Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

10 Saker att göra med barnen i Granada

Granada är en stad som har mycket att erbjuda, även för de små. Om det är fallet, får du här de bästa tipsen för att göra ditt besök i Granada med barn perfekt.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

8 minsta läsning

10 Saker att göra med barnen i Granada

Utsikt över Granada | ©Ronny Siegel

Varje resa kräver god planering och organisation, och ännu mer om du reser med barn. Granada är en stad som har den goda vanan att förtrolla alla familjemedlemmar, tack vare sin skönhet och sina historiska hörn.

I den här artikeln berättar jag allt du behöver veta så att du kan få ut det mesta av din vistelse, eftersom det finns så mycket att se och göra i Granada.

1. Besök och upptäck Alhambra med familjen

Granada's Alhambra i solnedgången| ©Leon LEE
Granada's Alhambra i solnedgången| ©Leon LEE

Alhambra är en av de platser i Granada som du måste se, särskilt om du reser med barn. När du besöker Alhambra med barn bör du tänka på att rundturen är ganska omfattande, så glöm inte att ta med några flaskor vatten, lite snacks och bekväma kläder och skor.

Tänk också på att det är mycket bättre om du köper dina biljetter till Alhambra i förväg för att undvika köer och långa väntetider, något du bör undvika när du reser med barn, eftersom en enkel väntan kan bli en riktig prövning.

När det gäller priset för inträde till Alhambra är barn under 12 år gratis.

Eftersom det är en plats med mycket historia är det en bra idé att berätta lite för barnen om platsen och de människor som bodde där. Det finns också många barnberättelser om Alhambra, så att de små kan bli förtjusta i denna magiska plats.

Lyckligtvis finns det på lördagar och söndagar mellan kl. 10 och 12.30 en Guiderna kommer att göra vandringen till ett äventyr, med historier för de yngsta, så att det blir oförglömligt att besöka detta otroliga monument.

Om du reser med äldre barn kan du välja en mycket rekommenderad guidad tur i Alhambra. Dessa turer är mycket kompletta och guiderna vet mycket väl hur de ska göra upplevelsen rolig och underhållande för ungdomar.

Boka din guidade tur i Alhambra

2. Science Park, där det är roligt att lära sig

Granada Science Park| ©Manutses
Granada Science Park| ©Manutses

Detta är den perfekta platsen för att uppleva en oförglömlig upplevelse med dina barn. I
kan de små genom roliga lekar och upplevelser lära sig om mycket intressanta ämnen som astronomi, biologi, musik och robotteknik.

Parken är uppdelad i tematiska rum enligt undervisningsområdena, liksom utomhusutrymmen, ett gigantiskt schackspel, en labyrint och den anmärkningsvärda Biodomo, ett utrymme som helt och hållet är avsett för utbildning om planetens biologiska mångfald.

Värt att besöka är också planetariet med sina projektioner om universum och det astronomiska observatoriet samt den imponerande tropiska fjärilsfarmen.

Parque de las Ciencias har dessutom särskilda workshops och tillfälliga utställningar, så jag rekommenderar att du tar reda på vilka som pågår när du planerar att besöka Granada.

Tänk på att detta är ett stort komplex med ett stort antal aktiviteter att göra, så du kan tillbringa en hel dag här... I den här artikeln hittar du all information du behöver för att besöka Science Park.

I Parque de las Ciencias finns det restauranger och områden med stolar och bord, så du kan äta det du har med dig.

Öppettider och plats

  • Öppettider: Parken är öppen från tisdag till lördag kl. 10-19 och söndagar kl. 10-15.
  • Var: Parken ligger på Science Avenue.

Boka biljetter till Science Park

3. Besök stadens grönområden och dess spel

Federico García Lorca-parken.| ©Vanessa
Federico García Lorca-parken.| ©Vanessa

Granada har många parker där du kan njuta av naturen. De flesta av dem har roliga lekplatser för barn. De tre mest kända och största parkerna i Granada är Federico García Lorca-parken, Carmen de los Mártires-parken och Tico Medina-parken.

Barnen kan njuta av en modern och rymlig lekplats, inklusive en rolig linbana i Federico García Lorca-parken.

Det finns också en restaurang där du kan titta på dina barn medan de roar sig.

