Ta en organiserad tur till Stonehenge och Bath från London

Att kombinera två av Englands mest imponerande turistattraktioner i en och samma tur är det bästa alternativet om du befinner dig i London.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

8 minsta läsning

Ta en organiserad tur till Stonehenge och Bath från London

Stonehenge | ©Ankit Sood

Att besöka Stonehenge bör stå högst upp på din lista över saker att se i London. Bara drygt 130 kilometer från huvudstaden är det ingen tvekan om att ett besök på detta magiska neolitiska monument är en av de mest fantastiska upplevelser man kan få.

Om du vill göra det mesta av din tid kan du kombinera ett besök på Stonehenge med ett besök i den närliggande staden Bath. Denna stad, som skiljer sig mycket från huvudstaden, erbjuder sevärdheter som de berömda romerska baden och de vackra gatorna. För att du ska kunna göra båda besöken på en och samma dag, bekvämt och utan att behöva oroa dig för någonting, har jag analyserat de turer som avgår från London så att du kan välja den som passar dig bäst.

Det bästa alternativet

Stonehenge, Windsor och Bath dagstur från London med biljetter

Se Stonehenge, Windsor och Bath

Resan inkluderar besök vid megaliterna i Stonehenge, spa-staden Bath och Windsor Castle, tillsammans med en professionell guide och i en bekväm lyxbuss.

Stonehenge är ett förhistoriskt megalitiskt komplex som var en plats för dyrkan vars element är inriktade för att markera soluppgång och solnedgång och det sägs till och med att ett Draconid-regn producerades inuti det. Det är mer än 5 000 år gammalt och byggdes under den neolitiska perioden. Bath är en spastad som är känd för sina naturliga varma källor, och de honungsfärgade byggnaderna och arkitekturen är väl värda att upptäcka.

Slutligen är Windsor en liten stad i grevskapet Berkshire (England) och här ligger Windsor Castle, det officiella residenset för 40 monarker, och här finns alla kungliga sevärdheter och mycket att upptäcka under ditt besök.

Rekommenderas om... du vill veta lite mer om Londons omgivningar och lära dig mer om både monarkins historia, dess arkitektur och de imponerande förhistoriska byggnaderna.

Alternativ 1: Rundresa till Stonehenge, Windsor Castle och Bath

Vid Windsor Castle| ©Kevin Hutchinson
Vid Windsor Castle| ©Kevin Hutchinson

En av de turer du kan boka i London för att besöka Stonehenge och Bath inkluderar ett tredje besök som kanske också faller dig i smaken: Windsor Castle.

Efter att ha lämnat huvudstaden, och alltid i en lyxbuss och i sällskap av en expertguide som förklarar allt du behöver för att njuta av besöket, går turen till Windsor Castle, hem för den brittiska kungafamiljen sedan ca 900 år tillbaka, som du kan köpa biljetter till.

Vad du får se om du väljer den här typen av rundtur

 • Stonehenge: Det första stoppet efter ankomsten till Stonehenge är besökscentret. Där kan du inte bara hämta din audioguide, utan också besöka museet och utställningarna som förklarar monumentets historia och mycket mer.
 • Bath: Några av huvudattraktionerna i staden Bath är den fantastiska Pulteney Bridge, Royal Crescent och några av dess vackra hus, men staden är världsberömd för sina gamla romerska bad.
 • Windsor Castle: som kungafamiljens residens är detta slott det längsta kontinuerligt bebodda slottet i Europa. Du kan köpa dina biljetter i förväg till Windsor Castle och under ditt besök kan du beundra dess majestät.

Ett annat rum du kan besöka är St George's Chapel. Här finns gravarna till några av de viktigaste brittiska kungarna och det var också här som prins Harry och Meghan Markle gifte sig.

Praktisk information

 • Pris: från 80 euro
 • Varaktighet: 11-12 timmar

Motivering: Att se Stonehenge, Bath och Windsor Castle på en dag utan att behöva oroa sig för någonting är perfekt för alla som besöker London och vill få ut det mesta av upplevelsen.Rekommenderas om... du är nyfiken på att få en inblick i hur brittiska kungar lever och vill använda dagen till att besöka andra närliggande sevärdheter.

