Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Flygplatstransfer på Teneriffa

Det värsta med att resa är stressen att ta sig till flygplatsen och sedan till hotellet... men tänk om jag kunde berätta att det finns ett sätt att göra denna process snabb, enkel och bekväm?

Alex Grande

Alex Grande

6 minsta läsning

Flygplatstransfer på Teneriffa

Väntar på transfern vid flygplatsens gate | ©Atoms

Det finns två flygplatser på Teneriffa: Teneriffa norra (TFN) och Teneriffa södra (TFS), även känd som Reina Sofia-flygplatsen. Oavsett var ditt flyg anländer är det snabbaste och mest bekväma sättet att ta sig till ditt boende med delad eller privat transfer.

I den här guiden hittar du de mest prisvärda alternativen och några användbara tips att känna till innan du flyger till Teneriffa.

1. Alternativ för att ta sig från Teneriffas norra flygplats (TFN) till ditt boende

Privat transfer| ©Humphrey Muleba
Privat transfer| ©Humphrey Muleba

För att börja njuta av din semester på ön så snart som möjligt utan några extra bekymmer är det bästa att boka en privat transfer från Teneriffa norra flygplats till ditt boende. Detta alternativ, som är tillgängligt dygnet runt, sju dagar i veckan, är det jag rekommenderar om du vill slippa betala extra för en taxi eller privatchaufför och om du inte vill bära ditt bagage på och av bussen.

Samma transfer finns dessutom tillgänglig för returresan, så att din sista dag på Teneriffa kommer att vara värd att minnas för den där känslan som blandar vemodet över att åka iväg med glädjen över att ha upplevt något vackert, och inte för stressen över att anlända till flygplatsen. Med denna transfer kommer du till ditt flyg i tid och på det mest bekväma sättet.

Om du reser till Teneriffa norra i en grupp på 3, 8 eller 16 personer rekommenderar jag dig att välja den privata transfern från Teneriffa norra flygplats till ditt boende eller vice versa (med val av fordon), eftersom du kan välja mellan sedan, minibuss eller minibuss så att transfern passar bäst för din grupps storlek.

Jämför flygplatstransporter

2. Alternativ för att ta sig mellan Teneriffa södra flygplats (TFS) och ditt boende

Privat transfer| ©Mark Cruz
Privat transfer| ©Mark Cruz

Om du flyger till Teneriffas södra flygplats, nära Costa Adeje och stränderna Los Cristianos och Las Galletas, måste du välja transfer beroende på din destination. Alla dessa transferer har samma egenskaper som de som avgår från Teneriffa norra flygplats.

Om ditt boende ligger i Santa Cruz de Tenerife är det bästa alternativet att boka en privat transfer från Teneriffa södra flygplats till Santa Cruz de Tenerife. Om ditt flyg anländer till Teneriffa södra och ditt boende ligger nära Costa Adeje, är privat transfer från Teneriffa södra flygplats till Costa Adeje det lämpligaste sättet att snabbt nå din destination.

Och om ditt hotell eller boende ligger i strandområdet Los Cristianos, har du en privat transfer från Teneriffa södra flygplats till Los Cristianos.

Slutligen tar den privata transfern från Teneriffa South Airport till Playa Las Americas dig till ditt hotell eller annat boende som ligger på stranden Las Americas som ligger i sydvästra delen av ön.

Och för transfern tillbaka till flygplatsen? Från vilken plats som helst på Teneriffa kan du begära en dörr-till-dörr-transfer från ditt hotell till Teneriffa södra flygplats.

Jämför flygplatstransporter


Så här fungerar flygplatstransfer på Teneriffa

Vänta på flygplatsen| ©Artur Tumasjan
Vänta på flygplatsen| ©Artur Tumasjan

Så snart du har fått reda på dina flyguppgifter kan du boka en av dessa flygplatstransporter online för att ta dig till ditt hotell från flygplatsen. Du måste ange transferdag och hur många personer som delar fordonet.

Du kommer också att bli ombedd att uppge flygets identifikationsnummer, flygbolagets namn och, naturligtvis, destinationsadressen. Varför så mycket information? För att operatören på detta sätt har realtidsinformation om ditt flyg och är medveten om eventuella förseningar eller problem, så att han kan informera chauffören så att han kan vänta på dig vid lämplig avgångsgata.

När du har landat och hämtat ditt bagage möter chauffören dig och din grupp och placerar ditt bagage i bagageutrymmet, och du kan sedan åka iväg till ditt hotell eller boende i ett luftkonditionerat fordon med Wi-Fi.

För avresetransporter måste du lämna liknande uppgifter, och som standard hämtar föraren dig från ditt boende i god tid så att du kan vara på flygplatsen minst tre timmar före avresa. Om du inte anser att det är nödvändigt att komma till flygplatsen så tidigt kan du alltid ändra upphämtningstiden.

Fördelar med transfererna

Utsikt från planet över ön Teneriffa och Teide-berget.| ©Peter Reed
Utsikt från planet över ön Teneriffa och Teide-berget.| ©Peter Reed

För mig är den största fördelen att det är bekvämt att landa på flygplatsen och inte behöva oroa sig för hur man tar sig till hotellet, till ett mycket bättre pris än någon taxi, Uber eller privatchaufför.