Carmen de los Mártires-parken har ett pittoreskt landskap med vackra trädgårdar, dammar och statyer. De små kommer att njuta av att träffa de nyfikna invånarna i den här stora parken: påfåglar, ekorrar och ankor, som de till och med kan mata. Detta historiska rum har också en privilegierad panoramautsikt över både staden och Sierra Nevada.

Slutligen kan du ta med dig cyklar till Tico Medina Park för att cykla med dina barn, eftersom det finns en exklusiv cykelbana. Den här stora parken har en exklusiv lekplats för de små och även ett område för hundar.

Boka en guidad tur i Granada

4. Besök i Baboo Park bollpark

Baboo Park| ©ParquesInfantiles
Baboo Park| ©ParquesInfantiles

Baboo Park är den största bollplanen i Granada. Denna lekplats erbjuder alla nödvändiga tjänster och bekvämligheter för att tillbringa en trevlig dag med familjen.

Bollpooler, ramper, rutschbanor och trampoliner är några av de många alternativ som Baboo Park erbjuder för att de små ska ha roligt. Den här parken utmärker sig för att den erbjuder aktiviteter för barn i alla åldrar, inklusive en idrottsplats med basketkorgar och mål, samt ett showroom där de små kan klä ut sig och vara stjärnor i sin egen show.

Parken erbjuder också möjligheten att fira barnens födelsedagar. Naturligtvis finns det också en bar där föräldrarna kan koppla av medan de små har roligt.

Öppettider och plats

  • Öppettider: Parken är öppen varje dag från 18.00 till 22.00.
  • Adress: Det ligger i Alhsur Shopping Centre, på bottenvåningen.

5. Bekanta dig med Pequemuseo och lite andalusisk historia på Fundación Caja Granada

Stiftelsen Caja Granada| ©equinenqueen
Stiftelsen Caja Granada| ©equinenqueen

Caja Granada Foundation ligger i en byggnad mittemot Science Park och där finns exklusiva aktiviteter för barn i Pequemuseet.

Biljetter till dessa evenemang kostar från 4 euro, och du kan läsa mer om dem på Caja Granadas officiella webbplats. Även under vissa datum under året finns det aktiviteter som är utformade för barn mellan 6 och 36 månader.

Det är aktiviteter som involverar lukter, texturer och ljud för att ge spädbarn och deras familjer en oförglömlig sensorisk upplevelse där museibesökarna är huvudpersonerna.

I stiftelsen finns också Museo Memoria de Andalucía, där besökarna kan lära sig mer om Andalusiens historia och identitet med hjälp av många interaktiva och lekfulla resurser som gör upplevelsen rolig för både vuxna och barn.

Museet erbjuder guidade turer och workshops för hela familjen. Besöket tar ungefär 2 timmar.

6. Promenera genom Realejo och låt dem leka på dess torg

Genom gatorna i Barrio Realejo| ©Alberto Grau
Genom gatorna i Barrio Realejo| ©Alberto Grau

El Realejo är den gamla judiska stadsdelen. På denna populära och charmiga plats lever konstnärer, musiker, turister och lokalbefolkning tillsammans i en bohemisk atmosfär. En promenad på gatorna med barnen kan vara en rolig upplevelse.

En av de viktigaste platserna i området är Campo del Príncipe, ett charmigt och lugnt torg där barnen kan njuta av en lekplats. Vuxna kan hitta flera terrasser runt torget där de kan ta en drink och njuta av goda tapas, som är lagen här i Granada.

På toppen av kvarteret kan du besöka Bermejas-tornen, som en gång användes för att försvara staden. Genom att berätta om den tiden kan du göra platsen till en mycket intressant plats där barnen kan låta sin fantasi flöda och tänka på de historier som utspelade sig här.

En intressant attraktion i Realejo är väggmålningen El niño de las pinturas av konstnären Raúl Ruiz, som kan inspirera barn att skapa egna teckningar. Det kan också vara en bra idé att gå till den övre delen av Realejo och besöka torget Puerta del Sol, där du har en av de bästa vyerna över staden.

7. Besök djuren i Mascotario

Mascotario| ©Alejandro Molina
Mascotario| ©Alejandro Molina

En av de saker som barn tycker mest om är att umgås med djur. I Granada finns Mascotario, som ligger i Cenes de la Vega. Här kan barnen komma nära de djur som lever där.

