Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Hur man tar sig från Dubai till Abu Dhabi

Om du under din resa till Dubai inte vill missa chansen att besöka grannlandet Abu Dhabi kan du läsa mer om hur du organiserar din resa och vilket transportmedel som passar bäst för dig.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minsta läsning

Hur man tar sig från Dubai till Abu Dhabi

Abu Dhabi - Förenade Arabemiraten | ©Kevin JD

Bara 150 km skiljer Dubai och Abu Dhabi åt, de två viktigaste, mest extraordinära och viktigaste städerna i Förenade Arabemiraten. Om du befinner dig i Dubai och är sugen på att besöka Abu Dhabi och dess tusen charmiga platser, ska jag berätta vilket av alla transportalternativ som passar dig bäst.

Bil, tur, buss... Alla har sina för- och nackdelar när det gäller pris, komfort och hastighet, men oroa dig inte för när du har läst klart den här artikeln kommer du att ha ett klarare val.

Det bästa sättet att ta sig dit: en organiserad rundtur

Solnedgång i Abu Dhabi| ©Shenli Leong
Solnedgång i Abu Dhabi| ©Shenli Leong

På din resa till Dubai ska du se till att boka en organiserad rundtur till Abu Dhabi. Det är det bekvämaste sättet att ta sig runt och se staden, och kan bokas i förväg online, så att du kan undvika besväret med att få ont om plats. Kom bara till upphämtningsplatsen och njut sedan av Abu Dhabi och dess största turistattraktioner.

Vilka är de organiserade turerna?

Som jag har nämnt ovan finns det olika alternativ för utflykter till Abu Dhabi från Dubai beroende på vad du föredrar, men alla inkluderar transfer tur och retur, en professionell guide och mineralvatten.

För att passa alla resenärer finns det några som också inkluderar entréavgifter till några av följande sevärdheter: Sheikh Zayed-moskén, Qasr al Watan Palace, Louvren eller Etihad Towers.

Du kan också välja en tur som inkluderar lunch på en restaurang inne i Yas Mall och ett besök i Heritage Village, eller till och med en tematur som en resa till temaparken Ferrari World.

Boka din resa till Abu Dhabi

Vad du får se på organiserade rundturer

Sheikh Zayed-moskén| ©Mohamad
Sheikh Zayed-moskén| ©Mohamad

Efter ankomsten till Abu Dhabi är det dags för det bästa: en mycket komplett, underhållande och kulturfylld rundtur för att njuta av staden. Även om det, som vi redan har sett, finns olika typer av organiserade turer beroende på vad du vill besöka mer i detalj, sammanfaller de alla med att besöka platser som får dig att resa genom stadens alla kulturella rikedomar. Vad kan du förvänta dig av detta besök? Lite av varje, eftersom Abu Dhabi är en stad som blandar det bästa av tradition och lyx.

 • Sheikh Zayed-moskén: Ett måste, kanske det första stoppet på rundturen. Moskén rymmer upp till 30 000 personer, vilket gör den till en av de största (och vackraste) moskéerna i världen. Dess marmorskulpturer kommer att lämna dig med öppen mun, du ska få se!
 • Qasr al Watan-palatset: Även känt som Förenade Arabemiratens presidentpalats.
 • Ferrari World: En annan attraktion i staden som du inte får missa, särskilt om du är en fart- och Formel 1-älskare, även om jag rekommenderar att du för att besöka i tid överväger att boka en utflykt till Ferrari World med inträde inkluderat.
 • Saadiyat Island: Om du är mer av en museiperson, även om du inte kan besöka dem ännu eftersom de är under uppbyggnad, kommer du att njuta av detta stopp, där det om några år kommer att finnas ett Louvren och ett Guggenheim-museum och du kommer att kunna säga att du var där medan de byggde det!
 • Souk: För att komma bort från den lyxigare och mer västerländska delen av Abu Dhabi kommer du att uppskatta en promenad genom souken innan turen avslutas. Du kommer att kunna se hantverkarnas arbete på nära håll, men du kommer inte att slippa liv och rörelse, men det kommer att vara annorlunda och hjälpa dig att fördjupa dig i det mer traditionella livet i staden.
 • Etihad Towers: en uppsättning av fem skyskrapor som har använts som filmkulisser och nu rymmer kontor och hotell.
 • Louvren: Det mest besökta museet i arabvärlden, dess permanenta samling innehåller populära verk som Gauguins Barn som slåss, Ingres Don Pedro de Toledo kysser Henrik IV:s svärd och 8 000 år gamla skulpturer som upptäcktes i Jordanien.
 • Dubai Heritage Village: Ett friluftsmuseum som visar det dagliga livet i landet innan oljan upptäcktes. Jag rekommenderar att du tittar på de gamla husen och hantverken och ser hur krukmakarna och vävarna arbetar med sina dagliga sysslor.

