Bästa dagsturer till La Gomera från Teneriffa

La Gomera är en ö med hisnande vild och naturlig skönhet: Jag berättar hur du besöker den från Teneriffa och upptäcker dess lantliga charm.

Alex Grande

Alex Grande

5 minsta läsning

Bästa dagsturer till La Gomera från Teneriffa

Nationalparken Garajonay | ©Lochabad

La Gomera är en ö med landskap som verkar vara från en annan tid och en annan plats: vild vegetation, dalar täckta av djungel och klippor och havsutsikter som förflyttar dig direkt till oändligheten.

På din resa till Teneriffa kan du utnyttja möjligheten att ta en dagstur till La Gomera för att beundra dess otroliga skönhet och upptäcka ett unikt ekosystem i världen och ett världsarv, den kanariska lagerskogen i nationalparken Garajonay.

Det bästa alternativet

Gomera dagstur från Teneriffa

Den mest prisvärda dagsutflykten till La Gomera

Det bästa alternativet para aprovechar al máximo la jornada. Recorrerás los pueblos con más encanto de la isla y su parque nacional, el Garajonay, en autobús. Incluye también la comida y los traslados a y desde tu hotel.

Längd: 10 timmar 30 minuter

denna utflykt till La Gomera från Teneriffa kommer du att upptäcka öns mest imponerande natur tillsammans med en lokal guide, i en luftkonditionerad buss och med en typisk lunch inkluderad. Ni åker båt från Teneriffas sydkust (upphämtning på hotellet) till San Sebastián de La Gomera.

Väl framme börjar stigningen upp till nationalparken Garajonay. Här kan ni upptäcka den tusenåriga lagerskogen och utsiktsplatsen Degollada de Peraza, som erbjuder en imponerande utsikt över ravinen Barranco de la Laja och Chejelipes-dammarna.

Ni fortsätter genom La Palmita tills ni når byarna Las Rosas och Agulo, på norra delen av ön. Där avnjuter ni en typisk kanarisk måltid medan ni tittar på en demonstration av silbo gomero, en gammal kommunikationsmetod som skapades av Kanarieöarnas ursprungsbefolkning och med tiden anpassades till spanska.

Varför jag gillar dethär alternativet: Det här är det mest kompletta alternativet när det gäller valuta för pengarna. Du kommer att upptäcka Garajonay och de charmigaste byarna på ön.

Rekommenderas om... du vill få ut det mesta av en dag på din resa till Teneriffa utan att oroa dig för transfer eller måltider, bara för att njuta.

Är det värt att besöka La Gomera med en utflykt från Teneriffa?

Kusten i Gran Rey-dalen| ©Lydia Steinmassl
Kusten i Gran Rey-dalen| ©Lydia Steinmassl

Du sparar tid och pengar

Om du är på Teneriffa för att du vill ha en semester med sol, strand och massor av avkoppling är en heldagsutflykt till La Gomera det perfekta sättet att kombinera din resa. Om du skulle försöka göra det på egen hand skulle det vara praktiskt taget omöjligt att hinna med allt på en dag: organisera dagen, köra från en plats till en annan osv. Med en utflykt kommer den lokala guiden att se till att du inte missar de mest spektakulära platserna. Om du besöker ön på egen hand är det också viktigt att ha en bil, och kostnaden för en bil för 2 vuxna är ca 185 € tur och retur, vilket är mer än den organiserade utflykten.

Du kommer att ha en lokal guide till din tjänst

Om du bara har en dag på dig att besöka La Gomera är tiden dyrbar och en lokalguide ser till att du får lära känna de viktigaste platserna på ön. Låt dig vägledas av deras rekommendationer, ta tillfället i akt att ställa alla frågor du kan tänkas ha osv. Om du också bestämmer dig för att ta Jeepturen kommer du att se ett naturligt och vilt perspektiv av ön i en nästan privat grupp som du inte kan få på något annat sätt.

Boka en utflykt till La Gomera

Färjan från Teneriffa till La Gomera

Färja Teneriffa - La Gomera| ©Spanish Ports
Färja Teneriffa - La Gomera| ©Spanish Ports

Färjan för alla utflykter till La Gomera avgår från Playa de los Cristianos på Teneriffa. Det finns för närvarande två företag som trafikerar denna rutt: Fred Olsen och Naviera Armas. Båda färjorna är likadana och resan tar bara 50 minuter. Färjorna är mycket stora och stabila, med mycket bekväma vadderade säten.

