Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Bästa dagsturer till La Gomera från Teneriffa

La Gomera är en ö med en fantastisk vild och naturlig skönhet: jag berättar hur du kan besöka ön från Teneriffa och upptäcka dess charmiga landsbygd.

Alex Grande

Alex Grande

5 minsta läsning

Bästa dagsturer till La Gomera från Teneriffa

Nationalparken Garajonay | ©Lochabad

La Gomera är en ö med landskap som verkar vara från en annan tid och en annan plats: vild vegetation, dalar täckta av djungel och klippor och vyer över havet som förflyttar dig direkt till oändligheten. På din resa till Teneriffa kan du utnyttja möjligheten att göra en dagsutflykt till La Gomera för att beundra dess otroliga skönhet och upptäcka ett unikt ekosystem i världen och ett världsarv, den kanariska lagerlönnskogen inationalparken Garajonay.

Det bästa alternativet

Gomera dagstur från Teneriffa

Den mest prisvärda dagsutflykten till La Gomera

Det bästa alternativet para aprovechar al máximo la jornada. Recorrerás los pueblos con más encanto de la isla y su parque nacional, el Garajonay, en autobús. Incluye también la comida y los traslados a y desde tu hotel.

Längd: 10 timmar 30 minuter

På den här utflykten till La Gomera från Teneriffa får du upptäcka öns mest imponerande natur med en lokal guide, i en luftkonditionerad buss och med en typisk lunch inkluderad.

Ni avgår med båt från Teneriffas sydkust (upphämtning på ert hotell) och beger er till San Sebastián de La Gomera. När ni kommer dit börjar ni uppstigningen tillnationalparken Garajonay.

Där inne kommer du att upptäcka den tusenåriga laurerskogen och utsiktsplatsen Degollada de Peraza, som erbjuder en imponerande utsikt över ravinen Barranco de la Laja och Chejelipes-dammarna. Du fortsätter vägen genomLa Palmita tills du når byarna Las Rosas och Agulo, i norra delen av ön.

Där kommer du att njuta av en typisk kanarisk måltid samtidigt som du får se en levande demonstration av silbo gomero, en gammal kommunikationsmetod som skapades av de ursprungliga kanariska öborna och som med tiden anpassats till spanskan.Varför jag gillar det här alternativet: Det här är det mest kompletta alternativet när det gäller valuta för pengarna.

Du kommer att upptäcka Garajonay och de charmigaste byarna på ön.Rekommenderas om... du vill få ut det mesta av en dag på din resa till Teneriffa utan att oroa dig för transfer eller måltider, bara för att njuta.

Är det värt att besöka La Gomera med en utflykt från Teneriffa?

Kusten i Gran Rey-dalen| ©Lydia Steinmassl
Kusten i Gran Rey-dalen| ©Lydia Steinmassl

Du kommer att spara tid och pengar

Om du är på Teneriffa för att du är ute efter en semester med sol, strand och mycket avkoppling är en heldagsutflykt till La Gomera det perfekta sättet att kombinera din resa. Om du försökte göra det på egen hand skulle det vara praktiskt taget omöjligt att njuta av allt på en dag: organisera dagen, köra från en plats till en annan osv. Med en utflykt ser den lokala guiden till att du inte missar de mest spektakulära platserna. Om du besöker ön på egen hand är det dessutom viktigt att ha en bil, och kostnaden för en bil för två vuxna är cirka 185 euro tur och retur, vilket är mer än den organiserade utflykten.

Du har en lokal guide till din tjänst

Om du bara har en dag på La Gomera är tiden dyrbar och en lokalguide ser till att du lär känna de platser som du måste se på ön. Låt dig guidas av deras rekommendationer, ta tillfället i akt att ställa alla dina frågor osv.

Om du dessutom väljer att ta en jeeptur får du se ett naturligt och vilt perspektiv på ön i en nästan privat grupp som du inte kan få på något annat sätt.

Boka en utflykt till La Gomera

Färjan från Teneriffa till La Gomera

Färja Teneriffa - La Gomera| ©Spanish Ports
Färja Teneriffa - La Gomera| ©Spanish Ports

Färjan för alla utflykter till La Gomera avgår från Playa de los Cristianos på Teneriffa. Det finns för närvarande två företag som trafikerar denna sträcka: Fred Olsen och Naviera Armas. Båda färjorna är likadana och gör resan på endast 50 minuter.

