Niagarafallen från New York: 1 dagsresa vs 2 dagars resa

Om du befinner dig i New York och vill besöka Niagarafallen kanske du undrar hur du ska få ut så mycket som möjligt av din tid. Här är några användbara tips

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minsta läsning

Niagarafallen från New York: 1 dagsresa vs 2 dagars resa

Niagarafallen och Parador Resort | ©Eddie Bugajewski

Att besöka Niagarafallen är en säker satsning. Jag försäkrar dig att du inte kommer att bli besviken. Det finns en anledning till att de säger att det är ett av världens underverk. Så om du vill se många av de scener du har sett i filmerna, ta chansen!

Om du redan har bestämt dig för att åka är nästa steg om du vill boka en dagsutflykt till Niagarafallen eller välja en tvådagarstur till Niagarafallen. Är en dag tillräckligt för att se tillräckligt? Hur lång tid tar det att se allt? Är det värt att spendera två dagar där? Läs vidare så hjälper jag dig att bestämma dig!

Hur mycket tid behöver jag för att se fallen?

Parador och vattenfallen| ©Aditya Chinchure
Parador och vattenfallen| ©Aditya Chinchure

På din resa till Niagarafallen bör du ha i åtanke att du behöver minst en dag för att se alla de viktigaste sevärdheterna och helst två dagar för att utforska denna underbara plats i lugn och ro.

  • Om du har tid och möjlighet, boka Niagara Falls tvådagarstur och gör din upplevelse oförglömlig.
  • Om din resa är kort, boka en endagstur till Niagarafallen och få ut det mesta av den. Det kanske blir lite stressigt men du får se höjdpunkterna och du kommer inte att komma tillbaka från din semester utan att ha besökt fallen.

När du har valt tid för din resa kan du, beroende på hur mycket tid du har, välja den ena eller andra attraktionen. Jag försäkrar dig att det finns mycket att se och njuta av- läs vidare!

Boka din resa till Niagarafallen

Njut av Niagarafallen på natten

Niagarafallen på natten| ©Ahmed Raza Khan
Niagarafallen på natten| ©Ahmed Raza Khan

Om du var osäker... fallen slocknar aldrig! Det betyder att de är i konstant rörelse och flödar 24 timmar om dygnet. Ett otroligt skådespel som du kan njuta av om du bestämmer dig för att ** boka din Niagara Falls-tur och tillbringa natten där**. Varje natt är upplyst så att du kan se fallen i all sin prakt.

Bortsett från det, tänk på känslan av att se detta naturparadis under månskenet och stjärnorna. Visst är det imponerande? Och som om inte det vore nog anordnas det flera kvällar i veckan fyrverkerier. Detta sker:

  • Fredagar, lördagar och söndagar från och med andra halvan av maj.
  • Från mitten av juni och framåt är det fyrverkerier varje kväll från kl. 22.00 och framåt.
  • Från början av september till början av oktober fredagar, lördagar och söndagar i ytterligare en månad.

Boka din tvådagarstur till Niagarafallen

Så... är det värt att åka till Niagarafallen bara en dag?

Utsikt över fallen i Kanada| ©Bianca Ackermann
Utsikt över fallen i Kanada| ©Bianca Ackermann

Naturligtvis är det värt att boka en resa till Ni agarafallen även om det bara är en dagsutflykt. Kanske din resa till New York inte tillåter mer tid än du skulle vilja. Och om du skulle tvivla rekommenderar jag dig till 100% att besöka detta paradis under en hel dag.

Dessutom kan du hitta massor av aktiviteter att göra på bara en dag. Här är några exempel som passar alla smaker och behov. Ta penna och papper och... anteckna!

Boka din resa till Niagarafallen

Bästa attraktionerna att njuta av om du bara åker på en dagsutflykt

Vindarnas grotta| ©Kari
Vindarnas grotta| ©Kari

Här hittar du de bästa aktiviteterna att göra på din resa till de berömda och hisnande Niagarafallen. Naturligtvis kan du kombinera dem som du vill för att få ut det mesta av din tid.

