Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Biljetter till Harry Potter Studios London Park: var och hur du köper biljetter

Ska du åka till London och vill besöka Harry Potter Studios Park? Om du är ett fan av J.K Rowlings saga får du här allt du behöver veta om biljetter och besöket för att förverkliga din dröm.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

10 minsta läsning

Biljetter till Harry Potter Studios London Park: var och hur du köper biljetter

Harry Potter Studios Park | ©Karen Roe

Efter att ha spelat in alla Harry Potter-filmerna i Warner Bros. studios bestämde sig Warner Bros. för att bevara flera av de ursprungliga scenograferna och rekvisitan som fanns med i filmerna och visa dem för fansen i Harry Potter Studios Park strax utanför London.

Denna attraktion blev genast en av de bästa sakerna att göra i London och därför en av de mest populära, så boka dina biljetter snabbt för de säljer slut!

Det bästa alternativet

Harry Potter Studios biljetter med överföring från London

Glöm planeringen. Allt ingår i priset: inträdesavgifter och transport.

Det perfekta alternativet om du inte vill oroa dig för något annat än att njuta av ditt besök i Harry Potter Warner Park, de återskapade kulisserna, produktionen av filmerna och hela det magiska universumet Hogwarts.

Om du läser det här har du förmodligen sett Harry Potter-filmerna och du kanske har läst böckerna också. Platser som Diagon Alley, Gringotts Bank, Ollivanders butik och Hogwarts slott är inte obekanta för dig, men har du någonsin varit på någon av dem? Nu har du chansen att njuta av dem alla med den här rundturen.

Du behöver inte ens leta upp plattform 9 och 3/4 för att ta dig till parken; välj bara tid och plats i London där du ska ta bussen till parken. Om du bokar dessa biljetter med transfer inkluderad behöver du inte oroa dig för någonting.

Rekommenderas om... du inte vill missa Harry Potter-parken vid ditt besök i London, men det är en riktig huvudvärk att hitta transport för att ta dig dit och att ta dig dit på egen hand.

Hur får man tag på biljetter till Harry Potter Studios Park?

Harry Potter Studios Park i London| ©Karen Roe
Harry Potter Studios Park i London| ©Karen Roe

Om du menar allvar med att sätta den här attraktionen på din agenda är det bäst att boka biljetter online så snart som möjligt för att försäkra dig om att du får en plats vid en viss tid eftersom kapaciteten är begränsad. Varje dag tar Harry Potter Studios Park emot tusentals besökare från världens alla hörn, vilket gör den till en av de mest populära turistattraktionerna i London, vilket innebär att biljetterna flyger iväg som magi!

För att upptäcka Harry Potter Studios Park kan du dock skaffa biljetter på flera olika sätt: antingen med ett paket som inkluderar biljetter och transfer till Harry Potter Studios Park, eller så kan du göra det på egen hand.

Boka biljetter till Harry Potter Studios Park

Det bästa alternativet: boka biljetter med transfer

Karta över den cirkulära strukturen i brons| ©Bill Bartlett
Karta över den cirkulära strukturen i brons| ©Bill Bartlett

Det finns paket som inkluderar både inträdet till Warner Bros. studios och busstransfer till och från attraktionen. Du kan få dem från 107 €Hellotickets.

Det här är ett fantastiskt alternativ att överväga om du reser till London som familj, eftersom biljetterna vid biljettkassan inte inkluderar resan till Harry Potter Studios Park och attraktionen ligger långt från centrala London (cirka en timme).

På så sätt behöver du inte oroa dig för att hitta din egen transport (som i en stad som London är ganska dyr) eller för rutterna och anslutningarna för att ta dig dit. Du behöver inte heller hålla koll på tidtabellerna för de olika kollektivtrafikmedel som du måste ta för att ta dig till studiorna och inte missa transferförbindelserna.

