Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

10 Saker att göra i Granada i augusti

Granada är en magisk stad med en otrolig nasridisk tradition: upptäck dess kök, dess världsarvsmonument och njut av musiken i flamencos födelseort.

Ana C.R.

Ana C.R.

9 minsta läsning

10 Saker att göra i Granada i augusti

Alhambra i Granada | ©Damien Ramos

Granada är en av Spaniens vackraste städer och det finns mycket att se och göra. Om du vill besöka staden på sommaren är augusti ett utmärkt val. Vädret är bättre än i juli, men turistnäringen har samma utbud som under högsommaren.

Denna stad med 230 000 invånare består av en central stadskärna full av turistattraktioner som du lätt kan nå till fots. Om du föredrar kollektivtrafik är den också mycket tillgänglig och bekväm, men det tar aldrig för lång tid att besöka någon del av staden.

Oavsett om du föredrar Granadas nattliv, barer och musik, eller om du är mer intresserad av kulturella aktiviteter och besöker världsarvsplatser eller bara går ut och äter tapas, har Granada något för dig- du kan till och med ta ett bad och få massage i ett autentiskt moriskt bad vid foten av Alhambra!

1. Upptäck fritidsutbudet i Granada i augusti med en gratis rundtur

Inuti kupolen i katedralen i Granada| ©Bobo Boom
Inuti kupolen i katedralen i Granada| ©Bobo Boom

Gratis rundturer är ett av de bästa sätten att lära känna en stad. Dessa guider har inget fast pris, utan i slutet av resan betalar deltagarna den summa som de anser vara lämplig för guiderna, beroende på hur nöjda de är.

Du kanske undrar om vissa tjänster kommer att vara stängda under augusti månad på grund av helgdagar eller om det finns sommarevenemang som vanligtvis inte är tillgängliga. Dessa turer är ett fantastiskt sätt att få information om Granadas fritidsutbud, de bästa barerna och restaurangerna, en allmän förklaring av hur man tar sig runt i staden och nycklar till de viktigaste historiska monumenten.

De kostnadsfria turerna tar vanligtvis mellan en och två timmar och är överkomliga för alla budgetar. När du är klar vet du allt du behöver veta för att njuta av Granada i augusti.

Du kan också betala för en av de bästa guidade turerna som erbjuds av Hellotickets, som inkluderar inträde och prioriterad tillgång till stadens monument.

Boka en guidad tur här

2. Njut av tapas på kvällstid i Granadas barer i augusti

De Tapas| ©Granada Inn
De Tapas| ©Granada Inn

Granada är berömd för sitt kök och du kan inte lämna staden utan att prova de berömda tapas. Som tur är finns det många barer och restauranger med priser som passar alla budgetar i Granada, och under augusti månad är de mer än redo att ta emot besökare. De som väljer att besöka Granada i augusti kommer att upptäcka att även om det finns möjlighet att skydda sig från värmen i barerna under dagen, är det vanligt med tapas på sommarnätterna. Granada är den perfekta staden för att förvandla en augustikväll till en gastronomisk upplevelse.

Granadas tapas är så berömda att det till och med har föreslagits att man ska ta betalt för dem för att erkänna deras värde, men för tillfället är de fortfarande gratis. Om du beställer två drinkar kan deras tillbehör alltså fungera som middag.

Jag rekommenderar att du besöker flera barer i centrum och om du gillar tapas kan du prova raciones som bönor med skinka eller auberginer med honung.

Boka de bästa tapasturerna i Granada

3. Besök Alhambra

Alhambra i Granada i skymningen| ©Leon LEE
Alhambra i Granada i skymningen| ©Leon LEE

Alhambra är ett monument som du måste se, oavsett hur många dagar du planerar att tillbringa i Granada. Om du inte känner till det bör du veta att Alhambra är ett monumentalt komplex som är byggt ovanpå en andalusisk palatsstad och att ett besök kan ta ungefär tre timmar. Här finns en artikel om hur man får biljetter till Alhambra.

Detta monumentala komplex, som utsågs till världsarv av UNESCO, har vissa områden med fri tillgång, till exempel museet för de sköna konsterna, Alhambra-museet och Karl V:s palats. Om du vill besöka Generalife, moskébadet, Alcazaba, Nasridpalatsen och trädgårdarna måste du köpa biljetter.

Vi rekommenderar att du köper biljetter så snart som möjligt, eftersom biljetterna tenderar att bli slutsålda i god tid. Priset varierar beroende på vilken anläggning du vill ha tillgång till och vilken tid på dagen. Om du planerar att besöka Granada i augusti har du tur, eftersom Alhambra även erbjuder nattbesök för att slippa sommarvärmen.