Vindarnas grotta

En unik upplevelse vid fallens fot är att boka en guidad rundtur i Niagarafallen med biljetter till Cave of the Winds. Du kommer att kunna gå fritt på dessa långa träplattformar och beundra, och till och med känna eller röra, vattnets kraft.

På denna attraktion kommer du först att få se en video som förklarar historien bakom detta naturmuseum. När filmen är slut får du en mackintosh och sandaler och sänks ner till plattformarna så att du kan nå utsiktsplattformen och insupa ljudet och fuktigheten. Besök Cave of the Winds - det är definitivt ett skådespel!

Det är ett bra alternativ eftersom det inte finns någon tidsbegränsning och du kan njuta av attraktionen så länge du vill.

Maid of the mist

En annan av de mest populära och populära attraktionerna på en Niagara Falls-tur. Du kommer in i de mest imponerande fallen från basen till bassängen och njuter av åkturen som aldrig förr.

Det bästa av allt är att det inte tar mycket tid från din dag, eftersom resan tar cirka 25 minuter. Du kan köpa biljetter till båten på dagen och på plats upp till 15 minuter innan färjan avgår. Maid of the Mist är ett måste om du bestämmer dig för att göra det till en dagsutflykt.

Trolley vid de natursköna Niagarafallen

Den fantastiska vagnen i vintagestil som tar dig runt Falls Park. En 5 km lång tur som tar dig genom fakta och historia om denna naturliga oas, låter bra eller hur?

Äventyrsteater

Här visas en 30 minuter lång film på en storbildsskärm. Lär känna alla historier om fallen. Varje timme är det en visning av filmen

Boka din resa till Niagarafallen

Extra attraktioner att njuta av om du åker i två dagar

Fiskar på akvariet i Niagara| ©Anthony Sokolik
Fiskar på akvariet i Niagara| ©Anthony Sokolik

Om du bestämmer dig för att boka en tvådagarsresa till Niagarafallen tycker jag att ett besök på Maid of the mist eller Cave of the winds är ett måste.

Du kan också se visningen av Legends of adventure, Adventure Theatre-filmen... samt många andra aktiviteter. Och framför allt med mycket mer lugn.

Förutom allt detta finns det andra aktiviteter som du kan njuta av under din andra dag vid fallen. Kanske är du sugen på guidade turer eller lite mer i din egen takt. Håll ögonen öppna!

Niagaras akvarium

Ett akvarium med över 120 marina arter, djurshower och föredrag av experter inom området. Det har mer än 30 utställningar, bland vilka jag skulle vilja lyfta fram pingvinerna, rockorna och hajarna.

Det är otroligt eftersom detta akvarium betonar djurens välbefinnande i ordets alla bemärkelser! Bestäm dig för att besöka det, eftersom det har många hotade och utrotningshotade arter. Du kan ta reda på mycket mer på akvariets officiella webbplats.

Vandringsleder

Förutom alla dessa attraktioner kan du utnyttja din andra dag till att vandra fritt i hela parken, som jag försäkrar dig inte kommer att göra dig besviken. Det finns oändliga vägar genom detta naturparadis i din fritid och i din egen takt - ett underverk!

Boka din tvådagarsresa till Niagarafallen

Det bästa valet om du besöker New York för första gången

Niagarafallen som en del av rundturen| ©Sue Waters
Niagarafallen som en del av rundturen| ©Sue Waters

Dukanske reser med mycket begränsad tid. Ibland är det svårt att få plats med allt du vill göra på några få dagar, men du vill inte utelämna något.

Om du reser till New York vill du säkert ta del av staden, liv och rörelse och action... Så om du vill se Niagarafallen och få lite annat att tänka på, kan du ** boka en dagsutflykt till Niagarafallen** och få ut det mesta av den.

Passa på att besöka Maid of the Mist eller Cave of the Winds för att njuta av det bästa av fallen... och aldrig bättre!