Med små barn är det alltid lite av ett äventyr att organisera en utflykt, men du kan slippa stressen med att skynda dem fram och tillbaka för att ta dig dit genom att välja en busstransfer som tar dig direkt till Harry Potter Studios Park från centrala London. Så enkelt är det!

Välj avgångsplats för din transfer

Men London är stort, så du kan välja mellan två alternativ för ditt paket med transferbiljetter. Jag ska berätta vilka de är och du väljer det som passar dig bäst:

Hur är det att besöka Harry Potter Studios Park på egen hand?

Kvinna som tittar på telefonen på gatan| © Daria Nepriakhina 🇺🇦
Kvinna som tittar på telefonen på gatan| © Daria Nepriakhina 🇺🇦

Om du föredrar att besöka Harry Potter Studios Park på egen hand kan du också köpa biljetter från Warner Bros Studios webbplats. Dessa ger endast tillträde till Harry Potter Studios Park. De inkluderar inte busstransport från centrala London (du måste ordna din egen transport).

Boka biljetter till Harry Potter Park

Hur mycket kostar biljetter till Harry Potter Studios Park?

Biljetter till parken| ©jfer21
Biljetter till parken| ©jfer21

Från cirka 107 euro kan du köpa biljetter till Harry Potter Studios Park med transfer från Victoria Station. Detta skulle vara det billigaste alternativet om du vill glömma bort att hitta andra offentliga eller privata transporter för att ta dig dit. Om du väljer paketet med avgång från King's Cross är priset cirka 120 euro.

Om du vill veta biljettpriserna för Harry Potter Studios Park i detalj och för att bättre kunna organisera den budget du behöver för besöket rekommenderar jag dig dock att läsa inlägget Harry Potter Studios Park biljettpriser och Harry Potter Tours i London. Det kommer säkert att hjälpa dig att reda ut vissa tvivel!

Boka biljetter till Harry Potter Park

Ingår biljetter till Harry Potter Studios Park i något av turistpassen?

Besök i Dursleys hus på turné| ©Bill Bartlett
Besök i Dursleys hus på turné| ©Bill Bartlett

Tyvärr ingår biljetter till Harry Potter Studios Park inte i London Tourist Cards (varken London Pass eller London Explorer Pass). Dessa pass inkluderar dock rundturer till Harry Potter och andra inspelningsplatser (Bridget Jones, James Bond, Sherlock Holmes, Mary Poppins osv.) genom Londons gator samt tillgång till en mängd turistattraktioner i staden.

Om du är ett stort fan av den unge trollkarlens äventyr och efter att ha besökt Harry Potter Studios Park fortfarande är hungrig på mer, rekommenderar jag att du går med på en av dessa turer (med eller utan turistkort) eftersom de är ett utmärkt sätt att fortsätta njuta av din favoritsaga samtidigt som du utforskar den brittiska huvudstaden och lär dig häftiga fakta om filmerna tillsammans med en expertguide.

Boka en Harry Potter-tur i London

Hur mycket tid behöver du för att besöka Harry Potter Studios Park?

Karta över spelplatsen| ©Karen Roe
Karta över spelplatsen| ©Karen Roe

Du kommer att kunna se hela Harry Potter Studios Park på cirka 3 timmar.

Men om du är ett stort fan av J.K Rowlings romaner vill du förmodligen tillbringa mer tid där och förlänga ditt besök till 4 eller 5 timmar för att utforska varje centimeter av parken och ta in alla detaljer i Harry Potter-universumet - det finns så mycket att se här!

Boka biljetter till Harry Potter Park

Är det tillrådligt att åka till Harry Potter Studios Park med barn?

