Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Bästa dagsutflykterna på Teneriffa

På dessa utflykter kan du utforska enorma orörda stränder, lagerskogar, det främmande landskapet på berget Teide och gamla piratskydd: det är så spektakulärt som Kanarieöarna är!

Alex Grande

Alex Grande

9 minsta läsning

Bästa dagsutflykterna på Teneriffa

Vägar på Teneriffa | ©Vaun

Teneriffa är en oändlig källa till upplevelser och äventyr tack vare sitt vackra landskap och perfekta väder året runt. Även om det kan vara frestande att simma i det kristallklara vattnet på stränderna varje dag tills du når ditt flyg hem, så har vi här en guide till 5 otroliga ut flykter på Teneriffa där du kan upptäcka allt som denna ö och resten av skärgården har att erbjuda.

1. De bästa dagsutflykterna på Teneriffa

Garajonay nationalpark, La Gomera| ©Till Krech
Garajonay nationalpark, La Gomera| ©Till Krech

2. Halvdagsutflykt till nationalparken Teide

Teide nationalpark| ©Jose Luis Tirado
Teide nationalpark| ©Jose Luis Tirado

Att bestiga berget Teide är ett måste på alla resor till Teneriffa, och på denna guidade utflykt till Teide nationalpark får du utforska vulkanen med den otroliga utsikten över Teneriffa vid dina fötter.

Vad du kommer att göra på denna tur

Du börjar dagen med att åka in i Teide nationalpark och passera genom djupa tallskogar på en bergsväg. När du kommer fram till din destination tar din guide med dig för att upptäcka de vulkaniska jordlandskapen som bildats av lavaerosion.

Du kommer att besöka Roques de García, en grupp märkliga klippformationer som verkar ha skulpterats för hand, varav de mest kända är "La Catedral" och "La Cascada".

På vägen till Roques de García får man en känsla av att ha förflyttats till ytan av en avlägsen planet, och man får se vulkanisk sten som vridits och slipats till omöjliga former, den flora som har vuxit i detta fientliga landskap, som ginst eller murgröna, och en varierad fauna av ödlor, tusenfotingar, bönsyrsor, trollsländor och skalbaggar.

Därefter bestiger du vulkanen till fots eller med linbana (om du har köpt dina biljetter i förväg, eftersom de inte ingår i turen och brukar sälja slut mycket snabbt) och från en punkt nära toppen ser du ut över den otroliga utsikten över Teneriffa som man kan se från toppen.

Varför jag rekommenderar denna tur

Oavsett om du deltar i en organiserad tur eller på egen hand är ett besök i Teide nationalpark ett måste på din resa till Teneriffa. Fördelarna med denna aktivitet är flera: du behöver inte planera rutten på egen hand och du ser till att du inte missar de mest imponerande platserna i reservatet, och du kommer att hämtas på ditt hotell och förses med transport till och från parken. Med tanke på priset för utflykten är det också helt värt att spara den extra ansträngningen för att organisera det själv.

Något som också är ganska relevant är att du måste be om ett tillstånd för att klättra Teide (det görs med en onlineansökan), men du behöver inte det om du åker på en organiserad utflykt.

Användbar information

 • Vad ingår: Transport till och från ditt hotell, professionell guide.
 • Vad som INTE ingår: Biljett till linbanan för att bestiga Teide

3. Heldagsutflykt till El Hierro från Teneriffa

La Sabina, landsbygdsparken Frontera| ©Dan
La Sabina, landsbygdsparken Frontera| ©Dan

Ta färjan för en utflykt till El Hierro och utforska dess utsiktsplatser: vid var och en av dem väntar en oförglömlig utsikt över land och hav, så vacker att du har svårt att tro att den inte är handmålad.

Vad du kommer att göra på denna utflykt

En lokal guide följer med på en rundtur till El Hierros mest fantastiska platser, med start vid utsiktspunkten La Peña på norra delen av ön, där du har vacker utsikt över El Golfo-dalen och dess ändlösa fält av vindruvor och andra lokala frukter.

Det andra stoppet är utsiktspunkten Jinama, som erbjuder en kontrastrik utsikt över El Golfo-bukten och dess branta klippor av vulkaniskt berg, där man kan se försvunna byggnader och avlägsna eremitboenden som ger en känsla av att vara vilse på en nästan öde ö.

Därefter är det dags att ta en rutt genom landsbygdsparken Frontera och bokstavligen gå på historia: där ser du lagerskogen, ett unikt ekosystem på Kanarieöarna och skyddat av UNESCO. Ni anländer till en lokal restaurang och smakar på en meny med typisk mat som potatis med mojo, grillad ost, kanin eller escaldón de gofio.

