Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Middagskryssningar på Themsen

Att se Themsens stränder i solnedgången är en magisk och romantisk upplevelse som du inte får missa. Ta en titt på de bästa middagskryssningarna

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minsta läsning

Middagskryssningar på Themsen

Bro över floden i staden | ©Pixabay

En middagskryssning på Themsen är ett fantastiskt sätt att njuta av en annorlunda kväll i London. Om du ännu inte har kryssat på stadens mest berömda flod är denna aktivitet ett utmärkt sätt att se monumenten från ett annat perspektiv och dessutom på natten, då de är vackert upplysta.

Om idén tilltalar dig kommer jag i det här inlägget att berätta om de roligaste middagskryssningarna på Themsen som du kan tillbringa en mycket originell natt i den brittiska huvudstaden och komplettera din lista över saker att se och göra i London.

Det mest kompletta alternativet

Thames Flod Middagskryssning med Levande Musik

Upplev en drömkväll med denna romantiska gourmetmiddagskryssning.

Om du letar efter en speciell plan, missa inte denna kryssning med middag och liveunderhållning. En drömupplevelse som du inte får missa och som ger dig en underbar utsikt över staden.

På denna middagskryssning på Themsen, som varar cirka tre timmar, kommer du att njuta av en gourmetmiddag som börjar vid Thames River Wharf i Westminster. Turen avgår vid solnedgången så att ni kan njuta av ljuset i denna underbara stad, och ni passerar symboliska platser som Palace of Westminster, Big Ben, London Eye eller Tower of London

. Den utsökta middagen består av mellan tre och fem rätter beroende på menyn och serveras med vin till. Och vad roligare är, du kan njuta av bakgrundsmusik och en live show.

Rekommenderas om... du vill unna dig själv och en speciell person.

Middagskryssningar på Themsen

Big Ben från floden Themsen| ©Doug Kerr
Big Ben från floden Themsen| ©Doug Kerr

En middagskryssning på Themsen är något du inte får missa. Och om det är på kvällen är det ännu bättre, eftersom du då kan njuta av en drömlik utsikt samtidigt som du avnjuter en utsökt middag som du sent kommer att glömma. För ett ögonblick kommer du att tro att du befinner dig i en gammal film när du lyssnar på musiken och njuter av en utsökt modern europeisk meny tillagad med säsongens råvaror i fartygets egna kök.

På denna gourmetmiddagskryssning kan du prova det klassiska brittiska köket tillsammans med kontinentala europeiska rätter. Resultatet är utsökt!

Njut av en gourmetmiddag på en middagskryssning på Themsen

Om du vill ha en gourmetupplevelse på en middagskryssning på Themsen är Bateaux Londons middagskryssning definitivt det alternativ du har letat efter. När du seglar nerför floden får du chansen att se den verkliga magin på Themsen i solnedgången. Från båtens terrass har du en oöverträffad utsikt över gamla och nya London. Från höga skyskrapor som The Shard till gamla fästningar som Tower of London.

Det är en fantastisk plan att göra i staden som ett par för ett speciellt tillfälle, till exempel en årsdag eller Alla hjärtans dag, men inte så bra för familjer eftersom barn under 12 år inte är tillåtna på båten. För att delta i aktiviteten rekommenderas dessutom en avslappnad-elegant etikett i passagerarnas garderob.

Ta en nästan privat middagskryssning på Themsen

Denna middagskryssning på Themsen är det perfekta alternativet om du vill uppleva en romantisk kväll med din partner i London vid solnedgången eller om du helt enkelt vill unna dig något under resan och vill se Londons monument upplysta på ett avslappnat sätt. Det kommer inte att vara mer än 9 passagerare per kryssning så det är en mycket lugn upplevelse och känns nästan privat.

Under kryssningen går du ombord på River Room, som har en vacker lounge/matsal och en stor terrass utanför där du har magnifik panoramautsikt över flodstranden. Tack vare loungens utformning och de stora fönstren kan du njuta av landskapet från alla vinklar, så du behöver inte bekymra dig om var du ska placera ditt bord, bara om att ha det trevligt.

På denna 3-timmars rundtur från centrala London får du se ikoniska landmärken som Tower of London, Big Ben och Houses of Parliament, St Paul's Cathedral och många fler längs vägen.

Ät middag och lyssna på livejazz på en kryssning på Themsen

Ett av de mest minnesvärda minnena från din resa till London är att njuta av en middagskryssning på Themsen ombord på en lyxig båt medan du blickar ut över den upplysta staden och lyssnar till den bästa levande jazzmusiken. När du anländer till piren får du din plats på kryssningen och väl ombord visas du till ditt bord i matsalen, där du har en magnifik utsikt.