Om du har tid och är intresserad av den andalusiska historien i Granada, anordnar Patronato de la Alhambra y el Generalife regelbundet aktiviteter, särskilda dagar och guidade turer så att du kan lära känna alla hemligheter i denna stadens juvel. Kolla in kulturprogrammet för att se till att du inte missar något.

Boka dina biljetter till Alhambra

4. Natt och dramatiserat besök på kyrkogården i Granada

Grenada på natten| ©SnippyHolloW
Grenada på natten| ©SnippyHolloW

Granadas nattliv erbjuder underhållning för alla smaker, och det finns ett brett utbud av saker att se och göra i Granada på kvällen. Om du gillar att gå ut på barer och klubbar kommer du inte att bli uttråkad, men det finns mycket mer. Kyrkogårdsturismen har varit på stark frammarsch under några år nu, och augustikvällarna i Granada skapar den perfekta atmosfären för att besöka Spaniens näst äldsta kyrkogård.

Grupper som erbjuder dramatiserade turer gör din tur till Granadas nekropol rolig, underhållande och lärorik: du får inte bara en teaterupplevelse under bar himmel, utan du får också se resterna av ett gammalt spansk-muslimskt palats och andra områden av historiskt intresse.

5. Astronomikvällar i Parque de las Ciencias (vetenskapsparken)

Granada Science Park| ©Manutses
Granada Science Park| ©Manutses

Det första interaktiva museet i Andalusien är en stor attraktion i Granada, särskilt om du planerar att besöka denna underbara stad med din familj. Att resa med barn till Granada är en utmärkt idé.

Science Park erbjuder rabatter för ungdomar under 18 år, personer över 65 år och besökare med ungdomskort. Den är tillgänglig för personer med funktionshinder och är öppen nästan varje dag.

Science Park innehåller ett vetenskapsmuseum, en biodom som fungerar som ett fönster till mångfalden av liv på jorden med återskapande av naturliga livsmiljöer och ett observatorium som kommer att göra de små tokiga. I museet finns utställningar om ämnen som rymdforskning, robotar och dinosaurier.

Dessutom kan du under hela sommaren njuta av astronomikvällar, även i augusti. På halvmånenätter öppnar observatoriet sina dörrar och guidar besökarna genom natthimlen med teleskop.

Om du under din vistelse i Granada i augusti bestämmer dig för att besöka Parque de las Ciencias kan du ta dig dit med buss eller tunnelbana, och det är bara 15 års promenad från den historiska stadskärnan.

I det här inlägget visar jag dig hur du köper biljetter, öppettider och vad du kan se på Science Museum.

6. Njut av aktiviteterna i augusti på Federíco García Lorca House-Museum

Huerta de San Vicente| ©Alimanja
Huerta de San Vicente| ©Alimanja

Den är också känd som Huerta de San Vicente och ger dig möjlighet att besöka det hus där stadens mest kända dramatiker tillbringade sina somrar och skrev några av de mest kända pjäserna från den spanska teatern.

Detta är ett måste, inte bara för älskare av den andalusiska författaren och teatern, utan för alla som vill veta hur det var att leva i Andalusien i början av 1900 -talet. Husmuseet har bevarat möblerna och strukturen från den tiden. Du kan också se foton av familjen och till och med en teckning av författarens vän Salvador Dalí.

Särskilt intressant för turister som besöker Granada i augusti är de kulturella aktiviteter som Huerta de San Vicente anordnar under sommarmånaderna. I augusti kan du ta del av** filmkvällar, konserter, utställningar och konserter** enligt det program som du hittar på webbplatsen.

Denna institution är ett museum och har en egen souvenirbutik. Husmuseet ligger bara 10 minuters promenad från centrum av Granada.

7. Njut av sommaraktiviteterna "Cultura al Fresquito" i stadsdelen Sacromonte

I Sacromonte| ©Jorge Franganillo
I Sacromonte| ©Jorge Franganillo

Granada är full av unika stadsdelar där du kan förlora dig själv i flera dagar, och en av de mest speciella är Sacromonte. Kvarteret är känt för sin koppling till zigenare och flamenco och har gått från att vara en plats att undvika på grund av sitt dåliga rykte till att bli ett av stadens kännetecken och ett måste för alla turister.

