Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Burj Khalifa Biljetter: priser, alternativ, bästa tiden att gå upp, osv.

Så här får du biljetter för att se Dubai från fågelperspektiv när du klättrar upp i världens högsta byggnad (än så länge).

Alex Grande

Alex Grande

7 minsta läsning

Burj Khalifa Biljetter: priser, alternativ, bästa tiden att gå upp, osv.

Burj Khalifa försvinner in i den blå himlen | ©Travel Sourced

Burj Khalifa är Dubais stora arkitektoniska juvel och ett riktmärke för resten av världens skyskrapor tack vare sin höjd på 830 meter. Dessutom gör dess revolutionerande design att ett besök till denna emblematiska byggnad är ett måste på din resa, eftersom den rymmer lyxiga bostäder, kontor för världens största företag och Armani Hotel.

Du kan dock bara besöka de 124:e, 125:e och 148:e våningarna och deras respektive observationsdäck, där du kan njuta av spektakulära vyer. Jag ska berätta om de olika typerna av biljetter du kan köpa, vad de innehåller, priserna och allt du behöver veta för att se vilken som bäst passar dina förväntningar.

Det högkvalitativa alternativet

Dubai Burj Khalifa Nivå 124, 125 och 148 Biljetter

Skaffa en biljett till Burj Khalifas tre observatorier

Ta dig upp till 148:e våningen för att se Dubai från Burj Khalifas topp och stanna till på 124:e och 125:e våningens observationsdäck för att fullborda upplevelsen.

Med den här biljetten till Burj Khalifa kan du klättra upp till toppen av byggnaden, som ligger på 148:e våningen, varifrån du får en hisnande utsikt. En upplevelse som du måste göra när du planerar din resa till Dubai.

Jag rekommenderar att du köper den i förväg, främst för att undvika en outhärdlig kö vid biljettkontoret när du väl anländer till byggnaden, men framför allt för att se till att du har din biljett för den tid du vill gå upp på Burj Khalifa, eftersom den har en fast tid. Med denna biljett kan du också välja den valfria enkeltransporten till ditt hotell.Det mest ekonomiska alternativet

Dubai Burj Khalifa Nivå 124 och 125 biljetter

Få din biljett till Burj Khalifa till bästa möjliga pris.

Perfekt om du vill njuta av att se Dubai från utsiktsplattformen på 124:e och 125:e våningen på Burj Khalifa och samtidigt spendera så lite som möjligt.

Rekommenderas om... du vill njuta av hela upplevelsen av att klättra upp till toppen av Burj Khalifa Medden här biljetten till Burj Khalifa får du tillgång till det inre och yttre observatoriet på våningarna 124 och 125. Du kommer inte att kunna klättra upp till 148:e våningen, men det är sant att utsikten från toppen inte är så annorlunda. Du kan njuta av de ultrasnabba hissarna, utsikten över fontänerna på vägen upp och ner och den spektakulära insidan av världens högsta skyskrapa.

Det bästa av allt är att du med denna förköpta biljett också slipper köerna vid biljettkontoret, vilket gör upplevelsen mycket roligare genom att du slipper vänta vid grinden.Rekommenderas om... du inte vill ge upp den bästa utsikten över Dubai och upplevelsen av att klättra uppför Burj Khalifa med en budget.


Burj Khalifa biljettpriser

Burj Khalifa på natten| ©Zoltan Tasi
Burj Khalifa på natten| ©Zoltan Tasi

Beroende på vilka våningar du vill besöka och vid vilken tidpunkt du vill gå upp kan priset variera. På Hellotickets kostar till exempel en vuxenbiljett för At The Top (våningarna 124 och 125) cirka 43 euro och för att gå upp till den 148:e våningen måste du betala cirka 132 euro.

Du kan också kombinera biljetten med andra aktiviteter, till exempel erbjudandet som inkluderar tillgång till Dubai Aquarium och Burj Khalifas 124:e och 125:e våning. Med detta pass, som kostar cirka 63 euro per vuxen, kan du besöka båda platserna på en dag och spara på inträdesavgifterna.

