Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

London The Shard Observatory Biljetter och turer: bästa alternativet, utsikt från toppen, osv.

The Shard är skyskrapan som har förändrat Londons skyline för alltid - klättra upp till The View för att få den bästa utsikten över staden från nästan himlens topp!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minsta läsning

London The Shard Observatory Biljetter och turer: bästa alternativet, utsikt från toppen, osv.

The Shard i solnedgången | ©Fred Moon

Om du gillar spänning och inte är rädd för svindel får du inte missa det som har blivit stadens senaste turistattraktion på din nästa resa till London: panoramapunkten The View.

Det bästa alternativet

London The Shard Biljetter

Det bekvämaste sättet att njuta av den bästa utsikten över London.

Om du planerar din resa till London och vill vara säker på att du har tid att njuta av den mest spektakulära utsiktspunkten i Europa är det bästa du kan göra att boka din biljett online till bästa pris.

Den ligger i The Shard, den högsta byggnaden i Västeuropa, och är tillsammans med det berömda London Eye den bästa platsen för att se London från ovan. Vill du veta hur du får tag på biljetter? Läs vidare! Eftersom detta är en mycket populär utsiktsplattform i London är det bästa alternativet för att garantera tillträde den dag du vill attköpa biljetter till The Shard online i förväg från 39 euro. På så sätt får du direkt tillgång och ser till att du inte missar ditt besök.

Ett idealiskt sätt att njuta av den bästa panoramautsikten över staden från en höjd av 244 meter och ett avstånd av 64 kilometer. Du kan också ha möjlighet att njuta av en premiumupplevelse genom att lägga till ett glas champagne.


Varför jag gillar det här alternativet: Jag överdriver inte om jag säger att utsiktsplattformen The Shard är den med den mest fantastiska utsikten över den brittiska huvudstaden, till och med mer än London Eye, eftersom dess höjd är nästan dubbelt så hög som det berömda pariserhjulet.Rekommenderas om... du är sugen på att besöka detta arkitektoniska underverk utan att behöva köa för biljetter vid dörren.


Hur man köper biljetter

På Hellotickets kan du köpa biljetter till The Shard's The View i förväg till ett pris av 39 pund. För att göra det måste du välja exakt när du ska besöka den. Intervallen är var 15:e minut. På så sätt har du möjlighet att avboka utan kostnad.

Du har också möjlighet att köpa dem på skyskrapornas webbplats, men du måste göra det i god tid. Observera att The Shard tillsammans med London Eye är en av de bästa platserna för att få en panoramautsikt över London och tar emot många besökare.

Boka din biljett till The Shard

Priser för The Shard

Inträdet till skyskrapan The Shard är inte rabatterat någon veckodag och det finns inga rabatter för några grupper, förutom för barn under 3 år som kommer in gratis. Du kan köpa dem för ett pris från 39 € i Hellotickets. Om du vill njuta av en överlägsen upplevelse kan du dessutom njuta av ett glas Moët & Chandon Imperial Brut champagne till ett pris från 57 €.

Läs följande artikel om du vill ha mer information om priserna på The Shard. Om du däremot vill spara några pund kan du alltid köpaLondon Explorer Pass från 57 €, så får du en rad rabatter både på The Shard och på stadens huvudattraktioner. Se nedan för all information om London Explorer Pass.

Boka din biljett till The Shard

Öppettider för The Shard

The Shard som en höjdpunkt i Londons skyline| ©Darko M.
The Shard som en höjdpunkt i Londons skyline| ©Darko M.

Observationsdäcket The Shard är öppet från onsdag till söndag, under sommarmånaderna från kl. 10.00 till 22.00 kontinuerligt och under vintermånaderna från kl. 10.00 till 20.00. Öppettiderna kan dock variera på grund av särskilda evenemang. Jag rekommenderar därför att du besöker den officiella webbplatsen för att bekräfta öppnings- och stängningstiderna före ditt besök.

Observera också att den sista entrén är en timme före den officiella stängningstiden och att restaurangerna stänger ungefär 30 minuter före stängningstiden.

Hur lång tid tar det att se The Shard?

Rundturen tar ungefär en timme.

Du kan använda de första 45 minuterna till att njuta av utsikten från observationsdäcket och sedan spendera den återstående tiden med att koppla av i The View bar med ett glas champagne. Isabels restips Lördagar och söndagar är de tider då The Shard har flest besökare, så om du vill besöka den på helgen rekommenderar jag att du åker i god tid för att bekräfta din önskade besökstid.