Denna stadsdel med smala gator och grottor har några okända pärlor som Abadía del Sacromonte, som ligger i den högsta delen. Det är också lämpligt att besöka museet Cuevas de Sacromonte, mittemot Alhambra, för att lära sig mer om historien och orsakerna till den rasistiska karaktären hos detta speciella hörn av Granada.

Om du besöker stadsdelen i augusti kan du delta i aktiviteterna "Cultura al Fresquito" som anordnas av museet Cuevas de Sacromonte. Beroende på programmet kan du njuta av flamencofestivaler, nattliga besök eller utomhusbio.

Och om du vill veta varför Sacromonte är känt som flamencos vagga, läs följande rekommendation.

8. Middag med föreställning i Sacromonte-kvarteret

Flamenco i Granada| ©Veroxs
Flamenco i Granada| ©Veroxs

När du går genom Sacromontes smala gator och branta sluttningar kommer du att se att många grotthus och andra inrättningar organiserar och annonserar zambras. En zambra är en flamencosång- och dansföreställning som är en del av karaktären hos detta område och denna stad.

Flamenco är känt över hela världen, så bli inte förvånad om du stöter på mängder av turister som försöker njuta av en av dessa shower. Vissa anläggningar, som María la Canastera eller Cueva de La Rocío, är särskilt kända och välrenommerade. Andra kan vara billigare, men av sämre kvalitet.

Ett alternativ som inte är tillgängligt året runt, utan endast under vissa sommarmånader beroende på vilket hotell det gäller, är middag med show. Om du besöker Sacromonte i augusti har du möjlighet att smaka på typiska rätter från området med sång och dans.

Boka en flamencoföreställning

9. Boka ett hamam eller arabiskt bad i förväg och spara pengar

Arabiskt bad i Granada| ©James C
Arabiskt bad i Granada| ©James C

Det är omöjligt att ignorera spåren av den moriska kulturen i Granada, och ett av de mest intressanta bidragen för alla som besöker Granada i augusti är de arabiska baden. Du kan njuta av **ångbehandlingar, duschar, bad och **massage.

Om du planerar din resa till Granada i god tid kan du spara på ditt hamam, eftersom några av de bästa arabiska baden i Granada ofta erbjuder rabatter i augusti om du bokar din biljett i god tid.

Men ett hamam i Granada är inte vilket ställe som helst. Några av de mest berömda ligger i sekelgamla historiska byggnader, bevarade och ombyggda, och precis där det ursprungliga hamammet en gång stod.

Ett arabiskt bad, till exempel vid foten av Alhambra, är en historisk upplevelse som går utöver vad en konventionell behandling i någon annan stad kan erbjuda.

Boka ett arabiskt bad på Hammam Al Ándalus här

10. Fräscha upp dig i en arabisk teaffär

Arabisk teaffär| ©Miguel Vidal
Arabisk teaffär| ©Miguel Vidal

Den moriska historien och traditionen gör att Granada har många tebutiker, särskilt i stadsdelarna Albaicín och Sacromonte. Du kanske frågar dig själv, varför besöka en tetería på sommaren, är te inte en dryck som värmer dig på vintern? Men det är inte vad Nasrids visdom säger.

Förutom de regenerativa egenskaperna är te enligt traditionen en perfekt dryck för platser med höga temperaturer, vilket är fallet i några av världens mest te-konsumerande länder. Därför finns det ingen bättre plats än sommaren i augusti i Granada för att njuta av den nasridiska traditionen i en arabisk tehandel.

Dessa restauranger erbjuder inte bara denna arabiska delikatess, de är också täckta med dekorationer, gardiner och lyktor som förflyttar dig till en exotisk miljö som är typisk för Marrakech. Varje tehus är annorlunda, vissa är specialiserade på nattliv, medan andra också har de berömda shishorna eller vattenpiporna.

Caldereria Nueva är en favoritgata för tehandlare, där du också hittar arabiska konditorier och hantverksbutiker.

Temperaturer i Granada i augusti

Gatorna i Granada| ©SnippyHolloW
Gatorna i Granada| ©SnippyHolloW

Augusti är en varm månad att besöka Granada, även om den är mindre varm än juli, så det är inget dåligt val för sommaren. Det brukar inte regna och det finns många soltimmar.

Var beredd på temperaturer på över 25 grader Celsius och över 30 grader Celsius under vissa tider på dagen.

Som tur är finns många av de aktiviteter och turer som jag har rekommenderat tillgängliga på kvällarna, när värmen avtar och solen inte längre är ett problem. Annars är staden Granada och dess turistattraktioner perfekt förberedda för att du ska kunna njuta av dem under augusti månad.