Att gå ner i Driagon Alley med barn| ©Bill Bartlett
Att gå ner i Driagon Alley med barn| ©Bill Bartlett

Utan tvekan. Om du reser till London med barn är ett besök i Harry Potter Studios Park en av de häftigaste upplevelserna ni kan göra tillsammans under semestern, särskilt om barnen är fans av sagan! Här är några skäl till varför:

 • De kommer att ha roligt när de går runt i filmens kulisser (den stora matsalen, skolkorridorerna, Gryffindors gemensamma rum, lärarnas kontor, Dursley- och Weasley-husen etc.).
 • Du behöver faktiskt inte klä ut dig till Harry Potter Studios Park som enkla mugglare, utan för att fördjupa dig ännu mer i den magiska atmosfären kan du klä ut dig till din favoritkaraktär. Barnen kommer att älska idén och du kommer att få några fantastiska bilder.
 • De kommer också att kunna se originalföremål från filmerna och lära sig hur romanerna kom till biografen. De kommer att bli förvånade över rundturen och det blir ett minne de aldrig glömmer från sin barndom.

Det finns dock områden som Lucious Malfoys hus eller den förbjudna skogen som på grund av sin dystra realism kan skrämma vissa barn, särskilt om de är mycket unga. Tänk bara på detta om du vill undvika dessa rum under din rundtur i Harry Potter Studios Park.

Om ni å andra sidan åker på den här rundturen som familj rekommenderar jag er att försöka att inte välja den sista tiden för att gå in i Harry Potter Studios Park eftersom ni kommer att återvända till London mycket sent och upplevelsen kan bli utmattande för barnen.

Boka biljetter till Harry Potter Studios Park

När öppnar Harry Potter Studios Park i London?

Filmnyheter i parken| ©Bill Bartlett
Filmnyheter i parken| ©Bill Bartlett

Harry Potter Studios Park är öppen måndag till söndag, men öppettiderna varierar beroende på vilken dag du besöker parken.

 • Vardagar: öppet från 9:30 till 20:00.
 • Helger: öppet från 8:30 till 22:00.

Kontrollera dock kalendern när du köper biljetter eftersom öppettiderna kan ändras beroende på brittiska helgdagar, underhåll av parken eller för att förbereda kulisserna för särskilda evenemang.

Så tar du dig till Harry Potter Studios Park

Bussar från London| ©Daria Shevtsova
Bussar från London| ©Daria Shevtsova

Organiserade turer till Harry Potter Studios Park inkluderar vanligtvis en busstransport till och från attraktionen, eftersom den ligger ganska långt från Londons centrum. Dessa turer avgår vanligtvis från King's Cross eller Victoria Station och bussen går direkt till Warner Bros Studios.

Om du bestämmer dig för att åka till Harry Potter Studios Park på egen hand måste du dock ha tålamod och ta flera olika transportsätt för att ta dig dit och göra en kombination av tunnelbana, tåg och buss både fram och tillbaka.

Om du vill ha mer information om detta får du inte missa inlägget Hur man tar sig till Harry Potter Studios London där det tas upp mer i detalj.

Boka biljetter till Harry Potter Park

Var kan du äta under ditt besök?

Chocolate Frog Café på Warner Studios| ©Warner Bros. Studio Tour London
Chocolate Frog Café på Warner Studios| ©Warner Bros. Studio Tour London

Ditt besök i Harry Potter Studios Park kommer troligen att ta flera timmar, så det kan hända att du får aptit någon gång under besöket - det perfekta tillfället att ta en paus och ta ett mellanmål för att ladda batterierna!

Även om du kan ta med dig egna mellanmål i väskan för att döda hungern i picknickområdet eller Backlot-området finns det även ställen att äta under ditt besök inne i Warner Bros. studios. Det är ett bra alternativ om du har glömt att ta med dig snacks eller om du åker med barn och vill att de ska få en rejälare måltid. Några av dessa är:

 • The Hub Café: Här serveras smörgåsar och andra bakverk att ta med sig hem samt varma och kalla Starbucks specialerbjudanden. Öppet hela dagen.
 • The Chocolate Frog Café: Perfekt för mellanmål. Serverar ett brett utbud av godis, kakor, godis och glass. Även varm choklad. Öppet hela dagen.
 • The Backlot Café: Här kan du smaka på den berömda smörölen! Menyn erbjuder ett brett utbud av rätter som smörgåsar, hamburgare, varmkorv, sallader och soppor. Det finns även en barnmeny. Öppet hela dagen.
 • The Food Hall: Här serveras frukost, varma och kalla rätter, smörgåsar och ett brett utbud av drycker. Öppet till 20.00 på dagar då parken stänger klockan 22.00 och till 17.00 resten av tiden.

