Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Hur man tar sig från Orly flygplats till Paris

Börjar din semester i Paris med en landning på flygplatsen Orly? Det finns flera alternativ för att ta sig till centrum av den franska huvudstaden. Ta reda på vilket som passar dig bäst

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minsta läsning

Hur man tar sig från Orly flygplats till Paris

Landning av flygplan | ©Nguyen Hung

Orly Airport, som har två terminaler (South och West), är den näst största flygplatsen i Paris, så många resenärer landar där med sina resväskor fulla av spänning och önskan att besöka den franska huvudstaden. Om så är fallet kommer det att glädja dig att veta att du har många alternativ för att ta dig från flygplatsen till Paris och börja din resa.

Även om förbindelser, särskilt tågförbindelser, inte alltid är de bästa, finns det många alternativ, till exempel privat transfer eller bussar, som gör att du snabbt och bekvämt kan resa de 20 kilometerna från Orly till Paris. Jag ska berätta vilka dessa alternativ är och vilket som bäst passar dina behov.

En privat transfer: lugnet av exklusivitet

Väntar på transfer| ©Daria Shevtsova
Väntar på transfer| ©Daria Shevtsova

Kommer du ihåg de där filmscenerna där huvudpersonen anländer till flygplatsen och en chaufför väntar på honom? Tja, det är inte alltid fiktion och i själva verket kan chauffören ha ditt namn på skylten. Detta är utan tvekan den stora fördelen med att hyra en privat transfer från Orly flygplats till Paris, exklusiviteten att ha någon som väntar på dig så snart du landar för att ta dig till ditt hotell.

Genom att hyra denna tjänst undviker du all onödig väntan: en professionell chaufför kommer att hämta dig på Orly flygplats för att ta dig till ditt hotell utan dröjsmål. Vad kan vara bättre? Dessutom, om din destination av någon anledning inte är ett hotell, utan en bostad, ett hus eller till och med en tåg- eller busstation, kommer han också att kunna ta dig dit. Som sagt, den här tjänsten är exklusiv, unik och skräddarsydd för dig.

Måste jag boka den privata överföringen i förväg?

Om du vill boka en privat bil från Orly till Paris, kom ihåg att göra det i god tid. Du kommer att behöva ange dina flyguppgifter och även den fullständiga adressen du vill bli tagen till i Paris. När du landar i Paris är allt du behöver oroa dig för att hälsa på föraren och följa honom till ett modernt och bekvämt fordon, han hjälper dig även med ditt bagage!

Om det inte är nog, efter resan finns det inget bättre än att förfriska dig med en flaska vatten som erbjuds av föraren, sova en stund eller till och med läsa en tidning under resan. Det finns inget bättre sätt att börja ditt besök i Paris, eller hur?

Vilken tid hämtar ni mig?

Den stora fördelen med att hyra en privat transfer från Orly Flygplats till Paris är att schemat bestäms av dina behov. Om du är van vid att ta kollektivtrafik och behöva vänta på att den ska komma, glöm det, eftersom chauffören, som i förväg vet tiderna för ditt flyg, kommer att vänta på dig när du landar så länge du gör det under de timmar då tjänsten är aktiv (ungefär från 04:00 till 23:00 varje dag i veckan).

Ankomsttiden varierar beroende på var ditt hotell ligger och hur trafiken ser ut den dagen, men jag kan säga att resan tar ungefär 40 minuter, vilket är den tid det tar att köra sträckan mellan Orly och centrala Paris.

Praktiska upplysningar:

 • Restid: beror på avståndet mellan Orly och ditt hotell, men det tar cirka 40 minuter.
 • Pris: från 35 euro.
 • Fördelar med att använda detta transportmedel: en personlig och bekväm resa.
 • Rekommenderas om: du vill lämna dina bekymmer bakom dig och ta dig till Paris snabbt och bekvämt.

Boka din flygplatstransfer till Paris

Delad transfer: ett bekvämt och ekonomiskt alternativ

Flygplatsens entré| ©Tilemahos Efthimiadis
Flygplatsens entré| ©Tilemahos Efthimiadis

När du landar på Orly efter flera timmars resa ser du fram emot att åka raka vägen till centrala Paris. Om du inte vill spendera en massa pengar på privat transport eller åka kollektivt kanske du vill boka en delad transfer med en liten grupp andra turister.