Boka din resa till Abu Dhabi

Ta dig från Dubai till Abu Dhabi med buss

Gratis buss till Abu Dhabi| ©Emirates
Gratis buss till Abu Dhabi| ©Emirates

Om du har bestämt dig för att åka på egen hand från Dubai till Abu Dhabi är ett av de första alternativen du kommer att tänka på förmodligen att ta en buss. Jag måste erkänna att det verkligen är ett bekvämt alternativ, snabbt (på cirka två timmar är du framme i Abu Dhabi) och att det finns många andra alternativ beroende på vilken typ av buss du vill ta.

Vad menar jag med detta? Jag har redan berättat för dig, och jag är säker på att du också har sett det, att Dubai och Abu Dhabi är två mycket kosmopolitiska städer med mycket goda förbindelser, så du kan välja mellan traditionella bussar eller en skyttelbuss från flygplatsen, som till och med kan vara gratis. Jag ska berätta för dig hur!

Gratis skyttelbuss

Om du reser till Dubai med Emirates Airlines har du tur, eftersom flygbolaget erbjuder sina resenärer sex bussar om dagen för att enkelt och kostnadsfritt ta sig från Dubai till Abu Dhabi.

Vad är den stora nackdelen? Bussen hämtar upp dig vid Dubai Airport Terminal 3, så du måste byta buss från Dubai Airport. Den släpper sedan av dig framför flygbolagets kontor i Abu Dhabi, som inte heller ligger i stadens centrum, så du måste ta en taxi eller en annan buss för att komma till upphämtnings- och avlämningsplatserna.

 • Pris: gratis (om du reser med Emirates).
 • Restid: ca 2 timmar.
 • Rekommenderas om: Du vill resa gratis och inte har något emot att behöva resa till upphämtningsplatserna.

Skyttelbuss

Om du letar efter ett billigt och tillgängligt alternativ för att ta dig från Dubai till Abu Dhabi, har du funderat på att ta en av de två traditionella bussarna som förbinder de två städerna? Du kan ta antingen E100 eller E101, vars tidtabeller finns på den officiella webbplatsen, även om de kör från kl. 05.00 till 01.00.

Vilken linje är bäst för dig? Mitt råd är att titta på varifrån du går för att se om du är närmare Al Ghubaiba-stationen (E100) eller Ibn Battuta (E101). Oavsett vilket har båda stationerna tunnelbanestationer, så det är lätt att ta sig till dem.

Priset är ca 25 dirham (ca 5 €) och båda bussarna släpper av dig vid Abu Dhabi Centralstation.

Det här är ett bra alternativ om du inte har några fasta planer för när du ska resa till och från Abu Dhabi, eftersom du inte behöver boka någon biljett. Om den buss du vill åka med är full får du vänta i högst 40 minuter på nästa buss. På plussidan är att alla bussar är luftkonditionerade och har eluttag om du behöver ladda en enhet.

 • Pris: ca 5 euro (enkel resa).
 • Restid: ca 2 timmar.
 • Rekommenderas om: du letar efter ett prisvärt alternativ.

Boka din resa till Abu Dhabi från Dubai

Hyr en bil från Dubai till Abu Dhabi

Resa med bil| ©Alex Jumper
Resa med bil| ©Alex Jumper

Om du inte har funderat på möjligheten att hyra bil för att ta dig från en stad till en annan, så finns det ett par skäl att överväga det.

För det första kan du genom att hyra bil röra dig mer fritt i Abu Dhabi, som är en enorm stad som är lättare att ta sig runt i om du har en bil.

Å andra sidan, att gå med hyrbil kan du lämna och återvända vid den tidpunkt du vill utan att behöva oroa dig för något eller någon annan. Det finns dock andra aspekter som gör att hyra en bil lite mer tråkig.

Vad behöver jag för att hyra en bil och köra runt i Abu Dhabi?

Till att börja med måste du se till att du har ett internationellt körkort (IDL). Är det verkligen nödvändigt? Om du ställer dig den här frågan är det för att du har läst någonstans att ett nationellt körkort från vissa länder, till exempel Spanien, är tillräckligt, men du bör veta att försäkring, som är något jag rekommenderar att du tecknar när du hyr en bil, inte kommer att täcka dig om du inte har ett IDL.

Hur mycket kostar det att hyra bil i Abu Dhabi?

Om du bestämmer dig för att hyra bil rekommenderar jag att du jämför priser och bokar i förväg för att undvika långa väntetider på biluthyrningsfirmornas kontor. Om du bestämmer dig för att hyra bil när du är i Dubai är det enklast att göra det på flygplatsen, där du har flera alternativ och priser.

