Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda vår hemsida, samtycker du till vår användning av cookies. Läs mer.

Dubaiöknen: Quadbike-äventyr

Är du sugen på ett adrenalinfyllt äventyr under din semester i Dubai? Åk till Lahbaböknen för att åka fyrhjuling genom sanddynerna och se ett otroligt landskap.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minsta läsning

Dubaiöknen: Quadbike-äventyr

I öknen | ©Leif Bergerson

Har du någonsin åkt fyrhjuling? Det är en av de mest spännande upplevelserna du kan få på en resa till Dubais öken. Inget går upp mot känslan av att glida över de höga sanddynerna i flera kilometer i timmen på ett av dessa fordon.

Från 47 euro kan du åka fyrhjuling i Lahbabökens fascinerande landskap och komplettera detta lilla äventyr med andra äventyrliga aktiviteter som sandboarding, dynbashing i en 4x4 eller en buggytur. Du kommer att få spänning och spänning!

Men det är inte bara action på den här utflykten - det finns också tid att slappna av och titta på solnedgången och ta bilder av ökenlandskapet. Kontrasten mot stadens skyskrapor kommer att göra dig mållös, så låt oss ta en titt på vad dessa fyrhjulingsturer i Dubais öken handlar om!

1. Vad quadbikeupplevelsen erbjuder i Dubais öken

Quadcykling i Dubai| ©Hisham Binsuwaif
Quadcykling i Dubai| ©Hisham Binsuwaif

Quadcykling i Dubais öken är ett av de häftigaste minnena du kommer att ta med dig från din resa till Förenade Arabemiraten. Du får chansen att utforska det vackra landskapet i Lahbaböknen och ta några fantastiska solnedgångsfoton över sanddynerna.

Men om du vill se denna plats från ett helt annat perspektiv och uppleva lite äventyr rekommenderar jag att du upplever adrenalinkicken när du kör en fyrhjuling i Dubais öken i full fart.

Varför ta den här turen?

Om du är en extremsportentusiast är det ingen tvekan om att fyrhjuling i Lahbaböknen kommer att bli en upplevelse du aldrig kommer att glömma. Att glida snabbt upp och ner för sanddynerna är en svindlande och uppiggande känsla, och det är mycket beroendeframkallande!

Boka din tur med fyrhjuling i Dubai

2. Hur är det att åka fyrhjulingsturer i Dubai?

Att njuta av åkturen| ©Adrien Delforge
Att njuta av åkturen| ©Adrien Delforge

Fyrhjuling i öknen är vanligtvis en del av en tur som omfattar andra aktiviteter i denna unika miljö, till exempel sandboarding eller dune bashing i en 4x4 terrängbil.

Efter all action finns det också tid för vila och avkoppling. Många av dessa utflykter i Dubais öken inkluderar lunch eller middag med underhållning och olika workshops mot bakgrund av arabisk kultur. Så som du kan se är detta superkompletta aktiviteter för att njuta av naturen och Dubais kultur på ett mycket originellt sätt.

Vad ingår vanligtvis i dessa utflykter?

 • Quadcykling i Dubais öken
 • Dunebashing med en professionell förare
 • Sandboarding i sanddynerna
 • Korta kamelturer
 • Stopp i öknen för att titta på solnedgången.
 • Lunch eller middag med show och workshops
 • Transfer till och från hotellet
 • Engelsktalande licensierad safariguide.

Hur länge kommer du att kunna köra fyrhjuling i öknen?

Generellt sett får du 30-45 minuter för quadbikeåkning och resten av tiden fördelas mellan alla andra aktiviteter.

Är det farligt att köra fyrhjuling?

Precis som alla äventyrsaktiviteter innebär fyrhjulingar en viss risk, så du bör vidta försiktighetsåtgärder när du kör dem.

Eftersom de har fyra hjul och inte två blir många överdrivet självsäkra, men du får inte sänka garden eftersom det är ett instabilt fordon och du måste vara mycket försiktig så att du inte välter.

Om du aldrig har kört en fyrhjuling tidigare och du kör för första gången i Dubais öken har du fördelen att få hjälp av en instruktör som i detalj förklarar hur man hanterar fordonet och hur man sätter på sig säkerhetsutrustningen på rätt sätt. Dessutom brukar övervakaren under rundan guida konvojen genom sanddynerna och ge dig hjälp när du behöver det.

För att njuta fullt ut av upplevelsen är det mycket viktigt att följa alla instruktioner som instruktören ger och inte låta sig ryckas med av adrenalinkicken.

Var kan man köra fyrhjuling i Dubai?

Quadcykelturer äger vanligtvis rum i Lahbaböknen, en unik plats i regionen som kännetecknas av höga, vackra röda sanddyner. Det är en fantastisk plats för äventyrssporter och några av planetens vackraste solnedgångar.

