är utanför Dubai Mall.

 • Hur mycket tid behöver jag för att besöka Burj Khalifa?

  Du behöver ungefär två timmar för att klättra upp, njuta av utsikten, ta bilder och komma ner igen. Solnedgången från toppen är ett riktigt spektakel, så om du kan, gå upp i solnedgången.