Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Bästa dagsutflykterna på Teneriffa

På dessa utflykter kan du utforska enorma orörda stränder, lagerlönnskogar, det främmande landskapet vid Teide-berget och gamla piratkammare: så spektakulära är Kanarieöarna!

Alex Grande

Alex Grande

9 minsta läsning

Bästa dagsutflykterna på Teneriffa

Vägar på Teneriffa | ©Vaun

Teneriffa är en oändlig källa till upplevelser och äventyr tack vare de vackra landskapen och det perfekta vädret året runt. Även om det kan vara frestande att bada i det kristallklara vattnet på dess stränder varje dag tills du tar ditt flyg hem, så får du här en guide till 5 otroliga utflykter på Teneriffa för att upptäcka allt som denna ö och resten av skärgården har att erbjuda.

1. De bästa dagsutflykterna på Teneriffa

Nationalparken Garajonay, La Gomera| ©Till Krech
Nationalparken Garajonay, La Gomera| ©Till Krech

2. Halvdagsutflykt till nationalparken Teide

Teide nationalpark| ©Jose Luis Tirado
Teide nationalpark| ©Jose Luis Tirado

Att bestiga berget Teide är ett måste på varje resa till Teneriffa, och med den här guidade utflykten till Teide nationalpark får du utforska vulkanen med den otroliga utsikten över Teneriffa vid dina fötter.

Vad du gör på den här utflykten

Du börjar dagen med att åka in i Teide nationalpark och passerar genom djupa tallskogar på en bergsväg. När du kommer fram till din destination tar din guide dig med på upptäcktsfärd i de vulkaniska jordlandskapen som bildats genom erosion av lava.

Du kommer att besöka Roques de García, en grupp märkliga klippformationer som verkar ha skulpterats för hand, varav de mest kända är "La Catedral" och "La Cascada".

På stigen till Roques de García får du känslan av att ha förflyttats till en avlägsen planets yta, och du kommer att se vulkaniska bergarter som vridits och slipats till omöjliga former, den flora som vuxit upp i detta fientliga landskap, såsom kvast eller väggblomma, och en varierad fauna av ödlor, tusenfotingar, bönemänniskor, trollsländor och skalbaggar.

Du bestiger sedan vulkanen till fots eller med linbana (om du har köpt dina biljetter i förväg, eftersom de inte ingår i turen och tenderar att säljas ut mycket snabbt) och från en punkt nära toppen ser du ut över den otroliga utsikt över Teneriffa som kan ses från toppen.

Varför jag rekommenderar den här turen

Oavsett om du är med på en organiserad tur eller på egen hand är ett besök i Teide nationalpark ett måste på din resa till Teneriffa. Fördelarna med denna aktivitet är flera: du behöver inte planera rutten på egen hand och du ser till att du inte missar de mest imponerande platserna i reservatet, och du blir hämtad på ditt hotell och får transport till och från parken. Med tanke på priset för utflykten är det dessutom helt värt att spara den extra ansträngningen att organisera den själv.

Något som också är ganska relevant är att du måste ansöka om ett tillstånd för att bestiga Teide (det görs med en ansökan online), men det behöver du inte om du åker på en organiserad utflykt.

Användbar information

 • Vad ingår: Transport till och från ditt hotell, professionell guide.
 • Vad som INTE ingår: Biljett till linbanan för att bestiga Teide.

3. Heldagsutflykt till El Hierro från Teneriffa

La Sabina, landsbygdsparken Frontera| ©Dan
La Sabina, landsbygdsparken Frontera| ©Dan

Ta färjan för en utflykt till El Hierro och utforska dess utsiktsplatser: vid var och en av dem väntar en oförglömlig utsikt över land och hav, så vacker att du har svårt att tro att den inte är handmålad.

Vad du kommer att göra på den här utflykten

En lokal guide kommer att följa med dig på en rundtur till El Hierros mest fantastiska platser, med början vid utsiktsplatsen La Peña i norra delen av ön, där du får en vacker utsikt över El Golfo-dalen och dess oändliga fält med druvor och andra lokala frukter.

Det andra stoppet är utsiktsplatsen Jinama, som ger dig en ganska kontrastrik utsikt över El Golfo-bukten och de branta klipporna av vulkanisk sten, på vilka du kan se förlorade konstruktioner och avlägsna eremiter som ger dig känslan av att vara vilse på en nästan öde ö.

Därefter är det dags att ta en väg genom landsbygdsparken Frontera och vandra, bokstavligen, på historia: där kommer du att se lagerlönnskogen, ett unikt ekosystem på Kanarieöarna och skyddat av Unesco. Ni kommer till en lokal restaurang och provsmakar en meny med typisk mat som potatis med mojo, grillad ost, kanin eller escaldón de gofio.