På kvällen besöker ni Candelaria-kyrkan, en liten kyrka med vita väggar och ett vackert klocktorn på toppen av ett berg och besöker den naturliga poolen La Maceta, som bildades på stranden och är en av de mest populära badplatserna för lokalbefolkningen och turister.

Innan ni tar färjan tillbaka till Teneriffa besöker ni Hotel Punta Grande, ett litet svart stenhotell på kanten av en klippa.

Varför jag rekommenderar denna utflykt

Även om varken färjebiljett eller lunch ingår i priset skulle det bli ännu dyrare att organisera den här utflykten på egen hand än att betala för aktiviteten och de två tilläggen. Därför är detta det bästa alternativet eftersom rutten för utflykten verkar idealisk och priset är ett av de billigaste du kan hitta för en utflykt till El Hierro från Teneriffa.

Användbar information

 • Gruppstorlek: 50 personer
 • Vad ingår: Lokal guide, chaufför och luftkonditionerad minivan, transfer till och från ditt hotell.
 • Vad som INTE ingår: Lunch (14 € per person) och färjebiljett (24 € per person)

4. Hel rundtur på ön Teneriffa: Teide, Icod, Garachico och Masca

Det gamla drakträdet i Villa de Icod| ©Miguel Ángel García.
Det gamla drakträdet i Villa de Icod| ©Miguel Ángel García.

Det bästa sättet att upptäcka hela ön Teneriffa och alla dess charmiga hörn: på denna kompletta rundtur på ön Teneriffa kommer du att besöka Teides otroliga landskap, byar som gått förlorade i tiden och landsbygdssamhällen med gamla träd.

Vad du kommer att göra på denna rundtur

Du hämtas på ditt hotell och genom den charmiga lilla byn Vilaflor kommer du till Cañadas del Teide, en av de viktigaste nationalparkerna i Spanien och den mest besökta i landet. Den kröns av berget Teide och har varit ett världsarv sedan 2007, och erbjuder några av de mest spektakulära scenerier du kommer att se på dina resor: vulkaniska klippor som verkar ha skulpterats för hand i en krater som ser ut som en del av ytan på en annan planet.

Du kommer sedan till byn Icod genom Orotava Valley, på norra delen av ön och det huvudsakliga hemmet för öns befolkning. I Icod hittar du en av Teneriffas vackraste byar, vars främsta symbol är Drago Milenario, ett majestätiskt och uråldrigt träd. Efter en promenad genom denna charmiga stad äter ni lunch på en restaurang där ni serveras typisk kanarisk mat.

Ni fortsätter att utforska norra delen av ön i riktning mot Garachico, en liten by med charmiga kullerstensgator och en vacker kyrka, framför vilken ni hittar en holme som är känd som Roque de Garachico. Som avslutning på utflykten kommer ni till byn Masca, en historisk plats som på 1600-talet fungerade som tillflyktsort för pirater. Ni gör en rundtur i denna underbara by som glömts bort i tiden och i slutet tar ni er tillbaka till ert hotell.

Vi fortsätter längs öns norra kust tills vi når Garachico, som är populär för sina vulkaniska lavaflöden och holmen framför byn, Roque de Garachico. Resan avslutas i Masca, som ligger i Teno-massivet, på öns nordvästra punkt, en by med djupa raviner och klippor. Det var här piraterna brukade gömma sig från sin privilegierade position på 750 meters höjd och kontrollera och avlyssna sjötrafiken mellan Teneriffa och La Gomera. Längs vägen får vandrarna ta foton vid de olika intressanta platserna där vi stannar till.

Varför jag rekommenderar denna utflykt

Detta är en mycket populär upplevelse som ger mycket valuta för pengarna och som visar dig öns viktigaste sevärdheter och några av dess charmigaste byar på en perfekt organiserad rutt.

Lite användbar information

 • Gruppstorlek: 15 personer
 • Vad ingår: Privat transport, hämtning och lämning på ditt hotell, professionell guide, alla inträdesavgifter.

Alex tips för resenärer

För en kort resa till Teneriffa, gör hela ön-turen som besöker Teide, Icod, Garachico och Masca. Om du stannar i fem dagar eller mer rekommenderar jag att du besöker La Gomera och går vilse i dess magiska landskap.

5. Dagsutflykt till La Gomera från Teneriffa

Besök La Gomera med jeep| ©-JvL-
Besök La Gomera med jeep| ©-JvL-

På La Gomera är all uppmärksamhet riktad mot inlandets landskap och den imponerande nationalparken Garajonay, en plats som redan är värd en resa till La Gomera från Teneriffa.

