Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Bästa dagsturer till La Gomera från Teneriffa

La Gomera är en ö med en fantastisk vild och naturlig skönhet: jag berättar hur du kan besöka ön från Teneriffa och upptäcka dess charmiga landsbygd.

Alex Grande

Alex Grande

7 minsta läsning

Bästa dagsturer till La Gomera från Teneriffa

Nationalparken Garajonay | ©Lochabad

La Gomera är en ö med landskap som verkar vara från en annan tid och en annan plats: vild vegetation, djungelklädda dalar och klippor och utsikter över havet som förflyttar dig direkt till oändligheten.

På din resa till Teneriffa kan du göra en dagsutflykt till La Gomera för att beundra dess otroliga skönhet och upptäcka ett ekosystem som är unikt i världen och som är upptaget på världsarvslistan, den kanariska lauriskogen i nationalparken Garajonay.

Favoriten

La Gomera dagstur från Teneriffa

Den mest prisvärda dagsutflykten till La Gomera

Det bästa alternativet för att få ut det mesta av dagen. Du kommer att besöka öns charmigaste byar och nationalparken Garajonay med buss. Lunch och transfer till och från ditt hotell ingår också i priset.

Längd: 10 timmar 30 minuter

På denhär utflykten till La Gomera från Teneriffa får du upptäcka öns mest imponerande natur med en lokal guide, i en luftkonditionerad buss och med en typisk lunch inkluderad. Du åker med båt från Teneriffas sydkust (upphämtning på ditt hotell) till San Sebastián de La Gomera.

När du kommer dit börjar du uppstigningen till nationalparken Garajonay. Den har förklarats som ett världsarv, och där inne kan du upptäcka den tusenåriga lauriskogen. En annan av nationalparkens skatter är utsiktsplatsen Degollada de Peraza, som erbjuder en imponerande utsikt över ravinen Barranco de la Laja och Chejelipes-dammarna.

Du följer vägen genom La Palmita tills du når byarna Las Rosas och Agulo, i norra delen av ön. Där kan du njuta av en typisk kanarisk måltid samtidigt som du får se en demonstration av silbo gomero, en gammal kommunikationsmetod som skapades av de kanariska urbefolkningen och som med tiden anpassats till spanska.

Varför jag gillar det här alternativet: Detta är det mest kompletta alternativet när det gäller värde för pengarna. Du kommer att upptäcka Garajonay och öns charmigaste byar.

Rekommenderas om... du vill få ut det mesta av en dag på din resa till Teneriffa utan att oroa dig för transfer eller måltider, utan att bara njuta.


Den mest autentiska

La Gomera Jeep Safari Tour från Teneriffa

Det bästa alternativet för små grupper som vill utforska La Gomera.

Du kommer att få en mindre turistig och mer autentisk upplevelse på La Gomera. Du kommer att korsa ön i en 4x4 på mindre utforskade vägar och du kommer att kunna göra en timmes vandring i Garajonay.

Längd: 8 till 9 timmar

Ett annat dyrare alternativ, men som ger en bättre upplevelse, är denna exklusiva Jeeputflykt till La Gomera. Du kommer att besöka de mindre turistiska platserna (men mer populära bland lokalbefolkningen) och genom att åka i mindre grupper kan du få bättre kontakt med guiden och öns natur.

Efter att ha hämtat dig på ditt hotell på Teneriffa åker du till La Gomera och med båt och fyrhjuling till Garajonay nationalpark. Du kommer att korsa lagerbladskogen och göra en kort promenad på ungefär en timme innan du tar dig till Hermigua-dalen.

Du vandrar genom dalen och dess lantliga miljö med små hus vid vägkanten och terrasserade odlingar. Du kommer att passera genom banan- och aloe vera-plantager. Innan du återvänder till San Sebastián de La Gomera kan du njuta av en lunch med typisk kanarisk mat på en lokal restaurang med utsikt över Teide-berget, samtidigt som du får lära dig att kommunicera på silbo gomero.