En annan fördel är att man inte behöver bära bagage, särskilt vid resor på en vecka eller mer, något som du säkert kommer att uppskatta.

Och dessutom, om du anländer till Teneriffa tidigt på morgonen är detta ditt säkraste alternativ för att komma fram bekvämt till din destination, och ibland kanske det enda eftersom andra typer av transportmedel är mindre tillgängliga vid vissa tider på natten.

Hur lång tid tar det att ta sig till hotellet eller flygplatsen?

Landning av flygplan| ©Pascal Meier
Landning av flygplan| ©Pascal Meier

Det beror mycket på var ditt hotell ligger och vilken flygplats ditt flyg anländer till (eller avgår från). För att ge dig en uppfattning är restiden mellan Teneriffa norra flygplats och södra delen av ön cirka 50 minuter.

För att ta sig till Santa Cruz de Tenerife från Teneriffa norra flygplats (som ligger i San Cristobal de la Laguna) tar det cirka 20 minuter.

Och för att ta sig till stränderna Costa Adeje, Playa de las Americas, Los Cristianos eller Las Galletas från Teneriffa södra tar det inte mer än 15 minuter.

Ta dig till hotellet från flygplatsen med kollektivtrafik

Buss till Teneriffa flygplats| ©Vasile Cotovanu
Buss till Teneriffa flygplats| ©Vasile Cotovanu

Om tanken på att boka en privat transfer av någon anledning inte tilltalar dig är det enda alternativet som återstår för att ta sig till ditt boende att ta en taxi eller Uber (som kostar mycket mer för en sämre service) eller att ta kollektivtrafiken. Här finns specifik information om transport från var och en av Teneriffas flygplatser:

Teneriffa norra flygplatser Kollektivtrafiken

Alla dessa busslinjer tar dig från flygplatsen till olika platser på ön. Busshållplatsen ligger på flygplatsens -1 våning och tidtabellerna går från 7-8 på morgonen till 22-23 på kvällen, beroende på linje.

 • Buss 20: går mellan flygplatsen, huvudstaden (Santa Cruz) och norra delen av ön (La Laguna). Biljettpriset är 2,65 euro (flygplats - Santa Cruz de Tenerife) eller 2,45 euro (flygplats - La Laguna).
 • Buss 30: går från Teneriffas norra flygplats till Puerto de la Cruz. Pris per biljett 4,75 €.
 • Buss 104: förbinder den norra flygplatsen med Santa Cruz, Tacoronte och norra delen av ön (Puerto de la Cruz och La Laguna). Priset är 2,65 € till Santa Cruz, 2,45 € till La Laguna eller Tacoronte och 4,75 € till Puerto de la Cruz.
 • Buss 343: för att ta sig från Teneriffa norra till Teneriffa södra via La Laguna. Priset per biljett är 9,70 euro till Teneriffa södra flygplats, 4,75 euro till Puerto de la Cruz och 12,40 euro till Los Cristianos strand.

Kollektivtrafik från Teneriffa södra

Bussar från Teneriffa| ©tenerife holidays
Bussar från Teneriffa| ©tenerife holidays

Busshållplatsen på Teneriffa Syd ligger på våning 0, i ankomstområdet.

 • Buss 40: för att ta sig från Teneriffa syd till turiststränderna i detta område av ön. Biljetten kostar 3,20 euro för att komma till Los Cristianos och 3,70 euro för att komma till Costa Adeje.
 • Buss 111: förbinder Teneriffa södra flygplats med öns huvudstad Santa Cruz de Tenerife, med ett biljettpris på 9,35 euro.
 • Buss 711: denna linje går från Teneriffa södra flygplats till Santa Cruz och öns viktigaste stränder, med den speciella egenskapen att det är en nattrafik. Biljettpriset är 3,20 € till Los Cristianos, 3,70 € till Costa Adeje och 9,35 € till Santa Cruz.
 • Buss 343: Denna buss går från Teneriffa södra till Teneriffa norra och passerar La Laguna de San Cristobal. Biljettpriset är 9,70 euro för att åka till Teneriffas södra flygplats, 4,75 euro för att åka till Puerto de la Cruz och 12,40 euro för att åka till stranden Los Cristianos.
 • Buss 415: förbinder flygplatsen med städerna på öns södra del. Biljettpriset är 2,85 euro.

Vad jag bör veta om Teneriffas flygplatser

Terminal på Teneriffas södra flygplats| ©assillo
Terminal på Teneriffas södra flygplats| ©assillo
 • Det finns gratis Wi-Fi på båda flygplatserna.
 • Det finns flera restauranger från de stora snabbmatskedjorna.
 • Förmodligen det viktigaste: det högsta värdet du får ta med dig i din resväska (från dina inköp utan skatter) är upp till 430 euro, med högst 200 cigaretter eller 250 gram tobak och 1 liter alkohol när det gäller spritdrycker, 4 liter vin och upp till 16 liter öl, även om du verkligen måste ha en mycket bra ursäkt för att ta med dig så mycket alkohol i bagaget.
 • Du hittar biluthyrningsdiskar på båda flygplatserna.