Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Niagarafallen från New York: 1 dagsresa vs 2 dagars resa

Om du är i New York och vill besöka Niagarafallen kanske du undrar hur du ska få ut mesta möjliga av din tid. Oroa dig inte, det är normalt. Så... om du nu skulle behöva det, här är några användbara tips. Kolla in dem!

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minsta läsning

Niagarafallen från New York: 1 dagsresa vs 2 dagars resa

Niagarafallen och Parador Resort | ©Eddie Bugajewski

Att besöka Niagarafallen är ett säkert kort. Du kommer inte att bli besviken - det finns en anledning till att den sägs vara ett av världens underverk! Så om du vill se många av de scener som du har sett i filmerna, ta chansen!

Om du redan har bestämt dig för att åka dit är nästa steg om du vill göra en dagsresa eller en tvådagarsresa. Räcker en dag för att se tillräckligt mycket? Hur länge kan jag se allt? Är det värt att spendera två dagar där? Läs vidare så hjälper jag dig att bestämma dig!

Hur mycket tid behöver jag för att se fallen?

Parador och vattenfall| ©Aditya Chinchure
Parador och vattenfall| ©Aditya Chinchure

Jag förstår att du kanske är tveksam, det finns mycket att se vid fallen... Men... Överraskning! Du kan tillbringa så mycket tid som du vill. Så ta en endags- eller tvådagarsresa till fallen från New York och upplevelsen kommer att bli oförglömlig. Du kan göra det mesta av en enda dag och se mycket, men om du föredrar att ta det hela i lugn och ro rekommenderar jag en tvådagarsresa.

Beroende på hur mycket tid du har till förfogande kan du välja den ena eller andra attraktionen. Men jag försäkrar dig att det finns massor av saker att se och njuta av som du kommer att vilja komma tillbaka och besöka igen. Läs vidare!

Boka din Niagara Falls-tur

Se Niagarafallen på natten... Ett nöje som du kommer att njuta av om du bestämmer dig för att tillbringa två dagar.

Niagarafallen på natten| ©Ahmed Raza Khan
Niagarafallen på natten| ©Ahmed Raza Khan

Om du skulle tvivla på det... fallen släcks inte! Det betyder att de är i ständig rörelse och flödar 24 timmar om dygnet, ett otroligt spektakel som du kan njuta av om du bestämmer dig för att tillbringa natten där. Ett otroligt skådespel som du kan njuta av om du bestämmer dig för att tillbringa natten där- varje natt är de upplysta så att du kan se fallen i all sin prakt!

Dessutom kan du tänka på känslan av att se detta naturliga paradis i månskenet och stjärnorna. Imponerande, eller hur? Och som om det inte vore nog finns det flera kvällar i veckan fyrverkerier. Detta händer:

  • Fredagar, lördagar och söndagar från och med andra halvan av maj.
  • Från och med mitten av juni och framåt hålls det fyrverkerier varje kväll från kl. 22.00.
  • Från början av september till början av oktober fredagar, lördagar och söndagar i ytterligare en månad.

Boka din tvådagarsresa till Niagarafallen

Så... är det värt en dagsresa till Niagarafallen?

Utsikt över vattenfallen i Kanada| ©Bianca Ackermann
Utsikt över vattenfallen i Kanada| ©Bianca Ackermann

Niagarafallen är naturligtvis värt en dagsutflykt. Din resa till New York kanske inte ger dig mer tid än du skulle vilja. Och om du skulle ha några tvivel rekommenderar jag dig till 100 procent att besöka detta paradis under en hel dag.

Dessutom kan du hitta massor av aktiviteter att göra på bara en dag. Här är några exempel som passar alla smaker och behov. Ta en penna och papper och... anteckna!

