Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Biljetter till Harry Potter Studios London Park: var och hur du köper biljetter

Ska du åka till London och vill besöka Harry Potter Studios Park? Om du är ett fan av J.K Rowlings saga får du här allt du behöver veta om biljetter och besöket för att förverkliga din dröm.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

10 minsta läsning

Biljetter till Harry Potter Studios London Park: var och hur du köper biljetter

Harry Potter Studios Park | ©Karen Roe

Efter att ha spelat in alla Harry Potter-filmerna på Warner Bros Studios beslutade Warner Bros. att bevara många av de ursprungliga scenograferna och rekvisitan som fanns med i filmerna för att visa dem för fans i Harry Potter Studios Park utanför London.

Denna attraktion blev genast en av de bästa turerna att göra i London och därför en av de mest populära, så boka dina biljetter snabbt för de säljer ut på nolltid!

Det bästa alternativet

Harry Potter Studios biljetter med överföring från London

Glöm planeringen. Allt ingår i priset.

Det perfekta alternativet för att inte oroa dig för något annat än att njuta av ditt besök i Harry Potter Warner Park är en bekväm buss som hämtar dig från en plats nära ditt hotell och återvänder dig till ditt hotell när du har sett parken färdigt.

Om du läser detta har du förmodligen sett Harry Potter-filmerna och kanske har du också läst böckerna. Platser som Diagon Alley, Gringotts Bank, Ollivanders butik eller Hogwarts slott är inte obekanta för dig, men har du någonsin varit på någon av dem? Nu har du chansen att njuta av dem alla med den här resan.

Du behöver inte ens leta upp plattform 9 och 3/4 för att komma till parken; välj bara tid och plats i London där du ska ta bussen till parken. I priset för denna produkt ingår inträde och returtransport, så du behöver inte oroa dig för någonting.

Om du alltid har velat besöka Harry Potter Studios Park kan du i följande inlägg läsa om hur du får tag på biljetter och mycket annat som hjälper dig att organisera ditt besök och få ut så mycket som möjligt av upplevelsen.

1. Hur får man biljetter till Harry Potter Studios Park i London?

Harry Potter Park Studios i London| ©Karen Roe
Harry Potter Park Studios i London| ©Karen Roe

Att besöka Harry Potter Studios Park om du är ett fan av sagan är en av de drömmar du kan uppfylla under din resa till London genom att köpa biljetter online och i förväg. Du måste boka ett datum och en tid för att besöka Warner Bros. studios.

Om du är säker på att du vill ta med den här attraktionen i din kalender är det bäst att boka biljetter så snart som möjligt för att försäkra dig om att du får en plats i ett visst tidsintervall, eftersom kapaciteten är begränsad. Med tusentals besökare från hela världen som besöker Harry Potter Studios Park varje dag är det en av Londons mest populära turistattraktioner, vilket innebär att biljetterna flyger ut som magi!

Om du vill upptäcka Harry Potter Studios Park kan du skaffa biljetter på flera olika sätt: antingen på en guidad tur i Harry Potter Studios Park med transfer eller på egen hand.

Boka en guidad tur i Harry Potter Studios Park

2. Det bästa alternativet: boka en organiserad tur

Dessa organiserade turer inkluderar både inträdet till Warner Bros. Studios och busstransfer till och från attraktionen. Du kan få dem från 109 € i Hellotickets.

Detta är ett fantastiskt alternativ att överväga om du reser till London med familjen, eftersom biljetterna till biljettkontoret inte inkluderar resor till Harry Potter Studios Park och attraktionen ligger långt från centrala London (cirka en timme).

På så sätt behöver du inte oroa dig för att hitta egna transportmedel (som i en stad som London är ganska dyra) eller för att hitta vägar och anslutningar för att ta dig dit. Du behöver inte heller hålla ett öga på tidtabellerna för de olika kollektivtrafiken för att ta dig till studiorna och för att inte missa anslutningarna.

Med små barn är det alltid lite av ett äventyr att organisera en utflykt, men du kan slippa stressen med att skynda dem fram och tillbaka för att ta dig dit om du väljer en organiserad busstur som tar dig direkt till Harry Potter Studios Park från centrala London. Så enkelt är det!

Boka en guidad tur i Harry Potter-parken med transfer

3. Hur det är att besöka Harry Potter Studios Park på egen hand

Om du föredrar att besöka Harry Potter Studios Park på egen hand kan du också köpa biljetter från Warner Bros Studios webbplats eller välja biljett plus transfer från centrala London. Dessa ger endast tillträde till Harry Potter Studios Park. De inkluderar inte busstransport från centrala London (du måste hitta din egen transport).

Boka en guidad tur till Harry Potter Park med transfer

4. Hur mycket kostar biljetter till Harry Potter Studios Park i London?

Biljetter till parken| ©jfer21
Biljetter till parken| ©jfer21

Om du vill veta mer om biljettpriserna för Harry Potter Studios Park i detalj och för att hjälpa dig att organisera den budget du behöver för ditt besök, föreslår jag att du läser inlägget Harry Potter Studios Park Ticket Prices and Harry Potter London Tours- jag är säker på att det kommer att hjälpa dig att reda ut vissa tvivel!