Boka din resa till Stonehenge, Windsor och Bath

Alternativ 2: Rundresa till Stonehenge och Bath

Sola i solskenet vid Stonehenge| ©Michael Sutton
Sola i solskenet vid Stonehenge| ©Michael Sutton

Den brittiska huvudstaden har en mängd platser att besöka under flera dagar, men inom bekvämt räckhåll från huvudstaden finns två platser som bör vara ett måste på din resa: Stonehenge och Bath.

Det förstnämnda är utan tvekan världens mest kända megalitiska monument. Stonehenge är fullt av mystik och är värt en resa från London genom att boka en tur till Stonehenge för att gå runt stenarna.

Den närliggande staden Bath, å andra sidan, anses vara en av de vackraste städerna i landet och är dessutom hem för de imponerande romerska bad som gav staden dess namn och med tanke på närheten till de båda platserna är det bästa sättet att se dem på en dag och få ut det mesta av din tid att boka en organiserad tur som kombinerar de två platserna.

Vad du kommer att se om du väljer denna typ av utflykt

 • Stonehenge: Det bästa med den här turen är att du har gott om tid att vandra runt i Stonehenge-komplexet, inklusive museet och besökscentret. Tack vare audioguiden har du alltid detaljerad information om vad du ser, vilket gör besöket till en ännu mer komplett upplevelse. Vid detta monument kommer du att kunna se den berömda inre stencirkeln samt fem rekonstruktioner av neolitiska hus. Du kommer också att kunna njuta av två intressanta utställningar så att du kan lämna Stonehenge som en expert.
 • Bath: I Bath kommer du att kunna se platser som den underbara Pulteney Bridge, Royal Crescent och några av dess vackra hus. Om du har valt alternativet som inkluderar biljetter till de romerska baden kommer du naturligtvis också att kunna gå in för att se dem.

Användbar information för besökare i staden

 • Pris: Från 90 euro
 • Varaktighet: mellan 10,5 och 11 timmar.

Motivering: Det perfekta sättet att se två av de mest imponerande platserna i landet på en och samma dag och utan några bekymmer.

Rekommenderas om... du vill få ut det mesta av din vistelse i London och besöka några platser i närheten av huvudstaden.

Vilka är fördelarna med att åka på en guidad tur jämfört med att besöka Stonehenge och Bath på egen hand?

Rundtur i Bath| ©Pedro Szekely
Rundtur i Bath| ©Pedro Szekely

Du kanske tvekar mellan att hyra en organiserad rundtur från London för att besöka Stonehenge och Bath (på listan över de bästa rundturerna från London) eller försöka göra det på egen hand. Naturligtvis är det senare alltid möjligt, men det förra har två stora fördelar: tid och bekvämlighet.

Att besöka Stonehenge och Bath på egen hand på en enda dag kan vara knepigt. Det är sant att det inte är svårt att nå båda platserna från huvudstaden. När det gäller Stonehenge är det nästan oundvikligt att byta tåg i Salisbury, medan det finns direkttåg och bussar till Bath. Problemet uppstår när man vill kombinera de båda besöken på samma dag.

Även om det går tåg från Bath till Salisbury, där man måste ta en buss till monumentet, kan det vara svårt att få tidtabellen att passa så att man hinner se allt i lugn och ro. Det bästa alternativet är kanske att tillbringa natten i Bath innan du återvänder till London.

Att behöva undersöka de olika transportkombinationerna och tidtabellerna för de platser du vill besöka så att du inte hittar dem stängda gör det mycket bekvämare att boka den organiserade turen till Stonehenge och Bath. När allt kommer omkring är det bara att hoppa på bussen och åka iväg till både Stonehenge och Bath.

Så här bokar du rundturen till Stonehenge och Bath

Besök Stonehenge med den guidade turen| ©Bryony Elena
Besök Stonehenge med den guidade turen| ©Bryony Elena

Det är enkelt att bokadin tur till Stonehenge och Bath. Ange bara dina datum och uppgifter på webbplatsen så får du en bekräftelse via e-post. Jag rekommenderar att du är uppmärksam på de olika alternativen du har att välja mellan.