Boka din ökensafari i öknen med en quad-safari

3. Vad är priserna för fyrhjulingsturer i Dubais öken?

Kontant| ©cottonbro
Kontant| ©cottonbro

Från 62 pund kan du boka en utflykt till Dubais öken och åka fyrhjuling genom sanddynerna i en makalös miljö.

Under den här aktiviteten kan du förutom att åka fyrhjuling även hoppa på en 4x4 terrängbil för dynbashing eller surfa i sanden på en sandboard. Om du gillar extremsporter bör du avsätta lite tid under din vistelse i staden för att prova dessa discipliner. Inte bara för själva aktiviteten utan också för att utforska Lahbaböknen, en av de vackraste hörnen i Förenade Arabemiraten.

Priset är helt värt det eftersom det är en mycket komplett utflykt. Förutom att se vackra landskap och utöva extremsporter kan du också göra en liten kulturell fördjupning genom en brunch eller middag och show i ett beduinläger.

Å ena sidan får du lära känna lite bättre den typiska gastronomin i området och å andra sidan får du delta i en mycket underhållande demonstration av arabisk musik, dans och folklore. I artikeln Utflykter med middag och show i Dubais öken berättar jag på djupet vad de består av. De är fantastiska!

Och när det gäller kostnaden för en utflykt av den här typen råder jag dig att ta en titt på inlägget Hur mycket kostar det att besöka Dubais öken: priser på utflykterna, eftersom det finns en djupgående genomgång av den här frågan så att du bättre kan organisera din budget för att uppfylla denna dröm.

Boka din fyrhjulingstur i Dubai

4. När är den bästa tiden att åka fyrhjuling i Dubais öken?

Fyra personer som åker fyrhjuling i öknen| ©Andre Mouton
Fyra personer som åker fyrhjuling i öknen| ©Andre Mouton

Bästa tiden

Eftersom Dubai har ett subtropiskt ökenliknande klimat kommer det alltid att vara varmt, oavsett när du reser till staden. Under sommaren kan termometrarna dock lätt stiga upp i 50-årsåldern, så det är inte den bästa tiden för att ta en tur till öknen och åka fyrhjuling.

Om du vill uppleva detta rekommenderar jag våren eller hösten, som också är varma årstider, men inte lika varma som sommaren, så att du kan njuta av utomhusaktiviteter utan den kväljande värmen. Det är också mellansäsong i Dubai, så det blir lite billigare än om du väljer vintern.

Priserna ökar visserligen mellan december i Dubai och mars i Dubai, men temperaturen är den behagligaste delen av året och överstiger vanligtvis inte 30 grader Celsius. Om budgeten inte är något problem är den här säsongen en utmärkt tid för att åka fyrhjuling i Dubais öken.

Om du vill veta mer om stadens klimat får du inte missa inlägget Bästa tiden att resa till Dubai, så att du kan planera din resa och alla aktiviteter du ska göra under din vistelse!

Den bästa dagen

Vilken dag som helst är en bra dag för ett äventyr i Dubais öken, men särskilt fredagen, som är veckans vilodag i den islamiska kulturen, kan du dra nytta av att många affärer stänger den dagen för att ta dig ut ur staden.

Det finns inte mycket att göra där, så det är en bra idé att åka till Lahbab för att få en liten utflykt och ha lite adrenalinstinn fyrhjulingsglädje. Du kommer att få se ett fantastiskt landskap och du kan filma dig själv när du åker med ett av dessa fordon genom de enorma ökendynerna. Är detta en bra plan eller inte?

Den bästa tiden

På morgonen**, om du har ont om tid eller inte tål värmen**

Detta beror lite på ditt schema under din vistelse. Om du till exempel bara ska tillbringa några dagar i staden(2 dagar i Dubai eller 3 dagar i Dubai för vila) är det bästa alternativet att välja ett schema på morgonen, eftersom utflykterna börjar tidigt (mellan 7 och 10 på morgonen) och varar i cirka 4 timmar, så att du när du kommer tillbaka har hela eftermiddagen fri att göra andra saker som du har väntat på i staden.

Morgonutflykter är också ett bra alternativ om du inte tål värmen och föredrar att gå upp tidigt för att dra nytta av de svalare temperaturerna under dagens första timmar.

På eftermiddagen, om du stannar flera dagar i Dubai och är ute efter en helhetsupplevelse

Men om du planerar att tillbringa mer tid i Dubai (cirka 5 dagar i Dubai eller 7 dagar i Dubai sightseeing) och värmen inte spelar någon roll för dig, kan du ta eftermiddagsturen, Enligt min åsikt är upplevelsen av att besöka Lahbaböknen och köra fyrhjuling i detta spektakulära hav av rödaktig sand mycket mer övergripande om du väljer ett eftermiddagsprogram eftersom utflykterna är längre (de varar ungefär 6 eller 7 timmar) och du gör många andra aktiviteter som sandboarding, dunebashing i fyrhjuling, kamelridning, magdans eller fotografering i traditionella arabiska dräkter, bland annat.

