America-side - Turer

Om du bokar en av de bästa vattenfallsturerna, särskilt på den amerikanska sidan, kan du beundra en oöverträffad naturskatt i Nordamerika. Här är mina favoriter så att du kan välja vilken du inte får missa - det blir inte lätt att bara välja en!

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

9 minsta läsning

America-side - Turer

Fantastiska Niagarafallen | © Pixabay

Gå in i en ny värld full av dimma, formidabla forsar, kraftfulla vatten och enstaka regnbågar, med de bästa Niagara Falls-turerna. Niagarafallen är omgivna av vingårdar, skogar och andra attraktioner som du kommer att älska att utforska, och du har chansen att göra just det.

Upplev detta turistparadis för första gången eller återbesök det från ett helt nytt perspektiv. Efter att ha analyserat de tillgängliga turerna har jag sammanställt några utmärkta alternativ på land, till sjöss och till och med i luften. Så låt dig förvånas av detta exklusiva urval som visar dig allt du kan njuta av när du är där.

1. Utflykt med det berömda fartyget Maid of the Mist

Tur till jungfrun i dimman| ©Rémi Boyer
Tur till jungfrun i dimman| ©Rémi Boyer

En av de bästa turerna till vattenfallen är Maid of the Mist-turen. Det här är en båt som tar dig helt in i hjärtat av dessa imponerande vatten. På så sätt får du en unik upplevelse som du aldrig kommer att glömma i ditt liv.

Du kommer att vara omgiven av tusentals liter vatten och **du kommer att känna en adrenalinkick från vattnets kraft och brus. Tack vare den kraftiga brisen når vattnet ditt ansikte och din kropp och blöter ner kläderna som du får för att skydda dig. Utan tvekan handlar det inte bara om att ha en fantastisk utsikt, utan också om att uppleva en obeskrivlig spänning.

Den här typen av tur tar vanligtvis mindre än en halv dag och omfattar mer än bara en båttur. De kan till exempel hämta dig på det hotell där du väljer att bo i New York. De kör dig även tillbaka dit så snart allt är över, utan att ta ut någon extra avgift för den här tjänsten. Så gör det bästa av det.

Detaljer om denna tur

Pris: Cirka 120 euro.
Beräknad tidsåtgång: 5 timmar
Användt transportmedel: Båt

Boka turen till Maid of the Mist

2. Spännande båttur

Båttur på Niagarafloden| ©Jason Gillyon
Båttur på Niagarafloden| ©Jason Gillyon

Niagara Riverboat Tour är en av de mest spännande turerna vid Niagarafallen. Med en motorbåt kan du kryssa i dessa vatten under några roliga timmar. Dessa båtar är moderna, bekväma, snabba och rör sig i en hastighet som säkert kommer att imponera på dig.

De har mer än 1 650 hästkrafter, vilket gör att du kan ta dig hela vägen. Du måste våga gå igenom detta äventyr där adrenalinet kommer att pumpa fullständigt. Gör dig redo att njuta av denna klassiska tur där vattnet kommer att slå dig i båtens gungning.

Med denna tur genom Niagarafallen kommer du att vara bland ravinen och dess klippor. Känn dig vågad och ta en av de öppna platserna på båten. Om du är lite mer reserverad kan du gå in i den inre delen av båten, men i vilket fall som helst kommer du att njuta av färden.

Höjdpunkter på denna tur

Pris: Nästan 60 euro.
Beräknad tidsåtgång: 45 minuter
Transportmedel: Båt

Boka en båttur

3. Nattvandring till de vackra upplysta vattenfallen

Natt vid vattenfallen| ©Sridhar Saraf
Natt vid vattenfallen| ©Sridhar Saraf

Se de vackra vattenfallen i ett helt annat ljus under en nattvandring. Dina ögon kommer att gnistra och glänsa tack vare reflektionen av alla effekter. Pyroteknik, laserljus och fyrverkerier som används på natten ger ett oöverträffat och oförglömligt skådespel.

Den här Technicolor-natteffekten vid Niagarafallen uppstår först efter solnedgången. Så om du vill ha något helt annat, boka en nattlig rundtur. På så sätt får du se ett naturfenomen som glittrar och är starkt upplyst.

Stjärnskådning under stjärnorna kompletterar detta fantastiska spektakel av färger och hisnande ljusstyrka. Den här turen ger också möjlighet att se några av attraktionerna från en båt, vilket gör den ännu bättre.

Höjdpunkter på denna resa

Pris: Från 120 euro
Beräknad tidsåtgång: 4 timmar
Användt transportmedel: Båt

4. Lufttur över de hisnande vattenfallen

Flygfoto av vattenfallen| ©Zachary DeBottis
Flygfoto av vattenfallen| ©Zachary DeBottis

En av de bästa turerna vid Niagarafallen som du kan göra är en flygresa vid Niagarafallen. Du kommer att få en flygning som tar dig med på en extraordinär resa. Högt uppifrån kan du bevittna allt det som vattenfallet omfattar som aldrig förr.

