Biljetter till Harry Potter Studios London Park: var och hur du köper biljetter

Ska du till London och vill besöka Harry Potter Studios Park? Om du är ett fan av J.K Rowlings saga får du här allt du behöver veta om biljetter och besöket för att förverkliga din dröm.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minsta läsning

Biljetter till Harry Potter Studios London Park: var och hur du köper biljetter

Harry Potter Studios Park | ©Karen Roe

Efter att ha spelat in alla Harry Potter-filmerna i Warner Bros. studios bestämde sig Warner Bros. för att bevara många av de originaluppsättningar och den rekvisita som hade använts i filmerna och visa dem för fansen i Harry Potter Studios Park utanför London.Skynda dig att boka dina biljetter eftersom de säljer slut på nolltid!

Det bästa alternativet

Harry Potter Studios biljetter med överföring från Victoria i London

Glöm planeringen. Allt ingår i priset: inträdesavgifter och transport.

Det perfekta alternativet för att slippa oroa dig för något annat än att njuta av ditt besök i Harry Potter Warner Park, återskapandet av kulisserna, produktionen av filmerna och hela det magiska universumet på Hogwarts.

Platser som Diagon Alley, Gringotts Bank, Ollivanders butik och Hogwarts slott är inte obekanta för dig, men har du varit på någon av dem tidigare? Nu har du chansen att njuta av dem alla med den här turen.

Du behöver inte ens hitta plattform 9 och 3/4 för att komma till parken; välj bara tid och plats i London där du ska ta bussen till parken. Att boka dessa biljetter med transfer inkluderat innebär att du inte behöver oroa dig för någonting.

Rekommenderas om... du inte vill missa Harry Potter Park på ditt besök i London men att hitta transport för att ta sig dit och att ta sig dit på egen hand är en riktig huvudvärk.

Hur får man tag på biljetter till Harry Potter Studios Park?

Harry Potter Studios Park i London| ©Karen Roe
Harry Potter Studios Park i London| ©Karen Roe

Om du verkligen vill sätta upp denna attraktion på din agenda är det bäst att boka dina biljetter online så snart som möjligt för att säkerställa att du får en plats vid en specifik tid eftersom kapaciteten är begränsad. Varje dag tar Harry Potter Studios Park emot tusentals besökare från världens alla hörn, vilket gör den till en av de mest populära turistattraktionerna i London, vilket innebär att biljetterna går åt som smör!

För att upptäcka Harry Potter Studios Park kan du få dina biljetter på flera olika sätt, antingen med ett paket som inkluderar biljetter och transfer till Harry Potter Studios Park, eller så kan du göra det på egen hand.

Boka biljetter till Harry Potter Studios Park

Det bästa alternativet: boka biljetter med transfer

Karta över cirkulär bronsstruktur| ©Bill Bartlett
Karta över cirkulär bronsstruktur| ©Bill Bartlett

Det finns paket som inkluderar både inträde till Warner Bros. Studios och busstransfer till och från attraktionen och detta är ett fantastiskt alternativ att överväga om du reser till London med din familj eftersom biljetterna i kassan inte inkluderar resa till Harry Potter Studios Park och attraktionen ligger långt från centrala London (cirka en timme bort).

På så sätt behöver du inte oroa dig för att hitta din egen transport (vilket i en stad som London är ganska dyrt) eller vägarna och anslutningarna för att ta dig dit. Du behöver inte heller hålla reda på tidtabellerna för de olika kollektivtrafikmedel som du måste ta för att komma till studiorna och inte missa transferförbindelserna.

Med små barn är det alltid lite av ett äventyr att organisera en utflykt, men du kan bespara dig stressen att stressa dem fram och tillbaka för att ta dig dit genom att välja en busstransfer som tar dig direkt till Harry Potter Studios Park från centrala London. Det är så enkelt!

Välj avgångsplats för din transfer

Men London är stort, så du kan välja mellan två alternativ för ditt transferbiljettpaket. Jag ska berätta vilka de är så kan du välja det som passar dig bäst:

Boka Harry Potter Park-biljetter med transfer från King's Cross

Hur är det att besöka Harry Potter Studios Park på egen hand?

Kvinna tittar på telefonen på gatan| © Daria Nepriakhina 🇺🇦
Kvinna tittar på telefonen på gatan| © Daria Nepriakhina 🇺🇦

Om du föredrar att besöka Harry Potter Studios Park på egen hand kan du också köpa biljetter på Warner Bros Studios webbplats. Dessa ger endast tillgång till Harry Potter Studios Park. De inkluderar inte busstransfer från centrala London (du måste ordna din egen transport).

Boka biljetter till Harry Potter Park

Hur mycket kostar biljetter till Harry Potter Studios Park?