Ett gott råd: du kan upptäcka att priserna på Harry Potter-biljetter har skjutit i höjden och att det finns en del bedrägerier för turister... Var uppmärksam och låt inte din längtan efter att besöka parken lura dig under resan! Kom ihåg att du alltid kan besöka de Harry Potter-relaterade platserna i London och spara biljetten till Warner Bros Park till en annan gång om du inte kan få biljetter!

Boka en guidad tur i Harry Potter Studios Park med transfer

3. Ingår biljetter till Harry Potter Studios Park i London i något av turistkorten?

Besök i Dursleys hus på turné| ©Bill Bartlett
Besök i Dursleys hus på turné| ©Bill Bartlett

Tyvärr ingår biljetter till Harry Potter Studios Park inte i London Tourist Cards (varken London Pass eller London Explorer Pass). Dessa pass inkluderar dock rundturer till Harry Potter och andra inspelningsplatser (Bridget Jones, James Bond, Sherlock Holmes, Mary Poppins etc.) på Londons gator samt tillgång till en mängd turistattraktioner i staden.

Om du är ett stort fan av den unge trollkarlens äventyr och efter att ha besökt Harry Potter Studios Park fortfarande är hungrig på mer, rekommenderar jag att du går med på en av dessa turer (antingen med eller utan turistkort) eftersom de är ett utmärkt sätt att fortsätta njuta av din favoritsaga samtidigt som du utforskar den brittiska huvudstaden och lär dig häftiga fakta om filmerna tillsammans med en expertguide.

Köp ett turistkort för London

4. Hur mycket tid behöver du för att besöka Harry Potter Studios Park i London?

Webbkarta| ©Karen Roe
Webbkarta| ©Karen Roe

Du kan se hela Harry Potter Studios Park på cirka 3 timmar.

Men om du är ett stort fan av J.K Rowlings romaner vill du förmodligen tillbringa mer tid där och förlänga ditt besök till fyra eller fem timmar för att utforska varje centimeter av parken och ta in alla detaljer i Harry Potter-universumet - det finns så mycket att se här!

Boka en guidad tur i Harry Potter Park med transfer

5. Är det lämpligt att åka till Harry Potter Studios Park med barn?

En rundtur i Driagon Alley med barnen| ©Bill Bartlett
En rundtur i Driagon Alley med barnen| ©Bill Bartlett

Det råder ingen tvekan om det! Om du reser till London med barn är ett besök i Harry Potter Studios Park en av de häftigaste upplevelserna ni kan göra tillsammans under semestern, särskilt om barnen är fans av sagan!

De kommer att ha roligt när de går runt i filmens kulisser (den stora matsalen, skolkorridorerna, Gryffindors gemensamma rum, lärarnas kontor, Dursleys och Weasleys hus etc.) och för en stund känna sig som en del av Harry Potters magiska universum, som om de vore en annan Hogwartselev.

Du behöver faktiskt inte klä ut dig till Harry Potter Studios Park som en vanlig mugglare, utan du kan klä ut dig till din favoritkaraktär för att bli ännu mer indragen i den magiska atmosfären. Barnen kommer att älska idén och du kommer att få fantastiska bilder.

De kommer också att få se originalföremål från filmerna och lära sig hur romanerna kom till biografen. De kommer att bli förvånade över rundturen och det blir ett minne som de aldrig glömmer från sin barndom.

Det finns dock områden som Lucious Malfoys hus eller den förbjudna skogen som på grund av sin dystra realism kan skrämma vissa barn, särskilt om de är mycket unga. Tänk på detta om du vill undvika dessa rum under din rundtur i Harry Potter Studios Park.

Om du däremot ska göra den här turen med din familj rekommenderar jag dig att inte välja den sista tiden för att gå in i Harry Potter Studios Park, eftersom du kommer att återvända till London mycket sent och upplevelsen kan bli utmattande för barnen.

Boka en guidad tur i Harry Potter Studios Park med transfer

6. När öppnar Harry Potter Studios Park i London?

Tidningen Film i parken| ©Bill Bartlett
Tidningen Film i parken| ©Bill Bartlett

Harry Potter Studios Park är öppet måndag till söndag, men öppettiderna varierar beroende på vilken dag du besöker parken.

 • Vardagar: öppet från 9:30 till 20:00
 • Helger: öppet från 8.30 till 22.00.

Håll dock ett öga på kalendern när du köper biljetter eftersom öppettiderna kan ändras beroende på brittiska helgdagar, underhållsarbete i parken eller för att förbereda dekorationerna för särskilda evenemang.

7. Hur tar man sig till Harry Potter Studios Park?

Bussar i London| ©Daria Shevtsova
Bussar i London| ©Daria Shevtsova

Organiserade turer till Harry Potter Studios Park inkluderar vanligtvis en busstransport till och från attraktionen, eftersom den ligger ganska långt från Londons centrum. Turerna avgår från Victoria Station och bussen går direkt till Warner Bros. studios.