Turerna startar från den lilla flygplatsen i Niagara-distriktet. När du väljer dem flyger du över många skogar och ser de bubblande vattenfallen från hög höjd. Du kommer att bli fascinerad av att se dessa mäktiga flöden tumla genom dimman.

Du kommer också att känna dig mycket bekväm i planet och du kommer att kunna få en fönsterplats. På så sätt kan du uppskatta varje detalj av det fantastiska landskapet. Så håll kameran redo och gör dig redo att ta bilder som du kommer att minnas länge.

Höjdpunkter på denna resa

Pris: Från 70 euro
Beräknad tidsåtgång: 25 minuter
Användt transportmedel: Flygplan

5. Äventyr och expressresa till den stora Cave of the Winds

Människor som njuter av åkturen i Cave of the Winds| ©Bobistraveling
Människor som njuter av åkturen i Cave of the Winds| ©Bobistraveling

Det finns en grotta nedanför dessa brusande fall som kallas Cave of the Winds. Eftersom det är en fantastisk turistattraktion ingår det i en av de bästa turerna till fallen på den amerikanska sidan. Genom att vara i den får du ett nytt och fantastiskt perspektiv på kanalerna.

Du kan komma så nära vattenfallen att det känns som om du kan röra vid dem. Du får en guide som håller din biljett i handen så att du slipper en lång och tröttsam kö. Han eller hon talar spanska och berättar alla möjliga historier om mysterier, räddningar och våghalsar längs vägen.

Detta gör dig bekant med parkens förflutna och gör din upplevelse ännu mer berikande. Våga gå ner 53 meter för att nå grottan där du kan känna vattenfallets brus. Jag försäkrar er att ni kommer att finna hela vandringen mycket underhållande, från början till slut.

Karakteristiska detaljer för denna utflykt

Pris: Cirka 50 €.
Beräknad tidsåtgång: ca 2 timmar
Transportmedel som använts: Vandring

Boka Cave of the Winds-turen

6. Helikopterflygning över vattenfallen

Helikopter vid Niagara| ©Paul Joseph
Helikopter vid Niagara| ©Paul Joseph

Ett annat sätt att se Niagarafallen från luften är att ta en sightseeingtur med helikopter. Ingen kan förneka att utsikten från luften är oöverträffad. Eftersom antalet personer är begränsat kan du å andra sidan vara säker på att få en mer personlig service.

Det känns som om du uppgraderar ditt besök till en lyxig kategori, men i själva verket är priset ganska bra. Det finns inget bättre än att befinna sig på en höjd av över 230 meter över denna fantastiska plats. Om du vill fånga och ta med dig de fantastiska ögonblicken hem måste du se till att ta bra bilder.

Vanligtvis inkluderar dessa turer även en båttur så att du kan njuta av landskapet från alla vinklar. Om det är första gången du är där, kommer du att uppskatta ännu mer att göra ett sådant komplett besök. Beroende på vilket val du gör kan det till och med vara en utsökt måltid.

Höjdpunkter på denna tur

Pris: Från 280€.
Beräknad tidsåtgång: 5 timmar
Transportmedel: Helikopter och båt.

Boka en helikoptertur

7. Flygutflykt från staden till Niagara

Flygfoto av Niagarafallen| ©FoundIn_A_Attic
Flygfoto av Niagarafallen| ©FoundIn_A_Attic

Vill du undvika att slösa tid på din resa till vattenfallen? Om svaret är ja, rekommenderar jag denna resa. Den består av en flygresa från New York till detta populära turistmål. Även om du måste investera lite mer för att få det här roliga, är det väl värt det.

Du får inte bara en fantastisk utsikt över de fantastiska vattendragen, utan även över Big Apple. Föreställ dig att du ser en av de största skyskraporna från ovan och sedan passerar de vackra vattenfallen - en underbar kontrast som kommer att få dig att få öppna munnar!

Att slippa den livliga trafiken på New Yorks gator kommer att spara mycket tid. Detsamma gäller om du inte behöver köra genom skogar och berg. Den tiden kan spenderas bättre på båten Maid of the Mist och genom att göra din tur längre.

Detaljer om denna tur

Pris: Cirka 500 euro
Beräknad tidsåtgång: 15 timmar
Transportmedel: Flygplan och båt.

Boka en resa från New York

8. Utforska den vidsträckta Niagara-parken

Ingång till nationalparken| ©Ken Lund
Ingång till nationalparken| ©Ken Lund

Naturligtvis är vattenfallen, hur fantastiska de än är, huvudattraktionen här. Glöm dock inte att det finns en hel statspark på 160 hektar eller mer. Åk inte iväg utan att ta en tur som innebär en utflykt genom dessa vackra trädgårdar fulla av liv.

Om du älskar friluftsliv lika mycket som jag gör är detta en unik möjlighet. Kom i kontakt med naturen genom att ta en lugn promenad genom parkens spektakulära stigar som utformades av Frederick Law. Där finns också platser av stort historiskt värde och intresse.