Generellt sett kostar en endagsuthyrning ca 30 €, till vilket du måste lägga bensin (som är billigt) och vägtullar (som inte är många, men du kan kontrollera på denna officiella webbplats).

Vad du kan förvänta dig av att köra bil i Abu Dhabi

När det gäller hur det är att köra mellan Dubai och Abu Dhabi kommer du att bli lika förvånad som jag över vägarnas goda skick och även över det faktum att andra förare kör mycket fort. Var försiktig så att du inte imiterar dem eftersom det finns många fartkameror på vägen och du inte vill komma tillbaka från din resa med en böter i resväskan. Parkering är oftast inget problem, eftersom det finns gott om gratis parkeringsplatser vid turistattraktioner och köpcentrum.

 • Pris: ca 30 euro (en dag).
 • Restid: ca 1 timme och 30 minuter.
 • Rekommenderas om: du vill ta dig runt i staden med bil och inte behöver oroa dig för tidtabeller.

Boka din resa till Abu Dhabi

Ta dig från Dubai till Abu Dhabi med taxi

Taxibilar från Dubai| ©Fabio Achilli
Taxibilar från Dubai| ©Fabio Achilli

Även om det är bekvämt att bli hämtad från sitt boende och körd till valfri plats är taxi det dyraste alternativet för att ta sig från Dubai till Abu Dhabi, med en resa från stad till stad som kostar runt 70 euro (enkel resa).

Om du vill åka till Abu Dhabi i mer än en dag och därför har bagage kan en taxi vara ett intressant alternativ, eftersom de låter dig ta med resväskor (betalar extra per väska ). Att boka en taxi går snabbt och enkelt via de officiella apparna som du kan ladda ner på både Android och iPhone, eller om du befinner dig på gatan kan du helt enkelt flagga ner en taxi (de är silverfärgade och har en gul identifieringsskylt).

 • Pris: ca 70 euro (enkel resa).
 • Restid: ca 1 timme och 30 minuter.
 • Rekommenderas om: du reser med bagage och vill att ett fordon ska hämta dig och ta dig till specifika platser.

Boka din resa till Abu Dhabi

Med flyg: inte ett rekommenderat alternativ för att komma till Abu Dhabi från Dubai

Flyg från Dubai| ©Aero Icarus
Flyg från Dubai| ©Aero Icarus

Vi tänker ofta på flyget som ett snabbt alternativ, men för resan Dubai-Abu Dhabi är det inte det, eftersom det tar mer än 4 timmar (plus väntetid på flygplatsen) och är mycket dyrt (mer än 300 €).

 • Pris: cirka 300 euro.
 • Restid: ca 4 timmar.
 • Rekommenderas om: inget annat alternativ finns tillgängligt.

Boka din resa till Abu Dhabi

Vi jämför alla alternativ för att ta sig från Dubai till Abu Dhabi

Attvälja mellan Dubai och Abu Dhabi kan vara svårt. Det är olika städer, men de ligger så nära varandra att du skulle gå miste om ett fantastiskt besök om du inte åker till Abu Dhabi från Dubai någon gång under din resa. Så när du är klar med din lista över vad du vill se och göra i Dubai, tveka inte.

Nedan jämför vi alla alternativ för att ta sig från Dubai till Abu Dhabi på ett överskådligt sätt.

 • Utflykt
 • Från 72 euro
 • Varaktighet: Från 5 till 10 timmar beroende på utflykt.
 • Fördel: Professionell guide och transfer ingår
 • Nackdel: ingen
 • Skyttelbuss
 • Pris: kostnadsfri (endast för Emirates-resenärer)
 • Varaktighet: ca 2 timmar
 • Fördel: gratis
 • Nackdel: Du måste resa till de upphämtningsplatser som anges av företaget.
 • Traditionell buss
 • Pris: ca 5 € (enkel resa)
 • Restid: cirka 2 timmar
 • Fördel: valuta för pengarna
 • Nackdel: bussen ligger centralt, men det finns bara 3 hållplatser (2 i Dubai och 1 i Abu Dhabi) och du måste anpassa dig till tidtabellen.
 • Hyrbil
 • Pris: ca 30 € (en dag)
 • Varaktighet: 1 timme och 30 minuter
 • Fördel: ta dig runt i din egen takt
 • Nackdel: bensin och vägtullar måste läggas till resans slutpris.
 • Taxi
 • Pris: ca 70 € (enkel resa)
 • Varaktighet: ca 1 timme och 30 minuter
 • Fördel: du väljer själv var du vill bli hämtad och lämnad
 • Nackdel: mycket högt pris
 • Flygplan
 • Pris: cirka 300 euro.
 • Varaktighet: mer än 4 timmar (väntetid ej inräknad)
 • Fördel: kan vara ett alternativ om du inte kan hitta något annat transportmedel
 • Nackdel: pris och tidsåtgång