Om du vill åka på egen hand är det tillrådligt att köpa biljetter i förväg. Du hittar deras officiella webbplatser här och här.

Kostnaden för en tur- och returresa Teneriffa - La Gomera för 2 vuxna och 1 bil är ca 185 €. Utan bil sjunker priset avsevärt, men det begränsar möjligheten att besöka ön så mycket att det inte är värt det.

Praktiska tips att tänka på under utflykten

Utsikt från utsiktspunkten Degollada de Peraza| ©Paul Asman and Jill Lenoble
Utsikt från utsiktspunkten Degollada de Peraza| ©Paul Asman and Jill Lenoble
  • Glöm inte ditt ID-kort eller pass, eftersom du behöver det för att gå ombord på färjan till La Gomera.
  • När det gäller utflykten med jeep ingår inte hamnavgifterna för La Gomera i priset (10,50 € per person).
  • Om vädret är dåligt kommer utflykten att skjutas upp eller ställas in, och dina pengar kommer att återbetalas. På tal om det, om du av någon anledning vill avboka utflykten, vänligen gör det minst 24 timmar i förväg för full återbetalning.

Boka en utflykt till La Gomera

Vad finns att se i La Gomera

Cond-tornet| ©Eduardo Lorenzo Arrocha
Cond-tornet| ©Eduardo Lorenzo Arrocha

Om du tar färjan från Teneriffa kommer du till San Sebastián de La Gomera på ca 50 minuter. Du kan besöka några av stadens sevärdheter, t.ex. museet Casa de Colón (i denna lilla stad stannade Columbus innan han seglade mot Amerika) och kyrkan Nuestra Señora de la Asunción, en vacker kyrka som förmedlar den lantliga charmen på La Gomera.

  • Torre del Conde: det mest framstående monumentet i San Sebastián de La Gomera. Det är en mycket speciell fästning från 1400-talet eftersom det är den sydligaste medeltida (gotiska) byggnaden i världen! Torre del Conde är ett riktigt blickfång mot en bakgrund av palmer.
  • Alojera: denna vackra by ligger utanför de vanliga turiststråken och för att komma dit måste man korsa vägar längs klippor där man kan stanna till och njuta av utsikten. Den lokala produkten är palmsirap, en delikatess som du kan prova och till och med ta med på flaska som souvenir.
  • Garajonay nationalpark: öns juvel. Den har utsetts till världsarv och är ett spektakulärt biosfärområde tillsammans med hela ön. Den är full av vandringsleder och utsiktsplatser med hisnande vyer. Det är en resa in i planetens förflutna eftersom det här finns den bäst bevarade lagerskogen i Europa. Denna typ av regnskog täckte praktiskt taget hela den gamla kontinenten för miljontals år sedan.
  • Roque de Agando: Om du letar efter bilder från La Gomera finns det en god chans att du ser en klippformation som sticker ut bland grönskan, molnen och palmerna: det är Roque de Agando. Ett stopp för att föreviga den mest emblematiska platsen på ön är ett måste på din utflykt.
  • Valle Gran Rey: slutligen, utsiktsplatserna på vägen till Valle Gran Rey: utsiktsplatsen Ermita del Santo erbjuder en spektakulär utsikt från en enorm klippa där man under en klar dag kan se öarna El Hierro och La Palma, och från utsiktsplatsen César Manrique kan manse dalen i all sin prakt.

Alex tips till resenären

Det finns några mycket trevliga souvenirer som du kan ta med dig från La Gomera: en flaska palmsirap, traditionell keramik från El Cercado eller en burk almogrote eller mojo är perfekta souvenirer från din resa.

Vad mer kan jag se och göra på Teneriffa?

Val- och delfinsafari på Teneriffa| ©Alberto Varela
Val- och delfinsafari på Teneriffa| ©Alberto Varela

Teneriffa är en ö full av kontraster och platser att upptäcka, så oroa dig inte, du kommer aldrig att ha för mycket tid över. Om du vill njuta av Atlantens vatten är det bästa alternativet att åka på en båttur för att titta på valar och delfiner, eftersom Teneriffa är en av de bästa platserna i världen att göra det på.

Du kan också paddla kajak och snorkla med sköldpaddor och naturligtvis bestiga Teideberget, öns juvel.

Boka en tur med valskådning