Därför är det bäst att följa med en guide som förklarar parkens hemligheter på ditt språk. På så sätt får du lära dig om de viktigaste kuriositeterna på denna plats, som har använts för att filma filmer. Lyckligtvis erbjuder denna typ av kombinerade turer detta och mycket mer.

Höjdpunkter på denna tur

Pris: Cirka 35 euro
Beräknad tidsåtgång: 1 timme
Transportmedel som använts: Vandring

Boka en guidad tur i Niagara Park

9. Gå från den amerikanska sidan till den kanadensiska sidan

Skylon Tower vid Niagarafallen| ©Murat Tanyel
Skylon Tower vid Niagarafallen| ©Murat Tanyel

Det finns möjlighet att uppleva en Niagara Falls-tur från den amerikanska sidan till den kanadensiska sidan. Detta är möjligt eftersom fallen virvlar i dimman i båda länderna. Med andra ord är det möjligt att njuta av att se vattenfallen både i det ena och det andra landet.

På en sådan här tur får du se båda sidor på nära håll och passera genom vissa strategiska platser. Du kan till exempel gå från plattformarna vid Cave of the Winds till utsiktsplattformarna vid det höga Skylon Tower. I turen ingår en inträdesbiljett till den berömda "Maid of the Mist".

Denhär båten ger dig spänningen att bevittna eller vara i hjärtat av Niagara. Ombord kommer du till den del där den stora floden börjar störta ner för alla klippor. Jag kan lova dig att du kommer att uppleva en mycket behaglig och tillfredsställande känsla som ingen annan.

Detaljer om denna tur

Pris: Cirka 130 euro.
Beräknad tidsåtgång: 7 timmar
Användt transportmedel: Båt

Boka en rundtur på båda sidorna av fallen

10. Bussresa från staden till vattenfallen

Bussresa till Niagarafallen| ©Tiempo de Aventuras
Bussresa till Niagarafallen| ©Tiempo de Aventuras

Om du vill njuta av de bästa turerna vid fallen kan du åka buss från staden. På den här resan korsar du Appalacherna från New York och gör en kort resa och tar kort tid på dig att ta dig dit. På så sätt slipper du en lång och konstant väntan.

När du lämnar de lysande ljusen på Broadway möter du de spektakulära och majestätiska Niagarafallen. Bussarna som används för att ta dig runt är mycket bekväma och funktionella. Det känns bra att utforska de statliga parkerna och utsiktspunkterna längs vägen.

Dessa bussturer från New York till fallen är endast tillgängliga under några månader och inkluderar ibland en tur i Falls Park. Den här turen sker med båten Maid of the Mist, men du kan fortfarande utforska den berömda Cave of the Winds - njut av en naturskön tur innan du åker tillbaka till New York!

Detaljer om denna tur

Pris: Från 200€.
Beräknad tidsåtgång: 19 timmar
Transportmedel: Buss och båt.

Boka en resa från New York

Rätt tid att besöka Niagarafallen

Sightseeing och Niagarafallen| ©Aditya Chinchure
Sightseeing och Niagarafallen| ©Aditya Chinchure

Den bästa tiden att besöka Niagarafallen är på sommaren, från juni till augusti. De varma temperaturerna under den här tiden gör det lätt att njuta av alla de aktiviteter som erbjuds där. Å andra sidan finns det vissa attraktioner vid Niagarafallen som inte är tillgängliga under vintern, till exempel Maid of the Mist.

Detta beror på att turer ställs in på grund av isen längs hela floden. Eftersom vädret påverkar de bästa turerna vid Niagarafallen bör du ha detta i åtanke när du planerar ditt besök och inte utesluta att besöka Niagarafallen på vintern, eftersom det kan vara en oförglömlig upplevelse.

Tips för din resa till vattenfallen

Utsikt över vattenfallen i Kanada| ©Bianca Ackermann
Utsikt över vattenfallen i Kanada| ©Bianca Ackermann

Några förslag som kommer att öka din upplevelse av de bästa vattenfallsturerna är:

 • Ta på dig kläder som du är beredd att bli blöt.
 • Kontrollera viseringskraven för Kanada om du ska passera gränsen.
 • Jämför alternativen och välj det som passar dig bäst och din budget.
 • Ta med dig kanadensiska dollar om du åker till ett annat land.

Vanliga frågor

 • Vad kan jag se på den amerikanska sidan av Niagarafallen?

  Du kan besöka Cave of the Winds, Falls Observation Tower ovanför Niagara Gorge, Goat Island och Flower Clock.

 • När är den bästa tiden för en rundtur på den amerikanska sidan?

  Den idealiska tiden är mellan maj och december, eftersom Niagarafallen under resten av året inte har säsong och de flesta upplevelser och sevärdheter är ersatta av andra alternativ.

 • Behöver jag ett pass för att delta i dessa upplevelser?

  Ja, du behöver ett giltigt pass för att passera gränsen mellan USA och Kanada.