Boka biljetter till toppen av Burj Khalifa

Tider och bästa tiden att gå upp

Skyline på natten
Skyline på natten

Burj Khalifa är öppet varje dag, men är vanligtvis överfullt med turister från torsdag till lördag, så jag rekommenderar ett besök mellan onsdag och söndag. För att ge dig en uppfattning brukar de billigaste biljetterna vara mellan 8 .30 och 10 på morgonen, och den minst trånga tiden på Burj Khalifa är efter 20 .30 på kvällen.

Boka biljetter till toppen av Burj Khalifa

Se solnedgången på Burj Khalifa

Magiska solnedgångar
Magiska solnedgångar

Oavsett vilken typ av biljett du köper är min rekommendation att kontrollera vilken tid solnedgången kommer att vara vid den tidpunkt du besöker Dubai och köpa dina biljetter för en timme innan.

Om du köper VIP-biljetter behöver du inte oroa dig för folkmassor eftersom de är praktiskt taget obefintliga på At the Top Sky. De mestpopulära tiderna är mellan 16 och 18, då de flesta besökare går upp till Burj Khalifa för att förbereda sig för solnedgången. Biljetterna tenderar att variera i pris beroende på tid på dygnet och är dyrare under högsäsong, men en fördel med den här biljetten är att priset är fast eftersom den inkluderar tillträde till den 148:e våningen.

Boka en kvällstur med biljetter till Burj Khalifa

Så tar du dig till Burj Khalifa

Burj Khalifa från Dubai Mall| ©Maher Najm
Burj Khalifa från Dubai Mall| ©Maher Najm

För att komma till Burj Khalifas utsiktsplats måste du bege dig till Dubai Mall. Ingången till skyskrapan ligger på bottenvåningen.

Du kan också ta dig till Burj Khalifa via Armani Hotel, men lycka till om du inte bor där. Ett av de bästa sätten att ta sig till Dubai Mall ärmed taxi.

De är ganska billiga för Dubais priser och är ett av de mest populära transportmedlen på grund av den outhärdliga värmen i staden, så du kan alltid hitta en. Det andra alternativet är att åkatunnelbana, vilket jag rekommenderar om du besöker Burj Khalifa under rusningstid. Ta den röda linjen till hållplatsen Burj Khalifa, och därifrån tar du buss F13 och kliver av vid nästa hållplats, Dubai Mall. Du kan också gå från tunnelbanan, men det är inte den bästa idén.

Boka en rundtur i Dubai med biljetter till Burj Khalifa

Den musikaliska fontänföreställningen

Utsikt över skyskraporna
Utsikt över skyskraporna

Vid Burj Khalifa Lake, som ligger framför Burj Khalifa, finns en vatten- och ljusshow som är ganska imponerande från marken, men som tar det till nästa nivå när den ses från At the Top.

Vi rekommenderar att du bokar biljetter till Burj Khalifa och fontänerna tillsammans eftersom du kan spara några euro. Som mycket av det du hittar i Dubai är den här fontänen den högstai världen. Men det är inte allt! Den är lika stor som två fotbollsplaner. Att se fontänen i rörelse är utan tvekan en av stadens största attraktioner. För att betrakta det magnifika spektaklet finns det en flytande gångväg vid dess fötter, men som sagt, att se vattnet vakna till liv från At the Top är hisnande.

Schema för fontänföreställningar

  • Varje dag från 18:00 till 23:00, varje halvtimme.
  • På förmiddagarna kl. 13.00 och 13.30 (fredagar kl. 13.30 och 14.00).

Högst upp (124:e och 125:e våningen)

Utsikt från At the Top Sky| ©Guilhem Vellut
Utsikt från At the Top Sky| ©Guilhem Vellut

Om du bara har köpt biljetter till 124:e våningen kan du gå direkt till hissen och validera din biljett. På mindre än en minut stiger du upp till toppen av Burj Khalifa och hittar en presentbutik där du måste undvika några turistfällor, och du kan gå vidare till observatoriet och blicka ut över Dubai och den vidsträckta öknen bortom skyskraporna.