Här kan de bland annat njuta av hästar, papegojor, igelkottar och till och med en vietnamesisk gris. Mascotario är en plats som är utformad så att barn kan njuta av naturen fullt ut.

Dessutom fokuserar man på ridning för barn, en sport som organisationen främjar och ger lektioner i.

Mascotarios officiella webbplats kan du se detaljerade uppgifter om verksamheten, guidade turer, workshops och även läger.

Tidtabeller och plats

  • Öppettider: Mascotario har öppet tisdag till fredag från 18.30 till 21 timmar och lördagar och söndagar från 10 till 14 timmar.
  • Var:: Det ligger i Cortijo de las Angustias 18190, Cenes de La Vega.

8. Rundtur i stadsdelen Albaicín

Albaicín på natten| ©José Ruiz
Albaicín på natten| ©José Ruiz

Den gamla moriska stadsdelen Albaicín är en klassisk promenad som du inte får missa om du är i Granada, även om du är med barn. Stjärnan på denna plats är Mirador de San Nicolás, som du kan nå till fots eller med minibuss (beroende på barnens ålder). Vid utsiktsplatsen kan du dela den bästa utsikten över Alhambra med barnen.

De traditionella husen med sina vackra trädgårdar, de dolda hörnen och den labyrintiska utformningen av detta område kommer att överraska och glädja barnen. Du får inte missa att vandra längs Darro-flodens stränder, där du kan se Alhambra på Sabika-kullen.

I Albaicín hittar du många alternativ för att njuta av tapas medan du tar en paus från din rundtur.

Boka din rundvandring i Albaicín och Sacromonte

9. Sierra Nevada, ett alternativ året runt

Besök i Sierra Nevada| ©Steve Slater
Besök i Sierra Nevada| ©Steve Slater

När man tänker på Sierra Nevada tänker de flesta på snö och skidor. Men detta resmål har mycket mer att erbjuda.

Under sommarsäsongen kan dina barn njuta av aktiviteter som rysk kälkåkning, motorlösa bilar, uppblåsbara spel och bågskytte med pilbåge. På vintern kan du ägna dig åt alla de klassiska aktiviteterna, till exempel skidåkning, speciella snöskotrar för barn, rodelåkning, snöskovandring och många andra alternativ.

På huvudtorget, före Sierra Nevada linbana, finns det till och med en dagisplats för barn från 4 månader till 6 år. Här kan de små barnen tillbringa dagen med att leka eller delta i roliga workshops som är speciellt utformade för dem, medan du gör en aktivitet enbart för vuxna.

Om du vill se mer detaljerade uppgifter om de många olika aktiviteter som erbjuds här rekommenderar vi att du besöker den officiella webbplatsen för Sierra Nevada. Du kommer att bli förvånad över vad du kan göra här med dina barn. Du kanske är intresserad av att veta hur du tar dig till Sierra Nevada från Granada, du kommer att se att det är väldigt enkelt.

10. Njut av gastronomin i Granada

Torcuato House| ©Claudia F
Torcuato House| ©Claudia F

Gastronomi är ett måste på varje bra resa. Att upptäcka nya restauranger, kaféer och glassbarer är en aktivitet som dina barn kommer att tycka lika mycket om som du. I hela staden finns det många gastronomiska alternativ att dela med de små.

Det är alltid lämpligt att leta efter restauranger med en terrass och restauranger som ligger på platser som inte är alltför bullriga, så att du kan njuta av dem tillsammans med familjen, från de typiska tapas som serveras i Granada till mer standardiserade rätter.

En favorit bland både turister och lokalbefolkningen är Restaurante El Trillo i Albaicín, där du kan njuta av den bästa medelhavsmaten på en vacker terrass, och Casa Torcuato, med sina utsökta fiskpommes tapas. Även om dina barn inte får missa några av Granadas mest traditionella glassar.

Bland dessa är den traditionella glassbaren La Perla, som har funnits sedan 1932, en av lokalbefolkningens favoriter, tillsammans med Heladería Los Italianos, som ligger på Gran Vía.

Om du besöker staden under den kalla årstiden får du inte missa churros med choklad på det symboliska Café FútbolPlaza Mariana Pineda. En riktig upplevelse, du kommer inte att ångra dig.