Biljetter till parken| ©jfer21
Biljetter till parken| ©jfer21

Från cirka 120 £ kan du köpa biljetter till Harry Potter Studios Park med transfer från King Cross Station. Detta skulle vara det billigaste alternativet om du vill glömma att hitta annan offentlig eller privat transport för att komma dit. Om du väljer paketet som börjar från Victoria är priset cirka 136 euro.

Men för att veta Harry Potter Studios Park biljettpriser i detalj och du kan bättre organisera den budget du behöver för att göra besöket, rekommenderar jag att du läser inlägget Harry Potter Studios Park Ticket Prices and Harry Potter Tours in London. Det kommer säkert att hjälpa dig att rensa några tvivel!

Boka biljetter till Harry Potter Park från Victoria Station

Ingår biljetter till Harry Potter Studios Park i något av turistpassen?

Besöka Dursleys hus på rundturen| ©Bill Bartlett
Besöka Dursleys hus på rundturen| ©Bill Bartlett

Tyvärr ingår inte biljetter till Harry Potter Studios Park i Londons turistkort (varken London Pass eller London Explorer Pass). Dessa pass inkluderar dock turer till Harry Potter och andra filminspelningsplatser (Bridget Jones, James Bond, Sherlock Holmes, Mary Poppins, etc.) genom Londons gator samt tillgång till en mängd turistattraktioner i staden.

Om du är ett stort fan av den unge trollkarlens äventyr och efter att ha besökt Harry Potter Studios Park fortfarande är sugen på mer rekommenderar jag att du bokar en Harry Potter-tur i London eftersom det är ett utmärkt sätt att fortsätta njuta av din favoritsaga samtidigt som du utforskar den brittiska huvudstaden och lär dig coola fakta om filmerna med en expertguide.

Boka en Harry Potter-tur i London

Hur mycket tid behöver du för att besöka Harry Potter Studios Park?

Karta över anläggningen| ©Karen Roe
Karta över anläggningen| ©Karen Roe

Du kommer att kunna se Harry Potter Studios Park i sin helhet på ungefär 3 timmar.

Men om du är ett stort fan av J.K Rowlings romaner kommer du förmodligen att vilja spendera mer tid där och förlänga ditt besök till 4 eller 5 timmar för att utforska varje centimeter av parken och ta in alla detaljer i Harry Potter-universumet - det finns så mycket att se här!

Boka biljetter till Harry Potter Park

Är det tillrådligt att åka till Harry Potter Studios Park med barn?

Gå längs Driagongränden med barnen| ©Bill Bartlett
Gå längs Driagongränden med barnen| ©Bill Bartlett

Utan tvekan. Om du reser till London med barn kommer ett besök på Harry Potter Studios Park att vara en av de häftigaste upplevelserna ni kan göra tillsammans under semestern, särskilt om barnen är fans av sagan! Här är några anledningar till varför:

 • De kommer att ha jättekul när de går runt i filmernas kulisser (den stora matsalen, skolkorridorerna, Gryffindors uppehållsrum, lärarnas kontor, Dursley- eller Weasley-husen, etc.).
 • Du behöver inte gå till Harry Potter Studios Park klädd som en vanlig mugglare, men för att fördjupa dig ännu mer i den magiska atmosfären kan du klä ut dig till din favoritkaraktär.
 • Du kan också se originalföremål från filmerna och lära dig hur romanerna fick liv i filmerna.

Det finns dock områden som Lucious Malfoys hus eller Förbjudna skogen som på grund av sin grymma realism kan skrämma vissa barn, särskilt om de är mycket unga. Ha bara detta i åtanke om du vill undvika dessa rum under din rundtur i Harry Potter Studios Park.

Å andra sidan, om du åker på denna tur som en familj, råder jag dig att försöka att inte välja den sista tiden för att komma in i Harry Potter Studios Park eftersom du kommer att återvända till London mycket sent och upplevelsen kan vara utmattande för barnen.

Boka biljetter till Harry Potter Park från King's Cross

När öppnar Harry Potter Studios Park i London?

Filmtidning i parken| ©Bill Bartlett
Filmtidning i parken| ©Bill Bartlett

Harry Potter Studios Park är öppet måndag till söndag men öppettiderna varierar beroende på vilken dag du besöker parken.

 • Vardagar: öppet från 9:30 till 20:00
 • Helger: öppet från kl. 8.30 till kl. 22.00

Kontrollera dock kalendern när du köper biljetter eftersom öppettiderna kan ändras beroende på brittiska helgdagar, parkunderhåll eller för att förbereda uppsättningarna för specialevenemang.

Hur man tar sig till Harry Potter Studios Park

Bussar från London| ©Daria Shevtsova
Bussar från London| ©Daria Shevtsova

Organiserade turer till Harry Potter Studios Park inkluderar vanligtvis en busstransfer till och från attraktionen, eftersom den ligger ganska långt från centrala London. Dessa turer avgår vanligtvis från King's Cross eller Victoria Station och bussen går direkt till Warner Bros. Studios.