De bästa sevärdheterna att njuta av om du bara åker på en dagsutflykt

Vindarnas grotta| ©Kari
Vindarnas grotta| ©Kari

Här hittar du de bästa aktiviteterna som du kan göra på en dag när du besöker de berömda och imponerande Niagarafallen. Naturligtvis kan du kombinera dem som du vill för att få ut mesta möjliga av din tid.

Vindarnas grotta

En unik upplevelse vid fallens fot. Du kan gå fritt på dessa långa träplattformar och beundra och till och med känna eller röra vid vattnets kraft. Vid denna attraktion får du först se en video som förklarar detta naturmuseums historia. När det är över får du en mackintosh och sandaler och sänks ner till plattformarna så att du kan ta dig till utsiktsplattformen och njuta av ljudet och luftfuktigheten. Besök Cave of the Winds - det är en syn att se!

Detta är ett utmärkt alternativ eftersom det inte finns någon tidsbegränsning och du kan njuta av attraktionen så länge du vill.

Täcka i dimman

Detta är en annan av de mest populära och populära attraktionerna när du besöker Niagarafallen. Du kommer att gå in i fallen från basen till bassängen av ett av de mest imponerande vattenfallen och du kommer att njuta av åkturen som aldrig förr!** Det bästa av allt är att det inte tar alltför mycket av din dag, eftersom resan tar ungefär 25 minuter. Du kan köpa biljetter till båten på dagen och på plats** upp till 15 minuter innan färjan avgår. Jungfrun i dimman
är ett måste om du bestämmer dig för att göra en dagsutflykt.

Niagara Falls Scenic Trolley

Den fantastiska spårvagnen i vintagestil som tar dig runt i vattenfallsparken. En 5 km lång rutt där du får lära dig fakta och historia om denna naturliga oas, det låter väl bra, eller hur?

Äventyrsteatern

En 30 minuter lång film visas på storbildsskärm. Lär känna alla historier om fallen. Varje timme visas filmen

Boka din Niagara Falls-tur

Extra sevärdheter att njuta av om du åker i två dagar

Fiskar i Niagaras akvarium| ©Anthony Sokolik
Fiskar i Niagaras akvarium| ©Anthony Sokolik

Om du bestämmer dig för att göra en tvådagarsresa till Falls, tycker jag att ett besök på Maid of the Mist eller Cave of the Winds är ett måste. Du kan också se visningen av "Legends of adventure", filmen från Adventure Theatre och många andra aktiviteter. Och framför allt... med mycket mer lugn!

Förutom detta finns det andra aktiviteter som du kan njuta av under din andra dag vid fallen. Kanske vill du ha en guidad tur eller en lite mer i din egen takt - håll ögonen öppna!

Niagara-akvariet

Ett akvarium med mer än 120 marina arter, djurföreställningar och föredrag av experter från branschen. Den har mer än 30 utställningar, varav jag vill lyfta fram pingviner, rockor och hajar. Det är otroligt eftersom detta akvarium betonar djurens välbefinnande i ordets alla bemärkelser! Besluta dig för att besöka den, eftersom den har många hotade och utrotningshotade arter. Du kan läsa mycket mer på akvariets officiella webbplats.

Vandringsleder

Förutom alla dessa attraktioner kan du utnyttja din andra dag till att strosa fritt i parken, som jag försäkrar dig om att du inte kommer att bli besviken. Det finns oändliga vägar genom detta naturparadis i lugn och ro och i din egen takt - ett underverk!

Det bästa valet om du besöker New York för första gången

Inuti Niagarafallen som en del av Niagara Falls Tour| ©Sue Waters
Inuti Niagarafallen som en del av Niagara Falls Tour| ©Sue Waters

Dukanske reser med mycket begränsad tid. Och ibland är det svårt att få plats med allt vi vill göra på några dagar, men vi vill inte glömma bort något. Om du reser till New York är du säkerligen sugen på att dyka upp i staden, i det livliga och hektiska livet... Så om du vill se Niagarafallen och få dig själv att tänka på något annat är det bäst att göra en dagsutflykt för att få ut det mesta av det.