Om du bestämmer dig för att ta dig till Harry Potter Studios Park på egen hand måste du dock ha tålamod nog att ta flera olika transportsätt för att ta dig dit och kombinera tunnelbana, tåg och buss både på ut- och hemresan.

Om du vill ha mer information om detta får du inte missa inlägget Hur man tar sig till Harry Potter Studios London, där det beskrivs mer i detalj.

8. Var kan man äta under resan?

Chokladgrodan Café på Warner Studios| ©Warner Bros. Studio Tour London
Chokladgrodan Café på Warner Studios| ©Warner Bros. Studio Tour London

Besöket i Harry Potter Studios Park kommer troligen att ta flera timmar, så du kanske kommer att få aptit någon gång på vägen - det perfekta tillfället att ta en paus och äta en bit mat för att ladda batterierna!

Du kan packa dina egna snacks i väskan för att få bukt med hungern i picknickområdet eller Backlot-området, men det finns även ställen att äta i Warner Bros. studios under ditt besök. Det är ett bra alternativ om du har glömt att ta med dig snacks eller om du är med barn och vill att de ska äta något mer omfattande.

Några av de caféer där du kan äta lunch i Harry Potter Studios Park är:

 • The Hub Café: Här serveras smörgåsar och andra bakverk samt Starbucks speciella varma och kalla drycker. Öppet hela dagen.

 • Chocolate Frog Café: Perfekt för snacks. Serverar ett brett utbud av godis, kakor, godis och glass. Även varm choklad. Öppet hela dagen.

 • Backlot Café: Här kan du smaka på den berömda smörölen! Menyn erbjuder ett brett utbud av rätter som smörgåsar, hamburgare, varmkorv, sallader och soppor. Det finns även en barnmeny. Öppet hela dagen.

 • The Food Hall: Här serveras frukost, varma och kalla rätter, smörgåsar och ett brett utbud av drycker. Öppet till kl. 20.00 på dagar då parken stänger kl. 22.00 och till kl. 17.00 resten av tiden.

9. Vad kommer du att se under ditt besök?

Harry Potters stora sal| ©Karen Roe
Harry Potters stora sal| ©Karen Roe

Harry Potter Park-studiorna är uppdelade i inomhus- och utomhusområden. Under rundturen kan du gå genom olika kulisser från filmerna (bland annat Hogwarts stora sal, plattform 9¾, Diagon Alley, professor Umbridges kontor och den förbjudna skogen), se några av rekvisitan och originalföremålen från filmerna (trolldrycksrummet, minnesgarderoben, Weasleys trollkonster etc.) och karaktärernas dräkter (Quidditchutrustning, klänningar, uniformer etc.).

Om du gillar filmens hemligheter, vad som händer bakom kulisserna och hur filmerna gjordes, kan du under besöket också lära dig mer om dessa frågor och se de modeller och tekniska ritningar som användes för att skapa kulisserna eller vilka specialeffekter som användes för att filma vissa scener eller den metod som användes för att återskapa fantastiska djur som basiliskan, spindeln Aragog eller flodhästgreppet.

Men i Harry Potter Studios Park kan du inte bara se saker, du kan också trolla genom att svinga en trollstav eller rida på en flygande kvast.

Glöm inte att ta med kameran, för du kommer att vilja ta många bilder under ditt besök - du kommer att ha roligt!

10. Några användbara tips om hur du tar dig till Harry Potter Studios Park

Warner Studios presentbutik| ©Alex Korting
Warner Studios presentbutik| ©Alex Korting
 • Kom ihåg att boka biljetter online i förväg till Harry Potter Studios Park. Detta är en av Londons mest populära attraktioner och biljetterna säljs snabbt slut, särskilt under högsäsong, helgdagar och speciella datum som jul.
 • När du bokar dina biljetter måste du välja ett datum och en tid för besöket. Försök att vara där minst 30 minuter i förväg, för om du anländer senare än den tid du har bokat kan personalen på attraktionen inte garantera att du kommer att kunna gå in senare i nästa lediga tid, så kom ihåg att vara mycket punktlig!
 • Barnvagnar är tillåtna i Harry Potter Studios Park, men det finns ett begränsat antal barnvagnar per besök. Därför rekommenderas det att du om möjligt parkerar dem gratis i garderoben. Dubbla barnvagnar är inte tillåtna.
 • Oavsett om du besöker parken klädd som mugglare eller trollkarl, kom ihåg att ha bekväma kläder som passar vädret vid den tid på året du besöker parken - och glöm inte att ha bekväma skor eftersom åkturen är lång!
 • Du kan ta med dig lite snacks och vatten i väskan för att äta på de anvisade platserna.
 • Ledarhundar och assistanshundar är tillåtna i Harry Potter Studios Park. Du måste ta med dig ditt officiella ID-kort och eventuella nödvändiga dokument eller västar.
 • Innan du åker, kom ihåg att stanna till i presentbutiken för att köpa en souvenir från denna speciella dag. Men om du föredrar det kan du kolla in inlägget Bästa Harry Potter-butikerna i London för att se var du annars i London kan köpa några häftiga Harry Potter-souvenirer.

Boka en guidad tur i Harry Potter Studios Park med transfer