När du anländer till mötesplatsen är allt du behöver göra att visa guiden den kupong som ingår i e-postmeddelandet, du behöver inte skriva ut någonting.

Boka din resa till Bath, Avebury och Lacock Village

Är det värt att åka till Stonehenge och Bath från London?

Bath| ©Aaron & Carol
Bath| ©Aaron & Carol

Det är omöjligt att ge ett svar på denna fråga, eftersom det verkligen beror på din smak. Så om du älskar showbiz kanske du föredrar att gå på en av Londons musikaler framför att tillbringa en dag med att besöka dessa platser, eller om du vill smaka på den bästa maten i London kanske du ska åka på en matresa i London. Vad jag menar är att en så stor stad erbjuder så många alternativ och denna tur kan vara ett komplement till några av de viktigaste aktiviteterna på din resa.

Men mitt råd är att du ska försöka få tid för denna tur. Stonehenges magi och mystik ger besökarna en upplevelse som är svår att slå och om man dessutom lägger till Baths skönhet är det nästan ett måste för alla resenärer.

Självklart beror ditt val också på hur mycket tid du kommer att tillbringa i London. Om du bara stannar i två eller tre dagar är det naturligtvis ganska troligt att du kommer att ha fullt upp, oavsett om det är med museerna eller helt enkelt upptäcka vad Londons olika stadsdelar har att erbjuda. Men om du stannar i London i sex dagar eller så rekommenderar jag att du tar dig ut ur staden och upptäcker de underverk som Stonehenge och Bath har att erbjuda.

Planera ditt besök: några grundläggande tips

Vinter i Stonehenge| ©Fred Rockwood
Vinter i Stonehenge| ©Fred Rockwood
 • När ska jag åka: Här kan du kolla in de bästa tiderna att åka till Stonehenge, vilket också gäller för Bath. Normalt sett kommer du oundvikligen att hitta många besökare, även om deras antal minskar under höst- eller vintermånaderna. Du kommer fortfarande att kunna se båda platserna mer bekvämt om du inte åker på en helg.
 • Besöketslängd: Ett besök i Stonehenge kan ta allt från 1 timme till 1,5 timmar. Även om det kanske inte verkar så lång tid är det mer än tillräckligt för att gå runt bland stenstrukturerna och besöka museet. Å andra sidan beror längden på besöket i Bath på vilka alternativ du har valt, men totalt sett kan det ta mer eller mindre lika lång tid som stoppet i Stonehenge.
 • Kläder: även om du åker på sommaren får du aldrig glömma att det brittiska vädret kan vara ganska ombytligt. Försök att alltid ha bekväma kläder och, beroende på väderprognosen, kläder som är tillräckligt varma för att du inte ska känna dig obekväm. Skor bör också vara bekväma, eftersom du kommer att gå ganska länge och Stonehenges yta är ganska ojämn. Slutligen, glöm inte att ta med en mackintosh för säkerhets skull.
 • Var man kan äta: Om du inte har bokat matalternativen måste du hitta någon lämplig plats att äta på. Du kan alltid ta med ett mellanmål eller, om inte, använda lokalbefolkningen du hittar. Stonehenge Visitor Centre har en restaurang som, även om den inte kan jämföras med de bästa i London, ändå kan vara ett bra ställe att äta en bit mat. I Bath kommer du inte att ha några problem att hitta ett ställe som du gillar.
 • Åkatill Stonehenge och Bath med barn: båda platserna har tillräckligt med attraktioner för att barnen inte ska bli uttråkade under besöket. Självklart blir de trötta tidigare än vuxna, men om de blir distraherade kan de få en fantastisk dag. Vid Stonehenge är det en bra idé att skaffa en audioguide så att de kan lyssna på de olika förklaringarna till vad de ser.
 • Kolla vädret innan du åker: som jag nämnde tidigare är det brittiska vädret ofta ganska oförutsägbart. Av den anledningen rekommenderar jag att du kollar väderprognosen lite i förväg så att du kan förbereda dig för ditt besök.

Boka din resa till Bath, Avebury och Lacock Village