Detta alternativ är verkligen bekvämt och ekonomiskt. Å ena sidan kan du vila upp dig efter resan utan att oroa dig för när din hållplats kommer, om det finns plats för ditt bagage eller om du måste gå till ditt hotell.

Å andra sidan gör det att dela kostnaden för transfer med andra resenärer att priset blir mer överkomligt. Och som mest kommer du att vänta cirka 15 minuter tills du åker och rutten kommer att vara utformad i detalj så att det inte finns några onödiga mellanliggande stopp eller stopp där ingen går av, vilket kan hända i kollektivtrafik med en förutbestämd rutt.

Hur bokar jag en delad transfer?

När du vet flygtiderna och hotellet där du ska bo kan du boka en delad transfer. Eftersom du redan vet när du landar och vart du ska, kommer du att bli ombedd att ange denna information och när bokningen är bekräftad kommer du att få en voucher som du kan visa upp för föraren vid mötesplatsen. Dessutom kommer rutten att utformas för att vara effektiv och väntetider och stopp kommer att hållas till ett minimum.

Du kommer dock inte att kunna välja tid för avgång och ankomst, eftersom de kommer att göra det åt dig. När rutten skapas kommer din ankomsttid att beaktas för att placera dig i en grupp med andra turister som landar på Orly vid en liknande tidpunkt. På så sätt behöver ingen vänta för länge och du kan ta dig till Paris så snart som möjligt.

Rutten skapas också genom att man undviker för många stopp och grupperar människor som ska till samma hotell eller samma område. När du anländer till Paris ska du alltså försöka att inte göra mer än 4 eller 5 stopp ungefär. Totalt kommer det att ta dig ungefär en och en halv timme att ta dig till Paris från Orly.

Praktiska upplysningar:

 • Restid: beroende på avståndet mellan flygplatsen och boendet och antalet stopp kan resan ta mellan en timme och en och en halv timme.
 • Pris: från €25 (priset kan stiga om mer än ett bagage medförs per person).
 • Fördelar med att använda detta transportmedel: ekonomiskt och mycket bekvämt.
 • Rekommenderas om: du vill ta dig till Paris med bekvämligheten av privat transport, men till ett mer överkomligt pris.
 • Ett sista råd: om du reser med barn till Paris, lägg till det som en observation så att barnstolar finns tillgängliga.

Boka din flygplatstransfer till Paris

Tåget: ett snabbt alternativ men med transfer

Väntar på tåget| ©Chris Yunker
Väntar på tåget| ©Chris Yunker

Orly flygplats har inte alltid så bra förbindelser, särskilt inte när det gäller tåg. Även om det är en snabb transport finns det ingen lokal tågstation på Orly flygplats. Det finns dock flera alternativ som, med en kort transfer, kan användas för att ta sig från Orly till Paris med tåg på cirka 40 minuter.

Spårvagn 7 + tunnelbana 7

Om du inte har något emot att byta tåg vid ankomsten till Paris rekommenderar jag detta alternativ: ta spårvagn 7 från Orly flygplats och, efter en resa på ca 30 minuter, ta dig till Villejuif-Louis Aragon station, där du kan ta tunnelbanelinje 7, som har hållplatser som Chậtelet och Opera.

Även om den totala restiden tar ungefär en timme, är det ett mycket ekonomiskt alternativ, eftersom hela biljettpriset är cirka 4 € (du behöver bara två enkelbiljetter till Paris). Turtätheten är också ganska hög (mellan 8-15 minuter) och den är tillgänglig från 5:30 till midnatt hela veckan, vilket gör den till ett mycket tillgängligt och prisvärt alternativ.

Praktisk information:

 • Restid: cirka en timme.
 • Pris: cirka 4 euro.
 • Fördelar med att använda detta transportmedel: det är det billigaste alternativet.
 • Rekommenderas om: du inte har bråttom till centrala Paris och vill spara pengar.

Orlyval + linje B i RER (regionaltåg i Paris)

Orlyval är utan tvekan ett av de stora transportframstegen som staden Paris har valt. Hur otroligt det än kan verka är det ett automatiskt tåg utan förare. På ca 6 minuter och för uppskattningsvis 9 € tar Orlyval dig från någon av Orlys terminaler till Antony, en hållplats där du kan ta RER B, som stannar på olika platser i centrala Paris.