På kvällen besöker du kyrkan Candelaria, en liten kyrka med vita väggar och ett vackert klocktorn på toppen av ett berg, och besöker naturbadet La Maceta, som bildats på havsstranden och är en av de mest populära badplatserna för lokalbefolkningen och turister.

Innan du tar färjan tillbaka till Teneriffa besöker du Hotel Punta Grande, ett litet hotell i svart sten som ligger på kanten av en klippa.

Varför jag rekommenderar den här utflykten

Även om varken färjebiljett eller lunch ingår i priset skulle det bli ännu dyrare att organisera den här utflykten på egen hand än att betala för aktiviteten och dessa två extrafunktioner. Därför är detta det bästa alternativet eftersom utflyktens rutt verkar idealisk och priset är ett av de billigaste du kan hitta för en utflykt till El Hierro från Teneriffa.

Användbar information

 • Gruppstorlek: 50 personer
 • Vad ingår: Lokalguide, chaufför och luftkonditionerad minibuss, transfer till och från ditt hotell.
 • Vad som INTE ingår: Lunch (14 euro per person) och färjebiljett (24 euro per person).

4. Fullständig rundtur på ön Teneriffa: Teide, Icod, Garachico och Masca

Gamla drakträd i Villa de Icod| ©Miguel Ángel García.
Gamla drakträd i Villa de Icod| ©Miguel Ángel García.

Det bästa sättet att upptäcka hela ön Teneriffa och alla dess charmiga hörn: på denna kompletta rundtur på ön Teneriffa får du besöka Teides otroliga landskap, byar som gått förlorade i tiden och landsbygdssamhällen med gamla träd.

Vad du kommer att göra på den här turen

Du hämtas på ditt hotell och via den charmiga lilla byn Vilaflor kommer du till Cañadas del Teide, en av Spaniens viktigaste nationalparker och den mest besökta i landet. Den kröns av berget Teide och har varit ett världsarv sedan 2007, och erbjuder några av de mest spektakulära landskap du kommer att se på dina resor: vulkaniska klippor som verkar ha skulpterats för hand i en krater som ser ut som en del av ytan på en annan planet.

Du kommer sedan att bege dig till byn Icod genom Orotava-dalen, i norra delen av ön och det huvudsakliga hemmet för öns befolkning. I Icod kommer du att upptäcka en av Teneriffas vackraste byar, vars främsta symbol är Drago Milenario, ett majestätiskt och gammalt träd. Efter en promenad genom denna charmiga stad slår ni er ner för lunch på en restaurang där ni serveras typisk kanarisk mat.

Ni fortsätter att utforska norra delen av ön i riktning mot Garachico, en liten by med charmiga kullerstensgator och en vacker kyrka, framför vilken ni hittar en holme känd som Roque de Garachico. Som avslutning på utflykten kommer du till byn Masca, en historisk plats som tjänade som tillflykt för pirater på 1600-talet. Ni gör en rundtur i denna underbara by som glömts bort i tiden och i slutet tar ni er tillbaka till ert hotell.

Vi fortsätter längs öns norra kust tills vi når Garachico, som är känd för sina vulkaniska lavaflöden och den lilla ön framför byn, Roque de Garachico. Resan slutar i Masca, som ligger i Teno-massivet, öns nordvästra spets, en by med djupa raviner och klippor. Det är här som piraterna brukade gömma sig från sin privilegierade position på 750 meters höjd, för att kontrollera och avlyssna sjötrafiken mellan Teneriffa och La Gomera. Under resans gång får vandrarna fotografera vid de olika intressanta platserna där det görs uppehåll.

Varför jag rekommenderar den här utflykten

Detta är en mycket populär upplevelse och mycket bra valuta för pengarna, som visar dig öns främsta sevärdheter och några av dess charmigaste byar på en perfekt organiserad rutt.

Lite nyttig information

 • Gruppstorlek: 15 personer
 • Vad som ingår: Privat transport, hämtning och lämning på ditt hotell, professionell guide, alla inträdesavgifter.

Alex resenärstips

Om du vill göra en kort resa till Teneriffa kan du göra en rundtur på hela ön som besöker Teide, Icod, Garachico och Masca. Om du stannar fem dagar eller mer rekommenderar jag att du besöker La Gomera och går vilse i dess magiska landskap.

5. Dagstur till La Gomera från Teneriffa

Besök La Gomera med jeep| ©-JvL-
Besök La Gomera med jeep| ©-JvL-

La Gomera håller all din uppmärksamhet på landskapen i inlandet och den imponerande nationalparken Garajonay, en plats som redan är värd en resa till La Gomera från Teneriffa.