Passa i så fall på att besöka Maid of the Mist eller Cave of the Winds för att njuta av det bästa av fallen... och det är inte att ta miste på!

En tvådagars tur om du tillbringar mycket tid i New York City

Vägar till Niagarafallen| ©Bradley Howard
Vägar till Niagarafallen| ©Bradley Howard

Ibland har vi råd att resa några dagar längre än väntat eller så känner du till staden men har missat några saker att se och vill tillbringa lite tid där. Om så är fallet kan du dra fördel av en fantastisk tvådagarsresa till Niagarafallen.

I det här fallet kan det vara bra att resa med bil eller buss för att njuta av mer av landskapet när du tar dig från New York City till detta naturparadis.

Två dagars tur, bäst om du reser med barn.

Barn på Niagara| ©Illini Gardner
Barn på Niagara| ©Illini Gardner

Nästan alla aktiviteter är lämpliga för barn. Från akvariet till äventyrsteatern, spårvagnen genom parken... och till och med båtturen Maid of the Mist! De kommer att ha roligt när de tittar på landskapet och känner hur fuktigheten och vattnet faller på deras kroppar, de kommer att ha roligt! I det här fallet... tror jag att det vore bäst för dem att göra en tvådagarsresa, så att de inte blir utmattade.

Jag vet inte om de kommer att ha det bättre eller om du kommer att ha det bättre, men vad jag vet är att det kommer att bli en otrolig upplevelse för hela familjen och allt detta... mitt i naturen! Jag lämnar denna artikel om saker att göra med barn i Niagara Falls om du vill ha mer information.

Välj det bästa alternativet för din budget

Besök till Niagarafallen| ©Tim Gouw
Besök till Niagarafallen| ©Tim Gouw

Vad kommer allt detta att kosta mig? Ibland är det svårt att spara när vi reser till ett annat land och särskilt när vi vill se så många saker i New York... Låt mig berätta att... Att **besöka Niagarafallen **kan vara ett mycket ekonomiskt alternativ om du vill! ** I det här fallet och för att spara så mycket som möjligt är det bästa att göra en endagsresa. Där kan du välja mellan många billiga och gratis alternativ.

Det är sant att du måste investera i transport, men när du väl är där kan du göra mycket billiga eller till och med gratis aktiviteter. Bland de billigaste alternativen finns en teaterbiljett för att se filmen, utsiktstornet eller vandringslederna i parken.

Om du däremot har en liten budget är mitt val tydligt: boka en helikopterflygning för att se Niagarafallen från luften.

Välj mellan en eller två dagars Niagara Falls-tur beroende på vilken tid på året du reser.

Vinter i Niagarafallen| ©Christian Collins
Vinter i Niagarafallen| ©Christian Collins

Jag måste säga dig att du inte kommer att kunna njuta av alla de aktiviteter som jag har berättat om året runt. Det är därför du måste tänka på vilken tid på året det är bäst att se fallen när du bestämmer dig för om du ska göra en endags- eller tvådagarsutflykt till fallen.

  • Om du reser under sommarsäsongen, som vanligtvis pågår från maj till oktober, rekommenderar jag en tvådagarsresa, eftersom du då kan utnyttja mer tid och besöka fler attraktioner som är stängda på vintern, till exempel Maid of the Mist och Cave of the Winds.

  • Om du besöker Niagarafallen på vintern bör du vara medveten om att många av attraktionerna är stängda. Särskilt de attraktioner som är direkt kopplade till vattnet eller spårvagnen. I så fall skulle jag ta en dagsutflykt, där du kan promenera och vandra eller besöka teatern eller akvariet.

Jag hoppas att du efter att ha läst den här artikeln kommer att förstå vilket alternativ som är bäst för dig och om en dagsresa eller en tvådagarsresa till de ikoniska och mäktiga Niagarafallen är mer värt för dig.