Vad du kommer att göra på denna resa

Med färjan från Puerto Colón på södra Teneriffa anländer ni till San Sebastián de La Gomera, öns huvudstad.

Där beger ni er till nationalparken Garajonay, där ni hittar en lagerskog, unik på Kanarieöarna och skyddad av UNESCO, som i början av den mänskliga civilisationen var den vanligaste vegetationstypen i Europa.

En kort vandring genom denna vackra park tar er till utsiktspunkten Degollada de Peraza där ni kan njuta av den underbara utsikten över ravinen Barranco de la Laja och Chejelipes vattendammar.

Ni fortsätter till byarna Las Rosas och Agulo på norra La Gomera, där ni stannar till på en restaurang för att njuta av öns typiska mat samtidigt som ni får se silbo gomero, en kommunikationsmetod som användes av öns ursprungsbefolkning och som har anpassats till spanska under århundradenas lopp.

Efter lunch återvänder ni till San Sebastián de la Gomera och passerar viktiga platser i Christofer Columbus liv, som Torre del Conde och Casa de Colón, samt byarna Chipude och El Cercado. Väl tillbaka tar ni färjan till Teneriffa och får transfer tillbaka till ert hotell.

Varför jag rekommenderar denna utflykt

Att besöka La Gomera är en perfekt aktivitet för en resa på en vecka eller mer till Teneriffa, så om du har tid över rekommenderar jag att du inte missar denna komplett organiserade utflykt för dess bra valuta för pengarna och dess fantastiska guider.

Användbar information

 • Gruppstorlek: högst 55 personer
 • Vad ingår: Professionell guide, transfer till och från ditt hotell, lunch på Mirador del Abrante, La Gomeras hamnavgifter, färjeskatter.

Alternativ med jeep

Du kan ta en Jeeptur till La Gomera från Teneriffa med en liknande rutt som det tidigare alternativet. Ni korsar lagerskogen i nationalparken Garajonay och besöker Hermigua Valley, där ni tar en kort promenad för att se klipporna Pedro och Petra, med en vacker legend om deras ursprung.

Ni kör runt ön och ser med egna ögon hur dess lantliga charm har bevarats genom åren, passerar genom aloe vera- och bananplantager och utsiktspunkter från vilka man kan njuta av en hisnande utsikt över ön.

 • Gruppstorlek: 6 personer
 • Vad ingår: Professionell guide, transfer till och från ditt hotell, lunch.
 • Vad ingår INTE: Hamnavgifter (10,50 € per person)

6. Utflykt till Anaga Peak

Las Teresitas strand| ©Canary Islands Photos - UNFILTERED
Las Teresitas strand| ©Canary Islands Photos - UNFILTERED

Anaga Peak ligger i det nordvästra hörnet av Teneriffa och nås via San Cristobal de La Laguna. Det är en av mina favoritplatser på ön, eftersom det inte bara är ett mycket vackert område, utan också ett av de minst turistiska och minst besökta, så en resa till Anaga Peak lovar alltid en oförglömlig dag.

Vad du kommer att göra på denna utflykt

Från ditt hotell på Teneriffa tar du vägen till San Cristóbal de La Laguna (eller, som lokalbefolkningen säger, bara La Laguna) där du tar en kort promenad för att besöka stadens huvudmarknad och lära dig om de olika potatissorter som används i det kanariska köket.

Du åker till Mercedes lagerskog, en av de vackraste på ön, och börjar uppstigningen till Anaga Peak och fortsätter till Teneriffas norra spets. Där kan ni vila och äta picknick på stranden Roque de las Bodegas, den perfekta platsen för ett foto på Instagram.

Ni åker tillbaka till Anaga Peak och besöker en annan strand, Las Teresitas, som är speciell eftersom den byggdes med sand från Sahara, och där det palmkantade landskapet för ett ögonblick tar er tillbaka till en avlägsen plats.

Som avslutning på turen åker man genom Santa Cruz de Tenerife och besöker den imponerande hamnen och gör ett sista stopp i Candelaria, som är känt för den svarta jungfrun som finns i basilikan. Efteråt åker du tillbaka till ditt hotell med en känsla av att ha haft en dag som du alltid kommer att minnas.

Varför jag rekommenderar denna utflykt

Som jag sa tidigare är det här området på Teneriffa ett av de minst besökta av turister, så det lovar alltid en mycket trevlig upplevelse. Dessutom är de vackra stränderna och utsiktsplatserna perfekta platser att fånga på ett fotografi som alltid kommer att finnas kvar i ditt minne.

Lite användbar information

 • Gruppstorlek: högst 6 personer
 • Vad ingår: Picknick, vandringsstavar, professionell guide, hämtning och lämning på hotellet.