Men om du bestämmer dig för att åka till Harry Potter Studios Park på egen hand, måste du ha tålamod och ta flera olika transportsätt för att komma dit och göra en kombination av tunnelbana, tåg och buss både fram och tillbaka.

För mer information om detta, missa inte inlägget Hur man tar sig till Harry Potter Studios London där det beskrivs mer i detalj.

Boka biljetter till Harry Potter Park

Var kan man äta under sitt besök?

The Chocolate Frog Café på Warner Studios| ©Warner Bros. Studio Tour London
The Chocolate Frog Café på Warner Studios| ©Warner Bros. Studio Tour London

Ditt besök i Harry Potter Studios Park kommer troligen att ta flera timmar, så du kanske får aptit någon gång under ditt besök - det perfekta tillfället att ta en paus och ta ett mellanmål för att ladda batterierna!

Även om du kan ha med dig dina egna snacks i väskan och äta i picknickområdet eller Backlot-området, finns det också ställen att äta under ditt besök inne i Warner Bros. studios. Det är ett bra alternativ om du har glömt att ta med snacks eller om du går med barn och vill att de ska få en mer rejäl måltid. Några av dessa är:

 • The Hub Café: Serverar take-away-smörgåsar och andra bakverk samt varma och kalla Starbucks-specialiteter. Öppet hela dagen.
 • The Chocolate Frog Café: Perfekt för mellanmål. Serverar ett brett utbud av sötsaker, kakor, godis och glass. Även varm choklad. Öppet hela dagen.
 • The Backlot Café: Här kan du smaka den berömda butterbeer! Menyn erbjuder ett brett utbud av rätter som smörgåsar, hamburgare, varmkorv, sallader och soppor. Det finns också en barnmeny. Öppet hela dagen.
 • Food Hall: Serverar frukost, varma och kalla rätter, smörgåsar och ett brett urval av drycker. Öppet till kl. 20.00 på dagar då parken stänger kl. 22.00 och till kl. 17.00 resten av tiden.

Boka biljetter till Harry Potter Park

Vad kommer du att se under ditt besök?

Harry Potters stora sal| ©Karen Roe
Harry Potters stora sal| ©Karen Roe

Studiorna på Harry Potter Park är indelade i inomhus- och utomhusområden. Här är en sammanfattning av vad du kan se under din rundtur i parken:

 • Du kommer att kunna gå genom olika uppsättningar från filmerna som Hogwarts stora sal, plattform 9¾, Diagongränden, professor Umbridges kontor eller den förbjudna skogen.
 • Se några av originalrekvisitan och föremålen från filmerna, t.ex. trolldrycksrummet, minnenas garderob, Weasleys trollkonster osv.
 • Karaktärernas d räkter, quidditchutrustning, klänningar, uniformer...
 • Modeller och tekniska ritningar som användes för att skapa kulisserna eller vilka specialeffekter som användes för att filma vissa scener.
 • Men på Harry Potter Studios Park kan du inte bara se saker utan också göra magi genom att svinga ett trollspö eller rida på en flygande kvast.

Glöm inte att ta med din kamera eftersom du kommer att vilja ta massor av bilder under ditt besök - du kommer att ha jättekul!

Boka biljetter till Harry Potter Park från King Cross

Några användbara tips för att åka till Harry Potter Studios Park

Warner Studios presentbutik| ©Alex Korting
Warner Studios presentbutik| ©Alex Korting
 • Kom ihåg att boka dina biljetter online i förväg till Harry Potter Studios Park. Det är en av Londons mest populära attraktioner och biljetterna säljer slut snabbt, särskilt under högsäsong, helgdagar eller speciella datum som jul.
 • Försök att vara på plats minst 30 minuter i förväg, för om du kommer senare än din bokade tid kan personalen på attraktionen inte garantera att du kan komma in på nästa lediga tid.
 • Barnvagnar är tillåtna i Harry Potter Studios Park, men det finns ett begränsat antal barnvagnar per besök.
 • Oavsett om du besöker parken klädd som en mugglare eller en trollkarl, kom ihåg att klä dig bekvämt och lämpligt för vädret vid den aktuella tiden på året - och glöm inte att bära bekväma skor eftersom turen är omfattande!
 • Du kan ta med lite snacks och vatten i din väska för att äta på plats i de anvisade områdena.
 • Ledar- och assistanshundar kan tas med in i Harry Potter Studios Park för dem som behöver det.
 • Innan ni åker, kom ihåg att stanna till i presentbutiken för att köpa en souvenir från er speciella dag.

Boka biljetter till Harry Potter Park från Victoria Station