Varför jag gillar det här alternativet: Den här utflykten är mycket mer intim och personlig. Endast 6 personer kan åka Jeep åt gången, så du kan njuta av dagen i en mycket liten, nästan privat grupp. Den innehåller också en vandringsled genom Garajonay.

Rekommenderas om... du inte har något emot att betala lite mer för exklusiviteten i en liten grupp.


Varför det är värt att besöka La Gomera med en utflykt från Teneriffa

Kusten i Great King Valley| ©Lydia Steinmassl
Kusten i Great King Valley| ©Lydia Steinmassl

Du sparar tid

Om du är på Teneriffa för att du vill ha en semester med sol, strand och massor av avkoppling är en heldag på La Gomera ett perfekt sätt att kombinera din resa. Om du försöker göra det på egen hand är det praktiskt taget omöjligt att njuta av allt på en dag: organisera dagen, köra från en plats till en annan osv. Vid en utflykt ser den lokala guiden till att du inte missar de mest spektakulära platserna.

Du sparar pengar

Om du besöker ön på egen hand är det viktigt att ha ett fordon, annars är det inte värt det. Kostnaden för 2 vuxna och 1 bil är 185 € tur och retur, vilket är mer än den organiserade utflykten.

Du har en lokal guide till din tjänst

Om du bara har en dag på La Gomera är tiden dyrbar och en lokal guide ser till att du får veta vilka platser du måste se på ön. Låt dig vägledas av deras rekommendationer, ta tillfället i akt att ställa eventuella frågor osv. Om du också väljer att åka Jeep-tur får du se ett naturligt och vilt perspektiv på ön i en nästan privat grupp som du inte kan få på något annat sätt.

Färjan från Teneriffa till La Gomera

Färja Teneriffa - La Gomera| ©Spanish Ports
Färja Teneriffa - La Gomera| ©Spanish Ports

Färjan för alla utflykter till La Gomera avgår från Playa de los Cristianos på Teneriffa. Det finns för närvarande två rederier som trafikerar denna rutt: Fred Olsen och Naviera Armas. Båda färjorna är likadana och resan tar bara 50 minuter. Färjorna är mycket stora och stabila, med mycket bekväma, vadderade säten.

Om du vill åka på egen hand är det lämpligt att köpa biljetter i förväg. Du hittar deras officiella webbplatser här och här.

Kostnaden för en tur och returresa Teneriffa - La Gomera för 2 vuxna och 1 bil är cirka 185 euro. Utan bil sjunker priset betydligt, men det begränsar möjligheterna att besöka ön så mycket att det inte är värt det.

Praktiska tips att tänka på under utflykten

Utsikt från utsiktsplatsen vid Degollada de Peraza| ©Paul Asman and Jill Lenoble
Utsikt från utsiktsplatsen vid Degollada de Peraza| ©Paul Asman and Jill Lenoble
 • Glöm inte ditt ID-kort eller pass, eftersom du behöver det för att gå ombord på färjan till La Gomera.
 • När det gäller Jeep-utflykten ingår inte hamnavgifter på La Gomera i priset (10,50 € per person).
 • Om vädret är dåligt kommer utflykten att skjutas upp eller ställas in och pengarna återbetalas. På tal om det, om du av någon anledning vill avbryta utflykten, vänligen gör det minst 24 timmar i förväg för att få full återbetalning.

Vad finns att se i La Gomera

Utsikt över Gran Rey-dalen från utsiktsplatsen César Manrique.| ©Franco Vannini
Utsikt över Gran Rey-dalen från utsiktsplatsen César Manrique.| ©Franco Vannini

Det här är de mest framstående platserna på La Gomera, som du kan besöka med en utflykt eller på egen hand:

San Sebastian de la Gomera

Med färjan från Teneriffa tar du dig till San Sebastián de La Gomera på cirka 50 minuter. Du kan besöka några av dess sevärdheter, till exempel museet Casa de Colón (i den här lilla staden stannade Columbus innan han seglade till Amerika) och kyrkan Nuestra Señora de la Asunción, en vacker kyrka som ger dig den lantliga charmen som du hittar på andra ställen på La Gomera. Antingen vid ankomsten eller innan du tar färjan tillbaka till Teneriffa är det värt att ta en kort promenad genom gatorna och besöka torgen och butikerna.