För ett totalpris på ca 12 € kan du ta dig till stationer som Luxembourg, Saint Michel Notre Dame, Châtelet Les Halles eller Gare du Nord på ca 35 minuter.

Dessutom är frekvensen ganska hög (Orlyval ungefär var 8-15 minut och RER B var 5 minut). Observera att tjänsten endast är tillgänglig mellan 6:00 och 23:35.

Praktisk information:

 • Restid: cirka en halvtimme.
 • Pris: cirka 12 euro.
 • Fördelar med att använda detta transportmedel: snabbhet och bra förbindelser till stadens centrum.
 • Rekommenderas om: du inte har något emot att byta tåg och du vill kunna ta dig till olika delar av centrala Paris.

Buss 183 + linje C på RER (regionaltåg i Paris)

Linje C på Paris RER stannar inte vid Orly flygplats, men från Orly flygplats kan du ta buss 183 till hållplatsen Pont de Rungis, som ansluter till RER på ca 10 minuter. När du sitter på tåget tar det 50 minuter att ta sig till centrala platser som Eiffeltornet och Saint-Michel Notre Dame. Den totala kostnaden för resan är ca 6 euro och båda biljetterna kan köpas i kombination från automaterna på flygplatsen eller på buss 183.

Turtätheten är tillräcklig (ca var 15:e minut) och linjen stänger mellan 23:22 och 4:50.

Praktisk information:

 • Restid: cirka en timme.
 • Pris: från 6 €.
 • Fördelar med att använda detta transportmedel: överkomligt pris.
 • Rekommenderas om: du inte har något emot att göra en transfer innan du når centrala Paris.

Boka din transfer från flygplatsen till Paris

Bussen: ett ekonomiskt alternativ

Orlybus buss avgår från flygplatsen| ©ParisO
Orlybus buss avgår från flygplatsen| ©ParisO

De olika busslinjerna i Paris är utan tvekan ett bra alternativ om du anländer till Orly flygplats, eftersom de förbinder Paris med flygplatsens två terminaler. Dessutom varierar priset från ca 2 € till 12 € beroende på vilken linje du väljer, vilket gör bussen till ett mycket intressant alternativ för att ta sig till Paris.

Orlybussen

Denna skyttelbuss förbinder Orly-flygplatsens två terminaler med södra Paris, så om du bor i södra Paris är Orlybus ett bra alternativ som tar dig dit på ca 30 minuter. Det är också ganska prisvärt och kostar cirka 9 €.

Orlybuslinjen går från Orly till Denfert-Rochereau-stationen som, även om den ligger i södra Paris, har bra förbindelser med tunnelbana och regionaltåg (RER).

Du kan enkelt köpa en enkelbiljett på flygplatsens biljettkontor eller på bussen när du stiger på, men om du köper ett Navigo Zones 1-4-kort (Paris transportpass), varnas för att det inkluderar Orlybus.

Observera att även om Orlybus går ganska ofta (var 10:e minut ungefär), är den endast tillgänglig från 5.30 (när den första avgången från Denfert-Rochereau är ungefär) till midnatt (när den lämnar Orly för sista gången). Om ditt flyg anländer utanför dessa tider är detta därför inte ett alternativ för dig.

Praktiska upplysningar:

 • Restid: cirka en halvtimme.
 • Pris: cirka 9 euro.
 • Fördelar med att använda detta transportmedel: valuta för pengarna och snabbhet.
 • Rekommenderas om: du vill åka direkt till stadens centrum utan byten.

Stadsbuss linje 183

Om du vill ha ett billigt alternativ kan du ta buss 183, som kostar ca 2 euro och tar ca 40 minuter från södra terminalen på Orly flygplats till hållplatsen Porte de Choisy.

Nackdelen med att ta buss 183 är att du måste byta på tunnelbanestationen Porte de Choisy för att komma till din slutdestination, vilket innebär längre restid och att du måste köpa en ny biljett.

Om du föredrar det kan du också ta dig till Pont de Rungis station på ca 10 minuter med buss och därifrån ta RER C (regionaltåg), som ansluter till centrala Paris.