Hur är utsikten från The Shard?

Utsikt över London från The Shard| ©Darko M.
Utsikt över London från The Shard| ©Darko M.

Om jag skulle beskriva det med några få ord så är denna utsiktsplats ett måste och en absolut spännande upplevelse. Att vara där uppe och titta ner över London och Themsen från Västeuropas högsta observatorium är helt fantastiskt.

Man får intrycket att tiden och staden står stilla framför ens ögon. Allt börjar när man kommer fram till ingången till The Shard, i stadsdelen London Bridge. När du tittar upp från marken känner du dig som en myra när du ser hur denna koloss verkar inte ha något slut.

Det ger dig en uppfattning om den magnifika utsikten som väntar dig på toppen och spänningen byggs upp. Men låt oss inte gå för långt i förväg, lite i taget.

Boka din biljett till The Shard

De ultrasnabba hissarna på The Shards

Inuti hissen The View| ©Sean MacEntee
Inuti hissen The View| ©Sean MacEntee

När du kommer in på The Shard med din biljett går du igenom en säkerhetskontroll i flygplatsliknande stil och inom några minuter guidas du av skyskrapornas personal till den hiss du ska ta till The View.

Komplexet har totalt 44 hissar, men det finns 2 som leder till den spektakulära utsikten från toppen. Precis som i andra berömda observatorier somTop of the Rock eller The Edge i New York är hissarna i The Shard också interaktiva, eftersom panoramabilder av London projiceras på deras väggar som en försmak av vad du kommer att få se på observationsdäcket. Med dessa ultrasnabba hissar klättrade jag på mindre än en minut 68 våningar utan att ens märka det. Wow!

Boka din biljett till The Shard

Ingång till The View

Beundra skönheten i The View| ©Martin Pettitt
Beundra skönheten i The View| ©Martin Pettitt

The View är stadens högsta observatorium och erbjuder den bästa flygutsikten över London.

Det är indelat i tre våningar, varav två är slutna och en öppen terrass. Nummer 69 är en inglasad våning som erbjuder en 360-graders panoramautsikt över den brittiska huvudstaden. På en sådan höjd kan man se allting som om det vore en leksaksmodell: St Paul's Cathedral, Tower Bridge, Tower of London, floden Themsen, stadshuset, Gherkin, London Eye och många andra platser.

Sanningen är att man här tillbringar en mycket underhållande tid med att skanna stadens landskap för att identifiera dess turistattraktioner en efter en. På denna våning finns också de digitala teleskopen med pekskärmar "tell:scopes" som gör att du kan se staden både dag och natt, zooma in och ut och få information i realtid om Londons viktigaste sevärdheter för att förstå dess förflutna och nutid.

Boka din biljett till The Shard

Toppen av The View

Utsikten på toppen av The Shard| ©Dimitry Anikin
Utsikten på toppen av The Shard| ©Dimitry Anikin

Men om du frågar mig, för mig tar upplevelsen ett steg till när du når toppen av The View på 72:a våningen i skyskrapan.

Efter att ha stigit upp för en kort trappa når du The Shards obelagda observationsdäck från vilket du på en klar dag har en fantastisk panoramautsikt på upp till 40 miles runt omkring. Känslan du får här är som att stå på kanten av en klippa när du känner hur luften slår mot ditt ansikte. Allt verkar litet och enormt på samma gång! Adrenalinet pumpar och din hud kommer oundvikligen att krypa om du har någon respekt för höjder.

Det är värt det, så utnyttja tillfället till att ta alla videor och selfies du vill av besöket. Om du gillar spänning lovar jag dig att se London vid dina fötter från The Shard, hundratals meter upp i luften, är en spännande känsla som du aldrig kommer att glömma.

Den perfekta avslutningen på ett besök på The View

Eftersom det inte är varje dag man får se en så spektakulär plats som denna ville vi tillbringa mer tid på The Shard och njuta av atmosfären och vi utnyttjade besöket till att ta en drink i baren på observationsdäcket (det finns en bar på 69:e och 72:a våningen), eftersom det i inträdesavgiften ingår ett glas champagne Moët & Chandon Imperial Brut om du väljer detta alternativ när du bokar. Eftersom priserna på menyn inte är särskilt billiga rekommenderar jag att du väljer detta alternativ om du inte vill betala för mycket för en drink. Att ta en drink där uppe med den underbara utsikten är ett utmärkt sätt att avrunda ett besök, eller hur?