Färjorna är mycket stora och stabila och har mycket bekväma vadderade säten. Om du vill åka på egen hand är det lämpligt att köpa biljetter i förväg.

Du hittar deras officiella hemsidor här och här. Kostnaden för en tur och returresa Teneriffa - La Gomera för 2 vuxna och 1 bil är cirka 185 euro. Utan bil sjunker priset betydligt, men det begränsar möjligheten att besöka ön så mycket att det inte är värt det.

Praktiska tips att tänka på under utflykten

Utsikter från utsiktsplatsen Degollada de Peraza| ©Paul Asman and Jill Lenoble
Utsikter från utsiktsplatsen Degollada de Peraza| ©Paul Asman and Jill Lenoble
  • Glöm inte ditt ID-kort eller pass, eftersom du behöver det för att gå ombord på färjan till La Gomera.
  • När det gäller Jeeputflykten ingår inte hamnavgifter för La Gomera i priset (10,50 euro per person).
  • Om vädret är dåligt kommer utflykten att skjutas upp eller ställas in och pengarna återbetalas. På tal om det, om du av någon anledning vill avbryta utflykten, vänligen gör det minst 24 timmar i förväg för full återbetalning.

Boka en utflykt till La Gomera

Vad finns att se i La Gomera

Om du tar färjan från Teneriffa tar du dig till San Sebastián de La Gomera på cirka 50 minuter. Du kan besöka några av dess sevärdheter, till exempel museet Casa de Colón (i den här lilla staden stannade Columbus innan han satte kurs mot Amerika) och kyrkan Nuestra Señora de la Asunción, en vacker kyrka som förmedlar La Gomeras lantliga charm.

  • Torre del Conde: det mest framstående monumentet i San Sebastián de La Gomera. Det är en mycket speciell fästning från 1400-talet eftersom det är den sydligaste medeltida (gotiska) konstruktionen i världen! Torre del Conde är ett riktigt blickfång mot en bakgrund av palmer.
  • Alojera: Den här vackra byn ligger utanför de upptrampade turiststråken och för att nå den måste du korsa vägar längs klippor där du kan stanna och njuta av utsikten. Den lokala produkten är palmsirap, en delikatess som du kan prova och även ta med dig på flaska som souvenir.
  • Nationalparken Garajonay: öns juvel. Den har förklarats som världsarv och är ett spektakulärt biosfärreservat tillsammans med hela ön. Den är full av stigar att vandra på och utsiktsplatser med hisnande vyer. Det är en resa in i planetens förflutna eftersom den har den bäst bevarade lagerlönnskogen i Europa. Denna typ av regnskog täckte praktiskt taget hela den gamla kontinenten för miljontals år sedan.
  • Roque de Agando: Om du letar efter foton av La Gomera är chansen stor att du ser en klippformation som sticker ut bland grönska, moln och palmer: det är Roque de Agando. Ett stopp för att föreviga den mest emblematiska platsen på ön är ett måste på din utflykt.
  • Valle Gran Rey: Till sist utsiktspunkterna på vägen till Valle Gran Rey: utsiktsplatsen Ermita del Santo erbjuder en spektakulär utsikt från en enorm klippa där man på en klar dag kan se öarna El Hierro och La Palma, och från utsiktsplatsen César Manrique kan manse dalen i all sin prakt.

Alex resetips

Det finns några mycket fina souvenirer som du kan ta med dig hem från La Gomera: en flaska palmsirap, traditionell keramik från El Cercado eller en burk almogrote eller mojo är perfekta souvenirer från din resa.

Vad mer kan jag se och göra på Teneriffa?

Val- och delfinskådning på Teneriffa| ©Alberto Varela
Val- och delfinskådning på Teneriffa| ©Alberto Varela

Teneriffa är en ö full av kontraster och platser att upptäcka, så oroa dig inte, du kommer aldrig att ha för mycket tid över. Om du är sugen på att njuta av Atlantens vatten är det bästa alternativet att åka på en båttur för val- och delfinskådning, eftersom Teneriffa är en av de bästa platserna i världen för detta.

Du kan också åka kajak och snorkla med sköldpaddor och naturligtvis bestiga berget Teide, öns juvel.

Boka en valskådningstur