Boka din resa till Niagarafallen

Tvådagarsresa om du tillbringar mycket tid i New York City

Vägar till Niagarafallen| ©Bradley Howard
Vägar till Niagarafallen| ©Bradley Howard

Ibland har man råd att resa några dagar längre än beräknat, eller så känner man helt enkelt till staden, men har missat några saker och vill ägna lite tid åt att göra det. Om så är fallet kan du boka en tvådagarsresa till Niagarafallen och njuta av två härliga dagar.

I det här fallet kan det vara bra att resa med bil eller buss för att njuta mer av landskapet när du tar dig ut från New York City till detta naturparadis.

Boka din tvådagarsresa till Niagarafallen

Välj tvådagarsturen om du reser med barn.

Barn på Niagara| ©Illini Gardner
Barn på Niagara| ©Illini Gardner

Nästan alla aktiviteter är lämpliga för barn. Från akvariet, äventyrsteatern, spårvagnen genom parken och till och med båtturen Maid of the Mist.

De kommer att ha jätteroligt när de tittar på landskapet och känner fukten och vattnet som faller på deras kroppar. De kommer att ha jätteroligt! I det här fallet... tror jag att det bästa för dem skulle vara att boka en tvådagarsresa till Niagarafallen, så att de inte slutar utmattade.

Jag vet inte om de kommer att ha en bättre tid eller dig, vad jag vet är att det kommer att bli en otrolig upplevelse för hela familjen och allt detta... Mitt i naturen! Jag lämnar den här artikeln om saker att göra med barn i Niagara Falls om du vill ha mer information.

Boka din tvådagarsresa till Niagarafallen

Välj det bästa alternativet för din budget

Resa till Niagarafallen| ©Tim Gouw
Resa till Niagarafallen| ©Tim Gouw

Vad kommer det att kosta mig? Ibland är det svårt att spara pengar när man reser till ett annat land och, särskilt när vi vill se så mycket i New York, låt mig berätta att ett besök vid Niagarafallen kan vara ett mycket ekonomiskt alternativ om du vill! I det här fallet och för att spara så mycket som möjligt är det bästa att boka en dagsutflykt till Niagarafallen. Väl där kan du välja mellan många billiga och gratis alternativ.

Det är sant att du måste investera i transport, men väl där kommer du att kunna göra mycket låga kostnader eller till och med gratis aktiviteter. Bland de billigaste alternativen finns en biljett till teatern för att se filmen, observationstornet eller vandringsleder i parken.

Om du å andra sidan har en budget är mitt val tydligt: boka en helikopterflygning för att se Niagarafallen från luften.

Boka din resa till Niagarafallen

Välj den lämpligaste turen beroende på säsong

Vinter vid Niagarafallen| ©Christian Collins
Vinter vid Niagarafallen| ©Christian Collins

Jag måste berätta för dig att du inte kommer att kunna njuta av alla aktiviteter jag har pratat om året runt. Det är därför du måste fundera på vilken tid på året som är den bästa tiden att se fallen för att bestämma om du ska boka en dagsutflykt eller en tvådagarstur till Niagarafallen.

  • Om du reser under sommarsäsongen, som vanligtvis pågår från maj till oktober, rekommenderar jag att du tar tvådagarsturen eftersom du kommer att kunna dra nytta av mer tid och besöka fler attraktioner som är stängda under vintern, till exempel Maid of the Mist och Cave of the Winds.

  • Om du besöker Niagarafallen på vintern bör du vara medveten om att många av attraktionerna är stängda. Särskilt de attraktioner som är direkt relaterade till vattnet eller spårvagnen. I så fall skulle jag ta en dagsutflykt, där du kan promenera och vandra eller besöka teatern eller akvariet.

Jag hoppas att det efter att ha läst den här artikeln blir tydligare för dig vilket alternativ som är bäst för dig och om en dagsutflykt eller en tvådagarsresa till de ikoniska och mäktiga Niagarafallen är mer värt för dig.

Boka din resa till Niagarafallen