Eftermiddagsutflykterna till Dubais öken börjar vanligtvis runt 14.30 eller 15.00 så att du kan tillbringa eftermiddagen i vildmarken med äventyrssporter, se solnedgången över spektakulära landskap och äta under stjärnorna i ett beduinläger innan du åker tillbaka till staden.

Om du får chansen är mitt råd att välja eftermiddagsturen med fyrhjuling i öknen - den är mycket längre, fylligare och roligare!

Boka din safari med fyrhjuling i öknen

5. Tips för att besöka Dubais öken och åka fyrhjuling

Människor som kör en fyrhjuling| ©Monica Ippoliti
Människor som kör en fyrhjuling| ©Monica Ippoliti

För att få ut så mycket som möjligt av din upplevelse med fyrhjuling i Dubais öken rekommenderar jag att du tar del av de här tipsen.

Om fyrhjuling

 • Quadcykling är en riskfylld aktivitet, så jag rekommenderar att du tecknar en försäkring i händelse av ett olyckligt missöde. Dessa turer är vanligtvis försäkrade, men du bör teckna en egen försäkring för säkerhets skull, eftersom sjukvården är mycket dyr i Dubai.
 • Följ instruktörens instruktioner noggrant när du kör fyrhjuling.
 • Fyrhjulingarna har ingen kaross, så skyddsutrustning är nödvändig (godkända hjälmar, arm- och benskydd samt arm- och benskydd).
 • När du kör fyrhjuling får du inte vrida styret kraftigt eftersom fordonet kan tippa över. Det bästa sättet att bevara din säkerhet är att köra mjukt.
 • Kör fyrhjulingen sittande och utan att ta bort fötterna från fotstöden. På så sätt undviker du onödiga risker.
 • Kör fyrhjulingen i en hastighet som är anpassad till din och fordonets förmåga. Kör inte för fort, annars kan fyrhjulingen spela dig ett fult spratt.
 • Quadrace är förbjudet, så hamna inte i slagsmål med dina medtrafikanter. Eftersom de har fyra hjul ger dessa fordon en falsk känsla av säkerhet och du kan lätt hamna i farliga situationer om du inte hanterar dem på rätt sätt.

Om dagen i öknen

 • Packa med lite medicin mot åksjuka i ryggsäcken eftersom du under utflykten kommer att göra flera extrema aktiviteter som kan få dig att känna dig illamående vid något tillfälle.
 • Kom ihåg att dricka vätska ofta och vänta inte tills du är törstig. Det är mycket varmt i öknen och du kommer att göra många ansträngande aktiviteter under vandringen, så ta med dig mycket vatten och en isotonisk dryck för att fylla på din energi.
 • Ökenhettan kan också ge dig huvudvärk, så glöm inte att packa med en hatt och lite medicin i din första hjälpen-kit.
 • Använd solskyddsmedel med solskyddsfaktor 50 så att ökensolen inte bränner din hud. Ta också med solglasögon för att skydda dina ögon från det intensiva solljuset.
 • För en dagsutflykt till Dubais öken och för att skydda dig mot värmen under dagen är det bäst att bära löst sittande kläder av svala tyger som täcker hela kroppen. Temperaturen kan dock sjunka dramatiskt på natten, så packa med dig varma kläder om du stannar för att se en middagsshow.
 • När det gäller skor är det bäst att bära skor med slutna tår när du kör fyrhjuling. Andra skor kommer inte att vara bekväma.

Om du gillade dessa små "tips" får du i inlägget Tips för att besöka Dubais öken fler användbara rekommendationer som säkert kommer att hjälpa dig att få ut det mesta av detta spännande äventyr i sanddynerna.

Boka din tur med fyrhjuling i Dubai

6. Vilka andra extremsporter kan du utöva i Dubais öken?

Sandboarding| ©Maria Borisenko
Sandboarding| ©Maria Borisenko

Förutom fyrhjuling finns det andra extrema sporter som du kan utöva i Dubais öken, till exempel sandboarding (surfing i sand i hög hastighet), dune bashing i en 4x4 (glida nerför sanddynerna som en berg- och dalbana) eller en buggy-tur (som ger dig känslan av att sväva över öknen).

Om du är en action- och riskentusiast kommer du att ha en fantastisk tid på den här typen av utflykt, eftersom du får chansen att prova alla dessa aktiviteter under en tid och uppleva oförglömliga ögonblick. Du får också chansen att se Lahbabökens unika landskap och ta fantastiska bilder till ditt minnesalbum.

För att få reda på vad dessa aktiviteter handlar om och vad du kan göra om du går med på en av dem rekommenderar jag dig att läsa inläggen Dubaiöknen: Sandboarding i sanddynerna eller Dubaiöknen: Buggyutflykter.

Boka din ökensafariutflykt med quad safari