Torre del Conde

Torre del Conde är det mest framstående monumentet i San Sebastián de La Gomera. Det är en mycket speciell fästning från 1400-talet av två anledningar: den mycket originella vita inredningen blandad med tegel och framför allt är det världens sydligaste medeltida (gotiska) byggnad! Torre del Conde är ett riktigt blickfång mot en bakgrund av palmer.

Alojera

Den vackra byn Alojera ligger utanför de upptrampade turiststråken, och för att komma dit måste du korsa vägar längs klippor där du kan stanna och njuta av utsikten. Den lokala produkten är palmsirap, en delikatess som du kan prova och till och med ta med dig som souvenir.

Stranden vid Alojera är en fantastisk badplats med spektakulär utsikt över Atlanten i en naturlig miljö med palmer och sandiga paradis.

Nationalparken Garajonay

Nationalparken Garajonay är öns pärla. Den har förklarats som världsarv och är ett spektakulärt biosfärreservat tillsammans med hela ön. Den ligger i La Gomeras centrum och är full av vandringsleder och utsiktsplatser med fantastisk utsikt. Det är en resa in i planetens förflutna, eftersom det är här som Europas bäst bevarade lauriskog finns. Denna typ av regnskog täckte praktiskt taget hela den gamla kontinenten för miljontals år sedan.

Roque de Agando

Om du letar efter bilder från La Gomera är det stor chans att du ser en klippformation som sticker ut bland grönska, moln och palmer: det är Roque de Agando. Ett stopp för att föreviga öns mest emblematiska plats är ett måste på din utflykt.

Valle Gran Rey

Slutligen, utsiktspunkterna på vägen till Valle Gran Rey: Ermita del Santo erbjuder en spektakulär utsikt från en stor klippa där man på en klar dag kan se öarna El Hierro och La Palma, och från César Manrique kan manse dalen i all sin prakt.

Ett bra ställe att äta är Restaurante El Mirador, ett opretentiöst ställe med fin utsikt från terrassen, och det finns också en liten kaktusträdgård som du kan besöka.

Alex resenärstips

Det finns några mycket fina souvenirer som du kan ta med dig från La Gomera: en flaska palmsirap, traditionell keramik från El Cercado eller en burk almogrote eller mojo är perfekta souvenirer från din resa.

Vad mer kan jag se och göra på Teneriffa?

Val- och delfinskådning på Teneriffa| ©Alberto Varela
Val- och delfinskådning på Teneriffa| ©Alberto Varela

Teneriffa är en ö full av kontraster och platser att upptäcka, så oroa dig inte, du har aldrig för mycket tid över. Om du vill njuta av Atlantens vatten är det bästa alternativet att åka på en båttur för att titta på valar och delfiner, eftersom Teneriffa är en av de bästa platserna i världen för detta.

Du kan också paddla kajak och snorkla med sköldpaddor och naturligtvis bestiga Teideberget, öns juvel.

Vanliga frågor

 • Är det värt att åka till La Gomera från Teneriffa?

  Ja: La Gomera är en unik ö med sin vegetation och sina landskap, och dess ringa storlek gör den till en perfekt utflykt där du kan tillbringa en dag med att upptäcka dess mest slående hörn.

 • Hur lång tid tar färjan till La Gomera från Teneriffa?

  Färjan tar 50 minuter och är stor, stabil och bekväm.

 • Är det värt att följa med på en utflykt till La Gomera från Teneriffa eller är det bättre att åka på egen hand?

  Om du bara har en dag på dig är det bäst att följa med på en organiserad tur där du får se öns höjdpunkter för att få ut det mesta av din tid utan att behöva hyra en bil eller lägga tid på att utarbeta en egen resplan.

 • Räcker en dag för att upptäcka La Gomera?

  La Gomera är en fantastisk ö och ju fler dagar du kan ägna åt den, desto bättre. Men om du bara har en dag på dig är det värt att ta en rundtur så att du kan lära känna denna magnifika ö under din resa till Teneriffa.