7 bästa Harry Potter-butikerna i London

Är du ett fan av Harry Potter-universumet? Det finns gott om butiker i London där du kan köpa en fin souvenir från den unge trollkarlens saga.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minsta läsning

7 bästa Harry Potter-butikerna i London

Harry Potter-memorabilia | Shayna Douglas

Efter en Harry Potter-rundtur i London finns det inget bättre sätt att avsluta detta magiska äventyr än att besöka Harry Potter-butikerna i staden, där du kan köpa den Harry Potter-souvenir du har drömt om att lägga till din samling - observera, det finns massor av dem!

1. Harry Potter-butiken på plattform 9 3/4, Kings Cross Station Shop

Butik på plattform 9 3/4| ©Karen Roe
Butik på plattform 9 3/4| ©Karen Roe

Den här Harry Potter-butiken i London har ett utmärkt läge, alldeles intill den berömda plattformen 9 3/4 på Kings Cross Station, så om du har glömt att packa ner din trollstav eller trolldrycksbok innan du tar Hogwarts Express kan du alltid titta in i Kings Cross-butiken för ett snabbt inköp.

Idén att öppna en av Harry Potter-butikerna i London intill plattform 9 och ¾ på Kings Cross Station föddes ur det stora antalet besökare som kom hit för att se en av de platser i London som finns med i filmerna.

Harry Potter-vagnen tillhör butiken och personalen organiserar kön så att du kan låta dig fotograferas genom att skjuta upp den på perrongen. De sätter på dig en Hogwarts-halsduk och kastar upp den i luften för att ge ögonblicket en känsla av verklighet. Sedan kan du köpa ett professionellt foto.

Inredningen i Harry Potter-butiken i Kings Cross är inspirerad av Ollivanders butik i romanerna. Dekoren är den bästa! Den här butiken har en exklusiv kollektion som du inte hittar i någon av de andra Harry Potter-butikerna i London - ännu en anledning att komma hit!

 • Adress: Euston Rd, London N1 9AL, Storbritannien
 • Hur man tar sig dit: Med tunnelbana, linjerna Circle, Northern, Piccadilly och Victoria.

Boka en Harry Potter-tur i London

2. House of Minalima, ett konstgalleri med en magisk butik

Ingången till House of Minalima| ©Street Sensation!
Ingången till House of Minalima| ©Street Sensation!

I Soho hittar du en annan av de coolaste Harry Potter-butikerna i London, nämligen House of Minalima. Det är ett konstgalleri specialiserat på grafisk design vars huvudutställning fokuserar på Hogwarts magiska universum.

Konstnärerna Eduardo Lima och Miraphora Mira arbetade med filmerna i sagan och var ansvariga för utformningen av många av de element som syntes på den stora skärmen, till exempel "Weasley's Sorceries", omslagen till "Daily Prophet" eller chokladgrodorna, bland andra.

Jag rekommenderar att du besöker House of Minalima en vardag för att titta närmare på den kostnadsfria Harry Potter-utställningen (den är vanligtvis fullsatt på helgerna) och sedan passar på att köpa en unik souvenir som designats av dessa konstnärer om den unge trollkarlens magiska universum.

 • Adress: 157 Wardour St, London W1F 8WQ, Storbritannien
 • Hur man kommer dit: Med tunnelbana, stationen Piccadilly Circus, linjerna Bakerloo och Piccadilly.

Boka en Harry Potter-biltur

3. House of Spells, den specialiserade souvenirbutiken för fantasy

Besök i House of Spells i London| ©ChinaTown
Besök i House of Spells i London| ©ChinaTown

I Soho kan du också besöka en annan av de mest fascinerande Harry Potter-butikerna i London: House of Spells.

Dess inredning och atmosfär är mycket lik de butiker som förekommer i trollkarlens filmer, så när man går in känns det som om man befann sig i en av butikerna i den berömda Diagon Alley. Det är fantastiskt!

När det gäller de produkter som säljs i House of Spells kan du hitta alla möjliga saker med anknytning till Harry Potter-universumet (trollstavar, magiböcker, uniformer, figurer av karaktärerna, godis, leksaker och mycket annat) men också om andra fantasysagor som "Game of Thrones", "Frozen", "Star Wars" eller "Sagan om ringen", bland många andra.

Om du älskar att samla föremål om dina favoritböcker och favoritfilmer bör du definitivt titta förbi House of Spells - du kommer att tillbringa timmar där! Du hittar det bara några minuters promenad från tunnelbanestationen Leicester Square.

 • Adress: 69-71 Charing Cross Rd, London WC2H 0NE, Storbritannien
 • Hur man kommer dit: Med tunnelbana, stationen Leicester Square, linjerna Northern och Piccadilly.

Boka en rundtur på Harry Potter-platsen

4. Den officiella Harry Potter-butiken i London, pricken över i:et för ett besök på Warner Bros Studios

Besök den officiella butiken| ©LovindLondon
Besök den officiella butiken| ©LovindLondon

En av de roligaste upplevelserna du kan ha i London som Potterhead är en resa till Harry Potter Studios Park i utkanten av staden - det är fantastiskt!

Under ditt besök på Warner Bros. studios kan du titta in i flera olika butiker där du kan köpa souvenirer med anknytning till trollkarlsvärlden:

 • The Studio Shop: här hittar du bland annat personliga t-shirts, halsdukar och uniformer från Hogwarts, repliker av trollstavar, Quidditch-flaggor eller gosedjur.
 • The Forbidden Forest Shop: här kan du köpa produkter med anknytning till denna mystiska plats i Hogwarts och de läskiga varelser som bor där.
 • Järnvägsbutiken: här kan du köpa magiska godsaker som chokladgrodor, lakritsstavar och pepparmintspaddor att äta på resan tillbaka till London.