Boka din biljett till The Shard

När är den bästa tiden på dygnet att besöka The Shard?

Utsikt över London från The View i skymningen| ©Genevieve Perron-Migneron
Utsikt över London från The View i skymningen| ©Genevieve Perron-Migneron

Jag skulle nästan säga att upplevelsen på The Shard beror mer på vädret i London än på tiden på dagen, eftersom du på en solig dag ser mer av staden än på en regnig dag, men egentligen är utsikten från The View fantastisk när som helst på dagen.

Min favorittid är dock vid solnedgången. Att se solen gå ner över London och Themsen när stadens ljus sakta lyser upp är oöverträffat - det är en magisk känsla!

En av de vackraste upplevelserna du kommer att få på din resa och en som jag varmt rekommenderar. Isabels resetips På en klar dag kan du se i 40 mils radie. Titta noga och du kan till och med se parlamentshusen.

Boka din biljett till The Shard

Hur tar man sig till The Shard?

En upplevelse för alla åldrar| ©Collins Lesulie
En upplevelse för alla åldrar| ©Collins Lesulie

The Shard ligger i den historiska stadsdelen London Bridge, nära intressanta platser som Tower of London, Tower Bridge, det moderna stadshuset, Borough Market och HMS Belfast. I närheten hittar du också många trendiga restauranger och barer att stanna till på efter ditt besök i skyskrapan.

Det finns flera sätt att ta sig till The Shard:

  • Tunnelbana: Northern och Jubilee lines från tunnelbanestationen London Bridge.
  • Buss: Bussarna 43, 48, 141, 149 och 521.
  • Tåg: Southern och South Eastern-tåg från London Bridge Station.

Boka din biljett till The Shard

Lär känna The Shard: lite historia

The Shard upplyst av solen vid solnedgången| ©Ana Paula Grimaldi
The Shard upplyst av solen vid solnedgången| ©Ana Paula Grimaldi

År 2012 förändrade den moderna arkitekturen av den prestigefyllda Renzo Piano Londons skyline för alltid och på bara några år har den blivit en av den brittiska huvudstadens ikoner. Shard föddes med idén om att vara en vertikal stad där "människor kan arbeta, bo och koppla av".

Denna 87 våningar höga skyskrapa har kontor (våningarna 3-28), restauranger (31-33), Shangri-La-hotellet (34-52), flera privata lägenheter (53-65), utsiktsplattformen The View (68-72) och spiran (73-87), som är öppen i toppen och genom vilken byggnaden "andas" och släpper ut värmen som alstras inuti. Shard byggdes med ett ekologiskt syfte. Inte mindre än 95 % av de material som använts vid byggandet har återvunnits och det enorma glasfönster som täcker hela skyskrapan har utformats med solcellspaneler.

Men Renzo Pianos projekt syftade inte bara till att uppföra den högsta skyskrapan i Västeuropa utan också till att förnya London Bridge-området, en av de mest trafikerade järnvägsstationerna i staden. Dess entré renoverades och här finns nu en shoppingarkad som heter The Retail Arcade och som förvaltas av The Shard.

Du kan utnyttja ditt besök till att vandra runt i shoppingcentret och shoppa lite. Visste du att...?

Innan Moskvas Mercury City Tower (339 meter) byggdes hade skyskrapan The Shard (310 meter) rekordet som den högsta byggnaden i Europa.

Boka din biljett till The Shard

Andra hisnande vyer i London

Besök London Eye| ©Robson Denian Mateus
Besök London Eye| ©Robson Denian Mateus

Om du är en av de resenärer som älskar att njuta av London från ovan är ett annat måste The London Eye, som var världens högsta pariserhjul i början av 2000-talet tills det senare passerades av Nachang Star (Kina) och Singapore Flyer (Singapore). The London Eye är ettroterande panoramiskt observatorium (360º ) och en ikon för den brittiska huvudstaden.

Du hittar det mitt i Londons centrum, i Riverside Building i County Hall Westminster Bridge Road. Var beredd med kameran för härifrån får du några spektakulära bilder avBig Ben, St Paul's Cathedral, Westminster Abbey och Buckingham Palace som du kan lägga till din samling av Londons skyline som börjar vid The Shard.

Om du vill veta hur du tar dig ombord på världens mest berömda pariserhjul rekommenderar jag att du tar en titt på artikeln London Eye tickets där du får veta hur du får de billigaste biljetterna med prioriterad tillgång.

Boka din biljett till London Eye