T eleskopen som finns utspridda runt observationsdäcket ger dig en närbild av Dubai, men om du verkligen vill uppleva svindelkänslan av att befinna dig i världens högsta byggnad kan du luta dig ut genom observatoriets fönster och titta upp för att se toppen av Burj Khalifa. Det finns ingentidsbegränsning för att njuta av ditt besök på At the Top, även om de flesta tenderar att stanna i ungefär en timme. På 125:e våningen finns den interaktiva upplevelsen "A Falcon's Eye View", där du kan se realtidsbilder av livet i Dubai i stil med skärmarna på One World Observatory i New York.

Boka biljetter till Burj Khalifas 124:e våning

På högsta himlen (148:e våningen)

Med en biljett till 148:e våningen får du tillgång till Sky Lounge där du kan njuta av juice, kaffe, arabiska godis och dadlar. Detta är en upplevelse för att ta det lugnt och koppla av innan du går upp till observationsdäcket.

Efter cocktails eskorteras du till VIP-hissen där du stiger upp till plattform 148 på drygt en minut. Du får 30 minuter på dig att njuta av den hisnande utsikten utan folkmassorna innan du går ner till de lägre plattformarna.

Boka biljetter till toppen av Burj Khalifa

Vad du ser från toppen

Utsikten från Burj Khalifa
Utsikten från Burj Khalifa

Utsikten från toppen av Burj Khalifa, från antingen det nedre eller övre observationsdäcket, visar hela Dubai och en del av Abu Dhabi från ett 360°-perspektiv. Några av Dubais ikoniska byggnader att se:

  • Burj al Arab
  • Atlantis Hotel
  • Palm Jumeirah
  • Dubai Frame
  • Dubai Eye

Som i nästan alla observatorier i världen är utsikten vid soluppgång och solnedgång helt fascinerande, men skillnaden är att tack vare Burj Khalifas höjd kan du se solen reflektera i molnen på nära håll och bevittna ett verkligt färgspektakel.

Boka biljetter till toppen av Burj Khalifa

Var du kan äta på Burj Khalifa

På Mosphere Restaurant| ©David Jones
På Mosphere Restaurant| ©David Jones

Om du ska klättra upp till toppen av Burj Khalifa vid solnedgången kommer höjderna troligen att göra dig lite hungrig. När det gäller att äta i närheten av Burj Khalifa har du möjlighet att välja mellan fina middagar på At Mosphere-restaurangen eller en mängd mer prisvärda restauranger i Dubai Mall.

At. Mosphere

Restaurangen At. Mosphere ligger på Burj Khalifas 122:a våning och är känd för sin exklusiva meny och sina cocktails.

Som du kan föreställa dig är inredningen utsökt och utsikten är definitivt värd det, för att se Dubai upplyst på natten medan du äter är ett utmärkt sätt att komplettera den utsikt över solnedgången som du har haft under ditt besök. Priset är dock verkligenoöverkomligt och min rekommendation är att spendera dina pengar på att besöka andra attraktioner i Dubai om du reser med en budget.

Dubai Mall

I köpcentret nedanför Burj Khalifa hittar du mat av alla slag: hamburgerrestauranger, italiensk mat, kinesisk mat, grillmat och arabisk mat. De mest omskrivna ställena är PF Chang's, där du hittar asiatisk fusionsmat, Texas Roadhouse, ett revbensspjäll och stekställe, och den globala hamburgerkedjan Shake Shack.

Andra intressanta aktiviteter i Dubai

Dubais öken| ©Enrico Strocchi
Dubais öken| ©Enrico Strocchi

Om du vill få ut så mycket som möjligt av staden Dubai är en bra plan att ta en guidad tur i hela staden. Detta hjälper dig inte bara att hitta runt, utan också att utforska alla dess hörn, dess historia, anekdoter och kuriosa (och det finns många av dem i Dubai).

Här är de bästa turerna och utflykterna från Dubai. Om du däremot vill utnyttja din resa för att uppleva en autentiskökenupplevelse, tveka inte att ta en rundtur (vissa inkluderar aktiviteter i sanden som snowboarding eller till och med traditionella grillar). Jag har sammanställt en rundtur över de bästa ökenrundturerna i Dubai.

Boka biljetter till toppen av Burj Khalifa