En tur till de officiella butikerna i Harry Potter Studios Park är en del av upplevelsen i sig. De är vackert inredda och du kan hitta många mycket originella produkter som du inte hittar i andra butiker.

Förutom de typiska Harry Potter-varorna säljer till exempel Warner Bros Studios officiella butik också vackra konstverk och exklusiva utgåvor för de samlare som letar efter en mer speciell och unik souvenir.

Enligt min mening är det en fantastisk butik att utöka din Harry Potter-samling och köpa några presenter eftersom de har ett brett utbud av artiklar. För att få tillgång till denna plats är det dock viktigt att ha en biljett till Harry Potter Studios Park och om du inte planerar din resa långt i förväg är det inte lätt att köpa dem eftersom efterfrågan är mycket hög och biljetter slutar flyga som Hedwig.

I inlägget Harry Potter Studios Park-biljetter i London berättar jag var och hur man köper biljetter till parken och om de fortfarande är slutsålda, i inlägget Harry Potter-biljetter återförsäljning i London förklarar jag vad du kan göra för att få officiella biljetter till attraktionen med alla garantier.

 • Adress: Studio Tour Dr, Leavesden, Watford WD25 7LR, Storbritannien.
 • Hur man kommer dit: Med tåg, Watford Junction station.

Boka biljetter till Harry Potter Park

5. Harry Potter Primark i London

Harry Potter Primark i London| ©Francisca
Harry Potter Primark i London| ©Francisca

Även om nästan alla Primark i världen har en liten avdelning tillägnad Harry Potter-universumet, har Oxford Street Primark blivit en av de mest inofficiella Harry Potter-butikerna i världen.

Till skillnad från företagets andra köpcentrum har Oxford Street Primark en enorm sektion fylld med produkter från J.K. Rowlings romaner och du kan hitta nästan allt du kan tänka dig. Från tofflor, gosedjur och ryggsäckar till brevpapper, hushållsartiklar och Hogwarts-inspirerade kläder -

Primark är förmodligen en av de billigaste Harry Potter-souvenirbutikerna i London. Nackdelen är att eftersom Primark inte är en officiell leverantör är en del av produktdesignen lite ojämn, men vem bryr sig om det när du kan ta hem den coola Gryffindor-pyjamasen för så lite pengar?

 • Adress: 14-28 Oxford St, London W1D 1AU, Storbritannien
 • Hur man tar sig dit: Med tunnelbana, Tottenham Court Road station, Central och Northern Lines

Boka en Harry Potter-tur i London

6. Hamleys leksaksaffär

Hamleys, Londons berömda leksaksaffär| ©Sheep purple
Hamleys, Londons berömda leksaksaffär| ©Sheep purple

Denna leksaksaffär på Regent's Street är en institution i staden och en av stadens äldsta leksaksaffärer med hela 250 års historia. Hamleys är en butik med flera våningar där du kan beundra tusentals leksaker och ett exklusivt område tillägnat Harry Potter-sagan, och du kommer att älska den så mycket att du inte vill lämna den!

Jag rekommenderar att du tar en promenad runt hela butiken, eftersom det finns några mycket intressanta föremål, men särskilt avsnittet tillägnat den unge trollkarlen, eftersom det finns många saker utställda på hyllorna som kommer att fresta dig.

Från huvudpersonens glasögon och trollstav, den gyllene tjallaren, Tom Riddles dagbok och Marauderskartan till brädspel, muggar, gosedjur och nyckelringar inspirerade av Hogwarts.

Oavsett om det är för att det är en av stadens äldsta leksaksbutiker eller för att du är ett stort fan av Harry Potter-sagan, är Hamleys alltid värt ett besök. Särskilt om du reser till London med din familj, eftersom de små kommer att ha jätteroligt i en så stor leksaksaffär och kommer att ha jättekul!

 • Adress: 188-196 Regent St., London W1B 5BT, Storbritannien
 • Hur man kommer dit: Med tunnelbana, stationen Piccadilly Circus, linjerna Bakerloo och Piccadilly.

7. Lego leksaksaffär

Harry Potter-klocka i Lego-butiken| ©Ayleen Dority
Harry Potter-klocka i Lego-butiken| ©Ayleen Dority

Legobutiken på Leicester Square, världens största, är ett måste på listan över Harry Potter-butiker i London!

Bara att beundra legokonstruktionerna i butiken är värt ett besök, men de har också en stor avdelning tillägnad det magiska universum som skapades av författaren J.K. Rowling med varumärkets egen touch.

Förutom att du kan köpa Hogwarts slott och Hogwarts Express, Hagrids hydda, Diagon Alley och Astronomy Tower bland andra leksaker från Harry Potter-samlingen, kan du också se kopior av några av Londons mest ikoniska turistattraktioner som den typiska röda telefonlådan, Big Ben och en tunnelbanevagn.

Det blir svårt att bara få en leksak från här eftersom de alla är ganska coola!

 • Adress: 3 Swiss Ct, London W1D 6AP, Storbritannien
 • Hur man tar sig dit: Med tunnelbana, stationen Leicester Square, linjerna Northern och Piccadilly.

Boka en Harry Potter-tur i London