Vad du kommer att göra på den här resan

Du avgår med färjan från Puerto Colón på södra Teneriffa och anländer till San Sebastián de La Gomera, öns huvudstad.

Där beger du dig till nationalparken Garajonay, där du hittar en lauriskog som är unik på Kanarieöarna och skyddad av Unesco, och som vid den mänskliga civilisationens gryning var den vanligaste vegetationstypen i Europa.

En kort vandring genom denna vackra park tar dig till utsiktsplatsen Degollada de Peraza där du kan njuta av en fantastisk utsikt över ravinen Barranco de la Laja och Chejelipes vattendammar.

Ni fortsätter till byarna Las Rosas och Agulo i norra La Gomera, där ni stannar till på en restaurang för att njuta av öns typiska mat medan ni får se silbo gomero, en kommunikationsmetod som användes av öns urinvånare och som har anpassats till spanskan under århundradena.

Efter lunch återvänder ni till San Sebastián de la Gomera och passerar viktiga platser i Christofer Columbus liv, som Torre del Conde och Casa de Colón, samt byarna Chipude och El Cercado. Väl tillbaka tar ni färjan till Teneriffa och ni kommer att föras tillbaka till ert hotell.

Varför jag rekommenderar den här utflykten

Att besöka La Gomera är en perfekt aktivitet för en resa på en vecka eller mer till Teneriffa, så om du har tid över rekommenderar jag att du inte missar denna komplett organiserade utflykt på grund av att den är prisvärd och har bra guider.

Användbar information

 • Gruppstorlek: högst 55 personer
 • Vad ingår: Professionell guide, transfer till och från ditt hotell, lunch på Mirador del Abrante, hamnavgifter på La Gomera, färjeavgifter.

Jeep-alternativ

Du kan ta en Jeeputflykt till La Gomera från Teneriffa med en liknande rutt som det tidigare alternativet. Du kommer att korsa lauriskogen i nationalparken Garajonay och besöka Hermigua-dalen, där du gör en kort promenad för att se Pedro- och Petra-stenarna, med en vacker legend om deras ursprung.

Du kommer att köra runt ön och se med egna ögon hur dess lantliga charm har förblivit intakt under årens lopp, och passerar genom aloe vera- och bananplantager och utsiktsplatser där du kan njuta av en hisnande utsikt över ön.

 • Gruppstorlek: 6 personer
 • Vad ingår: Professionell guide, transfer till och från ditt hotell, lunch.
 • Vad som INTE ingår: Hamnavgifter (10,50 euro per person).

6. Utflykt till Anaga Peak

Stranden Las Teresitas| ©Canary Islands Photos - UNFILTERED
Stranden Las Teresitas| ©Canary Islands Photos - UNFILTERED

Anaga Peak ligger i Teneriffas nordvästra hörn och kan nås via San Cristobal de La Laguna. Det är en av mina favoritplatser på ön, eftersom det inte bara är ett mycket vackert område, utan också ett av de minst turistiska och minst besökta, så en utflykt till Anaga Peak lovar alltid en oförglömlig dag.

Vad du kommer att göra på den här utflykten

Du utgår från ditt hotell på Teneriffa och tar vägen till San Cristóbal de La Laguna (eller, som lokalbefolkningen kallar det, helt enkelt La Laguna) där du tar en kort promenad för att besöka stadens huvudmarknad och lära dig om de olika potatissorter som används i det kanariska köket.

Du beger dig till Mercedes laurenskog, en av öns vackraste skogar, och påbörjar uppstigningsrutten till Anaga Peak och fortsätter till Teneriffas norra spets. Där vilar du och har en picknick på stranden Roque de las Bodegas, den perfekta miljön för att ta ett foto för Instagram.

Du åker tillbaka till Anaga-toppen och besöker en annan strand, Las Teresitas, speciell eftersom den byggdes med sand från Sahara, och där landskapet med palmer förflyttar dig för en stund till en avlägsen plats.

Som avslutning på turen passerar du Santa Cruz de Tenerife och besöker dess imponerande hamn och gör ett sista stopp i Candelaria, känd för den svarta jungfrun som inrymmer dess basilika. Efteråt åker du tillbaka till ditt hotell med fyllan av att ha njutit av en dag som du alltid kommer att minnas.

Varför jag rekommenderar den här utflykten

Som jag sa tidigare är det här området på Teneriffa ett av de minst besökta av turister, så det lovar alltid en mycket trevlig upplevelse. Dessutom är strändernas skönhet och de utsiktsplatser du kommer att titta ut över perfekta platser att fånga i ett fotografi som alltid kommer att finnas kvar i ditt minne.

Lite nyttig information

 • Gruppstorlek: högst 6 personer
 • Vad ingår: Picknick, vandringsstavar, professionell guide, hämtning och lämning på hotell.