Praktisk information:

 • Restid: ca 50 minuter.
 • Pris: cirka 2 euro.
 • Fördelar med att använda detta transportsätt: mycket ekonomiskt alternativ.
 • Rekommenderas om: du vill spara pengar och kan byta senare.

Boka din transfer från flygplatsen till Paris

Taxi eller VTC: ett dyrare men mycket bekvämt alternativ

Taxi i Paris| ©joiseyshowaa
Taxi i Paris| ©joiseyshowaa

Som en av de större flygplatserna i Paris har Orly en stor tax istation som väntar på att ta dig till centrala Paris, och du kan tala om för dem vart du vill åka. Mitt råd är att gå direkt till utgång L i södra terminalen eller B i västra terminalen för att se till att du får en officiell taxi. Ett annat mycket snabbt och säkert alternativ är att boka en VTC-tjänst i förväg, eftersom Uber finns i Paris, liksom andra franska appar som Marcel eller LeCab.

Restiden, liksom priset, beror på slutdestinationen. I allmänhet minns jag att det kostar mellan 30 och 40 euro att ta sig till centrala Paris, eftersom det är kring dessa belopp som det allmänna priset för transfer sattes, men du kan alltid kontrollera med taxichauffören eller, om du tar en Uber, kontrollera det på själva appen. Observera att priset också kan öka om du har mycket bagage. När det gäller tiden kan resan ta mellan 40 minuter och en timme med hänsyn till Paris trafik.

Hur som helst tycker jag att taxi är ett bra alternativ om du reser i grupp och inte vet exakt när planet landar eller om du drabbas av en försening som hindrar dig från att komma till ett annat transportmedel, till exempel tåg eller buss.

Praktisk information:

 • Restid: cirka 40 minuter.
 • Pris: från 30 euro.
 • Fördelar med att använda detta transportmedel: det finns inga mellanliggande stopp och du åker direkt till Paris.
 • Rekommenderas om: du inte vet när ditt flyg kommer att anlända och du reser i grupp.

Vet du redan hur du tar dig från Orly flygplats till Paris? Ljusets stad kommer att vänta på dig, så välj det transportmedel som bäst passar dina behov och njut av resan.

Boka din flygplatstransfer till Paris

Jämför de olika alternativen

Här är en sammanfattning av de olika tillgängliga alternativen så att du snabbt kan välja det som passar dig bäst:

 • Privat transfer
 • Tidtabell: från kl. 04.00 till kl. 23.00 på kvällen.
 • Varaktighet: ca 40 minuter
 • Pris: från 52 €.
 • Fördel: exklusiv, unik och personlig service
 • Delad transfer
 • Tidtabell: liknande privat transport
 • Varaktighet: mellan en timme och en och en halv timme ungefär
 • Pris: från 25 €.
 • Fördel: ekonomiskt och mycket bekvämt alternativ.
 • Spårvagn 7 + tunnelbana 7
 • Tidtabell: från kl. 5.30 till kl. 00.30
 • Varaktighet: cirka en timme
 • Pris: cirka 4 €.
 • Fördel: mycket ekonomiskt alternativ
 • Orlyval + RER linje B
 • Tidtabell: från kl. 6.00 till kl. 11.35
 • Varaktighet: cirka en halvtimme
 • Pris: cirka 12 euro
 • Fördel: mycket snabb, även om det ingår en transfer
 • Buss 183 + RER linje C
 • Tidtabell: från kl. 05.00 till kl. 11.20
 • Varaktighet: ca 50 minuter
 • Pris: från 6 euro
 • Fördel: billigt men inkluderar transfer
 • Buss (Orlybus)
 • Tidtabell: från kl. 5.30 till kl. 00.30
 • Varaktighet: cirka en halvtimme
 • Pris: cirka 9 €.
 • Fördel: valuta för pengarna och snabbhet.
 • Stadsbuss linje 183
 • Tidtabell: det är lämpligt att kontrollera före din resa.
 • Varaktighet: cirka 50 minuter
 • Pris: cirka 2 euro
 • Fördel: mycket billigt
 • VTC eller taxi
 • Tidtabell: det är tillrådligt att kontrollera före din resa.
 • Varaktighet: cirka 40 minuter
 • Pris: från 30 €.
 • Fördel: det är direkt