Du kan börja kvällen med en drink medan du lyssnar på musik i bakgrunden och ser ljusen på byggnaderna runt Themsen, till exempel Palace of Westminster och Big Ben, London Eye och Tower of London, sakta tändas när solen går ner.

Kryssningen varar i ca 3 timmar och middagen består av flera rätter med ett stort utbud av kött och ostar. Precis som på andra kvällskryssningar är klädkoden för passagerarna " smart casual".

Ta en klassisk afternoon tea-kryssning på Themsen

Även om det först kan verka som en lite "cool" plan, är en klassisk engelsk afternoon tea under en båtkryssning på Themsen en av de roligaste upplevelserna du kan ha i London. Du går ombord på en båt för att segla genom hjärtat av den brittiska huvudstaden på en 90-minuters tur -och-returresa från Tower Pier till Westminster.

Slå dig ner i båtens mysiga inomhuslounge och njut av den vackra panoramautsikten på båda sidor av floden. Några av de mest ikoniska landmärkena i London är London Eye, Big Ben och Houses of Parliament, Tower of London, London Bridge, The Shard, Shakespeare's Globe Theatre med mera.

Mellan bilderna av landskapet kan du ta ett gott mellanmål i engelsk stil med traditionella smörgåsar, scones med sylt och clotted cream, kakor och ett urval av te och kaffe. Vem vet, du kanske blir så förtjust i afternoon tea att du till slut anammar denna brittiska tradition hemma.

Boka en middagskryssning på Themsen

Andra kryssningar på Themsen som du kanske gillar

Kvällskryssning på Themsen| ©Graham Hobbs
Kvällskryssning på Themsen| ©Graham Hobbs

Middagskryssningar på Themsen är en bra plan att göra som ett par eller med vänner under en resa till London.

Men om schemat för dessa nattkryssningar inte passar din resplan eller om du besöker staden med din familj och letar efter en kryssning på dagtid där barnen också kan njuta av upplevelsen, i så fall rekommenderar jag dig att ta en titt på inlägget de bästa middagskryssningarna på Themsen, där du hittar andra alternativ som också är mycket roliga och med vilka du kan få ut det mesta av din vistelse i den brittiska huvudstaden.

Boka en middagskryssning på Themsen

Tips om middagskryssning på Themsen

Tower Bridge från kryssningen| ©Victor Ochieng
Tower Bridge från kryssningen| ©Victor Ochieng

Om du ska åka på en middagskryssning på Themsen kommer här några tips som du kan ha i åtanke innan du ger dig ut på din upplevelse:

  • Glöm inte att ta med varma kläder, eftersom vindkylan ombord på båten är lägre än när du promenerar i staden.
  • Ta med en kamera med stativ för att fånga all skönhet på dina ögonblicksbilder.
  • Klädkoden är avslappnad, så kolla in din garderob och välj din outfit för detta speciella tillfälle.
  • Om din bokning ställs in på grund av ogynnsamma väderförhållanden behöver du inte oroa dig! Du kommer att erbjudas ett nytt datum eller full återbetalning.

Bokning av middagskryssning på Themsen

Varför är det värt att boka en middagskryssning på Themsen?

London Eye från kryssningen| ©Gail Frederick
London Eye från kryssningen| ©Gail Frederick

Det är en underbar upplevelse som du sent kommer att glömma! Här får du se en annan sida av staden, kanske mindre känd och från ett annat perspektiv, vilket ger dig en mycket mer komplett, rolig och magisk bild av London.

Det handlar inte bara om att se stadens viktigaste landmärken när du kryssar längs Themsen, utan också om att staden förändras vid solnedgången och får en färg som inte lämnar någon oberörd för dem som har chansen att se den i detta ljus.

Boka en middagskryssning på Themsen

Hur är det med middagskryssningar på Themsen?

The Shard sedd från kryssningsfartyget| ©bryan
The Shard sedd från kryssningsfartyget| ©bryan

Om du undrar hur en middagskryssning på Themsen går till bör du veta att den är flexibel, eftersom du kan välja antalet rätter mellan 3 och 5. Menyn innehåller kött- och osträtter och serveras tillsammans med vin.

Och viktigast av allt, om du följer en speciell diet, har några intoleranser eller allergier eller är vegan kan du ange detta i din bokning så får du en meny enligt dina önskemål och preferenser.

Boka en middagskryssning på Themsen