Boka biljetter till Harry Potter Park

Vad kommer du att se under ditt besök?

Harry Potters stora sal| ©Karen Roe
Harry Potters stora sal| ©Karen Roe

Studiorna i Harry Potter Park är uppdelade i inomhus- och utomhusområden. Här är en sammanfattning av vad du kan se under din rundtur i parken:

 • Du kommer att kunna gå igenom olika kulisser från filmerna, till exempel Hogwarts stora sal, plattform 9¾, Diagon Alley, professor Umbridges kontor eller den förbjudna skogen.
 • Se några av de ursprungliga rekvisitan och föremålen från filmerna, t.ex. trolldrycksrummet, minnenas garderob, Weasleys trolleri osv.
 • Karaktärernas dräkter, quidditchutrustning, klänningar, uniformer...
 • Om du däremot gillar filmens hemligheter eller hur filmerna gjordes kan du under besöket också se de modeller och tekniska ritningar som användes för att skapa kulisserna eller vilka specialeffekter som användes för att filma vissa scener eller den metod som de använde för att återskapa fantastiska djur som basilisken, spindeln Aragog eller hippogriff.
 • Ah, men i Harry Potter Studios Park kan du inte bara se saker utan också trolla genom att svinga en trollstav eller rida på en flygande kvast.

Glöm inte att ta med kameran för du kommer att vilja ta massor av bilder under ditt besök - du kommer att ha det jättekul!

Boka biljetter till Harry Potter Park

Några användbara tips för att åka till Harry Potter Studios Park

Warner Studios presentbutik| ©Alex Korting
Warner Studios presentbutik| ©Alex Korting
 • Kom ihåg att boka dina biljetter online i förväg till Harry Potter Studios Park. Det är en av Londons mest populära attraktioner och biljetterna blir snabbt slut, särskilt under högsäsong, helgdagar eller speciella datum som jul.
 • När du bokar dina biljetter måste du välja ett datum och en tid för besöket. Försök att vara där minst 30 minuter i förväg, för om du kommer senare än den tid du har bokat kan personalen på attraktionen inte garantera att du kommer att kunna gå in senare i nästa lediga tidslucka, så kom ihåg att vara mycket punktlig!
 • Barnvagnar är tillåtna i Harry Potter Studios Park, även om det finns ett begränsat antal barnvagnar per besök. Därför rekommenderas det att du om möjligt parkerar dem gratis i garderoben. Dubbla barnvagnar är inte tillåtna.
 • Oavsett om du besöker parken klädd som mugglare eller trollkarl, kom ihåg att ha bekväma kläder som passar för vädret vid den tid på året du besöker parken - och glöm inte att ha bekväma skor eftersom åkturen är lång!
 • Du kan ta med dig lite snacks och vatten i din väska för att äta där i de anvisade områdena.
 • Ledarhundar och assistanshundar är tillåtna i Harry Potter Studios Park. Du måste ta med dig ditt formella ID-kort och eventuella nödvändiga dokument eller västar.
 • Innan du åker, kom ihåg att stanna till i presentbutiken för att hämta en souvenir från denna speciella dag. Men om du föredrar det kan du kolla in inlägget Best Harry Potter Shops in London för att se var du annars i London också kan köpa några häftiga Harry Potter-souvenirer.

Boka biljetter till Harry Potter Park